4.01.2021

CIOLACU : ”Klaus Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor”

 



AȘA DA, d-le CIOLACU ! Dar puneți-i și ceasul ca să-l scoale din somn. Dacă Iohannis DOARME s-ar putea SĂ-L SCOALE  PROTESTATARII, până la urmă, din SOMNUL PREA ADÂNC 

Klaus Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor, cere liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Nu există ”teroriști”, ”săraci” sau ”asasini”! Există doar români ! Români disperați. Unii că mor de foame, alții că sunt extenuați după un an de zile de luptă cu pandemia!

Toți sunt revoltați de aroganța, lipsa de transparență, deciziile contradictorii și neaplicarea egală a legii, toți simt că statul i-a abandonat, că au rămas pe cont propriu!

Acum este momentul ca Iohannis să se hotărască dacă este președintele tuturor românilor sau dacă va continua să întrețină ura și haosul din societate.

Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor!

Acum este momentul ca demnitari precum Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!

Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook joi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ciolacu-ii-someaza-pe-iohannis-sa-anunte-urgen

Hotărârea, unde-i hotărârea ! În perioada pandemiei, o singură hotărâre a CNSU a fost publicată în M.Of.

 


În poza de mai jos „este o adresă oficială a Monitorului Oficial către o persoană fizică, în care se confirmă că, în perioada pandemiei, o singură hotărâre a CNSU a fost publicată în M.Of., mai pecis, cea din 14 mai 2020, care și-a încetat efectele în 18 mai 2020, adică, după doar patru zile. Nicio altă hotărâre a CNSU, nici măcar cele cu efecte directe, nu au fost publicată în M.Of., pentru simplul motiv că nu au fost trimise la publicare. Așa au considerat Orban, Cîțu și Arafat că e bine”, arată avocatul Piperea pe pagina sa de Facebook.

„Culmea ironiei negre birocratice este că trei hotărâri ale CNSU cu efecte directe în societate, cele cu nr. 12-14 din 2021, nu sunt publicate nicăieri. Publicul nu știe nici măcar ce conțin aceste hotărâri. Cu toate acestea, sunt luate măsuri în baza lor, inclusiv amenzi sau închideri de afaceri pe motiv că nu respectă dispozițiile acestor „hotărâri”.

Repet cea am spus aseară – un act normativ care nu este publicat în M. Of. nu există.

PS Un cititor al acestei pagini (Facebook – nr.) îmi atrage atenție că niciuna dintre aceste hotărâri ale CNSU si, culmea, nici HG – urile pandemice, nici măcar cele privitoare la prelungirea la nesfârșit a stării de alertă, nu sunt supuse avizului prealabil al Comitetului Economic și Social, ceea ce este obligatoriu conform legii. Reamintesc că CCR a declarat neconstituționale în întregime legi sau ordonanțe de urgență care nu aveau acest aviz prealabil al CES, inclusiv legi de protecție a consumatorilor contra abuzurilor băncilor.

PPS Și cică să ne încredem numai în știri și informații oficiale. Care știri oficiale, băh, alea care nu respectă arhitectura instituțională a Statului român ?”, conchide Piperea.

Avocatul Poporului Renate Weber s-a sesizat din oficiu că niciuna din cele 20 de hotărâri ale CNSU din acest an nu a fost publicată în Monitorul Oficial, cerând explicații premierului.




sursa:https://www.cotidianul.ro/au-ceva-de-ascuns-citu-si-compania/

DESPRE ”PROSTIA” UNORA

 


MARE DISPERARE  pe ”ARAFATI” !

FACEBOOK-ul ”MOARE” de GRIJĂ SĂ MĂ INFORMEZE despre COVID 

SUSTINE că  INFORMATII CORECTE despre COVID NUMAI LA EI GĂSESTI.

ÎN SCHIMB MĂ BLOCHEAZĂ ca să NU-MI MAI POT SPUNE și EU PĂREREA !

Guvernul a vrut să oprească protestele prin restricții, dar le-a amplificat

 


NU AȘTEPTA ”LUMINĂ” de la PROȘTI !

Protestele de duminică din mai multe orașe, începute la Constanța și continuate pînă spre dimineață în București, Timișoara, Sibiu, Craiova și alte orașe, reprezintă începutul sfîrșitului pentru regimul Iohannis și „Guvernul Meu”. Ceea ce anticipam încă de sîmbătă într-o emisiune de televiziune s-a adeverit, adică măsurile restrictive anunțate vineri de Guvern nu au nici o legătură cu pandemia, ci au venit ca urmare a informărilor venite de la serviile secrete, privind valul de proteste!

Se pare, deci, că restricțiile care au intrat în vigoare duminică aveau drept scop împiedicarea protestelor, autoritățile sperînd că după ora 20 oamenii nu vor mai ieși din casă decît în situații excepționale.

Cu toate acestea, duminică lucrurile au scăpat de sub control și demonstranții din Constanța, urmați de cei din multe alte localități, au rămas în stradă și au scandat lozinci împotriva guvernului și, mai ales, împotriva lui Raed Arafat.

Așa cum s-a văzut, de data aceasta jandarmii și polițiștii n-au mai intervenit în forță pentru împrăștierea demonstranților. O decizie înțeleaptă a conducătorilor acestor instituții, care și-au dat seama că tensiunea din stradă era atît de mare, încît o intervenție în forță ar fi dus la escaladarea conflictului, cu consecințe imposibil de anticipat. În acest moment, sînt anunțate pentru zilele următoare proteste de amploare în toată țara, astfel încît autoritățile sînt obligate să ia măsuri pentru detensionarea acestui conflict.

Una dintre măsuri ar putea să fie demiterea lui Raed Arafat, secretarul de stat la ministerul Sănătății și comandantul operațiunii Coronavirus, cel care și-a asumat rolul principal în comunicarea măsurilor de restricționare. Unii susținători ai săi consideră că nu Arafat ar fi de vină pentru măsurile excesive care au iritat populația, ci „specialiștii” din ministerul Sănătății, numai că aceștia omit un lucru, că niciodată Raed Arafat nu s-a împotrivit acestor măsuri, ci, din contră, a lăsat impresia că este de acord cu ele și că le poate gestiona.

Dacă vă amintiți, în 30 ianuarie 2021, după tragediile de la Piatra Neamț și „Matei Balș”, noi am publicat în „Cotidianul” articolul intitulat „Vlad Voiculescu și Raed Arafat – demisiile, ce mai așteptați?”, în care spuneam: „În cazul acestor tragedii, scara vinovățiilor „de onoare” este cam aceasta: directorul spitalului, ministrul Sănătății, Primul ministru, Președintele țării. Mai jos nu se mai poate vorbi de „vinovății de onoare”, ci de posibile infracțiuni, căci activitatea sau inactivitatea directă a medicilor de gardă, a șefilor de secții, a asistentelor au dus la nașterea tragediilor. Deci, ar trebui să fie ușor de înțeles pentru toată lumea că „demisia de onoare” este gestul cuiva de pe scara „vinovaților de onoare” care detensionează un eveniment dramatic, fără a avea o vină directă pentru evenimentele respective”.

Era, deci, previzibilă această criză care anunța existența unei tensiuni și așa destul de accentuată în spațiul public, numai că autoritățile au crezut că intervenția în forță împotriva unor manifestări izolate sau valul de amenzi uriașe aplicate celor care nu respectau întru totul măsurile din protocoalele Grupului strategic vor ține lucrurile sub control.

O decizie cît se poate de proastă, mai ales, că dezvăluirile care-l vizau pe Vlad Voiculescu deveniseră deja virale, fie că este vorba despre inexistenta lui diplomă de absolvire a unei facultăți din Viena, fie că este vorba despre competența sa în domeniul medicinei, la fel de inexistentă ca diploma de licență!

Ignorarea acestor semnale din spațiul public și sentimentul Puterii absolute sînt principalele cauze ale escaladării conflictului, ajuns acum la un punct în care autoritățile sînt obligate să schimbe strategia dacă nu vor ca tensiunea să ducă la o situație cu mult mai gravă!

Primul lucru care ar putea să dea satisfacție opiniei publice este demiterea celor doi: Vlad Voiculescu și Raed Arafat. Plecarea lor din funcțiile deținute și numirea unor persoane care să comunice altfel cu populația ar putea să detensioneze situația de acum și ar reface în parte încrederea populației în măsurile dispuse autorități.

În privința celor doi, nimeni nu trebuie să-și facă griji. La fel ca în cazul Monicăi Macovei și Codruței Kovesi, deja se știe că au asigurate posturi călduțe, oferite ca recompensă pentru slugărnicia lor față de cei care îi susțin în mod deșănțat din țară sau de aiurea.

Zilele următoare vor fi decisive. Probabil că la această oră se „lucrează” la metode discrete pentru compromiterea protestelor și a organizatorilor. „Specialiștii” în acest domeniu își vor da toată silința, numai că astfel de strategii ar putea fi și mai periculoase.

Poate că, în ceasul al 12-lea, Klaus Iohannis va decide să se implice și să ceară Guvernului să renunțe la forțarea lucrurilor și să intre într-un dialog real cu populația, astfel încît măsurile dispuse în criza Coronavirus să nu mai fie interpretate de populație ca făcînd parte dintr-un joc politic, așa cum s-a întîmplat înainte de alegerile de anul trecut, lucru devoalat chiar de Vald Voiculescu.

Oricît de înțelegători ar fi oamenii, ei nu sînt atît de proști încît să nu se întrebe cum se face că, în timp ce populația este izolată în casă, Președintele țării pleacă în fiecare weekend la Sibiu cu întregul alai pentru a participa alături de soție la slujba bisericii de care aparține sau pentru o partidă de ski. În același timp, oamenilor li se sugerează că și anul acesta va fi restricționată sărbătoarea de Paște, iar pîrtiile de ski vor fi, practic, închise!

Aceste chestiuni reprezintă motorul real al protestelor, așa încît deciziile autorităților ar trebui să țină cont și de ce gîndesc cetățenii, nu numai de indicațiile forurilor internaționale. Căci oamenii știu că de la OMS sau UE n-au venit indicații pentru „acoperirea” afacerilor uriașe cu măști sau aparatură medicală!

Despre care Vlad Voiculescu și Raed Arafat nu pot spune că n-au avut cunoștință.

sursa:https://www.activenews.ro/opinii/Guvernul-a-vrut-sa-opreasca-protestele-prin-restrictii-dar-le-a-amplificat-166026

Un pensionar de 82 de ani la protest: "Am venit pentru libertate. Am muncit 43 de ani. Ne ţin închişi în casă, ce suntem animale ?"

 


Domnul Filip, numit "Îngerul protestelor", a mărturisit în exclusivitate pentru Antena 3, de ce a venit în fiecare zi la proteste. Octogenarul a lansat şi un apel către guvernați să aibă grijă de populație că de aici vin banii nu din împrumuturi.

Pensionarul a declarat cu o luciditate demnă de admirat că a fost în Piaţa Universităţii şi în 1989 inspirat de un motiv puternic pe care îl invocă şi acum: libertatea.

El a declarat că a muncit 43 de ani, a avut grijă de el şi din pensia infimă de 220 de lei pe lună își duce zilele conștient şi mulțumit. El le-a cerut guvernanților să aibă grijă de cei care nu mai au nimic în aceste vremuri tulburi, că poporul i-a ales şi din munca românilor vin şi salariile lor.

„Am fost în Piața Universității și în '89 am stat pentru libertate eu am venit pentru libertate, să fim liber, să nu fim obligați să stăm în casă, să nu putem vorbi.

Libertate înseamnă foarte simplu, să merg liber pe stradă, fără mască, fără să stai cu frică, că vine şi te amendează vreun jandarm. Merg cu frică și mă uit să nu cumva să mă amendeze, pentru că am o pensie și dacă îmi ia din pensie ce mă fac? Am 220 de lei pensie, adică îmi trebuie pentru medicamente, nu pot să plec în concediu în afară, că mă limitez la banii ăștia.

„Am muncit 43 de ani neîntrerupt”

 Eu am muncit 43 de ani neîntrerupt, dar mulțumesc de Dumnezeu atât cât am tot cu ăștia mă întind. Am fost la munca de jos, am ajuns tehnician, apoi am ajuns la centrala Centrocoop, am fost șeful CTC, am avut 32 de secții de producție pe care le controlam din punct de vedere calitativ.

„Merg şi câte 5 km pe jos”

„Am făcut gimnastică de aia mai țin în vigoare, dar nu toți sunt așa. Eu am făcut sport. Am mers și 5 ore pe jos", a mai spus domnul Filip.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/pensionar-proteste-bucuresti-apel-guvernanti-597479.html

Menţinerea lui Vlad Voiculescu la Sănătate, contestată din interiorul USR

 


MIHAI GÂDEA ”MOARE” DE GRIJA PENTRU U.S.R. 

Ministrul Vlad Voiculescu a reuşit să declanşeze un scandal imens în USR, în contextul declaraţiilor privind calculul incidenţei cazurilor de COVID, dar şi ca urmare a înverşunării cu care susţine noile restricţii sanitare, deşi a dovedit că e dispus să le încalce cu uşurinţă atunci când a fost surprins fără mască la Parlament.

"Efectul menținerii lui Vlad Voiculescu la Sănătate: USRPLUS scade vertiginos în sondaje, AUR urcă periculos. În USR se cere debarcarea ministrului", a anunţat Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, citând un material publicat de PSNews.

Conform surselor politice invocate de publicaţia menţionată, "mai multe filiale USR din țară cer demiterea 'de urgență' a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, în condiţiile în care în țară au loc ample proteste".

Aripa USR care cere debarcarea lui Voiculescu are două variante pentru Ministerul Sănătății, însă liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu este de acord cu niciuna dintre ele și cere calmarea spiritelor. În locul lui Vlad Voiculescu sunt vehiculate numele lui Emanuel Ungureanu și al lui Adrian Wiener.

Menţinerea lui Voiculescu la Sănătate, jocul lui Cioloş pentru a prelua şefia USRPLUS?

"Vlad Voiculescu este acum cel mai contestat personaj din USR. Sunt mulți lideri care cer demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății și care consideră că păstrarea lui acolo este parte a unui complot a celor de la PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres. Ei cred că păstrarea lui Voiculescu este șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR și apoi să vină el salvatorul Alianței. Cioloș face un joc foarte urât, iar Barna se face că nu îl înțelege sau chiar nu îl mai interesează", au declarat surse din USR pentru PS News.

Însă efectul "Vlad Voiculescu" nu constă doar în şubrezirea internă a USR, ci şi în erodarea electorală a formaţiunii.

"Este un amplu protest în USR față de Vlad Voiculescu. Ba chiar la colțuri se vorbește și de demisii. Dacă îl mai păstrăm mult la Sănătate o să cădem în cap. O să ne prăbușim așa de tare că o să ne ia fața AUR. Și așa ne-a luat fața în multe orașe din țară. Nu mai vorbesc de diaspora", adaugă sursele USR citate de PSNews.

O perspectivă pe care Mihai Gâdea a dezvoltat-o la Sinteza Zilei.

"În urmă cu 3 luni au fost alegeri iar PNL a pierdut alegerile.... Dacă ai pierdut cu 40 la sută, ai de unde să cazi. Dacă, însă, cazi de la 20 la sută, unde te duci? Te duci unde unde era PNŢCD-ul", a estimat Mihai Gâdea.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/vlad-voiculescu-sanatate-usr-aur-contestare-597481.html

Alexandru Rafila: "Vacanţa elevilor de o lună e o soluţie de compromis"

 


EU CRED CĂ V-AȚI COMPROMIS DEJA DESTUL. PE MINE, CA PĂRINTE, NU MĂ INTERESEAZĂ CE FAC COPIII DIN FRANȚA, MĂ INTERESEAZĂ CE FAC și ce VOR FACE  COPIII MEI de AICI, DIN ROMÂNIA. ÎNCETAȚI SĂ VĂ MAI BATEȚI JOC DE COPIII și de CADRELE DIDACTICE din ROMÂNIA ! 

FRANȚA NU ESTE BURICUL PĂMÂNTULUI. DACĂ TOT TRAGEȚI CU OCHIUL LA FRANȚA MERGEȚI ACOLO și DAȚI INDICAȚII, ci NU în ROMÂNIA !

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, este de părere că vacanța de o lună a elevilor este o soluție de compromis gândită de ministrul Educaţiei, iar argumentul acestuia este ”rezonabil”.

”În Franța se închid școlile, părinții sunt îngrijorați. În România sunt închise de un an de zile școlile. Noi ne mirăm de Franța. Acum s-a ajuns într-o situație limită, în acest moment. Sigur, la noi nu sunt închise, merg copiii în vacanță”, a declarat, miercuri, Alexandru Rafila, la Digi24.

Alexandru Rafila: "Vacanța elevilor de o lună e o soluție de compromis”

”Părerea mea este că e o soluție de compromis pe care a gândit-o ministrul Educaţiei. Eu nu sunt adeptul întreruperii pentru o perioadă așa lungă a activității copiilor. Argumentul dânsului este rezonabil.

Spune că dacă vom intra în perioada aceasta de 4 săptămâni de vacanță, există o speranță ca în luna mai copiii să revină la cursuri şi să poată să își încheie activitatea până la jumătatea lunii iunie”, a mai spus Alexandru Rafila.

Sorin Cîmpeanu: "Elevii ar putea să revină în școli cu prezență fizică la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie”

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajați vaccinați acum, când vorbim, din învățământ. (...) Până la începutul lunii vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajați din educație vaccinați). Mult peste jumătate din angajați din învăţământ. Prim-ministru şi-a asumat public în conferență de presă să spună că va susține testarea non invazivă despre care am discutat. (...) Care să nu necesite personal medical, care să fie ușor de acceptat pentru părinti, care să fie chiar auto-administrabilă de către copii", a spus Sorin Cîmpeanu.

„Regulile de protecție respectate, vaccinare, testare şi trend descendent, argumente pentru deschiderea tuturor școlilor”

Regulile de protecție respectate, vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică. Am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanța în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câștig. Este un imens câștig", a mai spus ministrul Educației la Digi 24.

Întrebat dacă scenariul este acela ca după vacanță copiii să revină la școala în toată țara, ministrul a răspuns: "Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiții. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune".

"Vom insista pentru ca testele non invazive să fie folosite în școli"

„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că prim-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziției acestor teste. Am reușit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut", a mai spus Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, concursurile pentru funcțiile de directori de unități de învăţământ ar trebui să fie organizate în luna august, însă dacă situația epidemiologică nu o va permite, vor avea loc după începerea anului şcolar viitor.

"Oricum, o obligație asumată este aceea de ocupare a postului de director în toate școlile din România, concursuri care să privilegieze competența în detrimentul altor criterii, printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august. (...)

Dar dacă totuși situația epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanță a elevilor şi a cadrelor didactice organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea școlii. În oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic", a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/educatie/alexandru-rafila-psd-oms-vacanta-elevi-597485.html