2.22.2022

POLONIA începe rezistența împotriva politicilor climatice ale UE

 


Ministrul Justiției din Polonia a anunțat că țara sa începe rezistența împotriva politicilor climatice ale UE și a condiționării fondurilor europene de controlul european al justiției

Ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro a arătat că suveranitatea Poloniei este amenințată din cauza mecanismului de condiționalitate al UE prin care plata fondurilor UE este legată de așa numitul ”stat de drept” și de politicile climatice ale UE.

Ziobro este membru al partidului Polonia Unită, un partener de coaliție al partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS). Partidul din care face parte va propune trei inițiative, a anunțat ministrul.

Una dintre ele este de respingere a deciziei de săptămâna trecută a Curții de Justiție a UE prin care se stipula că mecanismul de condiționalitate este legal în conformitate cu legislația UE, ceea ce deschide calea spre suspendarea fondurilor UE pentru Polonia.

„Polonia nu poate transfera Uniunii Europene puterea asupra justiției sale în schimbul banilor pe care ar trebui să-i primească prin tratate și aderarea sa la UE”, a argumentat ministrul Justiției din Polonia.

Ziobro a insistat, de asemenea, să respingă pachetul climatic Fit for 55, ceea ce, potrivit lui, va însemna „o mare povară financiară” pentru poporul polonez care, a spus el, nu a aderat la UE pentru a „implementa obiective fanatice care vor avea ca rezultat înrăutățirea vieților lor și subminarea economiei poloneze”.

Cea de-a treia propunere se referă la un proiect de modificare a legii privind Curtea Supremă, un proiect care să contrazică probabil intențiile UE de a controla justiția din Polonia.

Referitor la costurile facturilor, Guvernul polonez a determinat furnizorii de energie să prezinte pe facturile consumatorilor cât din prețul final este cauzat de politicile climatice ale UE, și apare că 67% din prețul energiei este cauzat de aceste politici ecologiste de la Bruxelles.

https://ro.sputnik.md/20220222/polonia-incepe-ofensiva-anti-ue-49196243.html

AUR cheamă românii în stradă pe 27 februarie : ce îi promite Simion lui Iohannis !

 


Partidul AUR a anunțat că organizează o amplă acțiune de protest împotriva guvernului Ciucă și a regimului Iohannis, duminică, 27 februarie, ora 14:00, în Piața Universității din București, iar George Simion anunță o posibilă schimbare de traseu.

AUR vrea proteste masive la București pe 27 februarie, în Piața Universității, și cheamă românii în stradă în acest sens. De asemenea, un marș auto organizat tot de AUR va porni din Ploiești spre București tot duminica, începând cu ora 10:00.

În afară de campania pentru demiterea lui Klaus Iohannis, protestul AUR vizează situația economică, socială și sanitară din România. În acest sens, AUR somează guvernul Ciucă să adopte urgent 10 măsuri:

1.Demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

2.Declanșarea stării de urgență în domeniul energiei și reglementarea pieței de profil.

3.Ridicarea stării de alertă.

4.Eliminarea tuturor restricțiilor împotriva COVID.

5.Anularea amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor în perioada pandemiei.

6.Verificarea achiziției de 120 milioane de doze de vaccin făcută de Florin Cîțu și sesizarea Parchetului de către Corpul de Control.

7.Renegocierea PNRR în interesul cetățenilor români.

8.Renegocierea Pactului Verde cu Comisia Europeană.

9.Elaborarea unei strategii de redresare demografică.

10.Elaborarea unei Strategii Forestiere Naționale.

Alianța pentru Unirea Românilor a mai transmis că scumpirile insuportabile din ultima vreme la energie, carburanți și alimente vor duce la recesiune economică, falimente în serie și șomaj, iar ieșirea din recesiune va fi foarte greu de realizat cu actuala coaliție PSD-PNL-UDMR, care a eșuat lamentabil.

Referitor la semnăturile pentru demiterea lui Iohannis, copreședintele AUR George Simion anunța ieri că s-au adunat deja un milion:

„Am ajuns la 1milion de semnături!! Mai avem mult până la 3milioane dar duminică poate îl vizităm la Cotroceni: ora 14:00, piața Universității”, a făcut Simion legătura între campania de demitere a președintelui și protestele de duminică, anunțând și că mitingul s-ar putea muta din Piața Universității la Cotroceni.

https://ro.sputnik.md/20220222/aur-cheama-romanii-in-strada-pe-27-februarie-ce-ii-promite-simion-lui-iohannis-49196856.html

Vladimir Putin : ”Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă”

 


Vladimir Putin a declarat că Ucraina este o colonie a SUA cu un regim marionetă și conducerea duce țara spre desuveranizare.

În cadrul discursului său televizat de luni seară în care a anunțat că recunoaște independența republicilor populare Donețk și Lugansk, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu ''un regim marionetă'' şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime.

El a mai spus că puterea patrioților din Ucraina și-a pierdut caracterul național și duce la desuveranizarea țării.

„Privatizarea statului a dus la faptul că guvernul, care se autointitulează putere a patrioților, și-a pierdut caracterul național și conduce cu consecvență la desuveranizarea completă a țării. Cursul spre derusificare, iar asimilarea forţată continuă. Rada Supremă emite în permanenţă noi acte discriminatorii. Legea cu privire la aşa-numitele „popoare indigene”. Oamenilor care se consideră ruşi, care ar dori să-şi păstreze identitatea, limba, cultura, li s-a clarificat că sunt străini în Ucraina”, a spus Putin.

Liderul rus a mai menționat că, în conformitate cu legile privind educația și funcționarea limbii ucrainene ca limbă de stat, limba rusă este exclusă din școli și din toate sferele publice.

Potrivit lui Putin, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării, dar militarii străini sunt prezenți sub aspectul unor tabere de exerciții.

Liderul de la Kremlin a mai remarcat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că NATO nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul.

Putin a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică, ceea ce este periculos pentru Rusia.

https://ro.sputnik.md/20220221/putin-ucraina-este-o-colonie-a-sua-cu-un-regim-marioneta-49170108.html

Plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică şi gaze vor continua şi după 1 aprilie

 


Liderii coaliţiei de guvernare ar fi decis marţi plafonarea şi compensarea facturilor la energie şi după 1 aprilie, în condiţiile în care schema de sprijin este valabilă doar până la 31 martie 2022.

Schema de plafonare şi compensare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale va continua şi după 1 aprilie, au informat surse politice după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Preţul pentru energie electrică ar urma să fie plafonat la 0,8 lei pentru consumatorii casnici. La gaze, preţul ar rămâne plafonat la 0,31 lei, au indicat surse politice după şedinţa coaliţiei.

Surse politice au precizat că liberalii vor propune şi un pact pe energie până în 2026, prin care o sumă fixă să fie investită anual în energie, conform Hotnews.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea luni că în şedinţa coaliţiei de guvernare va fi prezentat actul normativ cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru următoarea perioadă.

Începând cu 1 februarie a intrat în vigoare OUG nr. 3/ 2022, care cuprinde noile măsuri privind compensarea facturilor la energie. Schema de sprijin este valabilă până la 31 martie 2022 și vizează plata facturilor la energie și gaze atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii.