7.23.2021

Concluzie șocantă : Vladimir Putin îi apără mai mult pe români, decât o face ministrul Aurescu !

 


Președintele Vladimir Putin a atras atenția asupra unei probleme grave, acoperită de NATO – care îi afectează direct și pe români ! Ministrul de Externe Aurescu ignoră aceste aspecte, preferând să susțină interesele NATO

Faptul că ministrul Aurescu ignoră problemele românilor, având grijă de interesele NATO, nu mai reprezintă o noutate – ci o continuitate.

Astăzi ministrul Aurescu se deplasează în Republica Moldova, sunând din zurgălăii cunoscuți, precum ”victoria decisivă a forțelor pro-democratice, pro-reformă și pro-europene”.

”Discuțiile ce vor avea loc în marja vizitei vor oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii pe marginea perspectivelor de accelerare a celor mai importante proiecte susținute de România în Republica Moldova, precum și de multiplicare a acestora”, arată MAE într-un comunicat.

La care proiecte concrete se referă MAE – și ce proiecte majore a realizat România, acasă, prin intermediul Uniunii Europene?

Cred că partea cheie se află în finalul mesajului: ”România este pregătită să își consolideze sprijinul în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova, pentru creșterea rezilienței sale în fața provocărilor actuale și viitoare, pentru creșterea rezilienței sale în fața provocărilor actuale și viitoare”.

Ce înseamnă asta? Exact ce face în România echipa în care e inclus Aurescu: susținerea ingerinței SUA și NATO în treburile interne ale României – fără vreun aport economic sau financiar, ci numai pentru ocupare funcțiilor cheie din Servicii, Apărare, Justiție, Parlament.

Mai departe va urma tensionarea relațiilor cu Rusia și China și, misiunea de bază a lui Aurescu (așa pare, cel puțin!) încurajarea Ucrainei în atitudinea radicală față de Moscova, prin promisiuni referitoare la primirea în NATO.

În acest scop, Aurescu face jocul Kievului în privința legilor discriminatorii, care vizează și românii din teritoriile istorice românești, ocupate actualmente de Ucraina.

Aparent, Aurescu a discutat și în mai, și în iunie, această problemă cu omologul ucrainean, dar… nimic. Adică ori Kievul își bate joc de Aurescu – ori Aurescu își bate joc de românii din Ucraina.

Iar asta nu e tot! Într-un articol publicat recent, președintele Putin, atrăgea atenția asupra rolului NATO în adoptarea unei legi discriminatorii la Kiev, care vizează etniile indigene din Ucraina.

Concret, în analiza ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” publicată recent, președintele Putin a atras atenția că Legea privind popoarele indigene din Ucraina, adoptată de Rada Supremă a fost adoptată sub acoperirea exercițiilor NATO, desfășurate în Ucraina.

”Nu este o coincidență faptul că legea scandaloasă menționată privind ”popoarele indigene” a fost adoptată sub acoperirea exercițiilor NATO, desfășurate la scară largă în Ucraina”, a scris Putin.

De asemenea, Putin subliniază Ucraina ”se află sub guvernarea externă directă a Occidentului, care include supravegherea consilierilor străini asupra organelor puterii, serviciilor speciale, forțelor armate și desfășurării infrastructurii NATO în țară”.

Comentând acest articol, publicația ”Vești din Rusia” observă că Putin a comparat adoptarea acestei legi cu ”utilizarea armelor de distrugere în masă”, întrucât în Ucraina s-a adoptat ”o politică de asimilare forțată a rușilor; drept urmare, poporul rus ar putea fi redus cantitativ cu sute de mii sau chiar milioane de oameni”.

În plus, președintele rus subliniază și că autoritățile ucrainene, susținute de Occident, creează ”o atmosferă de teamă” în care ”sunt încurajați în fel și chip neo-naziștii, iar țara este din ce în ce mai mult militarizată”.

Desigur, președintele Vladimir Putin s-a referit la ruși, dar legea în cauză îi vizează și pe români – a doua minoritate cu corespondent într-un stat național.

Prin legea în cauză, popoarele indigene sunt definite drept ”comunități etnice formate pe teritoriul Ucrainei actuale, cu propria limbă și cultură, dar fără corespondent într-un alt stat național din afara Ucrainei”, notează Basilica.ro, care subliniază absurdul periculos al legii:

„Astfel, documentul asigură drepturi unor populații precum crimeenii, caraiții și tătarii crimeeni, dar nu și minorităților naționale precum rușii, românii, maghiarii, polonezii, grecii sau bulgarii de pe teritoriul Ucrainei”, scrie Basilica.ro, agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române.

De ce nu preia Aurescu această temă care îi vizează direct pe români? De ce nu bate cu pumnul în masa negocierilor cu Ucraina, așa cum fac ungurii? De ce nu este de acord cu o coordonare a eforturilor tuturor țărilor cu etnici afectați de legile din Ucraina?

Cum ”de ce”? Simplu – pentru că Aurescu reprezintă interesele NATO și SUA, mai puțin ale românilor!

Citind analiza lui Vladimir Putin și comentariul legii făcut de agenția de presă a BOR devine mai clar ce face și de ce face Aurescu: de fapt, ca susținător al intereselor NATO, el tolerează tergiversarea de către Kiev a anulării acestor prevederi scandaloase – pentru că însuși NATO a servit drept paravan pentru legile extremiste ale Ucrainei!

Despre asta e vorba – aici se vede ce rol are Bogdan Aurescu – și la ce să se aștepte moldovenii din partea sa.

De fapt, ajungi la o concluzie paradoxală: Putin apără mai mult interesele românilor (din Ucraina) decât ministrul de Externe de la București.

Temperaturi record în Turcia. S-au înregistrat peste 49 de grade

 


Turcia se confruntă în ultima perioadă cu un val de caniculă. Potrivit meteorologilor, un oraş din sud-estul ţării a înregistrat 49,1 grade. Aceasta este cea mai mare temperatură înregistrată în Turcia.

La Cizre, un oraş din sud-estul Turciei, s-au înregistrat marți 49,1 grade. Cea mai mare temperatură din istoria Turciei le-a provocat mari dificultăţi de respiraţie locuitorilor.

Turcia se confruntă de câteva zile cu un val de caniculă. Marţi s-a înregistrat un nou record de temperaturi ridicate la Cizre, un oraş situat la graniţa cu Siria.  Precedentul record fusese înregistrat în același oraș în august 1961 tot la Cizre.

Pe lângă Turcia, s-au mai confruntat cu episoade de caniculă şi nordul Japoniei şi Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia, relatează digi24.

Scandalul „Cîţugate”. PSD : Demisia Mioarei Costin e o recunoaștere oficială a culpei

 


Apariţia publică a documentului prin care Florin Cîţu era avantajat de resurse guvernamentale în lupta internă din PNL cu Ludovic Orban provoacă valuri şi după demisia consilierului Mioara Costin.

Scandalul „Cîţugate” ia amploare. PSD face un nou apel către instituțiile abilitate să declanșeze o anchetă penală în cazul „Cîțugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicați, prin revocarea din funcție a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului.

Organele de anchetă au acum oportunitate de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparțiale din punct de vedere politic și că aplică aceeași măsură, indiferent de culoarea politică a infractorilor.

Scandalul DOCUMENTULUI legat de folosirea resurselor în campania PNL se amplifică. Florin Cîţu: „Nu mi-a fost prezentat, nu comentez fiţuici”

Revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunț prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancțiuni împotriva celor care i-au folosit numele și însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conținutul acelui text și a aprobat transmiterea lui către liderii PNL. Astfel, prim-ministrul Cîțu a comis infracțiuni deosebit de grave: a folosit resursele umane și financiare ale Guvernului în scopuri personale și a făcut uz de însemnele autorității instituției pe care o conduce pentru a-și crea un avantaj în competiția din interiorul partidului, susţine PSD într-un comunicat de presă.

Consilierul premierului Mioara Costin, al cărei nume apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL, a demisionat, decizia de eliberare din funcţie fiind publicată, joi seară, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial nr. 0723 din 22 Iulie 2021 a fost publicată deciza premierului Florin Cîţu privind ”eliberarea doamnei Mioara Costin, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”.

”Având în vedere cererea doamnei Mioara Costin (…) prim-ministrul emite prezenta decizie: Articol unic – La data intrării în vigore a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se eliberează, la cerere, din funcţia de consilier de statîn cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în document.

Numele Mioarei Costin apare pe documentul trimis de la Guvern cu punctajul pentru campania internă din PNL.

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, întrebat dacă a verificat dacă este real documentul de la Guvern cu punctajul privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale.

Prim-ministrul a mai spus că nu poate comenta documente editabile care apar în presă, chestionat despre semnătura electronică a Miorei Costin, şi a afirmat că în Guvern nu există semnături electronice pe documente

Sute de mii de români vor avea PENSIILE TĂIATE

 


Angajații din construcții vor avea pensii mai mici decât cei din alte domenii. Şi asta din pricina OUG 114 din 2018, care prevede scutirea de la plata contribuției pentru Pilonul II. Scutirea muncitorilor din construcții de contribuția la Pilonul II a fost gândită ca o măsură de creștere a veniturilor

După adoptarea OUG, în conturile angajaţilor din construcţii nu a mai fost virat procentul de 3,75% din venitul brut lunar pentru pilonul II. Altfel spus, la bătrâneţe, angajaţii din acest sector vor beneficia doar de pensia de la stat, cel mult pe cea facultativă (Pilonul III), potrivit Ziarul Financiar.

Deşi Guvernul Orban a adoptat, în ianuarie 2020, Ordonanța de Urgență 1/2020, prin care a eliminat o mare parte din prevederile implementate de guvernul PSD, scutirea muncitorilor din construcții de plata contribuției la Pilonul II nu a fost eliminată.

”Pentru angajaţii din domeniul construcţiilor, contribuţia de asigurări sociale a fost redusă prin OUG 114, ceea ce a influenţat şi procentul din veniturile brute direcţionat către pensia lor privată obligatorie. Ca urmare, ei şi-au păstrat sumele economisite până la momentul ordonanţei, dar în conturile lor individuale Pilon II nu s-au mai virat ulterior contribuţii noi care să se acumuleze pentru bătrâneţe“, a explicat Andreea Pipernea, CEO al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private Pilon II din România.

Aproximativ 430.000 de angajaţi lucrează în sectorul construcţiilor, reprezentând 9% din forţa de muncă din România.

”Este ca o muncă la negru reglementată de stat. Oamenii se vor trezi la pensie şi vor constata abia atunci că valoarea pensiei lor e mai mică decât a vecinului lor, deşi au avut un salariu mai mare“, a spus Costel Gîlcă, avocat specializat în dreptul muncii.

În prezent, contribuţia la pensie pe care o plăteşte un angajat din construcţii cu un salariu brut de 3.000 de lei pe lună este de 638 de lei pe lună, faţă de 750 de lei pe lună, cât era înainte de OUG 114.i.

Protest extrem! „Stegarul dac” s-a urcat pe clădirea ÎCCJ. BRAVO ! PĂCAT CĂ ROMÂNIA ARE DOAR UN STEGAR

 


Cezar Avramuță, cunoscut în România ca "Stegarul dac", protestează împotriva corupţiei pe clădirea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Protest extrem! Un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii ÎCCJ. Este vorba despre Cezar Avramuță, supranumit și „Stegarul dac”. Acesta ține tricolorul României într-o mâna, iar cu cealaltă se ține de marginea unei ferestre.

La fața locului este un echipaj al poliției care încearcă să-l dea jos pe protestatar. Cezar Avramuță s-a făcut remarcat, pentru prima oară, la protestele din Piața Universității, din iarna anului 2012. Bărbatul a stat cocoțat, seri la rând, pe arcada unei ferestre aflate sub balconul Universității, fluturând un steag imens.

Profesorul Avramuta a spus, în direct la România TV, că vrea să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că SRI și DNA înseamnă poliție politică.

Polițiștii și reprezentanți ai ISU au ajuns la față locului și au restricționat circulația pe stradă Batiștei, acolo unde se află sediul ICCJ. Doi negociatori încearcă să îl convingă pe bărbat să coboare.

„Stegarul dac” Cezar Avrămuţă, cel mai cunoscut protestatar al momentului, a fost internat la psihiatrie

Supranumit Stegarul Dac, Cezar Avrămuţă a fost lăsat să plece acasă după un control amănunţit făcut de medicii de la spitalul Obregia în 2015.

Cezar Avramuţă a transmis pe pagina sa de Facebook că starea sa de sănătate este bună şi le-a mulţumit totodată mai multor persoane, dar şi televiziunilor că au fost alături de el în această perioadă.

Acesta fusese internat după ce s-a urcat pe clădirea Casei Radio, unde a stat mai multe ore, în semn de protest. După ce a coborât, bărbatul a fost amendat de poliţie cu 1.000 de lei. Potrivit unor informaţii, agenţii de poliţie au chemat o ambulanţă, iar protestatarul a fost dus la spitalul Obregia.

Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei anunţă noile măsuri care vor intra în vigoare

 


Prefectul Capitalei a anunţat vineri că a fost aprobată declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor. Alin Stoica a explicat ce presupune instaurarea stării de alertă.

„Vazand analiza pe care Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a facut-o, am fost de acord cu masurile pe care Sectorul 1 le-a cerut. Există o situaţie care trebuie monitorizată permanent. Contractul cu Romprest nu va fi reziliat. O altă firmă va actiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Primaria Sectorului 1 va face un plan pentru ca sectorul 1 să nu mai ajungă în această situaţie. Cu siguranta vor fi amenzi in perioada urmatoare, vor fi controale. E nevoie de disciplinarea agentilor economici şi a cetăţenilor. Asupra populaţiei care respectă regulile, starea de alertă nu are niciun impact, nu va avea de suferit. Starea de alertă se aplică începând cu ora 00.00. Sper ca gunoiul de pe străzi sa fie strâns cît mai repede. Atunci cand va fi strâns, starea de alertă va înceta. Este prima dată când a fost instaurată starea de alertă într-un sector.  „, a declarat prefectul Capitalei.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

„Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a convocat pentru vineri o şedinţă extraordinară a Consililului Local pentru a decide rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA.

Fermierii din Olt, gest de omenie față de sinistrații din Alba. Guvernul ignoră oamenii ale căror vieți au fost distruse de inundații

 


Fermierii din Olt au făcut un  gest impresionant față de sinistrații din Alba, în contextul în care strigătul lor de ajutor către autoritățile statului este ignorat. Fermierii din două bazine legumicole din Olt, Giuvărăşti şi Grădinari, au încărcat mai multe maşini cu legume și ate alimente și au plecat spre judeţul Alba, unde vor duce produsele colectate într-un depozit pentru produse destinate sinistrațiilor.

În Giuvărăști au fost colectate 1,5 tone cereale, 500 kg legume, 23 litri ulei, 100 kg făină, precum şi haine, dar şi suma de 7.710 lei, pentru oamenii din Alba, care au pierdut agoniseala de-o viața din cauza inundațiilor. Delegațiile au pornit miercuri-dimineaţă către Roşia Montană, una dintre localităţile lovite de viituri, din judeţul Alba.

În Olt, la Grădinari, fermierii au strâns aproape 2 tone de tomate roşii, 500 kg de castraveţi, 500 kg vinete, 500 kg de vinete, aceeaşi cantitate de varză, dar şi ardei şi dovlecei. Oamenii au mai cumpărat şi 10-12 saltele pe care le vor dona celor din Alba, afectați de inundațiile din ultima săptămână.

Oamenii au răspuns apelului prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, şi al directorului Direcţiei Agricole Olt, Gabriela Andronie.

„Facem atât cât putem. Suntem convinşi că oamenii au nevoie nu doar de legume, au şi alte nevoi, atât am reuşit acum. Dacă nu ne ajutăm noi pe noi… Sper din suflet ca şi alte comunităţi din Olt, şi nu numai, să se implice. Mă voi ocupa personal de asta în localitatea Pleşoiu, de unde sunt“, a declarat fermierul Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, aflat în drum spre Alba.

Guvernul ignoră oamenii ale căror vieți au fost distruse de inundații.

Guvernul pare să ignore românii ce suferă din cauza inundațiilor, care le-au distrus viețile. Una dintre zonele cele mai afectate de viituri este județul Alba, în special comuna Sohodol, în care fenomenele meteo extreme au devastat 80% dintre gospodării.

Sute de oameni sunt disperați și încearcă să salveze tot ce a mai rămas în urma puhoaielor de apă. Locuitorii fac un apel disperat către autoritți să intervină cu utilaje. Oamenii încearcă se se ajute între ei așa cum pot și au ieșit cu roabe și lopeți pentru a scoate mâlul din gospodării.

Cel mai grav este pentru locuitorii care au rămas fără case și își petrec nopțile pe unde apucă și depind de bunăvoința celorlalți vecini. Mai mult, deși primaria din Alba le-a promis că Guvernul va trimite containere pentru persoanele ale căror case au fost luate de viituri, ajutorul întârzie să apară, iar oamenii se descurcă din ce în ce mai greu.

Guvernul a trims doar opt containere în zonele afectate de viituri, dintre care șase în Roșia Montana, câte unul în Câmpeni şi doar unul singur în Sohodol. Singurul ajutor real primit de oameni a fost din partea echipelor de voluntari, relatează Antena3.

Alertă în BUCUREȘTI. Au fost depistaţi țânţari purtători ai virusului ”West Nile”

 


Mai mulţi ţânţari purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi recent în Bucureşti, conform unor date transmise autorităţilor sanitare, dar şi municipalităţii, fiind solicitată luarea de măsuri urgente preponderent în zona centrală, dar şi în alte zone verzi.

Surse din cadrul autorităţilor sanitare de la nivelul Capitalei au declarat pentru News.ro că ţânţari comuni purtători ai virusului West Nile au fost depistaţi în urmă cu câteva zile, în contextul unei monitorizări a „riscului epidemiologic arboviral”.

Coform surselor citate, dată fiind zona din care au fost recoltaţi ţânţarii depistaţi ca purtători ai virusului West Nile, se impune luarea de măsuri urgente în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu, dar şi în alte zone verzi, o recomandare în acest sens fiind adresată Primăriei Capitalei.

Până la ora transmiterii ştirii, Primăria Capitalei încă nu a răspuns solicitării de a preciza ce măsuri concrete are în vedere în acest caz.

Infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar.

În 80% din cazuri, persoanele infectate nu au simptome, dar în cazul în care apar febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături şi erupţii cutanate, se recomandă vizita la medic, pentru că există risc de meningită. În cazurile severe, care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecţiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apărea şi alte simptome: rigiditate a gâtului, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Reacţia Primăriei Capitalei în acest caz

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la apariția, în București, a unor țânțari purtători de virusul West Nile, PMB informează:

Primăria Municipiului București, prin Compania Eco-Igienizare, a intensificat, încă de miercuri, 21 iulie, tratamentele de combatere a țânțarilor în zonele în care s-a semnalat prezența virusului West Nile, respectiv: Splaiul Independenței, zona cuprinsă între Eroilor și Universitate, parcurile Cișmigiu și Izvor, cartierul Crângași.

PMB ține legătura zilnic cu Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB), iar până la această dată nu au fost confirmate cazuri de transmitere a acestui virus către populație.

Totodată, Compania Municipală Eco Igienizare a devansat începerea celui de-al cincilea tratament de combatere a țânțarilor, (din cele 14 tratamente programate pentru anul acesta) și acționează în toate parcurile din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu, Carol, Tineretului, Parcul Circului, Parcul Floreasca, Parcul Național, Parcul Alexandru Ioan Cuza, etc.

Campania se desfășoară zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București.

De asemenea, în zilele următoare, acțiunea de dezinsecție se va desfășura, conform planificării, în toate cartierele Capitalei, pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi dintre blocuri, pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.), precum și în rețelele de termoficare aparținând Companiei Municipale Termoenergetica.”, a spus PMB.