2.24.2022

Ministerul rus al Apărării : „În orașele ucrainene, au fost realizate filmări video înscenate cu presupuse „victime în masă” în rândul populației civile a Ucrainei”

 

Ministerul rus al Apărării a spus că Serviciul de Securitate al Ucrainei pregătește și implementează provocări după tiparele „căștilor albe”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU) se pregătește și implementează deja provocări după modelele bine cunoscute ale „Căștilor Albe”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

În orașele ucrainene, au fost realizate filmări video înscenate cu presupuse „victime în masă” în rândul populației civile a Ucrainei”, a spus el.

Konașenkov a adăugat că videoclipurile pregătite sunt distribuite prin canale Telegram și rețele sociale controlate. El a precizat că „scopul lor este să acuze Rusia de lovituri militare non-selective și disproporționate de intimidare a populației civile și difuzarea acestora pe canalele TV occidentale”.

Rusia nu lovește orașele Ucrainei

"Vreau să subliniez în special: forțele armate ruse nu lovesc în orașele Ucrainei. Nimic nu amenință populația civilă", a spus Konașenkov.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin, în discursul adresat poporului, a anunțat o operațiune militară specială în Donbass. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu provoacă lovituri asupra bunurilor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.

https://ro.sputnik.md/20220224/serviciile-ucrainene-pregatesc-provocari-dupa-tiparele-castilor-albe--ma-al-rusiei-49274968.html

Rusia a neutralizat 74 de instalații terestre de infrastructură militară a Ucrainei

 

Armata rusă a scos din funcțiune 74 de obiecte terestre ale infrastructurii militare a Ucrainei.

Ca urmare a loviturilor, Rusia a neutralizat 74 de obiecte de infrastructură militară terestră, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

„Inclusiv 11 aerodromuri ale forțelor aeriene, trei posturi de comandă, o bază pentru forțele navale ale Ucrainei, precum și 18 stații radar ale sistemelor de rachete antiaeriene S-300 și Buk-M1”, a spus el.

Anterior, președintele rus Vladimir Putin, în discursul adresat poporului, a anunțat o operațiune militară specială în Donbass. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu efectuează lovituri asupra bunurilor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.

Aproximativ două ore mai târziu, Ministerul a adăugat că polițiștii de frontieră ucraineni „nu oferă nicio rezistență”, sistemele de apărare aeriană ucrainene au fost neutralizate, iar infrastructura bazelor aeriene militare a fost scoasă din funcțiune. Ministerul rus al Apărării nu a confirmat informațiile presei străine despre avionul rus doborât deasupra Ucrainei.

https://ro.sputnik.md/20220224/rusia-a-neutralizat-74-de-instalatii-terestre-de-infrastructura-militara-a-ucrainei-49290777.html

MAE rus : Nu este începutul războiului, este o încercare de a preveni un război global

 


Ministerul rus de Externe a calificat operațiunea specială a Rusiei în Donbas drept o încercare de a preveni un război global.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând situația din jurul Ucrainei, a declarat că acesta nu este începutul războiului, ci o încercare de a preveni un război global.

"Acesta nu este începutul războiului. Asta în primul rând. Acest lucru este foarte important. Tendința noastră de a preveni evoluția evenimentelor care s-ar putea transforma într-un război global. Și în al doilea rând, acesta este sfârșitul războiului", a spus ea pe postul NTV.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat cetățenilor ruși, joi dimineață, că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas. Într-o adresă televizată adresată cetățenilor ruși, el a declarat că circumstanțele „reclamă acțiuni hotărâte și imediate din partea noastră, republicile populare din Donbass s-au adresat Rusiei după ajutor”.

Potrivit liderului rus, toată responsabilitatea pentru vărsarea de sânge va fi pe conștiința regimului aflat la conducere în Ucraina. El i-a îndemnat pe militarii ucraineni să nu îndeplinească ordinele criminale ale autorităților ucrainene, să depună armele și să plece acasă.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că nu sunt aplicate lovituri asupra obiectivelor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.

https://ro.sputnik.md/20220224/mae-rus-nu-este-inceputul-razboiului-este-o-incercare-de-a-preveni-un-razboi-global-49290307.html

Ministerul rus al Apărării folosește arme de înaltă precizie, dar nu asupra civililor

 


Ministerul rus al Apărării a declarat că nu lansează lovituri de artilerie asupra orașelor ucrainene.

Forțele Armate Ruse nu efectuează lovituri cu rachete, din aer sau din artilerie asupra orașelor Ucrainei, a declarat Ministerul rus al Apărării pentru RIA Novosti.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat în discursul adresat rușilor în această dimineață că a decis asupra unei operațiuni militare speciale în Donbas.

Șeful statului rus a menționat că planurile Rusiei nu includ ocuparea Ucrainei, dar Moscova va depune eforturi pentru demilitarizarea acesteia.

„Infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare, aviația Forțelor Armate ale Ucrainei sunt scoase din funcțiune cu arme de înaltă precizie”, transmite agenția.

Populația civilă nu este amenințată cu nimic, a asigurat Ministerul rus al Apărării.

Agravarea situației din Donbas

În ultimele săptămâni, situația din Donbas a escaladat: Kievul a concentrat cea mai mare parte a armatei pe linia de contact și trage în mod regulat în miliții folosind echipamente interzise. Din cauza amenințării invaziei Ucrainei, Republicile populare Donețk și Lugansk au început evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor în regiunile rusești. Mobilizarea generală a fost anunțată. În această situație, pe 19 februarie, liderii republicilor autoproclamate s-au îndreptat către Rusia cu cererea de a le recunoaște independența.

Pe 21 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat într-o alocuție televizată că consideră necesară recunoașterea imediată a suveranității RPL și RPD și a semnat decretele corespunzătoare. Șeful statului rus a dat indicații să fie asigurată menținerea păcii în cele două republici.

După cum a explicat liderul de la Kremlin, el a luat o astfel de decizie, întrucât cei care au pornit pe calea vărsării de sânge, violenței și fărădelegii nu recunosc nicio altă soluție a conflictului din Donbas, cu excepția celei militare.

Joi seară, autoritățile RPD și RPL au apelat la Rusia pentru asistență militară pentru a se proteja de agresiunea ucraineană.

https://ro.sputnik.md/20220224/ministerul-rus-al-apararii-aplica-arme-de-inalta-precizie-dar-nu-asupra-civililor-49256705.html