2.11.2022

Adrian Severin : Trupele americane sunt aici pentru a controla și calibra guvernul României

 


Adrian Severin consideră că venirea trupelor americane și franceze pe teritoriul României consfințește statutul de colonie al țării noastre.

”Este ilogic să sporești prezența militară NATO pe teritoriul României (dincolo de efectivele armatei române) atât timp cât afirmi că NATO nu va intra în luptă pentru apărarea Ucrainei”, a scris Adrian Severin pe pagina sa de Facebook, în contextul pătrunderii trupelor americane pe teritoriul României.

Și cum Adrian Severin nu suspectează nici SUA, nici România de lipsă de logică, încearcă să identifice adevăratul motiv al sporirii prezenței militare străine pe teritoriul suveran al României.

Prezența acestor trupe străine pe teritoriul suveran al României nu este menită să fie considerată o amenințare reală pentru interesele militare ale Rusiei.

”SUA nu trimite trupe în România pentru a se lupta cu Rusia, ci pentru a limita capacitatea SUA de a controla și calibra politica guvernului român”, crede fostul șef al diplomației românești. Iar Franța, continuă Severin analiza, ”nu trimite trupe în România pentru a se lupta cu Rusia, ci pentru a limita capacitatea SUA de a controla și calibra politica guvernului român în detrimentul intereselor franceze.”, a comentat el în dialogul cu Cozmin Gușă pe Gold FM.

Cu alte cuvinte, este vorba de un regim de colonie în care două puteri ce vor să o controleze, se concurează pe teme de influențe și control.

Acest lucru, atrage Severin atenția, este vizibil în atmosfera emanată de guvernarea românească. Există tendința vizibilă ca tehnocrați mediocri, fără viziune, cu ochelari de cal, să ocupe demnitățile și funcțiile publice, în detrimentul politicienilor.

De asemenea, procesul transformării României în colonie fiind în desfășurare, România încetează să mai aibă o politică externă, nivelul diplomației românești fiind în cădere liberă.



Medicul Mircea Beuran a câştigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca

 


Doctorul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca, au decis vineri judecătorii Curții de Apel București.

Medicul Mircea Beuran trebuie astfel repus în funcția de șef al Secției de Chirurgie, iar spitalul trebuie să îi plătească și despăgubiri constând în salariile pentru lunile în care a fost suspendat.

Ministrul Sănătății l-a demis pe Mircea Beuran de la șefia Secției Clinice de Chirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență București, la începutul lunii ianuarie 2020, în urma raportului realizat de spital.

Raportul spitalului, realizat după decesul femeii arse în timpul unei operații, arată că ”incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie”, iar ”Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției”, scrie G4Media.

Medicul a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020, după ce o cercetare administrativă a arătat că în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație a fost vorba despre o eroare umană.

Mircea Beuran era de aproximativ 20 de ani șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca.

După sancțiune, Beuran a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

RUSIA anunţă condiţiile pentru detensionarea situaţiei de la graniţa cu Ucraina

 


Federaţia Rusă doreşte ca Ucraina să scoată în afara ţării armele şi echipamentele militare primite în ultimul timp de la aliaţii ei, a anunţat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ca noi condiții pentru dezescaladarea tensiunilor create în ultima perioadă în apropierea graniței dintre cele două țări.

Se poate ajunge la o dezescaladare cu Rusia prin satisfacerea câtorva condiţii, a spus Zaharova, menţionând printre acestea plecarea instructorilor militari occidentali din Ucraina, scoaterea armelor şi a echipamentului primite de Kiev, în ultimul an, din străinătate în afara teritoriului Ucrainei şi renunţarea participării acesteia la orice fel de exerciţii militare împreună cu NATO.

„Suntem convinşi că este posibilă o dezescaladare legată de Ucraina şi încă destul de repede, dar pentru aceasta este nevoie să fie suspendate livrările de arme către Ucraina, să fie rechemaţi instructorii şi consilierii militari occidentali de pe teritoriul ucrainean, să înceteze orice exerciţii comune între forţele armate ucrainene şi NATO, precum şi să fie scoase în afara Ucrainei toate armele şi echipamentele primite până acum de Kiev”, a declarat Maria Zaharova, potrivit Agerpres.

Reprezentanta Ministerului de Externe rus s-a referit şi la exerciţiile tactice ale armatei ucrainene, preconizate să aibă loc între 10 şi 20 februarie, concomitent cu manevrele comune ale Rusiei şi ale Belarusului. „În cursul acestor exerciţii se va exersa utilizarea sistemelor de rachete antitanc Next Generation Light Anti-tank Weapon şi Javelin, primite de Ucraina de la Regatul Unit şi SUA, precum şi a dronelor turceşti Bayraktar”, a spus purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Evocând numele de cod al exerciţiilor ucrainene ”Snowstorm-2022”, Zaharova a comentat ironic că speră ca acestea să nu se termine ca faimoasa povestire a lui Puşkin, cu acelaşi nume. La celebrul poet rus Aleksandr Puşkin, personajul principal se rătăceşte din cauza viscolului şi nu mai ajunge la biserica unde îl aştepta iubita sa, care fugise de acasă.

„Dacă vorbim despre securitate regională într-un context mai larg, atunci pentru consolidarea ei, NATO ar trebui, între altele, să anunţe că renunţă la politica ”uşilor deschise”, iar Ucraina să revină la statutul său de ţară neutră, în afara blocurilor militare, statut proclamat în Declaraţia privind suveranitatea Ucrainei din 16 iulie 1990”, a susţinut reprezentanta MAE rus în aceeaşi conferinţă de presă.