8.14.2021

Exercițiile comune Rusia-China s-au încheiat – 10.000 de soldați, 100 de avioane

 

Exerciţiile militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 au reunit 10.000 de soldați, o sută de avioane și elicoptere și aproape tot atâtea piese de artilerie. Faza activă a exercițiilor militare s-a încheiat pe 13 august.
BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Scopul exercițiilor militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 a fost de a „demonstra determinarea și capacitatea Rusiei și Chinei de a combate terorismul, de a asigura pacea și stabilitatea în regiune”. Exerciţiile au reunit 10.000 de soldați, o sută de avioane și elicoptere și aproape tot atâtea piese de artilerie.
Faza activă a exercițiilor militare ruso-chineze Xibu/Interacțiunea-2021 s-a încheiat pe 13 august în poligonul Qingtongxia, în regiunea chineză Ningxia, odată cu înfrângerea forțelor teroriste, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia.
Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, care a sosit cu o zi în urmă pentru a observa manevrele alături de omologul său chinez, Wei Fenghe, a salutat operațiunile comune ale forțelor armate ale celor două țări.


„În apărarea păcii și stabilităţii”


Manevrele au reprezentat o ocazie pentru militarii celor două țări de a se antrena în organizarea operațiunilor comune de explorare și de a simula o operațiune contrateroristă aeriană şi la sol. Exerciţiile au adunat peste 10.000 de soldați cu 200 de vehicule blindate, 90 de piese de artilerie și peste 100 de avioane și elicoptere. Scopul numărul unu a fost dezvoltarea parteneriatului și cooperării strategice între Rusia și China, potrivit Sputnik France.
Serghei Shoigu și Wei Fenghe au asistat la manevrele care au inclus exerciții de aterizare fără parașută, de ofensivă comună a armatelor, precum și lansare de foc cu ajutorul avioanelor și dronelor.
„Exercițiile vizează consolidarea și dezvoltarea relațiilor dintre Rusia şi China, parteneriatul dezvoltat și cooperarea strategică, creșterea nivelului de cooperare militară și prietenie între forțele armate ale celor două țări, demonstrarea determinării și capacității Rusiei și Chinei de a lupta împotriva terorismului, pentru a apăra împreună pacea și stabilitatea în regiune”, a menţionat anterior Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat.
„Un succes deplin”
Wei Fenghe a anunțat sfârșitul exercițiilor Xibu/Interacţiunea-2021, subliniind că nu au fost direcționate împotriva țărilor terțe și a menționat că au fost un succes.
„Astăzi am observat operațiunile trupelor ca parte a exercițiilor Xibu/Interacțiunea-2021. Forțele combinate ale celor două țări au înregistrat un succes deplin”, a spus Wei Fenghe în timpul negocierilor cu omologul său rus.

Manifestații anti-restricții în Franța. A cincea săptămână în care se iese în stradă

 

În Franța s-a ieșit în stradă pentru al cincilea weekend la rând, oamenii protestând la adresa restricțiilor și a vaccinării.
Nemulţumirile privind restricţiile anti-COVID-19 impuse de autorităţi în Franţa au determinat numeroase persoane să iasă pe străzi, sâmbătă, pentru al cincilea weekend consecutiv, transmit AFP şi DPA, citate de Agerpres.
Autorităţile franceze se aşteptau la un total de aproximativ 250.000 de participanţi în întreaga ţară, ceea ce înseamnă dublul numărului de manifestanţi la începutul protestelor, la jumătatea lunii iulie. Demonstranţii critică mai ales vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sănătate şi noile reguli, mai stricte, cu privire la accesul în diverse instituţii.
Oamenii trebuie să prezinte un 'paşaport sanitar' atunci când merg în restaurante sau cinematografe, când călătoresc cu trenul pe distanţe lungi şi, în unele locuri, atunci când intră în centrele comerciale. 'Paşaportul sanitar' oferă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării negative la COVID-19.
Zeci sau chiar sute de certificate COVID au fost vândute în Franța prin intermediul rețelei de socializare Snapchat. Cetățenii care operează conturile susțin că pot face rost de un certificat „în câteva ore”, a scos la iveală o investigație a AFP, citată de Euronews.
Certificatele false au fost promovate către cetățenii francezi care nu doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului, dar vor să profite de permisele de sănătate COVID-19.
„Vaccinarea devine opțională datorită serviciului nostru”, scrie un cont de pe Snapchat.
Luna trecută, Franța a aprobat obligativitatea permisului de sănătate în baruri, restaurante și locuri de cultură unde se adună mai mult de 50 de persoane.

TRADIȚII - Sărbătoarea ”Adormirea Maicii Domnului” 2021

 

Anual, pe 15 august, credincioşii prăznuiesc marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului. Acestei sărbători îi sunt specifice o serie de tradiţii şi superstiţii pe care credincioşii le respectă pentru a le merge bine şi a fi feriţi de cele rele.
Adormirea Maicii Domnului 2021. Sărbătoarea face referire la mutarea Fecioarei Maria cu trupul și sufletul în Împărăția celor vii, alături de Fiul său. Adormirea Maicii Domnului este privită ca mutarea la viața veșnică, din acest motiv fiind o sărbătoare a bucuriei, şi nu una a tristeţii.
Iar această explicaţie a sărbătorii rezolvă dilema urării de „La mulţi ani” transmisă în această zi celor care poartă numele Sfintei Fecioare. Fiind o sărbătoare a bucuriei, este permis ca în această zi să le transmiţi urări celor dragi.
De sărbătoarea Sfintei Maria Mare nu se muncește, nu se coase și nici nu se spală haine, potrivit traditii-superstitii.ro. Sărbătoarea se ține mai ales pentru sănătate, dar și pentru căsătorie, vindecare, naștere ușoară sau ocrotire de rele.
În multe zone ale țării, mai ales la sate, se obișnuiește ca în ziua de Sfânta Maria Mare să se facă masă comună în curtea bisericii. La această masă participă atât sătenii, cât și străinii din alte sate.
Un alt obicei specific acestei zile de sărbătoare se referă la împărțirea de struguri și prune din noua recoltă, dar și alte bucate pentru sufletul morților. Dimineața se merge la biserică și se sfințesc toate cele ce urmează să fie împărțite.
De asemenea, sărbătoarea Sfintei Maria Mare este prilej pentru bărbați să schimbe pălăria cu căciula, altfel riscă să fie ironizați prin zicala: “A trecut Sântămărie / Te-ai kk în pălărie !”.
De Sfânta Măria Mare, se culeg flori şi se pun la icoana Preacuratei, acestea căpătând virtuţi vindecătoare.
Cele mai multe dintre superstițiile zilei de Sfânta Maria Mare fac referire la vremea ce va urma, dar și la bunăstarea casei și a familiei.

Se spune că dacă înfloresc trandafirii la Sfânta Maria, toamna va fi una lungă și blândă.

În unele sate din România nu se aprinde focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare. Cei care încalcă această superstiție riscă să se îmbolnăvească sau să le ia foc gospodăria.
15 august este considerată Ziua Marinei, Sfânta Fecioară Maria fiind ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Se obișnuiește ca în această zi, în principalele porturi maritime și fluviale, să aibă loc ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane, exerciții demonstrative, jocuri marinărești, spectacole artistice, focuri de artificii.

Incendiu de proporții la un depozit din Mogoșoaia - Ilfov. Zeci de pompieri se luptă cu flăcările

 

 

Un incendiu a izbucnit, astăzi la amiază, în Mogoșoaia, Ilfov. Reprezentanții ISU Bucuești Ilfov au anunțat că o hală de aproximativ 2.000 mp a luat foc.
“Arde în integralitate hala de 2.000 mp”, au punctat reprezentanții ISU București Ilfov.
La fața locului actionează 15 autospeciale de stingere. Pompierii precizează că există posibilitatea de propagare a incendiului.
De asemenea, ei avertizează că sunt degajări mari de fum.
Oamenii au fost atenționați prin mesaje RO-Alert să evacueze zona respectivă și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție.
„Incendiu major produs în Mogoșoaia, str. Ceferiștilor. Degajări masive de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, arată mesajul RO-ALERT.

P.S.D. cere alegeri anticipate : „Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal”

 

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis că are datoria constituțională, morală și legală să scoată România din situația penibilă în care a ajuns din cauza lui Florin Cîțu.
PSD vrea alegeri anticipate: Menţinerea lui Cîţu în funcţie este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluţii.
Paul Stănescu s-a arătat convins că soluția pentru rezolvarea acestei probleme ar fi demiterea lui Cîțu, urmată de alegeri anticipate.
„Să renunţe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menţinerea lui Cîţu în funcţie este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluţii. Un premier şantajabil nu poate guverna în interesul românilor”, a declarat Paul Stănescu.
Secretarul general al PSD a afirmat că „sub patronajul preşedintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat”.
„Penalul lui Iohannis este mai presus de lege ? Politicienii PNL au voie să fie condamnaţi penal, să facă închisoare şi să ocupe funcţii publice? Unde au ascuns useriştii campania. De ce şi-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piaţă să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîţu a devenit doar o marionetă.
Haosul din coaliţie a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de şantaj, prin forţă, nu pe bază de negociere politică transparentă. Ca România să mai aibă şanse să nu se scufunde şi mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie şi de dublă măsură. Trebuie resetată de urgenţă. Cea mai corectă soluţie, demiterea sau demisia lui Cîţu şi alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”, a adăugat Stănescu.
Secretarul general al PSD mai spune că Iohannis a eşuat „cu toţi premierii lui, cu toate guvernele sale” şi îi cere preşedintelui ca „măcar acum, în ultimul ceas, după o guvernare eşuată, după ce a pus un penal în fruntea guvernului” să vină cu „o veste fantastică pentru români”, referindu-se la demiterea lui Cîţu.
Florin Cîțu a spus ferm că nu are de gând să renunțe la funcția de premier pentru dosarul penal deschis pe numele său fiindcă a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani.
„Nu, în niciun moment! În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi trebuie să le ducem la căpăt. E un eveniment care s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani pe care îl regret. În SUA are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi”, a spus Cîțu.