5.20.2018

„Există suficient în lume pentru nevoile omului, dar nu şi pentru lăcomia lui.” - Mahatma Gandhi




Strămoșii noștrii nu aveau computer sau telefon mobil, dar găseau alte metode pentru a se distra ...




”TIGRUL” - Povestea unui mare vânător și metafora dispariției unei mari națiuni...





Filmul în sine spune povestea reală a ultimului tigru de pe Muntele Jirisan, Joseon - Regatul Coreea, în anii 1915 -1925, în plină ocupație japoneză.

Dispariția tigrului în timpul ocupației japoneze echivalează cu sfârșitul unității coreene, știut fiind că a urmat războiul fratricid, ce a divizat națiunea coreeană.

Chun Man-duk, este un vânător experimentat ce-și duce viața, departe de zbuciumul lumii, pe Muntele Jirisan, crescând singurul lui fiu de 16 ani.

Liniștea vânătorului Chun Man-duk este însă tulburată de un excentric guvernator japonez, pasionat de vânătoarea tigrilor.

Cu ajutorul unui grup de coreeni primiți în armata japoneză, guvernatorul pornește lupta pentru capturarea uriașului tigru de pe muntele Jirisan.

Misiunea este însă foarte complicată, deoarece tigrul este înzestrat cu o inteligență și o forță de neînvins, acesta dejucând toate cursele întinse de vânători.

Urmărind filmul acestei minunate povești, nu numai că veți afla povestea divizării unui mare popor, dar vă veți convinge, încă o dată, că omul trebuie să fie aliatul, prietenul, protectorul animalelor în preajma cărora trăiește, ci nu dușmanul lor de moarte.

Animalele sunt înzestrate, la fel ca și oamenii, cu inteligență, cu sentimente ... Au dreptul la viață, au rostul lor... Dumnezeu nu le-a lăsat degeaba pe fața pământului...