1.26.2021

P.S.D.-ul lui CIOLACU ”ia lumină” de la LIVIU DRAGNEA

 


În timp ce Coaliția ”de dreapta” și Guvernul se poticnește și duce la disperare mai multe categorii de persoane, PSD face o mișcare inteligentă, recâștigând din terenul pierdut.

Contrazicerea și nesiguranța par să însoțească fiecare mișcare a actualilor guvernanți, iar faptul duce la reacții de enervare, disperare și chiar revoltă.

Deocamdată, sindicatele au ieșit în stradă, iar cele ale militarilor în rezervă pichetează instituții ale administrației din toate județele.

În acest timp, PSD încearcă să recupereze terenul pierdut după 2017, aplicând metoda lui Liviu Dragnea – un proiect de guvernare care să fie discutat cu patronatele și sindicatele.

Astfel, mâine PSD va prezenta un buget alternativ – dar, în prealabil, astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu liderii unor importante sindicate pentru a discuta acest buget alternativ.

La final, participanții la întâlnire au susținut o conferință de presă. Au fost prezenți președintele PSD, Marcel Ciolacu, senatorul PSD Ştefan Radu Oprea, deputatul PSD, Marius Constantin Budăi - alături de Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, şi de Vasile Marica, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici Sed Lex.

”Aș dori să mulțumesc liderilor celor mai importante sindicate din România, care au participat fizic și online la o întâlnire cu liderii din conducerea PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, precizând că ”mâine vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru anul 2021”.

Ciolacu a subliniat că din discuțiile cu liderii de sindicat a tras concluzia ”că toată lumea este îngrijorată de proiectul de buget de austeritate -  Cîțu Florin, fostul ministru de Finanțe, ne propune un buget de austeritate”.

”Vom încerca, în Parlament, să facem modificările la bugetul de stat prin amendamentele depuse de noi”, a declarat Ciolacu, arătând că ”Rămâne o majoritate fragilă în Parlament, dar noi sperăm să ne găsim sprijin inclusiv în arcul guvernamental„.

Și o observație esențială făcută de Marcel Ciolacu: ”Pur și simplu, în acest moment nu avem consum, avem numai austeritate, tăieri de pensii, salarii și concedieri”.

Deci, un regim de austeritate de tipul celui din 2009-2012, catastrofal pentru cetățeni și economia privată.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20210126/33384570/PSD-da-lovitura-ia-fata-PNL-intr-un-moment-cheie.html

ANRE : Este ilegal să obligăm furnizorii să livreze energie la cel mai mic preţ !

 


Obligarea furnizorilor să livreze energie către consumatorii casnici la cel mai mic preţ este ilegală, întrucât ar încălca reglementările europene şi ar echivala cu o nouă Ordonanţă 114, a declarat, marţi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

El a participat la conferinţa online 'Electricitatea în piaţa liberă', organizată de ziarul Bursa. 'Cu ocazia multiplelor presiuni la care a fost supusă autoritatea la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie când ni se solicita ca aceşti furnizori să îi încadreze pe cei 5,7 - 5,8 milioane de consumatori casnici din piaţa reglementată la cele mai mici preţuri din portofoliul lor de oferte, aş vrea să precizez că, din punctul nostru de vedere, ar fi fost şi este ilegal.'

'Aceasta pentru că s-ar încălca Regulamentul 943 al UE privind piaţa internă de energie electrică şi Directiva 944 care avea termen de transpunere sfârşitul anului trecut. Aceste două acte normative prevăd foarte clar că preţurile trebuie formate de cerere şi ofertă şi niciun Guvern, Parlament sau autoritate de reglementare nu are dreptul să intervină asupra preţurilor, că statele iau măsuri pentru a exista concurenţă în piaţă', a arătat oficialul ANRE. În opinia sa, o astfel de obligaţie ar avea aceleaşi efecte pe care le-a avut şi Ordonanţa 114.

Controverse

 'O astfel de intervenţie printr-o ordonanţă de urgenţă sau printr-un ordin ANRE pentru o perioadă oricât de scurtă sau mai lungă ar fi încălcat Regulamentul şi Directiva şi aş risca să spun, chiar dacă acest lucru va crea controverse, că ar fi echivalat cu o nouă OUG 114, cu aceleaşi efecte', a precizat Bege. Acest lucru ar fi dus la scumpirea energiei pentru consumatorii care erau deja în piaţa liberă, a explicat el.

'A obliga un număr de furnizori să asigure energie ieftină pentru 5,7 milioane clienţi, pe lângă faptul că e foarte greu de realizat, dar presupunând că este posibil, creează pierderi financiare foarte mari pentru aceşti furnizori. Pierderi care ar trebui să fie recuperate de la celelalte categorii de consumatori, ceea ce ar fi însemnat o creştere de preţ pentru ceilalţi casnici, 3 milioane care sunt deja în piaţa concurenţială, sau consumatorii non-casnici, exact ce s-a întâmplat odată cu OUG 114, sper că încă ne amintim', a subliniat vicepreşedintele ANRE.

Soluţia cu care a venit ANRE este această perioadă de tranziţie de şase luni

'Noi am oferit o perioadă de tranziţie pentru consumatorii casnici până la 1 iulie 2021, dată până la care vor primi noi oferte şi noi informaţii de la furnizori, urmând ca, după 1 iulie, să aibă în continuare oricând posibilitatea de a trece în piaţa concurenţială. Deci nu se termină nimic, nu pierde nimeni niciun tren, nu există niciun termen până la care cineva trebuie să-şi schimbe contractul, acest poate fi făcut oricând, iar legea spune că, un consumator dacă îşi manifestă această dorinţă, în cel mult 21 de zile vechiul consumator trebuie să-i dea drumul', a completat responsabilul ANRE.

Ideea ca furnizorii să ofere consumatorilor casnici energie la preţul din cea mai bună ofertă a lor a venit din partea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

El a precizat că va modifica Legea energiei printr-o ordonanţă de urgenţă, dacă acest lucru nu se va întâmpla. În final, furnizorii de ultimă instanţă s-au angajat benevol să factureze consumatorii casnici la cel mai bun preţ pe care îl au pentru ofertele fără abonament, anunţând acest lucru prin comunicate de presă, scrie Agerpres.

sursa:https://www.dcnews.ro/romanii-buni-de-plata-anre-este-ilegal-sa-obligam-furnizorii-sa-livreze-energie-la-cel-mai-mic-pret-ar-fi-o-noua-oug-114_797929.html

Elevii din Sectorul 1 s-au trezit că bursele lor vor fi modificate

 


Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să taie cu 50% bursele sociale ale elevilor din Sectorul 1. Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ din Sectorul 1 a trimis săptămâna trecută o adresă către toți directorii din sector cu precizări legate de modul de acordare a burselor școlare, „conținând un criteriu adițional, care nu este regăsit nicăieri în OMECTS 5576/2011”, atrag atenția reprezentanții elevilor din București într-un comunicat de presă.

Daniel Tudorache, primarul care a condus Sectorul 1 până la venirea lui Clotilde Armand, a comentat subiectul:

”Atac la burse. La bursele copiilor ! Scriam zilele trecute că avem în România 500.000 de copii care nu pot face școală online din cauza lipsurilor. Fie nu au acces la internet, fie nu au dispozitivele necesare sau, și mai grav, nu au mijloacele necesare. Probabil că niciunul dintre ei nu este elev în Sectorul 1, pentru că, de educația copiilor noștri, administrația PSD s-a ocupat cu celeritate, încercând să le asigurăm toate cele necesare. Nu aceeași viziune o are însă și actuala echipă a primarului validat, care, sub acoperirea eternului pretext al "moștenirii dezastruoase", încearcă să diminueze cuantumul burselor acordate elevilor care învață în Sectorul 1.

Mai exact, conform unei adrese trimise tuturor unităților de învățământ, actuala conducere a primăriei anunță diminuarea substanțială a burselor de performanță (de la 600, la 400 lei), de merit (de la 300, până la 100 lei) și înjumătățirea celor de studiu și a celor sociale (de la 300, la 150 lei). Toate aceste tăieri ar urma să fie subiectul unui proiect de hotărâre, prezentat în ședința de poimâine a consiliului local. Sper însă ca, pentru majoritatea consilierilor, viitorul educației să fie mai important decât politica de partid și acest proiect care atacă performanța și bunăstarea copiilor noștri să nu fie adoptat. Altfel spus, măcar să se păstreze cuantumul burselor stabilit de administrația pee-see-dee, pentru că de creștere nu cred că poate fi vorba pe vremea #austerității”.

sursa:https://www.dcnews.ro/tudorache-dupa-decizia-lui-clotilde-armand-cu-privire-la-burse-macar-sa-se-pastreze-cuantumul-burselor-stabilit-de-administratia-pee-see-dee_797921.html

A sosit noua tranşă de vaccin!

 


Marți au sosit în România 95.940 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 95.940 doze Pfizer BioNTech, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 4.680 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 14.040 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Etapa a doua de vaccinare a început în 15 ianuarie, fiind destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/a-sosit-noua-transa-de-vaccin/

Cum a fost ascuns pericolul la Spitalul Wuhan din China, în ianuarie 2020

 


Un medic de la spitalul Wuhan, cel mai afectat de pandemia COVID-19, a declarat că el și colegii lui suspectau că virusul este extrem de transmisibil la începutul lunii ianuarie a anului trecut, cu câteva săptămâni înainte ca autoritățile chineze să îl facă public, dar au fost împiedicați să tragă semnale de alarmă, relatează The Guardian.

Mărturia medicului, care apare într-un nou documentar BBC despre cele 54 de zile dintre primul caz cunoscut de coronavirus și instaurarea carantinei în Wuhan, se adaugă dovezilor care demonstrează încercările Beijingului de a acoperi focarul de virus și de a intimida lucrătorii din domeniul sănătății pentru a nu spune nimic.

Spitalul central din Wuhan se află la doar câțiva kilometri de piața Huanan, epicentrul focarului de coronavirus. Paturile spitalului s-au umplut repede cu pacienți după apariția primelor cazuri în decembrie 2019. Peste 200 de angajați ai spitalului ar fi contractat virusul, iar mai mulți, inclusiv medicul care a avut curaj să vorbească, Li Wenliang, au murit.

Secția respiratorie a spitalului era plină până la 10 ianuarie, a declarat pentru BBC medicul: „Era scăpat de sub control, am început să intrăm în panică”.

Dar autoritățile spitalului le-au interzis să vorbească și nu le-au permis să poarte măști, a spus el. „Toată lumea știa că este o transmisiune de la om la om, chiar și un prost ar ști. Deci, de ce să spun că nu a existat niciuna? Acest lucru ne-a făcut foarte confuzi și foarte supărați.”

Medicul a spus că în câteva săptămâni existau sute sau mii de cazuri suspectate, dar nu aveau mijloace de confirmare sau raportare a unui diagnostic în cadrul spitalului. Doar 41 de cazuri fuseseră raportate oficial până atunci.

Rapoartele anterioare au arătat că autoritățile de la Beijing au fost conștiente de o posibilă pandemie cu cel puțin șase zile înainte de a avertiza restul țărilor pe 20 ianuarie. Autoritățile au fost, de asemenea, acuzate că au împiedicat eliberarea rezultatelor secvențierii genomice, până când profesorul Zhang Yongzhen le-a publicat online, în pofida unor ordine stricte.

Virusologul american Ian Lipkin a declarat pentru BBC că a fost contactat de șeful Centrului Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), George Gao, în jurul noului an, pe măsură ce au început să circule zvonuri despre virus. Lipkin susține că Gao i-a spus că au identificat virusul și că nu este extrem de transmisibil.

„Nu cred că era duplicitar. Cred că a greșit ”, a spus Lipkin. „Ar fi trebuit să dezvăluie câteva secvențe și să spună că asta știm.”

În prezent, China se luptă cu cel mai puternic val de coronavirus, de la începutul pandemiei, deși într-un număr mai mic de cazuri. O echipă de oameni de știință de la OMS finalizează carantina înainte de a începe investigația despre orginile virusului.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cum-s-a-ascuns-pericolul-la-wuhan-in-urma-cu-un-an/

Un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni e judecat pentru că și-a spus opinia

 


E oficial, s-a făcut pasul: un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni e judecat pentru că și-a spus opinia – asta e adevărata față a democrației americane.

Printr-un demers act solemn și formal, congresmenii democraţi, desemnaţi de preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, ”procurori” în procedura de Impeachment acuzare/destituire a lui Donald Trump au transmis oficial Senatului actul de acuzare al fostului președinte.

Astfel, începe oficial procesul istoric și în premieră al unui fost președinte pentru ”incitare la insurecţie”.

Nancy Pelosi a postat pe Twitter solemnitatea transmiterii către Senat a actului de acuzare, ”procurorii” parcurgând într-o apăsătoare tăcere coridoarele  Capitoliului.

Procesul va începe pe 9 februarie – și este o adevărată rușine pentru SUA, ca un președinte ales de peste 70 de milioane de oameni să fie acuzat și judecat pentru că și-a spus opiniile deschis, în condițiile unei situații mai mult decât controversate a alegerilor și a rezultatului.

Reamintim că aproape 60% din voturile lui Biden au fost prin corespondență, în contextul unui sistem neactualizat și extrem de greu de verificat.

Rușinos este că democrații l-au ales pe Patrick Leahy, cunoscut drept unul dintre cei mai vehemenți și subiectivi politicieni anti-Trump, pentru a prezida procesul de destituire a lui Donald Trump, după ce judecătorul-șef John Roberts a refuzat un rol care nu este solicitat în Constituție.

Leahy l-a atacat de multe ori pe Trump în ultimii patru ani, inclusiv în cazul speculației legate de legăturile cu Rusia.

”Chiar și după ce ancheta Mueller nu a reușit să găsească dovezi că în campanie Trump a colaborat cu Rusia pentru a câștiga alegerile din 2016, Leahy a continuat să acuze legături între președinte și Kremlin, numind achitarea lui Trump în procesul de destituire de anul trecut din Senatul american ”mai mult decât scandaloasă””, transmite Russia Today.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20210126/33376637/SUA-se-fac-OFICIAL-de-rusine-n-cazul-Trump.html

Bătrână decedată în curtea Spitalului Corabia.”De ce salariu aveți nevoie domnule ,,doctor”, nu toți ne permitem să vă băgăm bani in buzunare”

 


După ce în urmă cu două săptămâni un bătrân se ruga în genunchi să fie consultat la Spitalul din Corabia, astăzi o femeie a murit așteptând o scrisoare medicală.

O bătrână a murit la Spitalul din Corabia în timp ce aștepta o scrisoare medicală parafată. Femeia avea nevoie de un concentrator de oxigen, iar pentru a putea fi închiriat trebuia să prezinte un act medical. 

Cazul bătrânei în vârstă de 95 de ani a fost relatat pe Facebook de către nepoata ei. Ea a precizat că rudele femeii au încercat să rezolve singure problema, dar prezența pacientei este obligatorie. 

Nepoata femeii a precizat pe Facebook că a fost nevoie ca medicul să primească ”o atenție” pentru a elibera scrisoarea. În acest timp, bătrâna a decedat. 

Iată postarea nepoatei 

 ”De ce salariu aveți nevoie domnule ,,doctor”, nu toți ne permitem sa va băgăm bani in buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață am mers cu ea la spital în căruț – i-a măsurat saturația de oxigen rezultând 67 din punctul de vedere al doctorului era buna.

Acum vine partea grea pentru ea. Trebuie sa sufle într-un tub încercând de mai multe ori nu reușește nu avea suficientă putere de a sufla. În tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant. Răspunsul dansului a fost ca nu poate să ne dea acea scrisoare ca nu trece testul cu tubul si ca asa este legea, nu poate demonstra ca are nevoie de oxigen, cu toate ca in același spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat ca are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el.

Dar o mică minune a apărut după ,,o atenție „. S-a putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o ora bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o stampila rotundă care se afla la o asistenta. Între timp am pus-o pe bunica in mașina. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei sa oprit. Același doctor vine la mașină îi verifica pulsul si răspunde pe un ton foarte diferit și calm ,,da a decedat și făcusem și scrisoarea pe un an. Din păcate a trebuit sa moară pentru a-i demonstra acestui doctor ca ea are nevoie de oxigen”, a scris nepoata femeii, pe Facebook.



sursa:https://www.dcnews.ro/batrana-decedata-in-curtea-spitalului-corabia--astepta-o-scrisoare-medicala_797836.html

Vaccinarea pe pile: „Prioritar e cel mai șmecher!”

 


PSD susține că în România a fost distrusă orice logică a vaccinării, prin introducerea unor excepții repetate. Potrivit social-democraților, în actuala guvernare, „prioritar nu mai este cel mai vulnerabil, ci cel mai șmecher”, pilele.

„În guvernarea “meritocraților”, prioritar nu mai este cel mai vulnerabil, ci cel mai șmecher!

Adevăratul lor scop nu este salvarea bolnavilor cronici sau a celor peste 65 de ani, nici imunizarea lucrătorilor esențiali, ci să bage – peste rând – cât mai multe dintre pilele și relațiile lor! De aceea, au produs ceea ce știu ei mai bine: haosul! Au distrus orice logică a vaccinării, introducând excepții repetate.

Ticăloșia lor condamnă practic la moarte oameni în vârstă sau bolnavi cronici, care nu se vor putea vaccina, fie pentru că nu a mers platforma, fie pentru că altcineva cu pile de la PNL, USR sau UDMR s-a băgat în față.

În România lui Iohannis și Cîțu, unde procesul de vaccinare este militarizat, marii campioni ai anticorupției au reușit să corupă până și procesul de vaccinare anti-COVID!”, este mesajul postat luni de PSD pe pagina de Facebook.

Social-democrații nu dau și exemple, în schimb unii internauți le dau dreptate, spunând că întâmpină dificultăți:

„Sorin Alexandru

Eu am scrisoare medicala cu diabet prezentata inca din 2018 la medicul de familie si nu pot sa ma vaccinez pentru ca nu am fost trecut in baza de date a securiților lui Klaus de la STS. Si ca mine sunt vreo 80% din bolnavii cronici din Romania. Medicii de familie ai mei, ai prietenei mele si ale cunostintelor noastre ne-au trimis la plimbare ca sa ne programam singuri pentru vaccinare, au zis ca ei nu se ocupa de programari la vaccinare. Asta este Romania normala si educata, de discriminare fascista si securista a dictatorului Klaus !”

sursa:https://www.cotidianul.ro/vaccinarea-pe-pile-prioritar-e-cel-mai-smecher/

Protestul polițiștilor: „Respectați legea salarizării !“

 


Zeci de polițiști au protestat, luni, în Piața Mihai Viteazul, din Craiova. Membrii sindicatelor SIDEPOL, SPD, SNPPC (Sindicatul National al Polițiștilor și Personalului Contractual), SPMV, SED LEX și SNPP (Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare) cer să se respecte legea și să le fie acordate drepturile salariale promise. Polițiștii sunt nemulțumiți de înghețarea sporurilor și salariilor, de neindexarea pensiilor de serviciu pentru militari, dar și de măsurile luate de Guvern.

În exclusivitate pentru „Cotidianul”, Elvis Măceșanu, președintele Sindicatului Polițiștilor Dolj, a afirmat: „Suntem în stradă pentru că pur și simplu sîntem furați. Cineva ne bagă mîna în buzunar, găsește 100 de lei acolo, ne ia 20 de lei și ne pune 80 de lei înapoi și spune că este pentru binele nostru. E un hoț cu principii. Așa se numesc acum tăierile, înghețările. Nu putem, din 2009, să așteptăm să fim plătiți și noi pe salariul minim, iar acum, după patru ani, că din 2017 când au spus că o să intrăm și noi în rînd cu lumea, ne spune domnul Câțu că pentru noi nu are bani”.

De asemenea, polițiștii sînt revoltați de faptul că, deși s-au aflat în prima linie ca și ceilalți bugetari precum medici, asistenți, și ei au intrat în contact cu persoane confirmate cu virusul Covid-19 și nu au beneficiat de sporurile pe care le-a promis Guvernul, la fel ca tuturor celor din prima linie în lupta cu pandemia.

Gabriel Gîrniță, liderul SIDEPOL Dolj, a precizat: „Am așteptat cuminți, la rînd, să primim acea majorare pe care trebuia să o luăm cu toții. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. În schimb, au primit bugetarii din prefecturi”.

La protest au participat și pensionarii militari. Aceștia sînt nemulțumiți de recalcularea pensiilor. Pentru „Cotidianul”, Dimian Mărgărit, pensionar militar, a spus: „Ce vă putem spune, că noi pensionarii militari sîntem singura categorie socio-profesională căreia nu i se recunoaște drepturile. Drepturile noastre sînt călcate în picioare de către politicieni. Ținînd cont de aceste impedimente, vom lupta pînă la capăt și vom continua să ieșim în sradă pînă cînd politicienii ne vor acorda drepturile cuvenite”.

La finalul protestului, liderii de sindicat au mers să poarte discuții cu prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca. Polițiștii au început să organizeze proteste încă din luna decembrie a anului trecut, unul a fost organizat la Craiova chiar săptămîna trecută. Ei amenință în continuare cu acțiuni similare, dacă autoritățile nu vor lua în calcul majorarea salariilor, acordarea de sporuri și recalcularea pensiilor pentru militarii ieșiți la pensie.

Gabriel Gîrniță a mai adăugat: „În perioada următoare, în funcție de discuțiile pe care le vom avea cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cu reprezentanții Guvernului, dacă nu vor fi soluționate solicitările noastre, vom avea proteste de amploare la fiecare instituție pubică din București, care este factor de decizie în acest proces și vom încheia aceste forme de protest cu blocarea activității similare, cu ceea ce au făcut și magistrații acum doi ani de zile”.

La protestul de la Craiova au participat aproximativ de 100 de polițiști, încadrîndu-se astfel în prevederile legale ale protestelor în timpul pandemiei.

sursa:https://www.cotidianul.ro/protestul-politistilor-respectati-legea-salarizarii/