9.18.2020

DUPĂ O VARĂ LUNGĂ și FIERBINTE, CULORILE TOAMNEI au COTROPIT, din nou, ZĂRILE 💗


VĂ DORESC, TUTUROR, MULTĂ SĂNĂTATE ! 

SĂ NE  BUCURĂM  CÂT MAI MULT DE ZILELE CĂLDUȚE sau PLOIOASE și MELANCOLICE ale TOAMNEI, care deja NE ÎNCONJOARĂ, SĂ-I ASCULTĂM SFATURILE și POVEȘTILE FRUMOASE, SĂ-I MULȚUMIM PENTRU ROADELE încă BOGATE !

”Dacă e aşa, la ce s-a mai înfiinţat ?”

 


Varujan Vosganian comentează o informaţie despre candidaţii cu care USR PLUS vine la alegerile locale. 


Deputatul ALDE Varujan Vosganian comentează informaţia potrivit căreia zeci de candidaţi ai USR PLUS la alegerile locale în judeţul Iaşi provin din alte partide.

"Așadar, partidul care reînnoiește clasa politică, o reînnoiește cu candidați de la PNL, PSD, UNPR, PPDD, ALDE etc.etc. Ba chiar candidatul la președinția Consiliului Județean provine de la PNL. Păi dacă oamenii din celelalte partide sunt buni, partidul ăsta, USR, la ce s-a mai înființat?", se întreabă vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian

O nouă cortină de fier ar putea cădea peste Europa. E anunțul unui oficial ONU

 


Un investigator din cadrul Organizației Națiunilor Unite a avertizat cu privire la pericolul ca „o nouă cortină de fier” ar putea să cadă peste Europa. Declarația a venit în timpul unei dezbateri de la Geneva cu privire la presupusele încălcări ale drepturilor omului în Belarus. Astfel, raportorul general al ONU pentru Belarus, Anaïs Marin, a spus: „Să nu permitem ca o altă cortină de fier să cadă pe continentul european”.

Belarus, Federația Rusă, China și Venezuela au contestat opiniile reprezentanților ONU

 

În cadrul dezbaterii, Belarus, Rusia, China și Venezuela au întrerupt în mod repetat obiecțiile oficialilor de la ONU, în special atunci când Anaïs Marin a spus că situația drepturilor omului în Belarus este „catastrofală”. Aceasta a mai precizat că peste 10.000 de persoane au fost „arestate abuziv”, cerând autorităților să-i elibereze pe cei reținuți sub „acuzații motivate politic” și să renunțe la învinovățirile împotriva lor.

 

Lukashenko neagă trucarea alegerilor

 

Alexandr Lukașenko, liderul bielorus din 1994, neagă că ar fi trucat votul din 9 august pe care, conform rezultatelor, l-a câștigat cu un procent zdrobitor. Ulterior zilei votului, președintele reales a reprimat toate protestele și a încercat să îi îndepărteze din țară pe toți cei care se ridicau ca lideri ai opoziției, potrivit TheGuardian.

sursa:https://www.dcnews.ro/o-noua-cortina-de-fier-ar-putea-cadea-peste-europa-e-anuntul-unui-oficial-onu_771969.html

Codrin: ”România va fi noua casă luată de Iohannis cu japca”

 


Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat revoltat de insultele lui Rareș Bogdan la Renate Weber, Avocatul Poporului.

”Băi, monștrilor și oribililor din PNL! Ați șocat o țară întreagă! Un primar PNL își schingiuiește, umilește și torturează propriul copil! Rareș Ruj Roz o înjură ca un birjar beat și total idiot pe Renate Weber - Avocatul Poporului! Orban - prim ministru îl întreabă cu cinism pe un bătrân cu handicap, ce viteză prinde scaunul său cu rotile! Voi suferiți de grave probleme sexuale, mintale și de educație! Vă trebuie urgent un control de specialitate și internare urgentă la spitalul Socola! Și asta urgent, urgent, urgent!”.

Acesta a fost mesajul postat de Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook – și pentru care i-am solicitat o scurtă declarație. Nu a fost cam dură declarația, chiar așa l-a enervat Rareș?

Codrin Ștefănescu: ”Nu știu nici măcar dacă Rareș Bogdan este bărbat, pentru că un bărbat nu și-ar permite să insulte în așa hal o femeie, o doamnă, o personalitate de talie europeană. Nu, nu e deloc exagerat - a înjurat ca un birjar beat și total idiot și nu a făcut-o prima dată. Și nu e doar opinia mea, ci chiar a unor liberali adevărați, de bun simț, care sunt oripilați și nu se mai regăsesc cu un asemenea impostor în frunte.


Dragoș Dumitriu: Dar te referi la PNL în general, când spui ”monștrilor și oribililor din PNL”?


Codrin Ștefănescu: Nu, nu la toți, pentru că sunt oameni deosebiți în PNL, cu care am colaborat pe vremea USL – chiar vreau să-i aduc aminte lui Edi Hellvig că e liberal și el, oare nu vede ce se întâmplă? PNL devine nu doar o rușine, o pagină neagră pentru istoria politicii românești, dar poate fi chiar un pericol pentru democrație, pentru statul de drept despre care vorbesc chiar ei, cu atâta ipocrizie.


Dragoș Dumitriu: Adică vezi o problemă de siguranță națională? De ce te referi la șeful SRI?


Codrin Ștefănescu: Nu la funcția actuală mă refer, ci la om, pe care îl cunosc și știu că are principii, respect pentru dreptate și educație politică. De altfel, în parametrii aceștia am colaborat când a fost secretar general al PNL. Oare nu vede ce face PNL, prin impostorii ajunși în vârf? Se va ajunge la lucruri atât de grave, acești indivizi, așa ziși liberali, nu se vor da în lături de la nimic – vor fi în stare de orice!


Dragoș Dumitriu: PNL a ajuns să susțină – ba chiar să acopere personaje precum acel primar de Sângeorz, crezi că opinia publică le va reproșa asta?


Codrin Ștefănescu: Să reproșeze PNL-ului?! Oameni buni - uitați-vă la primarul acela PNL din Sângeorz cum se purta cu familia – așa se vor purta și ei cu românii, cu voi toți! Vă vor pune în genunchi, cu fața la perete, ca pe copila aia! Și când cineva va îndrăzni să le spună ceva, ei vor răspunde – ”Ce vă băgați, e casa noastră”!


Dragoș Dumitriu: ”România, casa mea” – ar fi un model prezidențial, nu?...


Codrin Ștefănescu: Da, România va fi una dintre multe case ale lui Iohannis, luată tot cu japca. Dacă nu cumva chiar este… Rareș Bogdan va putea să insulte pe oricine ca un birjar beat, așa cum o face de mult – și da, repet, trebuie urgent un control de specialitate și internare urgentă la spitalul Socola! Numai să nu facă și acolo spital Covid.


Dragoș Dumitriu: O ultimă întrebare: am văzut că ești supărat pe Eugen Teodorovici.


Codrin Ștefănescu: Numai pe prieteni de poți supăra, restul nu au de ce să te intereseze. Nu, nu sunt supărat pe Eugen, sunt doar puțin dezamăgit, asta e tot…

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200918/31719896/Codrin-Romania-va-fi-noua-casa-luata-de-Iohannis-cu-japca.html

De ce tehnologiile de recunoaștere facială devin tot mai controversate

 


De câțiva ani poliția din Marea Britanie investește tot mai mult în soft-uri de recunoaștere facială și tot mai des pot fi văzute dubele albe unde imaginile sunt procesate pentru a se decide ce persoane suspecte vor fi legitimate. Însă chiar și o țară atât de obișnuită cu camerele de supraveghere începe să-și pună întrebări presante despre tehnologia de ”face recognition”: este folosită legal, încalcă dreptul la intimitate, are încă erori, s-a exagerat cu implementarea ei? Poliția spune însă că tehnologia este foarte utilă în depistarea celor care au de gând să comită atentate teroriste.


New York Times scrie că și în Marea Britanie, țară unde camerele de supraveghere sunt numeroase, tot mai multe voci se ridică împotriva noilor tehnologii de recunoaștere facială.

În Londra se estimează că sunt peste 400.000 de camere de supraveghere, densitatea fiind depășită doar în Beijing. Regatul Unit este însă o țară democratică și este pusă la îndoială legalitatea folosirii intense a acestei tehnologii.

Tot mai multe organizații cer ca poliția să înceteze în a mai folosi tehnologii de ”live facial recognition”, practic fiind vorba de compararea în timp real a imaginilor furnizate de CCTV cu baze de suspecți întocmite de poliție. Cei care solicită încetarea supravegherii în timp real spun că tehnologia este intruzivă, are probleme de funcțonare și încalcă dreptul cetățeanului la confidențialitate.

Cei de la poliție apără utilizarea tehnologiilor de recunoaștere facială și spun că ajută la prinderea infractorilor, mai ales că bugetul instituției a fost tăiat în ultimii ani.

Regatul Unit este una dintre țările occidentale care a sacrificat cel mai mult confidențialitatea în numele siguranței și numărul de camere ciu circuit închis a crescut mult sub influența mai multor factori, pornind cu atacurile teroriștilor nord-irlandezi din anii 90, dar și cu atentatele de la New York, din 2001.

De exemplu, la Cardiff, camerele sunt folosite de două ori pe lună la evenimente de amploare, în timp ce la mitingul aviatic din iulie au fost scanate 21.000 de fețe și șapte persoane au fost depistate ca fiind pe lista de suspecți, iar după verificări s-a dovedit că doar patru se regăseau de fapt pe listă.

De exemplu, tehnologia a fost folosită și la concerte și la meciuri de rugby, locuri unde au fost prezente zeci de mii de persoane, iar soft-urile au ajutat polițiștii să identifice din mulțimea de oameni persoanele care se găseau pe listele celor suspecți că ar fi comis diverse infracțiuni.

Reprezentanții poliției din Țara Galilor spun că tehnologia este necesară fiindcă au fost tăieri de buget în ultimii ani și instituția trebuie să facă mai multe cu bani mai puțini. Poliția spune că din 2017 și până în prezent 57 de persoane au fost arestate după ce au fost identificate cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială.

Criticii tehnologiei susțin că poliția nu a fost suficient de transparentă la capitolul mod de folosire și mai ales la crearea listelor de suspecți care sunt la baza utilizării acestei tehnologii. Listele pot fi incomplete sau pot conține oameni care au plătit pentru infracțiunea comisă și nu ar trebui să se mai afle pe aceste liste.

Mai multe voci spun că tehnologiile de facial recognition sunt adoptate foarte rapid fără să fi fost puse în dezbatere publică, deși ar fi fost nevoie.

În plus, spun criticii, trebuie să fie prevederi legale despre unde poate fi folosită tehnologia, despre cum sunt create listele și despre cât timp pot fi stocate imaginile.

Mai sunt și cei care spun că tehnologia nu este încă perfectă și dă erori mai ales la identificarea personelor de culoare, dar și a femeilor.

Susținătorii tehnologiei spun că ea este de un real ajutor în depistarea celor care vor să comită atentate teroriste și că soft-urile și camerele video sunt extrem de eficiente în a depista suspecții, chiar și la adunări de mii de persoane.

sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-it-23373864-tehnologiile-recunoastere-faciala-devin-tot-mai-controversate-tara-occidentala-care-foloseste-cel-mai-mult.htm

Metroul din Moscova va introduce plata prin recunoaștere facială / Aproximativ 12.300 de camere vor fi instalate în vagoanele de metrou

 


Metroul din Moscova se pregătește să lanseze primăvara viitoare ceea ce primăria capitalei ruse afirmă că va fi primul sistem de plăți pe baza recunoașterii faciale din lume, relatează Moscow Times.

Primarul adjunct al Moscovei responsabil de transportul public, Maxim Liksutov, a afirmat vineri că rezidenții orașului „nu mai sunt impresionați” de tehnologia touchless cu care pot plăti un bilet la metrou prin intermediul cardului bancar și a telefoanelor smart.

„Metroul se îndreaptă spre un nou nivel: plata cu fața”, a declarat Liksutov, adăugând că „implementăm și testăm activ [tehnologia] și vom încerca să echipăm cel puțin un turnichet cu această funcție în fiecare stație de metrou până primăvara viitoare”.

Acesta a afirmat că niciun metrou din lume nu a implementat la scară largă un sistem de plată prin recunoaștere facială și că Moscova are „toate șansele” să fie prima.

„Imaginați-vă că turnicheții se deschid în fața voastră ca ușile glisante de la magazine”, a descris acesta cum ar funcționa sistemul, adăugând că „sună puțin fantastic dar acesta este viitorul nostru imediat”.

Tehnologia de recunoaștere facială va fi folosită și ca un instrument de supraveghere nu doar pentru a crește comoditatea călătorilor, metroul din Moscova plănuind să instaleze în jur de 12.300 de camere cu funcția respectivă în 1.500 de vagoane de metrou până la sfârșitul lui 2020.

Autoritățile din capitala Rusiei au introdus deja tehnologia de recunoaștere facială în oraș ca parte a unei rețele de aproape 200.000 de camere de supraveghere în întreg orașul pentru a identifica infractori și suspecți, potrivit autorităților moscovite.

Orașul Guiyang din sud-vestul Chinei a lansat în ulie o opțiune de plată pe baza recunoașterii faciale printr-o aplicație pe telefon la metroul și autobuzele din oraș. În luna august o companie din Los Angeles a introdus pentru prima dată în Statele Unite plata prin recunoaștere facială la restaurantele din apropierea sediului său.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24293031-metroul-moscova-introducere-plata-recunoastere-faciala.htm

Fetițe de cinci ani obligate să întrețină relații sexuale de către asistenții maternali, în Argeș

 


Un cuplu de asistenți maternali este acuzat că le-ar fi cerut copilelor pe care le avea în plasament să întrețină relații sexuale între ele, în timp ce erau filmate.

În acest moment, a fost demarată o anchetă penală atât pe numele celor doi argeșeni, cât și la Protecția Copilului Argeș.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât fetele au vârste foarte fragede. Mai exact, 4 ani, respectiv 5 ani. 

Toată povestea ar fi început încă din 2016 și a durat până în 2019, perioadă în care cele 2 fete au fost în grija unui cuplu de asistenți maternali. 

Potrivit surselor, fetițele erau învățate și obligate să întrețină relații sexuale chiar de la varsta de 1, respectiv 2 ani. 

Cu privire la această faptă, a fost sesizată Protecția Copilului, cu atât mai mult cu cât, în ciuda faptului că fetele nu se mai află acolo, cei doi au primit în plasament un alt copil

Anchetatorii fac cercetări în acest moment.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/fetite-cinci-ani-obligate-relatii-sexuale-asistenti-maternali-arges-582190.html

Școli din București, ÎNCHISE în perioada ALEGERILOR LOCALE

 


Școlile din Capitală care găzduiesc secții de votare vor avea cursurile suspendate în perioada 24-29 septembrie, a decis Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. O altă hotărâre aprobată a fost intrarea Liceului Traian Vuia și a Grădiniței 185 în scenariul roșu.

”Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, anunță Prefectura Capitalei, conform Mediafax. 

Totodată, s-a aprobat scenariul galben de organizare și desfășurare a cursurilor în trei grădinițe din Sectorul 4 - Gan Eden, Prietenii mei și Illo, precum și în cinci școli gimnaziale din Sectorul 6, respectiv 197, Adrian Păunescu, 59, Constantin și Elena și Sf Andrei.

sursa:https://www.dcnews.ro/scoli-din-bucuresti-inchise-in-perioada-alegerilor-locale_771944.html

Cruce cât un bloc într-o localitate din România

 


Un preot a ridicat o cruce uriaşă într-o localitate din judeţul Satu Mare.

Crucea are o înălţime de 16 metri şi o lăţime de 1,4 metri şi a fost amplasată pe locul fostei mănăstiri din localitate.

„CRUCEA MĂNĂSTIRII ” Crucea Codrului”
16 metri lungime – 1.4 lățime

Cu ajutorul lui Dumnezeu am amplasat la Cuța, pe dealul mănăstirii,cea mai înaltă CRUCE din județul Satu Mare, unde acum 402 ani a fost o istorică vatră monahală.
A fost un proiect și un vis personal pe care l-am realizat din dragoste pentru țara codrului, ca această cruce să lumineze peste toate satele codrenești. Momentul amplasării crucii a fost printre cele mai emoționante din viața mea până la lacrimi, având în vedere că îmi doream să fac un monument creștinesc al județului Satu Mare
Mulțumesc lui Dumnezeu
„, a scris preotul Marian Chereji pe pagina de Facebook a parohiei pe care o conduce.

sursa:https://www.cotidianul.ro/inedit-cruce-cat-un-bloc-intr-o-localitate-din-romania/

Boală gravă provocată de vaccinul aflat în teste

 


Femeia vaccinată cu vaccinul produs de AstraZeneca a făcut într-adevăr mielită transversă, o afecţiune gravă.

Informaţia apare într-un document intern de siguranţă al gigantului farmaceutic pe care l-au obţinut jurnaliştii CNN.

În act scrie că femeia de 37 de ani, anterior sănătoasă, a suferit mielită transversă confirmată, după a doua doză de vaccin şi că a fost spitalizată din această cauză.

Pacienta a avut dureri în braţe şi picioare, dureri de cap şi dificultăţi la mers.

La scurt timp după acest moment compania a respins relatările din presă despre faptul că femeia are un caz confirmat de boală neurologică rară.

Din cauza stării de sănătate a participantei la studiile clinice de fază 3, acestea au fost oprite o perioadă, şi reluate în urmă cu o săptămână, însă doar în Marea Britanie şi Brazilia, nu şi în SUA.

Reprezentanţii companiei nu au recunoscut în mod oficial afecţiunea femeii, vorbind public despre o “boală inexplicabilă” pe care o are aceasta.

Anumiţi specialişti au acuzat chiar lipsa de transparenţă a acestora.

Într-un comunicat recent compania farmaceutică a explicat că se angajează să respecte siguranţa participanţilor la studiu.

Niciun alt caz similar nu a fost diagnosticat printre alţi voluntari ai studiului, potrivit raportului obţinut de CNN.

Femeia care s-a îmbolnăvit după vaccin a început să se simtă mai bine.

sursa:https://www.cotidianul.ro/boala-grava-provocata-de-vaccinul-aflat-in-teste/

Orban cere ajutor „de sus“, ca să-l salveze pe Nicușor

 


Cu mai puțin de 10 zile înainte de alegerile locale, și la puțin timp după apariția în presă a înregistrărilor compromițătoare cu Nicușor Dan, lucrurile nu stau prea roz în sînul puterii. O discuție tensionată a avut loc la Cotroceni, între premier și președinte, susține Cozmin Gușă. Consultantul politic a dezvăluit la DC News: 

Din surse zero, am aflat azi de dimineață despre discuția tensionată care a avut loc la Cotroceni între Iohannis și un Orban disperat care a rupt poarta Cotroceniului, a cărui disperare nu vine dintr-un scor prost al PNL la nivel național. Marea problemă a lui Orban este că Nicușor Dan este în postura de a pierde și scorul mic al PNL în București îl va face pe Ludovic Orban ca-n noaptea alegerilor să devină victima celor care doresc să-l dea jos de la conducere” a spus Cozmin Gușă, în emisiunea DCNews.

”Orban s-a dus la președinte și i-a cerut să implice instituțiile statului în efortul de a-l ajuta pe Nicușor Dan să nu piardă alegerile, vă spun din surse zero”, a mai afirmat Gușă.

Consultantul politic mai afirmă:

Ludovic Orban a aflat ieri dimineață situația din București, care se prezintă în felul următor. Conform sondajelor PNL, campionul politic al Bucureștiului este, la votul politic, USR-PLUS cu 38%, urmat de PSD între 28% și 29%, respectiv PNL, care a căzut la 22%. În acest moment, lupta s-a tripolarizat cu un PNL perdant, dar cu USR-PLUS la pupitru. Ceea ce va însemna o super-înfrângere pentru Ludovic Orban. 

Lucrurile nu stau la fel în lupta pentru primărie, Băsescu a rămas la 13%, dar Nicușor Dan, după dezvăluirile din ultimele zile, în acest moment, este pe trend descendent, la o cvasi-egalitate cu Gabi Firea, în jurul a 33%.” a spus Cozmin Gușă, care a dezvăluit că a ”pus mâna” ieri pe sondajul la comanda PNL, după vizita în Constanța a premierului.

Sondajul a fost realizat alaltăieri, de tip CATI, a fost procesat ieri noapte, ca în după-amiaza zilei de ieri să fie rezultatele pe masa PNL, a spus Gușă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/gusa-orban-cere-ajutor-de-sus-ca-sa-l-salveze-pe-nicusor/

DULCEAŢĂ DE MORCOVI

 


ingrediente

   doua kg morcovi
   doua kg zahar tos
   doua batoane scortisoara
   doua lamai
   un praf de sare
   3 plicuri zahar vanilat
   3 litri apa plata





mod de preparare

Intai curatam morcovii de coaja si ii spalam bine.
Intr-o oala punem apa la fiert si adaugam morcovii intregi, impreuna cu un praf de sare si ii fierbem 30 de minute fara a-i lasa sa se inmoaie. Dupa acest timp ii scurgem de apa ( pe care n-o aruncam ) si ii lasam la racit, apoi ii taiem cubulete. Curatam coaja lamailor pana la pulpa, le taiem cubulete si le eliminam samburii.
Acel cca un litru de apa in care au fiert morcovii il repunem la fiert, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 30 de minute pana cand se formeaza un sirop in care adaugam cubuletele de morcovi si lamaie. Fierbem pe foc mic, amestecand usor.

Cand dulceata se leaga (adica curge fir din lingura) adaugam zaharul vanilat si batoanele de scortisoara si oprim focul.
Pregatim borcanele: le spalam si le zvantam.
Scoatem batoanele de scortisoara din dulceata si cu un polonic folosit doar pentru dulceturi, luam cate putin din dulceata si morcovi si umplem cu atentie borcanele.
Inchidem ermetic fiecare borcan cu capacul aferent si le intoarcem cu dosul in sus. Lasam sa se raceasca, apoi depozitam borcanele in camara.

Dulceata de morcovi se consuma ca atare sau se foloseste la diferite preparate dulci.





DEZBATEREA electorală a momentului pentru Sectorul 1, LIVE la DCNewsTV

 


Nu rata astăzi dezbaterea electorală a momentului pentru funcția de primar al Sectorului 1. 

Invitați au fost Daniel Tudorache, primarul PSD în funcție și candidat pentru un nou mandat, Clotilde Armand, candidata susținută de USR-PLUS și PNL, candidatul independent Daniel Bucura, Adriana Bahmuțeanu - candidata susținută de PER, Ioana Constantin (PMP), Amalia Nenovici (ALDE). 

Nici de această dată, candidatele Clotilde Armand și Ioana Constantin n-au răspuns invitației, nici negativ, nici pozitiv. Astfel, de la ora 14:00, pe dcnews.ro, la DCNews TV, dar și pe rețelele sociale urmăriți dezbaterea electorală a momentului pentru Primăria Sectorului 1. Vor participa, prin urmare, Daniel Tudorache (PSD), Adriana Bahmuțeanu (PER), Daniel Bucura (independent) și Amalia Nenovici (ALDE). 

sursa:https://www.dcnews.ro/dezbaterea-electorala-a-momentului-pentru-sectorul-1-live-la-dcnewstv_771891.html

L-a înhățat Dracul pe Gigi !

 


Gigi Becali, patronul FCSB, dispărut din spațiul public în ultima vreme, s-a infectat cu noul coronavirus, au declarat surse medicale și apropiate latifundiarului din Pipera pentru portalul stiripesurse.ro.

Aceleași surse spun că și mama lui Gigi Becali, Alexandrina, a fost infectată cu COVID-19. Cei doi s-ar fi vindecat, însă medicii le-au recomandat să evite, momentan, orice interacțiune cu alte persoane.

Becali ar fi refuzat să fie tratat în spital, iar echipele medicale s-ar fi deplasat la vila sa din Pipera.

Becali, coronavirusul și Dracul

Patronul FCSB declara, potrivit Antenei 3, că ”Dracul a făcut virusul ăsta, ca să închidă bisericile”.

Tot el a declarat la „Digi Sport Matinal”: „Poți să te dai peste cap, dar, dacă așa a vrut Dumnezeu… Asta-i o boală pe care o ia oricine. Trăim cu ea. Deschideți stadioanele să se îmbolnăvească lumea, pentru că până la urmă toți o să luăm acest virus!”.

Într-un interviu acordat România TV, patronul FCSB a susținut că dacă el merge la Sfânta Liturghie și la Sfântul Maslu nu are cum sa fie niciun fel de microb de COVID.

„Uleiul care este mirul ungerii de la Sfantul Maslu. Eu nu port mască. Nu port mască nu pentru că nu vreau. Eu am făcut testul, pentru ca am clinica, si sunt sanatos”, a spus Becali.

Opere ale lui Galileo Galilei și Isaac Newton furate, găsite în Neamţ

 


Cărți și manuscrise vechi în valoare de peste 2.500.000 de lire sterline, care ar fi fost furate din Londra, au fost găsite în judeţul Neamţ, în urma cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile din Marea Britanie şi Italia, anunţă Poliţia Română. 

Cărțile includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo Galilei și ale omului de știință Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol Francisco Goya.  

La data de 16 septembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul I.P.J. Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Neamț, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie.

În urma activității desfășurate, au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi, despre care există indicii că ar fi fost sustrase din Anglia, în perioada 2017 – 2019.

Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor sunt arestate preventiv în Anglia.

Activitățile au fost derulate în cadrul unei echipe comune de anchetă (JIT BROOKS), constituite între autoritățile judiciare din România, Anglia și Italia, iar ancheta s-a desfășurat sub egida EUROJUST, cu sprijinul EUROPOL.

Activitatea de cooperare investigativă internațională a beneficiat de sprijinul  EMPACT prioritatea infracțiuni contra patrimoniului. Ciclul de politici europene EMPACT are ca prioritate lupta împotriva criminalității organizate, în perioada 2018-2021″, arată IGPR într-un comunicat.

Poliția Română amintește că, la data de 25 iunie 2019, polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 28 de percheziții în România, în cadrul unei acțiuni ce avut loc simultan și în Anglia și Italia, pentru destructurarea unei grupări infracționale. Perchezițiile de atunci au avut loc în județele Iași, Neamț, Suceava, Brașov, Bihor și municipiului București.

„Membrii grupării erau bănuiți de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și depozite amplasate în special în Anglia (14 fapte comise), dar și în alte state din UE.

Polițiștii au pus în executare 12 mandate de aducere, mai multe persoane fiind audiate.  În urma activităților desfășurate, au fost descoperite mai multe bunuri și înscrisuri cu valoare probantă în cauză, fiind instituite și măsuri asigurătorii. Au fost reținute 4 persoane, iar față de alte 3 au fost puse în executare mandatele europene de arestare emise pe numele lor.

În cadrul echipei comune de anchetă, au fost desfășurate activități inclusiv pe teritoriul Angliei și Italiei.

În cadrul EUROPOL, a fost constituit un centru operațional de comandă unde au fost prezenți câte un reprezentant al celor trei state din echipa comună de anchetă, care au coordonat de la acel nivel activitățile desfășurate în cadrul acțiunii comune.

De asemenea, la acțiunea desfășurată în România, au fost prezenți analiști din cadrul Europol, care au sprijinit activitățile efectuate de polițiștii români prin birourile mobile.

La acțiunea desfășurată în România au participat peste 130 de polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Institutului Național de Criminalistică și din structurile de investigații criminale și criminalistică din inspectoratele de poliție județene Neamț, Iași, Suceava, Brașov și Bihor.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Echipa comună de anchetă a fost constituită la nivelul EUROJUST, în anul 2017, de autoritățile judiciare române și britanice, iar ulterior a aderat și Italia, de la data respectivă fiind efectuate mai multe activități de investigare și cercetare penală și cooperare polițienească internațională.

Pe parcursul anchetei, au fost organizate mai multe întâlniri de coordonare la care au participat procurori și polițiști britanici, români și italieni”, se mai arată în comunicatul citat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-opere-ale-lui-galileo-galilei-si-isaac-newton-furate-din-londra-gasite-in-neamt/

Cu „Manole” Isărescu la judecată: Începe procesul

 


Procesul în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cere „constatarea calităţii de colaborator al Securităţii” pentru guvernatorul BNR Mugur Isărescu începe vineri, la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul începe la trei luni de la înregistrarea dosarului.

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană”, arăta instituția.

Isărescu ar fi activat ca informator în perioada 1979-1989, furnizând fostei Securităţi informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România.

Documentele CNSAS arată că Isărescu ar fi turnat la Securitatea două persoane care se plângeau de frig, foame și de transportul greu din Drumul Taberei.

„Învederăm onoratei instanţe că, din analiza dosarelor (…), rezultă că domnul (Mugur Isărescu, n.r.) a colaborat cu organele de Securitate, furnizându-le informaţii sub nume conspirativ (…). La stabilirea identităţii dintre sursa (…) şi dl. (Mugur Isărescu- n.r.) au fost avute în vedere mai multe documente, pe care le ataşăm în copie certificată, potrivit legii, respectiv: dosarul nr. (cota CNSAS) – Dosar obiectiv, dosar nr. (cota CNSAS) – Dosar obiectiv. Astfel, în cuprinsul tabelului privind reţeaua informativă datat 3.05.1989 se găseşte consemnarea (…) cu numele conspirativ (…); data obţinerii aprobării de partid (…) 16.03.1986. Facem precizarea că, deşi este menţionată obţinerea aprobării de partid la data de 16.03.1986, celelalte documente din dosar atestă faptul că dl. (Mugur Isărescu, n.r) a fost folosit în calitate de persoană de sprijin/sursă încă din 1979. Prin urmare, se poate deduce că abia la data menţionată s-a obţinut aprobarea organelor de partid, în perioada 1982 – 1986 fiind folosit de organele de securitate fără aprobarea PCR”, se arată în documentul trimis în instanţă de CNSAS.

Dosarul a fost înregistrat la 15 iunie la Curtea de Apel Bucureşti.



sursa:https://www.cotidianul.ro/cu-manole-isarescu-la-judecata-incepe-procesul/

Un urs de peșteră, foarte bine conservat, descoperit după topirea permafrostului arctic

 


Crescătorii de reni din Rusia au descoperit ceea ce oamenii de știință spun că este prima carcasă de urs de peșteră cu țesut moale intact în regiunea care se confruntă cu topirea permafrostului, relatează Moscow Times.

(Permafrostul este un strat de sol și de roci care nu se dezgheață nici în timpul verii)

Cercetătorii de la North-Eastern Federal University au spus că anterior au dat doar peste cranii și oase ale speciei preistorice care a dispărut acum aproximativ 15.000 de ani.

”Astăzi acesta este primul și singurul de felul său - o carcasă întreagă cu țesut moale”, a spus cercetătoarea Lena Grigorieva.

”Este complet conservat, cu toate organele interne la locul lor, inclusiv nasul. Această descoperire este de mare importanță pentru întreaga lume”, a adăugat ea.

Topirea permafrostului în Siberia a dus la descoperirea mamuților și a rinocerilor lânoși în ultimii ani.

Este nevoie de o analiză cu radiocarbon pentru a detecta vârsta ursului de peșteră.

Experții de mediu avertizează că topirea permafrostului în aceste regiuni poate duce la eliberarea unor cantități mari de gaze de seră în atmosferă, accelerând și mai mult schimbările climatice.



sursa:https://science.hotnews.ro/stiri-arheologie-24291725-urs-pestera-foarte-bine-conservat-descoperit-dupa-topirea-permafrostului-arctic.htm

Temperaturi în scădere şi vânt puternic pe parcursul zilei de vineri

 


Vremea se va răci în Bucureşti pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime coborând spre 25 de grade Celsius, în timp ce vântul va atinge la rafală 40-50 km/h, arată prognoza specială pentru Capitală publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit Agerpres.


"Cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica începând cu dimineaţa zilei de vineri (18 septembrie) şi va atinge viteze la rafală, în general de 40 - 50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15 - 17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă şi se va situa în jurul valorii de 25 de grade", precizează sursa citată.

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă până vineri la ora 16:00.

Astfel, începând de vineri dimineaţa, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 - 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 - 55 km/h. De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24291867-prognoza-speciala-pentru-bucuresti-temperaturi-scadere-vant-puternic-parcursul-zilei-vineri.htm