12.05.2021

Declarația SUVERANIȘTILOR din Europa, semnată și de un partid românesc istoric

 


În urma întâlnirii liderilor suveraniști europeni la Varșovia, a fost adoptată o declarație comună semnată și de un partid românesc istoric

BRUXELLES, 5 dec – Sputnik. Marine Le Pen a postat pe twitter-ul său o poză de la reuniunea forțelor conservatoare de la Polonia, poză în care, chiar în fața ei, poate fi văzut și Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, participant la întâlnire și semnatar al declarației care a rezultat în urma discuțiilor.

”La summitul de la Varșovia, am pus bazele pentru marea unificare a forțelor patriotice europene. Pentru a da Europa înapoi oamenilor, puteți conta pe noi!”, a scris Marine Le Pen pe twitter, ca explicație la fotografia de grup în care pot fi văzuți, printre alții, Viktor Orban, premierul Ungariei, Jarosław Kaczyński, care conduce partidul de guvernământ Lege și Justiție (PiS) din Polonia, precum și premierul Poloniei Mateusz Morawiecki.

Ce spune Declarația de la Varșovia – statul națiune e mai important

Declarația de la Varșovia reprezintă un punct de cotitură în reunificarea forțelor conservatoare din Europa, acesta fiind și scopul reuniunii de două zile de la Varșovia.

Iată textul complet al Declarației:

”Participanții la conferința de astăzi împărtășesc o convingere comună și profundă că UE este alcătuită din state naționale libere și egale, legate prin multe domenii de cooperare apropiată. Împărtășim această convingere cu câteva milioane de cetățeni ai statelor membre ale UE.

Doar printr-un astfel de model de cooperare europeană putem salva UE de crize și tensiuni ulterioare și putem pune capăt ideii îngrijorătoare de a crea o Europă condusă de o elită autoproclamată. Respingem aplicarea arbitrară a „dreptului Uniunii”, ocolind sau chiar încălcând tratatele. Doar instituțiile suverane ale statului au legitimitate democratică deplină. Instituțiile europene nu se bucură de aceeași legitimitate și, prin urmare, trebuie să joace un rol subordonat statului-națiune în arhitectura politică.

La fel, din acest motiv, instituțiile europene nu pot deveni un instrument de creare a unei noi „națiuni europene”.

Unul dintre exemplele acestor abuzuri ar putea fi încercările de a ne altera limba într-un mod care să rupă oamenii de cultura și de moștenirea lor, cum ar fi încercarea recentă a Comisiei Europene de a șterge cuvântul „Crăciun”.

Un astfel de concept de națiune nu a existat niciodată, nu există astăzi și nu poate exista în viitor. Participanții își declară disponibilitatea de a coopera în spirit de solidaritate, la diferite niveluri și foruri, cu toate părțile și organizațiile care pun în valoare moștenirea unică a Europei și ideea unei Europe a Națiunilor.

Participanții au convenit, de asemenea, asupra unei cooperări mai strânse a partidelor lor în cadrul Parlamentului European, inclusiv organizarea de reuniuni comune și alinierea voturilor pe probleme comune, precum protecția suveranității statelor-membre și protecția împotriva imigrației ilegale.

Participanții au convenit, de asemenea, că în următoarele două luni va fi organizată o altă conferință în Spania, ca răspuns la dezbaterea în curs privind viitorul Europei”.

Cine a semnat Declarația

Partidele care au semnat declarația sunt în număr de 10, după cum urmează:

Adunarea Națională - Franța

Prawo i Sprawiedliwość (Lege și Justiție, PiS) - Polonia

Fidesz - Ungaria

Vox - Spania

Freiheitliche Partei Österreichs - FPÖ - Austria

Vlaams Belang - VB - Belgia - Flandra

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond - EKRE - Estonia

Perussuomalaise - PS - Finlanda

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (Acțiunea Electorală Poloneză în Lituania) - Lituania

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚ-CD) – România

După cum se poate oberva, un singur partid din România a participat și a semnat această declarație, este vorba de PNȚCD, condus de Aurelian Pavelescu, și care îl are ca europarlamentar pe Cristian Terheș.

Ce ar putea rezulta în urma reunirii suveraniștilor

Suveraniștii sunt împărțiți în Parlamentul European în două grupuri politice, fiind 63 de europarlamentari la Grupul ECR (Conservatorii și Reformiștii), și 70 la Grupul ID (Identitate și Democrație). PPE, primul grup ca mărime și ca influență, are 178 de locuri, iar Grupul socialiștilor (S&D), al doilea ca mărime din PE, are în acest moment 146 de locuri.

La un calcul simplu, se vede că din unirea celor două grupuri suveraniste ar rezulta 133 de locuri, la doar 13 locuri distanță de al doilea grup. Dar la această grupare nouă s-ar adăuga Fidesz, care a plecat din PPE cu scandal și care participa la reuniunea de astăzi de la Varșovia, neaparținând unui grup în acest moment, ci fiind în căutare de casă, și nu doar în căutare, pentru că Viktor Orban este direct implicat în crearea unui super grup suveranist în UE. 12 europarlamentari neafiliați are în acest moment Fidesz în Parlamentul European, așadar noul grup ar fi la un europarlamentar distanță de socialiști, o diferență care poate fi ușor rezolvată.

Ca suveraniștii să aibă al doilea grup ca putere din Parlamentul European ar fi o lovitură dată eurocraților. Iar viitoarele alegeri, influențate de pandemie, vor aduce și mai multe voturi pe masa suveraniștilor, aruncându-i în competiție directă cu PPE, adică în bătălia pentru primul loc.

CARE ESTE LEGATURA DINTRE MOS CRACIUN SI MOS NICOLAE ?

 



Foarte multa lume, de la cei mici si pana la cei mari asteapta Craciunul cu sufletul la gura, iar unul dintre motive este acela ca stim cu totii ca in dimineata zilei de Craciun, gasim sub brad cadourile lasate de catre Mos Craciun.

Ei bine, dar cine a fost sau mai bine spus cine este cu adevarat Mos Craciun? Odata cu trecerea timpului au aparut atat de multe povesti si legende, astfel incat oamenii sunt cu adevarat derutati. Unii nici nu stiu sa raspunda la intrebarea “Cine este Mos Craciun?”, in timp ce altii sustin ca mosul nu a existat niciodata.

Ati fi oare suprinsi sa aflati ca Mos Craciun chiar a existat si exista, si ca de fapt era Sfantul Nicolae, pe care cu totii il cunoastem ca Mos Nicolae, si care vine cu sacul cu daruri in noaptea de 5 spre 6 Decembrie? 

Sfantul Nicolae a fost un episcop crestin care a dat asigurari saracilor si bolnavilor si este baza popularului personaj al lui Mos Craciun.

Sfantul Nicolae a fost un episcop crestin care i-a ajutat pe cei nevoiasi. Dupa moartea sa, legenda daruirii sale de cadouri a crescut. Sfantul Nicolae s-a transformat in legendarul personaj numit Mos Craciun, care aduce cadouri de Craciun copiilor din intreaga lume.

Sfantul Nicolae s-a nascut in jurul anului 280 in Patara, Lycia, o zona care face parte din Turcia actuala. El si-a pierdut pe ambii parinti inca de tanar si, dupa aceea a folosit mostenirea pentru a ajuta saracii si bolnavii. Crestin devotat, el a slujit mai tarziu ca episcop al Myra, oras care acum se numeste Demre.

Exista multe legende despre Sfantul Nicolae din Myra. O poveste spune cum a ajutat trei surori sarace. Tatal lor nu avea suficienti bani pentru a-si plati zestrea si s-a gandit sa le vanda in servitute.

De trei ori, Sfantul Nicolae a mers in secret noaptea in casa lor si a pus cate o punga de bani inauntru. Barbatul a folosit banii pentru ca una dintre fiicele sale sa se poata casatori.

La a treia vizita, barbatul l-a vazut pe Sfantul Nicolae si i-a multumit pentru bunatatea sa. De asemenea, el a salvat trei barbati care au fost inchisi in fals si condamnati la moarte.

Cateva surse afirma ca Sfantul Nicolae a murit la 6 decembrie 343. De-a lungul anilor, povesti despre minunile sale si despre lucrarile pentru cei saraci s-au raspandit in alte parti ale lumii.

A devenit cunoscut ca protectorul copiilor si al marinarilor si a fost asociat cu daruirea de cadouri. El a fost un sfant popular in Europa pana in momentul Reformei in anii 1500, miscare religioasa care a dus la crearea protestantismului, care s-a abatut de la practica onorarii sfintilor. Cu toate acestea, Sfantul Nicolae a ramas o figura importanta in Olanda.

Olandezii au continuat sa sarbatoreasca ziua de sarbatoare a Sfantului Nicolae, 6 decembrie. Era o practica obisnuita pentru copii sa-si puna pantofii cu o seara inainte in fata semineului pentru a astepta cadourile.

Dimineata, aveau sa descopere darurile pe care Sfantul Nicolae le-a lasat acolo pentru ei. Imigrantii olandezi au adus in America legenda Sfantului Nicolae, cunoscuta lor ca Sint Nikolaas sau prin porecla sa, Sinterklaas, in America anilor 1700.

Sfantul Nicolae a trecut prin multe transformari in America: Sinterklaas a devenit Mos Craciun si, in loc sa dea cadouri pe 6 decembrie, a devenit parte a sarbatorilor de Craciun.

In poezia din 1820, „O relatare a unei vizite de la Sfantul Nicolae” de Clement Clarke Moore, este descris ca un barbat vesel si greoi, care coboara pe cosul de fum pentru a lasa cadouri pentru copii si conduce o sanie trasa de renii zburatori.

Caricaturistul Thomas Nast s-a adaugat la legenda Sfantului Nicolae, cu un desen al lui Mos Craciun din 1881, purtand un costum rosu, cu tuns din blana alba. Candva un episcop bun, caritabil, Sfantul Nicolae a devenit Mos Craciun pe care il stim astazi.

Aceasta este asadar cunoscuta legenda a lui Mos Craciun, care de fapt era Sfantul Nicolae. Dat fiind insa faptul ca este mai des numit “Mos Craciun” decat “Mos Nicolae”, acest personaj este mult mai indragit si ne bucuram mult mai mult cand ne gandim la Mos Craciun decat la Mos Nicolae.

Copiii din toate colturile lumii il iubesc pe Mos Craciun, si in fiecare an asteapta cu mare nerabdare cadourile de la acesta.

De Craciun, parintii vor sa inchirieze Mos Craciun rapid si ieftin, care sa le aduca acasa cadourile celor mici. Cu siguranta nu ar exista o mai mare bucurie pentru cei mici, ca aceea de a-l vedea pe Mos Craciun cum le pune cadourile sub brad.

Ei bine, in concluzie precizam faptul ca desi il sarbatorim pe Mos Nicolae in data de 6 Decembrie si il asteptam pe Mos Craciun in 24 spre 25 Decembrie, de fapt Sfantul Nicolae a devenit Mos Craciun. Cei care primesc cadouri si in 5 spre 6 Decembrie, dar si in 24 spre 25 Decembrie sunt cu adevarat norocosi.