6.29.2021

”Ne-simțirea unui popor care a uitat să fie un popor” - UN POPOR DE SPECTATORI LA PROPRIA EXECUȚIE

 


Un mesaj de excepție al avocatului și politicianului suveranist, un semnal puternic de alarmă: ”Ne-simțirea unui popor care a uitat să fie un popor” .

Cel mai consecvent susținător al suveranismului, avocatul Dan Chitic scrie un inspirat text-mesaj, pornind de la spectacolul sportiv ce se desfășoară și la noi în țară – Campionatul European – dar la care participăm doar ca spectatori, nu și pe teren !

De aceea, titlul ”O țară de spectatori” este cât se poate de potrivit.

”Mulți romani au venit de la sute de km să vadă meciurile de la Euro –meciuri în care nu a jucat însă România, “țară” care din punct de vedere fotbalistic nu mai este capabilă nici să ofere organizatorilor băieți de mingii pentru Campionatul European dintre fotbaliștii noștri, vedete doar în revistele de can-can”, scrie Dan Chitic.

În schimb, avem stadioane pe care să joace ei, ”cei pe care îi acceptam că ne sunt superiori, stadioane construite însă cu mâna de lucru din Orientul îndepărtat”.

Dar, deși realitatea pe care o remarcă Dan Chitic este umilitoare pentru poporul care a uimit lumea prin realizări altădată, acum… ”românul nu se simte umilit”.

Românul ”nu se simte, punct”, spune Dan Chitic, subliniind ”Tot așa cum nu se simte când e spectator în propria țară, la toate mojiciile și umilințele imaginabile pe care le suportă impasibil zi de zi”.

”Căci noi ne-am obișnuit să fim spectatori pasivi nu doar la istorie, ci și la propria viața”, scrie suveranistul român. ”Nu doar că nu ne simțim revoltați (așa, din tribune) atunci când un nimeni, dar gradat CIA, vine și ne spune cum să ne organizăm justiția, cum și cine să ne exploateze bogățiile, cum să ne educam copiii, cum și cu vine să ne f…m cât timp muncim ca sclavii până la moarte”.

De aici și concluzia: ”Noi ne-am obișnuit să fim spectatori - spectatori la experimentele pe care unii le fac pe trupurile noastre, pe trupul națiunii noastre”.

De fapt, ”spectatori la propria noastră execuție”.

”Suntem spectatori - dar nu huligani, nu cântăcioși, nu disciplinați - doar indiferenți. D-ăia care scuipăm semințe și ne uitam cu dispreț la jucători, spunând că noi am fi făcut mai bine… în timp ce jucătorii (ăia adevărați), prin combinațiile si pasele lor, ne desenează destinele și viețile”, scrie Dan Chitic.

Reacția imaginată a poporului: ”Ei și? Nimeni nu scuipa semințe mai bine decât noi!”. Iar Dna Chitic atrage atenția să nu zâmbească superior ”cei ce beți Frappuccino sau beți Șampanie scumpă… ele sunt doar forma de agregare pe care ați dat-o semințelor după ce ați făcut doi lei in plus! Sau două milioane de euro… Tot sclavi rămâneți!”.

Marele și tristul adevăr este că ”pasivitatea asta NU are nimic spiritual, metafizic sau mistic în ea. E doar ne-simțire”.

”Ne-simțirea unui popor care a uitat să fie un popor”, scrie dur Dan Chitic, punctând final – ”Eșecul unei națiuni… e ultimul spectacol la care vom mai fi spectatori!”.

Sau, cine știe, poate se dau prelungiri pentru mintea românului a de pe urmă – sau, cum spune Dan Chitic – ”dacă nu ne hotărâm să intrăm pe teren… chiar și “ilegal”, chiar și in pofida regulilor jocului impuse de ei!”.

Prognoza meteo pe următoarele zile

 



Prognoza meteo 30 iunie. LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, dar pe arii restrânse în regiunile vestice și nord-vestice, iar în primele ore și în cele estice, vor fi unele înnorări și posibil averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în estul Transilvaniei şi 24…26 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în regiunile vestice și sudice. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei. Cerul va fi variabil, dar după orele prânzului vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local în zonele de deal și munte și pe arii mai restrânse în rest.

Ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de vijelii și izolat de grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în estul Transilvaniei şi 22…24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea în București va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoza meteo JOI. Vremea va deveni treptat instabilă în toată ţara. La început, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse şi descărcări electrice în vest, centru şi nord şi în zonele montane, unde valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele precedente, cu maxime ce se vor încadra între 24 şi 31 de grade.

În sudul şi sud-estul teritoriului, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic se va menține accentuat, vor fi temperaturi maxime în general între 29 şi 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din orele după-amiezii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi pe areale mai mici 40…50 l/mp. Izolat va cădea grindină și, cu probabilitate mai mare în sud-est, vor fi vijelii. Vântul va avea, local şi temporar, intensificări în majoritatea zonelor, în special asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, la scara întregii ţări, între 12 și 21 de grade.

Vremea în București se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat, dar va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când vor fi intervale de timp cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități; minima termică va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo VINERI. Vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile şi disconfortul termic vor diminua şi în regiunile sudice şi estice. Astfel, la nivelul întregii ţări, maximele se vor încadra în general între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și perioade cu averse şi descărcări electrice – pe arii extinse în jumătatea de nord-est a ţării şi la munte şi pe alocuri în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torențial, local cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în vest-sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile intramontane și 20…21 de grade pe litoral.

Vremea în București. Valorile de temperatură şi disconfortul termic vor diminua considerabil, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate şi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă uşor în majoritatea zonelor. În jumătatea de sud-est a ţării, pe parcursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; ploile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină și vijelii. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări la munte şi în sud-vest, dar de scurtă durată şi în restul ţării, asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane și 19…20 de grade pe litoral.

Vremea în București. Valorile de temperatură vor continua să scadă uşor, astfel că maxima va fi de 26…27 de grade, iar minima de 14…16 grade. Pe parcursul zilei, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Noaptea cerul va deveni variabil la senin.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI, MARTI

În Țară: În primele două zile, valorile termice vor fi în creştere uşoară, vremea redevenind călduroasă în jumătatea de sud-vest, iar ploi locale vor fi în nordul ţării şi la munte. În ultima zi, vremea se va răcori, în special în regiunile vestice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.

În București vremea va fi în încălzire, dar temperaturile maxime nu vor depăşi 30…31 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere la sfârşitul intervalului.

Iulia Motoc (CEDO) susține decizia CCR în cazul Renate Weber

 


Iulia Motoc, judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), atrage atenția după decizia Curții Constituționale a României (CCR) în cazul Renate Weber. Iulia Motoc, astăzi judecător CEDO, amintește că a fost singura care în 2012 a avut o opinie separată într-o speță similară. 

”Când o opinie cândva minoritară devine cea majoritară. Am fost singurul judecător al CCR care în 2012 am formulat o opinie invocând principiul stabilității acestei instituții fundamentale pentru statul de drept. În 2012, au fost circumstanțe dificile pentru Curtea Constituțională și îmi amintesc că decizia a fost adoptată spre dimineață după un șir lung de decizii foarte dificile” a scris Iulia Motoc pe Facebook despre decizia CCR care a stabilit că a fost neconstituțională revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber. 

”Opiniile minoritare, progresiste”

Față de ce s-a întâmplat în 2012, întrebată, în comentarii, dacă a fost prost redactată sesizarea atunci, Iulia Motoc a răspuns: ”Nu a fost prost redactată. A fost prea mult de decis pentru CCR într-o zi, am stat până târziu noaptea cu multe decizii și mai mult decât orice în România nu era suficient de cunoscută instituția și esența ei, pentru că puțini deținători ai acestui titlu i-au dat substanță. Ca dovadă instituția este unicele instituții naționale din UE care nu are acreditare ca instituție națională.” De asemenea, ea a subliniat că ”de exemplu, la CEDO, deseori opiniile minoritare au fost progresiste și au devenit cu evoluția dreptului majoritare.”

În 2012, Comisia de la Veneția a criticat procedura de revocare a lui Gheorghe Iancu din poziția de Avocat al Poporului, dar CCR a decis că demiterea acestuia a fost constituțională. 

CCR, decizie în unanimitate

PSD a sesizat CCR cu privire la revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. Decizia CCR a fost luată în unanimitate. 

”În ședința din data de 29 iunie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat din Senat și din Camera Deputaților și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Curtea a reținut că legea care reglementează revocarea, ca modalitate de încetare a unui mandat, trebuie să determine cu certitudine cazurile în care intervine această sancțiune, să stabilească procedura în cadrul căreia se analizează cererea de revocare și după a cărei parcurgere organul competent poate dispune revocarea și să prevadă dreptul la recurs în faţa unei instanțe independente şi imparţiale, deci posibilitatea persoanei revocate de a contesta măsura revocării, în condițiile art.21 din Constituție referitor la liberul acces la justiție.

Or, întemeindu-se pe dispoziții legale care nu asigură garanțiile de independență ale Avocatului Poporului în raport cu alte autorități publice, dispoziții cărora Parlamentul le-a atribuit o altă interpretare decât cea care rezultă din conținutul lor normativ, Hotărârea Parlamentului României nr.36/2021 pentru revocarea doamnei Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului încalcă dispoziţiile constituţionale cuprinse în art.1 alin.(3) și (5) care consacră principiul statului de drept și principiul legalităţii şi al supremaţiei Legii fundamentale, precum și dispozițiile art.9 alin.(2) din Legea nr.35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului.

Curtea a constatat că, întrucât actul de revocare este neconstituțional, acesta încetează să mai producă efecte juridice. Prin urmare, în temeiul art.147 alin.(4) din Constituție, care consacră caracterul general obligatoriu și efectele pentru viitor ale deciziilor Curții Constituționale, Curtea menționează că, de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber își reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-și exercita mandatul constituțional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr.18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019” arată decizia CCR. 

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, apel către consumatori: Să nu risipească apa !

 


Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița face apel la consumatori, în special pentru cei din mediul rural, să nu risipească apa și să nu o folosească decât în scop menajer și nu pentru activități agricole, grădinărit sau umplere piscine, scrie dbonlinea.ro.

Județul se confruntă deja cu o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei, acest lucru fiind cauzat de temperaturile ridicate din ultima perioadă.

”În astfel de perioade, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte din consumatori, care se află la capăt de rețea”, se arată într-un comunicat al companiei.

CATD a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităților de captare, transport și distribuție a apei potabile din aria de operare, cu preponderență în zonele predispuse la scăderea rapidă a nivelului de apă din rezervoarele de înmagazinare.

Pentru desfășurarea de activități agricole, de grădinărit, umplere piscine etc. este recomandat a se folosi apa din sursele proprii (fântâni, puțuri).

MOȚIUNE DE CENZURĂ - Diana Şoşoacă a depus un sac negru în faţa premierului, în timp ce acesta rostea un discurs de la tribuna Parlamentului.

 

Diana Șoșoacă a făcut circ în Parlament în ziua în care se dă votul pe moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîţu.

Diana Șoșoacă și-a început discursul în plenul reunit al Parlametului spunându-i președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, că dacă îi acordă 2-3 minute „îl ajută să scape de Cîțu”, moment aplaudat de PSD și AUR.

„Voiam să îi spun domnului Orban că dacă îmi acordă 2 – 3 minute îl ajut să scape de domnul Cîţu. Am auzit aici de o dictatură care va dura cel puţin 10 ani. Eu vreau să îl parafrazez pe Caragiale – Ai uitat neică că e senator Şoşoacă, ai uitat neică de senator Şoşoacă şi o să îţi trag o revoluţie de o să mă pomeneşti. Trecând de la umor, că asta face românul râde când e rău, idea este că această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român. Mă uitam pe GPS să văd unde sunt autostrăzile pe care pot să le schimb de o să mă rătăcesc prin ele ca să ajung la Iaşi în circumscripţie. Mă uitam să văd unde este PIB, apropos deficit 9,7% din PIB faţă de 3% preconizat. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze. Mă uitam cum 26.000 de oameni au murit, vezi Doamne de COVID, ca să aflăm de la Ministerul Sănătăţii că doar 217 au fost morţi de COVID, dar între timp cei din urmă morţi, vin acum, vor fi cei dintâi, ca să se mai mărească un pic numărul de morţi”, a spus Șoșoacă.

În timp ce se afla la tribună, Diana Şoşoacă a scos un sac negru şi a explicat că astfel erau puşi morţii decedaţi de COVID-19.

„Mă uitam la vaccinare. Eu ştiam că vaccinarea trebuie să aibă motive medicale. Nu mici, nu muştar, nu trotinete şi ar fi trebuit conform legislaţiei naţionale şi internaţionale să anunţaţi poporul roman şi mai ales adolescenţii şi copiii că această vaccinare are efecte adverse. Când domnule Cîţu vă uitaţi în urmă pe mâinile dumneavoastră şi ale întregului Guvern stă sânge”, a completat Şoşoacă.

Ulterior, în timpul unei intervenţii în plen a premierului, Diana Şoşoacă a venit în faţa lui şi a aşezat un sac negru.

”Aici sunt voturile dumneavoastră. Nu veți putea fi iertați nicioadată” s-a auzit spunând senatoarea Diana Șoșoacă.

”Faceți ceva. Nu știu, luați-i sacul” s-a auzit și Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Renate Weber a dat Parlamentul în judecată, după ce a fost revocată

 


”Fostul Avocat al Poporului, doamna Renate Weber, dă în judecată Parlamentul. Doamna Renate Weber face o cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu Camera Deputaţilor şi Senatul României. Ştiţi foarte bine care este speţa. Parlamentul României a votat demiterea domniei sale, neexistând motive legale. Ştiţi foarte bine scrisoarea trimisă de către cel care este preşedintele Comisiei de la Veneţia. Mulţi consideră că ceea ce s-a întâmplat în cazul doamnei Weber este un abuz absolut", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Renate Weber a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, data înregistrării dosarului fiind 17 iunie, la Curtea de Apel București. Data fixată pentru ședință este, teoretic, 2 iulie, potrivit Mediafax. Practic, acțiunea e inadmisibilă, însă deschide calea spre CEDO, din cauza lipsa unei căi de atac în plan național, în cazul unei soluții negative la Curtea Constituțională a României.

De ce crede Renate Weber că a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului

"Eu spun, în continuare, că, de fapt, am intrat în coliziune, în calitatea de Avocat al Poporului, cu Guvernul, atunci când am atacat la CCR o ordonanţă de urgență, din alea 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitare. Ori asta, pe termen mediu şi lung, ducea, evident, la o scădere a capacităţii spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate.

Atunci, am atacat la CCR. Cu unanimitate, CCR mi-a dat dreptate, dar înţeleg că exact acum se discută o nouă ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi linie. Eu sunt convinsă că, de fapt, de acolo a plecat această dorinţă nestăvilită de a scăpa de un Avocat al Poporului care a înţeles să îşi ia în serios menirea, competențele", declara Renate Weber, pe 16 iunie, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Comisia de la Veneția critică revocarea Avocatului Poporului din funcție

Ludovic Orban și Anca Dragu au primit scrisori din partea Comisiei de la Veneția prin care li se cer explicații. Comisia de la Veneția spune că a fost o bună practică să fie dezbătute rapoartele de activitate ale acestei instituții, dar este criticat modul în care s-a ajuns la revocarea Avocatului Poporului din funcție. 

Ce spune legea?

Comisia de la Veneția face precizări în aceste scrisori cu privire la ceea ce conține legea și pentru ce ar trebui schimbat din funcție Avocatul Poporului. Comisia mai spune că trebuie să se identifice o culpă, o conduită necorespunzătoare sau incapacitatea de a-și exercita funcția. 

La finalul acestei scrisori, Comisia de la Veneția le cere celor doi președinți ai Parlamentului explicații cu privire la motivele care au stat la baza revocării Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, mai ales că o majoritate parlamentară a luat această decizie de revocare, iar această majoritate trebuie să fie egală sau mai mare decât majoritatea parlamentară care a numit Avocatul Poporului în funcție, ceea ce nu s-a întâmplat. 

„Plaja de la Mamaia NU EXISTĂ. Noul teritoriu nu a fost cadastrat”

 


Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a explicat că noua plajă de la Mamaia nu este un teritoriu cadastrat și nu există în acte. 
„În primul rând e un teritoriu nou pentru România. Dacă te duci la OCPI (n.r. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară), nu le găsești acolo. E un teritoriu nou, nu e cadastrat și e o noutate pentru noi. Trebuie să vedem, mai departe, modul în care se desfășoară aceste acțiuni ale statului. Relația noastră cu cei care vor să folosească aceste plaje, că iarăși e un subiect sensibil. Odată ce tu nu ai act de proprietate, nu poți să închei contracte. Acest pământ nou al României nu are acte de proprietate pentru că este nou, mult prea nou și lucrurile astea nu se întâmplă peste noapte”, a declarat Octavian Berceanu la DIGI24. 
Plaje la liber sau concesionate de hoteluri
„Avem o plajă la liber, așa cum era acum 30 de ani probabil, te poți așeza la liber. E o noutate pentru noi, ne adaptăm repede. Sunt mai multe instituții ale statului implicate aici. Vrem să vedem și evoluția, că avem 30 de metri, 50 de metri de plajă, trebuie să vedem eroziunea vântului și a apei, că s-ar putea noi să cadastrăm acum ceva, dar să fie doar 30 de metri”, a mai adăugat șeful Gărzii de Mediu. 
Curățenia plajelor, în grija UAT
„În primul rând, când vorbim de curățenie, vorbim de UAT, de primării. Mai sunt și Apele Române, pentru că plajele acestea țin de Apele Române până la urmă. Și atunci fiecare primărie și Apele Române trebuie să găsească soluții complete, astfel încât aceste plaje să fie curățate. În momentul de față cred că UAT-ul trebuie să fie cel mai implicat. Taxele și impozitele pe viitor vor merge, probabil, la UAT. E greu să delegi un serviciu pe o suprafață care, de fapt, nu există în acte. Asta e o realitate. Mâine, poimâine, vine Curtea de Conturi și te întreabă cum ai desfășurat acea activitate. Este o noutate pentru noi și trebuie să ne adaptăm. Nu putem să avem 30 de metri de metri cu alge, să nu intervină nimeni și să fie poluare, chiar și miros specific. Atunci trebuie să găsim la nivel de UAT resurse astfel încât să facem igienizarea plajelor”, a explicat Berceanu. 

Jurnalistul Florin Condurățeanu ne-a părăsit !

 

Jurnalistul Adrian Ursu a transmis un mesaj în amintirea jurnalistului Florin Condurățeanu care s-a stins din viață, ieri seară.

"Nu a pierdut ocazia să spună că iubeşte oamenii, să spună că iubeşte România, să ne pupe pe suflet dintr-un suflet absolut generos. La orice oră l-ai fi sunat, îţi răspundea. La orice oră i-ai fi cerut să te ajute, o făcea. Dacă nu îi cereai să te ajute, o făcea oricum. Te suna să îţi spună că i-a plăcut cum ai spus ceva la televizor sau cum ai scris ceva în ziar, că te-a citit şi te-a ascultat. Nu ştiu când o făcea pentru că ştia despre toţi absolut tot ce făceau.

"Este un moment de grea tristeţe, dar e şi un moment al bucuriei"

Şi-a trăit viaţa foarte plin, foarte intens, foarte dens, foarte generos. Şi sigur că este un moment de grea tristeţe acesta al despărţirii, dar e şi un moment al bucuriei pentru că am putut să întâlnim un astfel de om. Fiecare dintre noi, probabil, avem experienţele intime despre care nu o să vorbim niciodată pentru că mâna aia de ajutor pe care ne-a întins-o era în legătură cu bucăţi din vieţile noastre. Când bucăţi din vieţile noastre erau în pericol, el era acolo. Şi de aceea spun că bucuria de a ne fi întâlnit, acolo, la graniţă cu tristețea uriaşă de a-l pierde", a spus Adrian Ursu, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Astăzi, colegul meu Adrian Cercelescu, redactorul-şef de la ziarul Jurnalul, a vorbit cu nea Țuțu să stabilească subiectul de mâine. Astăzi, la ora 15.30, unul dintre cei mai mari chirurgi cardiovasculari din România, prof.Horaţiu Moldovan, i-a răspuns la telefon lui Țuțu Condurățeanu care avea de ajutat pe cineva, care îl sunase pentru o doamnă care avea o problemă medicală. Iată, încă o viaţă care probabil a căpătat un alt curs pentru că, astăzi, cu puțin timp înainte ca pe el să îl lase inima, l-a sunat pe cel mai mare salvator de inimi. Nu ştiu dacă mai este de spus ceva peste asta...", a mai spus jurnalistul.

Jurnalistul Florin Condurățeanu s-a stins,  în urma unui stop cardio-respirator.