8.03.2021

AUR, despre noile buletine: „De ce nu apare tricolorul ? De ce a fost înlocuit SEX cu GEN ?”

 


Noul buletin electronic a venit cu controverse. Cartea de identitate este în teste la Cluj pentru următoarele șase luni iar ulterior, până la sfârșitul anului viitor, toate serviciile de evidență a populației din țară vor putea emite noile buletine.

AUR, declaraţie-bombă despre noile buletine. AUR a venit însă cu o declaraţie acidă şi susţine că noile cărți de identitate sunt „încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”. Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor, sunt puse mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

„Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

– De ce nu apare tricolorul ?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?”, scriu reprezentanții AUR.




„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate şi va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice. Emiterea cărţii electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituţionale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituţional al serviciilor publice, cât şi facilităţile de care cetăţeanul român va putea beneficia odată cu deţinerea noului document”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în contextul lansării cărţii electronice de identitate.

Florin Cîţu a declarat că proiectul privind Cartea Electronică de Identitate, lansat recent la Cluj-Napoca, va fi extins la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, subliniind că viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice.

Statul român este obligat să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 2021, potrivit Regulamentul (UE) 2019/1157. Imprimeria Națională, compania responsabilă cu producerea noilor cărţi electronice de identitate, a lansat o primă licitaţie pentru achiziţionarea unor elemente care vor fi folosite în noile documente de identitate. Mai mult, instituţia pregăteşte o altă licitaţie pentru achiziția sistemului de preluare date (complete), ce includ componentele necesare preluării datelor pentru noua carte de identitate (Stație de lucru portabilă, Multifuncțională laser A4, Monitor extern, Cameră web + trepied, Licențe prelucrare imagini, Cititor amprente + cititor smart card, Pad de semnătură, Cititor documente), conform Hotnews.

Clădirea Pentagonului, sub focuri de armă

 


Focuri de armă au izbucnit chiar în apropierea clădirii Pentagonului, iar potrivit serviciilor de securitate, Departamentului american al Apărării a declanșat alertă. Surse din mass-media confirmă că cel puțin o persoană a fost împușcată în urma incidentului.

Sediul Departamentului american al Apărării a fost securizat prin închiderea temporară a tuturor căilor de acces.

„Sediul Pentagonului a fost închis din cauza activităţilor poliţiei”, a transmis Departamentul american al Apărării, relatează Antena3. 

Atacul a avut loc pe platforma de autobuz din apropierea Pentagonului, care asigură zilnic transportul către clădire pentru mii de persoane.

BUCUREȘTENI LUPTAȚI-VĂ SINGURI CU CANICULA, ȘOBOLANII, ȚÂNȚARII și cu GUNOAIELE ! ”MUCIÎNBRÂU” e în CONCEDIU la MARE 3 SĂPTĂMÂNI

 


În timp ce bucureştenii se luptă cu şobolanii, gunoaiele şi tânţarii, primarul general al Capitalei Nicuşor Dan şi-a delegat o parte din atribuţiile de serviciu pentru următoarele trei săptămâni către două colege din Primăria Capitalei şi a plecat la mare. După aflarea informaţiei, surse din primărie au decalrat pentru news.ro că edilul a luat această decizie "pentru situaţiile în care va avea posibilitatea, în anumite momente, să îşi viziteze familia, pentru scurtă durată".

Problemele bucureştenilor legate de gunoaie, şobolani şi ţânţari mai pot aştepta. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a delegat o parte din atribuţiile de serviciu pentru următoarele trei săptămâni către două colege din Primăria Capitalei şi a plecat la mare.

După ce la şedinţa CGMB de luni edilul a intrat în direct prin Skype, pe reţelele de socializare au aparut mai multe fotografii cu Nicuşor Dan îmbrăcat lejer, cu pantaloni scurţi, şi un look neîngrijit la o terasă şi pe plajă. Fotografiile ar fi fost făcute în weekend în Olimp. Potrivit unor surse, primarul Nicuşor Dan ar fi plecat ulterior în Bulgaria.

Pe 30 iulie Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile către administratorul public Diana Pungă, pentru perioada 2 – 20 august, „în domeniile: resurse umane, investiţii, achiziţii, cultură, ordine publică, eproiecte cu finanţare externă, precum şi coordonarea activităţii de resurse umane a Administraţiei Străzilor Bucureşti”, scrie News.ro.

Tot la 30 iulie, Nicuşor Dan şi-a delegat atribuţiile către Emanuela Jugureanu, director general la Direcţia Generală Economică. Astfel, conform documentului consultat de News.ro, atribuţiile edilului general sunt delegate pentru intervalul 2 – 20 august către Emanuela Jugureanu, aceste atribuţii delegate nefiind limitate în exercitarea lor. „Direcţia Administraţie Publică va comunica prezenta dispoziţie doamnei Jugureanu Emanuela, precum şi direcţiilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului general”, mai arată sursa citată.

După aflarea informaţiei, surse din primărie au declarat pentru news.ro că edilul a luat această decizie „pentru situaţiile în care va avea posibilitatea, în anumite momente, să îşi viziteze familia, pentru scurtă durată”. Cu toate acestea, şi în astfel de situaţii, edilul general va lucra de la distanţă, au adăugat sursele citate.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a criticat în termeni duri faptul că primarul general Nicuşor Dan şi-a delegat mai multe atribuţii timp de trei săptămâni.

„Să ne imaginăm că aș fi plecat în concediu 3 săptămâni, pe caniculă, fără Comandament pt situații de urgență, cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, șantiere închise, plăți restante etc…El poate!”, a scris Gabriela Firea, într-un mesaj publicat pe pagina ei de Facebook.

Turcia - Un sat întreg, mistuit de flăcări în doar 20 de minute. 8 decedați, 30 persoane spitalizate



Peste 120 de incendii de vegetaţie din Turcia se extind cu repeziciune şi transformă în scrum tot ce întâlnesc în calea lor. Pompierii nu reuşesc să facă faţă flăcărilor, astfel încât şi aceştia fug din calea lor alături de localnici.
„Asta se întâmplă de 20 de minute. Valuri uriaşe de flăcări. Priviţi aceste flăcări, care s-au extins în doar câteva minute. Iar acum, focul vine din două părţi şi înaintează încoace. Aceste imagini arată cât de repede se petrece totul. Noi tocmai am venit din acea parte, drumul este cuprins de flăcări acum, iar la capătul acelui drum este un mic sat cu câteva sute de locuitori, aproape de Bodrum. Doar în ultimele 20 de minute, focul a cuprins toată zona din spatele nostru, iar acum înaintează de partea cealaltă şi ameninţă să copleşească întreaga regiune.
Au fost momente de panică în sat, cu zeci şi zeci de oameni fugind ca să scape din zonă, inclusiv pompierii. Autospecialele pompierilor au fost retrase. Noi am ajuns dimineaţă la prima oră, iar aceste rafale puternice de vânt sunt o parte din motivele pentru care incendiul prinde asemenea viteză. Hai să coborâm, Kevin, pentru că focul înaintează şi în spatele nostru şi nu vreau să fim prinşi în capcană. Continuă să mergi, dacă poţi. A fost multă panică în sat când am mers acolo, puteţi vedea cum coboară focul pe versant. Sătenii erau foarte panicaţi pentru că erau de fapt pe cont propriu”, a descris Alex Crawford, corespondent Sky News.
Autoritățile de la Ankara dau vina pe militanții kurzi, despre care spun că au incendiat intenționat zonele turistice.
Locuitorii și turiștii aflați în calea flăcărilor au fost salvați de paza de coastă și de flota turcă cu ajutorul unor bărci pe parcursul weekend-ului. Autoritățile turce spun că s-a pus inclusiv problema unei operațiuni pe scară largă pentru salvarea turiștilor și rezidenților.
Peste 120 de incendii au erupt doar în Turcia în ultimele zile, iar opt persoane au murit și alte 30 au ajuns la spital. Deși incendiile de pădure au loc frecvent vara în sudul Turciei, experții spun că nivelul și puterea acestora sunt ieșite din comun în acest an.

METEO GHIVECI CĂLUGĂRESC - Caniculă şi disconfort termic în sud, ploi, vijelii puternice şi grindină în 17 judeţe

 


Chiar dacă valorile termice au mai scăzut nu scăpăm de caniculă, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. În 17 judeţe din Dobrogea, Muntenia, Moldova şi Transilvania se aşteaptă ploi şi vijelii puternice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi alerte meteo de fenomene extreme. În următoarele zile avem parte tot de caniculă şi disconfort termic în sudul ţării.

„În intervalul 3, 4, 5 august local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade”, a transmis ANM.

De asemenea, în următoare ore sunt aşteptate ploi, vijeli puternice şi grindină în 17 judeţe. ANM a emis alertă COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată 03 august, ora 10:00 – 04 august, ora 10:00.

„În intervalul menționat, local la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a mai transmis ANM.

PROGNOZA METEO pentru BUCUREȘTI

Marţi, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul a 20 de grade.

Miercuri vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat îndeosebi în cursul după-amiezilor. Miercuri (4 august), temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar joi (5 august) va fi de 36…37 de grade. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Muncitori îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală

 


Val de anchete în cazul muncitorilor îngropaţi de vii pe un şantier din Capitală. A fost deschis penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, după ce doi oameni au murit, iar alţi patru au fost răniţi pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională.

„Ieri, în jurul orei 16:55, Secţia 11 Poliţie a fost sesizată că pe o stradă din Sectorul 3, mai mulţi muncitori care săpau un sanţ au fost surprinşi de malul de pământ care s-a surpat peste ei. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 11 Poliţie care au întreprins activităţi care să faciliteze intervenţia I.S.U.”, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 şi Serviciul Omoruri în vederea stabilirii întregii situaţii.

Reamintim că mai mulţi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, luni, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională care aparţine de Primăria Sectorului 3.

Doi dintre ei au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de salvatori. Alţii au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri.

Doi muncitori, de 50 şi 53 de ani, au fost transportaţi la Spitalul Universitar, iar alţi doi muncitori, de 33 şi 34 ani, la Spitalul Floreasca. Cele două persoane decedate au vârste cuprinse între 50 şi 55 de ani.

Primarul Robert Negoiță a transmis condoleanțe familiei muncitorului găsit decedat, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. Edilul și-a exprimat susținerea față de autoritățile care se straduiesc să îl găsească pe al cincilea muncitor, care este momentan dat dispărut.

„Este o zi tristă și dificilă pentru comunitatea noastră.

În acest moment, toate rugăciunile noastre se îndreptă pentru găsirea și salvarea celui de-al cincilea muncitor prins în acest accident.

Din păcate, unul dintre colegii săi nu a putut, în ciuda eforturilor salvatorilor, să fie salvat. Dumnezeu să îl odihnească și suntem alături de familia îndoliată!

Ceilalți trei muncitori care au fost implicați în această tragedie au fost salvați și primesc toată atenția medicală necesară. Ne îndreptăm gândurile către ei, să treacă cu bine peste această cumpănă și să se însănătoșească rapid.

Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample.

Închei această postare, insitând ca toate gândurile noastre să fie îndreptate către eforturile echipelor ISU de a-l găsi și salva pe cel de-al cincilea muncitor.

Doamne Ajută să fie găsit la timp și salvat!”, a transmis primarul sectorului 3.