10.06.2021

S-a confirmat : Iohannis s-a dus să bată câmpii la CE, mai nimeni nu a fost alături de el !

 


Președintele Iohannis s-a dus la reuniune informală a Consiliului European cu o propunere despre care am afirmat de la început că este ridicolă – fapt care s-a confirmat aseară.

BUCUREȘTI, 6 oct – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Înainte de plecarea la reuniunea Consiliului European din Slovacia, președintele Iohannis a anunțat că va face o propunere celorlalți lideri de stat:

Iohannis a anunțat că va declara ”necesitatea identificării unor soluții europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuției miniștrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creșterilor prețurilor la energie pentru cetățenii europeni”.

Este nevoie de un ”efort comun al tuturor statelor membre ale UE pentru identificarea acestor măsuri care să vizeze, în principal, protejarea populației afectate de creșterile de prețuri ale energiei, precum și a mediului economic”, a spus Iohannis înaintea plecării.

Întrebând auzindu-l dacă Iohannis este, vorba lui, total… ”ne precaut” ? Păi când vreodată statele bogate din Occident, cu economii puternice, vor achiesa la ”soluții comune” care să ajute populația României, una dintre cele mai sărace din UE?!

Arătam că, deja centrele de putere din UE au impus României soluția ”compensării” prețurilor, care cu o mână menține prețurile la o cotă cât de cât mai mică – dar cu cealaltă ia bani de la statul român, adică tot de la popor ! Dacă Iohannis voia să rezolve ceva, România ar fi impus plafonarea prețurilor – soluția care mai tăia din profitul multinaționalelor.

Ei bine, aseară a venit confirmarea – numai 4 state au fost alături de Iohannis – dintre care două cu o diplomație extrem de ”mobilă”: Franţa și Grecia, apoi Republica Cehă și Spania.

Se confirmă că, în materie de Energie, fiecare e pe „barba lui” ! Așa cum spunea Donald Trump, energia nu este marfă, este strategie !

Exemplul cel mai bun îl avem la granița de vest - o țară suverană, Ungaria, care ia gaz mai ieftin din Rusia, în baza unui contract direct, reînnoit pe 15 ani ! (Și pe care Iohannis, Aurescu și alții își permit să o critice sau să persifleze).

A făcut Iohannis vreun demers în acest sens ? NU, bineînțeles ! Ungurul Orban Viktor este omul faptelor concrete în slujba interesului național al maghiarilor – ”românul” Klaus Iohannis și ”guvernul său” sunt oamenii vorbelor goale – și al intereselor străine de români și România.

George Simion : „Dacă Iohannis va prelungi interimatul, vom iniţia procedurile de suspendare”

 


AUR va iniţia procedurile de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu va exista o propunere de prim-ministru săptămâna viitoare şi dacă şeful statului intenţionează să prelungească "domnia domnului Cîţu", care a fost demis de Parlament, a declarat, miercuri, copreşedintele partidului George Simion.

George Simion i-a lansat acelaşi avertisment preşedintelui încă de marţi seară, într-un comentariu la postarea preşedintelui prin care anunţa căderea guvernului şi faptul că va convoca partidele „abia săptămâna viitoare”.

„Maxim luni altfel temporizezi degeaba și începem procedurile de suspendare, domnule președinte al României, stat eșuat. Noi știm foarte bine ce vrem.”, i-a scris Simion preşedintelui Iohannis.

„În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare”, a afirmat Simion, la Palatul Parlamentului.

El a amintit că, potrivit Constituţiei, o treime dintre parlamentari pot să iniţieze suspendarea din funcţie a preşedintelui ţării.

„Nu avem o treime, noi avem doar 10%, în rest vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români. La viitoarele alegeri o să avem şi mai multe voturi şi mai multă susţinere din partea românilor. Procedură parlamentară, dublată cu democraţie participativă din partea cetăţenilor”, a explicat liderul AUR.

George Simion : „Anumite companii austriece, cu legături la Cotroceni, taie pădurile României”

Potrivit acestuia, pe de altă parte, Klaus Iohannis „nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României”, adoptarea unei noi strategii forestiere naţionale făcând subiectul unei dezbateri iniţiate de AUR la grupul său parlamentar.

„Astăzi, în prima zi după ce moţiunea de cenzură a trecut, vom începe discuţiile cu celelalte partide. Momentan facem o discuţie despre păduri, este o dezbatere la grupul nostru parlamentar unde participă multe figuri din societatea civilă. Domnul Iohannis nu este străin de ce se întâmplă în pădurile României şi o să ajungem şi la implicarea domnului Klaus Iohannis în pădurile României, dacă va fi cazul, de felul în care anumite companii austriece, cu legături la Palatul Cotroceni, taie pădurile.

De asta vreau să zic, Klaus Iohannis trebuie să fie mai atent, nu toată lumea doarme şi nu toată lumea este oarbă, înţelegem ce s-a întâmplat în aceşti şapte ani în care el a fost preşedinte”, a afirmat George Simion.

Protest violent al anti-vacciniştilor în SLOVENIA, în ziua summit-ului UE

 


Mii de sloveni au profitat marţi de desfăşurarea unui summit european în ţara lor pentru a-şi exprima opoziţia faţă de politica sanitară a guvernului în confruntarea cu pandemia COVID-19, înainte de a fi dispersaţi de către forţele speciale de poliţie la Ljubljana.

Protestatarii au mărşăluit prin centrul capitalei Ljubljana câteva ore, în timp ce liderii Uniunii Europene (UE) soseau pentru un dineu la Castelul Brdo din apropiere.

„Cerem demisia guvernului întrucât cetăţenii nu mai au încredere în el”, a declarat organizatorul manifestaţiei Zoran Stevanovic, înainte de a fi folosit un tun de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Mii de sloveni au profitat marţi de desfăşurarea unui summit european în ţara lor pentru a-şi exprima opoziţia faţă de politica sanitară a guvernului în confruntarea cu pandemia COVID-19, înainte de a fi dispersaţi de către forţele speciale de poliţie la Ljubljana.

Acest protestatar cheamă la mobilizare în fiecare săptămână după anunţul făcut luna trecută de către guvern în legătură cu vaccinarea obligatorie a funcţionarilor publici, măsură pe care Curtea Constituţională a împiedicat-o să intre în vigoare la 1 octombrie.

Adunându-se cu câteva ore înainte de desfăşurarea summitului european, manifestanţii au sperat să atragă mai multă atenţie din partea mass-media europene prezente în număr mare pentru a acoperi întâlnirea Celor 27.

În încercarea de a limita mitingul, guvernul a restricţionat temporar circulaţia în capitală şi în vecinătatea Castelului Brdo, situat la aproximativ douăzeci de kilometri nord de Ljubljana, unde are loc summitul.

Acesta este principalul eveniment al preşedinţiei semestriale slovene a UE, care se încheie la sfârşitul lunii decembrie.

S.U.A. - Comisia Federală pentru Comerţ a cerut investigarea companiei Facebook

 


Produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia. Avertismentul a fost lansat de Frances Haugen, fostă directoare a companiei, în timpul unei audieri desfăşurate marţi în Congresul SUA.

Acuzaţii grave şi la adresa lui Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare, despre care susţine că „nimeni nu îl trage la răspundere”.

„Sunt aici astăzi pentru că eu cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, provoacă divizări şi slăbesc democraţia noastră. În acest moment nimeni nu îl trage la răspundere pe Mark (Zuckerberg, directorul general al Facebook). Banii se opresc la Mark”, a spus Frances Haugen, fostă directoare Facebook, potrivit agenţiei Reuters, citate de News.ro.

Mai mult, Frances Haugen a expus o abordare inedită despre cauzele pentru care Facebook a picat luni.

„Ieri am văzut Facebook scoasă de pe internet. Nu ştiu de ce a căzut, dar ştiu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a fost folosit pentru a aprofunda divizările, a destabiliza democraţiile şi a face ca fetele şi femeile tinere să se simtă prost în trupurile lor”, a afirmat Haugen, conform sursei citate.

Atât congresmenii democraţi, cât şi cei republicani au criticat Facebook şi l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că urmăreşte doar obţinerea unor profituri ridicate. Aceştia le-au cerut autorităţilor de reglementare să ia măsuri, ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora Facebook ar fi dăunătoare copiilor şi ar provoca divizări.

De altfel, preşedintele subcomisiei pentru Comerţ din Senat, senatorul democrat Richard Blumenthal, a afirmat că Facebook ştie că produsele sale dau dependenţ, la fel ca ţigările.

”Tehnologia trece acum printr-un moment al adevărului, aşa cum s-a întâmplat cu tutunul. Copiii noştri sunt victimele. Adolescenţii din ziua de azi care se uită în oglindă simt îndoieli şi nesiguranţă. Mark Zuckerberg trebuie să se uite şi el în oglindă”, a precizat Blumenthal.

Senatorul democrat a cerut ca Mark Zuckerberg să fie audiat, iar Comisia pentru bursă şi valori mobiliare şi Comisia Federală pentru Comerţ să investigheze compania Facebook.

Fost manager de produs în cadrul companiei Facebook, Frances Haugen a devenit avertizor de integritate. Ea a depus mărturie în timpul unei audieri a Comisiei Senatului pentru Comerţ, Ştiinţă şi Transporturi, intitulată ”Protejarea copiilor online: mărturie de la informator de la Facebook”.

Incident îngrozitor, astăzi de dimineață, la stația de metrou Unirii din Capitală

 



Incidentul a fost sesizat de unul dintre martori care a sunat la 112.

În această dimineață, în jurul orei 09.15,prin apel 112 , Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană s-ar fi precipitat pe calea de rulare a metroului, la stația Unirii.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipe de salvatori.

S-au declanșat verificări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Metrorex informează că astăzi, 06.10.2021, începând cu 09:09, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Piața Unirii 1. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară în sistem pendula între statiile Timpuri Noi –Eroilor și Eroilor – Petrache Poenaru.

Conform procedurilor care se aplică în astfel de situații, a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD și a Poliției Metrou. Acest eveniment regretabil este cercetat de Poliție.

De asemenea, reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: ”În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului.”

Metrorex va comunica reluarea circulației trenurilor de metrou în condiții normale.