12.26.2020

Atentat în SUA, de Crăciun – concluzie gravă

 


Zeci de clădiri și mai multe victime – acesta e bilanțul de până la ora actuală al exploziei care a zguduit capitala muzicii Country – Nashville, Tennessee – iar poliția a ajuns la o concluzie gravă
Nu este nici în ziua de Crăciun – iar asta a dovedit-o explozia care a cutremurat unul dintre cele mai iubite orașe din SUA, Nashville, Tennessee, capitala muzicii Country.
La ora locală 6.30 a.m. (14.40 ora României), o mașină a explodat într-o zonă frecventată de turişti, a oraşului, iar zeci clădiri sunt avariate şi cel puţin trei persoane sunt rănite, iar zeci de autoturisme au luat foc.
De asemenea, multe imobile din zona exploziei au fost evacuate.
În urma primelor cercetări, autoritățile statului american au ajuns la o concluzie gravă – explozia a fost un ”act săvârşit cu intenţie”. Cazul a fost preluat acum la nivel federal.
Conform Sputnik International, poliția ar fi descoperit o mașină suspectă, care ar fi explodat – și care fusese parcată în dreptul birourilor celebrei firme de telecomunicații AT&T.


sursa: https://ro.sputnik.md/International/20201225/33034765/tirea-zilei-Atentat-n-SUA-de-Crciun--concluzie-grav.html


Când va avea loc PROCESUL lui Nicolae Ceaușescu ?

 


Nu cumva și astăzi faptele grave ale politicienilor sunt șterse pe considerentul că execuția lui Ceaușescu a dat libertate nemaiîntâlnită abuzului?

Afirmația fostului lider sovietic, figură proeminentă a secolului XX, Mihail Gorbaciov, că dictatorul N. Ceaușescu a fost omorât precum animalele, pune într-o lumină incertă tot ce s-a întâmplat în Decembrie 1989 în România.

Vinovăția lui Ceaușescu este una deja omologată, însă ea nu poate fi interpretată într-un registru al unor fapte strict personale, oricâte dovezi interesate au fost și sunt livrate întru o manipulare care va mai dura zeci de ani.

Românii au suferit un deceniu sub dictatura de 25 de ani a lui Ceaușescu atât de intens, și atât de umilitor, cât pentru câteva generații expuse total vitregiilor, însă nu au pierdut nici o secundă self-controlul relației lor cu țara.

Spectacolul asasinării cuplului Ceaușescu a fost unul care ar fi trebuit să nu îi credibilizeze pe cei care l-au pus la cale.

Justiția de atunci este printr-o complicată și vizibilă metamorfoză justiția de acum. Cinismul celor care au luat deciziile de atunci a generat ADN-ul puterii publice. In lipsa unei reconsiderări la nivelul statului a evenimentelor din 1989, martiriul fostului dictator este într-o evaluare continuă. Așa cum alte evenimente ale istoriei recente a românilor au fost interpretate propagandistic, și interpretările privindu-l pe Ceaușescu se apropie de un posibil coșmar național.

Procesul cuplului Ceaușescu ar trebui să aibă loc, după toate procedurile și cu toate consecințele, în sensul că fostul președinte comunist, ca orice persoană, are dreptul și postum la un proces corect.

Un astfel de proces este de o utilitate și o necesitate în așezarea României care pot depăși juridic impactul execuției de la Târgoviște.

Vinovăția lui Ceaușescu, raportată la funcția publică exercitată, nu a fost una care să permită o simplă și brutală scoatere din scenă fără un rechizitoriu punctual, conform faptelor și nu doar unor intenții care ar fi putut fi oprite cu multe zeci de ani în urmă.

Nu cumva și astăzi faptele grave ale politicienilor sunt șterse pe considerentul că execuția lui Ceaușescu a dat libertate nemaiîntâlnită abuzului?

sursa:https://www.cotidianul.ro/cand-va-avea-loc-procesul-lui-ceausescu/

Noua religie, patronată de Raed Arafat - „Veniţi de luaţi vaccinul !”

 


Lovitură pentru creştin-ortodoxie: chiar în ziua de Crăciun, la Vama Nădlac 2 s-a născut o nouă religie: „Coronavirusul”! Practic, ceremonia aducerii Luminii de la Ierusalim, cu care eram obişnuiţi în ziua de Paşte, a fost înlocuită de ceremonia aducerii Vaccinului anti-Coronavirus!
În locul Patriarhului Daniel, liderul creştinismului ortodox de la noi, ceremonia a fost patronată de Raed Arafat, liderul acestei noi religii, anunţată chiar după alegerile locale de către noua guvernare prin refuzul celor de la USR de a jura pe Biblie.
Şi, iată!, acum constatăm că, odată cu mişcările anti-creştine ale progresiştilor sorosişti, în locul cunoscutei formule de la miezul nopţii din bisericile creştine: „Veniţi de luaţi lumină!”, se anunţă noua formulă magică a noii religii: „Veniţi de luaţi vaccinul!”
Cine a urmărit cu atenţie ceremonia din ziua de Crăciun, a observat că acea camionetă care conţinea cele 10.000 de doze de vaccin a fost dirijată în aşa fel încît să fie poziţionată exact în dreptul PUPITRULUI cu stema României, pus cu grijă în mijlocul străzii (vezi fotografia), după modelul consacrat de Klaus Iohannis la ceremoniile de inaugurare a cioturilor de autostradă.
După această scenă de pregătire minuţioasă, am asistat la un adevărat pelerinaj la moaştele vaccinului, care, spre deosebire de pelerinajul de la Mănăstirea Sfîntului Andrei, nu numai că n-a fost interzis, ci chiar a fost transmis în direct de TVR (anunţată ca broadcaster principal în promovarea campaniei), unde se văd înghesuindu-se „enoriaşii din presă” ai noii religii guvernamentale:
Momentul culminant a fost, desigur, acela al cuvîntărilor, cînd la pupitru s-au instalat acest Papă al Covidului, Raed Arafat, cu o mască specială de tip 3M pe bot şi cu ochelarii de mafiot pe nas, şi medicul militar Valeriu Gheorghiţă, venit nu în halatul de medic, cu care putea să dea siguranţă medicală operaţiunii de vaccinare, ci în uniforma de război, care să impună nu ştiu ce dracu de stare de frică:
Ce au spus, nu contează! Au fost lucruri pe care le-am mai auzit în zilele precedente, spuse de managerul general al religiei Covid, Klaus Iohannis, căruia, deocamdată, i s-a interzis de către consilieri să devină Întîiul Stătător al vaccinului, deşi cred că se va reveni asupra deciziei, căci n-ar putea rata ocazia să fie şi el ca Joe Biden sau Benjamin Netanyahu, adică „Primul vaccinat al ţării”!
Marea întrebare este: de ce la pupitrul din Vama Nădlac nu a venit Klaus Iohannis? S-au încheiat alegerile şi nu mai are motivare?
Răspunsul l-au dat cei de la „Opinia de Sibiu”, care ne-au arătat cum, în timp ce venea Vaccinul, Klaus Iohannis ieşea din biserică de mînă cu Carmen „Răvăşitoarea”, care avea un palton atît de scurt, încît din crăpătură i se vedeau picioarele dezgolite pînă hăt departe în sus:
Noi, amărăştenii, n-am avut voie în ziua de Crăciun, cînd sărbătorim naşterea lui Isus, nici măcar să stăm la masă cu toată familia şi să primim colindători. Ei, însă, s-au îngrămădit la Vama Nădlac să facă propagandă vaccinului.
CONCLUZIE: Crăciunul din 2020 n-a mai stat sub semnul divin al lui Isus Cristos! Dacă ar trebui să i se dea un nume, cel mai potrivit ar fi: naşterea noii religii Covid cu vaccin şi genunchii goi ai Răvăşitoarei.



sursa:https://www.cotidianul.ro/veniiiiiiti-de-luati-vacciiiiiinuuuuuul/

Cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, valabile până luni, 28 decembrie 2020

 


ANM a emis o prognoză meteo speciala pentru municipiul București, cu ploi, lapoviță, vânt valabilă până luni 28 decembrie ora 10.00.
În intervalul 26.12 ora 10:00 - 28.12 ora 10:00 vremea va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ - se vor acumula în jur de 15...20 l/mp, iar pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie) și în primele ore ale zilei de duminică (27 decembrie) vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță.
Vantul va sufla moderat, cu intensificări începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când la rafală se vor atinge viteze de 40...50 km/h.
Astăzi (26 decembrie), temperatura maximă va fi în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1 grad. Duminică (27 decembrie), temperatura aerului va avea valori de 1...3 grade, însă în seara de duminică și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie), pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, temperatura aerului va crește continuu până spre 7...9 grade, citează Mediafax.

 

În intervalul de valabilitate 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.
În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.
Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50...55 km/h, transmite Mediafax.
 În zona montană pe spaţii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș
Codul Galben este valabil în intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00 și privește intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m, în Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80...90 km/h, iar pe creste peste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.
În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

sursa:https://www.dcnews.ro/anm-avertizare-meteo-cod-galben-de-ninsori-si-intensificari-ale-vantului-valabile-pana-luni-28-decembrie_792130.html


Proiectul cu care Cabinetul Cîțu ar putea da lovitura

 


În programul de guvernare al Cabinetului Cîțu este menționată „valorificarea superioară a zăcământului de grafit din zona Baia de Fier (Mina Cătălinu și cariera Ungurelașu) județul Gorj prin prelungirea licenței de exploatare de către SNS SALROM SA – titularul licenței de exploatare”.

Asta presupune readucerea la viață a unui proiect mort din 1994 și care ar putea genera beneficii uriașe în condițiile în care grafitul este tot mai utilizat în industria mondială. În localitatea Baia de Fier, din județul Gorj, a funcționat până în 1994 o mină din care se extrăgea grafit. Din cauza lipsei de rentabilitate și a condițiilor grele de zăcământ, activitatea minieră a fost închisă. În ultimii ani, grafitul a căpătat o importanță uriașă la nivelul întregii planete pentru că este tot mai utilizat în construcția bateriilor, a aparatelor electrice sau a aliajelor superioare. În contextul anunțării viitoarei Alianțe Europene pentru metale și materii prime rare, s-au repornit discuțiile la nivel european despre importanța industriei bazate pe metale și materii rare, considerate a fi critice pentru economia viitorului. Astfel, România ar putea profita de foamea mondială pentru grafit, material inclus lista celor 20 de materii critice, și să redeschidă mina de la Baia de Fier. Deocamdată, legislația actuală împiedică acest lucru. Un document semnat de Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, susține că Legea minelor din 2003 nu instituie o procedură destinată redeschiderii minelor/carierelor aprobate pentru închidere definitivă prin hotărâri de guvern. Astfel, Ministerul Economiei a inițiat un proiect de act normativ de completare și modificare a legii amintite prin care să se permită redeschiderea minelor sau părților de mină care au cantități semnificative de resursă minerală. Acest act normativ se află acum în sertarele Camerei Deputaților.

În același document, se spune că ministerul a inițiat un proiect de lege privind Programul geologic național pentru următorii cinci ani, finanțat de bugetul de stat, ce are ca scop identificarea și deschiderea unor noi exploatări de grafit. ”Legea 27/2018 pentru aprobarea Programului geologic la nivelul național constituie o bază de cercetare științifică necesară intrării României în trendul european actual de valorificare a resurselor minerale critice, în care sunt incluse și rezervele de grafit. În funcție de rezultatele cercetărilor obținute prin intermediul programului menționat anterior, rezervele respective pot fi valorificate prin intermediul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, instituție aflată în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului, care gestionează rezervele minerale naționale”, se spune în documentul semnat de Daniela Nicolescu.

Acumularea de grafit din nordul județului Gorj a început să fie exploatat încă din 1939 și s-a făcut diferențiat prin două perimetre: mina Cătălinu, respectiv cariera Ungurelașu. Sistarea activității de exploatare la mina Cătălinu, în 1994, s-a făcut în contextul scăderii accentuate a rentabilității economice datorate condițiilor grele de zăcământ. Din 1994, obținerea grafitului s-a realizat doar prin exploatarea la suprafață în cariera Ungurelașu. Din princina pierderilor economice înregistrate și a condițiilor tot mai restrictive a obligațiilor de mediu, activitatea de la cariera Ungurelașu a fost închisă definitiv în baza HG 644/2007. Modificarea conjuncturii economice de extracție a grafitului și apariția unor noi direcții de valorificare superioară a acestuia, a făcut ca Societatea Națională a Sării, deținută de Ministerul Economiei, să solicite prelungirea licenței de exploatare, care a și fost obținută, pentru o perioadă de cinci ani. Unul dintre documentele necesare prelungiriia unei licențe este studiul de fezabilitate, înscris care se depune la ANRM. Acum se așteaptă modificarea legii minelor în sensul permiterii redeschiderii minelor care au fost definitiv închise.

Din grafit se poate obține grafen, cel mai rezistent material cunoscut. Acesta are o rezistență de până la 200 de ori mai puternică decât oțelul. În plus, este de o mie de ori mai ușor decât o foaie de hârtie. Grafenul este cel mai bun conductor de electricitate. Este utilizat la baterii și avansul tot mai agresiv al producție de mașini electrice face din grafen un material extrem de căutat.

România poate da lovitura cu o mină care are o resursă foarte rară

La Baia de Fier, totul zace în paragină și este locul unde hoții își fac de cap. Însă, bogăția de acolo a prezentat interes pentru diferiți oameni de afaceri. De exemplu, primarul Dumitru Turbăceanu a avut anul trecut o discuție telefonică cu afacerist din Bihor interesat de ce mai poate găsi la Baia de Fire. Edilul l-a trimis însă negocieze cu Salrom, deținătoarea concesiunii. “Dumnealui m-a sunat și a întrebat despre cine este proprietar al fostei mine. Ar vrea să vadă pentru început ce mai găsește aici și apoi e posibil să se decidă să investească. În 2013 a mai fost cineva interesat de preluarea minei și de atunci nu s-a mai interesat nimeni. Rezerve care să fie exploatate sunt în continuare acolo, dar e nevoie de investiții serioase pentru a demara un astfel de proiect”, a menționat edilul, citat de Gorjeanul. Când mina s-a închis, 800 de oameni au fost trimiși acasă.

În anii trecuți, presa a speculat faptul că firma Zagra Mining, care îl are printre acționari pe Gheorghe Vlasie, prin Mavgo Holding, a avut ca principal interes să ajungă la exploatare de la Baia Mare. Vlasie ar fi într-o relație de rudenie cu Ionel Arsene, șeful PSD Neamț.

sursa:https://www.cotidianul.ro/proiectul-cu-care-cabinetul-citu-ar-putea-da-lovitura/