8.09.2020

Radu Tudor, manipulare și minciună în cazul senatorului ”ucis de Covid 19”

 



Oamenii mor din cauza panicii create ! E caz pentru o anchetă serioasă - ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o comisie specială parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European


Duminica trecută, o veste șoca România – un fost senator și secretar de stat la Apărare, Dan Tătaru, ”a fost ucis de Covid”, la numai 51 de ani.

Aproape două zile, mass media a antrenat o avalanșă de știri pe tema acestui deces, despre bietul om scriindu-se mai mult decât în întreaga sa viață la un loc! De ce? Pentru a se da un exemplu că necruțătorul virus nu cruță pe nimeni, nici personalitățile chiar ”sănătoase tun”.

Da, pentru că așa era prezentat fostul senator în mass media – în special de propagandistul NATO, Radu Tudor: ”Sănătos tun, cum spune românul, și roșu în obraji, energic și plin de viață”, așa îl descrie pe fostul politician.

”La 51 de ani, un om fără probleme grave de sănătate, un om pe care l-am cunoscut – pleznea de sănătate!”, spunea Radu Tudor.

Mai mult, propagandistul, pentru a crește credibilitatea spuselor, face un fel de relatare de la patul de spital, pe care nici medicii nu au spus-o cuiva:

”De ieri, de la ora 18, starea lui s-a degradat într-un mod absolut violent, a început să aibă dificultăți de respirație pe care nu le avusese, a început să se simtă rău, și  cei de la spitalul Moinești l-au pregătit pentru intubare, în câteva ore situația lui de sănătate s-a prăbușit”.

De unde știe Radu Tudor toate detaliile astea? Apoi povestește cum medicii de la Moinești au dorit să-l trimită la București, dar  ”situația lui de sănătate s-a prăbușit, în câteva ore – și a rămas la Moinești cu o asistență medicală fără reproș”.



În realitate, Tătaru a ”intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”, explică însuși Raed Arafat, care menționează că ”s-a dorit transferul pacientului la Spitalul Militar ROL 2, instalat în incinta Institutului „Ana Aslan””. Deci, nu la Matei Balș – sau la Spitalul Militar Central al Armatei, așa cum credea ”Tele” 1 Bacău -  ci la spitalul de corturi de la Otopeni, redeschis chiar în acea zi, duminică, 2 august!

Importantă e și precizarea lui Arafat – fostul senator a ”a intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”. Deci nu i s-a degradat stare în câteva ore, ci a făcut, probabil, un infarct miocardic!

Dar de ce, dacă era ”sănătos tun” și „pleznea de sănătate”, după cum spune Radu Tudor? Simplu: pentru că NU era așa! Pentru că Radu Tudor a mințit – iar asta o spune chiar buletinul MAI din data de 2 august, iar ca să fim siguri că nu a fost un decalaj din cauza orei, și de pe 3 august toate decesele din perioada 2-3 august, inclusiv cei doi cu vârste între 50 și 59 de ani, ”sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”.

De ce s-a dedat Radu Tudor la o asemenea manipulare – și chiar una de negru ”succes”, preluată de toată presa? Citim explicația tot printre vorbele lui:

”Cred că acest caz ar trebui să fie un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea și vă îndeamnă, într-un mod absolut criminal, să nu credeți în efectele acestui virus periculos”.

La fel, el a înfierat și în postarea de pe Facebook, cu mânie proletară și cuvinte demne de un sergent beat, pe câmpul de instrucție: 

”Mesaj pentru nemernicii care postează mizerii: nici acum nu vă potoliți, hienelor! E omul mort la 51 de ani și tot cu mizerii, minciuni și manipulări”, scrie Radu Tudor, continuând cu minciuna ”omului sănătos” – ”Să vă uitați în ochii familiei lui și să le spuneți lor că n-a murit de COVID19, el fiind sănătos și bine înainte să-l lovească acest virus nenorocit !”.

Dar, oare Radu Tudor și ceilalți manipulatori au curaj să se uite în ochii familiei lui Tătaru, să le spună că omul nu a murit în urma unui infarct sau a unui AVC cauzat tocmai de panica indusă de exagerările lor?!

Și oare nu cumva familia senatorului ar trebui să dea în vileag, chiar ca ”un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea”, că isteria și panica nu fac decât să UCIDĂ oameni cu probleme cardiace sau circulatorii, inerente după o anumită vârstă?

Într-un editorial publicat de analistul Sputnik Dragoș Dumitriu, cu ocazia decesului marelui interpret folcloric Nelu Bălășoiu, se arăta foarte clar:

”Am afirmat în repetate rânduri că tensiunea indusă populației chiar de către autorități și amplificată în panică de mass media mainstream pune în pericol multe persoane – în primul rând pe cei cu afecțiuni cardiace sau care au suferit anterior atacuri vasculare cerebrale”.

Și în acest caz se pune această problemă care, în opinia noastră, ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o anchetă parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European.

Pentru a înțelege mai exact manipularea din cazul regretatului senator Dan Tătaru, citiți și articolul anterior despre caz – în link pe pagină – pentru a vedea fenomenul: un politician puțin cunoscut este ”umflat” de presa manipulatoare, pentru a fi transformat într-un exemplu!

Ori, în tragica realitate, e posibil ca tocmai această presă manipulatoare și panicardă să fie complice la moartea mult prea timpurie a senatorului.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20200808/31222123/S-a-confirmat-manipulare-i-minciun-n-cazul-senatorului-ucis-de-Covid-19.html

S-a pornit REVOLTA : „Blocam strazi, oprim tot ce misca,…DE CAND NE-AM TRANSFORMAT IN FIRMA DE PAZA A TIGANILOR ?

 

Revolta in cadrul trupelor speciale de interventie ale Politiei. Un „mascat” a transmis ziarului Adevarul o scrisoare in care acuza ca „am ajuns firma de paza a tiga**lor” dupa ce zeci de polististi si jandarmi au supravegheat indeaproape casa lui Emi Pian si apoi cortegiul funerar al interlopului. ”Asta se intampla cand apar cumetriile cu tiganii si sefii politiei mananca din palma lumii interlope”, se arata in scrisoare. Adevarul afirma ca autorul scrisorii a participat la sute de descinderi organizate la locuintele clanurilor de interlopi, si la tot atatea retineri ale unor infractori recidivisti.

„Blocam strazi, oprim tot ce misca, pazim tiganii sa nu fie brutalizati …DE CAND NE.AM TRANSFORMAT IN FIRMA DE PAZA A TIGANILOR ??? DE CE TOATA ACEASTA DESFASURARE DE FORTE PENTRU PROTECTIA SCURSURILOR SOCIETATII ??? PROTECTIE PLATITA DIN BANII OAMENILOR CARE AZI DIMINEATA S.AU TREZIT SA PLECE LA MUNCA ! LA MUNCA !!!!! CA SA PLATEASCA PROTECTIA INFECTIILOR CARE DORM LINISTITI SI LA ORA ASTA , STIIND CA MILITIA, PARDON FIRMA DE PAZA VEGHEAZA SA NU FIE ATINSI LA ARIPI ….

CE OR GANDI OAMENII NORMALI CAND VAD CA PENTRU SCURSURILE ASTEA SUNT ATATEA FORTE SI CAND EI, CARE MUNCESC SI PLATESC TAXE DE LE IES PE NAS, AU NEVOIE DE POLITIE SI LI SE SPUNE CA NU SUNT OAMENI, CA NU SUNT RESURSE ???

CE GANDESC COLEGII NOSTRI, CARE IN EXERCITAREA ATRIBUTIUNILOR DE SERVICIU AU AJUNS SA FIE AMENINTATI, BATUTI, RANITI SI CARORA NU LI S.A ASIGURAT NICIUN FEL DE PROTECTIE, NICI MACAR NU AU FOST LASATI SA.SI IA PISTOLUL ACASA PT PROTECTIA LOR SI A FAMILIILOR LOR???

CUM ESTE POSIBIL SA ACORDAM ATATA ATENTIE UNOR NENOROCITI CARE FAC ATATA RAU ACESTEI SOCIETATI, CARE NU AU O ZI DE MUNCA IN VIATA LOR, CARE NU AU PLATIT UN LEU IMPOZIT IN VIATA LOR, DAR DETIN PALATE, MASINI DE ZECI SI SUTE DE MII DE EURO SI INVART MILIOANE DE EURO IN VAZUL TUTUROR??? CHIAR NU MAI AVEM UN SINGUR OS IN COLOANA VERTEBRALA???

CHIAR AM AJUNS LA STADIUL DE NEVERTEBRATE, DE MOLUSTE ???? MI.A PLACUT ENORM MESERIA ASTA, DAR ASTAZI AM AJUNS SA O URASC DIN TOT SUFLETUL!!!!

Am ajuns firma de paza a tiganilor asta se intampla cand apar cumetriile cu tiganii si sefii politiei mananca din palma lumii interlope. Atata timp cat sefi mari din politie au tot mancat din mana lor pana acum, nu o sa vedem nici un plan o sa vedem doar balet al fortelor de ordine fara o finalitate anume.

Iar amenzile date unor X sunt apa de ploaie in conditiile in care acei X nu au venituri declarate sau ceva pe numele lor sau carte de munca undeva. Acei X nu aduc, nu au adus si nu o sa aduca niciodata PLUS VALOARE unei societati civilizate care plateste taxe si impozite din care mare parte a etniei X e sustinuta cu ajutoare de handicap si bola inchipuita pe munci si alocatii N pentru puradei.

Niciodata Politia si-a dat examenul neputintei la masuri si cand a coborat in strada BERECHET fiu de imparat (seful Politiei Capitalei – n.r.) ca sa empatizeze cu ei. Hai ma pe bune?”, arata „mascatul” in scrisoarea publicata de Adevarul.

sursa:http://sintezazilei.com/s-a-pornit-revolta-scrisoarea-unui-mascat-dupa-inmormantarea-lui-pian/

Sindicatele se revoltă. I se cere DEMISIA lui Marcel Vela. E doar începutul !

 

Partidul Ecologist Român consideră că Vela nu mai poate rămâne în fruntea MAI și acuză că interlopii beneficiază de protecția poliției. PER face referire și la evenimentele incredibile de la înmormântarea interlopului Emi Pian, unde poliția și jandarmeria au privit impasibile la încălcare legilor și a normelor sanitare. In timp ce romanii de rând își îngroapă morții in condiții de necrezut, clanurile au parte de tratamente preferențiale. Mai mult, apar in spațiul public declarații halucinante privind “protecția” de care acestea beneficiază din partea poliției.

ecentul caz arată analfabetismul funcțional al conducerii MAI, după modul in care a eșuat in gestionarea unei moment privat și dureros din viața unei familii. Numărul mare de persoane și lipsa măștilor de protectie au fost elementele permise pentru clan dar nu și pentru alți români. De ce poliția nu a intervenit atunci? PER cere demisia ministrului Marcel Vela pentru neputința de a reda încrederea populatiei in Poliția Română, pentru suspiciunea existentei unui complot între MAI si clanuri, dar mai ales pentru continuarea acestor fraternități deplânse de foarte mulți români. Clanurile nu ar exista fără complicitatea poliției!”, se arată într-un comunicat al PER.

„Internele nu sunt instituţie de spectacol ! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională. Ajuns la Bucureşti Marcel Vela a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19. Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie. Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie”, a scris Traian Băsescu, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie „introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc”.

„S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea unui interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, a menţionat Băsescu.

Sindicaliştii de la „Europol” sunt și ei scandalizați. „Ţin să vă mărturisesc că inclusiv pe grupurile de poliţişti a fost o mâhnire după ziua de ieri, a fost o frustrare şi a fost o revoltă din partea poliţiştilor. A fost inacceptabil să vedem acel „spectacol” în care zeci de membri ai forţelor de ordine n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi.

Ce încearcă autorităţile să transmită prin astfel de gesturi? Astăzi am văzut că autorităţile le-au pus la dispoziţie celor care participă la această ceremonie măşti şi dezinfectant, în condiţiile în care ei în continuare încalcă legea, fiind un număr mai mare de 50 de persoane la acel eveniment privat, aşa cum a fost el denumit.  Noi suntem nemulţumiţi şi frustraţi de această atitudine, pentru că în momentul în care colegii noştri vor fi puşi în situaţia de a aplica legea, cetăţenii le vor arunca în faţă această acţiune”, a explicat Cosmin Andreica. Suma neregulilor

sursa:http://sintezazilei.com/primul-partid-care-ii-cere-demisia-lui-marcel-vela-e-doar-inceputul/

Piperea: ...” împușcărierea directă a Avocatului Poporului...”Cu așa ceva se construiește dictatura medicală arahatiană ?

 

”Doamna aceea “competentă”, manager de spital de infecțioase la Iași, care ne dă tuturor lecții de rectitudine, e aceeași cu doamna din linkul anexat, condamnată penal pentru că a luat mită de la studenți?”, se întreabă avocatul Gheorghe Piperea pe pagina de socializare. 

Acesta face referire la:



”Un manager de spital vorbește pe șleau de dictatură medicală, de supunere față de ordinele birocraților medicali, oricât de ne-științifice și incoerente ar fi, și de tăcere când perorează și emit bule papale sacerdoții medicali. Un alt manager de spital ne urechează moral și amenință pe toată lumea cu pușcăria, chit că e subiectul unei condamnări penale.

Un al treilea manager de spital se declară “îndurerat” că cineva și-a exprimat în public dubiile cu privire la eficacitatea măsurilor de prevenție, iar publicul a aplaudat. Respectivul manager zice că e păcat de munca eroică depusă 24 de ore din 24 (aici tre’ să includem și timpul alocat interviurilor, deselor apariții la tv și lungilor postări pe feisbuc, cu tot cu răspunsurile în timp real la sutele de comentarii ale falouăerilor).

Și unii “eroi din linia întâi” îsi fac o țăr’ de timp ca să scrie de feisbuc – văzui acu’ câteva minute o captură de pe pagina unui astfel de “erou”, în care cere, pur și simplu, împușcărierea directă a Avocatului Poporului, pentru că a îndrăznit să atace la CCR legea dictaturii militare.
Așa cum am spus, dictatura nu vine dintr-o dată, ci pas cu pas, utilizând “competențele” unor inși care se cred specialiști și repere morale dar, de fapt, sunt jalnice instrumente politice.

Doamna aceea “competentă”, manager de spital de infecțioase la Iași, care ne dă tuturor lecții de rectitudine, e aceeași cu doamna din linkul anexat, condamnată penal pentru că a luat mită de la studenți? Cu așa ceva se construiește dictatura medicală arahatiană ? Cum rămâne cu bășina ideologică “fără penali în funcții publice”? Cum își permit televiziunile plătite din bani publici de guvern (pentru reclamă pro-restrucții de drepturi și măsuri liberticide) să ne prezinte un asemenea specimen drept exponent al “ielitei” medicale? Acest gen de “iexperți” sunt criteriul după care suntem blestemați noi, ereticii? Băi nene, da’ ce repere ați ajuns să aveți… ”, a scris avocatul Piperea.

sursa:http://sintezazilei.com/piperea-cu-asa-ceva-se-construieste-dictatura-medicala-arahatiana/

Chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie. Erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc.

 

Înmormântarea lui Emi Pian are loc duminică, cortegiul funerar a plecat de acasă dis de dimineaţă, deşi ieri se ştia că ceremonia de înmormântare va avea loc în jurul prânzului. După slujba de la biserica Sf. Paraschva din sectorul 6, maşina cu sicriul interlopului Emi Pian a mers la cimitirul Tudor Vladimirescu.

Cei prezenţi aici i-au rugat pe participanţii la funeralii să poarte mască de protecţie şi să nu formeze grupuri mari, date fiind măsurile de protecţie din pandemie. Forțele de ordine ale statului au fost prezente în mod impresionant. Fostul președinte Traian Băsescu este revoltat de cum a abordat situația ministrul Internelor Marcel Vela.

”Internele nu sunt instituţie de spectacol! Avid de imagine cu orice preţ, Ministrul de Interne, numitul Marcel Vela, proaspăt adus de la primăria Caransebeş confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională. Ajuns la Bucureşti Marcel Velaa a pus în mişcare resursele Poliţiei Naţionale şi ale Jandarmeriei crezând că asta îl ajută la repararea imaginii şifonate de eşecul pierderii controlului pandemiei de COVID – 19.
Elicoptere, poliţie şi jandarmerie călare, sute de mascaţi echipaţi de război au fost puşi să participle inutil la priveghiul interlopului înjunghiat pentru cămătărie.

Din păcate, chestorii şi generalii de la Interne n-au avut puterea să-i spună lui Vela că Ministerul de Interne nu este instituţie de spectacol nici pentru interlopi şi nici pentru populaţie. Erau suficienţi câţiva ofiţeri de poliţie introduşi în mulţime şi pe lângă cei apropiaţi mortului pentru a sesiza imediat orice risc. S-ar fi evitat umilirea poliţiei şi a jandarmeriei puse să participe îndure cu stoicism priveghiul unui interlop. În regia lui Marcel Vela, moartea uni interlop a devenit eveniment national. Oare de unde atâta tupeu la un vremelnic ministru?”, a scris Traian Băsescu pe pagina de socializare.

sursa:http://sintezazilei.com/inmormantarea-lui-emi-pian-fostul-presedinte-traian-basescu-este/

Filmul „Babyteeth: Prima iubire” câștigă Trofeul Transilvania la TIFF 2020

 

Filmul „Babyteeth: Prima iubire”, debutul regizoarei australiene Shannon Murphy, cu Eliza Scanlen în rolul principal, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a 19-a ediții TIFF și a fost recompensat cu Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, notează Mediafax.

Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, a avut loc sâmbătă seara. Favoritul publicului a coincis, la această ediție, cu filmul premiat de juriul festivalului. În urma voturilor acordate de spectatori, Babyteeth a fost distins și cu Premiul Publicului.

Producătoarea Ada Solomon, regizoarea Adina Pintilie, actorul András Hatházi, dramaturgul Csaba Székely și scriitorul Philip O Ceallaigh au desemnat doi câștigători ai Premiului pentru cea mai bună regie, în valoare de 3.500 de euro. Tim Mielants a impresionat juriul cu Patrick, o poveste care ,,a reușit să creeze o lume deosebită și bizară, cu cea mai mare naturalețe’’. Regizoarea Zheng Lu Xinyuan a fost premiată ex-aequo pentru Norul din camera ei/ The Cloud In Her Room, ,,o experiență cinematografică (și cinefilă) neconvențională, care dezvăluie o voce regizorală în devenire de un curaj și un talent impresionante’’.

Pentru ,,fascinanta incursiune în intimitatea unei femei aflate într-o situație de criză’’, actrița Evgeniya Gromova, protagonista filmului Fidelitate/ Fidelity, a fost distinsă cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Conceptual Lab. ,,Sunt bucuroasă să văd că viața nu s-a oprit pur și simplu și că festivalul acesta are loc, și sunt recunoscătoare că mă aflu printre premianți’’, a transmis actrița într-un mesaj video. Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, i-a revenit producției independente Sora/ Sister, regizat de Svetla Tsotsorkova, ,,o poveste inedită, surprinzătoare și comică, în care un șir de minciuni conduce la adevăr’’.

500 invitați, spectatori și jurnaliști au fost prezenți la gală. Prezent la eveniment, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, i-a înmânat lui Radu Ciorniciuc, realizatorul documentarului Acasă, Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, în valoare de 10.000 de euro (constând în role de film și servicii de producție). ,,Sperăm că filmul Acasă este un punct de pornire pentru o discuție reală despre implicarea celuilalt atunci când acest lucru este necesar’’, a subliniat producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan.

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, în valoare de 1.000 de euro, i-a fost acordat filmului Urma, în regia lui Dorian Boguță. O mențiune specială i-a revenit filmului Ivana cea Groaznică, realizat de Ivana Mladenović, ,,pentru curajul de a expune un suflet rănit, într-un mod fermecător, tandru și profund personal’’. Neputând fi prezentă la Gală din cauza restricțiilor internaționale de circulație, regizoarea a dedicat premiul Ancăi Pop, una dintre artistele din distribuție, care și-a pierdut viața în mod tragic în timp ce filmul se afla în post-producție.

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui titlu din secțiunea Zilele Filmului Românesc, i-a revenit documentarului Totul nu va fi bine, realizat de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, un road-movie care urmărește traiectoriile unor vieți influențate de Cernobîl. Și atunci… ce e libertatea?, în regia lui Andrei Zincă, a fost recompensat cu Premiul Publicului în secțiunea Zilele Filmului Românesc, în valoare de 1500 de euro.

Kaïmós, regizat de Sarra Tsorakidis, s-a remarcat printre filmele scurte din competiția autohtonă și a câștigat Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Scurtmetraj, în valoare de 1.500 de euro, și servicii constând în echipament, cameră electrică și grip, în valoare de 5.000 de euro. Juriul a acordat și două Mențiuni Speciale filmelor Bilet de iertare, în regia Alinei Șerban, și Moartea și cavalerul, regizat de clujeanul Radu Gaciu.

Jurnalista Alexandra Tănăsescu a fost desemnată la această ediție marea câștigătoare a Bursei Alex. Leo Șerban. O Mențiune specială, i-a fost acordată criticului de film Victor Morozov, pentru volumul Peste graniță. Cinema-ul românesc în context transnațional. Pentru rolul remarcabil din Monștri., actorul Cristi Popa a obținut Mențiunea specială, acordată în parteneriat cu Conceptual Lab unui tânăr actor român care s-a remarcat într-un film lansat în anul 2019.

În cadrul platformei Transilvania Pitch Stop, premiul Eurimages Co-production Development Award, în valoare de 20.000 de euro, a fost adjudecat de proiectul Kretsul, regizat de Alexandra Likhacheva și produs de Anna Shalashina. Serviciile de post-producţie, oferite de Chainsaw Europe, în valoare de 25.000 de euro, au fost oferite proiectului Panopticon, regizat de George Sikharulidze și produs de Vladimer Katcharava. Premiul Transilvania Pitch Stop, în valoare de 3.500 de euro, i-a fost acordat proiectului Blue Banks, regizat de Andreea Cristina Borțun, o producție a Gabrielei Suciu-Pădurețu. În cadrul Transilvania Pitch Stop Workshop, premiul Transilvania Pitch Stop CoCo Award, i-a revenit proiectului Sep & Ana, în regia lui Paul Cioran, produs de Claudiu Mitcu.

Premiul Juriului Tinerilor Francofoni, oferit de TV5 Monde, Institutul Francez și RFI România, a fost câștigat de filmul Adorație/ Adoration, ,,povestea de dragoste asimetrică, ieșită din tipare’’, în regia belgianului Fabrice du Welz.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24220134-filmul-babyteeth-prima-iubire-castiga-trofeul-transilvania-tiff-2020.htm

China, la granițele României.

 

Tabloul geostrategic s-a motificat mult în ultimul timp, iar România a ajuns să fie înconjurată doar de „prieteni”.


Generalul (r.) Alexandru Grumaz a vorbit despre prezența tot mai mare a Chinei în Balcani și precizează că din punct de vedere economic această zona se află sub „ocupație chineză”, în timp ce și Moscova are interese în regiune.


„Balcanii sunt de fapt sub ocupație chineză. Mulți spun că nu avem nicio treabă cu chinezii pentru că sunt departe. Dar chinezii au ocupat economic Balcanii. Și rușii sunt prezenți acolo. Suntem înconjurați numai de 'prieteni'. E o axă Ankara - Moscova - Budapesta care ne înconjoară. Ce vom face?”, a precizat Alexandru Grumaz, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, de la DC News TV.


Analistul militar a adăugat că în aceste condiții, soluția pe care diplomația română ar trebui să o aleagă e o trilaterală între țara noastră, Polonia și SUA.


„Din punctul meu de vedere e interesantă o trilaterală România - Polonia - Statele Unite ale Americii, care să ocupe Flancul Estic. Nu vreau să dau sfaturi, dar acesta e lucrul la care diplomația românească trebuie să lucreze”, a conchis Alexandru Grumaz.


Acesta a subliniat că încă din 1996 a atras atenția că în cazul în care „România și Polonia sunt în NATO, tot ce e în spatele acestei linii e în NATO”. 


„Susțin că această trilaterală e esențială pentru noi”, a mai precizat generalul în rezervă.



sursa:https://www.dcnews.ro/china-la-granitele-romaniei-semnal-de-alarma-suntem-inconjurati-numai-de-prieteni-alianta-esentiala-pentru-tara-noastra_764178.html

Trump îl face PRAF pe Biden: Adormitul a fost de acord cu asta !

 

Președintele american Donald Trump a lansat un nou atac dur la adresa lui Joe Biden și a democraților.


”Adormitul Joe Biden tocmai a fost de acord cu democrații stângii radicale să crească impozitele cu trei trilioane de dolari. Toată lumea va plăti! Vor ucide stocurile și  economia! Va fi o mare prăbușire ! #MAGA”   a scris Donald Trump, pe pagina sa de Facebook.


Trump a găsit secretul VICTORIEI: Biden nu are aşa ceva ! Ei vor vorbi la alegeri !

Confruntat cu critici pentru modul în care a gestionat epidemia de COVID-19 în SUA, Donald Trump a invocat duminică 'majoritatea tăcută' pentru a-şi arăta încrederea în şansele sale de reuşită, cu 100 de zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, în pofida unor noi sondaje potrivit cărora ar fi depăşit de contracandidatul său democrat Joe Biden în mai multe state-cheie, relatează AFP.

'Campania Trump are mai mult entuziasm - în opinia mai multor observatori - decât oricare altă campanie din istoria măreţei noastre ţări, chiar mai mult decât cea din 2016', a asigurat miliardarul american pe Twitter, într-o încercare de a recrea elanul care a condus la victoria sa surprinzătoare cu patru ani în urmă.

'Biden nu are aşa ceva ! Majoritatea tăcută va vorbi la 3 noiembrie'

 'Biden nu are aşa ceva! Majoritatea tăcută va vorbi la 3 noiembrie', a adăugat preşedintele în vârstă de 74 de ani, contestând sondajele care îi atribuie o rămânere în urmă importantă la nivel naţional - de opt puncte în medie - precum şi în multe state care decid în mod tradiţional soarta alegerilor.


Noi sondaje publicate duminică de canalele NBC şi CNN confereau candidatului democrat Joe Biden un avans în trei state câştigate de Donald Trump în 2016: Arizona, Florida şi Michigan.


Preşedintele-candidat a încercat pe fondul unei acalmii a propagării noului coronavirus spre sfârşitul primăverii să reia reuniunile publice pentru a-şi mobiliza alegătorii. El a minimalizat mult timp recrudescenţa pandemiei, în timp ce numeroase noi contaminări cotidiene explodau, mai ales în sudul şi vestul SUA, care rămâne ţara cea mai îndoliată în lume cu 146.500 de morţi, aminteşte AFP. În ultimele zile însă Donald Trump a recunoscut că situaţia se va 'înrăutăţi înainte de a se ameliora'.


Donald Trump a anulat marea Convenţie republicană deschisă publicului, prevăzută să aibă loc la sfârşitul lunii august în Florida, unul dintre statele cele mai afectate de actualul val epidemic. Adversarul său democrat anunţase încă din iunie că marea sa întâlnire cu publicul - între 17 şi 20 august în Milwaukee, în statul Wisconsin - va fi virtuală. Dar încercând în continuare 'să dea exemplu' în combaterea COVID-19, Casa Albă încearcă să-i relativizeze impactul economic.


'Eu nu neg că în unele din aceste state' - unde virusul a revenit în forţă - 'repornirea este moderată', a spus duminică consilierul economic al preşedinţiei Larry Kudlow pentru canalul CNN.


'Dar în ansamblu, imaginea este foarte pozitivă', a adăugat el, prezicând o relansare viguroasă a economiei americane în trimestrele trei şi patru. Această gestionare a semănat confuzie până şi printre unii membri ai partidului prezidenţial. Guvernatorul republican de Maryland, Larry Hogan, s-a abţinut duminică să-l susţină pe Donald Trump.


'Mulţi oameni ca mine sunt frustraţi de diviziunile şi disfuncţionalităţile de ambele părţi şi nu au sentimentul că avem prea mult de ales', şi-a exprimat el regretul la CNN.


Ce se întâmplă cu Biden

 Joe Biden, 77 de ani, cunoscut pentru numeroasele sale gafe, notează AFP, nu se deplasează decât cu precauţie din cauza epidemiei şi rămâne mai discret decât temperamentalul preşedinte, care l-a acuzat în schimb că 'nu are un spirit vioi' şi că ar fi o 'marionetă' a 'stângii radicale'. 'Acum, mai mult ca oricând, trebuie să facem totul pentru ca Donald Trump să fie preşedintele unui singur mandat', a insistat duminică pe Twitter candidatul democrat pentru a-şi mobiliza simpatizanţii, cu 100 de zile înaintea scrutinului.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama urmează să dezvăluie la începutul lunii august numele femeii cu care intenţionează să facă echipă ca vicepreşedintă. Una dintre posibilele candidate la funcţia de vicepreşedinte, aleasa afro-americană de California, Karen Bass, a apărat - de asemenea pe CNN - capacitatea candidatului democrat de a atrage electoratul afro-american în siajul valului de mânie provocat de moartea lui George Floyd, sufocat sub genunchiul unui poliţist alb în luna mai.

'Am încredere în ceea ce ar face Joe Biden' în domeniul reformelor poliţiei şi justiţiei penale, a spus ea, în timp ce Donald Trump se menţine pe o poziţie de apărare a 'legii şi ordinii' într-un moment în care ciocnirile între manifestanţi şi forţele de ordine par să se radicalizeze în mai multe oraşe americane, potrivit Agerpres.


sursa:https://www.dcnews.ro/trump-il-face-praf-pe-biden-adormitul-a-fost-de-acord-cu-asta_764181.html

Puya se REVOLTĂ împotriva Guvernului Orban: Voi nu aveti copii ? Nu aveti nepoti ? Javrelor !

 

Deputatul Oana Bizgan, inițiatoarea legii pentru mărirea pedepselor pentru pedofili și violatori, a criticat decizia Guvernului Orban de a ataca legea la Curtea Constituțională pe motiv că ar discrimina pedofilii și violatorii. Ea spune că a avut multe consultări cu Ministerul Justiției pe această temă și că forma legii a fost agreată cu reprezentanții ministerului. Societatea a fost scandalizata deoarece Guvernul Orban a sărit în sprijinul pedofililor. Printre cei revoltați s-a aflat și cântărețul Puya.

”PEDOFILIA SALVEAZA ROMANIA  sau  ADIO GENERATIE CU CHEIA LA GAT. Caz concret in Romania: un pedofil isi face de cap cu 3 baietei de 13-14 ani fara rusine prin cabanele lui de la munte din zona Codlea. Doi tipi il santajeaza cu niste filmari. Ce face justitia romana:
– Ii da 2 ani cu suspendare pedofilului si e trimis la 30 de ore de psiholog.
– santajistilor le da 3 ani tot cu suspendare (mai mult, deci) si ce credeti?!
– doar unul dintre minorii abuzati primeste 500 de euro (cu acordul judecatorului), dar fara niciun psiholog. Macar acum stim si noi cine e pestele.

Prin comparatie, unui prieten de-al meu care vindea tigari fara timbru in piata (care, de fapt, sunt mai ieftine, gen nu sunt droguri sau alte alea) i se dau 6 ANI CU EXECUTARE si sute de milioane de platit!!! Concluzie: viata unui copil (pentru ca ramane distrus pe viata, ala nu se mai repara) nu face nici cat un pachet de tigari. Mi-e scarba de voi! Voi nu aveti copii? Nu aveti nepoti? Javrelor!
Mereu am banuit ca pedofilia asta are iz aristocratic, gen doar judecatorii, demnitarii, milionarii, printii etc. sunt abonati acolo. Macar acum sunt sigur.

Adio, generatie cu cheia la gat! Guvernul se opune legii care propune pedepse mai aspre pt pedofili. Ba mai mult, face o contestatie oficiala la Curtea Constitutionala. De ce ?….eee, asta e cu totul alta poveste. PS: De copiii mei nu se atinge nimeni, javrelor…noi avem legea noastra si nu se da cu suspendare NICIODATA!!!”, a scris Puya pe pagina de socializare.

sursa:http://sintezazilei.com/puya-se-revolta-impotriva-guvernului-orban-voi-nu-aveti-copii-nu-aveti-nepoti-javrelor/

Ciutacu, mesaj ACID pentru Arafat: ”Îți bati joc de o țară întreagă pe banii ei. Oprește-te odată, ești ridicol !

 

Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine la persoana a treia. Îți inventezi comploturi care vor să te execute. Oprește-te odată, ești ridicol!”, îi transmite jurnalistul Victor Ciutacu doctorului Raed Arafat. Cel din urmă s-a arătat deranjat susținând că sunt jurnaliști care îi critică pe unii medici care au ieșit în spațiul public să explice situația legată de COVID.

”Du-te, bre, Raede și te caută ! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine la persoana a treia. Îți inventezi comploturi care vor să te execute. Te-ai înconjurat preventiv de plutonieri disciplinați care latră la lume și te aprobă slugarnic pentru ceea ce înainte se chema norma de hrană, iar azi se definește, pentru evitarea codului penal, drept consultanță.

Întinde-te pe canapea, închide ochii și mărturisește ce gânduri negre te muncesc, poate te decompensezi. Îți bati joc de o țară întreagă pe banii ei. Ai un orgoliu exacerbat și o dorință patologică de control. Impui măsuri ieșite din orice logică rațională, îți dau instanțele cu sentințele-n cap.

Orice om obișnuit era demult demis și istorie. Tu sari ca ars când te întreabă cineva cum dai de-a dura cu paralele bugetului public. Cand o să-ți cada protecția, o să redevii umilul care cerșește sprijin. Nu te îngrijorează deloc faptul că ai menționat trei nume de oameni, chipurile parte a unui complot împotriva ta, care n-au afinități? Oprește-te odată, ești ridicol!”, a scris jurnalistul pe ciutacu.ro.

sursa:http://sintezazilei.com/ciutacu-mesaj-arafat/