5.23.2020

AMERICANII BAT ȘEAHUA, CA SĂ PRICEAPĂ IAPA ! VINE SEZONUL URAGANELOR ...




Meteorologii americani au transmis avertizări în ceea ce privește începutul sezonului uraganelor. 

Iată ce spune climatologul Roxana Bojariu și la ce trebuie să ne așteptăm pentru România. 

Meteorologii americani susțin că uraganele de anul acesta vor fi mai intense decât în trecut, în special din cauza schimbărilor climatice. Aceștia spun că în Oceanul Atlantic se vor forma între șase și zece uragane. Dintre acestea, cel puțin trei vor lovi țărmul cu viteze ale vântului de peste 170 de km / h. 

Sezonul uragenelor începe oficial pe 1 iunie și durează șase luni, cu o perioadă de vârf în lunile august și septembrie. Astfel, dacă previziunile meteorologilor se vor dovedi corecte, vom avea un record de cinci sezoane consecutive cu o intensitate peste normal. 

Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, situația va fi și mai periculoasă, pentru că operațiunile de evacuare vor fi serios perturbate și pentru că locurile din adăposturile de urgență va trebui redus drastic. 

Iată ce spune climatologul Roxana Bojariu. Ce se va întâmpla în următorii ani
 
"Modelele pe care le folosesc colegii noștri americani ne pot furniza astfel de informații cu un grad rezonabil de încredere, dar sunt și alți factori care intervin. 

Prima furtună tropicală deja s-a format și s-a dezvoltat în luna mai, dar nu s-a transformat într-un uragan care să pună probleme. 

Sunt cinci categorii de uragane, în funcție de intensitatea lor, iar intensitatea se pare că tot crește. 

Pe unii oameni de știință, modificarea statistică a uraganelor, i-a făcut să se gândească la introducerea categoriei a șasea, adică uragane care au intensități ale vântului de peste 253 de km / h. 

Se pare că în umătorii ani, decenii vom avea nevoie de o actualizare a clasificării, pentru că e clar că vom avea uragane mai complexe, odată cu schimbarea climatică și încălzirea globală", a declarat Roxana Bojariu, climatolog, în direct la Digi24. 

La ce trebuie să ne așteptăm pentru România

"Evident, trebuie să ne așteptăm și noi la fenomene extreme cum ar fi furtuni puternice, generate altfel decât în zona tropicală, dar cu intensificări de vânt care pot aduce distrugeri, inclusiv cu manifestări de tipul tornadelor, dar și la valuri de căldură, valuri intense și persistente. 

Modelele și observațiile arată că, de fapt, verile în zona noastră, vor fi caracterizate de aceste alternanțe, de valuri de căldură, cu valori maxime mari, pe perioade lungi de timp, care pot fi întrerupte punctual de perioade scurte, dar cu furtuni intense, care să aducă cantități crescute de precipitații. 

Ceea ce nu este o veste bună este că acestea vor fi pe durate scurte de timp și foarte localizat. 

E vorba până la urmă de clima globală și evident că și noi va trebui să fim pregătiți pentru aceste fenomene extreme", a completat ea. 


sursa: https://www.dcnews.ro/incepe-sezonul-uraganelor-ce-se-va-intampla-cu-romania-bojariu-nu-este-o-veste-buna_750078.html

SUA se retrage din tratatul Cer Deschis. Donald Trump a evocat posibilitatea efectuării primului test nuclear american după anul 1992


https://superimagini-album.blogspot.com/2020/05/sua-se-retrage-din-tratatul-cer-deschis.html#links

Administraţia Trump ar fi discutat despre efectuarea unui test nuclear american, relatează presa din SUA.

Administraţia preşedintelui Donald Trump a evocat posibilitatea efectuării primului test nuclear american după anul 1992, ca avertisment la adresa Rusiei şi Chinei, decizie ce ar reprezenta o schimbare radicală a politicii de apărare a SUA, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului Washington Post, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Conform acestei publicaţii, care citează un înalt responsabil guvernamental şi doi foşti responsabili, toţi sub acoperirea anonimatului, discuţia a avut loc în timpul unei reuniuni desfăşurate pe 15 mai şi a survenit după ce oficiali americani au spus că Rusia şi China ar efectua astfel de teste. Moscova şi Beijingul au dezminţit, în timp ce Washingtonul nu a adus dovezi în sprijinul acelor afirmaţii.

În opinia înaltului responsabil american citat de Washington Post, dacă Statele Unite ar arăta că pot efectua ''rapid'' un test nuclear aceasta ar fi o bună tactică de negociere într-o perioadă în care Washingtonul încearcă să încheie cu Rusia şi China un acord tripartit asupra armelor nucleare. Reuniunea s-a încheiat fără o decizie, iar sursele au păreri diferite cu privire la continuarea acestei discuţii, mai notează cotidianul american.

În opinia lui Beatrice Fihn, membră a Campaniei internaţionale pentru abolirea armelor nucleare (ICAN), grupul care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2017, un eventual test nuclear american ar putea conduce la declanşarea unui nou Război Rece. ''Aceasta ar distruge orice şansă de a evita o nouă şi periculoasă cursă a înarmării nucleare. Aceasta ar conduce în final la erodarea cadrului mondial al controlului armamentelor'', a estimat ea într-un comunicat.

SUA se retrage din tratatul Cer Deschis

Relatarea din Washington Post survine după ce preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea SUA din tratatul Cer Deschis (Open Skies), acuzând Rusia că încalcă acest acord ce permite zboruri de observaţie între statele semnatare pentru verificarea mişcărilor militare.


sursa: https://www.dcnews.ro/test-nuclear-american-avertisment-pentru-rusia-si-china_750085.html


Proteste de amploare în toată Germania, împotriva restricțiilor. Sunt aşteptate 60 de demonstraţii separate.





Germania: în weekend, proteste de amploare în marile orașe împotriva restricțiilor

Noi proteste sunt planificare în acest weekend în mai multe oraşe din Germania împotriva restricţiilor legate de coronavirus, informează dpa.

Protestele urmează să aibă loc în capitala Berlin, la Stuttgart, Koln, Munchen, Frankfurt şi Hanovra.

Oraşul Stuttgart se aşteaptă la o demonstraţie mai mică decât weekendul trecut, când au participat aproximativ 5.000 de persoane. 

La Koln, aproximativ 500 de persoane intenţionează să formeze un lanţ uman.

În landul Bavaria (sud), sunt aşteptate 60 de demonstraţii separate, cu aproximativ 1.000 de participanţi, iar cea mai mare în capitala acestui stat, Munchen.

Mii de persoane au ieşit în stradă weekendul trecut în oraşe din întreaga Germanie, protestând împotriva restricţiilor legate de coronavirus şi a ceea ce susţin că sunt încălcări ale drepturilor constituţionale.

Multe altele au luat de asemenea parte la contrademonstraţii împotriva teoriilor conspiraţiei şi grupurilor de dreapta în legătură cu care poliţia a avertizat că ar putea exploata tulburările, relatează Agerpres.

sursa: https://www.dcnews.ro/germania-proteste-de-amploare-in-marile-orase-impotriva-restrictiilor_750037.html







BANCURILE ZILEI !




Fuga de polițist

Un şofer gonea cu 150 km/oră. Vede girofarul unei maşini de poliţie în oglindă si accelerează.

După o vreme, vede că nu poate scăpa de poliţist şi trage pe dreapta. 

Poliţistul îi spune:

– Am avut o zi groaznică şi vreau sa ajung acasă. Dar mi-a plăcut urmărirea. Aşa că zi-mi o scuză bună şi te las să pleci.

– Acum trei săptămâni, nevastă-mea a fugit cu un poliţist, zice şoferul. Când te-am văzut în spate, am crezut că vrei să mi-o aduci înapoi.





 Într-o zi, un papagal mergea liniştit pe mijlocul străzii. 

Trece un tip cu un BMW cu viteză pe acolo şi, nevăzînd papagalul, dă peste el şi îl aruncă pe trotuar.

Şoferul vede papagalul, îl ia în braţe, îl duce imediat la el acasă şi îl bagă într-o cuşcă. Îi pune apă, pîine şi pleacă.

După câteva ore, papagalul îşi revine şi spune mirat:

- Iote, doamne... o gratie, 2 gratii, 3 gratii... aoleooo... pîine, apă... Iote, băăă, m-au băgat gaborii la puşcărie că am dat peste ăla cu BMW !

sursa: https://www.dcnews.ro/bancul-zilei-fuga-de-politist_750033.html