11.24.2021

Schimbare radicală pentru toți utilizatorii Google din 25 noiembrie. Ce trebuie să faci ca să-ți accesezi contul

 


Google a anunțat în urmă cu o lună o schimbare radicală care va fi aplicată începând cu 25 noiembrie. Platforma va folosi verificarea în doi pași pentru 150 de milioane de conturi.

Google va activa începând de la 25 noiembrie veificare în doi pași, inițiativă cauzată de faptul că multe parole sunt nesigure, iar utilizatorii nu sunt protejați împotriva potențialelor atacuri cibernetice.

Verificarea în doi pași presupune o protecție mai bună a conturilor prin intermediul parolei. Așadar începând de mâine, pe lângă introducerea parolei și a numelui de utilizator, vei aveaa nevoie de o a doua confirmare a identității pentru a putea accesa serviciile Google.

Cel mai rapid este prin intermediul uneia dintre aplicaţiile Google : de îndată ce primiţi notificarea, de exemplu, deschideţi Gmail pe telefon, atingeţi butonul de confirmare şi sunteţi înăuntru. De asemenea, puteţi alege să primiţi un cod prin mesaj text sau vocal pe număr. Alegerea depinde de noi.

Momentan, activarea automată este confirmată doar pentru creatorii YouTube, dar toată lumea poate activa verificarea în doi paşi. Este disponibil de ani de zile şi chiar dacă nu suntem printre cei „aleşi” de Google, ar fi bine să-l activăm. În comparaţie cu sistemul tradiţional, durează doar câteva secunde, dar în ceea ce priveşte siguranţa nu există comparaţie.

După ce accesăm Contul nostru Google, alegem Securitate şi apoi, în secţiunea Acces la Google, mergem la Verificare în doi paşi. De aici, o procedură ghidată ne va conduce la configurarea rapidă a sistemului, relatează Mediafax.

Google transmite o alertă care vizează şi milioane de români. Cum verificaţi dacă sunteţi protejaţi de atacurile hackerilor

Google a publicat o nouă postare pe blog în care dezvăluie că au fost confirmate patru vulnerabilități de nivel înalt, la câteva zile după ce a emis alte avertismente. Utilizatorii trebuie să ia măsuri imediate.

Așa cum este practica standard, Google restricționează în prezent informațiile despre aceste atacuri pentru a câștiga timp pentru ca utilizatorii Chrome să-și facă upgrade la browser. Prin urmare, doar următoarele informații sunt cunoscute:

High – CVE-2021-37977 : Utilizarea după liber în Garbage Collection. Raportat de Anonymous la 2021-09-24

High – CVE-2021-37978 : Heap buffer overflow în Blink. Raportat de Yangkang (@dnpushme) de la 360 ATA pe 2021-08-04

Mare – CVE-2021-3797979 : Depășire de buffer Heap în WebRTC. Raportat de Marcin Towalski de la Cisco Talos la 2021-09-07

High – CVE-2021-37980 : Implementare necorespunzătoare în Sandbox. Raportat de Yonghwi Jin (@jinmo123) la data de 2021-09-30

Deși aceste informații nu spun multe lucruri, relevă totuși că browserul Chrome continuă să fie ținta unor exploatări „Use-After-Free” (UAF), scrie Forbes, citată de Aleph News. Browserul a fost afectat de atacuri UAF în septembrie, iar hackerii au exploatat deja un defect UAF în această lună.

Listarea unei perechi de exploatări Heap buffer overflow este mai puțin așteptată. Ca și atacurile UAF, aceasta este o vulnerabilitate de memorie (cunoscută și sub numele de Heap Smashing), dar nu a fost o cale obișnuită pentru hackerii Chrome în ultimele luni. Memoria de pe heap este alocată dinamic și conține de obicei date de program. Cu o depășire, structurile de date critice pot fi suprascrise, ceea ce o face o țintă ideală pentru atacuri.

Ca răspuns, Google a lansat o actualizare critică. Compania îi avertizează pe utilizatorii Chrome că lansarea va fi eșalonată, astfel încât nu toată lumea va putea să se protejeze imediat. Pentru a verifica dacă sunteți protejat, navigați la Settings > Help > About Google Chrome (Setări > Ajutor > Despre Google Chrome).

Dacă versiunea Chrome este 94.0.4606.81 sau mai mare, sunteți în siguranță. Dacă actualizarea nu este încă disponibilă pentru browserul dvs., asigurați-vă că verificați în mod regulat pentru noua versiune.

Iar după ce ați făcut actualizarea, nu uitați de ultimul pas crucial : Chrome nu este în siguranță până când nu este repornit. Ceea ce face ca acesta să fie un proces cu două sensuri. Google poate accelera remedierile pentru hackerii Chrome, dar dacă utilizatorii nu-și repornesc browserul după actualizare, nu vor fi protejați. Acest fals sentiment de securitate este un lucru pe care hackerii contează.

Punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei, alocațiile vor crește la 243 lei

 


Ministrul desemnat pentru portofoliul Muncii şi Solidarităţi Sociale, Marius Budăi, a vorbit în cadrul audierilor din Parlament despre majorări de pensii, de alocaţii şi de salarii, acordarea de sprijin „celor mai săraci dintre pensionari”.

Marius Budăi, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii, a anunţat la audierile în comisiile de specialitate din Parlament că vor fi majorări în sistemul public de pensii, dar că vor creşte şi alocaţiile din 2022.

Marius Budăi a precizat, că potrivit Programului de guvernare, punctul de pensie va fi majorat la 1.586 lei. „Acel 10% pe care îl cunoaștem din comunicarea publică”, a spus Budăi.

Marius Budăi a mai spus și că indemnizația minimă socială ar urma să urce de la 800 lei la 1.000 lei.

De asemenea, Budăi a mai afirmat că alocatiile pentru copiii de până la 2 ani vor crește de la 1 ianuarie la valoarea de 600 lei, iar pentru cei de peste 2 ani la 243 lei.

Budăi a menţionat şi majorarea salariului minim brut la 2550 lei de la 1 ianuarie 2022. Ministrul a menţionat că a fost agreată cu partenerii sociali crearea unui „instrument de majorare treptată a salariului minim brut, astfel încât să nu creăm dezechilibre în economie”.