11.22.2020

Ponta, acuzații grave: ce se întâmplă până la alegeri

 


Fostul premier Victor Ponta acuză puterea că a decis să mențină artificial numărul cazurilor de Covid 19 sub 10.000 pe zi până la alegeri.

​Liderul Pro România, Victor Ponta, lansează acuzații grave la adresa puterii care ar fi decis la nivel politic, spune fostul premier, să mențină numărul cazurilor noi sub 10.000 până la alegerile din 6 decembrie.

”Românii se îmbolnăvesc și își pierd viața pentru că NU sunt testați la timp ! În Constanța și în toată țara - la fel ! În schimb sunt blocați în case - școlile și HORECA sunt pustiite ! În România Guvernul REFUZĂ să testeze oamenii - ca să nu afecteze propaganda pentru Alegerile din 6 Decembrie!”, a scris Ponta pe pagina sa de facebook.

Fostul premier arată că s-a “decis” politic  să rămânem sub 10.000 de cazuri până pe 6 Decembrie și, pentru a atinge acest obiectiv mincinos nu se testează sau se manipulează datele testelor făcute în sistemul public.

”Ca românii să nu distrugă această minciună oficială - de ieri s-a interzis comercializarea în farmacii a testelor rapide / deși aceste teste rapide sunt recomandate de Comisia Europeană și folosite în toate țările !!!”, mai scrie Ponta pe contul său de socializare.

Potrivit liderului Pro România, interzicerea comercializării testelor rapide are 2 explicații: să împiedice românii să se testeze mai mult și să-i oblige pe oameni, dacă își permit, să meargă la o clinică privată ( cost 400 ron) în loc să facă un test rapid mai ieftin și mai simplu ( 60 ron).

Acuzațiile lui Victor Ponta au mai fost vehiculate și de alte voci importante din spațiul public românesc și este un fapt asumat public de Guvernul Orban că acesta a evitat testarea în masă, obiectiv propus inițial de PSD, dar respins categoric de actuala putere.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201122/32599663/Ponta-acuzaii-grave-ce-se-ntmpl-pn-la-alegeri.html

Înmormântată cu onoruri militare

 



Actriţa Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, duminică, în Cimitirul 'Eternitatea' din Piatra-Neamţ.

Dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus de la Cinematograful 'Mon Amour' la Biserica 'Sf. Ioan Domnesc' de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Timp de două ore, cei care au îndrăgit-o şi admirat-o au avut ocazia să îi aducă un ultim omagiu, să depună flori la catafalc şi să aprindă lumânări.

La ora 12,00 a fost oficiată slujba de înmormântare, după care cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul 'Eternitatea'. Timp de 10 minute, cortegiul s-a oprit în faţa Teatrului Tineretului, unde câteva sute de oameni au aplaudat în memoria îndrăgitei actriţe. Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, având în vedere că era decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. Aceasta a fost înhumată în cavoul unde îşi doarme somnul de veci şi soţul ei, doctorul Ionel Matei, decedat în urmă cu 6 ani.

Ea se mutase în urmă cu 14 ani la Piatra-Neamţ, locul de naştere al soţului ei. În vârstă de 87 ani, Draga Olteanu Matei a decedat în cursul nopţii de marţi spre miercuri la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a Spitalului 'Sf. Spiridon' din Iaşi, unde fusese internată cu o hemoragie digestivă superioară. 


sursa:https://www.dcnews.ro/neamt-draga-olteanu-matei-inmormantata-cu-onoruri-militare_785604.html

Infernul de la ATI: Încă doi morți

 


Încă doi dintre cei şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ la spitalul mobil de la Leţcani au murit, a anunţat duminică managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf.Parascheva” din Iaşi, dr. Carmen Dorobăţ.

„Din cei şase pacienţi veniţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ am pierdut, din nefericire, patru. Erau pacienţi cu vârste de 65 de ani şi cu comorbidităţi şi care aveau infecţii cu SARS-CoV-2. Niciunul nu are probleme datorate unor leziuni provocate de arsuri. Decesele au fost înregistrate în acest sfârşit de săptămână, nu azi dimineaţă”, a precizat Carmen Dorobăţ.

În urmă cu o săptămână, la spitalul mobil Leţcani au fost aduşi şase pacienţi cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, după ce salonul de la terapie intensivă a fost mistuit de flăcări.

În incendiu şi-au pierdut viaţa 10 pacienţi.

sursa:https://www.cotidianul.ro/infernul-de-la-ati-inca-doi-morti/

Nenorociților ! Impostorilor ! ”Cică oamenii își ascund sau își neagă simptomele.”

 


Avocatul Gheorghe Piperea sare în apărarea celor cu Covid după ce Simin Florescu, directorul medical al Spitalului “Victor Babeş” din Capitală, a declarat vizavi de bolnavi că „este o nouă tendinţă, de a-şi nega propriile simptome, de a zice «nu mă testez că nu am eu» sau «nu vreau să cred că am», şi, din păcate, în loc să se izoleze şi să încerce să prevină să transmită mai departe face exact invers şi continuă activitatea în comunitate ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, chiar şi fără mască, ceea ce înseamnă negarea boli”.
„Impostorii care se pretind doctori specialiști în boli infecțioase au dat explicația “științifică” a faptului că rata de infectare este constantă și chiar crescătoare – cică oamenii își ascund sau își neagă simptomele.
Nenorociților !
Dacă oamenii își neagă sau ascund simptomele este pentru că au văzut la tv că ați transformat spitalele în lagăre de exterminare și crematorii ! În locuri în care se practică medicina de dezastru, iar unii dintre voi își fac de cap cu aventuri amoroase scabroase și cu afaceri pe bani publici! V-ați obligat medicii non-covid să se ocupe de covid, fără a avea specializare pentru așa ceva! Ați umilit medicii, marea lor majoritate fiind oameni de bună credință, care sunt în pericol să își piardă jobul dacă nu respectă protocoalele voastre tâmpite și periculoase și dacă nu își inoculează un vaccin despre care nu se știe decât că trebuie vândut pentru a justifica uriașele creșteri ale valorii bursiere a acțiunilor Big Pharma ! Ați umilit milioane de pacienți non-covid, pe care i-ați ținut la porțile spitalelor, în caniculă sau în ger!
De aia oamenii evită spitalul, chiar dacă sunt plătitori ai CASS-ului din care voi vă îmbogățiți fără just temei și vă consolidați puterea de statui pandemice și furați, delapidați, luați mită, deturnați fonduri către firmele și fundațiile voastre, doar pentru că sunteți “eroii din linia întâi”, cărora li se permite orice!
PS Este suficientă o minoritate de iresponsabili care ies din casă, deși au simptome de boli infecțioase, pentru a răspândi incremental boala; iar acești iresponsabili există pentru că le spuneți voi la tv, prin reclame plătite din bani publici, că purtarea măștii este 100% sigură, pentru că îi face să se SIMTĂ în siguranță; nu e safe, inteligenților, pentru că nimeni nu poartă corect și permanent masca, iar măștile de pe piață sunt neconforme, sunt vândute la magazinul din colț, la benzinărie sau la tarabă, sunt comercializate fără autorizație și fără certificate Renar și sunt inutile în combaterea virusului!
PPS Izolarea, auto-încuierea în casă, distanțarea socială, închiderea oricărei posibilități ca oamenii, mai ales tinerii, să socializeze, determină prăbușirea imunității naturale, căderi psihice, pierderea încrederii în viață și viitor. Infecția pandemică din ultimele luni o să fie pistol cu apă față de morbiditatea și mortalitatea cauzate de aceste nenorociri pe care voi le-ați impus, impostorilor!”, a scris Piperea duminică pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.cotidianul.ro/piperea-a-rabufnit-nenorocitilor-impostorilor/

”Orban, ştii asta ? Şi tu ai casa în Dobroieşti”

 


Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea critică măsura carantinării localităţilor din judeţul Ilfov limitrofe Capitalei, adresându-i o întrebare acidă premierului.

”Proasta guvernare şi gestiune mai are încă un exemplu, mare cât Casa Poporului! Orban a carantinat judeţul Ilfov, care se află în jurul Bucureştiului, circular, ca un manşon. Zona limitrofă! Practic, localităţile ilfovene sunt lipite de cartierele Capitalei. Nedelimitat ! 

Bucureştenii care şi-au construit sau cumpărat case în Ilfov sunt azi la fel de numeroşi ca localnicii din vatra comunelor şi fostelor comune devenite oraşe. Oamenii trebuie să ajungă zilnic la muncă, la doctor, la diferite instituţii ale statului. Prefectura Ilfov, Consiliul Judeţean Ilfov, Spitalul Judeţean Ilfov sunt toate în Bucureşti !! Orban, ştii asta ? Ar trebui să ştii ! Şi tu ai casa în Dobroieşti, judeţul Ilfov. Cum să carantinezi zona metropolitană de Capitală ? Nu poţi opri oamenii să circule, să-şi rezolve probleme administrative, să muncească. Adică să trăiască !”, a scris Firea duminică pe Facebook.

Potrivit acesteia, haosul de la guvernare întrece orice limită.

”Nu mai au nicio fărâmă de discernământ ! Toate deciziile sunt pompieristice şi împotriva oamenilor !”, mai spune fostul primar al Capitalei.

Mai multe localităţi din Ilfov au intrat în carantină sâmbătă, de la ora 22,00. Timp de 14 zile se află în carantină zonală localităţile Otopeni, Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), Corbeanca (cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş), Popeşti Leordeni, Dobroieşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni) şi Mogoşoaia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/firea-si-a-iesit-din-fire-orban-stii-asta/

”Șpăgara”, demisia ACUM !

 


Dna Prof. Univ. Dr. Carmen Dorobăț a fost o prezență constantă în media după declanșarea pandemiei de coronavirus grație faptului că se află la conducerea celui mai mare spital de boli infecțioase din Moldova – unde am studiat și eu ca studentă la UMF Iași în tinerețe. Nu o cunosc, nu îmi amintesc să o fi avut asistentă. 

Ca toată lumea am citit însă acum cîțiva ani deja despre flagrantul în care ea și soțul ei au fost prinși (banii sub saltea) pentru primirea de șpagă de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

Nu cred că vreți să fiți tratați nici măcar de o pneumonie mai banală decît COVID de asemenea studenți, și dacă PSD a pierdut la Iași alegerile e și din cauză că a susținut-o în funcția de manager pe dna. dr. Dorobăț pînă la condamnarea definitivă, care s-a petrecut zilele astea.

Ca și la chirurgul ieșean al cărui pacienți s-au mobilizat să îl apere (și care m-a interpelat în cadrul conferinței mele la UMF acum doi ani să se plîngă de anticorupția românească) instanța a decis o condamnare cu suspendare. Instanțele din România au pe bună dreptate reticențe în a condamna altfel decît simbolic doctori care sunt profesioniști și de care pacienții au nevoie. În acest caz condamnarea interzice soților Dorobăț să mai predea (de altfel, fuseseră imediat și prompt suspendați din UMF), dar nu să practice. Ei nu i s-a interzis nici măcar dreptul de a rămîne la conducerea spitalului, care depinde de Consiliul Județean. Și unde este încă manager.

PSD a făcut un lucru bun între timp mărind salariile doctorilor suficient ca nimeni să nu mai poată spune că trebuie să ia șpagă sau altfel sistemul nu ar funționa. Șpaga de la studenți, de altfel, nu e precum cadoul de recunoștință al pacientului la doctor (și acesta a devenit inutil- trimiteți flori sau donații către spital dacă vreți să vă arătați recunoștința), e un gest complet corupt, care viciază sistemul de merit, distorsionează calitatea educației și pervertește relațiile dintre educat și educator. Familia Dorobăț poate mulțumi instanței pentru decizia clementă. Au scăpat ușor.

Și cel mai bun fel de a mulțumi este ca dna Dorobăț să își dea demisia de luni dimineață, dacă nu a făcut-o deja, fără să aștepte să o demită președintele Consiliului Județean.

sursa:https://www.cotidianul.ro/dna-dr-dorobat-demisia-acum/