7.02.2020

Cel mai renumit designer vestimentar din lume, dar si cel mai activ - Karl Otto Lagerfeld

 
Karl Otto Lagerfeld (10 septembrie 1933 - 19 februarie 2019)) a fost un director de creație german, designer de modă, artist, fotograf și caricaturist care a locuit la Paris.

El a fost cunoscut ca director de creație al casei de modă franceze ”Chanel”, funcție deținută din 1983 până la moartea sa, și a fost, de asemenea, director de creație al casei de modă italiene de blană și articole din piele ”Fendi”, și a propriei sale mărci de modă omonime. A colaborat la o varietate de proiecte legate de modă și artă.





Karl Otto Lagerfeld a fost cel mai renumit designer vestimentar din lume, dar a fost si cel mai activ. 

Pe lângă cariera de designer, Karl Lagerfld a fost proprietarul librariei pariziene 7L, a unei imprimerii si a fost unul dintre cei mai talentati fotografi din lumea modei. In plus a avut un imens apetit pentru cultură ce mergea de la artă, la colectia de mobilier Louis al XV-lea si până la muzică. 




In 1972 a devenit designerul casei Fendi, iar din 1983 Karl Lagerfeld a preluat conducerea Departamentului de Creatie pentru haute couture al Casei Chanel si cea a departamentului pentru pret-a-porter în 1984. 

Liber de constrangerile impuse de conducerea unei case de modă cu istorie, designerul isi folosea propria casă – Karl Lagerfeld – ca teren de joacă pentru creativitatea sa exploratoare. Rezultatul – costume in alb si negru, jachete military purtate cu cizme de motociclisti, jachete cambrate cu pantaloni skinny – imprumuta foarte mult din stilul deja consacrat al designerului. 





Cu coama sa albă, omniprezentii ochelari negri si manusile negre, Lagerfeld, a creat un personaj legendar a cărui aură stylish transforma orice atingea. 





Colectia lui din 2004 pentru H&M a creat senzatie la nivel international, vânzându-se in numai câteva zile. 

In toamna anului 2008 a debutat cu un trio de parfumuri unisex numite ”Kapsule”. 

Lagarfeld nu numai că a fost protagonistul campaniilor publicitare, dar a fost si fotograful lor. 

A făcut o adevarată pasiune pentru fotografie, publicând mai multe albume, dupa ce in 1987, nemultumit de un album creat pentru presă, s-a decis să il refacă singur. 






De atunci a devenit fotograful tuturor campaniilor Chanel. In 1998 isi deschide chiar propria galerie fotografică – un concept inedit care a reunit in același loc două arte complementare – moda si fotografia. 

Personalitatea designerului nu a avut limite. De o erudiție extraordinară, având un adevarat cult al muncii inteligente, 
Karl Lagerfeld continua să uimească prin modurile inedite si extrem de diversificate in care isi exprima personalitatea – a fost critic de arhitectură, publica numeroase cărți de artă, a fot realizatorul unor scurt metraje foarte interesante.




In ultimii ani, enigmaticul creator s-a implicat in domenii in care nimeni nu ar fi bănuit că putea să dea dovadă de un talent la fel de mare ca in modă – era animator la un radio virtual in jocul video Grand Theft Auto 4, a pozat pentru o campanie de prevenire a accidentelor rutiere, si-a creat propriul urs de plus, care îi semăna leit, a imbrăcat-o pe ”Barbie” pentru cea de-a cinzecea aniversare, si-a împrumutat vocea excentricului ”Fubu” in desenul animat ”Totally Spies” si a fost arhitectul luxoasei ”Isla Moda” din Dubai.

Complexitatea uluitoare a acestui om carismatic i-a atras extrem de multă publicitate. Si totusi, in ciuda numeroaselor documentare care i-au fost dedicate, Karl Lagerfeld rămâne, in continuare, un paradox enigmatic: extravagant, dar riguros, fantezist, dar sobru, generos, dar extrem de critic si de direct.




Dincolo de orice paradox, rămâne însă ceea ce contează cu adevărat pentru orice artist – opera. 
In cazul lui Lagerfeld – moda pe care a lăsat-o în urmă si de care iși vor aminti toti pasionatii acestui univers miraculos. 


VLADIMIR PUTIN preşedinte pe viaţă. Referendumul, scor ZDROBITOR

 

Vladimir Putin poate rămâne preşedinte pentru cel puţin încă 16 ani, după ce reforma constituţională a fost votată de un procent covârşitor din populaţie. 

Ruşii au validat în proporţie de 77,92% revizuirea Constituţiei, ceea ce îi permite lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, potrivit numărătorii finale difuzate joi, rezultat calificat de opoziţie drept "mincinos", informează AFP. După numărarea a 100% din sufragii, votul "împotrivă" a primit 21,27% din ele, conform cifrelor oficiale ale Comisiei electorale. Participarea la vot a fost în jur de 65%.

Votul, prevăzut iniţial pentru luna aprilie, a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru a evita o prea mare afluenţă la birourile de votare, el s-a desfăşurat în decurs de o săptămână, până miercuri, şi alegătorii au fost nevoiţi să se echipeze cu măşti de protecţie şi cu mănuşi.

Nu au existat niciodată îndoieli cu privire la rezultatul său: reforma a fost aprobat de parlament la începutul anului şi noul text al Constituţiei este deja în vânzare în librăr

Putin, preşedinte până la 84 de ani 

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a calificat acest vot drept "o enormă minciună", invitându-şi susţinătorii să se mobilizeze pentru viitoarele alegeri regionale în septembrie.

Unul dintre amendamentele cele mai controversate îi conferă lui Vladimir Putin opţiunea a două mandate suplimentare la terminarea celui actual în 2024. El va avea astfel posibilitatea de a rămâne la Kremlin până în 2036, când va împlini 84 de ani.

Revizuirea introduce de asemenea în Constituţie principii conservatoare dragi preşedintelui - credinţa în Dumnezeu, căsătoria rezervată heterosexualilor, învăţământul patriotic - precum şi garanţii sociale, ca indexarea pensiilor.

Potrivit criticilor Kremlinului, puterea şi-a înmulţit manevrele pentru a-şi asigura un succes răsunător şi o participare electorală substanţială, iniţiind de exemplu o loterie cu cadouri pentru participanţi şi bonuri de cumpărături pentru cei care votează online, scrie Agerpres. 

sursa:https://www.dcnews.ro/vladimir-putin-presedinte-pe-viata-referendumul-scor-zdrobitor_757343.html

”Obligativitatea purtării măștii e doar în spațiul închis. Punct ! Pentru toată lumea, inclusiv pentru polițiști. În spațiu deschis e recomandare, cine vrea poartă, cine nu, nu poartă.”


În contextul în care, în spațiul public, apar tot mai multe comentarii despre faptul că polițiștii nu poartă masca pe stradă, atunci când opresc șoferi în trafic sau când sunt chemați la datorie, mai ales că suntem încă în stare de alertă iar numărul cazurilor de COVID-19 crește pe zi ce trece, l-am contactat pe Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC) pentru a ne răspunde la simpla întrebare: De ce nu poartă polițiștii masca de protecție?

Iată ce spune Dumitru Coarnă

"Polițiștii poartă masca doar în spațiile închise, unde este obligatoriu, în spațiile deschise e recomandare. Nu sunt obligați, fiecare face cum crede de cuviință. Deci respectă legea, nu văd care e diferența. E vreun text în lege cu faptul că e obligatoriu ca polițiștii să poarte masca în spațiul închis? Nu! Obligativitatea purtării măștii e doar în spațiul închis. Punct! Pentru toată lumea, inclusiv pentru polițiști. În spațiu deschis e recomandare, cine vrea poartă, cine nu, nun poartă.

Și când intră în contact cu oamenii și când nu intră, e același lucru. Legea este extrem de clară. Obligativitatea este în spații închise și în mijloace de transport în comun, recomandarea e în spații deschise. Așa e legea! Nu e făcută pentru unii într-un fel și pentru alții în alt fel", a declarat Dumitru Coarnă, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Victor Ponta apreciază că orice plan economic de relansare economică are şanse de reuşită doar dacă include două reforme radicale.


"Orice plan economic de relansare economica are sanse de reusita doar daca include 2 reforme radicale :

1. Reforma fiscala - impozit progresiv pe capitaluri internationale, tranzactii financiar bancare si proprietati de lux in paralel cu scaderea taxarii muncii si stimularea NATIONALISMULUI ECONOMIC

2. Reforma administrativa - reducerea numarului de judete de la 41 la 15 / a numarului de unitati administrativ teritoriale de la 3200 la 1000 / a numarului de autoritati, agentii, directii si departamente

In 2012 am preluat Romania din Criza si am facut ceea ce a fost necesar = Romania a avut 7 ani de crestere si dezvoltare economica si sociala! In 2021 va fi mai rau decat in 2010 - si riscam sa trecem 7 ani de scadere economica, subdezvoltare, suferinte si nevoi pentru romanii obisnuiti!", transmite Victor Ponta, preşedintele Pro România.


"Guvernarea liberală nu mărește alocații și pensii, dar pregătește scumpiri non-stop până în toamnă. Practic, PNL taie un sfert din pâinea românilor!", transmite PSD.



"Nu-i suficient că am avut în primele 5 luni ale anului scumpiri-record la alimente. Institutul Național de Statistică ne anunță că prețurile continuă să crească generalizat, până în septembrie, în tot comerțul din România. 

Cu fiecare vizită la magazine, românii văd cum coșul de cumpărături costă tot mai mult.

Iar la toamnă, din cauza recoltei slabe, patronii de brutării anunță că prețul pâinii va exploda. 

Sindicatele au dat și primele cifre: scumpirea va fi de 25% ! 

Liberalii nu numai că nu le dau românilor bani în plus, 

dar le și taie prin scumpiri nivelul de trai. Relansarea economică a țării începe, de fapt, cu o terapie de șoc !", 

se arată într-un mesaj distribuit pe Facebook de către PSD.

sursa: https://www.dcnews.ro/psd--pnl--terapie-de-soc--taie-un-sfert-din-painea-romanilor_757255.html

Programul de relansare, "primul roman S.F. marca PNL"


Ionel Petre (ALDE) critică programul de relansare economică prezentat de către PNL.

"Relansare economică ? Da, de unde ? Este doar un program electoral grosolan, marca PNL. Și momentul prezentării este ales bine, fix înainte de compania electorală. Practic, s-a vorbit mult la Clubul Diplomaților, dar nu s-a spus nimic concret! Vorbe-n vânt ? Ne-am săturat de ele!

Să nu mai spunem că este o strategie care, de fapt, înglobează planurile guvernelor anterioare, adică liberalii nu vin cu nimic nou. Doar un copy-paste la nivelul Guvernului, un exemplu de "așa nu" pentru tineret. Nu avem nevoie de plagiatori, ci de oameni originali, cu inițiative "proaspete", cu idei noi pentru o relansare economică!

Poate tupeul de care dau dovadă este noutatea Guvernului Orban, care își face strategia pentru următorii 10 ani. Domnilor, credeți că sunteți pe vecie în acele scaune? Experiențele ultimilor ani ne-au arătat că un Guvern poate fi schimbat și în câteva săptămâni/luni...

Liberalii au vorbit despre nenumărate alocări de bani în diferite domenii... De unde luați, domnilor, atâtea fonduri? Voi nu ați fost în stare nici măcar să dublați alocațiile copiilor, conform legislației în vigoare", transmite Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa.

 

Ionel Petre: Promiteţi, dar nu spuneți nimic despre sursele de finanțare
 

 "Promiteți bani, programe sociale, investiții, sprijin pentru sectoarele economice, dar nu spuneți nimic despre sursele de finanțare. Păi cum să vă gândiți că vă credem? Cum? De promisiuni ni s-a luat. Le tot auzim de 30 de ani... Nu ne mai impresionați! Faceți planuri pe 10 ani, dar nu știți cum să ne scoateți din criza epidemiologică. Acesta ar fi primul pas, pe care voi l-ați sărit.

Pentru o strategie a Guvernului ar fi trebuit să discutați cu toate partidele politice care au reprezentați în Parlament, dar vouă vă place să luați decizii noaptea, ca hoții, de capul vostru și prea puțin gândite.

Uitați însă că românii înțeleg mai mult decât credeți voi, gândesc mai mult ca voi și tot ei sunt cei care vă pot 'detrona'. Împreună suntem mai puternici!", se arată în mesajul lui Ionel Petre.

Administraţia Donald Trump va avea o reacţie virulentă dacă se va confirma că Rusia le-a oferit recompense insurgenţilor talibani afgani pentru a omorî militari americani sau din alte ţări NATO în Afganistan


Administraţia Donald Trump va avea o reacţie virulentă dacă se va confirma că Rusia le-a oferit recompense insurgenţilor talibani afgani pentru a omorî militari americani sau din alte ţări NATO în
Afganistan, afirmă Robert O`Brien, consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.
 
Casa Albă a admis că au existat informaţii ale serviciilor secrete despre acţiunile Rusiei în Afganistan, dar susţine că preşedintele Donald Trump nu a fost informat deoarece datele nu erau confirmate.
 
Referindu-se la presupusa colaborare a Rusiei cu talibanii, Robert O`Brien a precizat, potrivit agenţiei Reuters: ”Sunt acuzaţii importante care, dacă se vor confirma, vă pot garanta că
preşedintele va recurge la acţiuni puternice”
 
Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a cerut Comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA să ofere Congresului rapoartele despre presupusele recompense acordate de Rusia
insurgenţilor talibani afgani, exprimând preocupare privind dezminţirile preşedintelui Donald Trump. Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat, le-a trimis o scrisoare directorului
Comunităţii agenţiilor secrete americane, John Ratcliffe, şi directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Gina Haspel. 
”Preşedintele a negat că a fost informat, dar Administraţia SUA nu a negat existenţa informaţiilor. Întrebările care apar sunt: a fost informat preşedintele şi, dacă nu, de ce nu şi de ce nu a fost informat Congresul. 
Congresul trebuie să aibă cunoştinţă despre această ameninţare semnificativă asupra trupelor americane şi a trupelor aliaţilor noştri şi ce opţiuni sunt disponibile pentru tragerea Rusiei la răspundere. Tăcerea deranjantă a Administraţiei şi lipsa de acţiuni periclitează vieţile trupelor noastre şi ale militarilor din ţări partenere. 
Refuzul preşedintelui de a lua atitudine contra Rusiei periclitează, de asemenea, vieţi în regiune, în
contextul în care Guvernul afgan şi Statele Unite sunt implicaţi în negocieri de pace esenţiale cu talibanii” afirmă Nancy Pelosi.
 
Preşedintele Donald Trump a negat că ar fi fost informat despre riscurile la adresa militarilor americani din Afganistan. 
”Nu m-a informat nimeni pe mine, pe vicepreşedintele Mike Pence sau pe şeful Statului Major, Mark Meadows, despre aşa-numitele atacuri ale ruşilor asupra trupelor noastre din Afganistan, despre care au relatat sursele anonime ale cotidianului de Ştiri False New York Times” a declarat Donald Trump, subliniind că ”nu a avut nimeni o atitudine mai dură faţă de Rusia decât Administraţia Trump”.
 
 O unitate a agenţiilor de informaţii militare din Rusia le-a oferit în secret recompense insurgenţilor talibani pentru a omorî trupe ale coaliţiei internaţionale din Afganistan, inclusiv militari
americani, au afirmat oficiali citaţi de cotidianul The New York Times. 

Administraţia SUA a concluzionat în urmă cu câteva luni că o unitate a serviciilor ruse de informaţii militare, implicată în tentative de asasinat şi alte operaţiuni secrete în Europa, în scopul destabilizării Occidentului şi atacării persoanelor acuzate de trădare, a oferit în secret, anul trecut, recompense pentru
atacuri care au avut succes. 
Militanţi islamişti ori elemente infracţionale asociate cu aceştia par să fi colectat bani oferiţi prin astfel de recompense, au declarat oficialii citaţi de NYT.

Douăzeci de americani au fost ucişi în confruntările din Afganistan în 2019, dar nu este clar asupra căror crime există suspiciuni privind oferirea de recompense.
 
Datele raportului elaborat de serviciile secrete americane i-au fost prezentate preşedintelui Donald Trump, iar Consiliul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă a discutat despre această problemă la sfârşitul lunii martie. 
Oficialii de la Washington au elaborat o serie de potenţiale măsuri, începând cu formularea unei note de reclamaţie la Moscova şi a unei solicitări de oprire a acestor practici, dar şi posibilitatea intensificării sancţiunilor şi a aplicării altor posibile măsuri de ripostă, dar Casa Albă trebuie să autorizeze acţiunile, au declarat oficialii citaţi."


CCR motivează decizia privind internarea obligatorie a pacienţilor Covid-19: ”Veritabilă privare de liberta"


Judecătorii Curţii Constituţionale au redactat motivarea deciziei  potrivit căreia, internarea şi carantinarea pacienţilor Covid-19 sunt obligatorii prin ordin de ministru sunt neconstituţionale."

„Altfel spus, persoana căreia i se aplică măsura detenţiei de ordin social medical trebuie să beneficieze de un drept de acces la justiţie efectiv, care să asigure judecarea într-un termen rapid a
acţiunii şi să dispună eliberarea persoanei deţinute nelegal”, spune motivarea.

În privinţa internării cu forţa a unui pacient, CCR atrage atenţia că măsura este în Codul Penal şi în Legea sănătăţii mintale, dar acestea sunt dispuse de judecători.

„Simpla menţionare a unei măsuri privative de libertate, aşa cum este internarea obligatorie pentru prevenirea răspândirii unor boli transmisibile, nu poate fi considerată însă ca fiind suficientă
pentru a întruni condiţia legalităţii”.

Legiuitorul trebuie să aibă în vedere că internarea obligatorie reprezintă ultima opţiune la care autorităţile pot recurge pentru a preveni răspândirea unei boli transmisibile şi este necesar să
fie reglementate şi alte măsuri mai puţin severe.

„Reglementările Ordinului ministrului sănătăţii nr.414/2020 sunt relevante pentru a constata că măsura carantinei dispusă în România în contextul epidemiei determinată de infecţia cu COVID-19 a
putut fi calificată, în anumite situaţii, ca o veritabilă privare de libertate, precum şi ca o 13 restrângere, implicită, a exerciţiului drepturilor fundamentale prevăzute de art.25 şi art.26 din
Constituţie, astfel că este imperativă reglementarea acesteia la nivelul legislaţiei primare, cu respectarea tuturor condiţiilor constituţionale şi internaţionale în materie”.

Prin urmare, se impune stabilirea printr-o lege, a condiţiilor de instituire a carantinei, a formelor pe care măsura le poate lua şi stabilirea unei proceduri, mai punctează Curtea.

„De asemenea, Curtea consideră că este imperativă asigurarea unui drept de acces efectiv la justiţie, mai ales atunci când carantina dobândeşte toate caracteristicile unei privări de libertate”.