2.16.2022

Diana Șoșoacă : ”Suveranitatea României, cedată de politicienii români”

 


Senatoarea Diana Șoșoacă a marcat ziua de miercuri la Senat cu o declarație politică istorică prin care arată cum a fost cedată suveranitatea României, o țară trădată de politicienii români.

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis miercuri în Senatul României o interpelare menită să facă istorie. În interpelarea sa, citită în plenul Senatului, ea a amintit de ”momentul fatidic când în Plenul Camerelor Reunite ale Parlamentului României, un așa-zis politician, ca mulți alții care se tot perindă prin Legislativul României aflându-se în treabă, cu scopul de a vinde România pas cu pas, a menționat că România trebuie să își cedeze suveranitatea în fața Uniunii Europene”.

Senatoarea Șoșoacă face referire aici la Alina Gorghiu și la declarația incredibilă a politicianului liberal care spunea că ”Respectarea principiului supremației dreptului european în domeniile stabilite prin tratate și cedarea de suveranitate, da, sunt principii de bază ale ideii unității europene, ca și respectarea deplina a deciziilor Curții de Justiție a UE”.

Diana Șoșoacă spune însă în declarația ei politică faptul că nu va aminti numele senatoarei PNL pentru că e sigură că acesta va dispărea oricum din analele istoriei sau va rămâne menționat în josul unei pagini la categoria ”AȘA NU!”.

Dar, și-a continuat Diana Șoșoacă declarația, este îngrijorător faptul că Înalta Trădare comisă la Tribuna Parlamentului României, acolo unde ar trebui să se afle reprezentanții poporului român, SUVERAN, nu a fost sancționată de niciun factor decident, probabil alți cesionari de suveranitate, dar nici măcar de Onorata Academia Română.

”Obediența politicienilor față de Occident se manifestă prin trădarea României pas cu pas și dacă ne gândim că și Ministrul Justiției a afirmat că este obligatorie cedarea suveranității, avem peisajul complet al Înaltei Trădări la care este supusă România, sub privirea pasivă a majorității poporului român, care are obligația să sancționeze astfel de infracțiuni capitale”, trage Diana Șoșoacă un semnal de alarmă.

România și-a cedat suveranitatea

Ea mai spune că să fii Parlamentar, să juri pe Constituția României pentru a ți se valida demnitatea publică, Constituție care menționează în art. 1 și 2 că România este suverană, iar suveranitatea este exercitată de poporul român exclusiv prin intermediul reprezentanților aleși, și să trădezi jurământul, te descalifică ca persoană și cetățean român.

”Ar trebui retrasă cetățenia română acestor personaje de tristă amintire”, a mai spus senatoarea, care crede că ne convingem pe zi ce trece de adevărul celor spuse cu câțiva ani în urmă de Mircea Malița, patriarhul diplomației românești, un om care chiar știa ce vorbește: „România și-a cedat suveranitatea!”.

Diana Șoșoacă citează apoi din Malița:

„Am ajuns să predăm aproape toate atribuţiile unui stat independent şi suveran. Noi am exportat trunchiuri întregi din suveranitatea noastră şi din capacitatea noastră de a avea un interes” (Mircea Malița, 2018).

Apoi, un alt citat memorabil din Malița, despre UE, readus în atenția românilor în declarația politică a Dianei Șoșoacă:

„Scopul celor care conduc de la Bruxelles este crearea unei Europe federale, iar eforturile sunt continue, universaliştii sau mondialiştii lucrând la realizarea ei. Noi îi spunem Europa Unită, dar ea este cât se poate de federală. Aceasta presupune crearea Uniunii Statelor Europene. Şi chiar dacă statele îşi vor putea păstra denumirea, ele vor ceda suveranitatea, li se va anihila puterea de decizie şi de autodeterminare”.

Amestecul puterilor străine în justiție

Senatoarea a arătat apoi că amestecul puterilor străine în numirea unor magistrați cu rang înalt, dirijarea și chiar impunerea din umbră a unor sentințe, sugestia (devenită ordin) de a fi arestate anumite persoane, dovedesc cu prisosință că avem o justiție aservită, departe de a fi independentă. De asemenea, Diana Șoșoacă a precizat că nu putem uita așa numitul Mecanism de Verificare și Cooperare (M.C.V.) impus României la data intrării sale în Uniunea Europeană.

”M.C.V. a reprezentat și mai reprezintă încă, după 15 ani de aplicare continuă, unul dintre cele mai invazive metode de amestec în treburile justiției”, a tunat Șoșoacă de la tribuna Senatului.

Ea a amintit și că, la începutul anului 2021, Asociația Magistraților din România (A.M.R.) și Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (A.J.A.D.O.) au denunțat public atitudinea ipocrită a ambasadelor străine cu privire la independența justiției în România:

„Subscrisele asociații, susținem ferm comunicatul Secției pentru judecători, din data de 25 februarie 2021, prin care s-a atras atenția asupra faptului că "Ministrul Justiției sfidează cadrul constituțional prin angrenarea reprezentanţilor altor state într-un proces eminamente intern, prezentând distorsionat realităţi din domeniul justiţiei în unicul scop de a obţine susţinere politică pentru proiectele de modificare a legilor justiţiei", citează Șoșoacă din comunicatul amintit.

România nu mai are nimic

Iar lista de-suveranizării țării continuă în declarația senatoarei, ea amintind că România nu mai are industrie petrolieră deși este țara cu cele mai mari rezerve de petrol din zonă, că România și-a vândut aproape jumătate din pământul agricol deși are, încă, cel mai productiv pământ din Europa.

La fel, România nu mai fabrică locomotive, tractoare, tancuri, avioane, oțeluri speciale, mașini unelte de înaltă tehnologie. Nu-și mai exploatează cărbunele, uraniul, metalele nobile, aurul, pădurile, ci străinii se ocupă de toate acestea, mai arată Diana Șoșoacă.

”Odată pierdut controlul asupra acestor rezerve strategice, a dispărut și dramul de suveranitate pe care pretindeam că îl mai aveam”, subliniază senatoarea.

„Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone”, vine Șoșoacă să arate cifrele exacte, oficiale, ale pierderii suveranității țării.

Amenințările lui Timmermans s-au împlinit

Ea amintește și de amenințările lui Timmermans cu privire la industria minieră: „Şi sper că România va avea curând un plan pentru eliminarea cărbunelui şi tot ce e nevoie pentru a-l implementa. Şi vă asigur că noi, Comisia Europeană, vom fi alături de România pentru ca planul să fie pus în aplicare”.

Și, atrage atenția Diana Șoșoacă, s-a și întâmplat cum a vrut Timmermans: minerii, miile de oameni care trăiau din exploatarea cărbunelui, toate industriile adiacente, independența energetică a României au colapsat, pentru că așa a vrut UE și a avut ajutorul politicienilor români, trădători de neam și țară.

”Acum avem o criză energetică și un faliment statal, iar românii cerșesc mila trădătorilor lor. Ceea ce este și mai grav este că avem o criză a moralității și a conștiinței naționale”, arată Diana Șoșoacă.

În încheierea declarației ei care este un rezumat al situației României, Diana Șoșoacă mai spune că poate nu ar fi rău să luăm exemplu de la vecinii noștri unguri și să începem să arătăm că avem coloană vertebrală, demnitate și onoare, acum cât încă nu este totul pierdut.

Pentru că încă mai putem salva România și să ne recuperăm suveranitatea. Dar mai întâi poporul român trebuie să își recupereze demnitatea, onoarea și conștiința. Acea conștiință care l-a făcut pe Gen. Eremia Grigorescu să strige pe câmpul de la Mărășești: Pe aici nu se trece!”, au fost cuvintele de final ale declarației politice de miercuri pe care Diana Șoșoacă le-a rostit în plenul Senatului României.

https://ro.sputnik.md/20220216/diana-sosoaca-ii-arata-pe-tradatori-suveranitatea-romaniei-cedata-de-politicienii-romani-48991126.html

Publicația suedeză Svenska Dagbladet afirmă că armata rusă are acum cea mai bună capacitate de luptă din ultimele decenii

 


Presa suedeză a evaluat pregătirea pentru luptă a mai multe armate din regiune, inclusiv a armatei ruse.

Publicația suedeză Svenska Dagbladet afirmă că armata rusă are acum cea mai bună capacitate de luptă din ultimele decenii.

Rusia a creat cele mai puternice forțe armate din Europa. Această concluzie, bazată pe un sondaj realizat între experți în domeniul militar, aparține publicației suedeze Svenska Dagbladet, care este citat de RIA Novosti.

„Acum Rusia se află la cel mai înalt nivel de pregătire de luptă din multe decenii – atât în ​​ceea ce privește operativitatea și mobilitatea, cât și în ceea ce privește potențialul tehnic”, scrie publicația.

Astăzi, Rusia are o armată pe deplin funcțională, capabilă să desfășoare operațiuni chiar și foarte departe de propriile granițe. Țara, notează articolul, construiește nu numai portavioane, ci și arme de ultimă generație, cum ar fi arme antisatelit și supersonice. Ea a inițiat o cooperare de anvergură cu China pentru a dezvolta și fabrica noi arme și a desfășura exerciții militare comune.

În timp ce Statele Unite, dimpotrivă, nu au acordat de multă vreme atenția cuvenită unei astfel de modernizări, conchide publicația Svenska Dagbladet.

Anterior, editorialistul Chris Osborne, într-un articol pentru revista The National Interest, spunea că Forțele Armate Ruse, datorită modernizării lor, reprezintă un nou pericol pentru Statele Unite și NATO. Expertul a reamintit că Rusia nu numai că creează noi arme, ci le întreține și le modernizează în mod reușit pe cele vechi.

Austria, ridică aproape toate restricţiile anti-COVID

 


Autorităţile din Austria au anunţat că urmează să anuleze aproape toate restricţiile menite să limiteze răspândirea COVID-19, cu excepţia purtării măştii de protecţie în anumite spaţii.

Austria ridică aproape toate restricţiile anti-COVID începând cu data de 5 martie, au anunţat miercuri reprezentanţii Guvernului de la Viena.

Regula privind închiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulată, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numărului de participanţi la evenimente ample a fost anulată, a anunţat cancelarul austriac Karl Nehammer, conform agenţiei Reuters.

Şeful Guvernului de la Viena le-a transmis austriecilor că „nu am învins încă pandemia”. Nehammer a subliniat faptul că situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, cu precădere în spitale, pentru a putea relaxa considerabil restricţiile anti-COVID.

Totodată, Austria face modificări şi în privinţa reglementărilor sanitare care vor intra în vigoare cel mai devreme sâmbătă. Obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii prin boală pentru a avea acces în restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulată, a anunţat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie pentru populaţia adultă din Austria la începutul acestei luni – cea mai strictă măsură de acest tip adoptată în Europa.

În prezent, Austria are o rată de vaccinare cu cel puţin o doză de 76,2%, o rată de vaccinare cu schemă completă de 73,3% şi o rată de vaccinare cu doze ‘booster’ de 55,6%, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

De asemenea, Franţa ar putea renunţa, în curând la permisul vaccinal. Autoritățile franceze estimează că există „motive de a spera” că „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie, am putea ridica permisul vaccinal”, datorită ameliorării situaţiei sanitare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează Agerpres, citând AFP.

„Nivelul persoanelor spitalizate rămâne foarte ridicat, superior recordului cu care ne-am confruntat în primăvara lui 2020, dar în proiecţiile pe care le facem (…) există motive de a spera că în acest orizont de timp situaţia se va ameliora suficient pentru ca noi să fim în măsură să ridicăm aceste ultime măsuri”, a estimat el.

Preşedintele Consiliului de orientare strategică vaccinală Alain Fischer a estimat miercuri, în faţa Senatului, că o renunţare la permisul vaccinal poate fi luat în calcul „la sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie”, dacă o serie de condiţii sunt îndeplinite.

„Din punct de vedere ştiinţific şi medical, este necesară o rată de incidenţă redusă, acum suntem la 2.500. Redusă vrea să însemne mult mai mică, cel puţin de 10 sau 20 de ori, dar există elemente de context, să vă dau o cifră nu ar avea sens”, a spus el.

Augustin Zegrean sfătuieşte Guvernul să intervină prompt, după decizia CCR de eliminare a obligativităţii purtării măştii la exterior

 


Judecătorii CCR au decis, marți, în unanimitate, că este neconstituțional actul normativ care prevede că pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne se poate institui obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Fost preşedinte al CCR, Augustin Zegrean este de părere că această decizie poate produce confuzie în rândul populaţiei şi sfătuieşte Guvernul să elimine total măsura, fără să mai aştepte motivarea Curţii.

”Drepturile și libertățile fundamnetale nu pot fi afectate prin OUG. Nu poți să obligi un om să poarte mască, doar pentru că așa vrei. Ceea ce au luat ei în discuție, ieri, la CCR a fost legat de faptul că OUG nu avea avizul Consiliului Legislativ și din acest motiv au declarat neconstituțională Ordonanța.

Conform Constituției, după publicarea deciziei CCR, în situațiile acestea, de la data în care decizia intră în vigoare, Guvernul are la dispoziție 45 de zile să pună în acord OUG cu prevederile Curții. Până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial totul rămâne așa cum este astăzi.

Soluția ar fi ca Guvernul să dea astăzi OUG prin care să scoată acest text (privind obligativitatea măștii n.r.). Altfel, oamenii vor spune că nu mai doresc să poarte mască, iar polițiștii îi vor putea amenda.

Amenzile care au fost date și care au fost plătite nici nu mai intră în discuție. În discuție vor intra amenzile care au fost contestate, asta pentru că oamenii vor putea spune: uite, am fost amendat în baza unei legi neconstituționale.

Oamenii trebuie să știe că, astăzi, nimic nu s-a schimbat. Până la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, totul rămâne așa cum prevede OUG în vigoare”, a spus Augustin Zegrean, la Radio România Actualități.

Şi Avocatul Poporului, Renate Weber, a reacţionat marţi, după decizia CCR. Aceasta a explicat că, odată cu anularea OUG, rămâne în vigoare Legea 55, care prevede unele măsuri de combatere a pandemiei, cum ar fi purtarea măştii în spaţii închise.

„In primul rand cred ca e bine sa precizam ca decizia de azi a CCR nu analizeaza fondul Ordonantei de Urgenta, ci doar faptul ca a lipsit avizul Consiliului Legislativ. In alt doilea rand, trebuie sa intelegem ca din momentul in care CCR spune ca ordonanta e neconstitutionala in totalitate, ceea ce ramane in vigoare este Legea 55 care prevede obligativitatea purtarea mastii in spatii inchise, spatii comerciale, la locuri de munca. Deci singurul lucru care se schimba este purtarea mastii in aer liber, afara”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a spus că greșeala aparține guvernanților care au elaborat normele și că „de la momentul publicării” deciziei CCR în Monitorul Oficial,  masca de protecție nu va mai fi obligatorie „pentru că întregul articol este lovit de viciul de neconstituționalitate”.

Fostul judecător a adăugat că nimeni nu mai poate fi obligat să poarte mască de protecție. „Nu se poate da altă interpretare”, a apreciat acesta. Petre Lăzăroiu a menționat că totuși „va fi prea târziu pentru că se prefigureaza ca nu o sa mai purtam masca”.

Studentul care a sesizat CCR în legătură cu OUG declarată neconstituţională se destăinuie

 


Adrian Cristian Secu, studentul la drept care a sesizat CCR în legătură cu Ordonanţa care prevedea obligativitatea purtării măştii la exterior a vorbit despre motivele care l-au împins spre acest demers.

Tânărul a dezvăluit faptul că nu a fost şi nu este un „conspiraţionist”, ci doar unele prevederi i s-au părut absurde, mai ales când un poliţist l-a amendat pentru că nu purta mască, deşi era singur pe stradă, astfel a ajuns să sesizeze CCR.

„Ca să fiu sincer eu nu am fost un fanatic, conspiraționist, ci pur şi simplu am încercat şi eu să mă protejez în această perioadă şi să îi protejez pe cei din jur. Această sesizare sau analiză profundă asupra Ordonanței de Urgenţă s-a datorat unui poliţist obraznic care m-a amendat când eram singur pe stradă.

Eu în respectiva perioadă aveam asupra mea declarația pentru circulația pe timpul nopții, pentru că m-am dus să îmi iau pastile. Deci am fost amendat că am fost să îmi iau pastile. Am avut un răgaz în care mi-am dat masca jos, aşa am simțit nevoia la momentul respectiv, mai ales că totul era închis, să îmi iau un răgaz să iau o gură de aer.

Mi s-a părut un pic deplasat că am fost oprit, mai ales ascultând şi declaraţiile specialiștilor de la OMS care au sugerat că masca ar trebui purtată în anumite condiţii”, a spus Adrian Cristian Secu, student la drept, la Antena 3.

Studentul nu este la prima victorie împotriva guvernului. În iulie 2021 acesta a repurtat o victorie uriașă în instanță, Curtea de Apel București constatând inexistența hotărârii numărul 36 din 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care certifica pandemia COVID-19 și toate restricțiile și limitările de libertăți care au decurs din aceasta.