1.28.2021

Monica Pop dă în vileag : de ce ar fi refuzată ”ivermectina” - scopul comercial predomină în lumea terapeutică -

 


Cea mai controversată și dezbătută temă din ultima perioadă, folosirea ivermectinei împotriva COVID-19, atinge cote maxime, iar vehemența unora pare a avea un substrat… pe care îl dezvăluie dr. Monica Pop.

Poate cel mai important avocat al folosirii ivermectinei pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 este medicul român stabilit în SUA, dr. Ion Alexie.

Medicul a intervenit de mai multe, la mai multe posturi TV, aducând argumente și informații – dar prezentând și un argument greu de combătut: propria sa experiență în tratarea cazurilor de COVID-19 cu acest medicament.

Dr. Alexie afirmă clar: procentul celor vindecați de el – peste 100 de cazuri – este de circa 98%!

Aseară, la „Sinteza zilei”, dr. Alexie a prezentat concluziile unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool (UK), o analiză care ”arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%”.

”Deci o eroare… chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens”, spune medicul pentru că, prin contrast, despre alte medicamente vehiculate în spațiul public ”nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea”, dr. Alexie dând câtva exemple de asemenea medicamente.

Totuși, de ce în ultimele 24 de ore a fost o adevărată avalanșă de atitudini reticente din partea unor medici și instituții? Un răspuns s-a încumetat să îl ofere dr. Monica Pop.

”Știți foarte bine de ce există această reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică”, a dat cărțile pe față dr. Monica Pop.

Celebrul medic și manager de spital spune tranșant: ”Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit după părerea mea imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact”.

Monica Pop privește obiectiv situația în privința medicamentelor despre care dr. Alexie spune că ”nu ar scădea mortalitatea”: ”Vreau să-l contrazic pe domnul doctor Alexie, pentru că nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv”.

”S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat, deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă - încă o dată spun - orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, a spus dr. Monica Pop.

Reamintim că explicația dr. Monica Pop – ”din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică” – confirmă declarațiile lui George Becali și a altor persoane publice, care au subliniat diferența uriașă de costuri între tratamentul ieftin cu ivermectină – și costurile mari ale curei cu alte medicamente.

sursa:https://ro.sputnik.md/health/20210128/33404839/Monica-Pop-da-in-vileag-de-ce-ar-fi-refuzat-ivermectina.html

„Urmează falimente, executări și evacuări din case. Cu sutele de mii”

 


Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive este neconstituțională, au stabilit, joi, judecătorii Curții Constituționale a României (CCR).

În ședința de joi, judecătorii CCR au admis, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, obiecția de neconstituționalitate formulată de 70 de deputați aparținând Grupului parlamentar al PNL.

Astfel, s-a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Legea privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

CCR a transmis că argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.

Deputații au dat vot favorabil proiectului de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în 6 mai, pentru a fi menținut echilibrul contractual şi pentru a se asigura integritarea pieţei financiar-bancare interne.

În plen a fost adoptat și un amendament care fusese respins, iniţial, în comisii, potrivit căruia, „prin excepţie de la prevederile art. 5, în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăşi dublul sumei împrumutate”.

Reacția lui Piperea

„Vestea proastă de azi este că legea de protecție a consumatorilor contra dobânzilor excesive (cămătărești) a fost declarată neconstituțională.

Nu e nimic de interpretat la decizia în sine, care era previzibilă după atâtea amânări (6 la număr, întinse pe vreo 7 luni).

Soluția a fost amânată politic, pentru a se putea instala confortabil puterea actuală, adică forțele politice care au torpilat toate legile de protecție a consumatorilor, pentru a proteja băncile și celelalte corporații, sponsorii lor politici.

Consecințele acestei decizii sunt simple și dure – consumatorii rămân lipsiți de orice protecție legală și judiciară contra abuzului de putere economică a creditorilor financiari.

Nu există, în acest moment, nicio plasă de siguranță socială pentru cei care vor ajunge în situație de supra-îndatorare pe motiv de dobânzi excesive sau de curs de schimb crescut. Pandemia a “ajutat” și ea mult. Guvernele Orban și Cîțu, de asemenea, au “ajutat” consumatorii supra-îndatorați lăsând băncile să aplice dobândă la dobândă pentru perioada de amânare a ratelor (care s-a și limitat la maxim 9 luni).

Nu e o înfrângere a inițiatorilor, ci a așteptărilor acestor oameni, lăsați de acum în bătaia viscolului.

Urmează falimente, executări și evacuări din case. Cu sutele de mii.

Să vedem ce protecție le va oferi guvernul de dreapta, pro-bănci, votanților lor și celorlalți consumatori ruinați de criză și de pandemie.

Cât despre mine, nici n-o să pier din asta, nici n-o să renunț la idee. I-o veni cândva vremea …”, scrie avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina sa de Facebook

sursa:https://www.cotidianul.ro/urmeaza-falimente-executari-si-evacuari-din-case-cu-sutele-de-mii/

Primar din Arad, condamnare cu executare

 


Un primar din Arad a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a constituit un grup infracțional organizat și a fost acuzat că a obținut fără drept fonduri europene.

Primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, a fost condamnat definitiv, joi, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a obţinut pe nedrept fonduri europene, scrie Agerpres. 

Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Timişoara, după ce prima instanţă l-a condamnat pe edil, în martie 2020, la patru ani de închisoare.

Condamnat pentru constituirea unui grup infracțional 

Conform soluţiei pe scurt publicată pe portalul Curţii, Marian Toader a fost condamnat la un an pentru constituirea unui grup infracţional organizat, la trei ani pentru abuz în serviciu şi la trei ani de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a decis ca pedeapsa rezultantă să fie de patru ani şi patru luni închisoare, rezultată din pedeapsa cea mai grea, de trei ani, plus o treime din celelalte pedepse.

Edilului i-au fost interzise şi unele drepturi, printre care cel de a fi ales într-o funcţie în cadrul autorităţilor publice sau în orice alte funcţie publică.

În acelaşi dosar au mai primit diferite pedepse reprezentanţi ai unor firme, respectiv Radu Viorel-Popa (şase ani de închisoare), Valer Pop (cinci ani de închisoare) şi Jean Cîrja (cinci ani de închisoare).

Anunțul DNA

În decembrie 2015, DNA anunţa că, în perioada 2010 - 2014, Radu Viorel Popa, reprezentant al firmelor Belle Fruct şi Best New Mill, şi Marian Toader, primar al comunei Zăbrani, au constituit un grup infracţional la care au aderat ulterior şi Jean Cîrja şi Valer Pop, reprezentanţii unor firme, în vederea obţinerii pe nedrept de fonduri europene.

"Valoarea totală a sumelor de bani încasate pe nedrept de firma administrată de inculpatul Popa Radu Viorel în cadrul celor două campanii de reconversie viticolă este de 13.666.917 lei (circa 3 milioane euro, la acea dată - n.r.) reprezentând valoarea sprijinului financiar nerambursabil pentru două campanii agricole", menţiona un comunicat DNA emis în urmă cu cinci ani.

Cu prilejul campaniilor din anii 2010-2011 şi 2011-2012, Viorel Popa a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad patru cereri prin care a solicitat sprijin financiar în domeniul plantaţiilor viticole, pentru două terenuri cu suprafeţe de 56 ha, respectiv 175,86 ha. Ulterior, au fost depuse mai multe documente "cu conţinut nereal", întocmite cu complicitatea altor persoane.

Ce a făcut primarul 

Primarul Marian Toader a fost cel care i-a pus la dispoziţie lui Viorel Popa în mod gratuit (deşi se solicitase arendarea, ceea ce presupunea plata unei redevenţe către Primăria Zăbrani) suprafeţele de teren necesare înfiinţării plantaţiei viticole. Din redevenţă, Primăria Zăbrani ar fi încasat 110.250 euro.

Suprafaţa de aproximativ 56 ha pe care a fost înfiinţată plantaţia viticolă a ajuns în exploatarea unei societăţi comerciale controlată în mod indirect de primarul Toader.

"O parte din foloasele obţinute (1.911.580 lei) de inculpaţii Popa Radu Viorel, Cîrja Jean şi Pop Valer, ca urmare a obţinerii pe nedrept a fondurilor nerambursabile, au fost ulterior supuse unor proceduri de "albire" sau "spălare", pentru a crea aparenţa de legalitate, de onestitate a mijloacelor băneşti obţinute în modalitatea arătată mai sus. Mai mult, în cursul anului 2013, inculpatul Popa Radu Viorel a dedus, solicitat şi obţinut rambursarea TVA, în sumă de 141.076,84 lei, aferentă unor operaţiuni comerciale, stabilite ca fiind nereale, finanţate cu fonduri nerambursabile, provenind din bugetele UE (operaţiuni comerciale scutite de TVA)", mai preciza DNA la acea dată. 

sursa:https://www.dcnews.ro/primar-din-arad-condamnare-cu-executare-patru-ani-in-spatele-gratiilor_798477

Ungaria, Peter Szijjarto : ”Tot ce pot spune este că am avut o relaţie foarte, foarte bună cu fosta Administraţie din SUA

 


Guvernul Viktor Orban aşteaptă ca Ungaria să fie tratată cu respect de Administraţia Joseph Biden, afirmă Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.

Întrebat, într-un interviu acordat ediţiei ungare a postului tv Euronews, ce părere are despre noul preşedinte american, Joe Biden, în contextul în care premierul Viktor Orban l-a susţinut pe Donald Trump, Peter Szijjarto a explicat:

„Dat fiind că nu suntem americani, nu contează prea mult pe cine am susţinut, întrucât noi nu am votat în scrutinul prezidenţial din SUA. Tot ce pot spune este că am avut o relaţie foarte, foarte bună cu fosta Administraţie din SUA. Nu exagerez deloc dacă spun că în perioada 2016-2020 relaţiile dintre cele două ţări au fost cele mai bune, în principal datorită relaţiei personale foarte bune dintre fostul preşedinte american şi premierul Ungariei".

„Sperăm că standardul acestei relaţii politice va rămâne la nivelul înalt atins în ultimii patru ani. Noi suntem dispuşi să continuăm o relaţie bazată pe respect reciproc. Sper că cealaltă parte intenţionează să procedeze similar", a afirmat Peter Szijjarto, notează Mediafax.

sursa:https://www.dcnews.ro/ungaria-asteapta-sa-fie-tratata-cu-respect-de-administratia-joe-biden_798433.html

Reuniunea Comitetului Militar al NATO pe tema Balcanilor și a Orientului Mijlociu. România a trimis tehnică militară în Irak

 


Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat miercuri, 27 ianuarie, prin videoconferință, la cea de-a 185-a reuniune  a Comitetului Militar al NATO, cea mai înaltă autoritate militară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

La întâlnire a luat parte secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat obiectivele Alianței pentru anul 2021 între care energizarea relațiilor transatlantice și adaptarea misiunii în Afganistan. Totodată, secretarul general a prezentat principalele direcții strategice ale Alianței formulate în cadrul conferinței miniștrilor de externe ai statelor membre ale NATO din luna decembrie 2020 și obiectivele reuniunii miniștrilor apărării, din luna februarie 2021.

Pe parcursul sesiunilor de lucru, șefii apărării au discutat angajamentele operaționale, inclusiv în Afganistan, Irak și Balcani, au aprobat conceptul fundamental „NATO Warfighting”, au analizat progresul privind consolidarea posturii de descurajare și apărare în spațiul Euro-Atlantic și au propus soluții pentru eliminarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra capacităților defensive naționale și aliate.

România trimite tehnică militară în Irak

 Generalul-locotenent Daniel Petrescu a reliefat angajamentul Armatei României în misiunile Alianței, amintind că ultima acțiune a țării noastre, în acest sens, a fost dislocarea în Irak, în luna ianuarie, a unui detașament de comunicații și informatică care acționează în operațiile „NATO Mission in Iraq” și „Inhererent Resolve”. De asemenea, a transmis mulțumiri pentru contribuțiile constante ale aliaților din Canada, Italia, Marea Britanie și Spania pentru întărirea serviciului de poliție aeriană. Nu în ultimul rând, a salutat sprijinul constant al țărilor NATO în procesul atingerii capacității operaționale inițiale a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, dispus pe teritoriul țării noastre.

Comitetul Militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care Alianța poate răspunde la provocările globale de securitate. Pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor apărării se desfășoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o ţară membră a Alianţei. Activitatea de rutină este efectuată de Reprezentanții Militari naționali prezenți permanent la comandamentul NATO din Bruxelles.

sursa:https://www.dcnews.ro/reuniunea-comitetului-militar-al-nato-pe-tema-balcanilor-si-orientului-mijlociu-romania-a-trimis-tehnica-militara-in-irak_798337.html

Capitoliu – Piața Roșie

 


Marți, președintele Joe Biden a avut prima convorbire telefonică cu omologul rus Vladimir Putin. ”Președintele a spus limpede că SUA vor răspunde cu fermitate pentru a-și apăra interesele naționale, ca reacție la acțiunile Rusiei îndreptate împotriva aliaților noștri”, a comunicat Casa Albă. ”Cei doi președinți au căzut de acord să mențină o comunicare transparentă și consistentă”.

Biden a discutat depre prelungirea cu cinci ani a tratatului New START, pentru reducerea armelor strategice, ”căzând de acord ca echipele de lucru să stabilească această prelungire până pe 4 februarie”, a mai anunțat Casa Albă. Biden și-a reafirmat ”sprijinul ferm pentru suveranitatea Ucrainei” și și-a exprimat îngrijorarea legată de atacul cibernetic împotriva companiei Solar Winds, atribuit Rusiei, potrivit oficialilor americani. Biden și-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu relatările presei despre recompensele plătite de Rusia în Afganistan pentru uciderea militarilor americani.

Apoi, Biden a vorbit despre implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2020 și despre otrăvirea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi.

Kremlinul nu a amintit nimic despre Alexei Navalnîi în comunicatul despre convorbirea Putin-Biden. Kremlinul a descris convorbirea drept ”deschisă”. ”Vladimir Putin l-a felicitat pe Joseph Biden la începutul activității sale ca președinte al SUA”, a anunțat Kremlinul. ”El a subliniat că normalizarea relațiilor dintre SUA și Rusia va fi în interesul ambelor țări și – având în vedere responsabilitatea lor specială pentru menținerea securității și stabilității în lume – aceste relații sunt în interesul întregii comunități internaționale”, arată comunicatul Kremlinului.

Presa americană a insistat mult pe protestele din Rusia pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi, cele mai mari proteste cu care s-a confruntat până acum regimul Putin. ”Castelul lui Putin” de la Marea Neagră și ancheta realizata de ONG-ul lui Navalnîi vin să completeze aceste relatări. De cealaltă parte, televiziunile din Rusia transmit imagini cu protestele de la Capitoliu și invadarea clădirii Congresului SUA, imagini cu trupele Gărzii Naționale desfășurate în Washington. Războiului informațional este în toi și așteaptă noi ordine din partea liderilor de la Washington și Moscova. Aceste diferențe de percepție sunt la fel de periculoase acum așa cum au fost și la începutul Războiului Rece, când George Kennan le remarca în Lunga Telegramă de la Moscova.

După o reuniune a Council on Foreign Relations, Michele Flournoy, considerată o variantă pentru șefia Pentagonului în administrația Biden, a spus următoarele: ”Mă preocupă riscurile unei erori de calcul. Mă îngrijorează situația prin care trecem în SUA – gestionarea gresita a pandemiei, impactul economic incredibil, diviziunile politice interne care au dus la violenta si la atacuri asupra democratiei noastre. Daca va uitati la televuiziunile ruse si chineze, veti vedea mereu imagini cu haosul din SUA. Daca vor ajunge sa creada in propria lor propaganda, atunci vor ajunge sa-si asume riscuri mai mari”.

Însă și reciproca poate fi valabilă. Publicația Off-Guardian ne propune un experiment, plecând de la controversa votului la alegerile prezidențiale într-unul din statele cheie, Wiscosnin. Pentru început, lăsați deoparte ce credeți despre Donald Trump. Imaginați-vă că în Rusia au loc alegeri și graficul câștigătorului arată precum cel de mai jos:


sursa:https://www.cotidianul.ro/capitoliu-piata-rosie-lungul-front-al-razboiului-informational/

Război sau coexistență

 


La audierile din Senatul SUA, Antony Blinken, de pe 26 ianuarie secretar de Stat în administrația Biden, a declarat că președintele Donald Trump a făcut bine adoptând o poziție mai dură față de China. China vrea ”să devina țara care conduce lumea – țara care stabilește normele, care stabilește standardele”, a spus Blinken. Adică Beijingul dorește să schimbe ordinea mondială creată de SUA cu propria ordine mondială.

Același Blinken mai este de acord cu poziția fostei administrații Trump în ce privește Taiwanul. Blinken este pentru o implicare mai mare a SUA în Taiwan, este pentru reducerea restricțiilor privind tranzacțiile oficiale cu conducerea de la Taipei, iar asta înseamnă și livrări de armament.

Presa americană arată că războiul comercial SUA-China va continua și sub administrația Biden, doar că această confruntare nu va ocupa prim-planul pentru moment, fiind prioritare combaterea pandemiei și luarea unor măsuri economice în Statele Unite.

La trei zile după preluarea mandatului prezidențial de către Joe Biden, aviația chineză a trimis o formație de bombardiere în spațiul aerian taiwanez. Sunt bombardiere care pot lansa rachete anti-portavion, a anunțat presa chineză. În aceeași zi, intra în Marea Chinei de Sud portavionul american USS Roosevelt.

Vocile neoconservatorilor de la Washington se aud din ce în ce mai puternic. ”Taiwanul a devenit un punct fierbinte” în relațiile dintre SUA și China, a spus Michele Flournoy (multa vreme în cărți pentru șefia Pentagonului în administrația Biden). ”Posibilele puncte fierbinți includ, desigur, Taiwanul”, a spus generalul David Petraeus, fost șef al Pentagonului și al CIA în administrația Obama. Înainte de a face aceste declarații, Flournoy și Petraeus participaseră la o reuniune virtuală a Council on Foreign Relations, axată pe problemele strategice pe care SUA trebuie să le gestioneze în 2021.

Avioanele trimise în spațiul aerian taiwanez au transmis mesajul că Beijingul nu va ceda Taiwanul fără luptă, că este parte a Chinei și că este o linie roșie. Liderii chinezi au decis să transmită acest mesaj după declarațiile amintite făcute de Antony Blinken. China nu refuză dialogul, ba chiar dorește o convorbire între președinții Biden și Xi Jinping. La reuniunea virtuală a Forumului Economic Mondial, pe 25 ianuarie, președintele Xi Jinping a ținut primul discurs public important după venirea lui Joe Biden la Casa Albă, iar Xi a transmis, pe un ton e drept moderat, un avertisment. ”Construirea unor mici grupuri și începerea unui nou Război Rece, respingerea, amenințarea și intimidare altora pentru a impune o decuplare, pentru a rupe lanțurile de aprovizionare, sancțiunile sau izolarea nu vor face decât să scindeze lumea și să ducă la confruntare”, a spus Xi Jinping. ”Trecem prin cea mai gravă recesiune de după Al Doilea Război Mondial. Pentru prima dată in istorie, sunt lovite în același timp toate economiile lumii. Istoria ne-a arătat limpede că antagonismul și confruntarea, fie în forma războiului rece, fie sub forma unuia fierbinte, a războiului comercial sau a celui tehnologic dăunează intereselor tuturor țărilor și subminează bunăstarea tuturor”, a mai spus Xi.

Jurnalistul Pat Buchanan spune că, odată ce Taiwanul este mărul discordiei, este esențial să răspundem la o întrebare: Cui aparține Taiwanul? Un răspuns a fost dat în 1972, de președintele Richard Nixon: ”SUA recunosc că toți chinezii de o parte și de alta a strâmtorii Taiwan formează o singură China și că Taiwanul este parte din China. SUA nu contestă aceasta poziție”. Apoi, în 1979, președintele Jimmy Carter a întrerupt relațiile cu Taiwanul și a recunoscut Republica Populară Chineză. Carter a anulat tratatul de Securitate SUA-Republica China (Taiwan). Din acel moment, SUA nu mai erau obligate să se implice într-un război iscat de problemele din Taiwan.

La peste 40 de ani de la acel moment, lucrurile s-au schimbat. ”Dacă răspunsul la întrebarea cu aparține Taiwanul este cel din 1972, atunci nu cumva încurajarea de către de SUA a celor 25 de milioane de taiwanezi pentru a-și declara independența este ”incitare la insurecție”? Iar dacă China va folosi forța pentru a obliga Taiwanul să renunțe la obținerea independenței, vom fi oare pregătiți să pornim un război cu o Chină nucleară din cauza orientării politice a unei insule?

Când comuniștii chinezi au ocupat Tibetul, în 1950, și au început epurarea etnică și culturala, ce am făcut? Practic, nimic.

Când China a ocupat și a fortificat stâncile și recifuele din Marea Chinei de Sud, ce am făcut? Practic, nimic.

Când China a înăbușit protestele pentru democrație pe care SUA le-au încurajat în Hong Kong și le-a impus o nouă lege a securității naționale celor 7 milioane de hongkonghezi, ce am facut? Practic, nimic”, scrie Buchanan.

”Acum, Xi Jinping a spus verde în față Americii că modul în care Beijingul îi tratează pe tibetani, pe uiguri, pe Falun Gong și pe toți cetățenii Chinei nu este treaba Statelor Unite, așa cum nu a fost treaba Chinei imperiale modul în care SUA au tratat populațiile indigene din America.

Modelul politic și de dezvoltare economică al Chinei a avut succes până acum în acest secol și este văzut ca o alternativă la democrația liberală vestică. Beijingul nu crede în libertatea nelimitată a religiei, a expresiei sau a presei. Nu crede în alegerea liderilor prin vot liber.

China nu este o societate egalitară. Nu crede în egalitatea raselor, a religiei sau a grupurilor entice. Nu celebrează diversitatea, ci se teme de ea, pentru că a văzut ce a produs diversitatea etnică în URSS, rupând statul în 15.

China nu crede în cote rasiale și de gen când vine vorba de promovarea la locul de muncă. În schimb, China crede în meritocrație și premiază loialitatea și performanța. Iar studenții chinezi sunt printre cei mai buni din lume.

E drept, China fură proprietate intelectuală din fabricile americane din China, însă cine a mutat fabricile acolo, pentru a profita de forța de munca ieftină, plătită cu doar 2 dolari pe ora?

Beijingul spune că orice încercare de a impune ”valori universale” americane Chinei va fi echivalată cu amestecul în afacerile interne. Și la orice încercare de a nega jurisdicția Chinei asupra Taiwanului sau asupra Insulelor Spratly sau Paracel, în Marea Chinei de Sud, va răspunde cu forța.

Pe cine amenințăm noi? USS Roosevelt a intrat în Marea Chinei de Sud, pentru un exercițiu de „libertate de navigație”, primul din timpul administrației Biden. În aceeași zi, bombardierele chineze au intrat în zona de identificare a Taiwanului. Trebuie să discutăm cu China”, încheie Pat Buchanan.

sursa:https://www.cotidianul.ro/marea-alegere-a-lui-biden-razboi-sau-coexistenta/

Prinde hoțul, scoate-i vaccinul

 


Peste 1.300 de persoane care urmau să fie vaccinate în etapa a treia apar, în săptămâna 15 – 23 ianuarie, ca vaccinate, spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care anunță controale în centrele de vaccinare, dar și sancțiuni.

„Prima dată am descoperit că, între 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Știm din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Știm că în momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități”, a spus ministrul.

Trebuie protejați cei vulnerabili, astfel că se vor face echipe mixte care vor verifica cum stau lucrurile de fapt în centrele de vaccinare.

„E clar că România în acest moment nu poate fi un sat fără câini, ne trebuie sancțiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancțiuni. Trebuie verificat dacă strategia adoptată este respectată în centrele de vaccinare”, a adăugat Voiculescu, afirmând că în acest moment coordonatorii centrelor de vaccinare pot primi cercetare disciplinară.

„Imediat vom putea vorbi de sancțiuni adoptate de Guvern”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat despre situația de la Spitalul din Buftea, acolo unde sunt chemați oameni la vaccinare, „că poate mai rămân doze mai târziu”, Vlad Voiculescu a răspuns nervos: „Cred că era un cântec: <Și seara, și dimineața>”.

„Este frustrant. E frustrant pentru mine auzind, citind zeci, sute de mesaje de la oameni care nu se pot programa…, mi se pare frustrant. Dacă rămân doze de vaccin, atunci acestea trebuie să meargă către persoane care sunt eligibile în etapa a doua. Și aceste persoane nu sunt foarte greu de găsit, există centre de vârstnici, există inclusiv instituții locale de personal esențial care poate fi invitat la vaccinare, sunt oameni care pot fi invitați să se înscrie pe o listă la nivelul centrului respectiv”, a spus ministrul Sănătății.

Vorbind despre spitalul din Buftea, Voiculescu a spus că dacă rămân doze vaccinarea poate fi făcută altfel decât spunându-i oricărui om „veniți să vă vaccinați că poate ne rămân mai târziu niște doze”.

„Cred că fiecare doză e important să meargă către o persoană care poate fi salvată de doza respectivă. Eu nu pot să îmi explic, omenește vorbind, cum anumiți oameni sunt atât de relaxați în legătură cu asta. (…) Cunoaștem situația din Buftea și DSP de acolo a fost deja contactată”, a mai spus Voiculescu.


sursa:https://www.cotidianul.ro/prinde-hotul-scoate-i-vaccinarea-1-353/