2.18.2021

NTD - ROMÂNIA - ȘTIRI din TOATĂ LUMEA - Avocat al lui Trump: “Mass-media trebuie să relateze adevărul”

 

''Se pregătește o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani''

 


Senatorul PSD Gabriela Firea susține că ''se pregătește o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani''.

Gabriela Firea a comentat pe Facebook proiectul Guvernului privind obligarea cetățenilor să opteze între pensie și salariul de la stat.

''Râdem, glumim, dar e cât se poate de grav ce se întâmplā ! Se pregătește o tentativă josnică prin care să se impună creșterea mascată a vârstei de pensionare până la 70 de ani. O persoană care va fi OBLIGATĂ să opteze între pensie și salariul de la stat este, de fapt, obligată fie să renunțe la dreptul constituțional de a munci pentru a-și primi pensia, fie să se pensioneze mai târziu decât prevede legea, renunțând la dreptul său patrimonial. Asta pune la cale guvernul austeritātii !!

Este o manipulare incalificabilă afirmația că un pensionar angajat la stat ar primi două venituri de la stat !

Pensia nu este un venit de la stat !

Statul doar restituie un drept deja câștigat prin contribuțiile plătite până la vârsta de 65 de ani.

Acest drept patrimonial e garantat de Constituție și nu poate fi condiționat în niciun fel.

Un pensionar din sistemul de contributivitate, care s-a pensionat la termen, este la fel de îndreptățit să își primească pensia pentru care a contribuit, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat sau dacă nu lucrează deloc.

Există doar două situații pentru care cumulul pensiei cu salariul nu poate fi permis:

1) în cazul pensionării anticipate (ceea ce indică incapacitatea de a mai munci din partea persoanei respective, deci nu s-ar putea justifica reangajarea nici la stat, nici la privat) sau

2) în cazul celor plătiți cu pensii speciale (care nu au contribuit pentru banii primiți drept pensie specială).

Efectele cele mai dure ale unei astfel de măsuri ar fi în primul rând un deficit uriaș de personal în rândul profesorilor și medicilor din mediul rural, dar și din mediul academic, pentru că mulți dintre aceștia sunt peste vârsta de pensionare.

Apoi, ar fi o scădere semnificativă a competenței în administrația publică prin plecarea unor experți cu multă experiență care probabil vor renunța la locul de muncă pentru a-și primi pensia la care au dreptul.

În concluzie, efecte negative pentru toatā lumea !'', a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina sa de Facebook. https://www.facebook.com/gabifirea



sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/gabriela-firea-pensii-crestere-mascata-pensionare-593917.html

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare

 


Decizie în cazul omului de afaceri Ioan Niculae. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia dată de magistrații Curți de Apel este definitivă. În plus, instanța i-a interzis lui Ioan Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

"Decizia a fost dată în urmă cu doar câteva minute astfel că se aștepta pronunțarea de mai bine de trei săptămâni. Curtea de Apel va emite mandatul de executare care va ajunge la Poliție de unde se va pune în executare. Din informațiile pe care le avem, Ioan Nicula ar fi în țară, drept urmare cel mai probabil polițiștii se vor duce la el acasă, asta în cazul în care nu va decide el să se predea", a spus Ana Bujor, senior editor Antena 3.

Procurorul DNA ceruse la sfârșitul lunii ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor, adică o pedeapsă ce putea ajunge până la 12 ani, raportată la Codul Penal anterior.

Patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat în 2018 în acest dosar de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al CJ Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

Procurorii au susținut, în rechizitoriul întocmit, că în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoționale (brelocuri, post-it-uri și standuri) pentru S.C. Interagro S.A.

„Concret, în urma încheierii și derulării contractului respectiv, ca urmare a deciziei inculpatului Ioan Niculae, au fost înregistrate în evidența contabilă cheltuieli deductibile în sumă totală de 36.245.000 lei. În aceeași perioadă, tot inculpatul Ioan Niculae a fost cel care a decis și coordonat realizarea unui circuit de spălare a banilor, prin intermediul unor operațiuni fictive, prin firmele față de care s-a dispus trimiterea în judecată ca persoane juridice”, au mai susținut procurorii, potrivit g4media.ro.

Circuitul financiar de spălare a banilor proveniți din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, inițiat și coordonat de Ioan Niculae ar fi avut ca urmare prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 11.438.169 lei, reprezentând TVA în sumă de 6.886.550 lei și impozit pe profit în sumă de 4.551.619 lei.

De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, ar fi inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, a suspectului Said Baaklini și a unei alte persoane, a unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Acest lucru ar fi adus un beneficiu direct firmei Interagro de circa 600.000.000 euro, reprezentat de vânzarea îngrășămintelor chimice din stocurile existente sau ce urmau a fi produse.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/ioan-niculae-a-fost-condamnat-la-5-ani-de-inchisoare-593920.html

De ceva vreme, presa și politicienii cu creierul mic și gura mare fac tărăboi pe seama pensiei parlamentarilor

 


Lătrăul de Ludovic Orban a ridicat vocea ca să se sperie copiii și să dea fuga țăranii de la sapă (de la zăpadă) și muncitorii de la șantier să vadă cît de breaz, de drept și de cinstit este dînsul putoarea-putorilor, șomerul șomerilor și figurantul figuranților. Minte de rupe! Anularea pensiilor parlamentarilor este corectă pentru că valoarea acestora era umflată. Dar, o recompensă pentru mandatul în Parlament, așa cum și pentru primari, tot se impune. Altfel, toate funcțiile ar avea doar rostul de a strînge bani. Ideea că se renunță la pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui să fie parte din anularea tutor pensiilor speciale și de integrare a lor într-un mecanism riguros și corelat cu mărimea salariului și contribuția avută. Faptul că se feresc de pensiile procurorilor și ale serviciilor secrete ne arată cît de tare se folosesc de aceștia, cît se tem de ei și cît de dominat și de terorizat este statul român de aceste două categorii.

Mai departe citiți AICI :


„Modul de adresare, de a vorbi cu oamenii care solicită ajutor la 112 nu poate să fie în acest hal”

 


Operatorul de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj, cercetat după ce a certat doi părinți care au sunat la 112 cerând ajutor pentru copilul lor, și-a dat joi demisia.

„Doamna și-a dat demisia, începând cu data de azi. Este un act unilateral”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Horia Simu, directorul SAJ Cluj. Acesta a precizat că femeia era operator radio la Serviciul de Ambulanță.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat marți declanșarea unei anchete în cazul operatorului Serviciului de Ambulanță Cluj care a certat doi părinți care au cerut ajutor la 112 pentru copilul lor. Șeful DSU, Raed Arafat, a spus că modul de exprimare al operatorului este inacceptabil.

„Este inacceptabil. Modul de adresare, de a vorbi cu oamenii care solicită ajutor nu poate să fie în acest hal. Deci, în primul rând, tu ca personal medical chiar dacă consideri că nu e urgență reală, pentru părinții respectivi faptul că văd că copilul lor are sânge în urină este ceva care îi sperie. Probabil că este o infecție urinară. Dar, totuși, pentru acești părinți este un lucru care atrage atenția și părinții vor un răspuns”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Incidentul s-a produs în luna noiembrie, anul trecut, dar cazul a ajuns în atenția autorităților după ce tatăl copilului a publicat înregistrarea discuției telefonice. Conform înregistrării, operatorul telefonic are o atitudine arogantă și le răspunde părinților care anunțau că bebelușul lor urinează sânge că nu este o urgență și că trebuie să meargă la medicul de familie. După mai multe apeluri, copilul a fost luat de o ambulanță, iar acum este în afara oricărui pericol.

sursa:https://www.cotidianul.ro/demisie-dupa-cazul-revoltator-de-la-112/

Ultimatum pentru România de la Comisia Europeană. În cazul în care un stat membru nu se conformează deciziilor instituţiilor UE, riscă să fie sancţionat

 


Comisia Europeană a cerut, joi, României, să aplice în cel mult două luni reglementările privind reducerea emisiilor poluante în sectorul industrial, anunţă Executivul Uniunii Europene.

„Comisia Europeană cere României să alinieze legislaţia naţională la Directiva UE privind emisiile industriale (Directiva 2010/75). Activităţile industriale au un impact semnificativ asupra mediului. Directiva privind emisiile industriale are scopul de a preveni şi a reduce emisiile industriale dăunătoare în spaţiul Uniunii Europene, prin promovarea utilizării tehnicilor care diminuează emisiile poluante şi care sunt eficiente din punct de vedere energetic şi al resurselor”, anunţă Comisia Europeană, conform unui comunicat postat pe site-ul instituţiei accesat de MEDIAFAX.

„Implementarea totală a standardelor privind calitatea aerului prevăzute în legislaţia UE este esenţială pentru protejarea în mod eficient a sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător”, precizează Comisia Europeană.

„Sistemul legal din România nu garantează implementarea obiectivelor centrale ale Directivei, în special faptul că instalaţiile trebuie să primească permisiune de funcţionare doar dacă au autorizaţii. Pe de o parte, sistemul legislativ român, în stadiul actual, prevede doar sancţiuni foarte reduse şi inadecvate, care nu asigură eficienţă, proporţionalitate şi descurajare, aşa cum stipulează Directiva. Pe de altă parte, autorităţile române nu implementează actuala legislaţie într-un mod coerent la nivel administrativ (spre exemplu, să suspende funcţionarea instalaţiilor care nu au autorizaţii), în timp ce sistemul judiciar român nu aplică sancţiuni, blocând orice eficienţă şi descurajare”, subliniază Comisia Europeană.

„Prin urmare, Comisia Europeană trimite o scrisoare formală de notificare României, care acum are la dispoziţie două luni pentru abordarea lipsurilor sesizate de Comisie. În caz contrar, Comisia Europeană ar putea decide să trimită o opinie argumentată”, atrage atenţia Executivul Uniunii Europene.

Scrisoarea formală de notificare şi opinia argumentată pot fi urmate de sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. În cazul în care un stat membru nu se conformează deciziilor instituţiilor UE, riscă să fie sancţionat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ultimatum-pentru-romania-de-la-comisia-europeana/

O adevărată avere, care nu poate fi justificată !

 


Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Narcisa Elena Pop, fost inspector în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, nu poate justifica o avere de aproximativ 500.000 de euro prin veniturile realizate.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de aproximativ 500.000 euro (constând în suma de 387.294 euro şi suma de 631.906 lei), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop, fost inspector în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, în perioada 1 iulie 2007 – 31 decembrie 2016.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop.

De asemenea, ANI a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei fiscale în ceea ce priveşte vânzarea unui imobil la preţul de 27.800 euro, preţul încasat fiind de 39.400 euro.

sursa:https://www.cotidianul.ro/o-adevarata-avere-care-nu-poate-fi-justificata/

Secretarul General NATO : "Întărim prezenţa militară în zona Mării Negre"

 


La Bruxelles se desfăşoară în zilele de 17 şi 18 februarie reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO, un eveniment semnalat de jurnalistul Radu Tudor drept deosebit de important pentru întărirea apărării şi capacităţii de descurajare pe flancul estic, cu precădere în zona Mării Negre.

În conferinţa de presă organizată la finalul primei zile a reuniunii, Radu Tudor l-a întrebat pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, despre măsurile concrete preconizate de Alianţă în regiunea menţionată.

“In ultimii ani, am sporit semnificativ prezenta militara în zona estica a Aliantei. Avem o prezenta rotationala avansata (Tailored Forward Presence) în România, cu Brigada Multinationala de la Craiova si in Nord, cu Grupurile de Lupta din zona Baltica şi în Polonia, mai multă Poliţie Aeriana şi mai multe nave militare din fortele navale NATO.

În ultimele luni am vazut şi nave militare americane, cel putin 3, în Marea Neagra dar si alte state aliate operând în Marea Neagră.

Jens Stoltenberg: Am propus mai multă finanţare NATO pentru descurajare şi apărare.

Avem 3 state riverane la Marea Neagra – Turcia, România şi Bulgaria – şi avem 2 parteneri apropiati, Ucraina si Georgia. Deci aliatii investesc mai mult.

Avem şi sistemul Alliance Ground Surveillance (AGS), drone care patruleaza şi supravegheaza de-a lungul frontierelor noastre, în special în Sud şi Est, îmbunatatesc capacitatea şi abilitatea noastra de a executa misiuni de cercetare, recunoaştere şi culegere de informatii la frontierele noastre.

Un alt motiv pentru care am facut o propunere ca să existe mai multa finanţare NATO pentru descurajare si aparare este următorul: eu cred că, investind mai mult împreună, vom stimula mai multi aliati sa furnizeze mai multe capabilitati, în special pe Flancul Estic şi în zona Marii Negre şi a Marii Baltice”, a spus Jens Stoltenberg.


sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/radu-tudor-jens-stoltenberg-nato-flanc-estic-marea-neagra-593882.html

Drăcoaice, demoni feminini, la primăria condusă de Clotilde Armand. Imagini scandaloase !

 


După ce și-a început glorios mandatul umplând sectorul 1 de gunoaie, Clotilde Armand s-a gândit să asezoneze sediul primăriei cu niște statui grotești reprezentând demoni feminini. Totul sub auspiciul artei și a nobleții.

”Din surse foarte sigure, am aflat că, după ce a rezolvat rapid toate problemele Sectorului 1, de la salubritate, până la bursele elevilor, de la locurile de parcare de reședință, până la paza din școli, edilul din Banu Manta și-a găsit timp și pentru tichia de mărgăritar... Pardon, pentru mecenat.

Pentru vineri, primărița Clotilde Armand pregătește vernisajul unei expoziții de sculptură, chiar în holul monumental de la parterul Primăriei Sectorului 1", a anunțat avocatul Mihai Drăgan pe pagina sa de Facebook. 

Vernisajul expoziției ce mutilează sediul uneia dintre cele mai frumoase clădiri ale Capitalei va avea loc mâine, într-un cadru restrâns, urmând ca abia de luni, publicul larg să poată vizita expoziția doamnei primar.

Pe pagina de socializare a lui Clotilde Armand, unde edilul a și anunțat vernisajul, curg reproșuri că edilul refuză audiențe, sub pretextul respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

"Rămâne întrebarea legitimă a cetățenilor : cum de primarul Clotilde Armand poate participa la evenimente mondene, precum vernisajul unei expoziții, dar nu poate acorda audiențe în spațioasa sală de consiliu a Primăriei Sectorului 1 ? Poate că lui madam Clotilde ii trebuie o... pălărie de mărgăritar...” a mai spus avocatul Mihai Drăgan, citat de DC News.

Construită între anii 1928 și 1936, într-un stil eclectic ce îmbină elemente neoromanice și neoromânești, clădirea Primăriei Sectorului 1 este de un rafinament deosebit. În Sala de Consiliu tronează o pictură superbă semnată de Olga Greceanu, o pictoriță celebră la serviciile căreia a apelat însuși Regele Ferdinand I. 

Iată că acum, Clotilde Armand a reușit cât ai zice "gunoi" să mutileze atmosfera întregului sediu. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/primaria-sectorului-1-clotilde-armand-scandal-statui-draci-593866.html

ATENȚIONARE ! ”NU VĂ VACCINAȚI DACĂ AȚI AVUT COVID”

 


Dacă vă gândiți să vă vaccinați:

NU VĂ VACCINAȚI DACĂ AȚI AVUT COVID.

NU VĂ VACCINAȚI FĂRĂ SĂ TESTAȚI ÎNAINTE PREZENȚA ANTICORPILOR ȘI A ANTIGENULUI; IAR DACĂ ORICARE DINTRE ACESTE TESTE ESTE POZITIV ATUNCI NU VĂ VACCINAȚI !'', a scris medicul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.facebook.com/dradinaalberts/

”NU VĂ VACCINAȚI DACĂ AȚI AVUT COVID” - ”Un chirurg ortoped de 36 de ani a murit după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer !''

 


Medicul Adina Alberts a postat pe pagina sa de Facebook, cazul unui medic ortoped din Memphis care ar fi murit după ce s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin de la Pfizer.

''Dr. J. Barton Williams, un chirurg ortoped din Memphis, a murit pe 8 februarie, la câteva săptămâni după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer. Avea 36 de ani și tocmai se căsătorise în decembrie.

„Credem că a suferit un sindrom inflamator multi-sistemic (MIS)”, a declarat dr. Stephen Threlkeld specialist în boli infecțioase, medicul care a încercat să îl salveze.

„Doar persoanele care au avut COVID-19 în antecedente au dezvoltat această complicație care practic poate pune viața în pericol. Sistemul imunitar atacă corpul în multe feluri și provoacă degradarea tuturor organelor. Afectează inima, tractul gastro-intestinal și altele.” a spus Dr Threlkeld

MIS poate apărea la persoanele care au avut COVID cu săptămâni sau luni înainte. La acestea apar reacții imune severe, întârziate, care pot cauza leziuni semnificative la nivelul tuturor organelor. Williams le-a spus medicilor că el nu știa să fi avut COVID și că s-a testat mereu în spital pentru a detecta prezența virusului, dar mereu testele au fost negative, fără însă să testeze și titrul de anticorpi. Anticorpii antiCovid au putut fi puși în evidență în sângele lui William la momentul debutului bolii care l-a răpus, ceea ce indică clar că în antecedente a fost infectat cu Sars-Cov2, dar asimptomatic.

„Răspunsul sistemului imunitar este de așa natură încât trebuie să elimine virusul. Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este capacitatea de a se dezactiva când treaba s-a sfârșit. Organismul trebuie să știe când sistemul imunitar trebuie să se oprească. Dacă nu face asta, se va ajunge la o suferință autoimună. În cazul acestei complicații, oricare ar fi motivul acesteia, organismul încă mai crede că are o amenințare de neutralizat, și nu se oprește. Așa apare inflamația multisistemică generalizată.” a declarat Dr Scott Strome, decan la Universitatea de Stiințe Medicale din Tennessee.

Dacă vă gândiți să vă vaccinați :

NU VĂ VACCINAȚI DACĂ AȚI AVUT COVID.

NU VĂ VACCINAȚI FĂRĂ SĂ TESTAȚI ÎNAINTE PREZENȚA ANTICORPILOR ȘI A ANTIGENULUI; IAR DACĂ ORICARE DINTRE ACESTE TESTE ESTE POZITIV ATUNCI NU VĂ VACCINAȚI!'', a scris Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/adina-alberts-chirurg-ortoped-vaccin-pfizer-593855.html