6.18.2020

Miliarde de euro au dispărut subit din conturi ! Pensiile private în pericol



Contribuțiile la Pilonul 2 de pensii sunt în pericol, după ce acțiunile companiei Wirecard, procesator de plăţi german, la care erau acţionari şi 2 milioane de români prin intermediul fondului de pensii NN (conform celor mai recente date, din decembrie 2019), s-a prăbuşit cu 65% la Bursa din Frankfurt. Declinul vine după ce 1,9 miliarde de euro sub formă de cash au dispărut subit din conturile companiei.

NN este cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România. Din analizele Ziarului Financiar, investiţiile NN la emitentul Wirecard au scăzut de la 130 de milioane lei, la aproape 43 de milioane lei, de la începutul anului și până în prezent.

Prăbuşirea la bursă a gigantului este determinată de faptul că 1,9 miliarde de euro sub formă de cash au dispărut din conturile companiei. Din această cauză, investitorii au devenit tot mai reticenți, se arată într-un articol Bloomberg. Un alt motiv pentru care investitorii se feresc de compania germană din Munchen este incapacitatea sa de a finaliza anul financiar 2019.

„Suntem uimiţi!”, spune Ingo Speich, administrator de fonduri la Deka Investments, un acţionar din top 10 al Wirecard. „Un nou început în ceea ce priveşte conducerea este mai urgent decât oricând”, declară acesta.

„În prezent nu este clar dacă s-au produs tranzacții frauduloase în detrimentul Wirecard AG. Wirecard AG va depune o plângere împotriva persoanelor necunoscute”, se arată în comunicatul venit din partea auditorului financiar EY.

Cel mai mare fond de pensii din România - NN - are o investiţie de 130 de milioane lei la Wirecard. Sursa citată a scris recent că un alt investitor instituţional din România are acţiuni la Wirecard, respectiv SIF Transilvania.

sursa: https://www.antena3.ro/economic/alerta-maxima-miliarde-de-euro-au-disparut-subit-din-conturi-pensiile-private-in-pericol-575160.html?utm_source=www.capital.ro&utm_medium=referral&utm_campaign=Capital


Președintele american Donald Trump a primit o lovitură neașteptată din partea Curții Supreme.


Curtea Supremă a anulat o decizie luată de președintele american.

Curtea Supremă a SUA a validat joi programul de protecţie a tinerilor imigranţi ilegali ”Dreamers”, o înfrângere pentru preşedintele Donald Trump, care dorea încetarea acestui program şi care a calificat decizia instanţei supreme ca fiind încă una din seria de verdicte ”oribile” şi ”motivate politic” ale acesteia, consemnează AFP şi Reuters.

Barack Obama a venit cu acest program

În baza programului „Deferred Action for Childhood Arrivals” (DACA) iniţiat în anul 2012, pe vremea preşedintelui Barack Obama, minorii şi tinerii imigranţi clandestini aşa-numiţi „Dreamers” au fost protejaţi de deportarea din SUA şi li s-au asigurat permise de muncă în această ţară, dar nu şi certitudinea obţinerii cetăţeniei.

Peste 700.000 de minori şi tineri migranţi cu vârste sub 30 de ani au beneficiat de acest program pe care actualul preşedinte Donald Trump a decis să-l oprească, însă chestiunea a ajuns pe masa tribunalelor, care au hotărât suspendarea aplicării deciziei administraţiei de la Washington. Aceasta din urmă s-a văzut astfel nevoită să se adreseze Curţii Supreme, care printr-o hotărâre luată cu o majoritate la limită (cinci judecători din nouă) a stabilit joi că decizia încetării programului este ”arbitrară” şi ”capricioasă”.

Curtea Supremă şi-a motivat acest verdict invocând nerespectarea aspectelor procedurale în decizia Administraţiei Trump, apărându-se că ar susţine poziţii politice. ”Noi nu spunem dacă DACA sau suprimarea sa au fost politici fundamentate. Raţionamentul acestor decizii nu ţine de competenţa noastră. Noi am căutat doar să stabilim dacă guvernul a urmat obligaţiile procedurale şi dacă a oferit o explicaţie argumentată pentru acţiunea sa”, notează în motivare preşedintele Curţii Supreme, John Roberts, care s-a alăturat celorlalţi patru judecători progresişti care au votat împotriva suspendării programului.

Reacția lui Donald Trump

Preşedintele Donald Trump a reacţionat imediat pe Twitter faţă de hotărârile ”oribile” ale Curţii Supreme, făcând aparent referire şi la decizia recentă a acestei instanţe conform căreia lucrătorii homosexuali şi transgen sunt protejaţi de legislaţia americană a muncii.

”Aceste decizii oribile şi motivate politic care vin de la Curtea Supremă sunt lovituri în figura oamenilor care sunt mândri să se numească Republicani sau Conservatori. Avem nevoie de mai multe justiţii sau ne vom pierde al 2-lea Amendament şi tot restul. Votaţi Trump 2020 !”, a scris preşedintele republican pe reţeaua de socializare, ultima parte a mesajului său făcând trimitere la amendamentul constituţional care le permite cetăţenilor americani să deţină arme de foc.

sursa: https://www.capital.ro/lovitura-pentru-donald-trump-curtea-suprema-a-anulat-o-decizie-luata-de-presedintele-american.html

Cutremur în Parlament !



Parlamentul a decis azi, 18.06.20, ce se va întâmpla cu pensiile ce trec de 7.000 de lei. Această lege prevede ca senatorii și deputații care au o pensie mai mare decât suma anterior menționată să fie impozitați cu 85%.

Azi, plenul reunit al Parlamentului a decis ca pensiile ce trec de suma de 7.000 de lei să fie impozitate cu 85%. Astfel, s-au înregistrat 345 de voturi pentru și o abținere. Totuși, 43 de parlamentari nu au votat deloc.

Decizia Camerei Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, care are ca obiect de reglementare instituirea unei taxe pe veniturile şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, dar Birourile permanente reunite au decis joi să fie reintrodus pe ordinea zi a şedinţei comune de plen, motivul fiind legat de pensiile deputaţilor şi a senatorilor.

USR nu este de acord cu prevederea

Partidul condus de Dan Barna a cerut azi scoaterea de pe ordinea de zi a acestui punct. Potrivit USR, prevederea nu este constituțională. Propunerea a fost respinsă de senatori şi deputaţii cu 276 de voturi.

Nu au lipsit certurile

Florin Roman, liderul deputaților liberali a avut o reacție negativă cu privire la liderul USR, Dan Barna, chiar în timpul dezbaterilor. Dan Barna a fost numit „un ageamiu și un manipulator”, după ce liderul USR acuzase PSD și PNL că apelează la o „șmecherie” pentru a face în așa fel încât legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată neconstituțională.

„USR luptă pentru desființarea, impozitarea pensiilor speciale de patru ani. (…) Ne asigurăm încă de acum că toată bucuria de ieri a cetățenilor se va întoarce de la CCR. Fiecare demers de genul acesta, prin care CCR are ocazia să respingă impozitarea pensiilor speciale. Dacă CCR va respinge acest demers legislativ, aștept demisia dvs.”, a spus Barna.

Ce a răspuns Florin Roman

„Eu înțeleg că înseamnă să respecți Constituția, legile, să respecți CCR și deciziile CCR. Azi asistăm la un moment istoric, pentru că noi ne-am întors fața spre popor. Prin liderii de grup de la PNL și PSD, iar azi impozităm și pensiile parlamentarilor cu 85%, ceea ce înseamnă dreptate socială. Ca să înțeleagă toată lumea, dacă dânșii ar fi votat împotrivă sau abținere ieri, discursul lui Barna era deplin justificat, dar cât timp parlamentarii USR au votat ieri pentru impozitare, dânșii și-au asumat acest demers politic”, a spus Roman.

sursa:https://www.capital.ro/aceste-pensii-se-vor-taia-s-a-dat-lege-cutremur-in-parlament.html

Fostul președinte, ION ILIESCU, și-a făcut deja testamentul !




Ion Iliescu a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani. Fostul președinte al României știe cu exactitate cui îi va lăsa. Toate bunurile vor merge către Mihai Bujor Sion, fiul de suflet al fostului președinte.

Ion Iliescu a împlinit 90 de ani, astfel că fostul președinte și-a făcut deja testamentul, scrie impact.ro. Ion Iliescu a suferit enorm de-a lungul timpului pentru că nu a putut avea copii. Ion Iliescu a fost unul dintre oamenii care au schimbat istoria României. Acesta a contribuit la căderea comunismului și instaurarea democrației în țara noastră.

Ion Iliescu a fost primul președinte al României liberă de comunism. A ocupat funcția de președinte al României timp de 10 ani, 1990-1996 și 2000-2004. Ion Iliescu va rămâne, fără dar și poate, unul dintre personajele importante ale politicii românești din toate timpurile.

Ion Iliescu lasă averea fiului său de suflet

Președintele de onoare al PSD este căsătorit de aproape 70 ani cu Nina Iliescu. Aceasta este de profesie inginer chimist și a fost o figură marcantă a perioadei post-decembriste. Nina Iliescu, o prezență discretă și mereu cu zâmbetul pe buze, a mărturisit de multe ori că cel mai mare regret al său este faptul că nu a avut copii. ”Ne-am dorit foarte mult, dar nu a fost să fie. Soția mea a avut 3 sarcini, toate toxice. Am vrut, mai apoi, să înfiem, dar pe vremea aceea nu era posibil”, spunea Ion Iliescu.

Astfel, fostul șef al statului a lăsat un testament, prin intermediul căruia îi lasă toate bunurile sale lui Mihai Bujor Sion. Deși nu l-a înfiat cu acte, Ion și Nina Iliescu s-au ocupat de educația și studiile celui care acum este consulul României în Manila (Filipine). Potrivit surselor, Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan de mic copil, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit undeva în munți.

Mihai Bujor Sion, a divorțat pentru un fotomodel

Mihai Bujor Sion are 54 de ani, iar actualul diplomat și-a început cariera ca și șef al Cancelariei Prezidențiale pe vremea când, desigur, tatăl său adoptiv era președinte al României. Mihai Bujor Sion a fost căsătorit 20 de ani cu actrița Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu.

A divorțat de aceasta în 2015, apoi s-a căsătorit cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache. 

Mihai Bujor Sion le spune mamă și tată părinților adoptivi. Potrivit testamentului lăsat de Ion Iliescu, Mihai Bujor Sion va moșteni un apartament de 156 de metri pătrați, 15 tablouri scumpe, bijuterii de câteva zeci de mii de euro, precum și mai multe terenuri.

sursa: https://playtech.ro/stiri/cine-va-mosteni-averea-lui-ion-iliescu-fostul-presedinte-si-a-facut-deja-testamentul-144078?utm_source=Antena+1&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

La un pas, din nou, de starea de urgenţă !




Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19 a explodat

Creşte dramatic numărul infectaţilor şi a deceselor din cauza COVID 19. Ne-am relaxat prea mult după scăderea numărului de cazuri, iar consecinţele se văd. Spitalele sunt din nou pline şi, de aproape o săptămână, cifrele cresc în fiecare zi, cu fiecare restricţie eliminată. Preşedintele Iohannis spune că nu exclude ca ultimă soluţie o nouă stare de urgență.


320 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar tendinţa nu pare să fie una descrescătoare. Înainte de noua relaxare, numărul cazurilor era frecvent sub 200. În doar o săptămână, a sărit şi se menţine peste 300.


”Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, zic eu, un număr mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus. Virusul nu pleacă în vacanţă, nici în concediu, virusul este în comunitate", a declarat președintele Iohannis, precizând că nu este exclusă o nouă posibilă stare de urgență.”


Şi numărul deceselor începe să crească, după două săptămâni în care era relativ constant. Azi au fost raportate 22 de decese.


"Feriţi-vă de virus ! Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simţ, şi foarte importante. Nu ne dorim reinstaurarea unor noi restricţii, decât în situaţia în care vedem că numărul de infecţii creşte foarte mult şi nu avem încotro", a mai spus Iohannis.„


Braşov este judeţul în care au explodat cazurile de COVID-19 în ultimele două săptămâni. Spitalele sunt aproape sufocate de pacienţi. Nu este zi în care să fie mai puţin de 20 de cazuri. Ministrul Sănătăţii crede că situaţia s-ar putea repeta şi în alte zone din ţară. Deocamdată restricţiile sunt doar la nivel local.





O aplicație fură bani din conturile bancare !


Alertă de maximă importanță pentru utilizatorii de Android ! 
O aplicație fură bani din conturile bancare!

Apicația, numită SnapTube, a fost descărcată de peste 40 de milioane de ori, este prezentată drept un instrument prin care utilizatorii pot descărca ușor clipuri de pe YouTube și Facebook.


Însă, utilizatorii care au descărcat această aplicație riscau ca SnapTube să îi aboneze la servicii premium costisitoare.

Mai multe aplicații oferă un serviciu premium plătit după o perioadă gratuită de probă, așa că datele bancare pot fi accesate în fiecare luna pentru abonament. 

Se pare că SnapTube făcea acest lucru pe fundal, fără să atenționeze utilizatorii.

sursa: https://a1.ro/news/social/o-aplicatie-fura-bani-din-conturile-bancare-ale-utilizatorilor-android-id999961.html