1.12.2021

DONALD TRUMP, în urmă cu puțn timp, a DECLARAT STARE DE URGENȚĂ în DC

 


DONALD TRUMP, în urmă cu puțin timp, a DECLARAT STARE DE URGENȚĂ în DC. 

Sunt desfășurate între 10 și 15.000 de trupe de gardă națională în DC și în statele  înconjurătoare. 

Investirea lui Joe Biden, planificată pentru 20 ianuarie,  va fi virtuală, dacă va fi.


Rețeaua rusească ”Telegram” - a doua cea mai descărcată aplicație în SUA și noua politică ”WhatsApp”

 


După blocarea lui Donald Trump de către Twitter, închiderea aplicației Talk și noua politică a WhatsApp privind confidențialitatea datelor, reţeaua de socializare Telegram a fost descărcată de peste 500.000 de ori în doar cinci zile în SUA.

Telegram a devenit a doua cea mai descărcată aplicație în Statele Unite, după ce susținătorii lui Donald Trump au părăsit WhatsApp, care a schimbat modul în care colectează datele utilizatorilor, relatează ziarul britanic Telegraph, citând un studiu realizat de Sensor Tower, specializat în piața globală a aplicațiilor și economie.

Numărul de descărcări ale aplicației a crescut duminică după ce conturile de Twitter și Facebook ale lui Donald Trump au fost blocate, iar rețeaua socială Parler, populară printre susținătorii președintelui, a fost închisă.

De miercuri până duminică, Telegram a fost descărcat în Statele Unite de aproximativ 545.000 de ori, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a săptămânii precedente. Înainte de închiderea rețelei sociale Parler, au circulat îndemnuri de a se trece la reţeaua Telegram.

Telegraph a adăugat că numărul de descărcări a crescut și din cauza noii politici de confidențialitate a WhatsApp.

Potrivit lui Jen Goldbeck, profesor de cercetare informațională la Universitatea din Maryland, Telegram ar putea fi un „loc pe termen mai lung” pentru susținătorii lui Trump decât Parler, deoarece este puțin probabil ca reţeaua rusească să fie închisă. Dacă ar fi folosită doar de grupurile de extremă dreaptă, „ar putea oferi Apple sau Google un anumit control”, dar este vorba de o mesagerie pe care oricine o folosește legal, a mai spus procesorul, potrivit Sputnik France. 

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, nu a trimis un comentariu pentru ziarul britanic. El a spus totuşi că, după ce aplicația Talk a fost ștearsă de pe Google Play și Apple Store, aceste companii „reprezintă o problemă mai mare în ceea ce priveşte libertatea de exprimare decât Twitter”.

Nouă politică WhatsApp

Milioane de utilizatori WhatsApp au luat decizia drastică de a renunța la aplicație după o actualizare a politicii de confidențialitate care le va cere să-și partajeze datele cu Facebook.

Actualizarea, care va intra în vigoare pe 8 februarie, afectează utilizatorii WhatsApp din toate țările din afara Europei, unde există legi stricte privind protecția datelor.

Utilizatorii din aceste zone vor trebui să dea Facebook consimțământul de a le fi accesate datele, inclusiv numerele de telefon și informații despre modul cum interacționează cu alte persoane, pentru a putea continua să folosească aplicația. Acest lucru se va aplica indiferent dacă utilizatorul de WhatsApp are sau nu cont pe Facebook.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20210112/33218913/Reteaua-ruseasca-Telegram-a-doua-cea-mai-descrcat-aplicatie-n-SUA.html

În SUA, “Trump nu se va preda cu una cu două”

 


În SUA lupta pentru distrugerea politică a lui Trump va continua câțiva ani, consideră senatorul rus Kosaciov.

În SUA câțiva ani va mai dura lupta pentru distrugerea politică a lui Donald Trump, consideră președintele comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

“Jocul de-a impeachment va continua și după 20 ianuarie, când va avea loc inaugurarea președintelui ales al SUA, Joe Biden”, a declarat senatorul rus la postul de televiziune “Vmeste RF”.

Potrivit lui, se va încerca „interzicerea lui Trump să participe la viitoarele alegeri prezidențiale”.

„Toată această procedură a impeachment-ului a fost inițiată pentru al bloca pentru totdeauna pe Trump din punct de vedere a altor drepturi de care beneficiază de revenire în această poziție”, a menționat senatorul.

Kosaciov presupune că “Trump nu se va preda cu una cu două” și se va opune, chiar și atunci când nu se va mai afla în funcția de președinte.

“Lupta pentru nimicirea politică a lui Trump va continua nu doar în următoarele zile, dar și în următorii ani”, a adăugat parlamentarul rus.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20210112/33216469/Senator-rus-in-SUA-lupta-pentru-distrugerea-politica-va-dura-cativa-ani.html


La noi, conducătorii sunt primii la bani, la muncă, mai la coadă, iar la puterea exemplului, pe nicăieri.

 


Slavă Domnului! S-a vaccinat Raed Arafat! Se anunță și Cîțu Vasile și mustăcește și președintele Iohannis. Parcă nu s-ar teme și parcă s-ar da înțepat! N-a crăpat nimeni, n-au căzut legăturile prin satelit, nu s-au cutremurat Munții Carpați! 

La noi, conducătorii s-au așezat mai la coadă. La bani, sunt primii, la muncă, mai la coadă, iar la puterea exemplului, pe nicăieri. În cazul vaccinării, în sfîrșit, „comandantul” Raed Arafat a spart gheața. Președintele Klaus Iohannis încă se mai scarpină, iar Vasilică Florin Cîțu se bîlbîie. În schimb, se înmulțesc serios cazurile de dezorganizare și crește numărul celor care ezită sau chiar refuză. Dezorganizarea ține de instituțiile statului în fruntea cărora tronează, ca un popîndău, președintele. El s-a poziționt ca prim comandant în lupta contra pandemiei. De la debutul cu „simpla gripă” la războiul sanitar și pregătirea campaniei de vaccinare, el a fost în frunte, pierzînd credibilitate mai tare ca niciodată. La puterea exemplului, am văzut același Iohannis ca la case și la taxele banii încasați de pe meditațiile acordate elevilor.

-Eu comand, eu greșesc, voi vă vaccinați, eu nu răspund!

În mod normal, campania de vaccinare ar fi trebuit să se deschidă cu exemplul președintelui și al premierului. Asta dacă ei nu s-ar fi ferit ca niște căcăcioși! Consecințele sunt și mai nefericite. Numărul nehotărîților și al refuznicilor se mărește. Discuțiile degenerează și pe facebook, și pe televiziuni și la birturile din comune. Deonotoloagele nației de pe televiziuni și părerismul analiștilor înfloresc spectaculos. Dacă s-ar introduce amenda pe prostia spusă pe seama vaccinării și a coronavirusului, cu siguranță că bugetul s-ar reechilibra accelerat.

Pandemia a scos în evidență (adică a umflat!) caracteristica noastră de popor al lui „Gică contra”, de cîrtitori și de „nu merge, dom’le”. Toți marii gînditori care se încurcă la originea și rolul aspirinei au deja teorii despre coronavirus, despre origine și despre scenariile care îl manevrează. Cu așa Grup de Comunicare Strategică, ori cu așa campanie de explicare și cu atîta tărăboi stupid pe televiziuni, care n-au cu ce umple grila, nu văd cum am putea ajunge la un 60-65% de populație vaccinată.

Mă îngrozește faptul că pe acest fond, în loc să abordeze situația cu înțelegere și calm, se găsesc jurnaliști care să exagereze ignoranța (reală) a multor compatrioți. Mai pe șleau spus, se dau în stambă să demonstreze că oamenii de la țară, mai ales vîrstnicii, sunt niște proști.

De ani și ani, în țara noastră, funcționează un soi de umor cretin, născut din preocuparea de a demonstra că interlocutorul este un incult și un prost. A început cu umorul forțat (batjocoritor) lansat de Viorel Gaiță și continuă cu exemplele repetate de Dorel, Dorel fiind, întotdeauna, omul din popor, nu prostul din fruntea instituției sau a societății. Mai zilele trecute, la o televiziune de știri cu ifose americane am văzut cum o jună deontoloagă se chinuia să-i explice unui român de la Washington, susținător al lui Donald Trump și demonstrant în fața Capitoliului, că nu înțelege ce se întîmplă acolo, drept pentru care îi explică ea din sutdioul de știri al Antenei 3.

Așa și cu pandemia și cu vaccinarea. Tot felul de închipuiți care nu se descurcă nici măcar să dea un e-mail au propria lor teorie despre vaccin și despre Covid 19 și o flutură cu prețiozitate de academicieni și de salvatori ai României. Sunt filosofii pandemiei și ai contaminării și au scenariile lor despre fenomenul ajuns la proporții planetare, deși, ei sunt convinși că Bulgaria are granițe cu Norvegia și cu Franța.

Cum ne vom descurca în acest climat înfloritor de bîrfă și fantezii cretine și cum vom ajunge la un procent ridicat de vaccinare a populației? Mă tem că ne paște o situație de rîsul lumii!?

sursa:https://www.cotidianul.ro/vaccinarea-la-marea-deruta/

Adrian Năstase : ”Nu cred că l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizană, cu excepția lui Iohannis și, poate, a lui Dâncu”

 


Fostul premier Adrian Năstase a comentat, marți, într-o postare pe blogul său, plecarea lui Adrian Zuckerman din postul de ambasador al SUA la București, spunând că nu crede că l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizană, „cu excepția lui Iohannis și, poate, a lui Dâncu”.

„Stirea a cazut ca un traznet. Ambasadorul american Adrian Zuckerman ne paraseste dupa doar un an de mandat la Bucuresti. Numit politic, fara a cunoaste reguli elementare ale diplomatiei si curtoaziei, el s-a comportat in Romania intr-un mod sfidator, amestecandu-se in alegeri, pronuntandu-se public in chestiuni de politica interna. Nu cred ca l-a respectat cineva pentru atitudinea lui partizana – cu exceptia lui Iohannis si, poate, a lui Dancu.

Mi-am adus aminte de Alan Green jr., ambasador politic, om de afaceri si sponsor al presedintelui Bush, trimis la Bucuresti inainte de 1989 pentru o sinecura linistita. A venit Revolutia si ambasadorul Green a fost complet depasit de situatie. Din fericire, ceilalti membri ai ambasadei erau adevarati profesionisti.

Nu cred ca ati citit cartea mea „Lumea, americanii si noi” sau editia a doua, „Romanian-American Relationship. My Contribution” (cred ca amandoua pot fi citite pe sectiunea „carti” a blogului meu). Am analizat acolo toti ambasadorii americani trimisi la Bucuresti dupa Revolutie. Majoritatea numiti politic. Incapabili sa inteleaga nevoia de demnitate a romanilor. Interesati de „business”. Folosind mantrele celebre – „drepturile omului”, „drepturile minoritatilor”, „statul de drept”, „democratia”, „valorile si principiile occidentale”. Urmarind sa puna in conducerea tarii marionete.

Cred, in continuare, ca relatia noastra cu SUA este vitala dar sper ca americanii vor putea dovedi in viitor respectul cuvenit pentru Romania trimitand un ambasador constient de misiunea lui”, a scris Năstase.

sursa:https://www.cotidianul.ro/adrian-nastase-cine-l-a-respectat-pe-zuckerman-in-romania/


„Bogdan Stanoevici n-a murit de COVID !” Diana Șoșoacă : ”Nu ne puteți omorî pe toți !”

 


Senatoarea AUR, Diana Şoşoacă, susține că Bogdan Stanoevici nu a murit de COVID-19. Avocata a transmis, pe Facebook, un mesaj ”amatorilor și criminalilor din sistem”: ”Nu ne puteți omorî pe toți!”

„PENTRU TOȚI „DEȘTEPȚII ” DIN MEDIA: Bogdan Stanoevici NU A MURIT DE COVID!

SE VINDECASE LA 2 SĂPTĂMÂNI DUPA INTERNARE. BOGDAN AVEA AFECTIUNI DE O VIATA CARE NU I-AU FOST TRATATE. LA 62 DE ANI, ARATA CA LA 45. M-A RUGAT SA LUPT PANA LA CAPAT SI SA NU MA LAS. AVIZ AMATORILOR SI CRIMINALILOR DIN SISTEM! NU NE PUTETI OMORI PE TOTI!”, a scris Șoșoacă.

La rândul său, fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu spune Bogdan Stanoevici a murit cu zile pentru că a fost infectat cu un microb din spital.

„A murit Bogdan Stanoevici! Un om minunat și un curajos cum rar mai întâlnești in zilele noastre! Propaganda asta infectă spune că din cauza virusului ucigaș! Fals! Bogdan a murit cu zile pentru că a fost infectat cu un microb din spital! A fost bolnav de Covid, dar l-a învins! Ziceți adevărul, nu mințiți! Nu vă bateți joc de un om hotărât, care s-a luptat pentru viața sa până în ultima secundă! Dumnezeu să te aibă în pază, Bogdan”, a scris pe Facebook Codrin Ștefănescu.

Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019, a murit marți.

Bogdan Stanoevici a murit la 62 de ani, la Institutul pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Actorul a criticat măsurile de protecție și a participat la mitinguri împotriva măștii de protecție.
Partidul Ecologist Român, din partea căruia Bogdan Stanoevici a candidat pentru un mandat de deputat la alegerile din 6 decembrie, a transmis condoleanţe familiei actorului, adăugând că „pierderea este uriaşă”.

„Vestea că Bogdan Stanoevici s-a stins ne-a doborât! Am sperat, alături de colegi, că îşi va reveni şi ne vom revedea. Pierderea este uriaşă, acest om care a pierdut lupta cu viaţa ne-a fost bun prieten şi coleg devotat. Un om energic, determinat, mereu pus pe glume şi foarte muncitor. Este o onoare pentru noi că l-am avut candidat pe Bogdan, că PER a fost ultimul său proiect politic! Îl vom păstra în sufletele noastre mereu zâmbind, pentru că aşa era el! Sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!” – este mesajul postat pe Facebook de formaţiunea politică.


sursa:https://www.cotidianul.ro/a-murit-bogdan-stanoevici/

14 ianuarie – 28 februarie - Sindicaliștii Cartel ALFA declanșează în cascadă acțiuni de protest-”Toți avem aceleași drepturi”

 


Sindicaliștii Cartel ALFA anunță marți că declanșează acțiuni de protest în perioada 14 ianuarie – 28 februarie, nemulțumiți de „politica de austeritate în domeniul salarizării”

Potrivit unui comunicat al sindicaliștilor, Comitetul Confederal al CNS Cartel ALFA, întrunit luni, 11 ianuarie, în urma analizei situației actuale, a programului de guvernare, a măsurilor luate sau anunțate de actualul guvern, care dezavantajează profund și preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederație, și, mai larg, categoriile cele mai sărace ale cetățenilor, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest.

„Pentru a putea respecta măsurile de securitate sanitară din această perioadă, acțiunile se vor desfășura etapizat și în cascadă, pe parcursul lunilor ianuarie și februarie și cuprind acțiuni de stradă, manifestări în fața instituțiilor publice, prefecturi, Administrația Prezidențială, Ministere, sediul partidelor guvernamentale, memorii, scrisori, petiții, discuții cu parlamentari din toate partidele parlamentare:

Mai concret, motivele care stau la baza acestei decizii sunt

Politica de austeritate în domeniul salarizării:

- salariul minim garantat în plată crescut cu doar 41 lei net. În stabilirea acestei modificări arbitrare a salariului minim guvernul a negat propria formulă de calcul, de asemenea ignorând legislația în vigoare;
- Inghețare a unor drepturi salariale, deși piața muncii din România este la 66% din productivitatea orară medie a UE[1], iar în ceea ce privește cosul brut al orei de muncă este la 35% din media UE[2];
- Înghetarea creșterii pensiilor și lipsa justitței sociale în sistemul de pensii;

Blocarea modificarii actualei legi a dialogului social, L62/2011.

Deși proiectul de modificare a Legii 62, elaborat cu consultarea partenerilor sociali în ultimii cinci ani se află în faza de raport final, adoptarea ei trenează și nu este asumată de actuala coaliție de guvernare.

Lipsa posibilitatii efective de negociere a contractelor colective de muncă sectoriale sau la nivel național. Blocarea negocierii la nivel de sector în ultimii 10 ani a condus la aplatizarea grilei salariale și alinierea salariilor la nivelul salariului minim sau puțin peste, un nivel care nu permite lucrătorilor un trai demn din munca lor. În distribuția salariilor din România regăsim 1,6 mil lucrători cu normă întreagă la nivelul salariului minim, însă ceea ce este și mai îngrijorător, jumătate din totalul lucrătorilor au salarii sub 2700 lei brut, valoarea care depăște cu foarte puțin salariul minim). Negocierea colectivă, prin contractele colective de muncă, este singurul instrument care poate conduce la o așezare echitabilă a salariilor în funcție de calificări, experiență și alte criterii, iar acest instrument este inutilizabil din cauza piedicilor legislative din Legea 62/2011.

Politica fiscală care dezavantajează lucrătorul (43,5% taxe sociale și impozit, față de de 2,45% angajator (pe bază de obligații internaționale), distribuirea inechitabilă a creșterii economice: 52% către capital și cca 38% către lucrători, cu mult mai jos decât media UE, de 47,8% către lucrători.
Lipsa respectului față de legislația în vigoare a guvernului și a partidelor politice parlamentare din coaliție, ex.:
Nerespectarea prevederilor legii cosului minim de trai decent (în declarații și program de guvernare) în stabilirea salariului minim garantat în plată, cât și a prevederilor salariului minim european
Blocarea în Parlament a OUG 79/2017 (transfer taxe de la angajator către lucrător), drept care numeroși angajatori în continuare nu fac modificarea creșterilor salariilor brute”.
Programul de acțiuni debutează în această săptămână, joi, 14 ianuarie cu Caravana drepturilor sociale.
Traseu: Baia Mare – Târgu Mureș – Brașov – Ploiești – București (Administrația Prezidențială I Sediu PNL, USR+Plus, UDMR I MFP)

Caravana pornește de la Baia Mare, unde va avea loc un miting în fața prefecturii cu participarea sindcatelor locale, iar apoi, pe traseul spre București, se va opri în orașele Targu Mureș, Brașov și Ploiești, unde de asemenea vor avea loc acțiuni în fața prefecturilor, cu participarea sindicatelor din zonă. În București, caravana se va îndrepta către Administrația Prezidențială, cu o acțiune programată pentru data de 18.01, ora 10.00. În următoarele două zile, protestul se mută la sediul partidelor politice din arcul de guvernare (19.01) și Ministerul Finanțelor Publice (20.01)

Manifestațiile continuă până la sfărșutul lunii februarie cu acțiuni zilnice de pichetare la nivelul prefecturilor județene, în cascadă, sau a sediilor Ministerului Muncii și Justiției Sociale (22 și 29 ianuarie, 4, 11 și 19 februarie), Ministerului Finanțelor Publice (20, 26 ianuarie și 2, 9, 15 februarie) și a sediiilor partidelor de guvernare: PNL, USR+Plus, UDMR (19 ianuarie și 10, 17 și 24 februarie) în București.

Principalele revendicări pe scurt:
Un salariu minim decent
Pensii echitabile
Servicii publice de calitate
Deblocarea negocierii colective
Taxare justă
Aplicarea corectă a legislației
„Și pe timp de pandemie sau criză,
Toți avem aceleași drepturi!”, conchid sindicaliștii.

sursa:https://www.cotidianul.ro/guvernul-in-zodia-revoltelor-iese-in-strada-si-cartel-alfa/

Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis

 


Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spunând că ar fi „o ipocrizie”: Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României.

„După aproape un an de eforturi și propuneri din partea tuturor sectoarelor culturale de a angaja statul Român în implementarea de mecanisme de susținere a culturii sever amenințate de faliment în timpul crizei COVID 19, reacția și intervenția concretă a statului Român la toate nivelurile instituționale a fost zero”, a scris Alexander Nanau pe Facebook.

El a publicat pe rețeaua de socializare răspunsul pe care l-a trimis Administrației Prezidențiale.

„În primul rând țin să le mulțumesc atât președintelui Klaus Werner Iohannis, cât și Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu pentru această propunere. Din păcate, având în vedere criza fără precedent în care se află tot sectorul cultural din România, nu pot accepta această distincție”, se arată în răspuns.

Alexander Nanau crede că, în această perioadă de criză, statul nu ar trebui să folosească ziua culturii pentru ceremonii și decorări simbolice, ci pentru analizarea și implementarea unor soluții de salvare a sectorului cultural.

„Până acum, propunerile de salvare a industriei culturale s-au făcut doar la nivel retoric, iar eu nu pot participa la această susținere simbolică a unui lucru esențial, cultura acestei țări. Cred că decorarea oricărui artist în acest moment, în care sectorul cultural se confruntă cu falimentul (cauzat de eșecul constant al statului român de a-l susține și de a-l sprijini pe timp de criză) ar deservi pe termen lung cultura României”, a mai scris regizorul documentarului Colectiv.

Acesta mai spune că „ar fi o ipocrizie” să accepte această decorație, având în vedere că sectorul cinematografic se află „în moarte clinică”.

„Orice student de film sau teatru din România, după ce a investit ani de viață în formarea sa profesională, are din ce în ce mai puține perspective de a-și putea face aici meseria, pentru că, după ce această criză sanitară va fi trecut, vor fi închise majoritatea caselor de producție de film, majoritatea teatrelor independente, a cinematografelor și a firmelor de distribuție de film. Cea mai optimistă perspectivă pentru un student român este de a părăsi țara”, a mai scris Alaxander Nanau.

Acesta i-a transmis președintelui că așteaptă un dialog sau o dezbatere publică în vederea salvării sectorului cultural.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-refuzat-nanau-ar-fi-o-ipocrizie/

Rafila, redeschiderea școlilor pe 8 februarie : „Este absolut fezabil”

 


Este absolut fezabil ca școlile să se redeschidă pe 8 februarie, spune deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, care precizează că sprijină demersul ministrului Educației în acest sens.

„Este absolut fezabil. Școlile nu trebuiau să se închidă, de fapt. Nu există nici o justificare a închiderii școlilor, dacă ne referim măcar la școlile primare. România a devenit unicat în UE, cu o incidență relativ redusă față de alte țări, a ținut școlile închise un an de zile. Lucrul ăsta nu mai poate să continue, nu atât din punct de vedere al procesului de învățământ, cât mai ales din punctul de vedere al afectării grave a modului în care se dezvoltă copiii”, spune la RFI Alexandru Rafila.

Deputatul PSD spune că susține demersurile ministrului Educației, pentru redeschiderea școlilor pe 8 februarie.

„Mi se pare hazardată afirmația unui reprezentant de la Ministerul Sănătății, care spunea că nu se vor deschide școlile, mai ales că numărul de cazuri noi este tot mai mic, am avut doar 2.000 ieri, cu 7.000 de teste. Trebuie să ne lămurim: ori avem o situație epidemiologică gravă, pe care nu o cunoaștem și lucrul ăsta trebuie asumat ori avem o situație epidemiologică total sub control, după numărul de teste efectuate și numărul de teste pozitive și atunci nu ar trebui să existe nici cea mai mică discuție legată de redeschiderea școlilor”, conchide Rafila.

sursa:https://www.cotidianul.ro/rafila-despre-deschiderea-scolilor-este-absolut-fezabil/