9.15.2021

Comisarul-șef Christian Ciocan : ”Vaccinarea NU este OBLIGATORIE ! ”Protejăm drepturile tuturor cetățenilor” !

 


Comisarul-șef Christian Ciocan a transmis un mesaj după ce Nelu Tătaru a vorbit în spațiul public despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de populație.

Fostul ministru al Sănătății și actualul consilier onorific al premierului, Nelu Tătaru, a spus marți că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Totodată, obligativitatea vaccinării ar putea fi luată în calcul pentru vârstnici, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați.

„Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival.“, a precizat Nelu Tătaru.

Christian Ciocan îi răspunde consilierului lui Florin Cîțu

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R.), a transmis un mesaj:

„Având în vedere declarațiile referitoare la un punct de vedere al domnului Tătaru, sunt împuternicit să aduc la cunoștința opiniei publice următoarele lucruri:

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România respinge cu tărie orice acțiune de încălcare a Constituției României. F.S.D.P.R. este formată din lucrători ai Ministerului de Interne și toate structurile sale care au depus jurământul de credință numai față de țară și de poporul român, iar prin legea noastră de organizare și funcționare garantăm respectarea Constituției.

Nici nu vom face vreo referire la ceea ce domnul Tătaru exprimă în spațiul public, ci spunem doar că, în conformitate cu Constituția României, în țara noastră vaccinarea nu e obligatorie și nu poate fi obligatorie, iar cine mai rulează prin orice mijloace astfel de poziționări care încalcă Constituția nu are decât să răspundă“, a precizat Ciocan.

Ciocan: Protejăm drepturile tuturor cetățenilor

„Alături de polițiști, de jandarmi și ceilalți lucrători ai MAI, sunt și alte structuri în această țară care se ocupă chiar de apărarea Constituției. Alături de noi există și alte structuri ale statului de drept care au exact acest scop. Prin urmare, amenințarea cu interzicerea dreptului la muncă, în afara faptului că este o declarație extrem de gravă, este tot un atac asupra Constituției. Munca și protecția socială a muncii sunt printre alte drepturi fundamentale prevăzute tot în Constituție. Nu e vorba doar de vaccinare și non-vaccinare, dar încălcarea Constituției e cea mai gravă formă de încălcare a unei legi a Statului Român.

Lucrătorii MAI nu s-au supus nici domnului Stelian Ion, nici altor domni care au gândit că trebuie să vorbească despre polițiști și jandarmi, ci se supun doar ministrului de Interne. Acesta nu este doar o persoană, ci este o instituție și prin sine însăși garantează respectarea drepturilor fundamentale cetățenilor.

Suntem convinși că premierul va lua măsurile necesare pentru că, așa cum îl cunoaștem și cum a demonstrat-o în ultima perioadă, ori de câte ori vreun ministru din cabinetul domniei sale și-a depășit limitele mandatului, l-a demis.

Federația nu protejează doar polițiștii, jandarmii și ceilalți lucrători, ci întreaga populație a României împotriva oricăror abuzuri, încălcări ale legii și a orice formă de amenințare, indiferent de cine ar fi făcută.“, a spus Christian Ciocan.

Capacitatea de intervenție a MAI, afectată

„Constituția se respectă și nu se discută. Cel care își permite să o încalce, răspunde în mod obligatoriu, pentru că noi nu ne jucăm cu legea fundamentală. În plus, aceste declarații care se referă la personalul MAI reprezintă o ingerință sub cea mai gravă formă în activitatea acestei structuri și afectează sub toate formele capacitatea de intervenție a ministerului.

Noi am cerut întotdeauna ca politicul să nu se mai amestece în activitatea polițiștilor. MAI are un singur șef, ministrul Bode, care e primul care respectă Constituția, iar munca e un drept constituțional.“, a conchis comisarul-șef Christian Ciocan.

Liviu Dragnea, primul interviu la TV după ce a ieșit din închisoare

 


După doi ani și jumătate de absență din spațiul public, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, va acorda un interviu eveniment.

Liviu Dragnea vine la Realitatea Plus, duminică, la ora 21:00, la emisiunea 'Culisele statului paralel', moderată de Anca Alexandrescu.

Realitatea PLUS a anunțat, marți, că puteți să trimiteți o întrebare pentru fostul lider PSD la adresa: dragnea@realitatea.net

Codrin Ștefănescu anunță posibila revenire a lui Liviu Dragnea pe scena politică

”Mai există o singură speranță ! Singura și ultima ! Știu exact ce spun, simt și cred! Sunt convins că mulți dintre voi îmi împărtășiți opinia și încă mai credeți că putem să ne recuperăm țara ! Speranța se numește Liviu Dragnea și vreau să-l asigur că are cu cine și pentru cine ! Și rog să-i transmiteți și voi asta, acum și aici!” a scris Codrin Ștefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea și fost lider al PSD, pe Facebook. În timpul detenției, Codrin Ștefănescu a fost în contact continuu cu Liviu Dragnea și a transmis adesea care este situația fostului președinte al PSD, în penitenciar. 

Au curs mesajele de susținere pe pagina de Facebook a lui Codrin Ștefănescu. Au fost mesaje precum: ”Aștept cu speranță un semn de liniște și siguranță.”, ”Diaspora este cu dvs, domnule Dragnea”, ”Reveniți în politică, domnule Dragnea, că ăștia ne-au înfometat. Avem nevoie de politicieni ca dumneavoastră”

Pe 15 iulie, Tribunalul Giurgiu a admis cererea de liberare condiţionată din închisoare depusă de Liviu Dragnea, după ce acesta a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Pe durata detenţiei Liviu Dragnea a avut un comportament exemplar, o atitudine decentă şi civilizată faţă de personalul unităţii şi nu a stabilit relaţii conflictuale cu ceilalţi deţinuţi, se arată în motivarea deciziei prin care Tribunalul Giurgiu a dispus, pe 15 iulie, liberarea condiţionată din închisoare a fostului lider PSD. 

Senatorul Daniel Zamfir, ref. la prețurile de la ENERGIE : ”Vom scoate la lumină adevărul !”

 


Senatorul Daniel Zamfir a anunţat că a preluat conducerea comisiei parlamentare de ancheta privind creşterea preţurilor la energie.

"Soluţii, urgent ! Azi am preluat presedintia comisiei de ancheta privind creşterea preturilor la energie. Vom cere explicaţii tututor celor implicaţi pentru a vedea cum s-a ajuns aici si ce trebuie făcut sa oprim nebunia asta!

Vă asigur că vom scoate la lumină adevărul ! Pe lângă asta, tot azi am prezentat un proiect de lege de plafonare a preţului la energie electrica si gaze pe o perioada limitata, timp in care Guvernul sa ia masuri urgente pentru creşterea capacităţilor de producţie pentru a diminua dependenta de importuri.

P.S. Intr-un final, după ce a negat vehement plafonarea, ”superman” a zis ca analizează si el plafonarea", a transmis senatorul PSD Daniel Zamfir într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cîţu: Ordonanţă privind compensarea preţurilor la energie, discutată în primă lectură; a fost abordată şi plafonarea preţului

Prim-ministrul Florin Cîţu a informat, miercuri, că, în cadrul şedinţei de Guvern, a fost discutată în primă lectură o ordonanţă care vizează compensarea preţurilor la energie şi gaz.

"Este vorba despre compensarea preţurilor la energie şi gaz. Am avut o discuţie foarte bună în şedinţa de Guvern de astăzi. Am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată forma şi schema cu soluţii pentru compensarea clienţilor non-casnici. Până acum, am vorbit de clienţii casnici. Aş vrea să vorbim şi de clienţii non-casnici, în special IMM-uri. Ministerul Muncii trebuie implicat, pentru că e vorba de compensarea consumatorului casnic şi ne gândim cum să facem acest lucru cât mai simplu", a arătat premierul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

El a menţionat că a fost abordată şi tema plafonării preţului la gaze.

"Tot în şedinţa de Guvern de astăzi, am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenţei, vor discuta şi cu Comisia Europeană. Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem şi această variantă. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaz au crescut, pentru consumatorii casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie", a precizat Cîţu citat de Agerpres.

Sociologul Mădălina Hideg, lansează un avertisment după ce Nelu Tătaru, a transmis că va propune vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din şcoli şi spitale

 


Sociologul Mădălina Hideg, directorul Institutului ARGUMENT, lansează un avertisment după ce Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîţu, a transmis că va propune vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din şcoli şi spitale. 

"În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (...), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli", a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

El a precizat că imunizarea sau testarea obligatorie nu vor fi impuse până nu va fi furnizată o evaluare pe care a solicitat-o privind numărul de angajaţi din sistemul medical care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 sau care au trecut prin infectarea cu acest virus, scrie Agerpres.

Nelu Tătaru a spus, de asemenea, că ar putea fi introduse restricţii pentru persoanele nevaccinate. 

"Cred că restricţiile pe care le avem sunt suficiente, dar trebuie şi respectate, iar implementarea lor trebuie verificată (...). Sunt adeptul faptului că nu ar trebui să plătească cel care s-a vaccinat, cel care a respectat nişte condiţii, cel care şi-a asumat la un moment dat acele aşa-zise riscuri ale vaccinării şi în acest moment să nu poată beneficia de o activitate culturală sau de orice beneficiu, în contextul în care ceilalţi îi îngrădesc acest lucru", a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

Mădălina Hideg, avertisment : Nu cred că vrem să vedem şi la noi protestele din Franţa 

"Având în vedere evoluția pandemiei, dar și măsurile luate de alte state, era de așteptat să existe, la nivel guvernamental, această propunere de vaccinare obligatorie sau testare periodică a persoanelor din sectoarele esențiale, însă este foarte important în ce context comunicațional se va face acest lucru.

Dacă se va ajunge la adoptarea unei astfel de măsuri, cred că terenul trebuie pregătit foarte bine. Ar trebui să se facă un studiu riguros privind percepțiile și atitudinile pe această temă, atât în rândul populației generale cât și al categoriilor vizate, care să stea la baza deciziei în sine, dar și la baza planului de comunicare.

În caz contrar, există riscul declanșării unor reacții ostile puternice, pentru că cine a dorit să se vaccineze, a făcut-o deja. Au rămas acum doar cei care au avut rezerve vis-a-vis de vaccin. Nu cred că vrem să vedem și la noi protestele din Franța. Deci, Guvernul trebuie să dea dovadă de prudență și să ia în calcul toți factorii", a punctat Mădălina Hideg.

Cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat antiCOVID

 


Pentru a motiva tot mai mulți români să se vaccineze antiCOVID, autoritățile din țara noastră au decis, la sfârșit de august, acordarea de tichete de masă și organizarea unei loterii pentru cei care se imunizează cu schema completă.

Iată cum poți primi tichetele de masă dacă te-ai vaccinat antiCOVID. Astfel, Ministerul Sănătății (MS) a stabilit, printr-un ordin oficializat luni, metodologia de acordare a voucherelor pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19. Concret, cei vaccinați după începutul lunii septembrie vor primi, cel mai probabil, din luna octombrie, o alocație de hrană în valoare de 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Ordinul MS nr. 1.863/2021, publicat luni în Monitorul Oficial nr. 876,  stabilește regulile ce vor fi aplicate la acordarea alocației de hrană celor care se vaccinează complet împotriva COVID-19.

Mai exact, persoanele care s-au vaccinat (cu schema completă) după data de 3 septembrie (data intrării în vigoare a OG 19/2021, documentul care a introdus acordarea alocației de hrană pentru vaccinați) vor primi 100 de lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Cei îndreptățiți vor putea lua tichetele de masă de la centrul de vaccinare, de la cabinetul medicului de familie sau de la ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut vaccinarea (ultima doză).

Cele cinci tichete de masă vor trebui cerute, de către cei ce s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu schema completă, în cel mult 60 de zile de la data în care au primit ultima doză de vaccin (sau singura, în anumite cazuri).

“Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie”, a declarat, în contextul apariției ordinului, Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

Măsura acordării unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează a fost introdusă spre sfârșitul lunii august, prin OG nr. 19/2021, ca un mijloc menit să încurajeze vaccinarea în rândul românilor.

Astfel, în primă fază a fost stabilit faptul că cei ce se vaccinează acum vor primi vouchere în valoare totală de 100 de lei (cele cinci bonuri de masă), în timp ce persoanele vaccinate înainte de finalul lunii august vor avea posibilitatea înscrierii într-o loterie cu premii în bani. Regulile loteriei nu au apărut încă.

Nu în ultimul rând, OG nr. 19/2021 stabilește recunoașterea certificatelor digitale verzi privind COVID-19 în interiorul României. Astfel, certificatele digitale COVID-19 pot fi utilizate, începând din 3 septembrie, și pe teritoriul țării noastre, nu doar în cazul călătoriilor în alte state membre ale Uniunii Europene, pentru atestarea vaccinării, testării sau trecerii prin boală a celor ce le dețin.

„Clujul va fi primul oraș în carantină ”datorită” faptului că Boc a fost amfitrionul Untold”

 


”BULIBĂȘEALA” din PANDEMUȚA POLITICĂ 

Alexandru Rafila a declarat la Romania TV, că edilul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc este responsabil daca regiunea va fi prima din țară ce va intra în carantină.

Medicul consideră că desfășurarea festivalului Untold, într-un moment în care România este din ce în ce mai vulnerabilă în fața valului 4 de Covid-19, este o fatalitate.

Rafila a mai atras atenția asupra faptului că s-au aprobat festivaluri cu zeci de mii de participanți, însă mulți elevi au fost trimiși acasă să urmeze cursuri online.

„Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce (n.r. – incidenţa de la care s-a decis să se facă trecerea la online)… vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va ‘beneficia’ de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, a spus, marţi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, profesorul Alexandru Rafila.

Medicul a mai precizat că cei de la guvernare au o abordare absurdă în ceea ce privește aplicarea restricțiilor, întrucât limitează numărul persoanelor ce pot lua parte la nunți, însă festivalurile, care adună mult mai mulți participanți, au undă verde din partea autorităților.

„Lucrul acesta se va întâmpla, din păcate, şi trebuie să existe o asumare de responsabilitate. Nu pot să cred că oamenii din această ţară sunt toţi spectatori şi toată lumea aprobă orice fel de chestiune care se întâmplă.  (…) Eu înţeleg că la evenimentele unde participă sute de persoane pot fi zone unde se transmite boala. Am un festival care face cât o mie de nunţi şi cu acela nu am niciun fel de problemă, şi atunci ne referim la evenimentele care au 100-500 de persoane… E o deturnare permanentă a atenţiei. Sincer nu înţeleg, nu am văzut aşa ceva niciodată. Aşa o lipsă de coerenţă, de seriozitate şi de asumare”, a mai spus Alexandru Rafila în timpul emisiunii.

Raed Arafat face precizări în cazul vaccinării obligatorie

 


Raed Arafat a susținut, marți seara, că dacă nu va fi vaccinarea obligatorie în instituțiile cu expunere publică, atunci va fi impusă cel puțin testarea periodică.

Șeful DSU spune că dacă se îmbolnăvesc angajații din instituțiile esențiale, nu mai are cine să lucreze, cine să trateze pacienții.

„Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Cine nu vrea să se vaccineze, cel puțin trebuie să se testeze periodic în instituții cu expunere publică și unde avem personal care nu poate să plece acasă, să stea în carantină 14 zile sau să moară cum a murit un pompier acum câteva zile de 44 de ani nevaccinat. Acești oameni sunt expuși. Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea”, a afirmat Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că, dacă personalul medical se îmbolnăvește, nu va avea cine să trateze pacienții.