4.08.2021

Doctorul Anthony Fauci dă în bâlbâială în fața „Fenomenului Texas”: Restricțiile au fost ridicate total (inclusiv masca) și cazurile continuă să scadă

 


Fauci și alți numeroși „experți” în sănătate nu au încetat de atunci să tragă semnale de alarmă disperate că decizia liderului texan va avea consecințe dezastruoase.

Cu toate acestea, statistica nu s-a lăsat impresionată de bocetele „experților”, numărul cazurilor de infectați din Texas continuând să scadă.



Doctorul Anthony Fauci a fost întrebat marți de canalul MSNBC cum se explică științific fenomenul texan.

După cum a observat realizatorul emisiunii, „dacă mergi în Texas… pare că ești în 2019… restaurantele sunt pline… arenele sportive sunt pline…” și totuși numărul cazurilor a continuat să scadă.

Fauci a părut consternat. Mai întâi, a sugerat că explozia cazurilor nu s-a manifestat încă din cauza unui „decalaj”.

Acest lucru ar fi avut sens dacă tendința de scădere din Texas nu s-ar fi instalat decât de o săptămână sau două. Însă s-a scurs o lună și rata de pozitivare – partea din noile teste efectuate care indică rezultate pozitive – a continuat să scadă.

„Poate fi derutant, deoarece poate exista un decalaj sau o întârziere, deoarece deseori trebuie să aștepți săptămâni întregi… Sunt multe lucruri care trebuie luate în calcul”, s-a bâlbâit Fauci.

„Nu sunt sigur, poate că situația stă așa pentru că fac lucrurile în exterior, știți, este foarte dificil să faci o comparație unu la unu… Sper să continue să scadă, dacă ar fi așa, ar fi grozav. Însă există îngrijorarea că, atunci când renunți la restricții, în special lucruri ca luatul mesei în interior sau barurile care sunt pline… ai putea avea o întârziere și apoi, brusc, cazurile încep să crească”, s-a chinuit Fauci să însăileze coerent câteva idei.

„Am fost deja înșelați cu deschiderea locurilor publice, apoi nimic nu s-a întâmplat, și apoi, dintr-odată, câteva săptămâni mai târziu, cazurile au explodat.” 

Pentru cei care nu au urmărit îndeaproape evoluția situației din Texas, au trecut 35 de zile de când guvernatorul Greg Abbott a anunțat redeschiderea și 27 de zile de când statul „a deschis 100%”, inclusiv fără obligativitatea purtării măștii.

Confruntat cu „fenomenul Texas”, Fauci s-a arătat mai prudent în previziunile sale și a respins retorica directoarei Centrului de Prevenire și Control al Bolilor (CDC), Rochelle Walenski, care avertiza la sfârșitul lui martie în legătură cu „iminența apocalipsei”.

„Câtă vreme vom continua să îi vaccinăm pe oameni de o manieră eficientă, nu cred că al patrulea val se va produce”, a declarat Fauci.

sursa:https://www.activenews.ro/covid/Fauci-da-in-balbaiala-in-fata-%E2%80%9EFenomenului-Texas-Restrictiile-au-fost-ridicate-total-inclusiv-masca-si-cazurile-continua-sa-scada-166147

Primarul PNL-PLUS-USR Nicușor Dan NU a alocat nici un leu din TAXELE NOASTRE pentru Catedrala Națională. Puteți să-i scrieți până pe 21 Aprilie ca să îi spuneți ce doriți să se realizeze cu TAXELE NOASTRE

 


Primăria Capitalei a publicat proiectul de buget

Bugetul total al Capitalei ajunge la peste 9 miliarde de lei, în 2021

Nicușor Dan: Este un buget care face curățenie în primărie

Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu sunt alocați.

Plătești și nu câștigi prea mare lucru. Acesta poate fi sloganul primului an de mandat al PNL-istului cu numele Nicușor Dan la primăria Capitalei valabil și în ziua în care a pus în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2021, transmite AlephNews. Primarul a împărțit banii din taxele și impozitele tale.

În 2021, din bugetul total al Capitalei de 9,5 miliarde de lei, cu tot cu credite și fonduri europene, doar 1,9 miliarde lei merg către investiții, din care doar 600 de milioane de lei de la bugetul propriu. Restul, 1,2 miliarde sunt fonduri europene.

Principalele proiecte

Parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon primește 50,7 milioane lei. Pasajul Doamna Ghica – 39 milioane lei, dar aici vor veni bani și de la Primăria Sectorului 2. Prelungirea Ghencea-Domnești are alocate 47 de milioane de lei.

Ce promite Nicușor că va mai face cu banii tăi? Va revizui Planul Urbanistic General cu 5 milioane de lei, consolidează clădiri cu risc seismic, 25 de milioane de lei sunt rezervați pentru fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 și aproape 2 milioane de lei pentru patinoarul și sala polivalentă Lia Manoliu.

Bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu sunt alocați. Statuile primesc aporape 2 milioane lei, iar cele trei instituții care organizează evenimente culturale, primesc 47 de milioane, din care peste 8 milioane de lei sunt datorii, mai transmite sursa citată.

Propunerea ActiveNews

Proiectul de Buget a fost lansat deja în „dezbatere publică”. Așa că este rolul nostru, al cetățenilor, al bucureștenilor, al credincioșilor, să-i spunem Primarului General al Capitalei ce ne dorim să se realizeze din TAXELE NOASTRE, ale celor discriminați în stil comunist prin acest proiect de buget, și anume să se redirecționeze TAXELE NOASTRE către Catedrala Mântuirii Neamului - Catedrala Națională.

Proiectul bugetului Municipiului București pentru anul 2021 poate fi consultat aici: https://www.pmb.ro/buget/arhiva/get-anual-buget-list/2021/30 .

Se pot trimite sesizările, observațiile, puncte de vedere în perioada 07 aprilie – 21 aprilie 2021, la adresa abracadabrantă de e-mail: ServiciulElaboraresiExecutieBuget@pmb.ro

sursa:https://www.activenews.ro/stiri/Apelul-ACTIVENEWS-catre-bucurestenii-credinciosi-Primarul-PNL-PLUS-USR-Nicusor-Dan-NU-a-alocat-nici-un-leu-din-TAXELE-NOASTRE-pentru-Catedrala-Nationala.-Puteti-sa-i-scrieti-pana-pe-21-Aprilie-ca-sa-ii-spuneti-ce-doriti-sa-se-realizeze-cu-TAXELE-NOASTRE-166172

MAESTRUL GHEORGHE ZAMFIR A ÎMPLINIT 80 DE ANI - LA MULȚI ANI cu SĂNĂTATE !

 


Pe 6 aprilie, în ziua în care maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani, Iuliana Tudor și echipa TVR l-au așteptat la Ateneul Român, locul în care celebrul naist debuta pe scenă, în 1959. Maestrul a acordat un interviu în exclusivitate vedetei TVR, interviu ce îl prezintă pe Gheorghe Zamfir – omul, dar și muzicianul, cu tot ce înseamnă cariera sa, desfășurată pe toată planeta. Interviul „Gheorghe Zamfir 80”, presărat cu momente din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, poate fi văzut în exclusivitate la TVR 1 duminică, pe 11 aprilie, de la ora 21.10.

Aflat într-o formă extraordinară, Gheorghe Zamfir a povestit, a râs, a plâns și s-a emoționat timp de patru ore, cât a durat înregistrarea. Telespectatorii TVR 1 vor afla primii lucruri inedite din viața și cariera maestrului. Și tot atunci, vom vedea partituri în manuscris ale ultimelor sale lucrări.

„O vârstă rotundă, 80, doar un număr ! Unii ar spune că e mult, poate, dar dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă ! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și, slavă Lui, am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Sper să mi se mai îngăduie să vă împărtășesc din toate darurile și harurile mele și pentru asta doar să mă iubiți! Eu vă iubesc imens! Vă mulțumesc pentru bucuria de a-mi fi alături, de o viață!” mărturisește cu modestie artistul.

Iuliana Tudor: „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele”

La rândul său, Iuliana Tudor vorbește cu emoție și bucurie despre șansa de a petrece o zi alături de maestrul naiului, și nu orice zi, aniversarea a 80 de ani de viață. Duminică, timp de 100 de minute, Gheorghe Zamfir intră în casele românilor. „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele. Am primit un cadou minunat! Maestrul Gheorghe Zamfir a ales să petreacă ziua de naștere, la 80 de ani, alături de mine și echipa TVR. Ne-am bucurat cu toții de prezența Domniei Sale, l-am ascultat și am realizat, încă o dată, ce norocoși suntem că Gheorghe Zamfir s-a născut român. Vă invit, duminică seară, să redescoperiți un spirit înalt, despre care s-a vorbit și se vorbește și astăzi pe toată planeta”, spune vedeta TVR.

Interviul realizat de Iuliana Tudor va fi ilustrat, în programul difuzat duminică seară la TVR 1, cu imagini din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, partituri celebre care marchează momentele importante din drumul său artistic. Interviul eveniment „Gheorghe Zamfir 80” poate fi văzut în exclusivitate, duminică, 11 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1, iar românii din afara granițelor se vor bucura să îl urmărească, tot atunci, la TVR Internațional și TVR Moldova.

sursa:https://www.dcnews.ro/gheorghe-zamfir-zi-de-nastere-alaturi-de-iuliana-tudor-80-doar-un-numar_813174.html

ȚAȚA CLOTILDA SE DĂ IAR ÎN STAMBĂ

 


Clotilde Armand este acuzată de mai multe asociații că încalcă Legea Locuinței, impunând obstacole, birocrație excesivă pentru persoanele care locuiesc într-o locuință socială. 

Iată textul petiției:

”În atenția membrilor și membrelor Consiliului Local al Sectorului 1

În atenția Comisiilor de Specialitate din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1:

– Comisia de Sănătate și Protecție Socială

– Comisia de administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi patrimoniu

Petiție cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea modelului de contract-cadru pentru închirierea locuințelor cu destinație social având ca proprietar/administrator Direcția Socială de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1

Stimate consiliere și stimați consilieri, subsemnatele semnatare am luat act cu îngrijorare de proiectul de hotărâre inițiat de Primarul Sectorului 1, privind contractul-cadru pentru închirierea locuințelor sociale, aflat în dezbatere publică până la data de 12.04.2021:

Detaliem mai jos argumentele pentru care considerăm că acest proiect nu respectă prevederile naționale impuse de Legea Locuinței, pe care vă rugăm să le luați în considerare în exprimarea votului dumneavoastră:

1.      Potrivit Legii Locuinței 114/1996, art. 44: ”Contractul de închiriere se încheie de către primar sau de către o persoană împuternicită de acesta cu beneficiarii stabiliți de consiliul local, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pe baza declarației de venituri și a actelor doveditoare necesare conform prevederilor legale”.

Contrar acestei prevederi, modelul de contract cadru din proiectul de hotărâre inițiat de Primăria Sectorului 1 stipulează la art. 4 (1): ”Termenul de închiriere este de maxim 5 (cinci) ani”.

2.      Primăria Sectorului 1 introduce, prin acest proiect (art. 4 alin.2), proceduri suplimentare față de Legea Locuinței și contrare acesteia, prin stipularea obligației beneficiarilor de locuințe sociale să își re-depună dosarul de locuință socială într-un termen de 6 luni după împlinirea a doi ani de la repartizarea locuinței, sub sancțiunea renunțării beneficiarului la respectiva locuință (art. 5).

3.      Totodată, potrivit articolului 4 (5) din acest proiect de hotărâre: ”Dacă în urma analizei Comisia de Specialitate de la nivelul Sectorului 1 va constata că din punct de vedere material nu se mai mențin condițiile care au determinat atribuirea locuinței către acel locatar, va înștiința locatorul despre faptul că respectiva locuință urmează a fi atribuită unei alte persoane înscrisă pe lista de așteptare”.

În raport cu Legea Locuinței, această prevedere este excesivă și neclară din punct de vedere juridic, lăsând loc de interpretări arbitrare, suplimentare prevederilor din Legea 114/1996. Astfel, nu este clar ce se înțelege prin constatarea ”că din punct de vedere material nu se mai mențin condițiile care au determinat atribuirea locuinței către acel locatar” și care sunt criteriile pe baza cărora se va face această re-evaluare. Dacă, să presupunem, o familie beneficiară de locuință socială câștigă, în total, 2000 de lei în loc de 1400 cât câștiga în momentul repartiției, din punct de vedere tehnic se poate considera că nu s-au menținut condițiile materiale inițiale, deși din punct de vedere legal familia în cauză este în continuare îndreptățită prin lege să beneficieze de o locuință socială. În acest context, sesizăm riscul ca respectiva Comisie de Specialitate să aplice criterii de re-evaluare suplimentare și contrare Legii Locuinței. 

De asemenea, considerăm această prevedere a reevaluării ca fiind excesivă și datorită faptului că Modelul de contract-cadru anterior, precum și Legea Locuinței, impun deja, pentru prelungirea contractului, depunerea de către beneficiar a declarației de venituri și a actelor doveditoare.

Prin urmare, pe baza argumentelor expuse mai sus, înțelegem că rolul acestor modificări propuse de Primăria Sectorului 1 la modelul de contract-cadru pentru închirierea locuințelor sociale este de a descuraja și intimida beneficiarii, respectiv de a impune obstacole birocratice suplimentare pentru a împiedica prelungirea contractelor de închiriere.

Acest fapt este relevat chiar în referatul de aprobare elaborat de DGASPC Sector 1, ce arată că noile restricții propuse se întemeiază pe judecăți morale asupra beneficiarilor, că aceștia nu sunt suficient de motivați să își depășească starea de vulnerabilitate socială: 

”din practică, s-a constatat că beneficiarii acestor locuințe sociale prin reînnoirea la cerere a contractelor sociale pentru o nouă perioadă de 5 ani nu sunt suficient stimulați să depășească situația materială precară în care se găsesc într-un interval de timp rezonabil, acceptând pe termen foarte lung să ocupe aceste locuințe, împiedicând astfel posibilitatea altor familii aflate în impas să acceseze astfel de beneficii, întrucât numărul de locuințe sociale pe care le poate pune la dispoziție fiecare unitate administrativ-teritorială este limitat față de nevoile reale ale comunității pe care o reprezintă.”

Deci, totodată, referatul de aprobare arată că administrația Sectorului 1 îi învinovățește pe beneficiarii de locuințe sociale pentru faptul că cele peste 700 de familii de pe listele de prioritate în Sectorul 1 așteaptă de ani de zile o astfel de locuință. Aceasta cu toate că, potrivit Legii Locuinței și Codului Administrativ, autoritatea locală are obligația de a furniza acest serviciu public în acord cu nevoile populației. Contrar acestor prevederi și prin modificările propuse, administrația locală pune în competiție beneficiarii de locuințe sociale, care la rândul lor au așteptat ani de zile repartiția, cu solicitanții de locuințe sociale.

Prin urmare, contrar Referatului de aprobare ce notează, la evaluarea impactului social al proiectului, sintagma ”Nu este cazul”, această hotărâre are un impact social semnificativ, ce trebuie analizat în mod onest și adecvat. 

În opinia noastră, această propunere face parte dintr-o serie de măsuri anti-sociale pe care Primăria Sectorului 1 intenționează să le aplice, printre care numim și iminentul proiect de abrogare a ajutorului de chirie acordat prin HCL 144/2020, pentru solicitanții de locuințe sociale. 

Ne poziționăm ferm împotriva oricăror încercări de limitare a drepturilor sociale, dat fiind că Primăria Sectorului 1, ca autoritate publică locală, are obligația de a răspunde nevoilor tuturor cetățenilor săi, inclusiv și mai ales celor aflați în situații de vulnerabilitate socială.

Cu stimă,

Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire

ActiveWatch

Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS)

Asociația O2G – Ofensiva Generozității

ARAS – Asociația Română Anti-SIDA

CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică”.

sursa:https://www.dcnews.ro/inuman-ce-face-clotilde-armand-mai-multe-asociatii-se-revolta-ne-pozitionam-ferm-impotriva-oricaror-incercari-de-limitare-a-drepturilor_813110.html

MUNCITORII ROMÂNI UMILIȚI ÎN STRĂINĂTATE

 


În cadrul emisiunii ”Din culisele Europei – All about EU”, la care a fost invitat eurodeputatul german Ismail Ertug, Claudia Ţapardel a ridicat problema muncitorilor români care pleacă în ţările din vest şi care, în unele cazuri, sunt umiliţi, nu sunt plătiţi corespunzător sau lucrează şi trăiesc în condiţii improprii. 

"Acest lucru este total de neacceptat. Și acesta este motivul pentru care am fost puțin distras pentru că încercam să găsesc scrisoarea pe care am trimis-o pe 22 aprilie, anul trecut, celor doi miniștri conservatori din Guvernul german, Ministrul pentru Afaceri Interne și Domestice și Ministrul pentru Agricultură, dar nu am primit un răspuns până acum, ca să fiu sincer.

Dar în ceea privește drepturile muncitorilor, noi social-democrații împreună cu sindicatele, VER.DI – acesta este numele sindicatului, și eu sunt membru al acestui sindicat, am apărat drepturile muncitorilor. Nu ne-am uitat la naționalitate, ca să fim sinceri, poate fi român, ungar, ucrainian, dar ceea ce trebuie să livrăm, ca una dintre cele mai bogate țări din lume, este de a oferi condiții de muncă și de viață decente pentru oameni", a punctat eurodeputatul german.

Ertug: Ne vom lupta pentru acei muncitori care vin să lucreze în țara noastră

"În Germania, ne luptăm pentru acorduri colective fără a elimina din acestea munca sezonieră. Aceasta a fost abordarea conservatorilor, ca să fiu sincer. Ei nu au vrut ca să îi includem pe muncitorii sezonieri, dar noi ca partid minoritar aflat la guvernare, am spus NU, ei trebuie să fie incluși și trebuie să fie implementate aceste acorduri colective.

Ei lucrează pentru noi. Pentru industriile și sectoarele noastre de activitate și acestea sunt de cele mai multe ori sectoare esențiale. De aceea noi am luptat pentru ei și sunt convins că în ceea ce privește reglementările la nivel de stat nu este nici o diferență între un muncitor german sau român.

Dar asta nu înseamnă că anumite companii nu tratează anumiți oameni mai bine decât pe alții și cu siguranță de acest lucru noi  trebuie să avem grijă, ca stat membru în care oamenii vin să muncească și vom face acest lucru și în viitor.

Și nu vreau să fac campanie pentru nici un partid, dar vreau să îți spun că eu personal și partidul meu ne vom lupta pentru acei muncitori care vin să lucreze în țara noastră, pentru că ei sunt oamenii noștri și pentru că trebuie să avem grijă de ei, în orice caz. Și avem nevoie de ei. Nu este ca și cum le-am acorda vreun ajutor, ei lucrează și își merită salariile. Și încă o dată, ei merită același salariu ca și un muncitor sau vecin german.

Munca este aceeași și plata trebuie să fie aceeași de asemenea", a subliniat Ismail Ertug în cadrul emisiunii.

sursa:https://www.dcnews.ro/muncitorii-romani--umiliti-in-strainatate--ismail-ertug--de-neacceptat-merita-salarii-ca-si-muncitorii-germani_813086.html

SE SCHIMBĂ REGULILE ÎN PANDEMIE

 


Florin Cîţu a anunţat ce propuneri va face CNSU privind Paştele şi programul magazinelor.

"Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

- pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

- magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

- stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)", transmite premierul Florin Cîţu.

sursa:https://www.dcnews.ro/se-schimba-regulile-in-pandemie--citu--le-transmit-astazi-la-cnsu_813111.html

SĂ AVEȚI O ZI BUNĂ !

 


Descoperire în Bulgaria care modifică ISTORIA migrațiilor umane

 


Un studiu recent făcut în Bulgaria, pe rămăşiţe umane descoperite, modifică informaţiile cunoscute despre migraţiile umane timpurii în Europa.

Secvenţierea genetică a unor rămăşiţe umane cu o vechime de 45.000 de ani a dezvăluit o migraţie necunoscută în Europa şi a demonstrat că încrucişările cu populaţiile de neanderthalieni erau mai frecvente decât se credea anterior, relatează miercuri AFP, scrie Agerpres. 

Aceste rămăşiţe umane, între care se numără un dinte întreg şi fragmente osoase, au fost descoperite într-o peşteră din Bulgaria în anul 2020.

La ce concluzie s-a ajuns

Secvenţierea genetică a condus la concluzia că aceşti indivizi erau mai apropiaţi de populaţiile actuale din Asia de Est şi America decât de cele din Europa.

Această descoperire sugerează că ei aparţineau unei migraţii umane moderne către Europa, care nu era încă cunoscută în istoria genetică a migraţiilor, după cum se arată în studiul publicat miercuri în revista ştiinţifică Nature.

Descoperirea reprezintă, totodată, dovada unei anumite continuităţi între primii oameni moderni în Europa şi cei care au trăit ulterior în Eurasia, se precizează în studiu.

”Schimbă ceea ce cunoşteam iniţial”

Aceste descoperiri schimbă ceea ce cunoşteam iniţial despre migraţii umane timpurii în Europa, a spus Mateja Hajdinjak, cercetător în cadrul Institutului german de antropologie evolutivă Max Planck, care a condus studiul.

Acest lucru demonstrează faptul că până şi istoria europenilor moderni din Europa ar fi putut fi tumultuoasă şi ar fi putut implica înlocuirea populaţiei, a explicat el pentru AFP.

Rămăşiţele, descoperite în peştera Bacho Kiro din Bulgaria, au demonstrat iniţial că oamenii timpurii au trăit alături de neanderthalieni în Europa mai devreme decât se credea anterior.

Analiza genetică a rămășițelor

Analiza genetică a rămăşiţelor a relevat, de asemenea, că încrucişările dintre aceşti oameni timpurii şi neanderthalieni erau mult mai frecvente decât se credea.

Toţi indivizii din peştera Bacho Kiro au strămoşi neanderthalieni cu cinci sau şapte generaţii înainte de existenţa lor, ceea ce sugerează că amestecurile dintre aceşti oameni timpurii din Europa şi neanderthalieni erau obişnuite, a precizat Hajdinjak.

Prima dovadă a unei astfel de încrucişări s-a bazat pe descoperirea în România a unui individ, denumit Oase 1, descoperit în Peştera cu Oase, cu o vechime de 40.000 de ani. 

sursa:https://www.dcnews.ro/descoperire-in-bulgaria-care-modifica-istoria-migratiilor-umane_813003.html

Ziua Mondială a Sănătății. Raed Arafat a medaliat zeci de instituții sanitare din România

 


PARANOIA LA COTE MAXIME - MEDALIAȚI PENTRU CE MERITE ? PENTRU VICTORIA ÎMPOTRIVA SĂNĂTĂȚII ? PENTRU NUMĂRUL IMENS DE DECEDAȚI ÎN SPITALE ? PENTRU O MARE MINCIUNĂ MONDIALĂ ?

“Emblema de onoare a DSU” a fost acordată ieri unei prime părți reprezentate de instituții sanitare, structuri ale instituțiilor de sprijin, și reprezentanți ai societății civile direct implicați în acțiuni umanitare.

Zeci de instituții sanitare și nu numai din România au fost medaliate astăzi de către secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. 

”Astăzi, 7 aprilie 2021, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătății, un moment marcat de aducerea în prim plan a tuturor eforturilor depuse de personalul întregului sistem sanitar și implicit de cadrele medicale care activează în sistemul medical de urgență, aflate de mai mult de 1 an de zile sub presiunea luptei continue cu noul coronavirus, dorim încă o dată să ne exprimăm admirația și respectul față de întreaga activitate depusă, în scopul nobil de a salva vieți.

Totodată, această zi nu poate trece fără a mulțumi întregii societăți civile reprezentate de societăți comerciale, fundații, organizații non-guvernamentale, care încă de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, au depus eforturi considerabile în a sprijini atât sistemul medical din prima linie cât și instituțiile angrenate în gestionarea crizei sanitare provocată de coronavirusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă al DSU. 

Raed Arafat a acordat medaliile

Astfel, astăzi, 7 aprilie 2021, pentru contribuția adusă în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și sprijinirea sistemului sanitar din România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a acordat “Emblema de onoare a DSU” unei prime părți reprezentate de instituții sanitare, structuri ale instituțiilor de sprijin, și reprezentanți ai societății civile direct implicați în acțiuni umanitare, astfel:

Instituții sanitare:

1. SPITALULUI CLINIC DE URGENȚĂ BUCUREȘTI (Floreasca)

2. SPITALULUI de URGENȚĂ M.A.I. “Prof. Dr. DIMITRIE GEROTA”

3. SPITALULUI CLINIC BOLI INFECȚIOASE ȘI TROPICALE “Dr. VICTOR BABEȘ”

4. SPITALULUI CLINIC de URGENȚĂ “BAGDASAR – ARSENI”

5. SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ MAVROMATI – BOTOȘANI

6. SPITALULUI MUNICIPAL MEDGIDIA

7. SPITALULUI ORĂȘENESC SF. SPIRIDON MIOVENI

8. SPITALULUI MONZA

9. SPITALULUI CLINIC de URGENȚĂ “Sf. PANTELIMON” – BUCUREȘTI

10. SPITALULUI UNIVERSITAR de URGENȚĂ BUCUREȘTI

11. SPITALULUI JUDEȚEAN de URGENȚĂ PITEȘTI

12. SPITALULUI JUDEȚEAN de URGENȚĂ PLOIEȘTI

13. SPITALULUI UNIVERSITAR de URGENŢĂ MILITAR CENTRAL “Dr. CAROL DAVILA”

14. SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN de URGENȚE "Sf. SPIRIDON" IAȘI

15. SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN de URGENȚĂ TÂRGU MUREȘ

16. UNIVERSITĂȚII de MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE și TEHNOLOGIE „GEORGE EMIL PALADE” din TÂRGU MUREȘ

17. SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SF. IOAN CEL NOU SUCEAVA

18. SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN de URGENȚĂ „PIUS BRÎNZEU” TIMIȘOARA

19. INSTITUTULUI DE PNEUMOFTIZIOLOGIE „MARIUS NASTA”

20. INSTITUTULUI DE BOLI INFECȚIOASE "Prof. Dr. MATEI BALȘ"

21. SPITALULUI de PNEUMOFTIZIOLOGIE "Dr. NICOLAE RUSTEA" BAIA MARE

22. SPITALULUI CLINIC de BOLI INFECȚIOASE BRAȘOV

23. SPITALULUI CLINIC de BOLI INFECȚIOASE CLUJ – NAPOCA

24. SPITALULUI CLINIC de BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚA

25. SPITALULUI CLINIC de BOLI INFECȚIOASE și PNEUMOFTIZIOLOGIE „Dr. VICTOR BABEȘ" CRAIOVA

26. SPITALULUI CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE SFÂNTA PARASCHEVA IAȘI

27. SPITALULUI CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PNEUMOFTIZIOLOGIE DR. VICTOR BABEȘ TIMIȘOARA

28. SPITALUL DE URGENȚĂ TÂRGU CĂRBUNEȘTI

29. SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ “ELENA BELDIMAN” BÂRLAD

30. SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ “Prof. Dr. NICOLAE OBLU” IAȘI

31. SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRAȘOV

32. SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ ELIAS

33. INSTITUTULUI NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

34. SERVICIULUI DE AMBULANŢĂ BUCUREŞTI – ILFOV

Instituții:

35. OFICIUL NAȚIONAL PENTRU ACHIZIȚII CENTRALIZATE

36. IGSU – DIRECȚIA FINANCIARĂ

37. IGSU – DIRECȚIA LOGISTICĂ

38. IGSU – SERVICIUL ACHIZIȚII PUBLICE

Structuri ale Ministerului Apărării Naționale:

39. STATUL MAJOR al APĂRĂRII

40. CENTRUL NAȚIONAL MILITAR de COMANDĂ (NUCLEU)

41. STATUL MAJOR AL FORȚELOR AERIENE

42. DIRECȚIEI MEDICALE A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

Societatea civilă:

43. SOCIETĂȚII ROMÂNE DE ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ

44. ASOCIAȚIEI ZI DE BINE

45. AUCHAN S.A.

46. S.C. INPROX S.R.L. (LEROY MERLIN)

47. S.C. DANTE INTERNATIONAL S.A. (EMAG) si partenerilor proiectului “Donează pentru linia întâi”

48. FUNDAȚIEI MEREU APROAPE

49. SOCIETĂȚII NAȚIONALE de CRUCE ROȘIE din ROMÂNIA

sursa:https://www.dcnews.ro/ziua-mondiala-a-sanatatii--raed-arafat-a-medaliat-zeci-de-institutii-sanitare-din-romania_813042.html

Mugur Ciuvică şi Diana Tache, plângere penală pe numele lui Vlad Voiculescu și al Andreei Moldovan

 


Mugur Ciuvică și  Diana Tache au depus o plângere în cazul datelor făcute publice de către Ministerul Sănătăţii legate de campania de vaccinare.

„Ştiţi că a fost scandalul ăla cu datele... ce au prezentat ei. Pe mine m-a enervat un pic. Cine a considerat chestia asta ca fiind greşită, o punea în discuţie ca şi cum a dat ăsta date de vin ruşii şi găsesc centrul unde s-a vaccinat spionul Gigel... (...) Dar mi-a atras cineva atenţia, şi împreună cu doamna Tache, în grupuleţ organizat, o să le facem o plângere pentru chestia asta cu datele, pe chestiuni civile. Ei au încălcat nişte legi din astea simple din Codul Penal: acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea unui sistem informatic, extragerea de date fără permisiune, chestii pe care ei le-au făcut râzând”, anunţa Mugur Ciuvică  la DCNews TV.

sursa:https://www.dcnews.ro/plangerea-penala-depusa-de-ciuvica-si-tache-dupa-datele-publicate-de-ministerul-sanatatii-document_813048.html

Decizia CCR e bombă atomică. Implicații enorme

 


CCR a luat o decizie cheie cu privire la sentințe, care schimbă tot în instanțe. Avocatul Toni Neacșu a analizat decizia judecătorilor constituționali, dar subliniază că ”fără intervenția promptă și profesională a Parlamentului totul va fi aruncat în aer”.

”Decizia CCR de astăzi privind executarea hotărârilor penale doar din momentul motivării este nu numai explozivă, revoluționară, ci de-a dreptul bombă atomică! Cât de mare va fi impactul acesteia asupra felului în care arată procesul penal astăzi se vede din rapiditatea intervenției ÎCCJ în această problemă.” a scris avocatul Toni Neacșu, pe Facebook. 

”Câteva observații la cald, cu precizarea că îmi e greu să-mi ascund satisfacția:

1. Decizia nu va produce efecte decât din momentul publicării în monitorul oficial și doar pentru viitor. Motivarea va fi întârziată atât timp cât este nevoie ca în procedură de urgență Parlamentul să intervină și să găsească soluții. Acum se vede cu atât mai mult aberația referendumului pe justiție care a interzis legiferarea prin ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Fără intervenția promptă și profesională a Parlamentului totul va fi aruncat în aer. CCR va întârzia intenționat atât cât este rezonabil posibil, adică în orizontul a 6-8 luni să zicem (termenul legal de motivare la ei este de 30 de zile).

2. Prin decizia de astăzi CCR a decis un lucru extrem de simplu, dar cu implicații enorme: în materie penală hotărârile nu pot fi executate în baza minutei, adică acea soluție pe scurt pe care o scriau judecătorii în urma deliberării, ci doar a hotărârii judecătorești propriu-zise, care conține pe lângă soluția propriu-zisă și motivarea integrală.

3. Panica judecătorilor este firească pentru că declararea ca neconstituțională a textelor din codul de procedură penală care se refereau la minută se aplică și în materia măsurilor preventive. După publicarea deciziei în Monitorul Oficial nu mai poți aresta o persoană în baza minutei, urmând să motivezi când poți, ci în baza hotărârii (încheierii) integrale. Cum termenele din materia arestării preventive sunt foarte strânse va fi o provocare uriașă pentru Parlament să găsească modalitatea practică în care acest lucru se va putea face pe viitor.

4. Excepția a fost ridicată într-o speță la CA Târgu Mureș, de către d-ul avocat George Zlati, pe care îl felicit public și pe care l-am felicitat și personal acum o jumătate de oră. Instanța a motivat în favoarea admiterii acestei excepții de neconstituționalitate, lucru care a contat enorm la CCR, mai ales că judecătorul (un profesionist de excepție, președintele secției penale) a facut-o generos și convingător (15 pagini).

5. Urmare a acestei decizii practic minuta, ca act în care se consemnează pe scurt rezultatul deliberării și care poate fi pus în executare, dispare. Reamintesc că prin propunerile mele publice privind modificarea legislației în sensul executării hotărârilor doar o dată cu motivarea am propus exact abrogarea dispozițiilor referitoare la minută. Propunerile pe care le-am făcut le regăsiți cuprinse în proiectul Legii suveranității naționale, promovată de colegul Dan Chitic.

6. Personal mă simt validat pentru că încă din momentul declarării protestelor avocaților pentru motivarea în termen a deciziei ÎCCJ privitoare la colegul nostru Robert Roșu am susținut că protestele trebuie să vizeze și modificarea urgentă a legislației în sensul pronunțării hotărârilor judecătorești doar în forma completă, motivată, iar nu sub forma unei simple soluții pe scurt, motivarea urmând să aibă loc ulterior.

7. Propunerile tehnice pe care le-am făcut cu privire la modificarea legislației în acest sens pot fi un punct de pornire pentru discuția tehnică și matură pe care o propune, rațional și responsabil, d-na președinte a ÎCCJ. Practic dumneaei spune, "măi politicieni, parlamentari și ce o mai fiți, gata cu gluma, așezati-vă și lucrați rapid pentru că altfel întreg sistemul judiciar și penitenciar sare în aer!"” a conchis avocatul. 

sursa:https://www.dcnews.ro/toni-neacsu-decizia-ccr-e-bomba-atomica-implicatii-enorme_813053.html