8.01.2020

Gabriela Firea a reacționat pe Facebook după anunțul făcut de PNL și USR-Plus că vor avea candidați comuni la Capitală la alegerile locale. Firea spune că se afla în grădină „printre roșiile și ardeii din grădinița mamei” când a tot fost sunată pentru o reacție. „S-a unit “dreapta”!! Wooooowww!!! Cine?? Partidele de dreapta!! Tare de tot!! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!! Dacă nu ar fi de ras, ar fi chiar de plâns!”, a scris Firea.



Postarea integrală a Gabrielei Firea:

Cum stateam eu asa printre rosiile si ardeii din gradinita mamei, dar nu degeaba, mai un plivit/copilit, care cum ii zice, tot aia e, incepura deodata sa curga mesajele prin telefon : reactie, reactie, vrem o reactie ! La ce ? Ce a bubuit ? Ce s-a intamplat ??

S-au gasit bani pentru dublarea alocatiilor, pentru cresterea punctului de pensie, a venit vreun investitor strategic in tara si aduce sute de milioane de euro si mii de locuri de munca, s-a terminat de construit Centura Capitalei (e la guvern), se deschide Metroul din Drumul Taberei (tot la guvern), s-au modernizat CET-urile guvernului, sa nu ne mai dea eroare ??

Nu, nuu, nuu !! Nimic din toate astea !! Dar ??

S-a unit “dreapta”!! Wooooowww!!! Cine??

Partidele de dreapta!!

Tare de tot!!

Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!!

Daca nu ar fi de ras, ar fi chiar de plans !

Asta era problema nationala ! Asta era problema Capitalei !

Aveam de toate dar nu aveam “dreapta” unita ! Unita sa ce? Sa fure? Sa minta? Sa aduca in posturi-cheie semidocti, rubedenii, sa transfere haosul din Guvern la Primarie?

Sa dea tunuri de genul Unifarm? Sa dea retrocedari de genul tranzactiei pentru fratii Micula, sa scoata patrimoniul la vanzare pe 2 lei, sa readuca cele 4-5 firmele capusa care au subjugat bugetul Capitalei?

Asta au facut la guvernare, asta vor sa faca si prin primarii si consilii judetene!

Ce reactie pot sa am? Una de dezgust pentru manipularea pe care o practica!

O precizare pot sa fac, totusi, referitoare la bau-bau-ul electoral numit dreapta “unita”. Daca si Usr/Plus sunt de dreapta!!

Cu ce mana isi leagana o mama copilul?

Cu ce mana il alinta?

Cu ce mana se lucreaza pamantul?

Cu ce mana se opereaza pe cord?

Cu ce mana se conduce un supersonic?

Cu ce mana se da primul ajutor?

Avem nevoie de ambele maini in viata!

Dumnezeu ne-a creat unici si completi!

Aceasta tema falsa ca “dreapta” e buna si de stanga nu e nevoie este la fel de ridicola precum marii barbati politici care s-au unit azi in numele a orice dar numai a cetatenilor nu!

Spun de 4 ani si repet : dotarea spitalelor, modernizarea transportului public, consolidarea cladirilor cu bulina, construirea de pasaje si poduri sunt probleme pur si simplu! Care trebuie rezolvate, nu catalogate!

Pentru care e nevoie de oameni implicati, muncitori, bataiosi, cu dorinta de a rasturna muntii pentru oameni.

Ati vazut vreunul cu aceste semnalmente in poza de “dreapta unita”? Cea care a inchis spitale, a amputat pensii si salarii acum catuva ani si a gestionat dezastruos pandemia anul acesta?

Nu doar eu n-am vazut ! Sunt din ce in ce mai multi care nu mai rezoneaza la parodia cu “dreapta unita”!

Ma intorc la rosii ! Poate fac o salata !!




Cazinoul din Constanţa – mărire şi decadenţă. Resuscitat doar în momente electorale.



”Care partid omoară mai mult popor” e noua teorie politică românească. ”Statul împotriva poporului integral”, pare a fi strategia politică românească! De altfel, ”s-au mai vândut odată morți pentru ”victorie”, în decembrie 1989. Am văzut ce-a urmat. România are deja o ”tradiție glorioasă””.


”Când oamenii mor la propriu sub amenințarea unui flagel necunoscut, când societatea și statul se află efectiv în disoluție, clasa politică dorește să ia voturi pe cadavre”.

Avocat de top, om de cultură și lider politic, Aurelian Pavelescu își dedică de mult timp eforturile, timpul și banii unei cauze nobile – salvarea ultimului partid istoric original, PNȚCD.

Critic al deviaționismului din ultimii ani, Pavelescu a tras de multe ori semnale de alarmă, blocate însă de cei care domină politica -  din interior sau din exterior.

Într-un recent mesaj, Aurelian Pavelescu dă în vileag că, în spatele vehemenței, a violenței și cinismului remarcat în ultima vreme, mai ales din partea lui Iohannis, avem de-a face cu o ”ultimă fază a politicii”, care poate deveni chiar un model pentru întreaga lume – o nefericită ”invenție românească”.

De ce se referă Pavelescu la Iohannis? Pentru că, evident, este personalitatea de la care se aștepta (constituțional chiar!) medierea, inițierea dialogului, încercarea de consens în perioadele grele? În loc de asta…

… prin ultima intervenție a lui Iohannis ”s-a decis tema centrală a campaniei electorale pentru locale, odată cu acuza formulată de Președintele României că PSD este responsabil de morții epidemiei din țară”, consideră Pavelescu, care remarcă și reacția în oglindă: ”șeful PSD a ieșit imediat și i-a acuzat pe Iohannis și Orban că sunt criminali, că ei omoară românii în pandemie”.


”Așa ceva nu s-a mai văzut nicăieri în lume!”, atrage atenția Pavelescu. ”Când oamenii mor la propriu sub amenințarea unui flagel necunoscut, când sistemul sanitar este în colaps, când societatea și statul se află efectiv în disoluție, clasa politică dorește să ia voturi pe cadavre”.

Altfel spus, ”nu să fie salvat poporul, ci să moară cât de mult, dar pe voturi, fiecare dând vina pe celălalt”.  Șocantă remarcă – mai ales prin realitatea sa!

Dar, subliniază Pavelescu: ”de data aceasta nu este vorba despre un accident, ci de întreaga țară! Nu mai e vorba despre o primărie de sector de la București, ci de întreaga structură statală!”.


”Statul împotriva poporului integral”, pare a fi strategia politică românească! De altfel, ”s-au mai vândut odată morți pentru ”victorie”, în decembrie 1989. Am văzut ce-a urmat. România are deja o ”tradiție glorioasă””.

Ori, o concluzie apare clar, după ce ”modelul românesc” a impus morții Revoluției, victimele mineriadelor, ”o nouă generație a venit la rând”, spune Pavelescu.

De fapt, o generație pregătită pentru molohul politic prin „ritualul” radicalizării imbecilizante, al violenței prin care este percepută ”lupta contra dușmanului” – nu de clasă, ci de partid.


sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200801/31136026/Celebru-avocat-Care-partid-omoar-mai-mult-popor-e-noua-teorie-politica-romaneasca.html

Facebook debutează în domeniul videoclipurilor muzicale, dominat de YouTube


Facebook a anunţat vineri că va difuza videoclipuri muzicale sub licenţă, care vor putea fi vizionate direct pe această reţea de socializare fără ca utilizatorul să mai fie direcţionat spre YouTube, unde se concentrează traficul de clipuri lansate de cântăreţi şi muzicieni, informează AFP.

Noul serviciu va fi adăugat în "Facebook Watch", iar videoclipurile vizionate pe Facebook vor putea fi apreciate (prin "Like"), comentate şi distribuite, la fel ca toate clipurile difuzate pe YouTube.

Facebook va pune la dispoziţia utilizatorilor şi liste tematice, aşa cum procedează deja serviciile de streaming muzical (Spotify, Deezer, etc.).

"Am colaborat cu parteneri în India şi în Thailanda pentru a construi fundaţia unei experienţe dedicate videoclipurilor muzicale pe Facebook", a declarat Tama Hrivnak, vicepreşedinte al Facebook, într-un comunicat.

Reţeaua de socializare va lansa acest serviciu mai întâi în Statele Unite graţie unor parteneriate încheiate cu editori muzicali şi case de discuri, precum Sony Music Group, Universal Music Group, Warner Music Group şi BMG.

Compania californiană promite premiere şi conţinuturi exclusive semnate de J. Balvin, Karol G, Sebastian Yatra, Alejandro Fernandez şi Calibre 50. Clipurile muzicale au contribuit considerabil la dezvoltarea YouTube, platforma video a grupului Google care numără în prezent peste 2 miliarde de utilizatori în fiecare lună.

Celălalt gigant din Silicon Valley a demarat o campanie de marketing agresivă, pentru a-şi convinge utilizatorii să se aboneze la conţinuturi premium şi a anunţat joi, odată cu publicarea rezultatelor sale trimestriale, că numărul abonaţilor săi plătitori a crescut.

Măsurile de izolare adoptate în timpul pandemiei de COVID-19 au determinat o creştere explozivă a numărului de vizualizări online, în special pentru conţinuturi de divertisment ce vizează seriale TV, muzică şi jocuri video. (sursa: Agerpres)

"Black Is King", noul album vizual al cântăreţei americane Beyonce, a fost lansat online vineri pe platforma Disney+. Lăudat pentru celebrarea culturii comunităţii de culoare, proiectul a fost însă şi criticat pentru viziunea sa "distanţată" faţă de Africa, informează AFP.



Acest proiect vine în continuarea albumului "The Lion King: The Gift", lansat în iulie 2019 şi inspirat din filmul "The Lion King", un lungmetraj live-action bazat pe filmul omonim de animaţie din catalogul Disney.

"Black Is King" este o poveste care reia tema din "Regele Leu", prezentând un băiat angajat într-un parcurs iniţiatic. Beyonce a făcut din acest album vizual un ambiţios proiect estetic, ce a fost salutat de criticii de specialitate.

Jude Dry, de la site-ul IndieWire, a dorit să omagieze acest film "saturat de efecte vizuale uluitoare".

În contextul mişcării protestatare declanşate de moartea lui George Floyd, proiectul muzical-vizual, orientat în întregime spre moştenirea culturală a comunităţii de culoare, are o rezonanţă deosebită.

"'Black Is King' este o prezentare uneori profundă a artiştilor africani a căror muncă se combină strălucit cu cea a americanilor care au rădăcini pe continentul african", a scris John DeFore, jurnalist la publicaţia The Hollywood Reporter.

Beyonce a invitat în acest proiect mai mulţi artişti din Africa, precum cântăreaţa nigeriană Yemi Alade, cântăreaţa sud-africană Busiswa şi artistul ghanez Shatta Wale, care sunt mult mai vizibili în "Black Is King" decât pe albumul muzical din 2019, dominat totuşi de vedete americane.




Însă există şi voci care au criticat procesul de "wakandificare" folosit de Beyonce, termen ce face trimitere la Wakanda, regatul imaginar plasat în Africa şi în care se desfăşoară acţiunea proiectului "Black Is King" şi a benzii desenate "Black Panther".

Potrivit criticilor, Beyonce, artistă originară din Houston, ar fi oferit admiratorilor ei o versiune deformată şi amalgamată asupra Africii.

"Poate cineva să-i spună lui Beyonce că Africa nu are o singură cultură şi că noi suntem oameni normali?", a scris pe Twitter un utilizator din Nigeria, Kaye Vuitton.

"Există lucruri mai urgente de făcut decât să te superi pe o femeie afro-americană care se foloseşte de mijloacele sale pentru a pune întrebări, a explora şi a interpreta artistic o modalitate de a completa golurile din identitatea ei", a declarat Timeka Smith, activistă pentru egalitate rasială, într-un articol publicat de cotidianul britanic The Independent.

Aceste goluri, spune ea, sunt legăturile dintre afro-americani şi trecutul lor din Africa, de care au fost separaţi şi pe care încearcă să le reconstituie. (Sursa: Agerpres)


Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern


Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului, notează Mediafax. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă, notează Mediafax.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. După modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 3.400 de lei din brut , iar statul 75 % din 3.400 de lei, adică 2.550 de lei.

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumătate, brutul tău scade cu doar 12,5 % – 5.950 de lei.

Din netul de 4.000, vor ajunge la tine în mână circa 3.400 de lei, dacă angajatorul tău apelează la această măsură.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot beneficia până la 700.000 de angajaţi.

De ce Rusia efectuează manevre militare în cinci regiuni din Caucaz



Exercițiile tactice ale batalioanelor se desfășoară concomitent cu implicarea a peste 5 mii de militari și a aproximativ 800 de unități de echipamente și tehnică militară, scrie observatorul militar Alexandr Hrolenko.

Editorial realizat de Aleksandr Hrolenko

Exercițiile tactice ale batalionului armatei a 58-a din Dagestan, Osetia de Nord, Cecenia, precum și bazele militare rusești din Abhazia și Osetia de Sud permit trupelor să se pregătească mai bine pentru  exercițiile strategice ”Kavkaz-2020” și să pregătească forțele și mijloacele districtului militar sudic ca să fie mereu gata de a interveni instantaneu și eficient în cazul unor amenințări militare externe.

Pe teritoriul a cinci regiuni din Caucazul de Nord și de Sud, se desfășoară simultan exerciții tactice ale batalioanelor, cu implicarea a peste 5 mii de militari și a aproximativ 800 de unități de echipamente și tehnică militară.

La manevre participă trupele cu puști motorizate, tanchiști, artileriști, precum și subdiviziuni de recunoaștere, apărarea anti-aeriană, trupele inginerești și altele. Sunt utilizate vehicule de luptă pentru infanterie T-72B3, T-90 și BMP-3.

Batalioanele de artilerie și bateriile sistemelor de rachetă cu lansare multiplă ”Tornado” și ”Grad”, armele autopropulsate ”Msta-S”, ”Gvozdika”, ”Akația”. Sprijinul de foc și transportarea operativă a personalului grupurilor de desant tactice aeriene sunt asigurate de aeronave și elicoptere ale Forțelor Aeriene și de Apărare Anti-aeriană.

Pe 28 iulie, zborurile de antrenament în stratosferă au fost efectuate de echipajele avioanelor de luptă Su-27SM3 și Su-30M2 din districtul militar sud, care își au sediul în Crimeea și pe teritoriul Krasnodarului. Piloții au exersat căutarea și detectarea aeronavelor unui potențial inamic, desfășurarea luptei aeriene la altitudini de 12-15 kilometri.

În același timp, peste 20 de nave de război ale Flotei Mării Negre desfășoară exerciții planificate de luptă pe mare, distrugere a țintelor maritime și de coastă, antiaeriene și de apărare anti-sabotaj.

A fost pus în mișcare întregul organism de luptă al Districtului Militar de Sud, unde peste 20 de batalioane tactice și peste 10 exerciții speciale sunt planificate în perioada de antrenament din timpul verii.


Comandantul Districtului Militar de Sud, Alexandr Dvornikov, a declarat mai devreme: „Exercițiile tactice ale batalioanelor, precum și o serie de exerciții speciale reprezintă baza pregătirii pentru exercițiul strategic al personalului de comandă ”Kavkaz-2020”.

Marele Caucaz

Pe 28 iulie, o unitate de puști motorizate a armatei a 58-a combinate din Districtul Militar Sud a fost alertată. Subdiviziuni ale diferitelor tipuri de trupe din cele două grupuri tactice ale batalionului ale unității au primit arme, muniții și, folosind echipament militar standard, au avansat în zonele de concentrare. Pe poligonul montan Dalniy, militarii vor trebui să efectueze antrenamente de luptă pentru realizarea sarcinilor propuse, folosind întreaga gamă de tehnici și arme tactice. Grupurile tactice ale batalionului practică acțiuni unul împotriva celuilalt sub acoperirea aviației armatei.


Peste 500 de artileriști ai bazei militare ruse a Districtului Militar Sudic din Abhazia participă la antrenamentele de pe poligoanele din munți. Au fost utilizate sisteme de rachetă cu lansare multiplă ”Grad”, obuzele autopropulsate ”Akația” și obuzierele D-30, sistemele de rachete antitanc și alte arme de artilerie ale unității. În cadrul bateriilor și batalioanelor, artileriștii vor trebui să efectueze trageri directe și semi-directe din poziții de tragere închise, cu diverse tipuri de muniții, asupra țintelor individuale și de grup - în total peste 200 de misiuni de tragere din diferite direcții.

La începutul lunii iulie, pe teritoriul poligoanelor Nagvalou și Țabal, în munți și pe coasta Mării Negre din Abhazia, au fost organizate exerciții comune ale armatei abhaziene și a unităților celei de-a VII-a baze militare ruse, cu participarea a peste 3 mii de militari, 300 de unități militare și echipamente speciale. Gruparea militară comună din cele două țări învață constant cum să interacționeze eficient pe câmpul de luptă folosind o gamă largă de arme și tactici.


Grupurile tactice ale batalioanelor de puști motorizate, tancuri și subunități de artilerie ale bazei militare ruse din Osetia de Sud au mers într-un mod combinat spre poligoanele de antrenament, unde vor efectua activități de antrenament cu tragere folosind divizii și baterii de sisteme de rachetă cu lansare multiplă și tunuri, arme cu autopropulsie "Msta-S","Gvozdika, "Akația". Episoade separate ale exercițiilor vor demonstra ce-l așteaptă exact pe agresor pe teritoriul aliaților Rusiei. Permiteți-mi să vă reamintesc că grupurile tactice ale batalionului armatei a 58-a au început operațiunea de a forța Georgia la pace în august 2008.

Coincidență

Manevrele militare comune turco-azere încep pe 29 iulie pe fondul agravării situației de la granița Azerbaidjanului și Armeniei. Exercițiile tactice și tactice de zbor cu trageri de luptă vor avea loc în etape în Baku, Nahcivan, Ganja, Kurdamir, Ievlah și se vor încheia pe 10 august. În același timp, Baku subliniază natura planificată a manevrelor, care se realizează pe baza unui acord bilateral, servesc la coordonarea și schimbul de experiență avansată a forțelor armate ale celor două țări și contribuie la consolidarea păcii și securității regionale.


Desigur, nu există intrigă sau potențial de conflict în coincidența activităților de pregătire militară din diferite țări din Caucazul de Nord și de Sud.

Manevrele trupelor ruse se desfășoară întotdeauna în strictă conformitate cu planul aprobat, chiar dacă este vorba de un control inopinat care implică 150 de mii de militari, 26 de mii de arme și echipamente, 400 de aeronave și peste 100 de nave și corăbii ale Marinei din districtele militare din sudul și vestul țării. Permiteți-mi să vă reamintesc că acest eveniment a avut loc în perioada 17-21 iulie.

Mesaj de apreciere pentru Marcel Ciolacu. Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a participat vineri, 31 iulie, la un eveniment cu titlul "Dobrogea – un Model European de Conviețuire Etnică", organizat la Eforie.



În discursul său, ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a făcut referire şi la preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Ambasadorul Zuckerman a apreciat activitatea de la conducerea PSD a lui Ciolacu.

"Vreau să menționez, de asemenea, curajul președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a recunoaște că unul dintre capitolele din istoria PSD a fost influenţat de infractori și a încheiat acest capitol.

Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupția din ultimii câțiva ani. Trebuie să avanseze ca democrația liberă și vibrantă pe care cetăţenii o doresc și pe care o merită", a declarat, în discursul său, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti.



Ce se întâmplă cu facturile bucureștenilor care nu au beneficiat de apă caldă. Anunțul este oficial



Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că va acorda diminuări la factura lunii iulie în zonele din Sectoarele 2 şi 3 care au fost afectate de furnizarea apei calde de consum sub parametrii normali.

Diminuările vor fi cuprinse între 16 şi 24 de procente şi vor fi calculate în funcţie de perioada şi orele de nefuncţionare, pentru toate zonele afectate, potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de companie. Potrivit Termoenergetica, în prezent, a fost reluată furnizarea apei calde la parametrii normali, transmite Agerpres.

Sectoarele 2 şi 3 au devenit o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării după dispariţia CET Titan, aparţinând Ministerului Economiei, în anul 2012, aminteşte compania. Pe toată perioada efectuării reviziei la CET Sud, aparţinând ELCEN, alimentarea cu apă caldă a acestor sectoare se face din CET Progresu, se precizează în comunicat.

În cazul în care există situaţii punctuale unde apa caldă se furnizează deficitar, acest lucru este cauzat de realizarea unor lucrări de reparaţii la conducte sau a celor pentru remedierea avariilor apărute în sistem, mai arată sursa citată.

Întrebarea momentului: „Ați dormit bine aseară, domnule președinte ?!” Pentru că problemele au rămas tot acolo, mai grave și tot nerezolvate.


Mesaj acid al liderului interimar al PSD Marcel Ciolacu la adresa lui Klaus Iohannis, după declarația de joi a președintelui și în contextul dramelor provocate de COVID -19 ultimeke zile.

„Ați dormit bine aseară, domnule președinte ?!

Cu ura lățită pe toată fața, ați arătat cu degetul și apoi v-ați întors impasibil la pauza de zi cu zi.
Plin de ură, nu ați putut să vă uitați mai departe de sediul din Modrogran. Dacă ați fi făcut-o ați fi văzut că în țara al cărui președinte sunteți:
– Adulți și copii infectați ajung să scuipe cheaguri de sânge pentru că DSP-ul condus de pilele și rudele PNL-iștilor nu e în stare de nimic; nici să facă anchete epidemiologice, nici să respecte procedurile, nici măcar să le răspundă la telefon oamenilor care sună disperați după ajutor!
 Gravidele mor cu zile plimbate între spitale pentru că cei pe care îi ridicați atât în slăvi nu au în cap decât achiziții dubioase sau sondaje!
 Aparatura medicală, cumpărată de primari și care ar fi salvat vieți, este autorizată de instituțiile conduse de oamenii pe care îi girați… după 86 de zile – cazul CT-ului cumpărat în primăvară de primarul Daniel Tudorache și care abia azi a primit autorizațiile necesare;
-Niciuna dintre măștile gratuite nu a ajuns la cei care aveau nevoie de ele, deși deja în 12 județe a fost instituită obligativitatea purtării lor. Hăituiți românii pe stradă, dar niciuna dintre măștile produse de ROMARM nu a trecut de faza de prototip!

Concret, românii au aflat ieri …NIMIC !
Ați dormit bine, domnule președinte ?!
Pentru că problemele au rămas- tot acolo, mai grave și tot nerezolvate.

Situația ar putea degenera sub povara prostiei, hoției și ticăloșiei acestor infami liberali! Iar dvs vă veți culca la loc satisfacut de cele două minute de ură în care ați arătat cu degetul!”, a scris vineri Ciolacu pe Facebook.

Ce se întâmplă dacă Donald Trump pierde alegerile


Marea Britanie ar putea fi afectată grav de eventualul eşec al preşedintelui SUA, Donald Trump, în scrutinul prezidenţial din noiembrie, în contextul în care candidatul democrat Joseph Biden s-a opus producerii Brexit şi s-ar putea să nu fie interesat de un acord comercial, notează cotidianul NYT.

„Regina Elizabeth i-a oferit un banchet de stat extravagant la Palatul Buckingham. Fostul premier Theresa May l-a primit la Palatul Blenheim, reşedinţa familiei eroului lui, Winston Churchill. Succesorul ei, Boris Johnson, a refuzat să se alăture seriei de critici mondiale după ce Trump a ordonat dispersarea protestelor antirasism din faţa Casei Albe. Puţine ţări s-au străduit mai mult decât Marea Britanie să îi facă pe plac preşedintelui Trump. Dar acum, dat fiind că Trump este pe locul doi în sondajele de opinie după fostul vicepreşedinte Joseph Biden, oficialii britanici s-au trezit în faţa unei perspective incerte: preşedintele pe care au încercat atât de mult să îl mulţumească ar putea pleca de la putere anul viitor”, comentează editorialistul Mark Landler într-un articol publicat în cotidianul The New York Times sub titlul „Noua dilemă a oficialilor britanici: Dacă pierde Trump alegerile ? / Dacă Joe Biden câştigă scrutinul din noiembrie, Marea Britanie se va confrunta cu un preşedinte care s-a opus Brexit-ului, care ar încerca să aibă relaţii bune cu Irlanda şi ar putea fi interesat foarte puţin de un acord comercial”.

La Paris şi Berlin, o înfrângere a lui Donald Trump ar fi salutată, fiind o uşurare eliminarea unui lider politic care a perturbat alianţele, a ameninţat cu război comercial şi a încercat să destrame proiectul european. Dar la Londra, unde Guvernul Boris Johnson tocmai a părăsit Uniunea Europeană, situaţia este mai complicată. „În momentul izolării britanice, susţinerea totală acordată de Donald Trump pentru Brexit a transformat Statele Unite într-o zonă de siguranţă. Promisiunea sa în sensul unui acord comercial productiv i-a oferit lui Boris Johnson un element pe care să îl poată vinde publicului. Politicile sale populiste au fost sincronizate cu tacticile lipsite de scrupule ale politicienilor pro-Brexit”, observă NYT.

„Dacă Joseph Biden va câştiga în noiembrie, Marea Britanie se va confrunta cu un preşedinte care s-a opus Brexit-ului, care ar încerca să îşi asigure prin Irlanda interesele într-o Europă post-Brexit şi care ar avea puţine motive să prioritizeze un acord comercial SUA-Marea Britanie. Fostul său şef, preşedintele Barack Obama, i-a avertizat la un moment dat pe britanici că, dacă părăsesc Uniunea Europeană, vor ajunge «la coadă» în orice negocieri comerciale cu SUA”, subliniază NYT.

„Britanicii nu vor înţelege de ce ultimii doi premieri au încercat să se poarte frumos cu Trump. El este cald cu britanicii din instinct, dar Londra va trebui să lucreze la această relaţie”, afirmă Peter Westmacott, fost ambasador britanic în SUA.

În contextul în care popularitatea lui Donald Trump s-a erodat, publicaţiile proguvernamentale britanice au început să argumenteze că preşedintele Joe Biden ar fi mai bun pentru Marea Britanie decât preşedintele Donald Trump. Spre deosebire de Trump, Biden crede în alianţe. Nu îi va da lui Boris Johnson lecţii aspre despre necesitatea de a fi dur în relaţia faţă de China. Nu ar fi atât de toxic cu o mare parte a publicului britanic.

Într-un editorial publicat recent în The Sunday Times, jurnalistul Tim Shipman a citat un membru al Guvernului de la Londra care a declarat că o înfrângere a lui Donald Trump „ar face lucrurile mult mai uşoare”.

Pandemia de coronavirus – analizată de avocatul Gheorghe Piperea din perspectiva modului în care unii specialiști se raportează la ea. Ce concluzie a tras ?



„Cândva, știința însemna să ai întrebări și dubii, să faci experimente, să probezi falsul unor dogme. Acum, știința medicală oficială a devenit dogmă, iar apărătorii acestei dogme sunt infinit mai răi și mai obtuzi decât inchizitorii medievali și decât contemporanii lor, care de distrau la “spectacolul” arderii pe rug în piața publică a vrăjitoarelor (care erau, de cele mai multe ori, ceea ce numim acum medici) și a ereticilor (ceea ce se numește acum “oameni de știință). Urâte, satanice vremuri trăim”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook într-o scurtă postare.

S-a bătut în cuie, susține ministrul Culturii, care l-a sunat, chiar în timpul AGA de la Asociația TM2021, pe primarul orașului. Timișoara va fi capitală europeană a culturii în 2023. Anunțul oficial ar trebui să vină de la Comisia Europeană și nu era așteptat decât undeva prin luna octombrie.


Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023 – a anunțat primarul în timpul Adunării Generale a Acționarilor de la TM2021. Edilul susține că a fost sunat chiar de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, care i-a spus că decizia e bătută în cuie.

„Reprezentanții Comisiei Europene, vicepreședintele Margaritis Schinas și comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, vor propune colegiului comisarilor europeni decalarea perioadei evenimentelor culturale dedicate capitalelor culturale europene 2020-2021. Termenul pentru Timișoara va fi amânat până în 2023”, scria în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, procedura era doar la început. La Comisia Europeană ar fi trebuit să aibă loc consultări până la sfârșitul lunii iulie. La mijlocul lunii august, propunerea va fi adoptată de CE. În următoarea etapă, Comisia va prezenta Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene această decizie, care ar putea fi adoptată cel mai devreme în luna octombrie.

Așteptăm acum decizia oficială, dinspre CE.



Liderul PSD Timiș, amenințare fără precedent pentru cei care vor să dezerteze înainte de alegerile locale


Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, le-a transmis, aseară, un mesaj tranșant colegilor din filială, la câteva ore după ce a apărut informația că fostul șef al social-democraților din județ, Titu Bojin, va candida la funcția de președinte al consiliului județean din partea ALDE. ”Așa cum am mai susținut public, vom face lucrurile diferit. 

Pornind de la această intenție, le transmitem tuturor primarilor şi consilierilor noştri locali că, dacă vor fi trecuți pe listele altor formațiuni sau vor candida pentru alte partide la alegerile locale, își vor pierde mandatele. 

Nu este vorba despre răzbunare ci despre corectitudine politică. 

Vom avea grijă să respectăm principii și să facem lucrurile pe alte considerente, diferite de cele de până acum. 

A doua zi după anunțul oficial al candidaturilor vom cere anularea mandatelor tuturor celor care îmbrățișează traseismul politic, pentru că această formă de înșelăciune este toxică și contravine democrației”, a scris Simonis pe pagina sa de Facebook. 

Deputatul a susținut că ”nu mai putem să ne prefacem că nu știm sau că nu vedem. 

Trădările sunt o consecință a toleranței arătate în 30 de ani de politică față de oportuniști, cei care sunt preocupați exclusiv de propriile lor interese”. 

Simonis i-a avertizat pe cei tentați să schimbe tabăra politică înainte de alegerile locale că ”este posibil ca şmecherii ce schimbă partidul să mai aibă o surpriză. 

În cazul în care scrutinul se va amâna, traseiștii nu vor rămâne doar 30 de zile fără job ci posibil chiar trei luni. Iar acest timp va fi cu siguranță suficient pentru ca unele lucruri să se schimbe, inclusiv opțiunile electoratului”.

WEEKEND PLĂCUT, TUTUROR ! 😍😍😍


HOPA ! Ministerul de Interne cere de la Ministerul Sănătății fișele medicale ale tuturor românilor !!! Nu vă miroase de la o poștă că ceva nu e în regulă ?


Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă a publicat pe pagina sa de Facebook o informație îngrijorătoare:

„Ministerul de Interne cere de la Ministerul Sanatatii fisele noastre medicale, pentru ca restul de date le au. Din fisele noastre medicale se observa clar cine este sanatos si cine este bolnav si bolile de care sufera.

La ce ii trebuie Ministerului de Interne asa ceva? Simplu! Sa vada pentru cine se impune izolarea sau carantinarea sau internarea fortata! Cine are comorbidități, cine a avut gripa, cine este sanatos si o fi bun de altceva…

Avocatul Poporului a observat acest lucru si a cerut Ministerului de Interne sa ii comunice pentru ce are nevoie de fisele noastre medicale.

Sper ca, paralel cu acest demers pentru care o sustin, lucreaza si la atacarea Legii dictaturii medicale la CCR !” 

Vă dați seama ce consecințe poate avea un asemenea transfer de date? Cine ne garantează că informațiile nu vor fi folosite ilicit de anumiți indivizi din sistem capabili să facă poliție politică în numele unor forțe din umbră? Că doar nu credeți că absolut toți membrii Ministerului de Interne sunt și vor rămâne incoruptibili până la moarte…

Cine ne garantează în mod absolut (s-ar putea gândi unii) că aceste informații nu vor ajunge și în mâna unora care au legătură cu traficul de organe? Nimeni nu ne poate garanta!

Și pentru că digitalizarea datelor medicale ale tuturor românilor comportă riscuri majore oricum, chiar dacă sunt păstrate doar de Ministerul Sănătății (o altă instituție cu un personal incoruptibil, nu-i așa?!!!!!!!!!!), a mai ajunge în posesia unui minister începe să semene tot mai mult cu crearea unui lagăr medical, în condițiile în care noile legi care sunt promovate de Parlamentul României pun bazele Dictaturii Medicale!

Daniel Roxin