10.29.2020

Se va suspenda campania electorală ?

 


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, cheamă experții să explice dacă se poate ține campania electorală sau nu, având în vedere că reprezintă un pericol de răspândire a Covid-19. Potrivit lui Marcel Ciolacu, România ar avea deja peste 6000 de cazuri pe zi, el spunând că trebuie așteptată însă raportarea de astăzi de la ora 13.00 pentru confirmare.

”Specialiștii trebuie să iasă și să spună dacă este oportun sau nu (organizarea campaniei electorale n.r.). Specialiștii au spus că nu ziua votului este problema, ci campania electorală.  Cum poți să stopezi, cu o campanie electorală, valul ascendent de infectări”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a mai arătat că partidul său nu are o problemă cu data alegerilor, ci cu prioritățile românilor și că în acest moment prioritară este sănătatea oamenilor, nu alegerile.

”Când ai 6000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend? Întrebați-l pe Orban, că el le știe pe toate”, a mai spus liderul PSD.

Orban, prins în flagrant de Floriana Jucan !

 


O nouă lovitură dată de cunoscuta jurnalistă și scriitoare Floriana Jucan, fondatoarea ”Q Magazine”.

Floriana Jucan publică un adevărat flagrant în care Orban stă fără mască în mijlocul unui grup numeros, cu ocazia învestirii primarului Nicușor Dan.


”Premierul Ludovic Orban, preşedintele Klaus Iohannis, tot Guvernul României, de opt luni de zile, către români: Păstraţi "distanţa socială"! Evitaţi aglomeraţiile! Purtaţi mască de protecţie!”, comentează Floriana Jucan.

Floriana notează lângă fotografii: ”Acelaşi premier al României, azi, 29 octombrie, la evenimentul de învestire a Primarului General, Nicuşor Dan”.


În plus, Floriana Jucan enumeră și condițiile în care masca poate fi dată jos, conform deciziei CNSU din 26.10.2020:

”În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”.

Ceea ce, se vede din fotografiile postate, nu se întâmplă în cazul de față. Deci, sfidare pe față a populației, așa se numește atitudinea premierului Orban.

"Am depășit PNL în sondaje. Avem 31%”

 


Conducerea PSD s-a reunit, joi, în ședința Consiliul Național Politic pentru a discuta despre linia de atac pe care partidul o va folosi în campania electorală. În spatele ușilor închise, Marcel Ciolacu le-a spus liderilor social-democrați cum stă partidul în sondaje și care este mesajul electoral pe care aceștia trebuie să-l transmită în teritoriu.


"Am depășit PNL în sondaje. Avem 31%, cu un procent mai mult decât liberalii. USR este în creștere, are 20%. Vă spun că după alegeri intrăm la guvernare. Oamenii noștrii din teritoriu trebuie să știe asta și vreau să le spunem", ar fi spuș Marcel Ciolacu, la ședința CPN, conform surselor Hotnews.ro.
Sondajul prezentat de Ciolacu liderilor ar fi fost efectuat de Vasile Dîncu. "Cifrele prezentate sunt frumoase dar nu și credibile. Suntem în continuare sub PNL. E adevărat că liberalii au mai pierdut ceva dar deocamdată este doar un mesaj de mobilizare pe care noi trebuie să-l folosim pentru electorat", au explicat sursele citate.

În următoarea perioadă PSD își va centra mesajele pe modul în care Guvernul gestionează situația epidemiologică. "Alexandru Rafila va fi comunicatorul partidului care va iesi în conferințe pentru a arăta incompetența și greșelile liberalilor. Suntem pe un trend ascendent al infectărilor și trebuie să taxăm orice prostie făcută de Guvern. Există premisa ca săptămâna viitoare să avem 8000 de cazuri", ar mai fi spus Ciolacu în ședința CPN.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit joi pentru a discuta despre strategia partidului în următoarea perioadă. La ședința s-a decis și excluderea a senatorului Ion Ganea după ce acesta a blocat ședința Senatului în care trebuia introdusă dezbaterea proiectului de lege privind amânarea alegerilor locale.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24384852-ciolacu-catre-pesedisti-depasit-pnl-sondaje-dupa-alegeri-intram-guvernare.htm

Adio, dar rămân !

 


Marian Oprișan, liderul grupului PSD din Consiliul Județean, și Ionel Cel Mare au fost aleși, în ședința de joi a legislativului județean, vicepreședinți ai Consiliului Județean, relatează Monitorul de Vrancea. În același timp, USR Vrancea acuză PNL de un posibil blat, spunând că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL și cere PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului.

Votul a fost secret, iar propunerea PNL - USR, respectiv Mihăiță Lepădatu, a fost respinsă.

USR Vrancea a scris pe pagina sa de Facebook că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL.

”Votul a fost secret, dar vechea tradiție USL-istă precum și trecutul PSD-ist și apropiat de Marian Oprișan al lui Catalin Toma ne ridică mari semne de îndoială cu privire la modul cum au votat consilierii PNL. Este desigur posibil ca cele două voturi ale lui Oprișan să vină și de la consilierii ALDE, care a avut o alianță de durată cu PSD”, a scris USR Vrancea.

Astfel USR Vrancea cere public conducerii PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului astăzi și să ia măsuri urgente dacă vreun consilier liberal l-a votat astăzi pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte.

”Mai ales în contextul în care reprezentanții PNL au primit astăzi mai multe funcții în instituții cheie din subordinea CJ, în timp ce reprezentanții USR PLUS nu au fost votați”, mai arată mesajul USR Vrancea.

Reamintim că după 20 de ani la șefia CJ Vrancea, Oprișan a fost înfrânt de candidatul PNL Cătălin Toma la alegerile locale.

În judeţul Vrancea a fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi), scrie News.ro. După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209), iar baronul PSD Marian Oprişan a obtinut 37.9% din voturi (57.648).

Marian Oprișan, în vârstă de 55 de ani, era considerat unul dintre "greii" PSD, el fiind în partid încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu, mai exact din 1990. Doi ani mai târziu a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și a fost numit la conducerea filialei din Vrancea.

După 17 ani în care a fost președinte al PSD Vrancea și a făcut parte și din conducerea națională a partidului, Oprișan a fost înlocuit din funcție. La Vrancea a preluat interimar conducerea PSD Marcel Ciolacu.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24384779-adio-dar-raman-baronul-psd-marian-oprisan-care-piedut-sefia-vrancea-fost-ales-vicepresedinte-usr-acuza-pnl-posibil-blat.htm

În maxim o lună, cazurile COVID se pot dubla, iar mortalitatea - tripla

 


Medicul Alexandru Rafila a atras atenţia joi, când România a sărit de 6.000 de cazuri noi de COVID în 24 de ore, că dacă nu se iau măsuri corecte, numărul bolnavilor s-ar putea dubla în mai puţin de o lună.

Astfel, a continuat reprezentantul României la OMS, presiunea pe sistemul sanitar va fi şi mai mare, posibil să nu mai facă faţă tuturor cazurilor, astfel că mortalitatea s-ar putea dubla sau chiar tripla.

"Constatăm în fiecare săptămână un salt de 1.000 de cazuri, lucrul acesta pune presiune pe capacitatea de a acorda asistenţă medicală specializată.

În mod clar, în momenul de faţă trebuie acţionat la nivelul sistemului de sănătate publică, pentru că e singurul loc unde putem să identificăm mai devreme cazurile şi să testăm contacţii (...). Cu cât facem lucrul acesta mai rapid şi nu aşteptăm zile să obţinem rezultatul unui suspect, cu atât putem să ţinem lucrurile sub control.

Rafila: Săptămânal, avem un salt de 1.000 de cazuri noi. Trebuie acţionat la nivelul sistemului de sănătate publică

Dacă numărul de cazuri va creşte foarte mult, atunci o să pierdem şi această oportunitate, pentru că sistemul de sănătate publică şi aşa e de multe ori depăşit de numărul actual de cazuri.

Dacă se dublează, de exemplu, numărul de cazuri, capacitatea şi calitatea intervenţiei scad foarte mult. În maxim o lună poate veni dublarea, poate în şi mai puţin timp (...).

Rafila: În Capitală, o cincime din cazurile înregistrate în România. E foarte mult

În Bucureşti, avem o cincime din cazurile înregistrate în România, ceea ce este foarte mult, iar Bucureştiul este un oraş dinamic, mult transport public.

În ce priveşte mortalitatea, noi am plecat de pe un loc nefavorabil, locul 1 sau 2 în ultimele luni, deşi nu aveam multe cazuri. O să vedeţi, pe măsură ce aceste cifre cresc şi sistemul de sănătate nu mai poate absorbi pacienţii, mortalitatea se va dubla sau se va tripla.

În 2-3 săptămâni, cifrele vor fi foarte importante în percepţia publicului, pentru că mortalitatea va creşte şi oricâte eforturi vom face, dacă nu oprim creşterea, asistenţa medicală va fi limitată din punct de vedere al posibităţilor", a spus medicul Alexandru Rafila, joi, la Antena 3.

Record absolut de COVID în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de coronavirus și 83 de decese, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Până joi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane bolnave de COVID şi 6.764 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.975. Dintre acestea, 868 sunt internate la ATI.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/alexandru-rafila-cazurile-covid-dublare-peste-o-luna-mortalitatea-triplare-585212.html

Cei mai buni votanţi PNL la alegerile parlamentare sunt morţii de COVID

 


Ion Cristoiu a făcut o analiză a discursului de miercuri seară a președintelui Klaus Iohannis și afirmă că acesta are un „caracter sinistru, unic în lume”. Jurnalistul afirmă că șeful statului, ajutat de sistemul instituţiilor de forţă, va folosi morţii de COVID pentru a obţine victoria PNL la alegeri.

„Orban nu are realizări în sensul că sunt tot mai puţine infectări. Nu, Guvernul Orban are măreţe realizări în tot mai multe infectări şi în crearea condiţiilor pentru ca tot mai multe infectări să beneficieze de terapie intensivă şi, fireşte de cimitire. De ce? Păi să vă spun de ce. Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii.

Deci dl. Klaus Iohannis avea chiar o anumită bucurie în ce spunea el, tot mai multe infectări şi tot mai multă terapie intensivă şi tot mai mulţi morţi înseamnă tot mai multe voturi”, susţineCristoiu, în „Jurnalul meu video”, de pe cristoiublog.ro.

Jurnalistul mai spune că PNL şi președintele Iohannis au ajutorul serviciilor secrete pentru a contabiliza voturile victimelor COVID, astfel încât liberalii să câştige alegerile parlamentare cu majoritate, iar şeful statului să aibă, în sfârşit, şi „Parlamentul meu”.

„Pentru că acuma ăia de la SRI, şi de la STS, şi de la SPP care pregătesc victoria zdrobitoare cu 58% a PNL (…) la ora actuală se pregătesc, se fac liste, zice Hellvig.

Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD să nu pută, şi la USR. Dar, din 10 morţi, opt votează cu PNL. 

Deci dl. Klaus Iohannis ne-a anunţat. 

Vor avea loc alegeri, în perspectiva alegerilor va creşte numărul de infectări, crescând numărul de infectări, va creşte numărul de oameni care vor ajunge în ultima fază, la terapie intensivă, şi vor fi tot mai mulţi morţi, şi dacă vor fi tot mai mulţi morţi, vor fi tot mai mulţi votanţi pentru PNL pentru a asigura majoritatea absolută a partidului meu, pentru ca Iohannis să aibă şi Parlamentul meu”, a mai spus Cristoiu.

Klaus Iohannis a recunoscut, miercuri, că este îngrijorat de numărul mare de persoane internate la ATI și de numărul ridicat de decese din cauza COVID-19.

„Pandemia nu se răspândește matematic. Pandemia se răspândește prin contact de la persoană la persoană. (...) Pe de alta parte știm cu toții că numărul de teste este diferit de la o zi la alta și în weekend, în mod natural, numărul de testări este ceva mai mic. De acolo apar alte fluctuații. Ceea ce mă îngrijorează este numărul de internări, numărul de persoane la terapie intensivă și, da, regretabil numărul de decese”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa:https://www.antena3.ro/politica/cristoiu-alegeri-parlamentare-2020-pnl-iohannis-585222.

„Am regăsit același om puternic și semeț, pe care cei care îl hulesc astăzi și îi pronunță numele în șoaptă, nu mai pridideau să-l complimenteze”

 



Gabriela Firea a fost intrebată, joi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă mai ține legătura cu fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a cărui zi de naștere a fost miercuri. "Stiti ce zi a fost ieri?", a întrebat-o jurnalistul.

"Miercuri, 28 octombrie", a răspuns amuzată Gabriela Firea. "A fost ziua fostului președinte PSD, Liviu Dragnea. Mai țineți legătura cu dânsul? Dar cu partenera acestuia, au fost discuții în spațiul public despre faptul că urma să le fiți nași", a continuat jurnalistul întrebarea.

Gabriela Firea a răspuns: "M-am gândit că mă întrebați de Andrei Șaguna, care a fost canonizat pe 29 octombrie, în urmă cu nouă ani. (...) Nu mai țin legătura cu el, nici cu partenera dânsului. M-a emoționat postarea Irinei (citește mesajul Irinei Tănase, AICI), îmi pare rău că este acolo unde este și nu doresc asta nimănui.

Nu am ținut legătura pentru că nu aveam de ce. Nu cred ca e ea vinovată pentru ce s-a întâmplat politic. Indiferent că au fost discuții că cineva sfătuia pe altcineva, e vorba să ne asumăm", a spus prim-vicepresedintele PSD, Gabriela Firea.

Irina Tănase, mesaj emoționant pentru Liviu Dragnea, în ziua în care fostul lider PSD a împlinit 58 de ani

Iubita fostului președinte PSD Liviu Dragnea a postat, miercuri seara, pe Instagram, un mesaj de ziua acestuia. Irina Tănase i-a transmis că îi lipsește și că își dorește ca acesta să iasă sănătos din închisoare. Irina Tănase a postat, pe rețeaua de socializare și o imagine în care apare îmbrăcată cu halatul lui Liviu Dragnea.

„În seara asta, m-am îmbrăcat cu halatul tău, pentru că mi-am dorit să te simt cât mai aproape. Și Pinkie toarce lipită de el, sigur că și ei îi este dor de tine. Îmi lipsești atât de mult că nu pot descrie în cuvinte cât de tare mă doare sufletul, te iubesc și îmi doresc să ieși de acolo sănătos și cât mai curând, să vii înapoi acasă, la noi!”, a scris Irina Tănase, iubita fostului lider PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Mărturisirea tristă făcută de Carmen Dan după ce a vorbit cu fostul lider PSD de ziua acestuia

Și Carmen Dan a mărturisit, miercuri seară, că a vorbit la telefon cu Liviu Dragnea. Fostul ministru de interne a scris pe Facebook că a regăsit același "om puternic și semeț, pe care cei care îl hulesc astăzi și îi pronunță numele în șoaptă, nu mai pridideau să-l complimenteze".

Dan spune că a vrut să facă gestul de a-l suna pe fostul lider PSD în închisoare pentru că și anul acesta, ca și în ultimii 20 de ani a ales să fie „aproape, atât cât s-a putut, de omul Liviu Dragnea, căruia i-am urat mulți ani cu sănătate, alături de cei dragi”.

„Am regăsit același om puternic și semeț, pe care cei care îl hulesc astăzi și îi pronunță numele în șoaptă, nu mai pridideau să-l complimenteze, mai ales în această zi”, a mai scris Carmen Dan.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/mesajul-transmis-de-gabriela-firea-cu-ocazia-zilei-de-nastere-a-lui-liviu-dragnea-585217.html

Merkel, PUSĂ LA ZID din cauza planului de lockdown

 


Parlamentarii de opoziție din Legislativul de la Berlin au criticat-o pe Angela Merkel în timp ce aceasta își prezenta planul pentru un al doilea lockdown. Astfel, planul Angelei Merkel a vizat mai multe sectoare economice. De luni, barurile, restaurantele, teatrele, piscinele și sălile de fitness se vor închide timp de o lună, iar adunările publice vor fi limitate la două familii sau până la zece persoane. De asemenea, hotelurile sunt sfătuiți să nu găzduiască turiști. Cu toate acestea, școlile, creșele și magazinele vor rămâne deschise.

Angela Merkel a declarat că Germania se află într-o „situație dramatică” , mai ales acum când începe sezonul rece. Numărul pacienților cu COVID-19 la terapie intensivă s-a dublat în ultimele zece zile. În același timp, cancelarul a precizat că spitalele vor fi copleșite „în câteva săptămâni”, cu excepția cazului în care vor fi luate măsuri suplimentare pentru a reduce răspândirea virusului.

 Țipete în Parlamentul german
 
Reprezentanții Alternative für Deutschland (AfD), partid de dreapta, dar și Partidul Democrat Liberal au acuzat-o pe Angela Merkel că vrea să instaureze un al doilea lockdown, care ar afecta foarte mult industria germană. 

„Considerăm că închiderea a sectorului cultural și celui gastronomic, practic întreaga viață a cetățenilor noștri, este excesivă și inadecvată”, a declarat co-președintele AfD, Alexander Gauland. 

Agenția de combatere a bolilor din Germania a înregistrat un număr record de 16.774 de noi infecții în ultimele 24 de ore, deși pentru moment rata infecției în Germania este considerabil mai mică decât în ​​țările vecine, de exemplu Franța sau Belgia, potrivit TheGuardian.


”Cine poate produce SURPRIZA”

 


Dan Dungaciu, analist de politică externă, a vorbit despre posibilitatea câștigării unor state-cheie de către Donald Trump. Acesta a vorbit despre votul subteran și spirala tăcerii, în contextul în care un institut de sondare, care a prezis victoria din 2016, îl dă favorit pe Donald Trump și la alegerile din 2020. Iată ce a spus Dan Dungaciu:

„Companiile mici, care efectuează sondaje locale, în încercarea de a-și face loc pe piața sociologică, speră la eșecul marilor companii prin prisma analizei rezultatelor cantitative prin grile foarte sofisticate calitative. Încearcă să pondereze rezultatul brut al realității cantitative. Ei își dau seama că e posibil să intervină și alte lucruri. Așa numitul vot timid sau spirala tăcerii a existat și în 2016. De data aceasta, în presa americană, Donald Trump a fost făcut în toate felurile, inclusiv un președinte rasist. Mutarea dezbaterii în zona Trump vs. Black lives matter sau comunități etnice afro-americane au generat această etichetă pe Donald Trump. Când cineva îți spune că e președinte rasist, chiar dacă votezi cu el, nu vei spune chestia public. O să devii și mai timid, sociologic, inclusiv în sondajele de opinie“, consideră analistul.

 Votul timid poate produce surpriza

 „S-ar putea ca votul timid să creeze o surpriză, tocmai ca urmare a diabolizării lui Trump. A fost mai pregnant ca în 2016. Astfel, trebuie să ne așteptăm că oamenii să nu vorbească public despre Donald Trump, dar că s-ar putea să voteze în consecință. În America nu contează votul general, dacă ești victorios în state precum Florida, Minnesota, Pennsylvania, câștigi alegerile, chiar dacă la numărul total de voturi stai mai prost decât concurentul.

 Chiar zilele trecute, Donald Trump a avut trei întâlniri mari cu alegătorii din Pennsylvania pentru că e un stat crucial ce trebuie câștigat. Trump a pedalat exact pe aceste state pe care vrea să le câștige. Dacă le va câștiga, inclusiv datorită votului timid, el poate să ajungă președinte pentru a doua oară, în pofida multor prognoze făcute de multe institute de sondaje care, cel puțin până astăzi, sunt extrem de respectate“, a conchis analistul.


Avantaj pentru Halep, după meciul din instanţă

 


ANAF i-a deschis Simonei Halep un dosar de executare silită, dar conform Judecătoriei Constanţa, suma a fost executată în mod ilegal.

Decizia dată miercuri de Judecătoria Constanţa în procesul pe care Halep l-a deschis împotriva instituţiei în februarie spune că ANAF îi datorează bani jucătoarei.

La acel moment, jucătoarea a fost obligată să achite peste 170.000 de lei pentru că, susţine ANAF, nu şi-ar fi plătit o parte din impozite pentru proprietăţile pe care le deţine în Constanţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de zece zile.

Halep a câştigat, în toată cariera, peste 30 de milioane de euro din tenis

sursa:https://www.cotidianul.ro/avantaj-pentru-halep-dupa-meciul-din-instanta

Descoperire horror

 


Potrivit "Reporter fără frontiere", cele mai periculoase ţări sunt Siria, Mexic, China, Irak şi Iran. Sursa foto rfi.fr

Cel puţin 59 de cadavre au fost găsite în gropi comune clandestine din statul mexican Guanajuato, a anunţat miercuri Comisia naţională pentru căutarea persoanelor dispărute (CNB), transmite AFP.

”Am găsit 59 de cadavre în diferite gropi clandestine, există alte puncte la care continuăm să lucrăm. Corpurile par a fi în majoritate ale unor tineri, uneori foarte tineri, probabil şi adolescenţi”, a declarat Karla Quintana, şefa CNB în Salvatierra, zona de descoperire a gropilor.

Operaţiunea de cercetare a fost lansată în urmă cu opt zile, în parteneriat cu instituţiile de securitate, la nivelul statului, după ce au apărut informații în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Peste 80 de persoane au fost mobilizate pentru această operaţiune de căutare şi au fost efectuate 52 de săpături, permiţând descoperirea cadavrelor.

Violenţele în statul Guanajuato au crescut în ultimele luni din cauza unei lupte între cartelurile Santa Rosa de Lima şi Jalisco Nueva Generacion, ambele implicate în traficul de droguri şi combustibil.

În septembrie 2018, cel puţin 166 de cadavre au fost descoperite în Mexic, într-o groapă comună din statul Veracruz, afectat de violenţa cartelurilor de droguri şi unde numeroase descoperiri de acest tip au mai fost semnalate.

Un martor, citat de procuror atunci, spunea că „sute de persoane au fost îngropate clandestin” în respectivul loc.

sursa:https://www.cotidianul.ro/descoperire-horror-victimele-sunt-majoritatea-tineri/

Previziuni negre pentru România post-alegeri

 


Călin Popescu Tăriceanu nu vede cu ochi buni viitorul României după alegerile din 6 decembrie. Politicianul se teme că „după alegerile din 6 decembrie, guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni. Și ăla va fi momentul când și ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci !“. Tăriceanu, candidatul PRO -România la alegerile parlamentare, face această previziune neagră după ce a remarcat „refuzul de a testa masiv“ al guvernanților. Politicianul explică, într-o postare pe pagina sa de socializare:

„Înțeleg din ce în ce mai puțin din așa zisa strategie a guvernului Orban de luptă împotriva COVID-19! După ce au văzut că strategia cu izolarea și carantinarea nu produce efecte pozitive, nu înțeleg de ce nu se mișcă rapid în direcția testării masive și constante a populației. Ideea asta că testele rapide nu sunt bune, că dau rateuri etc, toate sunt scuze pentru copii. Nu or fi perfecte, dar măsurile lor sunt?

Soluția de a închide școli, fabrici și localități pentru că din 1.000 de oameni sunt 3 infectați, deci se aprinde becul la semaforul roșu, este o prostie. Măsurile de izolare trebuie luate pentru cei pozitivi nu pentru cei sănătoși.

În ședința de guvern de ieri am auzit ce fel de planuri au cu privire la testele rapide. Ridicole! Se lăudau că au cumpărat 49.000 de teste rapide! Păi astea nu ajung nici la mine în Cioflinceni! România are nevoie de zeci de milioane de teste rapide! Pentru că trebuie să testăm continuu. În școli, în sistemul medical, în sistemele vitale (energie, alimentație, servicii publice etc), în zonele de risc etc.

Oricât de mult pare că ar costa, aceste costuri sunt mult mai mici în comparație cu costurile închiderii țării! Banii pe care vor trebui să-i dea pentru șomaj, pentru susținerea companiilor muribunde, sunt mult mai mari decât costurile testării permanente.

Refuzul de a testa masiv, refuzul de a se pregăti pentru o asemenea soluție, mă fac să cred că, după alegerile din 6 decembrie, guvernanții plănuiesc din nou o închidere totală pentru 2-3 luni. Și ăla va fi momentul când și ce a mai rămas din economie va ajunge pe butuci!“.

Banii de la UE, pielea ursului din pădure

Atent la tot ce se întâmplă în România acestor zile, în care numărul cazurilor de coronavirus crește văzând cu ochii, Tăriceanu a mai scris:

„În ziua în care am avut cei mai mulți infectați, cei mai mulți decedați și cei mai mulți internați la ATI, domnii Iohannis și Orban au mai organizat o întâlnire inutilă la Cotroceni în care s-au felicitat și bătut pe spate unul pe altul.

Într-o campanie electorală deșănțată, ilegală și imorală, dl. Iohannis a ieșit în conferință de presă ca să citească de pe cele două promptere viitoarele glorioase realizări ale “Guvernului o să…”. Am aflat de la dl Iohannis că miliarde de euro stau pregătite la Bruxelles gata, gata să pornească spre București. Am auzit vechea placă cu miile de kilometri de autostradă care se vor așterne de îndată ce va avea din nou “guvernul lui”.

În realitate însă, UE nu are nici măcar un buget aprobat, nici o înțelegere între Comisia Europeană și Parlament. Deci, banii pe care Iohannis și Orban îi promit sunt doar pielea ursului din pădure, doar promisiuni electorale! Așa cum am mai spus, soluția nu este să așteptăm la nesfârșit banii de la UE, ci să facem o înțelegere cu Uniunea pentru a putea împrumuta, în contul sumelor care într-un final vor veni de la Bruxelles, sumele de care avem nevoie ACUM pentru a ține economia în viață. Dacă banii europeni vor veni în 2022 sau 2024 cred că va fi mult prea târziu pentru zeci de mii de companii românești și pentru milioane de români care vor fi în șomaj.

În loc de conferințe de presă mincinoase și propagandistice, Președintele României ar trebui să mobilizeze și alte țări din zona noastră pentru a solicita Bruxellului această facilitate, de a putea beneficia de bani ACUM în limita sumelor pe care le vom primi din fonduri europene. Timpul chiar contează!“, a postat, miercuri, Tăriceanu pe FB.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cp-tariceanu-previziuni-negre-pentru-romania-post-alegeri/

Discuțiile la cină se pot lăsa cu dosar penal

 


”Conversațiile la cină care incită la ură vor fi pedepsite, conform unui proiect de lege din Scotia împotriva incitării la ură”, scrie The Times. Jurnaliștii și directorii teatrelor ar putea și ei ajunge în fața judecătorilor, dacă se demonstrează că au incitat în mod deliberat la ură. Este vorba despre un proiect al guvernului condus de Partidul Național Scoțian care urmărește incriminarea incitării la ură, inclusiv în spațiul privat.

Proiectul de lege este susținut de ministrul scoțian al Justiției. Cu riscul de a încălca legea din Scoția, vom spune că ministrul Justiției este Yousaf Hamza, 35 de ani, fiul unui imigrant pakistanez și al unei imigrante din Kenya. Cu același risc, vom spune că 96% din populația Scoției este albă, caucaziană. Minisitrul a sugerat că legea ar trebui să se aplice și în cazul discuțiilor din familie.

Porivit proiectului de lege, scoțienii care dețin ”materiale incitatoare”, ”materiale care amenință, abuzează și insultă”, cu intenția de a oferi aceste materiale altei persoane, vor fi pedepsiți.

Împotriva cui ar trebui să se îndrepte ”ura” pentru ca legea să se aplice ? Legea își propune să protejeze persoanele vârstnice, pe cele cu handicapuri, persoanele transgen, homosexualii și lesbienele.

Au protestat împotriva proiectului de lege episcopii catolici din Scoția, Societatea Umanistă din Scoția, Federația Polițiștilor din Scoția, actorul Rowan Atkinson, chiar și BBC Scoția. Criticii au remarcat imediat că, dacă proiectul devine lege, atunci autoarea J.K. Rowling, care locuiește în Edinburgh, ar putea fi pusă imediat sub acuzare pentru remarcile sale depre ideologia transgen. De altfel, de aici pleacă întreaga dezbatere – ce este LGBT, o comunitate sau o ideologie? Evoluțiile din ultimii ani arată tot mai limpede că vorbim despre o ideologie.

Dacă proiectul de lege va obține voturile Parlamentului, atunci copiii care repeta lucrurile auzite acasă riscă să-și expună părinții, devenind informatori fără voie. Până și citirea unor pasaje din Biblie ar putea intra sub incidența legii.

Și acum, cireasa de pe tort: proiectul de lege amintit mai are o prevedere – dezincriminarea blasfemiei împotriva creștinismului, o lege care nu s-a mai aplicat în Scoția de peste 150 de ani. Guvernul scoțian pare să nu aibă deloc simțul ironiei: abrogă o lege a blasfemiei pentru a o înlocui cu o altă lege a blasfemiei, însă una seculară. Asta în condițiile în care circa 55% dintre scoțieni se declară creștini, iar circa 40% se declară atei.

Faptul că guvernul uneia dintre cele mai vechi democrații din lume a propus o asemenea lege este un semnal. În urmă cu doar trei decenii, o asemenea lege era de neconceput într-o societate liberă. Între timp societatea liberă a fost înlocuită cu ”societatea deschisă”, promovată de George Soros.

”Acest proiect de lege este esența totalitarismului: încercarea de a nu lăsa nimic în afara politicii. Într-o societate autoritară, partidul conducător are monopolul puterii politice și nu se preocupă de ceea ce se întâmplă în afara domeniului politic. Însă într-o societate totalitară, sfera politicului înglobează toate aspectele vietii”, scrie Rod Dreher, pentru The Ameriocan Conservative. ”Îngrijorarea mea pleacă de la liberalismul tinerelor generații din SUA, care sunt tot mai favorabile restricționării drepturilor și libertăților, ceea ce va duce la apariția unor asemenea proiecte de lege și în SUA în anii ce vin”.

La final, cu proiectul de lege de mai sus în minte, o explicație pentru nemulțumirile constante ale Bruxellesului și Washingtonului legate de statele din Estul Europei – aici oamenii sunt mai puțini naivi. ”La 30 de ani de la căderea comunismului în Cehia, Kamila Bendova nu vrea să renunțe la vigilența cu care privește amenințările la adresa libertății. I-am spus că milioane de americani au în case ”difuzoare inteligente” care le monitorizează conversațiile. Privirea ei mi-a transmis un mesaj clar: cum pot fi americanii atât de naivi?”, scrie Rod Dreher. ”Mi-a spus că pentru a fi liber să te exprimi trebuie să-ți creezi un spațiu inviolabil. Mi-a spus că poliția politică i-a instalat microfoane în apartament. Ideea că cineva cumpără aparate care înregistrează conversațiile și le poate trimite unui terț i s-au părut îngrozitoare. Confortul nu merită acest risc. «Informația înseamnă putere», a spus ea. «Știm din viața noastră sub un regim totalitar că, dacă știi ceva despre cineva, poți să manipulezi acea persoană. Poți să folosești informația împotriva ei. Poliția secretă știa toate lucrurile astea. Le puteau folosi împotriva ta. Orice!»”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/discutiile-la-cina-se-pot-lasa-cu-dosar-penal/

PSD îl cheamă pe Orban cu bugetul în Parlament

 


Social-democrații îl cheamă pe premierul Ludovic Orban în fața Parlamentului să prezinte un raport referitor la proiectul de buget pe anul viitor.

„Am luat decizia să facem demersurile necesare astfel încât să-l chemăm pe premier în Parlament cu un raport referitor la proiectul de buget pe anul viitor. Nu înțelegem de ce nu este urcat în transparență decizională și în transparență publică proiectul de buget pe anul viitor. Dacă nu e nimic de ascuns, dacă totul este corect pentru români, de ce nu e publicat proiectul de buget? De ce nu se organizează o conferință la nivel guvernamental, astfel încât toți românii să afle care sunt intențiile concrete cu privire la TVA, de exemplu”, spune Gabriela Firea.

Ea consideră că Guvernul „nu-și mai pune problema să crească TVA, ci cu cât să crească TVA”.

„Solicităm Guvernului informații clare și concrete, iar pentru că nu dă semne de transparență față de români, am luat decizia să fie chemat la raport în Parlament chiar premierul Ludovic Orban”, adaugă prim-vicepreședintele PSD.

Firea precizează că PSD nu va fi de acord cu majorarea TVA.

„E total incompetent și injust să lovești oamenii cu venituri mici și medii”, conchide Gabriela Firea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/psd-il-cheama-pe-orban-cu-bugetul-in-parlament/

Avem o populație de 22,14 milioane de români în 2020

 


La 1 iulie 2020 populaţia după domiciliu a României a fost de 22,142 milioane persoane, cu 0,1% mai mică faţă de 1 iulie 2019, a transmis joi Institutul Național de Statistică. Populaţia după domiciliu reprezintă numărul persoanelor cu cetăţenie română şi domiciliul pe teritoriul României, indiferent dacă persoana se află în țară sau e plecată la muncă în străinătate. A nu se confunda populaţia după domiciliu cu populaţia rezidentă, care reprezintă totalitatea persoanelor (indiferent de cetățenie) care au reşedinţa obişnuită pe teritoriul României. Populaţia rezidentă reprezintă populaţia de facto care exclude emigranţii, dar include imigranţii.

  • Populaţia urbană şi cea de sex feminin sunt majoritare (56,4%, respectiv 51,2%).
  • Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 579 mii persoane populaţia tânără de 0-14 ani (3804 mii faţă de 3225 mii persoane).
  • La 1 iulie 2020, populaţia după domiciliu din mediul urban a fost de 12,492 mil persoane, în scădere uşoară faţă 1 iulie 2019 (0,05%).
  • Populaţia feminină la 1 iulie 2020 a fost de 11,328 mil persoane, în scădere cu aproape 5000 de persoane faţă de aceeaşi dată a anului precedent.
  • Procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat comparativ cu 1 iulie 2019, prin creşterea (cu 0,5 puncte procentuale) ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste) şi în acelaşi timp remarcându-se menținerea la același nivel (14,6%) a ponderii persoanelor tinere (0-14 ani).
  • Indicele de îmbătrânire demografică a crescut de la 114,6 (la 1 iulie 2019) la 118,0 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (la 1 iulie 2020).
  • Vârsta medie a populaţiei a fost de 41,9 ani, cu 0,2 ani mai mare decât la 1 iulie 2019. Vârsta mediană a fost de 42,1 ani, în creştere cu 0,4 ani faţă de 1 iulie 2019.
  • La 1 iulie 2020, cea mai mare pondere în totalul populaţiei o deţinea grupa de vârstă 40-44 ani (8,6%). În rândul persoanelor de sex masculin, ponderea acestei grupe de vârstă a fost de 9,0%, iar la cele de sex feminin de 8,2%.

sursa:https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24383431-ins-numarat-populatia-dupa-domiciliu-avem-22-14-milioane-romani-fenomenul-imbatranire-demografica-accentuat.htm

Victimele Colectiv, tratament gratuit pe viaţă

 


Legea prin care statul român decontează pe viață tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv va fi promulgată vineri, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă, de corespondentul Aleph News, dacă va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv și pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care ați vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns Iohannis.

Președintele a fost întrebat dacă în acești cinci ani lucrurile s-au schimbat.

„Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva. Cel puțin politicienii mai responsabili au învățat ceva de aici”, a răspuns Iohannis.

Potrivit legii propuse spre promulgare, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în ţară cât şi în străinătate.

Prevederile se aplică pentru „persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti”.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

sursa:https://www.cotidianul.ro/unda-verde-victimele-colectiv-tratament-gratuit-pe-viata/

„ȘEFUL AZILULUI”, IOHANNIS, ASIGURĂ BOLNAVII CĂ PRIN GRIJA „INFIRMIERILOR LIBERALI”, EI NU VOR MURI. „PACIENTUL CTP” (de la secția jurnaliști a #Spitalului9), ÎI SARE ÎN AJUTOR LUI KWI ȘI SPULBERĂ CHIAR ȘI SPERANȚA DIVINĂ

 

„GERMANIA, FRANȚA, CEHIA, IRLANDA, ȚARA GALILOR, ș.a., INTRĂ ÎN “LOCKDOWN”.

ÎN “OSPICIUL NUMIT ROMÂNIA” APAR SCENE DE GROAZĂ:

„ȘEFUL AZILULUI”, IOHANNIS, ASIGURĂ BOLNAVII CĂ PRIN GRIJA „INFIRMIERILOR LIBERALI”, EI NU VOR MURI. „PACIENTUL CTP” (de la secția jurnaliști a #Spitalului9), ÎI SARE ÎN AJUTOR LUI KWI ȘI SPULBERĂ CHIAR ȘI SPERANȚA DIVINĂ, INDICÂNDU-L PE PATRIARHUL DANIEL CA FIIND ȘARLATAN!”, descrie consultantul politic Cozmin Gușă, ironic, ceea ce se întâmplă pe scena publică în aceste zile.

Gușă crede însă că există și „soluții pentru a-i pune la respect pe acești nebuni care infectează spațiul public”.
„În urmă cu 2 săptămâni anunțam aici că gravitatea situației va impune un LOCKDOWN INTERNAȚIONAL, în paralel cu pregătirea veselă și inconștientă de alegeri în România:
„Un lockdown mondial, previzibil, discutat deja în marile cancelarii. Eu am informația din interiorul Guvernului Germaniei, conform căreia, marile puteri care includ aici și Uniunea Europeană în bloc, dar și Rusia, China și chiar și Turcia, discută în acest moment posibilitatea unui închideri a lumii, undeva între 15 și 20 noiembrie, timp de o lună, până în buza Crăciunului 2020.
Asta înseamnă o stare de urgență generalizată, cu regulile implicate de restricționare totală a contactelor inter-umane în afara celor necesare, tocmai pentru ca să limiteze efectul pandemiei. Atunci, în acest context de lockdown mondial, alegerile din România ar pica exact în mijlocul acestui lockdown și devin nepotrivite împotriva valului”
(15 octombrie, discuția cu Bogdan Chireac la DCNEWSTV)
Ei bine, situația a degenerat mai rapid și măsurile au fost urgentate, nemaiașteptând acordul informal post electoral din SUA, dintr-un motiv clar invocat de către Merkel și Macron la unison:
”DACĂ NU PUNEM FRÂNĂ, SPITALELE NOASTRE VOR FI REPEDE COPLEȘITE!”
Nu e cazul să mai insist arătând de câte ori e mai proastă situația în spitalele românești decât în cele din vestul Europei, specialiștii bine informați operează însă cu ideea că peste cca 1 săptămână SISTEMUL ATI VA CRĂPA sub afluxul de pacienți cu comorbidități ce vor avea nevoie de terapie intensivă,cu intubare inclusă.
Ce e grav este că Iohannis are cunoștință despre acest lucru, dar își continuă recitalul “SALVĂRII ROMÂNIEI PRIN ALEGERI PE 6 DECEMBRIE”, dată la care românii ar trebui să stârpească COVIDU’, fix prin votul anti PSD… Când acum 10 ani am scris cartea „UN OSPICIU NUMIT ROMÂNIA. CRONICA UNUI EȘEC PREMEDITAT.” , mărturisesc că îl aveam în minte ca „șef de ospiciu” pe inconștientul BĂSE, secondat solid de către „infirmierii nebuni” și ei de tipul COLDEA, MAIOR, KOVESI, ș.a. Cunoscându-l pe Klaus Iohannis încă de prin 2001, n-aș fi mizat pe această
defectare majoră a sa, relevată azi prin declarațiile din pandemie dedicate strict scopului electoral, un Iohannis care upgradează clar evoluția de tip ȘEF DE OSPICIU a fostului BĂSE …
Ca să completeze atmosfera de speriat, „pacienții” cu notorietate de tipul jurnalistului CTP, devin și ei brusc activi (în speranța probabil de a scăpa de porția de dușuri reci de calmare), și „dau cu barda-n Dumnezeu”. Văzând mesajul Patriarhului Daniel, dedicat atât domolirii avântului de demolare spirituală promovat de către „echipajul Iohannis”, cât și redării speranței creștinilor înspăimântați de această ofensivă antinațională, CTP a sărit ieri precum “NAE DIN BAIE”, dar cu obișnuitele spume la gură (!), și l-a numit pe LIDERUL SPIRITUAL AL MAJORITĂȚII ROMÂNILOR ca fiind ȘARLATAN. Bineînțeles că a făcut asta pentru a descuraja orice intenție ulterioară de emisie în plus de mesaje de NORMALITATE din partea ierarhilor ortodocși.
Ei bine, ce-i de făcut?
Simplul scuipat în sân sau afurisenia în cazurile de acest tip, nu par a fi de-ajuns. Solidaritatea vectorilor publici în a-i pune la respect pe acești nebuni care infectează spațiul public, caracterizându-i în mod corespunzător pentru temperarea avântului lor nebunesc, ar fi necesară și chiar urgentă ca primă măsură. În plus, oamenii care mai sunt responsabili prin INSTITUȚIILE STATULUI, trebuie să sprijine izolarea mediatică a acestui gen de cetățeni ce-ar trebui să aibă „dungă roșie pe buletin”, pentru că trebuie să fim conștienți de un lucru:
NEBUNIA PROMOVATĂ PUBLIC ESTE MAI CONTAGIOASĂ ȘI LETALĂ DECÂT COVIDUL!”, a scris consultantul politic pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/in-ospiciul-numit-romania-seful-azilului-iohannis-asigura-bolnavii/