11.05.2020

”Guvernatorul ordonă sclavilor să vândă pe nimic” iar "Noul PSD", globalist și progresist, va vota cu zeci de mâini

 


Liviu Pleșoianu publică un nou text ofensiv, abordând cu curaj de excepție teme de care nu vorbește nimeni în Parlament… așa cum o făcea PSD pe vremea lui Liviu Dragnea

BUCUREȘTI, 5 nov – Sputnik. Plecat la o luptă totală pentru a spune… ceea ce alții se feresc să recunoască, Liviu Pleșoianu îl atacă dur pe un alt personaj care zilele acestea a făcut multe demersuri controversate – ambasadorul SUA, Zuckerman.


”Guvernatorul Zuckerman le ordonă sclavilor lui să vândă pe nimic tot ce a mai rămas al românilor...”, scrie Pleșoianu, care spune că există o singură apărare: ”Dacă nu vrem să ajungem să ne vindem și SUFLETUL ROMÂNESC, e VITAL ca în viitorul Parlament să existe o forță puternică NAȚIONALĂ!”.

Care ar putea fi asta? Evident, un grup de parlamentari care au demonstrat și în trecut că pot ține sus steagul!

Eu fac tot ce ține de mine, scrie Pleșoianu, arătând că a plecat din ”Noul PSD” doar atunci când ”a devenit 100% clar că partidul e 100% ACAPARAT!”.


”"Noul PSD", globalist și progresist, va vota cu zeci de mâini inclusiv noua Lege Offshore, cea prin care se urmărește ca românii să nu se mai aleagă cu NIMIC din resursele de la Marea Neagră!”, atrage atenția Pleșoianu, amintind de bătălia dusă de PSD pe vremea lui Liviu Dragnea.

De aceea, Pleșoianu și Șerban Nicolae încearcă să coaguleze ”SUFLETUL ROMÂNESC în jurul PER”. Desigur, pare cam ciudată alăturarea dar Pleșoianu spune că ”e cam ultima sPERanță de a ne recuPERa țara!”.

„Este motivul pentru care candidez în tandem cu Șerban Nicolae, eu la Camera Deputaților, el la Senat”, scrie deputatul, care pare puțin îndoit – ”Vom vedea câți români vor conștientiza marea cumpănă a României...”.

Chiar și deviza sa e puțin schimbată: ”Fie să (mai) FIM...”.

Reamintim că în ultimul sondaj Avangarde, PER este cotat cu 2%, dar conforma altor surse, gruparea prin care candidează demisionarii din PSD ar trece de 3%.


O Americă înfricoșătoare

 


„HAOS! ALEGERILE AMERICANE CONFIRMĂ CĂ DEMOCRAȚIA ESTE MIMATĂ ȘI LIBERTATEA DE EXPRIMARE NU MAI EXISTĂ.
SUA, „ȚARA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR”, A DEVENIT O „AMERICĂ ÎNFRICOȘĂTOARE” …”, este concluzia consultantului politic Cozmin Gușă, cu privire la ce se întâmplă în aceste zile în SUA.
„DEMOCRAȚIA din orice stat se certifică în mod transparent atunci când alegerile politice nu sunt fraudate. LIBERTATEA DE EXPRIMARE dintr-o țară se verifică cu acuratețe tot la alegeri, atunci când toți candidații semnificativi ar avea acces mediatic și adevărul s-ar spune în egală măsură pentru fiecare dintre ei. E limpede că aceste criterii nu mai sunt îndeplinite demult în România, dar premisele de HAOS pe care le evoc au legătură cu faptul că SUA demonstrează în văzul întregii lumi că aceste două fundamente, DEMOCRAȚIE și LIBERTATE DE EXPRIMARE, pe care și-au clădit FORȚA și PROSPERITATEA, s-au pulverizat pur și simplu.
TRUMP, ca președinte în funcție (!), deci cu puterea în mână, responsabil într-un fel de alegeri și potențial câștigător aseară, a anunțat încă de ieri că procesul electoral este fraudat în SUA. De la voturi false identificate, până la număr de votanți mai mare decât numărul de alegători înscriși în multe localități, plus numărarea voturilor și după ce observatorii republicani au fost trimiși acasă în unele state conduse de democrați, etc., toate aceste elemente ne arată un PROCES ELECTORAL VICIAT ÎN SUA, față de care alegerile prezidențiale de acum 4 zile din mult hulita Republică Moldova, pot fi un exemplu de organizare și corectitudine. Chiar aici s-a ajuns! Iar faptul că acest lucru se-ntâmplă în America, locul de unde noi cei din fostele state comuniste ne-am inspirat preponderent ca să ne construim democrațiile, în primul rând NE LASĂ FĂRĂ REPER.
Modul habotnic și inconștient în care a acționat în ultimii ani mass-media din SUA, apare azi ca fiind aproape de necrezut pentru mulți. Desigur că Trump trebuia criticat aspru pentru destule dintre acțiunile sau manifestările sale. Dar presa de-acolo s-a ocupat strict de inventarea și propagarea de conspirații „trumpiste” pe linia Rusia-China, demontate pe rând prin anchete legale, iar azi cei bine informați văd clar că acest colaboraționism eurasiatic păgubos pentru SUA este imputabil mai degrabă Democraților sau chiar lui Biden personal. În același timp, presa americană a eludat din relatările sale atât actele de corupție dovedite ale fostului vicepreședinte al lui Obama, dar și mai grav, jurnaliștii n-au mediatizat multiplele evenimente publice ce arătau starea de sănătate mentală puternic afectată a lui Biden, ce-l fac pe acesta INAPT pentru funcția de președinte al încă celei mai puternice țări de pe glob. În mod fatal, chiar ieri Biden și-a confundat nepoatele și l-a evocat ca fiind prezent pe fiul său mort de câțiva ani! Asta a fost la capitolul dispariției libertății de exprimare, fapt consimțit de către americani ca fiind un drept sacrosant și înscris în cel mai puternic amendament al Constituției SUA.
Urmează câteva săptămâni de coșmar în SUA și-n lume, pe fondul pe care Trump și echipa sa au contestat deja în justiție alegerile din câteva state. Republicani de vază și comentatori publici au lansat deja apeluri publice pentru susținătorii lor să îndrăznească să iasă în stradă să-și apere voturile, iar acest apel se-nregistrează într-o țară unde civilii dețin peste 300 de milioane de arme de foc, iar mulți defilează cu ele pe stradă încă din martie 2020! În paralel, armatele organizate ale ANTIFA sau BLACK LIVES MATTER, cu sloganuri și idealuri de tip fascist, au început să defileze de ieri amenințător pe străzi emițând lozinci anti Trump.
Edward Behr, un reputat reporter la NEWSWEEK, a publicat acum 25 de ani o carte pe care eu am citit-o în 1997 chiar în SUA unde mă aflam atunci, carte care m-a contrariat și zguduit, care se intitula „O AMERICĂ ÎNFRICOȘĂTOARE”. Descrierea pe scurt a autorului despre ce-a scris, sună așa:
„Daca vorbesc despre o America infricosatoare e pentru ca remarc o degradare a acestei societati, aparitia unui separatism nu numai etnic, ci si sexual, cautionat de noile dogme. O limba de lemn multiculturala, sub pretextul de a proteja anumite segmente marginale ale societatii, nu a facut decat sa obtina efectul invers: o animozitate crescanda intre grupurile sociale.“
În mod curajos și vizionar Behr a descris atunci defectele de sistem și pulsiunile societale din SUA, ce erau reale și-atunci, dar care-au dospit în ultimii 25 de ani, iar acum le-a venit vremea să erupă public.
Să vedem dacă americanii, dar și noi ceilalți, vom avea putere și soluții de-a rezista, ÎN CONDIȚII UMANE, la mega-șocul mondial declanșat chiar prin alegerile americane din 2020…”, a scris Gușă pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/o-america-infricosatoare/

Vai de masca noastră de protecție !

 


Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a controlat 504 operatori economici, la nivelul întregii țări, care comercializau măști de protecție, constatând abateri la 275 dintre aceştia și oprind de la comercializare, temporar sau definitiv, peste 31 de milioane de măști.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) supraveghează piața de materiale de protecție încă de la începutul stării de urgență și de alertă cauzate de pandemia cu Covid-19, precizează un comunicat.

Au fost verificate măști în valoare de 3,65 milioane de lei, constatându-se abateri la echipamente individuale de protecție (EIP), în valoare de 2,1 miioane de lei, (aproximativ 58%). Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii ANPC au dispus aplicarea de 382 sancţiuni din care 114 avertismente şi 268 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,75 milioane de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. La acestea s-au adăugat măsuri complementare, constând în oprirea temporară de la comercializare a peste 31 milioane de măști și oprirea definitivă de la comercializare a mai mult de 90.000 de măști.

În cursul acţiunilor de control s-au constatat o serie de abateri printre care lipsa totală sau parțială a elementelor de informare-caracterizare de pe eticheta produsului, lipsa înscrierii instrucțiunilor de utilizare, lipsa menționării compoziției materialului utilizat, lipsa traducerii în limba română a informațiilor si instrucțiunilor pe etichetele de produs, lipsa indicării elementelor de identificare și caracterizare, referitoare la denumirea producătorului/importatorului/distribuitorului și adresa sediului în România, lipsa marcajului CE, lipsa declarației de conformitate, lipsa indicațiilor privind condiţiile speciale de depozitare şi/sau manipulare si/sau nerespectarea acestora, lipsa informaţiilor privind modul de intreţinere a EIP, lipsa lotului sau a numărului de serie ori a altui element care să permită identificarea măștii- EIP, lipsa înscrierii mărimii măștii – EIP, comercializarea de produse nesigure (în interiorul cutiei, măștile nu erau ambalate).

ANPC a mai constatat că există elemente care pot induce în eroare consumatorul cu privire la legalitatea produsului: în declarația de conformitate era înscris că produsul mască era dispozitiv medical, iar raportul de testare era emis pentru un EIP care se supune altui cadru legal; aplicarea marcajului CE de către organisme neacreditate; aplicarea marcajului CE la produsele „măşti igienice lavabile„ şi „măsti igienice lavabile pentru copii” la care se afirma prin etichetare că „nu fac parte din grupa echipamentelor individuale de protecţie şi nici din grupa dispozitivelor medicale” pe declarația de conformitate fiind indicată Legea nr.245/2004; neconcordanță între denumirea produsului și informațiile de pe ambalaj și cele din declaraţia de conformitate emisă de producător; instrucțiuni de utilizare diferite de cele înscrise în fișa tehnică, produsul fiind prezentat drept un dispozitiv medical de tipul II, deși documentația menționează tipul I. Produsul avea marcajul CE fără ca producătorul să poată prezenta un document eliberat de către un organism de evaluare a conformității; practici comerciale incorecte; lipsa afișării sau afișare neconformă a prețurilor.

În cadrul acțiunilor de control s-au avut în vedere și notificarile RAPEX ale statelor membre cu privire la măști. În acest context, au fost găsite la comercializare produse notificate prin sistemul RAPEX, acestea fiind oprite definitiv de la comercializare.

Din cauza numărului mare de măști existente pe piață, verificările în acest domeniu continuă, la nivelul întregii țări, până la încheierea stării de alertă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/vai-de-masca-noastra-de-protectie/

Ce mai prognozează europenii despre economia României ?

 


Economia României va înregistra o contracţie de 5,2% în acest an, mai puţin severă decât se estima iniţial, de 6%, graţie investiţiilor şi lucrărilor de construcţii, coform previziunilor economice de toamnă publicate joi de Comisia Europeană (CE).
„Investiţiile au surprins cu o contribuţie pozitivă la creştere în condiţiile în care activitatea de construcţii a fost, în mare parte, neafectată de măsurile de izolare”, susţine Executivul comunitar. În schimb au fost înăsprite sever prognozele privind deficitul de cont curent și cel bugetar, cel din urmă fiind coborât la -10,3%. Romania va ajunge la un deficit de 12,5% în 2022 și o datorie publică de 63,6% din PIB în 2022 , respectiv 54,6% din PIB în 2021. ”Aceasta înseamnă, conform legii 69 responsabilității fiscal bugetare, că practic de anul viitor trebuie înghețate salariile din sectorul bugetar ca și toate prestațiile sociale – pensii, ajutoare etc. Evident Comisia Națională de Prognoză încă nu are o prognoza încă mai lucrează la potrivirea cifrelor”, susține analistul Sorin Dinu.

Pentru 2021 şi 2022, CE estimează că economia României îşi va reveni, gradual, urmând să înregistreze un avans de 3,3% anul viitor, respectiv 3,8% în 2022. Cu toate acestea, incertitudinea rămâne foarte ridicată, având în vedere recentele evoluţii ale pandemiei, iar creşterea reală nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei până la finele lui 2022. „Incertitudinea prelungită în legătură cu direcţia viitoare a politicilor publice în România ar putea reduce încrederea şi limita fluxurile de creditare, ceea ce ar afecta în mod negativ investiţiile şi creşterea. Pe de altă parte, fondurile alocate României în cadrul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă sunt aşteptate să ofere un sprijin suplimentar investiţiilor”, spun oficialii Comisiei.

Deficitul bugetar al României este aşteptat să crească semnificativ, în contextul în care efortul fiscal necesar pentru combaterea crizei se adaugă derapajelor fiscale din trecut. Conform celor mai recente estimări, deficitul guvernamental al României este preconizat să crească până la 10,3% din PIB în 2020, de la un nivel revizuit la 4,4% din PIB în 2019. Comparativ, în primăvară Executivul comunitar estima că România va încheia anul 2020 cu un deficit guvernamental de 9,2% din PIB. „Trendul expansionist pre-existent, determinat în mare parte de majorarea pensiilor, ar urma să fie agravat de impactul crizei COVID-19. Veniturile din taxe vor fi afectate negativ de recesiune”, apreciază Comisia Europeană.

Executivul comunitar prognozează că deficitul guvernamental al României va continua să crească în următorii ani, ajungând la 11,3% din PIB în 2021 şi 12,5% din PIB în 2022. „Acest lucru este cauzat de efectele pe întregul an ale majorării pensiilor cu 40% începând din luna septembrie 2020 şi unei recalculări a pensiilor programată pentru luna septembrie 2021”, subliniază Comisia.

Comisia subliniază că un risc pozitiv la adresa proiecţiilor este acela că majorarea pensiilor şi alocaţiilor ar putea să fie mai moderate. În amendamentele la buget din luna august, Guvernul de la Bucureşti a propus o majorare a pensiilor cu 14% în loc de una de 40% precum şi creşterea graduală a alocaţiilor. Chiar dacă Parlamentul a respins propunerile Guvernului, prognozele Comisiei pleacă de la ipoteza că nu va avea loc o modificare a politicilor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ce-mai-prognozeaza-europenii-despre-economia-romaniei/

Credeați că ați auzit și ați văzut tot ?

 


Medicul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a estimat, joi, că este posibil ca în România, până în luna decembrie, să se depăşească 25.000 de cazuri pe zi de persoane infectate cu coronavirus.

Întrebat într-o conferinţă de presă la PSD dacă este posibil ca până în luna decembrie să se depăşească 25.000 de cazuri noi pe zi de COVID-19, Rafila a zis: „Da, este o variantă posibilă. Dacă astăzi avem aproape 10.000 de cazuri, vă daţi seama că am avut câte un salt de la o săptămână la alta şi mă refer la media cazurilor, nu la o zi nume, iniţial de 500 de cazuri, ulterior de 1.000, acum avem un salt de aproape 2.000 de cazuri de la o săptămână la alta şi atunci, în mod evident, dacă asistăm la intervale de 7 zile, 10 zile, că avem un salt major. Se poate ajunge la această situaţie”.

În opinia sa, problema „majoră” nu este a numărului de cazuri, ci este legată de pacienţii care au forme medii şi care trebuie internaţi şi de cei care au forme grave şi trebuie duşi la Terapie intensivă.

„Aceste două elemente dacă sunt nerezolvate – şi sistemul de sănătate nu este un elastic pe care îl întinzi la nesfârşit -, atunci aceşti pacienţi cu forme medii nu vor putea fi internaţi şi vor ajunge să facă forme grave, cei cu forme grave vor ajunge să devină pacienţi critici şi va creşte foarte mult mortalitatea. Acum am avut cel mai mult 146 de decese într-o zi. Noi deja suntem ca şi nivel în Uniunea Europeană, cu toate că incidenţa cumulată din ultimele două săptămâni ne plasează undeva pe locul 10-12, ca şi mortalitate suntem pe locul 3-4. Asta ne arată că în momentul în care eu, ca număr de cazuri, o să ajung la una dintre primele poziţii în UE o să explodeze mortalitatea, se va dubla, se va tripla”, a explicat Rafila.

Joi, au fost raportate 9.714 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

sursa:https://www.cotidianul.ro/credeati-ca-ati-vazut-tot-cititi-ce-zice-rafila/

Creşte Biden, scade dolarul

 


Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani față de yuan și s-a depreciat față de alte monede asiatice, pe măsură ce democratul Joe Biden s-a apropiat de Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale americane, relatează Reuters.

Piețele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine, în timp ce președintele în exercițiu Donald Trump a anunțat că va contesta în justiție numărătoarea voturilor din mai multe state.

Acest lucru ar putea afecta dolarul pe termen scurt, spun traderii.

Pe de altă parte, lira sterlină a scăzut față de dolar și euro după ce presa a anunțat că Banca Angliei, care va face un anunț joi, ia în considerație dobânzile negative.

Și Rezerva Federală este, de asemenea, în centrul atenției, din cauza ședinței de politică monetară de joi.

Așteptările ca o administrație Biden să adopte un ton ușor mai scăzut în politicile comerciale ar putea slăbi dolarul față de monedele țărilor care adesea s-au confruntat cu amenințarea majorării tarifelor vamale în timpul administrației lui Trump, au spus analiștii.

Yuanul onshore a crescut la un maxim de doi ani, de 6,6381 unități pe dolar, extinzându-și recentele câștiguri, în condițiile în care moneda chineză a devenit un instrument pentru a paria pe victoria lui Biden.

Euro a ajuns la 1,1738 dolari joi, constant față de sesiunea precedentă.

Lira sterlină a scăzut cu 0,28%, până la 1,2957 dolari. Față de euro, lira a scăzut cu 0,34%, până la 90,56 pence.

Chiar dacă Biden reușește să depășească provocările juridice ale lui Trump pentru a deveni următorul președinte, republicanii par să păstreze controlul Senatului și îl pot folosi pentru a pune piedici agendei lui Biden – un alt factor luat în calcul de traderii de valută.

sursa:https://www.cotidianul.ro/creste-biden-scade-dolarul/

Schimb de ştafetă la Ministerul Mediului

 


Mircea Fechet, secretar de stat la Ministerul Mediului, preia funcția de ministru, după ce Costel Alexe a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul prin care ia act de demisia lui Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

De asemenea, prin decret a fost numit în funcția de membru al Guvernului Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

sursa:https://www.cotidianul.ro/schimb-de-stafeta-la-ministerul-mediului/

Pericolele STATULUI UMFLAT

 


În loc să risc tot felul de presupuneri (o foame nebună domină televiziunile!) despre rezultatul alegerilor americane, mă gîndesc să nu treacă prea multă vreme de la anunțul președintelui Consiliului Județean Bihor. 

Ilie Bolojan, abia ales președinte la Bihor, a anunțat că, de la 1 decembrie, va micșora cu 50% numărul funcționarilor publici din subordine. Nu reproduc afirmațiile lui Ilie Bolojan, cunoscut, mai ales, pentru uriașele schimbări în bine dirijate la Oradea în anii în care a fost primar. Știrea a apărut prin cîteva locuri, dar n-a stîrnit cine știe ce valuri, în ciuda faptului că fostul primar de Oradea a anunțat că „nu vom înlocui politrucii altora cu politrucii noștri”.

Probabil că mulți s-au mulțumit să treacă informația la „inițiative marca Bolojan”. Dar n-a trecut mult și Romeo Dunca, tot liberal, ales și el președinte de CJ, dar la Caraș-Severin, a vorbit tot de reduceri de personal.
Din păcate, intenția celor doi a trecut peste țară ca umbra peste vale. O economie cu patru milioane de angajați întreține aproape două milioane de funcționari publici ineficienți, dar mult mai bine plătiți. Între aceștia intră și serviciile, armata și poliția. Cifrele sunt aproximative dar tot trădează o enormitate. În cazul acestora, transparența este ca la gheață. Nu vezi niciodată totul. Vedem, în schimb, împrumuturile uriașe făcute aproape zilnic de Ministerul Finanțelor. Sumele împrumutate pentru supraviețuirea acestor structuri de stat umflat vor apăsa generații întregi. Miliarde de euro dispar în nisipul acestui unui stat greoi, ineficient, birocratic, retardat în materie de tehnologie, ineficient în relația cu cetățeanul ș.a.m.d. 

Nu am scris „corupt” în mod intenționat. Este un loc comun de-a dreptul enervant. Acest mecanism uriaș, suficient sieși, nu va accepta niciodată probele și sancțiunile pe seama slăbiciunilor sale. Poate o revoluție sau o tragedie de proporții, dacă ar mai putea duce la scurtarea nasului și la micșorarea buzunarelor sale. Toate încercările unora de a provoca diminuarea bugetelor publice pentru structurile mamut ale statului au eșuat sau s-au sfîrșit în derizoriu. Au căzut în Justiție sau la Curtea Constituțională a României. Dacă s-au blocat acolo, bunăstarea, lenea și disprețul funcționarilor publici rămîn o piatră grea, și de cursă lungă, pe umerii economiei și ai societății românești: Suntem o lume care se îngreunează cu fiecare zi care trece. Slăbiciunile omenești și sărăcia contribuie la supradimensionarea statului. Tot cetățeanul visează să-și vadă copilul într-o funcție bine plătită de la bugetul supergeneros. Prost să fii să hămălești pentru o jumătate de leafă de paznic la o poliție locală! Salariile pentru cele mai neînsemnate munci plătite de la buget sunt duble față de majoritatea celor din privat. Boieria pe banii publici blochează dezvoltarea din domeniul privat. Degradează spiritul de competițe din toată societatea. Ridiculizează morala și anulează ordinea firii.
Ba, peste toate acestea, serviciie secrete pot desfășura activități eonomice sub acoperire, viciind competiția, contractele, prețurile și valoarea muncii.
Reconstrucția României, despre care se tot vorbește ca o promisiune electorală bună pentru păcălit alegătorii, nu se poate realiza cu majorări de pensii și salarii, ci cu o reducere drastică a bugetului public alocat instituțiilor gripate și superplătite, în raport cu toată eficiența societății. În mod obișnuit, toți cetățenii compară salariile din România cu lefurile „de afară” dar foarte puțini sunt gata să vorbească despre eficiența muncii lor. Și să înțeleagă că se mulțumesc doar cu rolul de forță de muncă subevaluată.

Fără priorități economice stabilite de stat și fără eliminarea serviciilor secrete din competiția economiei de piață nu vom face decît să prelungim chinul unei societăți rămase cu partea sa întunecată în condiții de stat neeuropean. Și care, foarte ușor, poate deveni și nedemocratic!

sursa:https://www.cotidianul.ro/pericolele-statului-umflat/

„Laudă-mă gură că-ți dau prăjtură“

 


„Laudă-mă gură că-ți dau prăjtură“. Dar și „Lauda de sine nu miroase a bine“. Unul dintre aceste proverbe, nu spunem care, vă veți da seama singuri, i se potrivește la fix ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Preocupată să-și facă un fel de bilanț la final de mandat, oficialul o dă de gard. Din laudă în laudă și din aruncat pisica pe înaintașii pesediști (oare de la cine o fi luat modelul?), Alexandru mai mult își face rău. Ba, compune niște fraze pe care le înțelege doar ea, după ce i le editează vreun coleg. Dovada? Un mesaj postat de ea pe pagina sa de socializare și din care reproducem câteva fragmente.

Sunt, pur și simplu, revoltată. Îmi poate spune oricine că sunt prea exigentă, insensibilă la nevoile sistemului. Nu sunt dar nici nu accept să acoperim problemele, le scot la lumină și nu mă las până nu le rezolvăm. Am intrat în politică chiar pentru acest lucru – să nu mai acoperim problemele. Pot să fac acest lucru în echipa PNL. De ce nu s-au rezolvat aceste probleme până acum? Sunt totuși niște ani în care prin acest minister au fost mulți demnitari.

Sistemul public s-a mințit singur. Are probleme. Până nu le recunoaște și până nu muncim să le rezolvăm, nu se va face performanță în sistem. Cât pot, voi munci alături de cei care vor să îi rezolvăm problemele. De cei care nu se ascund, de cei care nu se ocupă să facă strategii ca să mă denigreze ci lucrează să rezolvăm aceste probleme.

Vă spun direct – nu sunt omul promisiunilor care nu au nicio bază, al hârtiilor, îmi pasă să fim corecți cu oamenii și cu drepturile lor. Un om dacă este nedreptățit de cineva din sistemul public, pentru mine este de ajuns ca să mă apuc de treabă și să corectez greșelile. Poate miniștrilor care au fost înaintea mea rezolvarea acestor probleme li se părea că ar fi sub demnitatea lor. Eu – asta sunt!

Dedic rezolvarea acestor probleme miniștrilor PSD care au condus Ministerul Muncii și care stau astăzi toată ziua la TV să își exprime părerile – Vasilescu și Budăi! Și nu uit de audierile mele din Comisii.“

 

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-se-lauda-ministrul-muncii-la-final-de-mandat/

Rafila are soluția pentru bătrânii singuri

 


Alexandru Rafila are soluția pentru bătrânii singuri. Este vorba despre 800 de centre comunitare unde românii singuri, care au vârsta de pe 70 de ani să aibă acces la servicii. „Peste 1,7 milioane de români care au mai mult de 70 de ani trăiesc singuri în mediul rural sau în orașe mici, unde nu au acces rapid la asistență medicală“, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila a spus, în cadrul Conferinței PES Activist România cu tematica „Viitorul Europei și atragerea fondurilor europene”, că trebuie să se poată aduce serviciile sanitare aproape de oameni.

„Oamenii au nevoie de servicii de sănătate 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Din păcate, în acest moment, singurul loc în care ar putea să se ducă sunt spitalele, camerele de primiri urgențe, camerele de gardă ale spitalelor, care, de obicei, sunt foarte departe de cetățeni, mai ales de cei din zonele rurale sau de cei din orașele mici. (…) Am propus un model care se regăsește în multe țări: să dezvoltăm o rețea națională de centre medicale comunitare, care să ofere nu numai servicii de medicină de familie, de asistență medicală primară, care să poată să ofere și alte tipuri de servicii”, 

„Vă dați seama că aceștia sunt oameni care au nevoie de servicii și medicale și cu o componentă socială foarte puternică și astfel de centre comunitare pe care noi ne gândim să le dezvoltăm ar putea fi foarte bine să răspundă nevoilor lor. Nu e vorba doar de construcție a fizică a centrelor (…). Avem nevoie de personalul care se poate deservi aceste centre și aici ar trebui îmbinate aceste centre comunitare cu o dezvoltare a resursei umane și de încurajare a medicilor de familie, a asistenților medicali, asistenților comunitari să lucreze în astfel de centre”, a mai spus Rafila.

Având în vedere prăbușirea demografică din foarte multe țări din Uniunea Europeană, reprezentantul României la OMS crede că o problemă de interes este și încurajarea natalității și asistența medicală acordată femeii gravide, mamei și copiilor în astfel de centre comunitare.

„Astfel de centre comunitare pot să ajute foarte mult, mai ales că avem o mulțime de persoane care au calificarea de moașe, de exemplu, și care în momentul de față nu au unde să își găsească un loc de muncă suficient de atrăgător și cred că din cauza asta o imigrat foarte multe lucrează în Italia, Marea Britanie. Cred că am putea să beneficiem de prezența lor în România. Acesta este primul nivel care ar putea să acorde asistență medicală”, a mai spus Rafila.

Acesta crede că în proiectul care ar putea fi finanțat de UE ar putea fi incluse 800 de centre comunitare care ar deservi un număr de 6 până la 8 milioane de locuitori, mai ales din mediul rural sau din orașe mici.

sursa:https://www.cotidianul.ro/rafila-are-solutia-pentru-batranii-singuri/

La miezul nopții, Guvernul a decis carantină

 


Decizie a Guvernului, în miez de noapte. 12 localități, printre care se numără și două municipii, intră de joi în carantină zonală. Măsura va fi în vigoare pentru cel puțin două săptămâni.

Municipiile Gherla (judeţul Cluj) şi Zalău, oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj) şi opt localităţi din judeţul Timiş intră, de joi, în carantină zonală. Măsura este instituită pentru două săptămâni.

„La propunerea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj, Timiş şi Sălaj, comandantul acţiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localităţi: Gherla din judeţul Cluj; Becicherecu Mic, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Fibiş, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă, Pesac, din judeţul Timiş; Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din judeţul Sălaj”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

România a bătut astăzi un nou record de infectări cu coronavirus. Au fost 8.651 cazuri noi în ultima zi și 146 decese.  35.964 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.808 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 14.156 la cerere.

Până miercuri, 4 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

186.260 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

sursa:https://www.cotidianul.ro/la-miezul-noptii-guvernul-a-decis-carantina/