7.07.2020

Se alege praful de formațiunea U.S.R.



Se alege praful de formațiunea lui Dan Barna. Raluca Amariei, fost vicepreşedinte al USR şi lider al filialei Sibiu a partidului, şi-a anunţat demisia din partid. Aceasta lasă de înțeles că s-a cam instaurat stalinismul în USR. Fostul vicepreşedinte al USR a anunţat că pleacă înaintea alegerilor, pentru că nu mai poate privi în ochi susţinătorii şi să le spună că USR este alternativa.

”Se dictează şi se votează pe o singură voce (…) dialogul constructiv a fost înlocuit cu „cine nu e cu noi e împotriva noastră” şi unde vocile care denunţă nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, a scris Raluca Amariei, fost vicepreşedinte naţional al USR şi lider al filialei Sibiu a partidului, într-un mesaj de Facebook, citat de Adevărul.

„Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista şi colabora în interesul comunităţii şi al ţării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale şi promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorităţii românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează „de dreapta”. Nu poţi „moderniza” România negându-i rădăcinile, identitatea naţională şi valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat şi pretinzând arogant că-i educi”, a mai scris Amariei, conform adevarul.ro.

„Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcţie am contribuit. De ce abia acum? Pentru că se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea. Dragi prieteni, colegi, susţinători din interiorul sau din afara partidului, vă mulţumesc.

Au fost 4 ani in care aţi avut încredere în mine, în care v-am cerut sprijinul şi mi l-aţi acordat, mi-aţi dat energie şi am învăţat multe de la voi. Vă rog în continuare: nu renunţaţi la visul de a face bine (în) România”, a mai scris Amariei.

sursa: http://vavedem.com/usr-se-face-tandari-demisionez-au-dreptate-cand-ne-spun-neomarxisti/

Ionel Arsene, solicitare IMPERATIVĂ către Guvern: Oamenii aşteaptă să vă treziţi !



Ionel Arsene, președintele Consiliului Judeţean Neamț le transmite un mesaj dur guvernanţilor.

"Nemțenii înfruntă singuri potopul! Cer IMPERATIV Guvernului României și, în special, prefectului să facă toate demersurile necesare pentru a urgenta plata despăgubirilor către cetățenii din Neamț care au fost grav afectați de inundațiile din ultima perioadă!

Iresponsabililor! Trimiteți urgent documentația necesară la Guvern pentru ca cele peste 344 de familii afectate să poată fi ajutate cu bani din fondul de rezervă! Sunt comune care au fost calamitate și care așteaptă ca voi să vă treziți!

Cantităţile foarte mari de apă au produs alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele şi malurile de apărare, structura drumurilor, podurilor, podeţelor, digurilor şi punţilor pietonale!", transmite Ionel Arsene.


Uciderea generalului Soleimani de către Statele Unite, ILEGALĂ


Un raport al ONU arată că uciderea lui Qassem Soleimani de către Statele Unite a fost ilegală. 

Statele Unite ale Americii sunt acuzate că l-au ucis ilegal pe generalul Qassem Soleimani în atacul american cu dronă din luna ianuarie, arată raportul ONU, citat de AFP. 

Uciderea lui Qassem Soleimani, arbitrară și ilegală

 

Potrivit Agerpres, Agnes Callamard, experta ONU în drepturile omului, precizează că Washington nu a demonstrat faptul că generalul Qassem Soleimani reprezenta un pericol imediat. 

Prin raportul transmis marți presei se concluzionează că modul în care au acționat Statele Unite este ilegal și contravine Cartei Națiunilor Unite, în absența unei amenințări iminente ce ar fi pus în pericol viața. 

Agnes Callamard va prezenta raportul joi, în fața Consiliului din care SUA s-au retras în urmă cu doi ani. 


Donald Trump, mesaje ferme către protestatarii Black Lives Matter

 

Liderii Legislativului din California au decis în luna iunie să îndepărteze statuia lui Columb și a reginei Isabella, instalate în fața Capitoliului în anul 1883.

Mai multe statui ale lui Cristofor Columb au fost vandalizate în luna iunie. Una a fost decapitată la Boston şi o alta a fost târâtă lângă un lac în Virginia, ca urmare a mişcării Black Lives Matter lansată în Statele Unite după moartea lui George Floyd.

Trump, mesaje ferme către protestatarii Black Lives Matter

 

'Nu vor da jos monumentele noastre. Voi aproba foarte curând un decret care va întări ceea ce există deja, dar într-o manieră mai uniformă', a declarat Donald Trump jurnaliștilor la Casa Albă.

Trump a mai anunţat, marţi, pe Twitter, că a autorizat, 'cu efect imediat', arestarea oricui este prins deteriorând un monument al unui membru al armatei aflat pe teritoriul federal, chiar dacă guvernul avea deja acest drept potrivit Legii Memoriei Veteranilor din 2003. 'Nu vor fi excepţii', a scris Trump.

Navigatorul genovez, Cristofor Columb, prezentat mult timp drept 'descoperitorul Americii', este considerat acum ca fiind una din figurile genocidului amerindienilor, şi indigenilor în general, fiind contestat în aceeaşi măsură ca stăpânii de sclavi sau generalii confederaţi din timpul războiului civil american.

Zeci de oraşe americane au înlocuit sărbătorirea Zilei lui Columb din octombrie - care a devenit sărbătoare federală în 1937 - cu o zi în amintirea 'popoarelor indigene'.



”Bătrânul care a „deranjat liniştea şi ordinea publică” la vizita unui ministru al „guvernului meu” a fost, evident, „manipulat” şi „folosit politic”. (Şi identificat şi amendat rapid, să se învețe minte). Cei care fac acelaşi lucru la adresa PSD sunt întotdeauna neprihăniți, nemanipulați, netrimişi de PNL, nefolosiți politic. Şi injuriile lor – libertate de exprimare. Trăiască democrația din România!”, a scris Carmen Avram.

 

Tudor Bădeanu, vârstnicul care a certat-o, pe Violeta Alexandru, pentru situația pensiilor, a fost identificat și sancționat de Poliția Română, după cum se transmite într-un comunicat de presă, potrivit Antena 3.  „I-am dat numărul meu de telefon cu toată plăcerea, şi eu şi sora mea. Apoi m-am pomenit cu trei poliţai la uşă”, a spus vârstnicul.

Acesta a fost acuzat că a fost trimis de PSD deși nu există dovezi in acest sens. Concret, Violeta Alexandru a acuzat PSD că-și bate joc de oameni și-i folosește în scop politic, sugerând că bărbatul a fost trimis de social-democrați. ”Nu trebuie să vă lăsați manipulat” i-a spus Violeta Alexandru seniorului disperat.

”Îmi pare rău că PSD se folosește de necazurile oamenilor” l-a întărâtat Violeta Alexandru, iar replica pensionarului a fost ”nu-i adevărat, minciuni, vai de capul meu”. De remarcat este faptul ca polițiștii s-au mișcat în timp record ca să-l sancționeze pe acesta. O replică interesantă a avut europarlamentarul Carmen Avram.

”Bătrânul care a „deranjat liniştea şi ordinea publică” la vizita unui ministru al „guvernului meu” a fost, evident, „manipulat” şi „folosit politic”. (Şi identificat şi amendat rapid, să se învețe minte). Cei care fac acelaşi lucru la adresa PSD sunt întotdeauna neprihăniți, nemanipulați, netrimişi de PNL, nefolosiți politic. Şi injuriile lor – libertate de exprimare. Trăiască democrația din România!”, a scris Carmen Avram.


Dr. Adina Alberts, semnal de alarmă.



Medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă privind toxicitatea pepenilor. Într-un videoclip postat pe  Facebook, se vede cât de toxic este  un pepene roșu.

"SEMNAL DE ALARMĂ !

Este strigător la cer !

Priviți, vă rog, cât de toxic este acest pepene roșu!!! Nivelul de nitrați este de 10 ori mai mare decât limita maximă admisă !

Oameni buni, nu mai trebuie să tolerăm așa ceva. Ne otrăvim copiii cu mâna noastră pentru că nu știm ce le dăm să mănânce! Și pentru că societatea nu ne permite să aflăm și să ne măsurăm toxinele din hrana zilnică.
Este nevoie, mai mult decât oricând, ca în piețele noastre să existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetățean care este preocupat de propria-i sănătate, să aibă posibilitatea să își testeze legumele și fructele pe care le cumpără. Iar la nivel de Primărie, să existe preocuparea ca periodic mărfurile din piețele agroalimentare să fie supuse testelor de toxicitate!

EU AȘA AȘ FACE DACĂ AȘ FI PRIMAR !", scrie pe Facebook medicul Adina Alberts.


Cod ROȘU de inundații în județul Suceava



Hidrologii au emis o avertizare de inundații iminente în județul Suceava. 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în bazinul hidrografic Suceava, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, până la ora 10:00, se vor înregistra torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râul Suceava - bazin amonte S.H. Brodina, respectiv pe râul Tinos (judeţul Suceava).

De asemenea, în următoarele două ore, va fi în vigoare un Cod portocaliu de viituri pe râurile: Suceava - bazin amonte S.H. Ţibeni, Moldoviţa - bazin amonte S.H. Dragoşa, Brodina, Nisipitu şi Moldoviţa - bazin amonte S.H. Lunguleţ (judeţul Suceava). 


”Ori facem stat de drept, ori ne jucăm de-a țara”



Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, îi atrage atenția premierului Ludovic Orban. 

”Ori facem stat de drept și respectăm toate regulile statului de drept, ori ne jucăm de-a țara (…) De la început am spus că guvernanții în loc să se apuce să critice Curtea, să înjure judecătorii, mai bine s-ar fi apucat să facă proiectul de lege, pentru că au mai pățit în primăvara asta cu COVID-ul, când s-a trecut de la starea de urgență la starea de alertă. Nu era legislație și știți bine că trei zile s-au rugat de oameni să stea în casă”, a declarat Augustin Zegrean, la Digi 24.

Nu Curtea Constituțională e de vină că legile se fac neconstituționale. (…) Guvernanții sunt obligați să pună în acord legea cu decizia Curții. Așa scrie în Constituție. Și au avut timp să o facă”, a adăugat fostul președinte al CCR. 



Rusia a interzis vânătoarea de marmote

 

Ciuma bubonică este o boală extrem de infecțioasă și adesea fatală, dar poate fi tratată cu antibiotice.  Ciumă bubonică nu a fost eradicată.

Rusia a anunțat că a oprit vânătoarea de marmote în apropierea frontierei sale cu China și Mongolia, potrivit The Guardian.

Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză  Mongolia Interioară, au emis o alertă, după ce un spital a raportat un caz suspect de ciumă bubonică. Regiunea chineză a interzis vânătoarea și consumul de carne de marmotă și a solicitat localnicilor să raporteze eventualele cazuri suspecte, precum și dacă observă marmote bolnave sau moarte.

Mongolia a raportat, de asemenea, două cazuri de ciumă bubonică, victimele fiind două persoane care au mâncat carne de marmotă în provincia Khovd.

Oficialii din regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Kazahstanul, China și Mongolia, au declarat că autoritățile patrulează zona cu scopul de a opri vânătoarea de marmote, a informat agenția de știri TASS.

sursa: https://www.dcnews.ro/ciuma-bubonica-rusia-a-interzis-vanatoarea-de-marmote_758124.html