11.24.2020

CE este în spatele atacurilor lui Iohannis la PSD !

 


Adrian Severin explică (nu numai) pentru susținătorii PSD fenomenul care se petrece acum în politică, la nivelul principalelor partide – dar și CE și mai ales DE CE trebuie votat într-un anume fel

Provocat de internauți după interesantele sale postări, Adrian Severin nu se dă în lături să participe la dialoguri și să vină cu răspunsuri și comentarii cu adevărat fulminante.

De exemplu, criticând prezența lui Dâncu la vârful PSD – și felul în care fostul său partid a fost acaparat, Adrian Severin dă o replică dură celor care îl acuză că… atacă PSD !

”La alegeri veți vota cu “suprastructura politică trădătoare cocoțată în fruntea” a ceea ce se numește azi PSD, iar nu cu ceea ce Dvs credeți că este PSD, adică, probabil, masa românilor convinși că pentru țară și pentru ei social democrația este bună”, scrie Severin.

Severin subliniază: ”Pe buletinele de vot nu sunt doi PSD, ci unul singur. Și anume suprastructura trădătoare, iar nu alegătorii”.

Dar, atrage atenția fostul ministru de Externe, ”printre cei înscriși pe acele buletine au fost lăsați și unii oameni de toată isprava, care să îi facă pe naivi a crede că “acest PSD” este PSD-ul lor”.

”Acești oameni vor avea soarta lui Șerban Nicolae sau Liviu Pleșoianu, dacă nu chiar pe cea a lui Ion Stan”, scrie Severin. ”Adică nu vor fi lăsați să facă nimic, înainte de a li se da un șut final în spate”.

Însă interesant este cum explică Severin atacurile lui Iohannis la adresa PSD, tot mai dure – aparent! – în ultima vreme!

Ei bine, Severin spune că ”atacurile lui Iohannis la adresa “acestui PSD” sunt doar de ochii lumii, care trebuie să creadă că încă mai există democrație, căci altfel oamenii ar pune mâna pe topor și ar ieși în stradă”.

„Altfel, pentru Iohannis Ciolacu este la fel de bun ca Orban, Stănescu, la fel de bun ca Turcan, Cazanciuc, la fel de bun ca Predoiu, Tudose, la fel de bun ca Tătaru, Dâncu, la fel de bun ca Rareș Bogdan etc. etc.”, scrie Severin.

Dar, atenție, Severin spune că această situație ”nu înseamnă să nu votați cu PSD”. Ba chiar trebuie să votați, spune fostul lider PSD, ”dar nu pentru că astfel ați vota împotriva PNL sau a lui Iohannis, ci pentru că așa divizați gașca și îi împingeți pe derbedei să se certe între ei, urmând ca răul să limiteze răul”.

”Pe acest fond poporul se va putea reorganiza și trece la contraatac spre a-și apăra drepturile”, scrie Adrian Severin.


Concluzia pe care le-o transmite susținătorilor PSD este la fel de interesantă: ”Lupta cu răul se duce cu luciditate, iar nu cu sentimentalisme păguboase”.


”Prin urmare, aveți grijă pe cine respectați - să nu ajungeți cumva a vă respecta călăii sau pe complicii acestora”, conchide Severin, în comentariul de pe pagina de Facebook.


Revoltă a credincioşilor la Constanţa

 


Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța, manifestanții solicitând suspendarea hotărârii CJSU privind carantina și permiterea realizării pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Constănțenii au participat la un protest spontan marți, în fața Judecătoriei Constanța, unde ÎPS Teodosie a mers să solicite instanței suspendarea hotărârii CJSU Constanța și, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie.

Polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

„Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau masca de protecție, cuantumul total al amenzilor fiind de 4.000 de lei.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunțat în prima jumătate a lunii noiembrie, că va apela la instanţă dacă, din cauza restricţiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peştera Apostolului, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

„Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/revolta-a-credinciosilor-la-constanta/

Praf în ochii pensionarilor

 


Praf în ochii pensionarilor. Așa vede Călin Popescu Tăriceanu măsura prin care autoritățile au distribuit peste 300.000 de carduri pentru persoanele peste 75 de ani și care au venituri sub 800 lei/lună. Explicația politicianului, candidat PRO România la alegerile din 6 decembrie, este logică și poate fi citită și pe pagina de Fb a acestuia.

„După ce le-au refuzat mărirea pensiilor cu 40%, așa cum prevedea legea, propagandiștii lui Orban au venit cu un praf în ochii pensionarilor, sperând să mai păcălească niște votanți.

Au distribuit peste 300.000 de carduri pentru persoanele peste 75 de ani și care au venituri sub 800 lei/lună. Frumos, am zice în mod normal! Până la urmă orice ajutor contează și dacă e dat cu scopul de a lua un vot. Aceste carduri pe care fiecare din persoanele de mai sus va primi 180 de lei (adică 6 lei/zi) sunt pentru masă caldă! Ele sunt netransmisibile și fiecare localitate este arondată unui restaurant. Și asta sună bine, pentru că mai dăm de lucru la HORECA închisă tot de Orban!

Dar drumul spre iad este pavat cu intenții bune!

Cum cele mai multe persoane care se califică pentru acest ajutor sunt în mediul rural, asta înseamnă că sunt șanse foarte mari ca restaurantul la care sunt arondați să se afle la 10 sau 20 km! Deci, ce șanse sunt ca aceste persoane în vârstă, probabil și suferinde, să facă, zilnic, această distanță pentru a-și lua masa caldă?

Să zicem că ar face acest efort, dar cât ar costa transportul unei persoane care vrea să folosească aceste carduri? Mult mai mult decât acea masă caldă!

De ce atâta bătaie de joc? De ce atâta dispreț? Pentru că sunt siguri că acești oameni, terorizați de măsurile guvernului Orban, nu vor ieși la vot să-i penalizeze! Sper să o vor face copiii și nepoții lor!“, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/praf-in-ochii-pensionarilor/

Bîlbe, excese, abuzuri și prostii gogonate din partea unor mediocri cu tupeu, aleși de poporul român.

 


1. Mi se pare că pe Dacian Cioloș îl cam gîdilă la creier. De cînd s-a văzut mare la Bruxelles, pe bază de „unchiu”, i-a venit poftă și de gîndire înțeleaptă și reformatoare. Și tot ce i se șoptește la ureche este tradus de scăfîrlia puiului de milițian din Sălaj în ideologie europeană și atlantică. Nu este vorba de strategie NATO sau de ceva economie, ci de introducerea în drepturi a homosexualilor, lesbienelor și a travestiților. Gîndirea sexo-politică a lui Dacian Cioloș ne trimite cu gîndul la episodul MISA!
Iată un crîmpei din ultima operă și din cea mai strălucită preocupare a țărănușului din Sălaj ! Ea ne arată ce gîndiri revoluționare mai nasc din unii milițieni !

2. Toată carantinarea comunelor din preajma Bucureștilor nu este decît o încercare în stilul „Măi, tovarăși, haideți să facem dracului ceva! Nu vedeți că se îngroașă gluma!?”. Și, rînd pe rînd, toate comunele au fost introduse în carantină, în așa fel încît în data de 6 decembrie, începînd de la ora 5, carantina să fie încheiată și ilfovenii liberi să meargă la vot.

3. Puțini știu că „ilfovenii liberi“ alcătuiesc o populație de descurcăreți. O viață întreagă, satele care se vindeau mai de mult împreună cu moșiile au trăit pe seama bucureștenilor sau a boeirilor (și, mai tîrziu, a membrilor Comitetului Central și a generalilor cu acces la vilele de la Snagov, Ghermănești, Gruiu, Siliștea, Izvorani etc). Și care, astăzi, la fel de descurcăreți, trăiesc pe seama Capitalei și a celor înstăriți, cu imobile de vacanță pe malul lacului Snagov. Cum poartă ei mască și cum respectă distanța socială este tot o poveste. Ca să nu mai vorbim de carantină.

4. Toți cei care intră cu mine în discuții mă întreabă dacă imediat după alegeri „ăștia au de gînd să închidă?”. Nu știu ce este în capul lor! Mă refer la guvernanții conduși de Vodă Nicht! Dar, după părerea mea (părere de spus la poartă sau pe o terasă!), o vor face pentru că n-au încotro. Au ezitat, au bîlbîit-o de frica populației și vor trage mîța de coadă pînă în 6 decembrie. După aceea, ne cer să tragem obloanele. Dacă aveau mai multă minte (de unde și de la cine, căci, unde nu-i cap, vai de picioare, zice poporul roman în proverbele lui Zane) și curaj, decideau un lockdown prin octombrie și ne apropiam de alegeri cu o contaminare în scădere. Așa, o dregem, învîrtim cifrele (știți ce vreau să spun!), ne chinuim pînă în 6 decembrie și apoi închidem, urmînd ca, după 14 zile, adică prin 20-22 decembrie, să avem parte de o explozie a pandemiei și să intrăm în Sărbători într-un val nebun de contaminări. Și, după cum spun experții străini, să legăm valul al doilea de al treilea, care va fi și mai dur și însoțit de consecințele unei economii afectate de un an prost. Adică un început de an întîmpinat cu clopote și lumînări, nu cu artificii !

5. Introducere: Adeseori, ne purtăm ca niște maimuțe care se joacă de-a politica. Maimuțele se pot prosti pentru că nu au simțul penibilului și nu-și aduc aminte, ca să aibă de ce roși.
Desfășurare: Cînd Andrei Baciu, țuțărul lui Cristian Bușoi (trezorier, sponsor și buzunar adînc pe cracul pantalonilor la vîrful PNL), a fost propus ministrul Sănătății în guvernul Dacian Cioloș, toate ziarele și televiziunile au sărit ca arse, publicînd și fotografii cu tînărul absolvent de medicină în chiloți de manechin! Se mai spunea că omul nu avea nici rezidențiatul luat. Ba, personalități din medicină au povestit cum l-au întîlnit pe același Andrei Baciu ca agent de vînzări al unei firme străine, care încerca, pe bază de comision, să-i transforme pe medicii de la Fundeni în partenerii unor achiziții discutabile.

La formarea guvernului Cioloș, afacerea lui Cristian Bușoi de a avea el control asupra Ministerului Sănătății a eșuat. Dar, nu atît de tare pentru a se umple iremediabil de sînge și nu atât de scandalos pentru a trimite la ratați un tînăr înfometat de bani și de putere. Și, uite cum, la a doua ocazie, cînd Ludovic Orban a făcut „guvernul meu”, pac l-a scos din pălărie pe chirurgul Victor Costache de la Sibiu (și acesta cu probleme majore de calificare profesională) și pe manechinul lui Bușoi. Ziceam că președintele nu doarme, că nu e chior și nu este ticălos, că are memorie și, de îndată ce vede lista guvernului, îi cheamă pe Ludovic Orban și pe Cristian Bușoi și le zice „Măi,băieți, voi vă bateți joc de mine? Iarăși ați venit cu puștiul ăsta ca să vă semneze el hîrtiile mai dubioase? Ia, dispăreți voi cu el cu tot!“
Încheiere: Andrei Baciu, acest geniu pustiu și dubios al Sănătății, a fost desemnat de Orban și de președintele Iohannis ca, alături de colonelul doctor Gheorghiță, să coordoneze campania de vaccinare de anul viitor sau de cînd o veni vaccinul anti COVID- 19!
Concluzie: Klaus Iohannis este de aceeași factură cu Cristian Bușoi, cu Ludovic Orban, cu Nelu Tătaru, cu Tănase Stamule, cu Dacian Cioloș etc, de la PSD și USR. Niște mediocri cu tupeu și cu gură mare, aleși de poporul român.

sursa:https://www.cotidianul.ro/bilbe-excese-abuzuri-si-prostii-gogonate/

Iohannis, DNA, SRI și ONG-urile pot savura momentul

 


Investigațiile, sentințele au avut un impact semnificativ. Însa aceasta este doar o parte a răspunsului. Este nevoie de timp pentru a schimba administrația, pentru ca guvernul să fie mai deschis, mai transparent. Aceasta este calea sistemică pentru a împiedica corupția, și nu doar acțiunile punctuale”, a spus Antony Blinken, la București, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, subliniind că acțiunea globală anticorupție necesită timp.

Dorința românilor de a scăpa de corupție, de a avea un guvern deschis, transparent, este vizibilă, iar liderii politici trebuie să reacționeze la asta, dacă vor să aibă succes. Însă acestea sunt decizii pe care românii și numai românii le pot lua. Admirăm lupta împotriva corupției din România, în special DNA, care a avut mult succes. A devenit un model pentru statele din regiune care au probleme similare, a mai spus Blinken, ascultat cu atenție de ambasadorul Hans Klemm.

Declarația de mai sus a fost făcută în mai 2016, pe vremea guvernului Cioloș, de Antony Blinken, atunci secretar de Stat adjunct al SUA, cu ocazia vizitei sale la București. Dacă v-a plăcut declarația, vestea bună este că vor mai veni asemenea mesaje din SUA, pentru că Antony Blinken va fi secretarul de Stat al administrației Joe Biden.

Pentru publicația The Atlantic, nominalizarea lui Blinken, precum și nominalizările așteptate la Pentagon (Michele Flournoy) și pentru funcția de consilier pentru securitate al președintelui SUA (Jack Sullivan), sunt ”ca un pahar de lapte cald”. ”Sunt funcționari publici hipercompetenți”. ”Numele Blinken, Flournoy si Sullivan mă fac să ma relaxez mai ușor decât mă faceau numele predecesorilor lor Rex Tillerson, James Mattis și Michael Flynn”, scrie The Atlantic. Oare la fel se simte și la Cotroceni? Și ”hipercompetenții” Klaus Iohannis, DNA și SRI pot să savureze paharul de lapte cald pe care l-a pus pe masă Joe Biden.

Foreign Affairs vrea să dea tonul. ”Pentru a vindeca îndepărtarea transatlantică, Biden ar trebui să se uite spre Europa Centrală și de Est”, se intitulează un articol publicat săptămâna trecută. Și Biden nu trebuie să se uite oricum, ci la ”protestele anticorupție din Bulgaria”, la autoritarismul în creștere din Ungaria și Polonia”, la ”războaiele din Armenia și Ucraina”. O altă sugestie dată de Foreign Affairs: ”Protestele Black Lives Matter din SUA au impulsionat activismul în Europa – pentru libertăți civile, egalitate, împotriva rasismului. Pentru a da un exemplu, administrația Biden trebuie să se asigure că corpul diplomatic va fi la fel de divers ca și America și să promoveze indigeni, transsexuali, activiști pentru drepturile omului și ale femeilor”.

Asta înseamnă că în România și în restul Europei Centrale și de Est se anunță zori noi pentru ONG-uri. Buzunarul Departamentului de Stat va fi ceva mai larg și va începe lupta pentru granturi, proiecte anticorupție, inclusivitate sociala, antidiscrimnare, progresism. Și ONG-urile pot să-și savureze paharul cu lapte cald, după seceta din perioada Trump.

Viitorul secretar de Stat, tehnocratul prin definiție

Cine sunt Antony Blinken, Michele Flournoy și Jake Sullivan, cei numiți ”hipercompetenți” de The Atlantic? Sunt expresia supremă a așa-numitei „bule de la Washington” (”mlaștina de la Washington”, în varianta preferată de Donald Trump).

Viitorul secretar de Stat Blinken este un ”europenist, multilateralist, internaționalist”, scrie Politico.eu. Este un francofon și un francofil, a copilărit la Paris, unde mama sa s-a recăsătorit și a mai avut un copil – Leah Pisar, ONG-istă în Franța și cu un stagiu la Departamentul de Stat al SUA și la Consiliul Național de Securitate al SUA. Blinken este birocratul prin definiție – a lucrat pentru senatorul Joe Biden, a lucrat în administrația Clinton, s-a căsătorit cu una dintre secretarele primei doamne Hillary Clinton, a fost consilier al senatorului Joe Biden, apoi consilier pentru Securitate al vicepreședintelui Joe Biden, secretar de Stat adjunct în administrația Obama-Biden, iar acum secretar de Stat.

Este o tradiție de familie. Viitorul secretar de Stat s-a născut într-o familie de evrei din SUA. Unchiul lui Blinken a fost ambasador în Belgia, iar tatăl vitreg al lui Blinken a fost consilier al lui John Fitzgerald Kennedy și al președinților Franței. Tatăl natural al lui Blinken, Donald Blinken, a fost ambasador al SUA în Ungaria. Este prieten din copilărie cu fostul ambasador al SUA la UE Anthony Gardner (al cărui tata a fost ambasador al SUA în Spania).

Viitorul secretar de Stat Blinken este un intervenționist, la fel și viitoarea șefă a Pentagonului. În calitate de secretar de Stat adjunct în administrația Obama, Blinken a pledat pentru o intervenție mai puternică a SUA în Siria și a susținut intervenția militară americană în Libia. Era consilier al lui Joe Biden când acesta a susținut invazia SUA în Irak, în 2003. Când administrația Trump a decis să bombardeze Siria, după presupusele atacuri cu arme chimice atribuite regimului Assad, Blinken a avut doar cuvinte de laudă. Fără sa aibă nicio dovadă, Blinken a spus atunci că Assad a folosit gaz sarin împotriva populației. Blinken a spus: ”nu pot să vă spun care e dovada, dar avem o mulțime de indicii din media și social media care spun că s-a folosit fie clor, fie sarin”.

Blinken a jucat un rol important în cursul revoluției din 2014 din Ucraina, alături de Victoria Nuland. S-a temut atunci ca SUA să livreze arme letale Ucrainei. Blinken s-a bucurat mult apoi, când președintele Donald Trump a luat această hotărâre.

Alături de Michele Flournoy, Blinken este unul dintre susținătorii așa-zsei Third Offset Strategy în relația Americii cu Rusia si China. Este o reactualizare a strategiei superiorității nucleare aplicată de președintele Eisenhower și a superiorității tehnologice în fața URSS, strategie urmărită de Ronald Reagan. Această strategie a fost redactată în timpul administrației Obama de unul dintre viitorii parteneri ai lui Blinken și Flournoy în cadrul firmei de consultanță WestExec Advisors.

Viitoarea șefă a Pentagonului, lobby-ista industriei militare

Flournoy a lucrat tăcut, profesionist, ca un ”tehnocrat”, ”meritocrat” pur sânge, pentru strategia ultimelor administrații democrate. Ea i-a ajutat pe contractorii militari din SUA să obțină contracte uriașe de la Pentagon pentru intervențiile militare ale administrațiilor Clinton și Obama, scrie The American Prospect. A fost considerată una dintre eminențele cenușii din spatele ofensivei militare americane în Afganistan în timpul administrației Obama, o strategie care a adus contracte grase pentru induistria militară și a prelungit războiul. The Washington Post și alte mari publicații au dezvăluit, la finalul anului 2019, ca cetățenii americani au fost mințiți de guvern în legătură cu situația din Afganistan încă de la începutul războiului. A fost asta în interesul SUA? Nu știm, dar cu siguranță a fost în interseul cercurilor politice și tehnocrate de la Washington. Acum, aceeași Flournoy face lobby pentru majorarea bugetului Pentagonului pentru pregătirea unei confruntări cu China. Ea nu este considerată o vizionară la Washington, motiv pentru care presa critica la adresa lui Biden se întreabă ale cui sunt intersele pe care le promovează prin această gonflare a amenințării chineze.

Flournoy a creat Center for a New American Security ca un fel de consiliu național de securitate din umbră pentru Hillary Clinton. Când Clinton a pierdut nominalizarea, în 2008, s-a orientat către administrația Obama și a făcut lobby pentru intervenționimsul american de pe urma căruia vin contractele importante pentru clienții săi din industria militară.

Flournoy a fost printre semnatarii unei declarații intitulate ”Internaționalismul progresist”, un apel pentru ca SUA să se mențină pe primul loc în lume în privința tehnicii militare și să folosească această tehnică avansată pentru a-și apăra interesele oriunde în lume. Este o declarație care se ridică împotriva stângii antiintervenționiste din SUA. Din acest motiv, aripa progresistă a Partidului Democrat nu este tocmai mulțumită de nominalizarea lui Flournoy la Pentagon. Legăturile ei cu industria militară și cu războaiele SUA sunt atât de evidente, încât promisiunea lui Joe Biden de a încheia ”războaiele fără sfârșit” ale SUA pare să fie abandonată.

Așa cum scria The American Conservative înainte de alegerile din SUA, administrația Biden va recicla echipa neoconservatorilor din SUA care a rămas fără portofolii în cei patru ani ai administrației Trump și s-au retras în firme de consultanță sau organizații anti-Trump. Revin neoconservatorii din American Enterprise Institute și de la Brookings Institution, care au observat o deschidere din partea democraților lui Joe Biden. Vor reveni teoreticieni precum Robert Kagan (soțul vitoriei Nuland), alături de lobby-iști precum Flournoy sau oamenii loiali lui Biden, precum Blinken. Sunt neoconservatorii din SUA care au îmbrăcat haina anti-Trump vreme de patru ani.

 Dar puține au să se schimbe. Blinken și Flournoy (cea mai probabilă nominalizare în fruntea Pentagonului) au susținut cel puțin la fel de mult ca și oamenii administrației Trump vânzările de arme americane. Flournoy este o cunoscută lobby-istă a industriei apărării. Blinken a vorbit mult, în 2016, la București, despre scutul antirachetă din România, între timp operaționalizat. Va urma alt lobby, pentru alte tehnologii militare și arme „made in US”.

Va deveni mai stridentă lupta împotriva corupției și vor veni vremuri mai bune din punct vedere al granturilor pentru ONG-uri, cele care vor forma o meritocrație, niste „hipercompetenți” români după chipul și asemănarea celor din echipa Biden. Ce înseamna asta? Nu înseamnă doar progresism, democrație, stat de drept, anticorupție. Înseamnă mai ales un ONG sau think tank care primește granturi de la ambasade și fundații, pe un LLC înregistrat în SUA, care apoi face lobby pentru afacerile unor multinaționale. Asta nu va înseamna niciodată trafic de influență, ci va inseamna că ești vizionar, elită, tehnocrat și că te califici pentru a face parte din meritocrație.

sursa:https://www.cotidianul.ro/iohannis-dna-sri-si-ong-urile-pot-savura-momentul/

Marcel Ciolacu a demisionat la comanda lui Iohannis ?!

 


Acțiunea lui Marcel Ciolacu este una tipică, de manual, pentru abaterea atenției opiniei publice, într-un moment extrem de dificil… pentru Iohannis ! Ciolacu a comis însă o greșeală

Seara de ieri a fost marcată de o ciudată decizie a lui Marcel Ciolacu – urmată, ca și când era așteptată, de cele ale PNL și USR.

Concret, Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să demisioneze din postura de deputat cu o zi înainte de încheierea actualului mandat pentru a nu beneficia de  ”pensia specială” parlamentară.

”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”, a transmis Ciolacu.


Populismul lui Ciolacu este evident, pentru că aceste ”pensii” se obțin NUMAI în baza unei cereri ce poate fi depusă NUMAI în momentul împlinirii vârstei de pensionare. Ori, dacă un fost parlamentar „moral” precum Ciolacu sau cei din USR vor să nu ia pensie – nu fac cerere ! Eventual dau o declarație notarială de renunțare !


Aici se vede și greșeala comisă de Ciolacu – parlamentarii nu au ”pensii speciale” – ci ”indemnizații de vârstă”, cu diferențe majore față de statul unei ”pensii”. Desigur, Ciolacu știe asta – iar faptul că a făcut această ”greșeală” deconspiră un posibil adevăr din spatele demersului.


Concret, ”greșeala” de a folosi o sintagmă populistă arată că a vrut să atragă atenția publicului – conștient fiind că va declanșa un adevărat război al declarațiilor (populiștilor) din PNL și USR.


Întrebarea este – ce nevoie avea Ciolacu și PSD de un subiect stupid, lipsit de orice importanță, exact când deasupra lui Iohannis și PNL fulgerau și trăsneau nemulțumirile legate de pandemie, restricții și economie?! Mai nou – și cele legate de vaccinare, capitol la care tot mai multă lume înțelege că Iohannis bate câmpii, fără a avea ceva clar și concret!

În plus, pentru electorat PSD nu contează teme precum ”pensii speciale”, ”corupție” sau ”baroni”, ele fiind ale inamicilor politici – iar pentru cei neutri, PSD nu e credibil când apare cu prostii populiste ale USR și Iohannis!

Deci, care a fost scopul lui Marcel Ciolacu și al acoliților săi, gen puștiul de la Timișoara, dacă PSD-ului nu îi folosește fanfaronada în cauză? Pare a fi unul singur: DIVERSIUNEA; abaterea atenției de la problemele grave ale momentului!


Care este însă efectul demersului lui Ciolacu și cui îi folosește?

Fără nici un dubiu, folosește lui Iohannis, Guvernului PNL și autorităților anti-Covid!

Adică exact când toți aceștia se aflau sub tirul întrebărilor și criticilor medicilor și cetățenilor – ba chiar și ale celor din USR și PMP – chiar atunci vine și Ciolacu cu DIVERSIUNEA! Cu abaterea atenției – chiar pentru scurt timp – de la probleme grave!

Așa cum menționam, PNL a reacționat imediat, ca și cum era pregătit, USR a trebuit să intervină, că e tema (aberația!) lor – și uite așa a iscat Ciolacu un iureș steril, aparent fără sens! Pentru care Iohannis și Orban trebuie să-i mulțumească!

De fapt, Ciolacu le-a dat posibilitatea celor din PNL să (contra)atace PSD într-un subiect care interesează un public radicalizat, care mai curând ar fi votat cu USR – deci poate ajuta PNL să mai câștige câțiva posibili votanți USR!

În schimb, unde sunt acțiunile PSD în instanță pentru aflarea adevărului în cazul achiziției de materiale, unde sunt comisiile parlamentare pentru măsurile greșite care au dus la creșterea infectărilor, de ce nu sunt preluate dezvăluirile presei în cazurile atâtor angajați în sistem – sau chiar în cazul combinațiilor lui Orban? 

De fapt, privind panoplia armelor oferite de presă anul acesta prin investigații – observăm că PSD Ciolacu NU a preluat niciuna! De parcă ar fi fost ei cei atacați – nu PNL!

În concluzie, prin demersul făcut de Ciolacu este evident o diversiune care îi folosește lui Iohannis și guvernului PNL – și care se înscrie în continuarea votului pe care PSD Ciolacu l-a dat PNL, de fiecare dată când a avut nevoie.


Prăpăd: 27 de mașini afectate

 


Incendiu teribil marți dimineața izbucnit într-un parc auto din județul Buzău. 27 de mașini au fost afectate.

Potrivit ISU Buzău, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un parc de dezmembrări auto de pe raza localității Vadu Pașii, județul Buzău.

Intervenția s-a desfășurat în condiții deosebite din cauza emisiilor mari de fum și a direcției vântului, care intensifica flăcările la autoturismelele incendiate, susțin pompierii.

Aceștia au reușit stingerea incendiului, fiind afectate un număr de aproximativ 27 autoturisme.

Conform ISU Buzău, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalația unui container-vestiar din apropiere.

Anunțul CNAS care te-ar putea interesa

 


Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern, prin care, din 1 decembrie, asigurații vor putea beneficia de servicii medicale paraclinice oriunde în țară, în baza biletului de trimitere.

„Executivul a aprobat o Hotarâre de Guvern conform căreia, începând cu data de 1 decembrie 2020, asigurații pot beneficia de analize de laborator și investigații medicale paraclinice pe întreg teritoriul României, fără a mai condiționa acordarea acestor servicii doar de către furnizorii de servicii medicale paraclinice care se află în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în contract și medicul care a emis biletul de trimitere”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Conform acestuia, în baza unui bilet de trimitere eliberat de medici aflați în relație contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigații paraclinice la orice furnizor din țară.

Ca urmare, furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială își au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate și autorizate și cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, vor rămâne în relație contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta. Potrivit reprezentanților CNAS, va fi redusă astfel birocrația, prin eliminarea evidențelor distincte și a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte.

„Această reglementare este necesară pentru a facilita accesul asiguraților la investigațiile paraclinice recomandate de medicii specialiști. Sperăm ca în scurt timp să asigurăm același regim de utilizare și pentru prescripțiile medicale, astfel încât medicamentele prescrise să poată fi eliberate de orice farmacie de pe teritoriul țării. Acest proiect este în curs de finalizare, însă va fi necesară o perioadă de testare pentru a ne asigura că, odată implementat, va funcționa fără sincope”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

CNAS amintește că printre documentele a căror valabilitate a fost prelungită până la data de 31 decembrie 2020 se numără și biletele de trimitere pentru specialitățile paraclinice, iar pentru trimestrul IV al acestui an, fondurile alocate pentru investigații paraclinice au fost suplimentate cu 63,7 milioane lei.

„De asemenea, pentru a facilita accesul la servicii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice și boli cerebrovasculare, conform HG nr. 820/2020 din 1 octombrie 2020, a fost reglementată decontarea acestor investigații la nivelul valorii realizate, a mai anunțat CNAS.

sursa:https://www.cotidianul.ro/anuntul-cnas-care-te-ar-putea-interesa/