11.15.2020

FURNICUȚELE CHINEZEȘTI

 


DURABIL, ESTETIC, PRACTIC ! 

Campanie electorală de rahat

 


Chiar suntem în campanie electorală? Nu-i adevărat! Ce idei și ce proiecte sunt supuse dezbaterii publice? 

Sau, care dintre durerile populației ard cu adevărat pe agendele partidelor? Doar Klaus Iohannis sapă la greu la temelia PSD și muncește de unul singur la o campanie electorală croită în capul său. Să dispară PSD și să avem și un „parlament al meu” care să livreze legi unui guvern tălîmb, pe măsura președintelui. Ce altceva se discută în România? Despre pandemie? Avem nenumărate succese! Am atins un plafon de 10.000 pe zi și să ne bucurăm că nu suntem în situația Franței cu 40.000 de contaminați în 24 de ore. Vom avea 30 de miliarde de euro la dispoziție începînd de anul viitor.

După ce depunem proiectul la Bruxelles și pînă la Paștele Cailor (s-au cam împuținat pentru că la primul anunț, trompetele și președintele au vorbit de 8o de miliarde de euro!?), vom avea un calendar riguros pentru vaccinarea populației (numai că vaccin n-avem nici pentru gripă!), ce mai, cu cel mai împiedicat președinte din istoria modernă ne paște un viitor făcut din cuvinte goale. Altă perioadă de durere și nenoroc. Probabil că planul de reconstrucție și de „rezilență”  va trebui dublat de un Plan de rezistență al populației. Trebuie făcut ceva împotriva unui tip de guvernare fără cap și fără coadă.

Se discută despre ce? Se dezbate unde, cînd și cum? Despre sistemul de sănătate? Nu l-a modernizat deja Victor Costache adus de la Sibiu? Și, nu este continuat procesul sub bagheta chirurgului de la Huși? Nu au fost făcuți mai mulți pași în procesul de desăvîrșire a programului ”România educată”, născocit de mediocrul profesor de fizică de la Agnita? Nu înoată la greu o gîscă obosită printre indicații, norme, ordine și improvizații? Facem autostrăzi la greu, dar ne prăpădim în accidente pe drumuri din anii cooperativizării forțate. Ne amăgim cu modernizarea instituțiilor și cu statul de drept în care președintele calcă în picioare și Constituția României și libertățile fundamentale! Le comandă pe toate după cum le înțelege și le înțelege după cum le nimerește sau după cum îl intereseză.

Povestea cu închiderea piețelor, anunțată de președinte, este cea mai „deșteaptă” măsură izvorîtă din lovirea cu capul de pereții și zidurile Palatului Cotroceni. Omul pune la cale și mutilarea Constituției, în așa fel încît să poată apăsa pe butoanele binomului după cum îl gîdilă la cocoașă sau după cum se dictează capcana pentru prinderea adversarilor săi. România normală, un program bășinos de amăgire a populației, a devenit doar un proces de degradare continuă a responsabilității, a spiritului comunitar și a rigorii din instituții.
Asta nu-i campanie electorală cum nu-s eu popă! Partidele se rezumă la înșirat de liste cu dorințe și propuneri, care mai de care mai de prins populația în cîrligele promisiunilor. Salarii, pensii, facilități, pomeni. Nici o idee majoră, nici o gîndire pentru viitorul României. Flecari spilcuiți cu ifose de profeți muncesc la desenul unei țări care să facă pluta, agățată la coada Uniunii Europene. O umbră de nație gîfîie prin logica discursurilor electorale televizate.
Șocate, partidele se încurcă în vorbe. Numai președintele se tăvălește pe agenda publică și încearcă să reducă țara la părerile sale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/campanie-electorala-de-rahat/

IATĂ DOVADA CARE ACUZĂ GUVERNUL IRESPONSABIL

 


”Manipularea ordinară și minciuna peneliștilor trebuie să ia sfârșit ! Iată avizele și autorizația DSP care demonstrează că secția ATI de la etajele 2 și 3 ale Spitalul Județean Neamț funcționa în legalitate.

Orban și prefectul de Neamț trebuie să se oprească cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo !”, spune Marcel Ciolac într-o postare pe Facebook.




sursa:https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/

Oamenii cer pedepsirea vinovaţilor. ”Avem copii și avem nevoie de o siguranță pentru viitorul copiilor noștri”.

 


Aproximativ 30 de persoane s-au adunat duminică în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru a cere pedepsirea celor vinovați de tragedia de la ATI. Ei au solicitat demisia autorităților vinovate și au avut afișe cu mesajul Corupția ucide.

Protestul spontan are loc în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Participanții susțin că s-au mobilizat pe Facebook și au decis să iasă în stradă ca să ceară pedepsirea celor vinovați de tragedia de la ATI în care au murit 10 persoane.

„Am ieșit în stradă pentru a ne manifesta compasiunea față de victimele care și-au pierdut viața în incendiul de la Spitalul județean. Această adunare ad-hoc, s-a transformat într-o revoltă. Se cere demisia Guvernului”, a spus unul dintre participanți, în timp ce altul a vorbit despre viitorul țării. „Ne-am mobilizat în urma unei postări pe Facebook. Tot ce se întâmplă în țara asta este un dezastru. Avem copii și avem nevoie de o siguranță pentru viitorul copiilor noștri”.

10 persoane au murit în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Șase pacienți au fost transferați la Spitalul Lețcani din județul Iași, în timp ce doctorul care a încercat să-i salveze pe pacienți a fost transportat cu un avion militar la o unitate medicală din Belgia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/protest-la-piatra-neamt-oamenii-cer-pedepsirea-vinovatilor/

AJUNGE ! DEMISIA IOHANNIS ! DEMISIA GUWERN !

 


DEMISIA ! 

NE-AȚI CĂLCAT DESTUL ÎN PICIOARE... NE-AȚI DISTRUS VIEȚILE și ați AZVÂRLIT la COȘUL de GUNOI VIITORUL COPIILOR NOȘTRI ! 

AJUNGE !   

În loc să fie cuib de vindecare, a devenit coșciug incandescent. Imagini devastatoare din secția morții

 


Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitoarele incendiului din Colectiv, a postat un mesaj cutremurător după incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: „Mă îngrozește pata de sânge de pe bucata de așternut care a rămas neatinsă de foc”, scrie Alexandra.

„Duhoarea veche, aceea care mi-a străpuns ființa în cenușa din containerul Colectiv, mi s-a întors în nări, confecționată de creierul meu din vestiarul de amintiri rămas în mine după 30 octombrie 2015. E amară și volatilă, ca de plastic încins stropit cu chimicale. Așa miroase și patul acesta care, pentru cineva, mamă, tată, soț, soție, frate, soră, copil, în loc să fie cuib de vindecare, a devenit coșciug incandescent. Dar ce mă îngrozește nu e miasma chinuitoare care îmi frige, din închipuire, plămânii, ci pata de sânge de pe bucata de așternut, care a rămas neatinsă de foc. Dovada incontestabilă că pe salteaua aceea a ars de viu un om. A ars până când din el nu a mai rămas decât atât: un semn mânjit al durerii ultime – o durere necuprinsă, de nedescris. Intubat, imobilizat, neputincios, nu a izbutit nici măcar să țipe după ajutor, dar sunt convinsă că a simțit flăcările, așa cum le-am simțit și eu”, scrie tânăra, care a supraviețuit tragediei de la Colectiv.

Alexandra îi îndeamnă pe toți cei care văd imaginile din Secția ATI Piatra Neamț să le privească până le „învață pe de rost”, pentru că „tot corupția i-a incendiat și pe ei” în „țara lui „avem tot ce ne trebuie”.

„Priviți-le (imaginile – n.r.) până când sângerați în interior așa cum au sângerat morții din noaptea aceasta în timp ce erau devorați de vâlvătăi, cum sângerează supraviețuitorii în țara lui „avem tot ce ne trebuie”. Tot corupția i-a incendiat și pe ei. Scrutați temeinic fotografiile și adormiți cu ele in gând pentru că aceasta este, de fapt, România adevărată. V-aș zice să mergeți apoi să votați așa, copleșiți de coșmaruri, terifiați că următorii veți fi voi, dar realitatea este că nu mai cred în nimeni și în nimic în seara aceasta. Doare prea tare speranța în țara care tot arde de treizeci de ani încoace, fără să o poată stinge cineva”, mai scrie Alexandra Furnea.

Alexandra Furnea somează autoritățile statului român să facă acum ceea ce nu au făcut pentru victimele din incendiul din Colectiv: să transfere răniții arși grav în centre civilizate din Europa, să nu se ascundă după minciuni autosuficiente, să nu invoce lipsa protocoalelor ca să justifice o crimă.

„Să ajute, nu să înșele. Să dea o șansă, nu să condamne la moarte. Să arate că au învățat ceva după Colectiv. Dumnezeu să-i odihnească pe cei uciși de România, și să le dea forță supraviețuitorilor. Rușine să ne fie…”, mai scrie Alexandra Furnea pe Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/imagini-devastatoare-din-sectia-mortiirusine-sa-ne-fie/

Presa internaţională: Cea mai mare tragedie de la dezastrul din Colectiv

 


Reacţiile nu au întârziat să apară în presa străină după tragedia din ATI Piatra Neamț. Reuters, BBC, Associated Press, Euronews şi mulţi alţii, au relatat rând pe rând despre incendiul în care 10 pacienți au murit.

„Cea mai mare tragedie de la dezastrul din Colectiv”, scrie presa străină.

Printre răniţi se numără şi un medic care a fost transportat de urgenţă în Belgia din cauză arsurilor în proporţie de 40% din corp. Presa străină a relatat faptul că incendiul produs la Piatra Neamţ este al doilea cel mai grav după tragedia ce a avut loc la clubul Colectiv.

Publicaţia Al Jazeera titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană.

„Sistemul său de sănătate deteriorat suferă de o penurie severă de medici, în special în oraşele mici”.

SkyNews îl citează pe managerul spitalului, Lucian Micu, care a povestit că medicul care a suferit arsuri pe 80% din corp în încercarea de a-i salva pe pacienţii din camerele cuprinse de flăcări.

Pe lângă descrierea evenimentului, ABC News subliniază că „Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern”.

Incendiul de la Piatra Neamţ a readus în atenţia publicaţiei canadeze TorontoSun şi incendiul de la Colectiv din 2015. Jurnaliştii amintesc şi de protestele în masă în timpul cărora românii cereau mai multă responsabilitate din partea Statului.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că incendiul produs a fost „cel mai probabil declanşat de un scurtcircuit”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/presa-internationala-cea-mai-mare-tragedie-de-la-dezastrul-din-colectiv/

Patriarhia reacţionează după tragedia de la Piatra Neamţ

 


Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru cei care și-au pierdut persoane dragi în timpul incendiului din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică. În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă”, scrie Patriarhul Daniel.

Preafericitul Daniel a adresat un mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața.

Bilanțul incendiului de la secția de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț se ridică la 10 morți.

sursa:https://www.cotidianul.ro/patriarhia-reactioneaza-dupa-tragedia-de-la-piatra-neamt/

Nelu Tătaru: „Suntem toți vinovați în această țară”

 


Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întregului sistem medical românesc.

„Nu doar începând de mâine, începând de ieri, tot ce înseamnă reevaluare de management, tot ce înseamnă reevaluare de capacitate de tratament a unităților medicale, cooordonare de către minister a situației”, a precizat Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a declarat, după ședința de la MAI, terminată după ora 2.00, fiind convocată o celulă de criză, că este șocat de cele întâmplate la Piatra Neamț.

„Vreau să transmit condoleanțele mele familiilor îndoliate. Vreau să transmit respectul meu pentru medicul-erou care a dat dovadă de curaj și un spirit de sacrificiu deosebit”, a declarat Orban.

sursa:https://www.cotidianul.ro/nelu-tataru-suntem-toti-vinovati-in-aceasta-tara/

Capcană de foc la ATI: 10 morţi

 


Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț unde au murit 10 persoane. Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu.

În cadrul ședinței la care participă și premierul Ludovic Orban se vorbește despre criza de la Piatra Neamț unde 10 pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19. Potrivit primelor informații, opt pacienți intubați au murit din cauza flăcărilor, iar două persoane au decedat în timpul transferului.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Numărul morţilor a urcat la 10. Alte 7 persoane sunt în stare critică.

Încă o persoană a murit în incendiul de la ATI.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiul în care au murit opt persoane. Inițial, au fost șapte decese, dar încă un pacient aflat în salonul care a luat foc a murit.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.
Alți pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani. Aceștia nu au suferit arsuri.

UPDATE Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.

UPDATE Potrivit ISU sunt 7 persoane decedate. Este vorba despre pacienţi infectaţi cu coronavirus care erau intubaţi.

„Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa.

Autoritățile sunt în alertă, sâmbătă seara, din cauza unui incendiu izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Primele informații sunt că 8 persoane sunt internate, în prezent, la ATI.

„Incendiul este în procedură de evaluare și lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamț (…) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Neamț, George Neamț.

La locul incendiului s-au deplasat 23 de subofițeri cu mai multe autoutilitare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/capcana-de-foc-la-ati-s-a-declanat-planul-rosu/