11.18.2021

VLADIMIR PUTIN : ”Însăși Europa este vinovată că mii de imigranți merg acolo”

 


Vladimir Putin a declarat că Europa însăși a creat condiții ca sute de mii de oameni să meargă acolo.

”Însele țările europene au creat condiții pentru adăpostirea imigranților,” a declarat Vladimir Putin, comentând situația la hotarul polono-belarus, acolo unde s-au adunat mii de refugiați ilegali care vor să ajungă în Uniunea Europeană.

“Ei înșiși sunt vinovați. Eu am spus de ce: și din raționamente politice, și militare și economice. Ei înșiși au creat condiții ca mii și sute de mii să se îndrepte acolo. Iar acum caută vinovați, ca să-și decline responsabilitatea pentru evenimentele care au loc”, a declarat șeful statului rus la postul de televiziune „Rusia 1”, în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlinul. Putin”.

El a menționat că Rusia nu are „absolut nicio implicare” în declanșarea acestei crize, iar toate acuzațiile aduse ei sunt doar o încercare de a transfera responsabilitatea pe seama altora.

Președintele rus s-a arătat mirat și de faptul că în scandalul imigranților este menționată compania rusească Aeroflot, mai ales în contextul unor posibile sancțiuni.

“Ce implicare are aici Aeroflot? Măcar un avion Aeroflot, cândva, i-a transportat (de imigranți din Asia în Belarus- n.n.)? Nu am auzit de așa ceva, dar admit că cineva s-a putut folosi de un avion și prin țări terțe să zboare. Dar ce implicare avem noi? Repet: este o încercare de a declina responsabilitatea pentru evenimentele care au loc acum”, a reiterat Putin, fiind citat de RIA Novosti.

Săptămâna aceasta, un grup numeros de refugiați, în special kurzi, s-au îndreptat prin Belarus la hotarul Poloniei, ca să pătrundă în Uniunea Europeană. În fața gardului de sârmă ghimpată s-au oprit în jur de două mii de oameni, ei au înfipt o tabără în apropiere de punctul de trecere Bruzghi din regiunea Grodnesk. Oamenii legii din Polonia nu-i lasă să treacă și atunci imigranți au încercat să forțeze gardul de sârmă ghimpată. Ei au fost împroșcați cu gaze lacrimogene.

Anterior președintele Belarusului a declarat că Minsk nu va putea mult timp să stăvilească valul de oameni din cauza sancțiunilor impuse de Occident pentru că nu are nici bani, nici putere.

https://ro.sputnik.md/20211115/putin-insasi-europa-este-vinovata-ca-mii-de-imigranti-merg-acolo-46409500.html

BELARUSUL anunță închiderea „temporară” a unei conducte de petrol către UE

 


Belarusul a anunțat că sunt necesare „reparații neprevăzute” la o ramură a conductei „Prieteniei”, care transportă petrol din Rusia prin țară către un număr de state din UE.

BUCUREŞTI, 17 nov – Sputnik, Doina Crainic. Într-o declarație emisă miercuri, gigantul rusesc de exporturi de energie Transneft a anunţat că livrările se pot confrunta cu întreruperi pe termen scurt. Purtătorul de cuvânt Igor Demin a spus jurnaliştilor că a fost informat că lucrările de reparaţii neprevăzute ar trebui să se finalizeze până în weekend, potrivit RT. Conducta transportă petrol din câmpurile petroliere din Rusia Centrală către consumatori din Polonia, Ungaria, Cehia și Germania.

Operatorul din Belarus, Gomeltransneft Druzhba, a început lucrările marți seara, livrările urmand să scadă. Totuşi, spun oficialii, volumele lunare de export nu ar trebui să fie afectate, iar Demin a subliniat că Transneft speră să asigure îndeplinirea cotelor de livrare.

Ştirea vine la doar câteva zile după ce liderul Belarusului, Alexander Lukașenko, a avertizat că țara sa ar putea întrerupe fluxul de gaze către Europa Centrală și de Vest, ca răspuns la agravarea conflictului privind migrația ilegală la granița cu Polonia.

Mii de refugiați și-au înființat tabere de-a lungul frontierei, UE acuzând Minskul că favorizează zboruri din state cu probleme precum Siria și Irak și că încurajează oamenii disperați să încerce să treacă, în semn de răzbunare pentru sancțiunile impuse guvernului său. Belarusul neagă afirmațiile, insistând că pur și simplu nu mai poate împiedica migranții să ajungă la graniță.

Sugestia că Belarusul ar putea restricționa exporturile de gaze rusești a stârnit critici sâmbătă din partea președintelui Vladimir Putin, care a spus că „nimic bun nu va ieşi” dintr-o astfel de măsură. „Va fi o încălcare a acordului nostru de tranzit și sper că nu se va ajunge la acest lucru”, a adăugat preşedintele rus.

Luni, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut statelor membre UE să aprobe sancțiuni suplimentare împotriva Belarusului pentru ceea ce a descris ca fiind un „atac hibrid” asupra blocului. În acelaşi timp, Lukașenko a acuzat Bruxelles-ul că s-a angajat într-un război hibrid propriu împotriva țării sale prin susţinerea opoziției din Belarus și a unor instituţii media străine.

Astăzi, ședinţă de urgenţă privind negocierile PNL – PSD

 


O şedinţă de urgenţă privind negocierile PNL – PSD are loc astăzi, după ce mai mulţi lideri liberali i-au cerut miercuri seară lui Florin Cîţu să convoace Biroul Politic Naţional. Potrivit statutului PNL, forul extins al conducerii partidului poate fi convocat doar de preşedinte sau de secretarul general, Dan Vîlceanu.

PNL a convocat această şedinţă, după ce premierul interimar Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, au precizat surse politice, citate de News.ro. Dialogul a avut loc, având în vedere că deja au trecut două săptămâni de la momentul în care Klaus Iohannis a declarat că va convoca consultări cu partidele parlamentare, după ce se cristalizează o majoritate.

După mai multe discuţii aprinse cu liderii partidului, Florin Cîţu a declarat miercuri că atât PNL cât şi PSD vor să aibă primul premierul, în rotaţia convenită deja la nivel de principiu.

De altfel, Florin Cîţu a dat mai multe declaraţii contradictorii în momentul în care a fost întrebat despre tensiunile din partid privind numele premierului liberal. Iniţial, a spus că, potrivit deciziei BEx de marţi, orice membru PNL poate fi premierul partidului, iar ulterior că a menţionat  o decizie a Consiliului Naţional potrivit căreia preşedintele partidului este propunerea de premier.

Mai mulţi lideri din partid PNL i-au cerut, miercuri seară, lui Florin Cîţu, să flexibilizeze mandatul privind premierul, astfel încât să înainteze şi alte nume, în contextul în care PSD a transmis, clar, prin preşedintele partidului, că nu îl doreşte pe Cîţu premier, pentru că a fost dat jos prin moţiune de cenzură.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că săptămâna viitoare România va avea Guvern, dând de înţeles că este posibil ca negocierile privind propunerea de premier să se deblocheze până la finalul acestei săptămâni, astfel încât săptămâna viitoare să aibă loc consultările cu preşedintele şi învestirea Guvernului în Parlament.

https://www.romaniatv.net/sedinta-de-urgenta-privind-negocierile-pnl-psd-florin-citu-a-discutat-cu-klaus-iohannis-despre-desemnarea-premierului_5987633.html

Zile libere pentru angajaţii din România, la sfârșit de noiembrie

 


Românii ar putea avea o minivacanță de cinci zile, dacă autorităţile vor decide ca ziua de 29 noiembrie să fie liberă.

Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională a României) sunt libere prin lege. Anul acesta, Sfântul Andrei pică într-o zi de marţi, iar Ziua Națională este într-o zi de miercuri. În aceste condiţii, unii angajaţi din România ar putea beneficia de o minivacanţă de cinci zile dacă Ministerul Muncii declară ziua de 29 noiembrie – zi liberă.

Dacă guvernanţii nu vor lua această decizie există totuşi posibilitatea ca angajaţii să-şi ia o zi de concediu şi să creeze puntea care le da posibilitatea de a avea această minivacanţă.

În afară de zilele libere de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, angajaţii din România vor mai avea liber în 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun.

În AUSTRIA, poliția și armata se alătură revoltei populare. PANICĂ în GUVERN

 



Poliția și armata refuză să controleze permisul de sănătate în numele „libertății și demnității umane”. Ei se vor alătura unei ample demonstrații împotriva izolării obligatorii pe 20 noiembrie 2021 la Viena.

La doar câteva zile după ce cancelarul austriac Alexander Schallenberg a hotărât să izoleze persoanele nevaccinate, politicienii și sindicatele au anunțat o revoltă de proporții împotriva acestei măsuri de ucidere a libertății, unică în lume.

Liderul Partidului Libertății (FPÖ), Herbert Kickl, a cerut o „ mega-demonstrație” pe 20 noiembrie la Viena.

La scurt timp după aceea, președintele Uniunii Forțelor Armate austriece (FGÖ) Manfred Haidinger a urmat exemplul și s-a alăturat într-o scrisoare publicată la 14 noiembrie. El intenționează să „apere drepturile și libertățile fundamentale”. FGÖ precizează că „toată lumea” este autorizată să demonstreze, chiar și în caz de izolare!

Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer a fost deja respinsă de sindicatul polițiștilor. În plus, Uniunea Forțelor Armate Austriece anunță că va participa la această mare adunare de la Viena.

Guvernul este panicat

Este o palmă usturătoare pentru guvernul care, potrivit presei austriece, creează din ce în ce mai multă panică.

Președintele Sindicatelor Social Democrate (FSG) și al Sindicatului Poliției, Hermann Greylinger, nu a lăsat nicio îndoială într-un interviu, că poliția se simte în imposibilitatea de a efectua aceste verificări, potrivit săptămânalului Wochenblick.

Manfred Haidinger (FGÖ) adaugă în scrisoarea sa: „Menționăm prin prezenta că participarea la adunări este un drept legal deosebit de protejat și că este luat în considerare și în proiectul de ordonanță disponibil în prezent. Participarea și călătoria în toată Austria sunt permise. »

Deși persoanele nevaccinate sunt sfătuite să călătorească cu transportul privat.

Scrisoarea amintește în cele din urmă că „interzicerea unei întâlniri planificate de cetățeni, precum și interzicerea întrunirii partidelor politice au fost recunoscute ca ilegale” de către Curtea Administrativă din Viena.

Familia lui VADIM TUDOR, în doliu


Fiica cea mare a lui Vadim Tudor trece prin clipe grele.

Lidia Vadim Tudor s-a măritat în urmă cu 4 luni, dar fericirea nu a durat mult. Soțul ei a murit în luna octombrie.

Fiica cea mare a “Tribunului”, Lidia, s-a măritat în vara acestui an și era extrem de fericită.

Fericirea nu a durat mult.  Soțul acesteia, un scriitor cu aproape 20 de ani mai în vârstă, a decedat la patru luni de la nuntă.

Lidia Vadim Tudor și-a găsit fericirea alături de un scriitor mai în vârstă ca ea cu aproape 20 de ani. Dragostea nu a ținut cont de nimic, iar cei doi au decis să se căsătorească în vara acestui an.

Pe 16 octombrie, Lidia a rămas văduvă.

Scriitorul s-a stins din viață. Familia nu a dorit să facă nimic public, iar la înmormântare ar fi participat doar rudele și foarte puțini prieteni.

Fiica cea mare a lui Corneliu Vadim Tudor a anunțat, pe conturile de socializare, că vrea să intre în politică.

Aceasta dorește să înființeze un nou partid, pentru că activitatea PRM este suspendată din cauza unor procese.

“Nu susțin și nu voi susține niciodată niciun om politic sau partid din România, în afară de o posibilă formațiune care să reflecte întocmai valorile pe care tatăl meu ni le-a insuflat tuturor și pentru care s-a luptat timp de un sfert de secol : integritatea teritorială a României, bunăstarea românilor, necesitatea dezvoltării noastre ca stat și ca popor prin propriile noastre forte și resurse – resurse de care să beneficieze românii, și nu străinii, care să aducă prosperitate românilor, și nu străinilor, care să îi pună pe români și România pe harta Europei ca stat independent, indivizibil și de sine stătător, nu colonia din prezent !

Cum spuneam, o asemenea formațiune este nu numai necesară, ci poate chiar obligatorie, în contextul în care astăzi aflăm că forul numit Camera Deputaților a votat autonomia Ținutului Secuiesc. Astăzi, la mai bine de 4 ani de la moartea lui, Vadim vă stă în coastă!”, a scris fiica fostului politician pe contul său de Facebook.

https://ziareonline.ro/familia-lui-vadim-tudor-in-doliu-a-murit-la-doar-4-luni-de-la-nunta-ce-tragedie-abia-acum-s-a-aflat.html

La Spitalul Județean din Brăila, ușile de la ATI Covid sunt mai înguste decât paturile

 


Spitalul Județean din Brăila se confruntă cu o situație absurdă, ușile de la secția ATI Covid sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile, ceea ce pune bolnavii în pericol, în cazul unei evacuări de urgență.

Asta înseamnă că pentru a scoate din salon bolnavii în regim de urgență, cum ar fi un incendiu, singura soluţie  e ca pacientul să fie aşezat pe o targă, la un loc cu tubul de oxigen şi stativul.

Din păcate Spitalul Județean din Brăila nu este singura instituție medicală care se confruntă cu o astfel de problema la secția ATI Covid. Acest lucru este determinat și de faptul ca o parte dintre paturile de la Terapie Intensivă au fost suplimentate abia în valul patru al pandemiei când instituțiile medicale erau copleșite de numărul pacienților în stare gravă.

Încă din primul val al pandemiei, secția ATI COVID a funcționat în secția nouă de terapie intensivă pentru copii. Ușile au fost construite pe măsura paturilor. În momentul în care s-a înființat secția, paturile pentru adulți au fost înclinate și introduse în salon.

Cei din conducerea spitalului au găsit o soluție. Au cumpărat o targă cu o lățime de 60 de centimetri care să iasă pe ușa salonului de terapie intensivă și intenționează să mai cumpere două tărgi de acest gen.

Cei de la ISU nu au tolerat această soluție și i-au somat pe cei din conducerea spitalului să găsească repede un spațiu adecvat pentru secția de ATI COVID, relatează Digi24.ro.

BINE V-AM REGASIT !

 


BINE V-AM REGASIT ! 

IMI CER SCUZE PENTRU ABSENȚA CAM LUNGĂ... INTERNETUL, BATĂ-L VINA, FUNCȚIONEAZA DOAR CAND VREA EL...

NOI SĂ FIM SĂNĂTOȘI !