7.05.2020

S-a întâmplat în urmă cu scurt timp. Bătrân, SCANDAL în stradă în fața Violetei Alexandru: Mărește PENSIA. Eu te omor cu mâna mea !

 

Un bătrân s-a apropiat de Violeta Alexandru în timpul conferinței de presă. Un bărbat a vrut să-l îndepărteze, iar pensionarul a strigat: ”Ia mâna de pe mine criminalule”.  ”Să nu fiți agresiv” i-a spus Violeta Alexandru celui care încerca să-l îndepărteze pe bătrân. 


Violeta Alexandru a acuzat PSD că-și bate joc de oameni și-l folosește în scop politic, sugerând că bărbatul a fost trimis de social-democrați. ”Nu trebuie să vă lăsați manipulat” i-a spus Violeta Alexandru bătrânului. 

”Mărește pensia, mărește pensia, mărește” i-a strigat bărbatul. 

”Nu trebuie să vă lăsați manipulat și trebuie să aveți încredere” a continuat ministrul. 

”Eu te omor cu mâna mea, intru în pușcărie” a continuat pensionarul, care striga ”minciuni, huo, huo, huo, cheamă poliția”.  
”Îmi pare rău că PSD se folosește de necazurile oamenilor” a spus Violeta Alexandru, iar replica pensionarului a fost ”nu-i adevărat, minciuni, vai de capul meu”. 

Violeta Alexandru a spus că se așteaptă și la ”alte manifestări de tip mafiot” în Sectorul 6. 


Dezideologizare - După ieşirea thatcherismului din prim-plan, Uniunea Europeană a mers către dezideologizarea spectrului său politic, astfel încât politici clasice de stânga să poată fi prezentate a fi de dreapta. Spectrul politic european nu mai are, azi, partide de dreapta.



La noi, „dreapta” băsistă a luat măsuri de stânga începând din 2010, apoi „stânga” pesedistă a luat măsuri de dreapta. „Dreapta” băsistă a decis să bage statul la o cură de slăbire, dar a mărit taxe şi impozite. Apoi, „stânga” pontistă a redus taxe şi impozite ca un clasic curent de dreapta.

A urmat un scurt interval tehnocrat care, fără să ne prindem, a reprezentat noua stângă europeană, fără faţă ideologică cinstit recunoscută, căci ceea ce este ideologie de stânga, acum, se prezintă pe sine în termeni de etică a corectitudinii politice.

După 2016, „stânga” pesedistă a guvernat cu un program liberal clasic: „Prin noi înşine”.

Acesta a fost contextul în care a fost pusă în executare o strategie de dezideologizare a peisajului politic românesc. Nu doar ca să nu se vadă inversarea polilor, deja uşor de identificat, ci mai ales pentru că protecţionismul liberal practicat de guvernările dragniste trebuia să fie demonizat într-un context al UE care desfiinţa deja ceea ce a fost dreapta spectrelor politice clasice.

Strategia de dezideologizare a conştiinţei politice româneşti a mers ca-n brânză din pricina unui mare defect al discernământului nostru cultural: alegem întotdeauna să explicăm prin persoane ceea ce ar trebui explicat prin ideologii. Demonizarea PSD s-a transformat în diabolizarea lui Dragnea şi, după trei ani (2017-2019), orice dezbatere politică la noi a devenit ceva ce seamănă cu războiul galeriilor de fotbal.

Nimeni, azi, nu face vreun efort de ieşire din fundătura de a explica totul prin persoane.

Ne-a trezit ceva la realitatea faptului că, azi, ideologiile se ascund sub vorbe ce ţin de morala publică: protestele aşa-zis antirasiste din SUA. Dar nu ne-a trezit destul.

Nu căutăm să înţelegem cum acţionează, la noi, ideologia corectitudinii politice în toate partidele, şi în cele ce se prezintă a fi de dreapta, şi în cele ce se prezintă a fi de stânga.

Câtă vreme, din pricini de rating, televiziunile vor încuraja dezbaterile despre persoane şi vor descuraja discuţiile despre ideologii, nu vom vedea alt orizont decât micul nostru buric. În fapt, dezideologizarea Europei este cea mai dezechilibrată ideologizare a ei sub steagul unui pluralism de stânga.

Uitaţi-vă la thatcheristul Câţu, un fundamentalist al pieţelor libere, cum participă, fără onestitate ideologică, la planificarea de stânga a liberalilor, care vor să pună bugetul statului la baza a ceva ce ei numesc dezvoltare. Nu e rău că un stat încearcă aşa ceva. Rău este că thatcheristul Câţu nu vrea să accepte că lucrează pentru o ideologie de stânga. Şi mai rău este că iohanniştii se cred de dreapta.

sursa: https://www.cotidianul.ro/dezideologizarea-europei/

Noul premier al Franței anunță că, pe fondul crizei din sănătate, începe o criză economică și socială.


Jean Castex, în primele sale comentarii către mass-media, după numiriea sa, cu o zi mai devreme, de către președintele Emmanuel Macron, a anunțat că începe criza. 

Castex a vorbit după ce a vizitat uzina producătorului de semiconductori X-Fab France din Corbeil-Essonnes, în apropiere de Paris, alegând fabrica drept un simbol al ”situației actuale și a obiectivelor noastre”, a spus el, conform Mediafax. 

Dincolo de un obiectiv pe termen scurt de reducere a creșterii șomajului cauzat de criza Covid-19, obiectivul final al guvernului este de a oferi noi locuri de muncă în Franța și de a sprijini industriile expuse concurenței.




Președintele SUA, Donald Trump, insistă că strategia de combatere a COVID-19 se ”mișcă bine”. 99% dintre cazuri sunt total inofensive.


Într-un discurs susţinut la Casa Albă cu ocazia Zilei Independenţei Americii, preşedintele american a insistat că strategia sa de a combate COVID-19 se ”mişcă bine” şi că 99% dintre cazuri sunt ”total inofensive”, conform Mediafax. 

În discursul său, preşedintele a numit virusul ”ciumă teribilă din China” şi a avertizat că Beijingul ”trebuie să fie tras la răspundere” pentru răspândirea sa în întreaga lume.

Donald Trump a declarat că SUA a testat până acum aproape 40 de milioane de oameni si că în acest fel ”arătăm că 99% dintre cazuri sunt total inofensive”. ”Rezultate pe care nicio altă ţară nu le poate arăta, deoarece nici o ţară nu are testele pe care le avem noi, nici din punct de vedere al numerelor şi nici al calităţii”, a declarat Trump.

El a mai spus că SUA produc halate, măşti şi echipamente chirurgicale, care erau ”făcute aproape exclusiv pe ţări străine, în special China, de unde provine, în mod ironic, acest virus şi altele”.

"Secretomania Chinei şi înşelăciunile sale au permis ca virusul să se răspândească în întreaga lume - 189 de ţări", a adăugat el.