11.23.2021

Viktor Orban vrea REVOLUȚIE și avertizează drastic UE : „Suntem unguri, NU PROȘTI care servim interese STRĂINE ! Uniunea azi e o RUINĂ !”

 


Viktor Orban vrea REVOLUȚIE și avertizează drastic UE : 

„Suntem unguri, NU PROȘTI care servim interese STRĂINE! Uniunea azi e o RUINĂ!” joi, 18 noiembrie 2021 Redacția TOMIS NEWS Niciun comentariu Fidesz. 

Viktor Orban critică modul în care a ajuns Uniunea Europeană să acționeze în ultimii ani! Liderul Ungariei cere Uniunii să se schimbe, dacă nu vrea să aibă parte de o scindare. Orban a spus, la congresul FIDESZ, că UE este doar o „umbră” a ceea ce fost și este o „ruină”. „Nu vrem să fim înjugați de o altă dictatură, de data aceasta una occidentală”, a punctat premierul de la Budapesta, care vorbește despre noua culoare a UE, cea a curcubeului, aluzie la noua ideologie ce favorizează minoritățile sexuale. ”Acum trebuie să cântăm imnuri de slavă Germaniei”, a mai spus premierul ungar, care a punctat că ”în Ungaria, căsătoria implică un bărbat și o femeie, tatăl este bărbatul, iar mama este femeia, iar copiii noștri trebuie lăsați în pace. Vrem să fim suverani, nu să ne trezim în niște State Unite ale Europei”. ”Ne opunem creării unei noi rase europene, care este politically correct, multiculturală, care spune că nu există diferențe de gen.”, a adăugat Orban. 

„Suntem unguri, nu proști care să servim interese străine, așa cum vrea stânga din opoziție”, a încheiat Viktor Orban cel mai dur mesaj al său din ultima perioadă. „Ca și când epidemia și imigranții nu ar fi suficiente, avem și o rețea internațională condusă de la Bruxelles care vrea să impună taxe brutale pentru proprietăți și pentru automobile, mascate ca măsuri pentru protecția mediului. Vor să amenințe nu securitatea financiară a marilor multinaționale care distrug mediul, ci securitatea financiară a oamenilor simpli. 

Situația este îngrijorătoare peste tot în Europa, dar în Ungaria este și mai gravă, pentru ca aici vor avea loc alegeri, iar oponenții noștri cred în Bruxelles și vor să slujească Bruxellesul, nu interesele Ungariei. Încălziți-vă mai puțin, folosiți mai puțină apă, conduceți mai puțin, iar dacă nu faceți asta, atunci plătiți mai mult. Ne întoarcem în comunism, când Kadar spunea că nu chiflele sunt mai mici, ci fălcile sunt mai mari. 

Entuziasmul nostru legat de comunitatea din care facem parte s-a prăbușit, iar UE este o umbră, o umbră în culorile curcubeului, a ceea ce a fost odată. Dacă va continua așa, va ajunge un peisaj selenar. Nu este suficient să ne apărăm în fața Bruxellesului, trebuie ca Bruxellesul să se reformeze. Și chiar și această reformă nu va fi suficientă. 

UE trebuie să se reînnoiască total, dacă nu vrea să se dezmembreze. De aceea susținem inițiativa polonezilor și a președintelui Kaczynski de a reorganiza toată dreapta europeană. 

O Germanie europeană, nu o Europă germană ! Am aderat la UE pentru ne-au recomandat să ne integrăm. Părea o ofertă bună. Integrarea însemna să faci lucrurile împreună, în colaborare și cu prietenie. Am căzut de acord ca doar anumite lucruri să fie decise la nivelul UE, restul rămânând de competența statelor. Nu vrem să fim înjugați de o altă dictatură, de data aceasta una occidentală. Este evident că drepturile ne sunt luate încetul cu încetul de o nouă specie, homo bruxellicus. 

Nu trebuie să acceptăm pasiv toate planurile și proiectele Bruxellesului. Nu a fost vorba să renunțăm la părți importante din cultura noastră și din istoria noastră pentru niște presupuse ideologii și principii mai înalte. În trecut, regiunea noastră a fost amenințată în special de Est, însă acum nu avem un conflict Est-Vest. Este un conflict Vest-Vest. Trăim acest conflict și situația este îngrijorătoare. Nu vom renunța la dreptul de a ne apăra frontierele. Nu vom renunța la dreptul de a spune nu imigranților. Și insistăm că, în Ungaria, căsătoria implică un bărbat și o femeie, tatăl este bărbatul, iar mama este femeia, iar copiii noștri trebuie lăsați în pace. Vrem să fim suverani, nu să ne trezim în niște State Unite ale Europei. Integrare, da. Fuziune, nu. 

În trecut, niște republici libere au fost încorporate într-o alianță a Rusiei. Acum trebuie să cântăm imnuri de slavă Germaniei. Statele baltice ne pot spune bine cum au arătat Statele Unite ale Estului, adică URSS. Sper că guvernul ce se formează acum în Germania își dorește o Germanie europeană, nu o Europă germană, unde Berlinul le spune celorlalți ce să facă. 

Prieteni, UE așa cum arată astăzi este ruinată. Scopul nostru este să facem diferența. Nu vor scăpa ușor de noi. Vom rămâne în UE și vom cere schimbarea. Trebuie să ne opunem unificării mascate, pentru că nu este în interesul popoarelor Europei, ci doar în interesul elitelor, politicienilor, ideologilor, birocraților și liderilor marilor multinaționale. Asta este lumea unchiului Gyuri Soros. Asta este armata lui. 

Ne opunem creării unei noi rase europene, care este politically correct, multiculturală, care spune că nu există diferențe de gen. Asistăm aceste experimente pe oameni, iar fiecare țară are dreptul de a sta departe de ele. Ne cer să renunțăm la oportunități de care ei au profitat. 

După Europa, haideți să aruncăm o privire asupra întregii lumi. Modul în care economia lumii își mută centrul de greutate de la Vest spre Est are un impact decisiv asupra competiției dintre țări. Cei care nu s-au identificat cu propria țară, ci cu Vestul, au probleme în acest moment. Ungurii nu au făcut această greșeală. Ne-am considerat unguri, iar dacă aparținem Vestului este pentru că suntem unguri. 

Sunt ungur, deci sunt european, spunea Jozsef Antal. În urmă cu 15 ani, 80% din toate investițiile din lume aparțineau Vestului și doar 20% erau cu capital din Est. Acum, după 15 ani, 70% sunt investiții din Est și doar 30% sunt din Vest. Nu ne bucurăm că țările vest-europene și SUA își pierd treptat rolul economic, însă aceasta nu reprezintă pentru noi o problemă de identitate, ci o sarcină. Sarcina este complicată de faptul că suntem membri NATO, condusă de SUA, care se luptă cu puterile emergente din Asia, în special cu China. SUA vor ca UE, inclusiv ungurii, să-și reducă relațiile comerciale cu China. Însă comerțul cu China este o mare afacere pentru toata lumea, proporțional cu forța economică a fiecărei țări. 

Prieteni, anul trecut, SUA au avut schimburi cu China mai mari decât cele ale UE, iar asta înseamnă că americanii ne cer să renunțăm la o oportunitate de afaceri de care ei profită din plin. Cred că ar trebui să ne opunem acestei solicitări. În schimb, ar trebui să urmăm exemplul SUA și să construim cele mai bune relații economice cu Asia și cu China. 

2019 a fost anul în care cele mai multe investiții nu au mai venit din Germania. Au venit din Est, din Coreea de Sud, iar în 2020 au venit din China. Acum, în 2021, din nou, Coreea de Sud și China își dispută primul loc. Prieteni, dacă toată lumea face asta, atunci de ce ne torturează pe noi? O fac pentru că noi expunem ipocrizia Vestului, care critică China, și Rusia, desigur, însă fac mari afaceri cu aceste țări – vedeți cazul Nord Stream. Interesul Ungariei este reprezentat de respect reciproc, de relații diplomatice bune, de investiții mai mari, de comerț intensificat. Nu avem motive să ne abatem de la această linie. Suntem unguri, nu proști care să servim interese străine, așa cum vrea stânga din opoziție.”, a spus Viktor Orban.

ANRE : Alţi 30.000 de consumatori vor fi abandonaţi de furnizorii lor

 


Riscul de a se crea blocaje în piaţa de gaze este destul de mare şi alţi trei furnizori se pregătesc să abandoneze un număr de 30.000 de clienţi, în contextul în care nu există încă normele de aplicare a legii privind plafonarea şi compensarea facturilor, a afirmat, marţi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Lovitură pentru români în pragul iernii. Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie ( ANRE ) Zoltan Nagy-Bege a afirmat că majoritatea furnizorilor nu au emis încă facturi pentru consumul aferent lunii noiembrie, din lipsa normelor de aplicare a Legii 259 privind plafonarea şi compensarea facturilor, deşi legea se aplică de la 1 noiembrie.

„Am văzut şi noi săptămâna trecută un proiect de ordin privind aceste norme şi am trimis punctul nostru de vedere. Sper că iniţiatorii acestor norme vor ţine cont de observaţiile noastre, pentru că riscul de a crea blocaje în piaţă este destul de mare. Vă dau un exemplu: în actuala formă a legii şi a normelor, ANRE nu poate calcula preţul mediu de achiziţie a energiei electrice şi gazelor după fiecare lună închisă pentru această perioadă. Va trebui să se închidă întreaga perioadă noiembrie 2021 – martie 2022 pentru a determina fiecare furnizor în parte ce compensări trebuie să primească de la buget pentru a acoperi pierderile datorate plafonării preţurilor. Acest lucru în cazul multor furnizori, mai ales în cazul celor mici, înseamnă faliment garantat”, a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) Zoltan Nagy-Bege, citat de Agerpres.

Vicepreşedintele ANRE a avertizat că în perioada imediat următoare trei furnizori se pregătesc să iasă din piaţă.

„În ultimele trei sau patru săptămâni, ca urmare a situaţiei financiare a unor furnizori, deja peste 50.000 de clienţi de gaze naturale au ajuns la furnizorii de ultimă instanţă şi până la sfârşitul lunii este posibil să apară… deja sunt semne de la doi furnizori că au probleme cu plata facturilor de transport şi echilibrare către Transgaz. Acest lucru ar însemna încă 9.000 de clienţi. Iarăşi, câteva semne îngrijorătoare de la un mare furnizor care are spre 20.000 de clienţi, deci până la sfârşitul lunii sau mijlocul lunii decembrie ar putea să apară 10.000, chiar 20.000-30.000 de clienţi care trebuie transferaţi la furnizorii de ultimă instanţă (FUI)”, a mai spus Nagy-Bege.

Probleme sunt şi în cazul furnizării de ultimă instanţă, adică al consumatorilor care rămân fără furnizor.

„Având în vedere că aceşti clienţi preluaţi în regim de ultimă instanţă înseamnă un efort financiar impredictibil, adică FUI nu ştie câţi clienţi şi când urmează să preia, achiziţia gazelor pentru alimentarea acestor clienţi se face din pieţele spot sau chiar din piaţa de echilibrare, unde preţurile sunt cele mai mari. Cred că este principalul motiv pentru care avem deja trei furnizori de ultimă instanţă, din cei şase calificaţi, care au semnalat autorităţii că renunţă la această calitate de FUI. Dacă ne întrebăm de ce se întâmplă acest lucru, sunt două sau trei cauze: în primul rând evoluţia preţurilor, care generează acest fenomen de abandon al clienţilor – este un cuvânt urât, dar asta este situaţia – abandonul clienţilor de către unii furnizori care decid să iasă din piaţă pentru că pur şi simplu nu fac faţă preţurilor din piaţă”, a mai arătat reprezentantul ANRE.

Până acum, Engie România a anunţat că renunţă la acest statut, iar ceilalţi doi sunt CEZ Vânzare şi CIS Gaz, potrivit Agerpres.

„Vedem că deja 7 sau 8 companii s-au retras din piaţă şi, oricât de mare ar fi un FUI, să preia zeci de mii de clienţi de pe o zi pe alta este un efort financiar mare şi un risc greu de asumat de oricine”, a mai spus oficialul ANRE.

Claudiu Năsui : „Bucureştenii vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece

 


Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei de la USR, a răbufnit după ce ministrul Mediului a anunţat că centralele de apartament vor fi interzise. Acesta spune că sistemul de încălzire de stat e mort, iar politicienii ar trebui să găsească soluţii reale, nu să împiedice oamenii să aleagă cu ce se încălzesc.

Claudiu Năsui spune că bucureştenii se află printre românii care vor plăti bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece, din cauză că sistemul de încălzire de stat e mort.

”Bucureştenii vor ajunge să plătească bani mulţi ca să stea în frig şi să primească apă rece. Statul dă apă caldă fix la fel cum dă educaţie şi sănătate. Adică cu costuri imense şi cu calitate joasă. În teorie totul e „eficient”, în practică, e dezastru. Suntem ţinuţi captivi unui sistem de stat care ne descurajează şi chiar ilegalizează alternativele.

Nu e vina actualului primar. Vina lui e că susţine în continuare să fim prizonieri în acest sistem de stat. De acolo pleacă toată problema. Marea majoritate a bucureştenilor este branşată la sistemul de încălzire de stat, din care de multe ori primesc căldură doar în teorie. În practică primesc apă rece sau călâie. Există variante moderne de încălzire a locuinţei. Dar aici vine statul şi descurajează şi, mai mult, chiar împiedică debranşarea de la sistemul de stat. Cu bună ştiinţă”, a scris pe Facebook fostul ministru USR.

Acesta spune că ”actualul guvern, aşa zis „liberal”, lansează ideea ilegalizării complete a centralelor de apartament, care e principala alternativă la sistemul de încălzire de stat”.

”Pe scurt, statul ne promite apă caldă, nu ne-o dă, dar totuşi ne pune să plătim pentru ea (şi prin factură şi prin subvenţii care tot de la noi vin). Evident, oamenii căută alternative să poată avea totuşi apă caldă şi căldură iarna. Aşa că ce se gândesc socialiştii să facă? Să ne ilegalizeze principala alternativă la sistemul de stat: centrala de apartament. Vor să ne ţină captivi unui sistem în care să murim încet de frig. Să ne îmbolnăvim, să răcim, să ne scadă rezistenţa organismului până ajungem la spitale tot de stat unde vom fi tot la mâna partidului pentru a primi „sănătate gratuită”. A venit momentul să avem curajul să spunem că sistemul de încălzire de stat e mort.

Nu va merge nici acum, nici peste un an, nici peste zece. Vom avea fix ce avem acum: apă rece pe bani din ce în ce mai mulţi. Soluţia e evidentă pentru toată lumea, numai pentru guvern nu: să avem dreptul să ne alegem cu ce ne încălzim”, susţine Năsui.

Fostul ministru al Economiei spune că există soluţii tehnice şi financiare.

”De exemplu, subvenţia care în prezent merge pentru a pompa apă caldă în solul Bucureştiului (2.000 de tone de apă fierbinte pe oră) poate fi redirecţionată înspre ajutarea celor cu adevărat nevoiaşi să îşi aleagă cum să se încălzească. Cine vrea centrală de apartament să-şi pună. Cine vrea să fie branşat la centrala de bloc sau de cvartal, să poată să o facă. Cine vrea să folosească electricitate, de asemenea. Nu suntem condamnaţi să trăim în frig şi să nu avem apă caldă. Nu putem continua cu actualul sistem de încălzire de stat în care forţăm oamenii să stea în frig. În încălzire precum în toate domeniile, românii ar trebui să aibă dreptul de a alege”, a încheiat Năsui.

Reamintim că ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat vineri că se pregăteşte un set de măsuri care include şi interdicţia de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum.

Salariul minim brut din România ar putea creşte cu 1.000 lei

 


Propunerea privind salariul minim european a fost votată în Comisia de Muncă din Parlamentul European, iar votul în plen ar putea fi la începutul anului viitor, a explicat pentru G4Media eurodeputatul Corina Crețu.

Salariul minim european ar putea deveni realitate de anul viitor. Adoptarea acestei măsuri ar duce la creşterea salariului minim brut în România.

„Comisia de Muncă a făcut un pas important în adoptarea directivei privind salariul minim.

Obiectivul acesteia este de a asigura un trai decent. Sunt studii ce arată că 1 din 6 lucrători, majoritatea din păcate din statele central-est europene, deși lucrează 8 ore pe săptămână nu își permit din salariu să plătească cheltuielile normale. Directiva prevede ca fiecare stat să asigure un salariu minim care să fie de 60% din salariul mediu brut pe economie”, a explicat fostul comisar european Corina Creţu.

„În România salariul mediu brut este 5800 lei, ar însemna ca salariul minim brut de 3500 lei, cu 1000 lei mai mult decât în prezent”, a precizat europarlamentarul Corina Creţu pentru G4media.ro.

Eurodeputatul a precizat că propunerea PE este ca Directiva să se aplice în maximum 2 ani, nu în 3 ani, ca orice altă Directivă europeană.

Vaccinare la chiuvetă şi în Belgia

 


Justiţia belgiană anchetează un medic bănuit că a înregistrat 2.000 de false vaccinări anti-COVID-19, care ar fi frauda "cea mai gravă", descoperită până acum, în gestionarea pandemiei în această ţară.

Este vorba de un medic din partea francofonă a Belgiei, care oferea servicii în toată Valonia şi care ar fi primit în repetate rânduri bani pentru injecţii care nu s-au materializat, obiectivul fiind ca pacientul să beneficieze de un permis sanitar cu ajutorul cărora să poată eluda unele restricţii.

Ministrul valon al sănătăţii, Christie Morreale, a declarat pentru RTBF că este vorba de o „fraudare a vaccinării din partea unui medic care a oferit coduri QR unui număr astronomic de persoane pe care le-ar fi vaccinat, în total 2.000„. Potrivit acesteia, este imposibil ca un singur medic să fi putut vaccina atâţia oameni, în atâtea locuri diferite.

Medicul în cauză a fost deocamdată privat de acces la baza de date care centralizează vaccinările şi urmează să fie cercetat pentru fals şi uz de fals, transmite ln24.be.

Şi persoanele care au beneficiat de serviciile acestuia sunt pasibile de urmăriri judiciare, dar, deocamdată, permisul lor sanitar (Covid Safe Ticket, cum se numeşte în Belgia) a fost suspendat şi vor fi contactate pentru a li se propune vaccinarea cu acte în regulă, a precizat ministrul.

Dezvăluirea survine într-un moment în care şi Belgia, cu 75% populaţie complet vaccinată anticoronavirus, cunoaşte o explozie de noi infectări, cu o medie de peste 15.000 pe zi faţă de circa 2.000 la jumătatea lui octombrie), ce suprasolicită spitalele. Duminică, o manifestaţie împotriva vaccinării a reunit 35.000 de persoane la Bruxelles, potrivit poliţiei, şi s-au produs ciocniri cu forţele de ordine.

Florin Cîțu a devenit al doilea om în stat. Anca Dragu, revocată de la şefia Senatului

 


Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat, marţi, că PNL, PSD şi UDMR au depus o solicitare de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, Anca Dragu. După ce Marcel Ciolacu a fost votat de deputaţii noii coaliţii în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, acum preşedintele PNL Florin Cîţu a fost votat şef al Senatului

Florin Cîţu, susţinut de PNL, PSD şi UDMR, este noul preşedinte al Senatului. El a câştigat în faţa Ancăi Dragu, propunerea grupului USR.

Votul a fost secret, cu buletine, fiind înregistrate 82 voturi „pentru”, 25 „împotrivă”.

„Mulţumesc doamna preşedintă de şedinţă, mulţumesc pentru vot colegilor şi propunerii şi Coaliţiei pentru susţinere, mulţumesc Anca Dragu pentru munca pe care ai făcut-o până acum la Senat. Mulţumesc! De vineri ne apucăm de treabă. Mulţumesc, o zi bună!”, a spus Florin Cîţu, după anunţarea votului.

Anca Dragu a fost revocată de la şefia Senatului. Revocarea, solicitată de noua majoritate PNL-PSD-UDMR, s-a făcut prin vot secret, cu cartele. Au fost înregistrate 82 de voturi ‘pentru’, 24 ‘împotrivă’ (USR) şi 9 abţineri (AUR).

Senatorii PNL, PSD şi UDMR au depus o solicitare de revocare Ancăi Dragu din funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că Florin Cîţu este susţinut de grupul PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Alina Gorghiu a explicat că solicitarea de revocare se va supune votului secret, cu cartele, în plenul Senatului, urmând ca ulterior un viitor Birou Permanent va trebui să convoace un nou plen, pentru că funcţia de preşedinte al Senatului va deveni vacantă, după revocarea Ancăi Dragu.

”Este un vot care ţine cont de realitatea politică de la acest moment, de actuala configuraţie politică. Vreau să precizez de la început că nu este vreo pedeapsă, sancţiune pentru preşedintele în funcţie, ci este o chestiune firească, de normalitate, atunci când se schimbă configuraţia politică, majoritatea, este democratic ca acea majoritate să îşi poată desemna preşedintele”, a explicat Gorghiu, citată de news.ro.

Senatoarea PNL a spus că solicitarea se bazează pe articolul 64 din Constituţie şi Regulamentul Senatulu, precum şi o decizie a CCR cu nr 601 care spune că, atunci când nu există o reglementare la nivelul Senatului (…) atunci se aplică prevederile din Constituţie”.

”Vom derula, în cursul zilei, o nouă procedură de vot în plen, cu buletine de vot, pentru a putea vota noul preşedinte al Senatului”, a mai spus Gorghiu.

Asistăm, în aceste momente, la ceea ce se cheamă „tirania majorității”. PNL-PSD încalcă astăzi flagrant Constituția, ca să îl instaleze în funcția de președinte al Senatului pe Florin Cîțu.

Alina Gorghiu a spus că grupul PNL îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia Senatului. De altfel, Florin Cîţu va avea susţinerea parlamentarilor PNL, PSD şi UDMR.

Bază militară a SUA din Siria, ţinta unui atac cu rachete

 


Un atac cu rachete a vizat, marţi, o bază militară din Siria utilizată de SUA. Cinci rachete au fost lansate spre baza militară Kharab al-Jir, situată în provincia Hasaka, în nord-estul Siriei.

Surse locale citate de agenţia SANA şi de cotidianul The Jerusalem Post susţin că nu au fost raportate victime.

Statele Unite au trimis trupe în Siria pentru operaţiunile împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. În acest sens, administraţia de la Washington a ameninţat în mai multe rânduri că va riposta la atacurile comise de grupuri islamiste proiraniene asupra bazelor din Siria şi Irak.

Armata SUA a muşamalizat două atacuri aeriene efectuate în 2019 în Siria în care şi-au pierdut viaţa până la 64 de femei şi copii, o posibilă crimă de război, în timpul campaniei împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

The New York Times a scris săptămâna trecută că U.S. Central Command (Comandamentul Central al SUA – n.r.), care superviza operaţiunile aeriene ale SUA în Siria, a recunoscut pentru prima dată în această săptămână că raidurile aeriene au avut într-adevăr loc şi a afirmat că au fost justificate. Într-o declaraţie difuzată sâmbătă, Comandamentul Central al SUA a reiterat explicaţia pe care a oferit-o ziarului, cum că 80 de persoane au fost ucise în raidurile aeriene, între care 16 luptători ai grupării teroriste Stat Islamic şi patru civili. Armata SUA a precizat că nu este clar dacă restul de circa 60 de oameni erau civili, în parte deoarece femeile şi copiii ar fi putut fi combatanţi.