8.18.2021

Un LIDER EUROPEAN șterge pe jos cu SUA și NATO

 


Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a criticat SUA şi NATO, organizaţie din care ţara sa face parte din 1999, pentru retragerea militară din Afganistan unde, potrivit liderului de la Praga, talibanii vor crea un centru terorist din care vor lansa atacuri în întreaga lume, transmite miercuri EFE, preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat portalului Parlamentni listy, şeful statului ceh apreciază că ”eşecul” NATO în ţara asiatică va submina încrederea unora dintre partenerii mai mici ai organizaţiei cu privire la capacitatea de răspuns a alianţei în cazul unei crize.

Zeman, care ocupa postul de prim-ministru social-democrat atunci când Cehia a aderat la NATO, susţine că el personal l-a avertizat atât pe actualul preşedinte al SUA, Joe Biden, cât şi pe predecesorul său, Donald Trump, că retragerea trupelor din Afganistan este ”o laşitate” care nu va avea niciun efect pozitiv.

Preşedintele ceh a mai avertizat totodată că Statele Unite şi-au pierdut prestigiul ca lider mondial în urma retragerii din Afganistan şi că cele întâmplate ridică semne de întrebare cu privire la legitimitatea existenţei NATO.

În fapt, Zeman a ajuns chiar să declare că a investi în Alianţa Nord-Atlantică este ”o risipă de bani” şi că Republica Cehă ar trebui să-şi redirecţioneze cheltuielile către bugetul apărării naţionale.

Preşedintele ceh a atras atenţia că talibanii au finanţarea asigurată graţie traficului de opiu, Afganistanul fiind principalul producător la nivel mondial al acestui drog, şi că gruparea islamistă radicală va crea un centru terorist de unde va realiza atacuri în întreaga lume.

AUR cere explicații Ministerului Educației despre implicarea într-un demers privind introducerea educației sexuale în școli

 


AUR cere explicații Ministerului Educației despre implicarea într-un demers privind introducerea educației sexuale în școli. Reprezentanții formațiunii politice susțin că este un demers „neștiințific” de impunere a educatiei sexuale.

Prin intermediul unei informări de presă, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită explicații Ministerului Educației, după ce secretarul de stat din minister, Maria Ștefania Manea, a fost citat într-un comunicat al unor organizații neguvernamentale care anunță demararea unei consultări naționale sub genericul „Suntem 4,9 milioane de tineri și vă spunem NOI dacă avem nevoie de educație sexuală !”.

„O asociere de ONG-uri anonime anunță o mare consultare națională, cu rezultat cunoscut încă din titlul proiectului. Printre organizatori nu apare vreo instituție a statului, însă în comunicatul de presă inițial este citat un secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea, care apără ideea, o justifică și lasă de înțeles că ministerul e partener. Mai mult, chestionarul indicat cu link în comunicat nu are nicio valoare din punct de vedere sociologic. Oricine poate completa acest chestionar de mai multe ori, iar corectitudinea răspunsurilor nu poate fi verificată. Este, pur și simplu, o risipă de bani”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR.

Clarificări a solicitat și George Stângă care anunță că AUR va respinge orice propunere privind edicația sexuală în școli.

„Ministerul Educației este dator să spună clar românilor ce nivel de implicare are în acest proiect. Așa-zisa cercetare, care în final se va dovedi neconcludentă, pare să servească drept argument pentru implementarea ideologiei de gen în școli în forma dorită de Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Nu suntem de acord cu așa ceva și nu vom accepta așa ceva. Parlamentul s-a pronunțat recent pe acest subiect, iar răspunsul a fost NU”’, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Mark Gittenstein, ambasadorul statului paralel. Cum a influențat ambasadorul american justitia română

 

In perioada in care Mark Gittenstein a fost ambasadorul SUA in Romania (2009-2012) au avut loc cele mai mari afaceri cu despagubiri pentru retrocedari, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Retrocedarea Proprietatilor (ANRP). Afaceristi protejati de politicieni sau de sefi de servicii secrete, care au cumparat drepturi litigioase de la fostii proprietari la preturi de nimic, au obtinut despagubiri de zeci de milioane si chiar de peste 100 de milioane de euro, devalizand si prejudiciind astfel Fondul Proprietatea, care este actionar si administrator la cele mai profitabile companii cu capital de stat, in primul rand la cele mai importante companii energetice românești (Hidroelectrica, Transelectrica, Electrica, Romgaz, Transgaz). Ambasadorul Mark Gittenstein a manifestat un interes deosebit fata de Fondul Proprietatea. In septembrie 2010, statul roman a pierdut controlul, administrator unic al Fondului Proprietatea devenind grupul britanic Franklin Templeton Investment Management, care face parte dintr-o organizatie globala de administrare a investitiilor, cu sediul in San Mateo, California. Conform unor surse judiciare, ambasadorul Gittenstein a facut interventii la cele mai inalte nivele politice din tara noastra pentru atribuirea contractului de administrare a Fondului Proprietatea catre Franklin Templeton Investments.

Cum a influentat un ambasador american justitia romana

Recent am obtinut o dovada clara privind implicarea ambasadorului Mark Gittenstein in solutionarea litigiilor judiciare privind Fondul Proprietatea, desi in timpul mandatului sau a facut parada cu apararea statului de drept si a independentei justitiei din Romania. Este vorba de o telegrama transmisa de ambasada Statelor Unite de la Bucuresti Secretarului de Stat si Secretarului Departamentului Trezoreriei SUA in data de 25 februarie 2010, care a fost facuta publica de organizatia WikiLeaks.





Din aceasta telegrama rezulta ca ambasadorul american Gittenstein a intervenit pe langa presedintele Traian Basescu si pe langa primul-ministru Emil Boc pentru a determina respingerea cererilor de chemare in judecata formulate de un actionar al Fondului Proprietatea (avocata Ioana Sfaraiala), care a solicitat anularea unor hotarari considerate nelegale ale Adunarii Generale a Actionarilor Fondului Proprietatea, prin care Franklin Templeton Investment Management Ltd. a devenit administrator unic al acestui fond valoros. In aceasta telegrama este consemnat textual: „Angajamentul personal, la cererea ambasadorului, atat a presedintelui Basescu, cat si a primului-ministru Boc a rezolvat in cele din urma problema litigioasa”. Aceasta interventie s-a produs dupa ce, prin hotararile pronuntate de Tribunalul Bucuresti si de Curtea de Apel Bucuresti in dosarele 47039/3/2010 si 7548/3/2011, in care actionarul Ioana Sfaraiala a avut calitatea de reclamant, au fost anulate mai multe hotarari ale Adunarii Generale a Actionarilor prin care au fost inlocuiti in conducerea Fondului Proprietatea reprezentantii numiti de Ministerul Finantelor cu un administrator unic privat si strain, Franklin Templeton Investment Ltd.

Toate aceste manopere au fost realizate dupa ce actionar semnificativ al Fondului Proprietatea s-a declarat Manchester Securities Corp., la care era actionar Eliot Asociates LLC, un fond de investitii in care ambasadorul Gittenstein avea interese, fara a exista o explicatie pentru modul in care Manchester Securities Corp. a devenit actionar semnificativ, in conditiile in care Fondul Proprietatea fusese pana in acel moment o societate inchisa, iar tranzactiile facute cu actiunile acesteia erau sanctionate cu nulitatea absoluta, sanctiune care nu s-a aplicat niciodata deoarece nicio autoritate a statului roman nu s-a sesizat. In urma interventiilor ambasadorului Gittenstein (reprezentat de aceeasi societate de avocatura ca si Fondul Proprietatea) si a promisiunii presedintelui Basescu (reprezentat tot de aceeasi societate de avocatura) de rezolvare a situatiei litigioase la nivelul instantelor de judecata, prin sentinta civila nr. 9514/2012, pronuntata in dosarul nr. 3295/3/2012, care a fost confirmata ulterior de Curtea de Apel Bucuresti, cererea de anulare formulata de actionarul Ioana Sfaraiala a fost respinsa ca lipsita de interes, cu motivarea hilara ca nu detinea un numar suficient de actiuni. Aceasta solutie a fost repetata apoi, cu o motivare identica, de Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti in toate litigiile intentate de acelasi actionar, care a fost obligat la cheltuiei judiciare exorbitante in scopul intimidarii sale si al executarii silite a actiunilor pe care le detinea la Fondul Proprietatea.

Folosirea magistratilor conexati la serviciile secrete

Potrivit actionarului reclamant, pentru obtinerea acestor solutii de respingere, dosarele au fost directionate catre anumiti judecatori, cu concursul presedintei de atunci a Sectiei a-VI-a Comerciale de la Tribunalul Bucuresti, sau au fost solutionate direct de aceasta, cum a fost cazul dosarelor nr. 48726/3/2010, 11640/299/2011 si 24153/3/2014. In cazul in care unele dosare au ajuns la complete care nu erau controlate, au fost retrase de la acestea si au fost repartizate altor complete, care apoi respingeau cererile formulate. In dosarul nr. 48726/3/2010, care a fost primul solutionat din seria de litigii cu Fondul Proprietatea si a avut ca obiect suspendarea hotararirii Adunarii Generale a Actionarilor de numire a Franklin Templeton ca administrator, sefa Sectiei a VI-a Comerciale a pronuntat o solutie de respingere, cu motivarea ca speta este prea simpla iar solutionarea litigiului ar antama fondul, in conditiile in care, in aceeasi peroada, a admis o ordonanta de suspendare identica, dar cu alte parti, cu o motivare opusa.

Conform unui document intrat in posesia noastra, pentru obtinerea solutiilor dorite de fostul ambasador american, au fost exploatate legaturile pe care anumiti magistrati implicati le aveau cu serviciile secrete afate in subordinea presedinteui Traian Basescu. Doua dintre judecatoarele implicate erau suspectate ca aveau legaturi directe de colaborare si de subordonare cu anumite servicii secrete. Alte doua judecatoare implicate aveau legaturi cu serviciile secrete prin sotii lor, respectiv sotul uneia era ofiter in SRI, iar sotul presedintei Sectiei a VI-a Comerciale era ofiter in serviciul de informatii al Ministerului Apararii Nationale. Prin interventiile lor asupra instantelor de judecata, in vederea solutionarii favorabile a unor litigii privind anumiti aministratori si actionari ai Fondului Proprietatea, Mark Gittenstein, Traian Basescu si Emil Boc sunt culpabili de savarsirea infractiunii de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prevazuta de articu 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. In speta este vorba de obtinerea unor foloase necuvenite pentru administratorul Frankin Tempeton si de actionarul Manchester Securities de la Fondul Proprietatea. Marii luptatori anticoruptie Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea nu s-au sesizat insa niciodata asupra acestor fapte. Nici nu le-ar fi trecut prin gand avand in vedere ca faptasii erau principalii lor dirijori si protectori.

https://www.cotidianul.ro/ambasadorul-statului-paralel-iii/

Prostia, abuzul de putere, interesul personal s-au instalat la Palatul Victoria, cu un curaj pe care îl au numai răufăcătorii

 


România fierbe nu numai climatic, ci și pe fondul infracțional al puterii actuale care a luat-o în direcția unui talibanism evident, al solidarizării cu întregul inventar al dezastrului istoric. Prostia, reaua credință, abuzul de putere, interesul personal s-au instalat la Palatul Victoria, și vorbesc în numele Guvernului României cu un curaj pe care îl au numai răufăcătorii.

Crima politică și socială se află pe rolul celor care nominalizează personalul din structurile guvernamentale, aruncând în haos România.

Secretariatul General al Guvernului, sub Premierul Cîțu, pare să fi ajuns o simplă filieră a mediului infracțional constituit inerțial la nivelul statului.

O atât de mare debilitate instituțională nu a existat niciodată în România, în sensul că prostia aflată în exercitarea puterii publice este consolidată chiar de cei pentru care legislația României, Constituția, reprezintă absolut nimic.

Secretariatul General al Guvernului pare condus literalmente de un grup de derbedei, în condițiile în care nu există alți posibili factori perturbatori când își exercită atribuțiile de serviciu.

Abjecția instalată la Palatul Victoria are nevoie de o puternică ripostă constatatorie, în sensul că, dacă va fi lăsată să își facă veacul în coordonatele de până acum, aduce statul român într-un colaps fără ieșire.

Trecut de partea fărădelegii, prăduind Bugetul public prin rețelele infracționale abilitate oficial, însă fără bază legală, Secretariatul General al Guvernului emite edicte din propria burtă verde, uitând că drumul României este cel prevăzut legislativ.

Cei care se află în spatele afacerii de îngenunchere a Bugetului și a fondului național de pensii, acoperind o fraudă cât jumătate din împrumuturile externe, nu pot fi decât niște persoane care trebuie scoase de îndată, în cătușe, din sediul Guvernului României.

Aceasta este imaginea prin care românii ar putea spera că o epocă de zeci de ani, începută acum 70 de ani, s-a încheiat.

Ioan Vieru

https://www.cotidianul.ro/fraudarea-romaniei-instalata-la-palatul-victoria/

Imagini cu revenirea în Afganistan a lui Abdul Ghani Baradar, după 20 de ani de exil

 


ACCESAȚI LINK-ul https://www.arabnews.com/node/1912636/world

Mollahul Abdul Ghani Baradar, cofondator şi numărul 2 al mişcării talibane, a revenit marți în Afganistan din Qatar, după 20 de ani de exil. El a fost întâmpinat la aeroportul din Kandahar de zeci de lideri ai talibanilor. De aici un convoi impresionant de mașini l-a însoțit, imaginile difuzate pe rețelele de socializare construind imaginea primirii ca pe un erou, fiind aclamat prin toate locurile pe care le traversează.

Cîțu a majorat tichetele de masă cu 8 bani

 


Tichetele de masă vor fi majorate cu 8 bani, astfel, de la 20,01 lei, tichetele vor crește la 20,9 lei, anunță Guvernul, adăugând că, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși 20,09 lei și se va aplica și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022, respectiv, februarie 2022 și martie 2022, potrivit Ziarului Național.

Iată raportul BNR:

”Din perspectiva inflației, pe termen scurt și mediu, riscuri majore continuă să fie asociate evoluției viitoare a prețurilor materiilor prime de pe piețele internaționale, și, respectiv, evoluțiilor cotațiilor componentelor energetice de pe plan intern. În plan extern, în pofida tendințelor recente de creștere sincronizată a prețurilor materiilor prime, mecanismele declanșatoare au fost extrem de diverse, ceea ce complică identificarea cu acuratețe a unor tendințe în evoluția viitoare a prețurilor acestora: sincope în lanțurile globale de producție și distribuție (în cazul materialelor de construcții), un comportament speculativ pe bursele internaționale, fluctuații meteorologice (în cazul materiilor prime agroalimentare) etc. În plan intern, deși unele riscuri apreciabile de majorare a prețurilor la energia electrică și gazele naturale s-au materializat deja în raport cu scenariul de bază din luna mai, nu este exclusă persistența unor astfel de presiuni și în perioadele viitoare”.

 ”Majorarea veniturilor curente este influențată de evoluția pozitivă a indicatorilor macroeconomici (Fondul brut de salarii la nivel de economie națională), gradul de încasare a veniturilor din contribuții de asigurări sociale, de recuperarea parțială a contribuțiilor de asigurări sociale aferente obligațiilor fiscale declarate și amânate la plată în anul 2020, prin efectul legii precum și de veniturile aferente contribuției de asigurări sociale restante încasate prin mecanismul de tip swap. Totodată, au fost majorate veniturile sistemului de asigurări pentru accidente de muncă și boli profesionale cu suma de 28, 2 milioane de lei, excedentul sistemului de asigurări pentru accidente de muncă și boli profesionale majorându-se și el cu suma de 29, 2 milioane de lei”, arată Guvernul.

”Arafatul” grecilor spitalizat dupa vaccinare

 


Vedeti fratilor... Hardalias, arafatul grecilor, spitalizat cu ischemie miocardica, dupa vaccinare !

El a fost promotoŕul vaccinarii grecilor care au ajuns la 55% full vaccinati dar si la 4500 de cazuri noi de covid desi anul trecut pe vremea asta cand NU aparuse injectia miraculoasa, aveau 40-50 cazuri pe zi.

Cine are minte sa inteleaga.

Domnul sa ne lumineze, fratilor !

Gheorghe Piperea : Risc de miocardită și pericardită la copii și adolescenți și alte efecte “indezirabile”

 


Foarte rare, dar NU atât de insignifiante încât să nu fie anunțate. Mă întreb dacă ai noștri au vreo astfel de avertizare. Probabil că nu - noi suntem neimportanți, că oricum ne luăm după CDC din SUA (unde riscul de miocardită a fost anunțat, de asemenea, oficial). 

Documente oficiale, în capturile foto anexate.