12.06.2020

Surpriza alegerilor parlamentare

 


Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înfiinţată în 2019 de către activistul unionist George Simion. Partidul se consideră de dreapta, conservator, patriot şi unionist şi este cunoscut mai ales pentru manifestaţiile din stradă care promovează unirea fostei provinicii româneşti cu România.

AUR este creditat în exit-poll cu 5,2% din voturi.

George Simion a lansat un partid nou, după alegerile europarlamentare din 2019, al cărui program politic are ca priorităţi: familia, patria, credinţa, libertatea. Principalul obiectiv al AUR este propunerea unirii dintre România şi Republica Moldova ca proiect de ţară.

Fondatorul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare sub sloganul „România Mare în Europa”.

La alegerile locale 2020, pentru Primăria Capitalei, din partea AUR a candidat copreşedintele AUR, fostul jurnalist Claudiu Târziu.

Unul dintre membrii AUR este actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar.

Candidaţii AUR din Bucureşti, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, sunt copreşedintele Claudiu Târziu care deschide lista pentru Senat, şi George Simion care deschide lista pentru Camera Deputaţilor.

AUR propune însă doi candidaţi controversaţi, generalul Nicolae Roman şi militarul de carieră Francisc Tobă. Potrivit paginii „Spune nu corupţilor”, generalul Nicolae Roman a participat „la masacrul” contra revoluţionarilor de la Timişoara, iar Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea Revoluţiei de la Sibiu.

Invitat la Marius Tucă Show, preşedintele AUR, George Simion a vorbit despre alegerile din 6 decembrie, iar prima lege pe care ar da-o fiind la putere ar fi protejarea capitalului românesc pentru agricultori.

„După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiţii. Suntem pentru libertatea de opţiune, considerăm viaţa sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de ştiri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net.”, a afirmat Simion.

„Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român”

„Există asemănări cu USR pe mesajul antisistem, ei reprezintă zona multiculturală, globalismul, federaţie a statelor, noi avem o orientare către conservatorii şi reformiştii europeni. Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român, am fost în 15 pieţe, am arătat un lucru evident – toţi erau în supermarket şi ţăranii erau scoşi din pieţe. Am cunoscut pe preşedinţi prin mişcarea noastră unionistă. Nici eu nu credeam că intru în politică, dar ni s-a luat, plin de dezgust de ce se întâmplă în societate. Toată identitatea noastră naţională e călcată în picioare”, a mai spus Simion.

sursa: https://www.cotidianul.ro/cine-este-aur-surpriza-alegerilor-parlamentare/

Declarație superbă despre alegeri și speranță

 


Fostul ministru de Externe dă dovadă și azi că are clasă și demnitate – transmite un mesaj superb, demn de a un om politic de prim rang

Titus Corlățean nu dezamăgește nici în ziua votului, transmițând mesaje banale și populiste. Fostul șef al diplomației pune accent pe demnitate și interes național.

”Am votat astăzi din respect și din solidaritate cu toți dâmbovițenii și cu toți românii care poate astăzi trec prin clipe mai dificile, prin încercări”, declară Corlățean. ”Am votat din solidaritate și pentru a-i susține pe toți cei care astăzi poate că nu mai au o speranță”.

De asemenea, Corlățean spune că a votat ”cu gândul la copiii noștri și pentru ca dreptul lor la educație să nu le mai fie încălcat”.

”Am votat din respect și din solidaritate pentru toți cei care muncesc cinstit în România, pentru producătorii români care au fost alungați în stradă, în frig, dar și pentru a-i putea ajuta prin redeschiderea imediată a piețelor”, scrie Corlățean. ”Am votat pentru a putea ajuta rapid mediul economic, întreprinzătorii din România care au nevoie atât de mult de sprijin concret pentru a-și salva afacerile, pentru a păstra locurile de muncă”.

Mai mult, Corlățean subliniază – „Am votat din respect și din solidaritate pentru toți salariații care muncesc cinstit în #România”.

Titus Corlățean nu uită nici cel mai spinos aspect al ultimelor săptămâni – blocarea creștinilor de a participa la slujbe, în biserici, dar și de a avea parte de sărbătoarea Crăciunului.

”Am votat cu credință, am votat, nu în ultimul rând, pentru ca nimeni să nu îndrăznească să răpească bucuria sărbătorilor de Crăciun și pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să mai intimideze această țară, pentru ca nimeni să nu împiedice pe români să se bucure de credința lor creștină strămoșească”, a scris Titus Corlățean pe pagina de Facebook.

În esență, un discurs motivațional, demn și elevat – ”pentru a reda speranța României și românilor!”


O curte federală i-a dat câștig lui Trump

 


O Curte de Apel i-a dat câștig de cauză președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump. Aproximativ 3,6 miliarde de dolari vor fi alocați acolo unde își dorește acesta.

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump are câștig de cauză în hotărârea unei Curți de Apel de a redirecționa fondurile militare către zidul de frontieră cu Mexicul. Vineri, Circuitul al 5-lea de la Curtea a votat cu 2/1 faptul că președintele are dreptul să aloce peste 3,6 miliarde de dolari din proiecte de construcții militare pentru a finanța zidul de frontieră din ținutul El Paso, Texas.

Cei doi judecători care s-au pronunțat în favoarea administrației au declarat că oponenții planului nu pot dovedi că proiectul este unul rău. Președintele Trump a susținut în mod constant că ridicarea zidului este necesară pentru a atenua amenințarea reprezentată de imigrația ilegală. „Este o urgență națională extraordinară”, a spus Trump. „Luna trecută, peste 76.000 de migranți ilegali au ajuns la granița noastră”, a mai precizat acesta.

"Oamenii urăsc cuvântul invazie, dar asta este. O invazie a drogurilor, a infractorilor și a oamenilor de care nu avem nicio idee cine sunt, dar îi capturăm pentru că securitatea frontierelor este atât de bună”, a mai spus președintele în exercițiu, potrivit OANN.


sursa:https://www.dcnews.ro/o-curte-federala-i-a-dat-castig-lui-trump-banii-vor-fi-alocati_788453.html

Morți, amenzi și foc de armă la alegeri

 


Incidente macabre în ziua votării. La o secție din sectorul 3 al Capitalei un bătrân și-a pierdut viața.

Procesul de votare a fost întrerupt, duminică, la Secţia nr. 643 din Capitală, după ce o persoană care s-a prezentat la urne a decedat, a declarat, presei purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti nr. 42, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit acesteia, s-a sunat la 112, urmând ca Serviciul Omoruri să efectueze cercetarea în cauză. Potrivit televiziunilor, bărbatului i s-a făcut rău chiar în timp ce se afla în cabina de vot.

Este a doua persoană care și-a pierdut viața duminică în secția de votare duminică. Un bărbat de 81 de ani a murit duminică, în curtea unei secții de votare din județul Argeș. Incidentul s-a produs în localitatea argeșeană Teiu. Medicii de pe ambulanță au încercat să îl resusciteze, dar nu au avut succes.

Cât despre alte incidente, iată ce spune MAI, prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog

MAI, la ora 15.00

„Până la acest moment, au fost înregistrate 101 sesizări cu privire la contravenții sau infracțiuni electorale. În fiecare caz, au fost demarate imediat cercetări. Până acum, 30 nu s-au confirmat.

Se efectuează cercetări cu privire la 10 infracțiuni electorale.

De asemenea, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale:  11 avertismente scrise și amenzi în valoare de 85.000 de lei.

Permiteți-mi să prezint câteva exemple relevante.

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că primarul unei localități distribuie diverse pachete cetățenilor. Se efectuează  cercetări.

La rândul lor, polițiștii din Cluj efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot față de două persoane care au votat fără a avea acest drept.

Cu privire la aspectele semnalate la un post de televiziune referitoare la faptul că, la trei secții de vot din Capitală, ar fi procese verbale semnate în alb, vă pot preciza că, la acest moment, polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea stării de fapt.

În județul Bistrița-Năsăud, polițiștii au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din județul Hunedoara cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze la o secție de votare din municipiul Bistrița.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul respectiv nu avea reședință și deci nici drept de vot în județul Bistrița-Năsăud. A fost sancționat cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a autorităților.

Președintele unei secții de votare din județul Suceava a sesizat poliția cu privire la faptul că un alegător nu s-a conformat dispozițiilor sale cu privire menținerea ordinii în localul de vot, l-a bruscat și a adresat injurii membrilor comisiei de votare. Alegătorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.500 de lei.

În zona unui local de vot din București, o persoană a tulburat ordinea publică, dându-și jos și masca de protecție. Persoana în cauză a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii și cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Tot în municipiul București, în urma unei sesizări în care se semnala că în proximitatea unor secții de votare din sectorul 2, este parcat un autoturism care are afișată sigla unui partid politic, polițiștii au stabilit că autoturismul avea pe interior, în loc vizibil, sigla partidului politic respectiv. Posesorul autoturismului a fost identificat și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.500 de lei.

La nivel național au fost înregistrate mai multe sesizări de continuare a propagandei electorale prin intermediul rețelelor de socializare. Vă reamintesc că pentru această faptă se poate aplica o amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.

O persoană din localitatea Pașcani a intrat cu materiale electorale în sediul unei secții de votare fiind sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru continuarea propagandei electorale și cu 2.500 de lei pentru că nu a respectat măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un bărbat din jud. Vâlcea a fost amendat cu 3.500 de lei  pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și nerespectarea măsurilor sanitare de protecție individuală. Bărbatul s-a prezentat la secția de votare fără a purta mască de protecție, iar în momentul în care i-a fost oferită una la intrarea în secție a devenit recalcitrant și a tulburat ordinea și liniștea publică.

Au fost și trei situații în care alegătorii și-au fotografiat buletinul de vot în cabina de votare. Toți trei au fost sancționați.

În județul Prahova, la secția de votare din localitatea Malu Roșu s-a produs un incendiu la coșul de fum. Procesul de votare a fost suspendat temporar pentru a permite pompierilor să intervină, dar apoi a fost reluat fără probleme.

Pentru desfășurarea în condiții optime a procesului electoral, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a pus la dispoziția unei secții de votare din localitatea Florinta un generator până la remedierea defecțiunilor apărute la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Din păcate, au fost înregistrate și două decese și 8 cazuri medicale, două dintre persoane având nevoie de îngrijiri medicale la spital.

MAI, la ora 12.00 despre incidentele la vot 

”Au fost înregistrate 29 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, 10 sesizări nu se confirmă.

Până la această oră, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale dintre care amenzi în valoare de 15.000 de lei și 2 avertismente scrise.

Au fost sesizate și 5 fapte de natură penală.

În Dâmbovița a fost înregistrată o sesizare cu privire la o posibilă infracțiune de corupere a alegătorilor cu alimente. Se fac verificări.

În județul Maramureș, polițiștii cercetează un bărbat care s-a prezentat pentru a vota, deși și-a pierdut cetățenia română în urmă cu 25 de ani și nu mai avea drept de vot.

Polițiștii din județul Brăila au fost sesizați de către primarul unei localități cu privire la faptul că un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

Într-o secție de votare dintr-o comună din județul Giurgiu, în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că în secția respectivă votează câte 3 persoane în același timp, în aceeași cabină de vot. Polițiștii efectuează verificări cu privire la cele semnalate.

Vicepreședintele unei secții de votare, de pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin, a sesizat faptul că, în fața locației de votare s-ar afla 50 de cetățeni care ar fi fost plătiți, de anumite formațiuni politice, să își exercite dreptul la vot. Se efectuează verificări.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 4.500 de lei pentru continuarea propagandei electorale, de către un candidat la alegeri.

La o secție de votare din București, procesul electoral a fost suspendat temporar după ce un membru al biroului electoral, reprezentant al unui partid politic, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Bărbatul făcuse testul ieri și a primit azi rezultatul.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați prin 112 despre faptul că un viceprimar transportă, cu autoturismul, oameni la vot. La fața locului au constatat însă că cele semnalate nu se confirmă, întrucât cel în cauză transporta 2 persoane, care îi erau și rude, cu dificultăți locomotorii, la solicitarea acestora, fără a le influența opțiunea de vot.

În municipiul București, mai mulți cetățeni au reclamat că în apropierea localului de vot este parcat un autoturism care are afișată sigla unui partid politic. A fost trimisă grupa operativă la fața locului, pentru efectuarea de verificări.

Au fost înregistrate și cazuri medicale și din păcate un deces. La o secție de  votare din localitatea Teiu, județul Argeș, un bărbat, în vârstă de 80 ani, a leșinat în curtea secției de votare. La sosirea echipajelor de intervenție acesta era în stop cardio-respirator și, în ciuda eforturilor echipei medicale, a fost declarat decedat.

MAI, la ora 9.30 despre incidentele la vot

”Până la acest moment au fost sesizate câteva incidente, dar care nu au afectat desfășurarea votului.

În municipiul București un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență  după ce a sunat la 112 pentru a reclama faptul că o altă persoană nu purta mască de protecție. De fapt, în urma verificărilor, s-a constatat că aspectele reclamate nu se confirmă.

Tot la nivelul Capitalei, 3 membri ai birourilor electorale de la secții diferite au avut nevoie de îngrijiri medicale: doi pentru lipotimii și al treilea pentru că s-a tăiat cu caterul la mână. Persoanele sunt conștiente și au fost asistate medical la fața locului.

La o secție de votare din municipiul Brăila, o persoană a reclamat faptul că a primit un buletin care avea aplicată ștampila de vot. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare pentru efectuarea de verificări.

Un polițist din jud. Gorj a raportat faptul că după preluarea pazei unei secții de votare, aflându-se singur într-o încăpere a imobilului, alta decât cea în care este amplasată secția de votare, a executat în mod accidental un foc de armă. Incidentul s-a produs înainte de deschiderea secției de vot. Nu au rezultat decât pagube materiale.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul IPJ pentru a efectua verificări cu privire la acest incident.


sursa:https://www.cotidianul.ro/alegeri-cu-amenzi-incidente-si-foc-de-arma/