7.27.2021

Dan Chitic : ”Mita lui Iohannis nu și-a produs efectele !” BOR a respins propunerea tupeistă a lui Iohannis și a lui Cîțu

 


Avocatul Dan Chitic punctează refuzul de care s-a lovit Guvernul lui Iohannis, în ciuda unor tentative ale președintelui

Disperarea guvernului Cîțu în condițiile unei evidente lipse de credibilitate a făcut coaliția să apeleze la sprijinul BOR pentru campania de vaccinare.

Solicitarea este de-a dreptul penibilă, în condițiile în care din zona USR, dar și de la PNL au venit atacuri la adresa BOR.

Pe de altă parte, președintele Iohannis a încercat o apropiere de BOR, mai ales de Patriarhul Daniel, cu care a avut dialoguri și pe care l-a decorat recent, pe 22 iulie, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, cu cea mai înaltă decorație a statului – Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Colan.

Cu acel prilej, Iohannis i-a mulțumit Patriarhului pentru ”contribuția importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societății noastre democratice - o societate a libertății de conștiință, deschisă dialogului și îmbrățișând valorile comune ale solidarității, carității și iubirii aproapelui”.

Desigur, prin aceste cuvinte Iohannis a șarjat într-o direcție cu totul diferită de a BOR pentru că, se știe, gruparea de la putere, susținută de președinte, este promotoarea politicilor UE privind ”libertățile extinse”, adică zona LGBT sau educația sexuală în școli. Adică exact la ceea ce se opune BOR.

Imediat după decorare s-au făcut de altfel speculații și chiar acuzații privind ”mituirea” Patriarhului de către președinte.

Acum însă BOR a dovedit că nu acceptă asemenea „înțelegeri” și a respins, politicos dar ferm, propunerea (tupeistă!) a Coaliției guvernamentale.

Într-un comunicat, BOR a refuzat ”implicarea cultelor religioase într-un demers persuasiv pe o temă extra-religioasă și într-o problematică în care exclusiv competența medicală este adecvată și relevantă”.

De asemenea, Patriarhul a anunțat, prin purtătorul de cuvânt, dr. Vasile Bănescu, că ”a reflectat la caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație” și ca rezultat Preafericitul Daniel nu s-a imunizat anti-COVID deocamdată.

Avocatul Dan Chitic traduce acest dialog la distanță BOR – Guvern: ”Biserica refuză să se implice în propaganda pentru campania de vaccinare și sa devină astfel complice guwernerului Cîțu”

”Mita lui Iohannis nu și-a produs efectele, Patriarhul nu a cedat în fața ispitelor”, scrie Dan Chitic, conchizând că ”Biserica, asemenea lui Hristos, a ales calea sacrificiului”.

Pe de altă parte, avocatul consideră că IPS Teodosie ne explică poziția Bisericii ”cum nu se putea mai bine”:

”Biserica Ortodoxă Română nu vrea sa împartă oamenii între vaccinați și nevaccinați”, spuen ÎPS Teodosie, punctând – ”Dacă medicii NU au o părere unanimă asupra vaccinului, cum să fim noi deasupra științei medicale?”.

Arhiepiscopul a subliniat că ”noi îi ținem pe enoriași cu vaccinul Liturghiei, nu ne implicăm în propaganda de vaccinare care este controversată - și nu se spune național câte prejudicii au avut cei vaccinați”.

”Hristos este doctorul suprem, adevărul suprem! Noi nu umblam cu adevăruri relative. Noi avem menirea să prezentam creștinilor Adevărul revelat și nu să vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul”, a declarat ÎPS Teodosie Tomitanul.

Noua HOTĂRÂRE privind măsuri de relaxare de la 1 august – TEXT INTEGRAL

 


Guvernul, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență a adoptat HOTĂRÂREA nr. 50 din 26.07.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19

O nouă Hotărâre a fost emisă de CNSU în urma propunerilor formulate în cadrul ședinței de lucru de la nivelul Președinției României precum și din analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Principalele modificări vizează:

- Desfășurarea activităților culturale, artistice și de divertisment

- Organizarea de evenimente private

- Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise

- Desfășurarea activităților recreative și sportive în aer liber

- Organizarea de mitinguri şi demonstrații

- Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri

- Organizarea de conferințe în spații închise

- Desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri

HOTĂRÂRE:

Art.1 - (1) Se propune ca, începând cu data de 01.08.2021 activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(2) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(3) În condițiile stabilite la alin. (1) activitățile se pot organiza și desfășura în toate localitățile indiferent de rata cumulată a incidenței la 14 zile a cazurilor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art.2 - (1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

(2) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 200 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 150 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. (3) Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. (4) Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă, cu un număr de maximum 400 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Art.3 - (1) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(2) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(3) În condițiile stabilite la alin. (1) și (2) organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art.4 - Începând cu data de 01.08.2021, se propune desfășurarea activităților recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu participarea a cel mult 50 de persoane care nu locuiesc împreună, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Art.5 - Începând cu data de 01.08.2021, se propune organizarea de mitinguri şi demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și cu un număr de maximum 500 de persoane dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, cu respectarea următoarelor măsuri: a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții; b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația; c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil; d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației; e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2.

Art.6 - (1) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Se propune ca, începând cu data de 01.08.2021 activitățile prevăzute la alin. (1) să se poată desfășura cu participarea unui număr de maximum 250 de persoane în interior și 300 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Art.7 - (1) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de conferințe în spații închise, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

(2) Se propune ca, începând cu data de 01.08.2021 activitățile prevăzute la alin. (1) să se poată desfășura cu participarea unui număr de maximum 300 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Art.8 - (1) Se propune, începând cu data de 01.08.2021, desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. (2) Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Art.9 - Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.10 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

ALERTĂ MAE pentru românii care pleacă în Grecia - Cod ROȘU de CANICULĂ, INCENDII

 


Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru românii care pleacă în concediu în Grecia. Cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie - 3 august 2021 și o avertizare de incendii.

Conform MAE, în Grecia, meteorologii au emis un Cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie – 3 august 2021. Vârful acestuia va fi atins în perioada 30 iulie – 3 august 2021.

Astfel, pe 27 iulie 2021 temperaturile vor fi deosebit de ridicate în vestul, centrul și nordul țării, cu temperaturi mai ridicate preconizate în părțile interioare ale Epirului și Tesaliei (până la 39-40 de grade Celsius) și în centrul Macedoniei (până la 38-39° C).

Temperaturile în insulele Ionicese vor situa între 35° și 36°C.

Miercuri, valul de căldură va afecta cea mai mare parte a teritoriului elen. Se vor înregistra temperaturi cuprinse în intervalul 40-41° C în vestul Greciei Centrale, Tesalia, Macedonia Centrală și în centrul regiunii Epir, în timp ce în insulele Ionice, cele estice ale Mării Egee și insulele Dodecaneze temperaturile vor urca până la 37° C în timpul zilei.

Pe 29 iulie temperaturile vor continua să crească în toată țara, ajungând la 41°- 42°C în vestul Greciei Centrale și în Tesalia și la 40-41° C în Macedonia Centrală și în Epirusul interior.

Temperaturile în zona insulelor Ionice se vor situa între 38° și 40° C, respectiv 37-38° C în estul M. Egee și insulele Dodecaneze.

În intervalul 30 iulie – 3 august 2021, temperaturile vor crește constant, valorile maxime estimate fiind de 43° C în unele zone continentale, putând atinge izolat chiar și pragul de 45° Celsius.

În Atena, temperaturile se vor situa în acest interval între 41° și 42° C, cu posibilitatea înregistrării temporare a unor valori mai ridicate.

În același timp, Secretariatul de Stat pentru Situații de Urgență din R. Elenă a emis o avertizare de incendii (nivel de alertă grad 4 din 5) pentru regiunile Attica, inclusiv capitala Atena), Grecia Centrală , Peloponez, zonele Corint și Argolida, regiunea Mării Egee de Nord – insulele Lesvos, Chios, Samos și Ikaria, precum și insula Creta.

Ce se întâmplă cu certificatul verde din România

 


Claudiu Năsui a venit cu noi detalii despre posibilitatea introducerii certificatului verde pentru accesul în spațiile închise din România. Acesta anunţă că nu știe nimic despre vreo discuție referitoare la acest lucru.

Ce se întâmplă cu certificatul verde din România. „Noi la Ministerul Economiei nu am propus așa ceva și nici nu am fost implicați într-o astfel de discuție”, a declarat Năsui la Antena3.

„Îmi doresc să nu mai existe restricțiii, îmi doresc să nu mai avem închideri, adaptându-ne la condițiile pandemiei. Susțin o variantă prin care să încurajăm campania de vaccinare prin măsuri pozitive”, a mai declarat ministrul Economiei cu privire la posibilitatea introducerii unor restricții pentru persoanele nevaccinate, în cazul în care cifrele pandemiei vor crește în România.

Acces la mall în weekend doar pentru vaccinați. Este doar una dintre propunerile discutate în coaliția de guvernare și dezvăluite presei de vicepremierul Dan Barna. Acesta a declarat că s-au discutat mai multe propuneri de măsuri care să încurajeze vaccinarea, printre ele să fie permis accesul diferențiat la unele „servicii neesențiale” precum la mall.

„Am discutat in sedinta coalitiei, au fost prezentate mai multe variante. Asupra unora dintre ele premierul si-a exprimat sustinerea. E clar ca trebuie sa venim cu masuri pe modelul altor state europene astfel incat sa incurajam vaccinarea. Probabil valul 4 va avea un efect de stimul. Sunt doua tipuri de demersuri, cele de incurajare si stimulare, dar si acele masuri pentru cadre medicale ca existenta vaccinarii sa fie o conditionalitate, sau la servicii neesentiale, in weekend sa mearga la mall doar personale vaccinate, restul in cursul saptamanii”, a declarat Dan Barna.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză de vaccin efectuată. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege în acest sens.

Legea prevede că persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 urmează să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, respectiv de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, prevede actul normativ.

Cel puțin 57 de migranți s-au înecat, luni, în Marea Mediterană

 


Printre morți se numără peste 20 de femei şi copii. Aproape 15.000 de migranţi au fost interceptaţi de gărzile de coastă libiene, susţinute de Uniunea Europeană, în prima jumătate a acestui an.

Cel puţin 57 de oameni s-au înecat luni când ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat în Marea Mediterană, în largul oraşului libian Khums, a anunţat Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) citată de dpa.

Mai mulţi supravieţuitori au fost aduşi la ţărm de pescari şi gărzile de coastă, a menţionat purtătoarea de cuvânt a OIM Safa Msehli pe Twitter, fără a preciza numărul celor salvaţi.

Potrivit supravieţuitorilor, între cei care s-au înecat se numără cel puţin 20 de femei şi copii, a adăugat ea.

Decesele de luni survin la mai puţin de o săptămână după ce alţi 20 de migranţi s-au înecat în Mediterana, alţi 500 fiind interceptaţi şi readuşi în Libia.

Canicula persistă, iar disconfortul termic se accentuează

 


În zilele următoare, temperaturile vor rămâne ridicate, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile.

Prognoză meteo 27 iulie 2021

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în nord-vestul țării și în zonele montane, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat pot fi averse torențiale, vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoză meteo 28 iulie 2021

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse, între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când, pe arii relativ restrânse, se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele montane. Aversele vor avea și caracter torențial și izolat vor fi vijelii și grindină.

BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară și disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Prognoză meteo 29 iulie 2021

Valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă în vestul și sudul țării și local în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, însă după amiaza și seara, înnorările vor fi temporar accentuate, îndeosebi în nordul și centrul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoză meteo 30 iulie 2021

Canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, iar cele minime, între 15 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zonele montane și în regiunile nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Prognoză meteo 31 iulie – 1 august 2021

Vremea va fi în continuare caniculară în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic accentuat, mai ales în primele zile din interval. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și în regiunile nordice.

Scandal în Coaliţie

 


Neînţelegerile din Coaliţia de guvernare au devenit contagioase. După desele scandaluri de la Sectorul 1, politicienii puterii de la Sectorul 2 îşi aruncă acuze grave.

Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2, între PNL și USR PLUS, după cel din Sectorul 1. Peneliștii îi acuză pe primarul Radu Mihaiu și pe colegii săi de partid de șantaj.

„În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă.

Astăzi, #PNLSector2, parte a alianței care a câștigat Primăria sectorului 2, a aflat că nu mai are nicio atribuție în cadrul Primăriei sector 2. Ne-au fost retrase toate delegările de competențe, fără o discuție prealabilă și fără a ni se aduce la cunoștință motivul. Prin urmare, nu putem decât specula că ne aflăm în fața unui șantaj. O încercare mizerabilă de a forța mâna consilierilor locali PNL pentru a vota noua organigramă și noile tarife Supercom.

Domnule Mihaiu, așa cum v-am spus de nenumărate ori, PNL nu este un simplu executant în această alianță.

PNL este un membru cu drepturi depline, fără de care nu puteți face reformă în beneficiul locuitorilor sectorului 2!

Datorită parteneriatul dintre noi sunteți astăzi primar și doar împreună, PNL și USRPLUS, putem forma o majoritate credibilă, care să lucreze în beneficiul cetățenilor”, se precizează într-un comunicat al PNL Sector 2.

„În septembrie 2020, Partidul Național Liberal a ales un parteneriat în beneficiul românilor, un parteneriat pe care noi, PNL, l-am considerat onest. Am ales să mergem pe același drum cu USR-PLUS, pentru a da o șansă bucureștenilor și pentru a dezvolta, ÎMPREUNĂ, o administrație locală modernă și competentă.

Scandal în Coaliţie şi la Sectorul 2. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), afirmă că, pentru a face reformă, este nevoie de voturilor PNL, dar se întreabă care este preţul pe care formaţiunea trebuie să îl plătească. „Să fie rezolvarea conflictelor interne din PNL, cum ar fi demiterea unui viceprimar în favoarea altuia? Să fie renegocierea o dată la 3 luni a atribuţiilor, de fiecare dată în avantajul PNL? Să ajungem, după câteva momente de «criză a coaliţiei», să acceptăm orice fel de compromis? Buna credinţă şi încrederea au o limită”, arată el, potrivit news.ro.

Valeriu Gheorghiţă respinge CATEGORIC ideea vaccinării obligatorii

 


Coordonatorul campaniei de vaccinare este de acord cu implicarea Bisericii în campania de vaccinare, dar respinge categoric obligativitatea vaccinării.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, exclude ideea unei vaccinări obligatorii în România, așa cum se preconizează a fi în mai multe țări europene.

„Categoric nu se pune problema și nu cred că va fi problema obligativității. E o boală care îi afectează și pe cei din jurul nostru, este vorba de responsabilitate. Trebuie să avem grijă la cei din jurul nostru.

Dacă nu suntem imunizați, avem un grad mare de risc de îmbolnăvire”, a spus Valeriu Gheorghiţă luni seară.

Valeriu Gheorghiță, a mai spus, luni seara, la A 3, că a avut discuții cu toate cultele din România, inclusiv cu BOR, despre vaccinare și crede că implicarea acestora este foarte importantă în campania anti-COVID.

„Pandemia este o problemă a întregii societăți. În mod instituțional, am avut două întâlniri cu BOR și toate celelalte culte religioase, ocazie cu care am discutat toate problemele despre vaccinare.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, „de unde şi posibilitatea de a avea, pe baza acestei predicţii, undeva la peste o mie, chiar 1.500 de cazuri pe zi, la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva spre sfârşitul lunii septembrie”.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că peste 14.300 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 9.300 cu prima doză.Potrivit CNCAV, 14.372 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 cu prima doză.

De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate 4.951.218 de persoane, din care 4.799.196 cu schema completă.