3.22.2021

ȘTIRI NOI la NTD-România

 

Se taie masiv veniturile ! Reducerea veniturilor, pe masa Guvernului

 


Gabriela Firea susține că urmează reducerea veniturilor a zeci de mii de români. Categoriile vizate sunt medicii și asistenții. Tot acest plan s-ar afla deja pe masa Guvernului. De altfel, fostul primar îl acuză dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Dumneavoastră citiţi ce semnaţi ? Sau înţelegeţi ce citiţi ? - este întrebarea lansată de Gabriela Firea.

Acuzații dure aduse Guvernului de către senatorul PSD Gabriela Firea. Aceasta susține că urmează reduceri de salarii la zeci de mii de români. Fostul primar susține că reducerea veniturilor medicilor si a asistentilor este pe masa Guvernului. Mai exact, este vorba de un Memorandum în acest sens.

”Reducerea veniturilor medicilor si asistentilor – pe masa Guvernului ! I-am prins iar cu minciuna ! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiţi ce semnaţi ? Sau înţelegeţi ce citiţi ? Aţi discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari şi că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declaraţii în sprijinul aceleiaşi idei ! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră şi doamna Turcan?!”, a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea a susținut că liderii de sindicat din Sănătate au făcut calculele în baza Memorandumului. Astfel, scăderea veniturilor ajunge şi la 48%.

”Iar toate acestea în pandemie ! Aşadar, iresponsabili sunteţi dumneavoastră, cei din Guvernul PNL – USR – Plus, domnule Voiculescu, fiindcă fie nu citiţi ce semnaţi, fie nu înţelegeţi ce citiţi”, a mai scris Firea.

Se taie sau nu veniturile ? Anunțul lui Voiculescu

Trebuie amintit că Vlad Voiculescu a anunţat că a fost sâmbătă în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital. El s-a declarat mirat să afle că unele persoane iresponsabile împrăştie zvonuri potrivit cărora Guvernul are un plan pentru reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Voiculescu a susținut că Executivul nu are un astfel de plan.

Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a anunţat că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc. Aceștia se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor.

La rândul său, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a cerut ministerelor să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public, pornind de la nişte principii.

„Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri, acestea să nu depăşească mai mult de 20% din nivelul salariului de bază, să fie introduse în grila de salarizare activităţi care în momentul de faţă nu sunt incluse”, a afirmat ea. Palfonarea sporurilor ar afecta mai multe categorii, printre care şi personalul medical.







sursa:https://www.capital.ro/se-taie-masiv-veniturile-anunt-de-ultima-ora-pentru-zeci-de-mii-de-romani-reducerea-veniturilor-pe-masa-guvernului-document.html

ALERTĂ NAȚIONALĂ - Escrocheria care ne păcălește pe toți

 


O nouă schema de escrocherii cu carduri bancare face ravagii pe internet. În acest caz, escrocii pretind că vând vaccinuri anti-COVID.

Pe rețelele sociale, escrocii au pus la cale o nouă schemă de escrocherii cu carduri bancare, aceștia pretinzând că sunt vânzători de vaccinuri anti-COVID.

Modul în care aceștia acționează este destul de simplu. Ei se înscriu pe diferite grupuri de Facebook unde își găsesc victimele. Escrocii promit că, în schimbul a 80 de euro, vaccinurile vor fi livrate prin intermediul unui taxi.

Potrivit jurnaliștilor de la Chișinău, un astfel de anunț a fost postat pe un grup de Facebook. O femeie susținea că vinde doze de Sputnik V. În anunț se precizează că serul a fost transportat și stocat în siguranță, în conformitate cu normele sanitare.

Jurnaliștii de la Publika.md au încercat să contacteze vânzătorul, dar acesta a spus că nu poate discuta telefonic și i-a rugat să ia legătura cu el pe rețelele sociale. Acolo, o persoană înregistrată pe un alt cont i-a întrebat dacă se află la Chișinău și le-a garantat că le poate transmite vaccinul prin intermediul unui taxi.

„Prețul celor două doze pentru o persoană este de 80 de euro, iar livrarea este inclusă în preț. Achitați pe conturile care o să le trimit și în decurs de o oră primiți vaccinul. Puteți să le administrați la orice clinică private”, a scris vânzătorul.

O nouă schemă de escrocherii cu carduri bancare implică vânzarea de vaccinuri anti-COVID

„Fiecare cutie are documente, clinicile din Moldova îl acceptă. Spuneți doar că l-au adus rudele de peste hotare”, se mai preciza în mesaj.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat în acest caz și a lansat un avertisment către populație, îndemnându-i pe oameni să fie atenți la aceste înșelăciuni. Până în acest moment, serurile pot fi administrate doar la spitalele de stat. Republica Moldova este la prima etapă a campaniei de vaccinare.

„Vaccinările împotriva Covid 19 în toate instituțiile medico-sanitare sunt gratuite, în niciun caz persoanele să nu apeleze la platforme sociale. La moment clinicile private nu au vaccin anti-COVID, doar cele din cadrul instituțiilor medico-sanitare a programului național de imunizare. Vor fi examinate toate legăturile și se va examina minuțios cazul”, a declarat Alexei Ceban, epidemiolog-şef al Campaniei Naționale de vaccinare.

sursa:https://evz.ro/escrocherii-carduri-bancare-vaccinuri-anti-covid.html

EPURAREA - Intrăm în FAZA a II-a a DICTATURII COVID

 


Săptămâna aceasta, inevitabilul se va produce: UE va adopta Pașaportul de vaccinare.

Miercuri, 17 martie, Ursula von der Leyen a prezentat detaliile a ceea ce se va numi probabil „Certificatul Verde Digital”. Acesta urmează a fi aprobat în summit-ul UE din 25-26 martie de la Bruxelles.

Liderii europeni se feresc ca dracul de tămâie de cuvântul „pașaport”. Ar însemna să recunoască eșecul UE, al cărei panaș era cândva libera circulație fără pașaport.

De aceea s-au căznit să-i găsească un nume cât mai neutru, cu rezonanță de circă financiară sau de ICRAL, negând evidența. „Ceci n’est pas une pipe.”

Certificatul Verde Digital ne este prezentat ca având scopul de „a facilita libertatea de mișcare”.

Fals ! El reglementează interdicția de circulație. Cine nu este vaccinat nu circulă.

Pentru că o parte prea mică din populația europeană va avea timp să se vaccineze până în iunie, când Pașaportul urmează să intre în vigoare, ca alternativă la vaccin va fi – deocamdată -acceptat și testul.

În realitate, este o falsă alternativă, urmărind să creeze impresia că vaccinarea nu este obligatorie.

Vaccinul este gratuit și este valabil cel puțin 6 luni. Un test este valabil 24-48 de ore și costă 50-75 de euro, iar o persoană va avea probabil nevoie de două teste valide pentru a putea călători: unul la ieșirea din țară și altul la întoarcere.

Nu e greu de ghicit opțiunea majorității celor care vor dori să călătorească.

Odată cu Pașaportul de Vaccinare, indiferent cum s-ar numi el, intrăm în faza a II-a a Operațiunii COVID.

Faza I a constat în strivirea populației cu restricții draconice și cu impunerea unui regim polițienesc, de neimaginat în urmă cu un an în lumea care își spunea „Liberă”.

Drepturile și libertățile au dispărut peste noapte. Omenirea s-a trezit brusc într-o dictatură medicală. În realitate, o dictatură politică ascunsă sub halat alb.

Halatul alb este cea mai bună deghizare pentru această mârșăvie globală. Cine îndrăznește să se pună în calea nobilului scop al sănătății publice?

Politicienii s-au retras din scenă și s-au spălat regulamentar pe mâini. Se jură că nu mai conduc ei, ci halatele albe. Ei doar asumă și oftează. Asumă dictatura și oftează compătimind cu gloata cum se duc drepturile cetățenilor ca rândunelele toamna.

La exact un an de când omul este stâlcit sub sabotul medical, cu fizicul șubrezit de stat în casă și aer îmbâcsit de mască, cu psihicul zdruncinat de teroare și recluziune, iată că apare Speranța.

Canarului jumulit i se deschide colivia: zboară, puiule, zboară ! Cu o condiție: să te lași vaccinat.

Sesizați monstruozitatea? Te vaccinezi nu pentru Sănătate, ci pentru Libertate.

Setea de libertate acoperă frica de vaccin. Vom muri și vom fi liberi!

Faza a II-a a Operațiunii COVID începe cu condiționarea unui drept fundamental – libertatea de mișcare – de un act medical.

În entuziasmul eliberării, al bicepsului întins cu bravură spre ac, cu privirea holbată în extaz spre ușița întredeschisă a coliviei, cine să mai stea să cugete la detalii?

Ca de pildă faptul că vaccinații se pot infecta și ei, deci îi pot infecta și pe alții. Atunci, ce mai certifică de fapt „Certificatul Verde Digital”?

În mod straniu, de un an de zile, de la începutul pandemiei, ne învârtim în jurul vaccinului ca molia în jurul becului. Nu mai există nimic altceva.

În mod la fel de bizar, când a izbucnit pandemia, când nici măcar nu se cunoștea genomul virusului, o grămadă de companii și laboratoare s-au repezit să anunțe că lucrează la un vaccin anti-COVID.

Cât e Big Pharma de mare, nici o companie nu a anunțat că lucrează la un tratament.

Asta, în condițiile în care cercetarea pentru crearea unui vaccin este mult mai scumpă, mai lungă și mai anevoioasă decât a unui tratament.

Până la COVID-19, nici un vaccin nu s-a dezvoltat într-un interval mai scurt de câțiva ani. Și, până la COVID-19, nimeni nu a reușit să creeze un vaccin eficient împotriva coronavirușilor. Fie că se numesc SARS, MERS sau HIV.

Poate că Moderna, și Pfizer, și AstraZeneca, și Johnson & Johnson, și Sputnik, și Sinovac au reprezentat o conjunctură unică în istorie. O concentrare fără precedent de geniu uman. O generație spontanee, o supă primordială din spuma căreia a apărut Vaccinul Mântuitor.

Și, totuși, nu este ciudat acest optimism debordant al companiilor Big Pharma de a miza totul pe un vaccin care părea utopic și nimic pe un tratament mult mai accesibil?

Nu este ciudat că guvernele lumii, ca la un semnal, s-au molipsit de entuziasmul Big Pharma și s-au repezit să comande în avans acest vaccin utopic, cu sume colosale de bani în avans, dar nici unul nu s-a interesat de vreun tratament anti-COVID?

Cazul Flavia Groșan este simptomatic. Asemenea mult mai celebrilor Didier Raoult din Marsilia sau Ion Alexie din Las Vegas, admirabila doctoriță de la Oradea nu a stat cu mâinile în sân așteptând vaccinul providențial. A refuzat să-și lase pacienții să moară în secțiile ATI, legați de pat și intubați. Și-a pus cunoștințele medicale la contribuție.

Așa a identificat o schemă de tratament simplă, eficientă și ieftină. Cu rată de vindecare de 100%. Zero morți. La fel cum Didier Raoult a mizat pe hidroxiclorochină, iar Ion Alexie pe ivermectină, Flavia Groșan și-a constituit schema de tratament pe claritromicină.

Hidroxiclorochina, ivermectina și claritromicina se găsesc pe toate drumurile și sunt ieftine. Logic era ca lumea medicală să se entuziasmeze și să se intereseze de aceste tratamente spectaculoase cel puțin în măsura în care au făcut-o cu vaccinurile.

Halucinant, însă, efectul a fost invers.

În capul Flaviei Groșan, ca și al lui Raoult sau Alexie, s-au vărsat toate țucalurile cu dejecții ale lumii „științifice”, politice și presei. O acțiune „canalizată”.

Nici un contra-argument științific enunțat împotriva tratamentelor lor. Doar calomnie și propagandă de cea mai joasă speță stalinistă.

Ce caută ideologia într-un domeniu, despre care ni s-a spus că trebuie să rămână exclusiv al experților? De ce dezbaterea științifică în jurul tratamentelor Flaviei Groșan, lui Didier Raoul sau Ion Alexie seamănă cu procesele de înfierare cu mânie proletară din anii 1950 sau cu fesenismul agresiv de APACA din anii 1990?

Există o singură explicație logică: pentru că „elemente deviaționiste” ca Groșan, Raoult, Alexie pun în pericol noua Orânduire.

Prin tratamentele lor simple și eficiente, ei demitizează caracterul apocaliptic al Virusului. Izgonesc Frica pe care se bazează Marea Resetare.

Și – mai presus de toate – demitizează Vaccinul ca unic Mântuitor.

Or, așa ceva este intolerabil. Pentru că, în lumea care ni se pregătește, Vaccinul are o triplă funcție esențială:

1.   de impunere a obedienței;

2.   de verificare și control;

3.   de triere a cadrelor de nădejde.

Vaccinul va fi în viitor ceea ce a fost Dosarul în comunism: un alter ego ideologic. Dovada adeziunii la Noua Ordine Mondială.

Ni s-a spus că suntem în război. Au avut dreptate. Până acum, a fost faza I : Invazia și Ocupația.

Urmează faza a II-a: Consolidarea puterii prin Epurarea Maselor.


sursa:https://www.activenews.ro/opinii/Adrian-Patrusca-Intram-in-faza-a-II-a-a-Dictaturii-COVID-Epurarea.-Saptamana-aceasta-inevitabilul-se-va-produce-UE-va-adopta-Pasaportul-de-vaccinare-165841

Donald Trump își va lansa propria sa platformă de socializare

 


Donald Trump revine în social media, dar nici pe Facebook, nici pe Twitter, ci pe propria lui platformă, a declarat pentru Fox News Jason Miller, purtătorul de cuvânt al campaniei electorale din 2020 a lui Trump, potrivit CNN.

Ne putem aştepta să vedem noua platformă a lui Donald Trump în două-trei luni.

„Va redefini complet jocul. Toată lumea aşteaptă să vadă ce face preşedintele Trump, dar va fi pe propria lui platformă. Toată lumea îl vrea şi va aduce milioane şi milioane de abonaţi pe această platformă”, a spus Jason Miller, potrivit Mediafax.

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost blocat definitiv pe reţelele sociale în urma atacului de la Capitoliu din 6 ianuarie. Cea mai grea lovitură a primit-o de la Twitter, care a fost în campanie şi cât a stat la Casa Albă, principalul instrument de comunicare al omului de afaceri din New York. Platforma a şters contul @realDonaldTrump şi 88 de milioane de abonaţi ai acestuia.

sursa:https://www.dcnews.ro/donald-trump-isi-va-lansa-propria-sa-platforma-de-socializare_809303.html

ZGOMOTE MISTERIOASE PUTERNICE, CARE SE AUD DIN CÂND ÎN CÂND PE ÎNTREG GLOBUL


Zgomotul înfricoșător din Bratislava

Un fenomen ciudat și misterios a fost auzit din nou în San Diego, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Săptămâna trecută, locuitorii din San Diego au raportat un alt zgomot misterios de „explozie”, însoțit de tremuratul deranjant al ferestrelor. Sunetul rulant, asemănător cu un boom, este al doilea care are loc în oraș în ultimele trei săptămâni, deși nu au existat cutremure, potrivit Studiului Geologic al Statelor Unite.

De sute de ani au fost raportate astfel de zgomote neidentificate în SUA. Uneori însoțite de cutremure, alteori nu, au fost auzite în timpul seismelor din New Madrid din 1811-1812 până în ianuarie 2020. Sunt adesea descrise ca sunete „rulante” și ocazional sunt asociate mai degrabă cu frigul decât cu mișcările seismice.


San Diego


Fenomenele se petrec în toată lumea

A existat un număr neobișnuit de astfel de rapoarte în acest an în întreaga lume, inclusiv un zgomot de respirație asemănătoare cu a lui Darth Vader în Bratislava și un zgomot de boom auzit de locuitorii din Texas. 

Sunetele nu se limitează doar la SUA. În întreaga lume sunt cunoscute, de exemplu, se numesc „arme Bansal” în delta Gange și Golful Bengal, „yan” în Shikoku, Japonia și „mistpouffers” în Belgia.

Oamenii de știință folosesc acum date seismice din EarthScope Transportable Array (ESTA) pentru a încerca să explice zgomotele din SUA, comparându-le cu relatările zgomotelor care au mai apărut în anul 2013.

O cauză a acestor fenomene ar putea fi bolizii din atmosfera superioară, meteorii care produc un boom sonor, unde aceștia rămân nevăzuți și nu sunt observați, dar produc un zgomot puternic. Deocamdată, până la adunarea mai multor date, zgomotele rămân misterioase și fără a avea o cauză clară, precizează IFLScience.


ARMATA ROMÂNĂ, SLUGĂ GLOBALISTĂ. RUȘINE SĂ VĂ FIE ÎN VECI !

 



V-AM HRĂNIT iar VOI NE OMORÂȚI  !  RUȘINE în VECI SĂ VĂ FIE !

”Statul în casă și masca scad imunitatea. Masca nu face bine, de ce ne blocăm orificiile lăsate de Dumnezeu ?”

 


Dr. Flavia Groșan, medicul pneumolog care a stârnit multe controverse cu tratamentul său pentru COVID, susține că nu înțelege de ce trebuie să purtăm mască de protecție împotriva COVID.

Medicul afirmă că lockdownul și masca de protecție scad imunitatea. Imunitate care este extrem de importantă mai ales în această perioadă. 

”Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm ? Tot întreb… ne-au scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…” a spus dr. Flavia Groșan. 

”Nu mi-e frică de COVID. Am schema mea care este o bijuterie. Costă 100 de ron”

”Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru că nu sunt în spital, am cabinetul meu. Dar eu am văzut pacienți ieșiți din spital care erau foarte rău și atunci am zis ce medicamente nu îmi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie. Costă până în 100 de lei. Cum e posibil ca o schemă în banii aștia cu medicamente din nomenclatorul medicamentelor compensate din Ministerul Sănătății să iște un așa zbucium mediatic. Am o schemă în primul rând uman, organismul e oricum firav, nu-l poți să-l abrutizezi. Așa că medicamentele mele ușoare, drăguțe, frumoase le prescriu” a spus Dr. Flavia Groșan.

”Eu nu o să folosesc Ivermectina niciodată. Nu înțeleg un antiparazitar ce caută în pneumonie cum nu înțeleg nici Kaletra care se folosește în SIDA ce caută în pneumonie. Am avut un pacient care a luat 3 zile Ivermectină și m-a sunat că vrea să se arunce de la etaj, deci atenție la ce tulburări psihice dă” a adăugat medicul pneumolog. 

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/flavia-grosan-masca-imunitate-596525.html

Scandalul măștilor se extinde în Germania. Încă un politician influent și-a dat demisia

 


Un influent politician din Uniunea Creştin-Socială bavareză (CSU), Alfred Sauter, a demisionat duminică din toate funcţiile deţinute în partid, acesta fiind cel mai recent caz din scandalul legat de achiziţionarea măştilor sanitare care a costat blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel o scădere substanţială de popularitate, transmite Reuters.

Sauter este anchetat de procurori pentru acuzaţii de luare de mită în schimbul acordării unor contracte de cumpărare a măştilor sanitare în timpul pandemiei de coronavirus. El a negat toate acuzaţiile, transmite Agerpres.

Alfred Sauter este cel puţin al treilea politician conservator german care demisionează în legătură cu scandalul măştilor sanitare.

Conform Spiegel, compania soțului lui Spahn a vândut măști Ministerului Sănătății. Burda GmbH a vândut peste jumătate de milion de măști FFP2 către Ministerul Federal al Sănătății. Soțul lui Jens Spahn conduce biroul reprezentativ Burda din Berlin.

Acest scandal intervine cu jumătate de an înaintea alegerilor legislative federale, care vor da Germaniei un nou cancelar, Angela Merkel anunţând că nu doreşte un al cincilea mandat la conducerea executivului de la Berlin.

Un sondaj de opinie realizat de agenţia Kantar indică faptul că sprijinul pentru blocul conservator format din Uniunea Creştin-Democrată şi CSU este de 27%, cu doar cinci puncte procentuale mai multe decât susţinerea pentru Verzi. În luna mai a anului trecut, în plină pandemie de COVID-19, blocul conservator se bucura de susţinerea a 40% din electorat.

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a condamnat îmbogăţirea unor parlamentari în urma unor afaceri legate de aprovizionarea cu măşti faciale împotriva COVID-19, calificând drept „ruşinoase” astfel de practici, relatează dpa, potrivit Agerpres. Aceștia ar fi câștigat sute de mii de euro din contracte cu produse sanitare. Șeful statului spune că astfel de parlamentari nu au ce căuta în Bundestag.

Reacţia președintelui german vine după apariţia în spaţiul public a unor dezvăluiri potrivit cărora doi parlamentari conservatori din partide aflate la guvernare, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), ar fi câştigat sute de mii de euro în urma unor afaceri legate de furnizarea de măşti în timpul pandemiei de coronavirus.

Cazul constituie mai mult decât o abatere individuală, este o „otravă pentru democraţie”, a spus Steinmeier la un eveniment organizat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

”Nu este vorba doar de încrederea în integritatea unor persoane, ci despre încrederea în integritatea statului şi a instituţiilor sale”, a spus el.

sursa:https://www.dcnews.ro/scandalul-mastilor-sanitare-se-extinde-in-germania-inca-un-politician-influent-si-a-dat-demisia_809199.html

TIMIȘOARA „Cere încetarea carantinei formale !”

 


Este scandal după ce CNCCI a decis prelungirea carantinei în Timișoara, după ce autoritățile locale au respins măsura. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune  că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

Alin Nica spune, despre prelungirea carantinei în Timișoara de către secretarul de stat Raed Arafat că este „o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

„Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane. Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare”, a scris, duminică seara, pe Facebook, președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Acesta spune că a cerut explicații și a propus soluții, dar răspunsul final al autorităților de la București a fost „ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală”.

„Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare. Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile. Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească”, spune președintele CJ Timiș, transmite Mediafax.

Acesta afirmă că deși dacă de la București nu se vede, în Timișoara oamenii sunt disperați

„Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine. Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timișoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, mai scrie Alin Nica.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat, sâmbătă, prelungirea măsurii carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.


sursa:https://www.dcnews.ro/scandal-dupa-prelungirea-carantinei-in-timisoara--presedintele-cj-timis--alin-nica--bataie-de-joc--interventie-grosolana_809209.html

”Darul nostru este un dar pentru eternitate” - Platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale

 


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a anunţat lansarea site-ului Pictamcatedrala.ro - o platformă de sprijin pentru pictarea Catedralei Naţionale.

"Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate. Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii", a afirmat Patriarhul, la finalul predicii din Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

"Vom avea şi un proiect în care oamenii să poată accesa un sfânt pentru care vor să doneze"

Noul site Pictamcatedrala.ro, care se doreşte "un instrument de vizualizare a picturii în ansamblu", descrie lucrările deja realizate şi modalităţi de sprijin pentru continuarea proiectului de pictură a edificiului. Site-ul conţine ştiri despre stadiul lucrărilor, fotografii şi filmări din activitatea atelierului în care se pregătesc icoanele în mozaic înainte de montare, precum şi posibilitatea de a dona online.

Coordonatorul lucrărilor de pictură, Daniel Codrescu, a declarat , pentru Trinitas TV, că site-ul a fost gândit atât ca să ajute oamenii care vor să participe efectiv prin donaţii, cât şi "pentru susţinerea morală a proiectului, prin construirea unei comunităţi în jurul acestei catedrale", potrivit Agerpres.

"Vom avea pe viitor şi un proiect general, în care oamenii să poată accesa, spre exemplu, un sfânt pentru care vor să doneze sau o porţiune din ansamblul care a rămas disponibil pentru donare", a adăugat Daniel Codrescu, conform Agenţiei Basilica.

sursa:https://www.dcnews.ro/platforma-de-sprijin-pentru-pictarea-catedralei-nationale-patriarhul-daniel-darul-nostru-este-un-dar-pentru-eternitate_809204.html