5.25.2021

Cartea de identitate electronică. Cu actualul buletin, nu vei mai putea face anumite lucruri

 

Cartea de identitatea electronică vine la pachet cu o serie de beneficii şi nu este obligatorie, însă cu actualul document cetăţenii nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării, a afirmat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, la cea de-a 25-a ediţie a evenimentului Ziua Comunicaţiilor.

"Când vorbim despre identitatea electronică, în ultima perioadă s-au speculat foarte multe informaţii mai mult sau mai puţin adevărate în zona publică. Ce e important e că această carte electronică de identitate va putea oferi cetăţeanului român posibilitatea de a interacţiona în format digital cu instituţiile publice şi asta alături de alte două proiecte pe care Autoritatea pentru Digitalizarea României le implementează. E vorba despre nodul eIDAS care va permite comunicarea datelor dintre instituţiile guvernamentale din România împreună cu toate celelalte instituţii de la nivel european. Practic, identitatea noastră va putea circula în toată Uniunea Europeană şi identitatea celorlalţi cetăţeni europeni va putea fi recunoscută de instituţiile publice din România", a subliniat Oprea.

Acesta a adăugat că procesul de identificare electronică va fi completat de platforma software centralizată PSCID, prin care, cu o logare unică, fiecare cetăţean din România poate naviga în orice platformă electronică.

"(...) ca şi completare a acestui proces de identificare electronică a cetăţeanului român, Autoritatea pentru Digitalizarea României are, în acest moment, în implementare proiectul PSCID, platforma software centralizată de identitate digitală care va acţiona ca poartă unică de intrare în toate platformele de e-Guvernare din România. Mai simplu: aşa cum în momentul de faţă ne logăm cu Facebook şi Gmail într-o platformă privată, ne vom putea loga cu această identitate electronică o singură dată şi vom putea naviga nestingheriţi în orice platformă electronică. Cartea de identitate electronică vine la pachet cu multe alte beneficii. Ea nu va fi obligatorie, pentru că există, din păcate, şi cetăţeni care pun la îndoială modul în care datele sunt stocate, faptul că această carte de identitate electronică le va încălca anumite drepturi, ceea ce nu e adevărat. Lor le vom putea oferi posibilitatea de a fi beneficiarii în continuare a unei simple bucăţi de plastic cu care se vor putea identifica în faţa instituţiilor publice din România, dar nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării", a explicat şeful ADR.

Actualul tip de CI nu va mai putea fi folosit pentru a putea călători în Uniunea Europeană

Potrivit precizărilor ADR, cartea de identitate simplă nu va mai putea fi folosită ca document de călătorie în interiorul Uniunii Europene. De asemenea, cartea de identitate electronică nu este obligatorie. Cu toate acestea, pentru a putea călători în Uniunea Europeană, cetăţenii României care optează în continuare pentru o carte de identitate simplă vor fi obligaţi să prezinte şi paşaportul alături de aceasta, se arată în comunicatul de presă.

Ciprian Teleman, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a explicat cum vor funcţiona noile documente

Ciprian Teleman, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, a vorbit despre ”buletinul cu CIP”, care va avea dimensiunea unui card bancar, după cum a confirmat ministrul, la Digi24.

”Diferența e că e un mare pas înainte. Noile cărți de identitate vor permite identificarea unui cetățean român în sistemul guvernamental digital. Va fi un act de identitate electronică în cloud-ul guvernamental. Asta înseamnă că un cetățean va putea fi recunoscut de instituțiile statului” a anunțat ministrul, precizând că astfel scăpăm de copiile xerox și alte date solicitate de pe buletin. Termenul dat de ministru cu privire la momentul în care vom scăpa de copiile xerox este 2026. 

Cine are acces la datele stocate prin noile carduri de identitate, cu CIP-uri

”Va fi un nucleu de date, de bună calitate, pe care le pot folosi alte instituții, prin intermediul unor centre de date satelit în jurul acestui nucleu de date. Sunt datele statului, nu pot fi contestate. Instituțiile interconectate între ele și care pot transfera date se leagă și folosesc date și din acest nucleu central. Următorul cerc periferic e al unor platforme de date. Deci aici o să avem Justiție, Muncă, Sănătate, MAI-ul, Externele, de aici mai departe, alte instituții, cum ar fi un post de poliție, un spital, o administrație financiară pot interoga, în baza unor drepturi bine standardizate, date proprietare ale instituțiilor, dar și date din nucleul central” a explicat ministrul accesul la aceste informații de pe ”buletinul cu CIP”. 

Tranziția va fi la fel ca la vechile buletine, ”probabil va dura ani”, a anunțat, recent, Ciprian Teleman, la Digi24. 

Se fac recrutări la Centrul militar pentru posturile de soldat şi gradat profesionist la Centrul județean Galați

 


Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar judeţean Galaţi, activitatea de recrutare a candidaţilor pentru ocuparea celor 1.516 posturi de soldat şi gradat profesionist, pentru seria de formare 2021, scrie Monitorul de Galați. 

„1. Termenul final de înscriere a candidaţilor la biroul informare recrutare: 28.05.2021.

2. Selecţia candidaţilor înscrişi:

- evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală se vor desfăşura în perioada 24.05 - 25.06.2021;

- examinarea medicală se va efectua în perioada 27.05 - 30.06.2021;

- examinarea medicală specifică şi/ sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale se vor efectua în perioada 05 - 16.07.2021.

3. Termenul final de întocmire a dosarelor de candidat: 23.07.2021.

4. Repartizarea pe unităţi, arme/ servicii/ specialităţi militare a candidaţilor declaraţi «Admis» la selecţie: 09 - 10.08.2021.

5. Termenul de prezentare la centrele de instrucţie/ unităţile de instruire a candidaţilor repartizaţi, care nu au stagiul militar satisfăcut: 23.08.2021.

6. Termenul de prezentare la centrele de instrucţie/ unităţile de instruire a candidaţilor repartizaţi, care au stagiul militar satisfăcut: 27.09.2021“, potrivit CMJ Galaţi.

Totodată, CMJ Galaţi precizează că se primesc candidaţi absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase) şi care au vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire. Lista posturilor pentru care se organizează concurs, precum şi criteriile specifice de recrutare şi selecţie pentru fiecare armă/ serviciu/ specialitate militară pot fi consultate la sediul biroului informare-recrutare. Pentru înscriere, în vederea parcurgerii procesului de selecţie şi repartizare, candidaţii trebuie să contacteze Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Galaţi, telefon 0236.497.031.

Experiență de neuitat în Delta Dunării. Idee pentru un concediu de vis

 


Delta Dunării își așteaptă turiștii în cele mai sălbatice locuri din țară. Vărsarea în Marea Neagră a brațelor Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe au favorizat crearea unei zone unice pe întreg teritoriul european. Începutul verii este o perioadă excepțională pentru pasionații de wildlife, de fotografie, dar și pentru împătimiții de sporturi nautice. Speciile de păsări s-au întors deja din țările calde, iar acum se află în perioada de cuibărit, ori, în alte cazuri, puii acestora au ieșit deja din ouă.

În același timp, pe lacurile din Deltă se poate face caiac-canoe și canotaj. Accesul în zonă se face exclusiv cu barca, așa că, cei care vor să călătorească, trebuie să își lase mașinile la Tulcea, Murighiol ori Mahmudia.

O altă variantă de călătorie se poate alege prin intermediul Hello Holidays, o angenție de turism care face excursii atât în țară, cât și în afară. Prin programul “O zi cât o vacanță“ poți ajunge în Deltă și te poți bucura de frumusețea naturii. Un număr de 92 de excursii de o zi sunt organizate, în 2021, sub brandul “O zi cât o vacanță”, în România și în Bulgaria, în creștere cu 40 de excursii față de anul anterior.

Printre acestea, se numără:

- Mănăstirea Prislop - Castelul Corvinilor - Biserica Densuș - Sarmizegetusa

- Mănăstiri și Palate de lângă București

- Fortificații din Țara Făgărașului 

- Mănăstirea Celic Dere - Tulcea - Enisala

- Plaja la Gura Portiței 



De asemenea, pentru “O zi cât o vacanță“ în Delta Dunării, la mijlocul lunii mai au fost organizate două autocare cu 120 de turiști, nu unul singur.

Caii sălbatici de la Letea

Auzind de caii sălbatici de la Letea, mulți români consideră că aceștia chiar sunt o specie de cai sălbatici. Totuși, din discuțiile avute cu localnicii din zonă, în trecut, mai mulți cai au scăpat de la locuitori și, în sălbăticia Deltei, s-au înmulțit natural, iar acum nu mai sunt absolut deloc prietenoși cu oamenii. Pot fi văzuți în Pădurea de la Letea, deși au mai fost semnalați și în alte zone din Deltă.



Lipovenii din Delta Dunării

Pe lângă numeroasele activități ce pot fi întreprinse în mediul natural, Delta, ca parte a Dobrogei, este un spațiu foarte pestriț din punct de vedere cultural. Dacă mergi în Deltă poți fi martorul unor concerte în aer liber susținute de lipoveni. Adeseori, aceștia se îndeletnicesc cu turiștii și le cântă, în limba rusă, cele mai frumoase melodii tradiționale din spațiul slav, cum ar fi Katiusha ori Kalinka.

Totuși, comunitățile locale au nevoie de un sprijin mai consistent din parte statului, deoarece, având în vedere natura izolată a zonei, singurele activități din care comunitățile deltaice își pot câștiga traiul sunt pescuitul și turismul.

„Cred că oamenii s-au unit și au creat comunități foarte apropiate aici. Ceea ce găsesc foarte trist este faptul că unele comunități se dizolvă, se dezintegrează, pentru că tinerii nu vor să rămână. Cu excepția situației în care le oferim oportunități de angajare, prin turism, nu cred că mulți vor dori să rămână în Deltă”, spunea Charlie Ottley, pentru DC News, în luna aprilie

Ansamblul „Cerno More“, unicitate a României

Ansamblul de muzică tradițională ucraineană „Cerno More“ reprezintă o mărturie vie a faptului că tradițiile și obiceiurile comunităților etnice sunt păstrate și respectate în România, iar elementul cultural al acestora dăinuiește până în zilele noastre în comunitățile de ucrainieni din Delta Dunării. 

Dumitru Stan, un reprezentant al ansamblului „Cerno More“ a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, în care a venit cu detalii privitoare la modul în care tradiția s-a păstrat din generație în generație:

„Sunt localnic din Sfântu Gheorghe, stau aici de aproximativ 40 de ani, am fost navigator, iar din perioada comunistă, dar și după ce am ieșit la pensie, m-am ocupat de partea cultural-artistică în calitate de corepetitor, conducător de formație și actualmente, fiind în Sfântu Gheorghe, am acest ansamblu, alături de doamne de toate vârstele, care sunt și la corul ucrainean și cântă la festivități atât în județul Tulcea, cât și în țară unde suntem invitați.

Vechimea acestui ansamblu e de peste 50 de ani, s-a transmis din tată în fiu, iar astăzi a rămas acest cor, Cerno More. Noi purtăm exact datina din localitatea noastră. Moștenirea culturală este originară din cântece bătrânești, nu s-a făcut nicio schimbare“, a precizat Dumitru Stan, pentru DC News, în urmă cu o lună.



Actuala coaliţie de guvernare îşi doreşte să o revoce din funcţie pe Renate Weber

 


Comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților s-au reunit, astăzi, în ședință comună pentru a discuta raportul de activitate al Avocatului Poporului pe 2019 și 2020. Social-democrații au părăsit șala de ședință.

Prima dată, au plecat deputaţii şi senatorii PSD, iar apoi cei de la AUR. În sală, au rămas doar parlamentarii de la PNL, USR şi UDMR.

Sunt pe ordinea de zi rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, ale CNSAS şi raportul de activitate, pe 2019, al Consiliului Legislativ. Sunt prezenţi atât Renate Weber, Avocatul Poporului, cât şi Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ. Au venit să susţină rapoartele de activitate.

Actuala coaliţie de guvernare îşi doreşte să o revoce din funcţie pe Renate Weber. Un prim pas este să respingă rapoartele de activitate ale acestei instituţii, același gest să fie făcut şi mâine, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului.

Social-democraţii şi cei de la AUR au spus că timpul de dezbatere al acestor rapoarte este unul mult prea scurt. Au fost alocate doar trei minute pentru prezentarea raportului. Ei au cerut să fie un timp mult mai îndelungat şi să aibă loc o dezbatere pe marginea acestor rapoarte. Preşedinţii de comisii au refuzat acest lucru. Prin urmare, cei de la PSD şi de la AUR au părăsit sala, potrivit Antena 3.

Orban: Noi avem propunerea noastră în cadrul coaliţiei

Procedura de revocare a Avocatului Poporului a fost demarată anul trecut, când liberalii au depus proiectul în Parlament, și trebuie finalizată printr-un vot în plen. Pe 18 mai, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că obiectivul coaliţiei de guvernare este alegerea unui nou Avocat al Poporului până la finalul sesiunii parlamentare. Ludovic Orban a precizat, însă, că, în cadrul coaliţiei, nu s-a luat încă o decizie în privinţa candidatului pentru această demnitate.

“Întâi trebuie să finalizăm procedura de demitere a Avocatului Poporului. (…) Nu am luat încă o decizie şi noi avem propunerea noastră în cadrul coaliţiei. Vedem dacă USR PLUS vine cu o propunere, vom decide. Am decis ieri în coaliţie să solicităm reprezentanţilor noştri în Comisiile juridice să finalizeze raportul, astfel încât, la prima reuniune a plenului, să putem să dezbatem acest punct”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Ministerul Muncii a anunțat, luni seara, că pensionarea anticipată nu va fi eliminată

 


Ministerul Muncii a anunțat, luni seara, că pensionarea anticipată nu va fi eliminată, iar stagiul minim de cotizare nu va fi majorat la 35 de ani.

Precizările Ministerului Muncii și Protecției Sociale vin după ce au apărut o serie de informații în spațiul public, cu privire la intenția Guvernului de a crește stagiul minim de cotizare și de a elimina pensionarea anticipată.

"MMPS a demarat o reformă amplă a sistemului de pensii, primul pas fiind evaluarea tuturor dosarelor de pensii, în vederea recalculării.

Recalcularea pensiilor se va face în urma unei modificări legislative, astfel încât pensiile mai mici, în baza unei formule care aduce mai mulți factori de contributivitate, să crească mai repede decât pensiile mai mari.

În acest moment, există un grup de lucru care analizează datele pe care le avem disponibile, precum și diferite variante de lucru", se precizează pe site-ul MMPS.

Ministerul Muncii: Nu se majorează stagiul de cotizare

"În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia ”Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani", atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia.

Reamintim că stagiul minim de cotizare este perioada minimă de timp prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie, la împlinirea vârstei standard de pensionare.

Stagiul complet de cotizare este perioada de timp prevăzută de lege în care asiguraţii au realizat stagiul de cotizare pentru a putea beneficia de pensie pentru limită de vârstă, pensie anticipată sau pensie anticipată parţială.

Pentru corecta informare a publicului, 35 de ani este stagiul complet de cotizare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, deci afirmația referitoare la intenția Guvernului de a majora stagiul minim la 35 de ani este absurdă", transmite Ministerul Muncii.

Noul sistem de calcul al pensiilor

"În ceea ce privește noul sistem de calcul, care ar elimina indicele de corecție, facem precizarea că se analizează posibilitatea includerii acestui indice sub o anumită formă în viitoare formulă de calcul a pensiilor.

În același timp, MMPS nu a inițiat nicio discuție și nu există nicio intenție de a elimina pensionarea anticipată.

Îmbunătățirea legislației și finalizarea procesului de evaluare a tuturor dosarelor au ca scop recalcularea celor aproape 5 milioane de pensii ținând cont de elemente suplimentare de contributivitate, astfel încât pensionarii cu aceeași pregătire și cu aceeași vechime să aibă pensii egale", se mai precizează în comunicatul ministerului.

Regia SRI, anchetată de Consiliul Concurenței

 


Regia autonomă Rasirom, aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informații, și alte 11 companii fac obiectul unei investigații a Consiliului Concurenței ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii în contextul participării în calitate de ofertanţi la procedurile de achiziţie publică având ca obiect activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.

Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. și Rovis Lider S.R.L..

Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.

De asemenea, Autoritatea de Concurență a primit o sesizare din piață, de la unul dintre ofertanți, privind posibile practici anticoncurențiale ale companiilor participante la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste pieţe. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Regia Autonomă “Rasirom” are ca obiect principal de activitate proiectarea, producţia şi instalarea sistemelor de supraveghere, pază şi alarmare, de protecţie fizică şi electronică a obiectivelor aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi altor beneficiari, a reţelelor de comunicaţii voce-date şi a sistemelor de dispecerizare şi monitorizare a informaţiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcţii-montaj şi instalaţii, expertizare şi consultanţă.

Această categorie de români va primi bani de la stat

 


Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care o categorie de români primesc tichete sociale pentru mese calde. Este vorba despre aprobarea Ordonanței de urgență 115/2020.

Legea care priveşte acordarea tichetelor sociale pentru mese calde îi vizează pe românii cu vârste peste 75 de ani, care au venituri la nivelul indemnizației sociale, precum și pe cei care nu au adăpost.

Bonurile sunt pe suport electronic, au o valoare de 180 de lei pe lună. Banii pentru susținerea acestui ajutor sunt din fonduri externe nerambursabile.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aprobă Schema naţională de sprijin pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Destinatarii finali sunt:  a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă; b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale”, se arată în actul normativ.

Tichetele sociale nu pot fi schimbate în bani cash și se pot folosi doar pe teritoriul României. Pentru bătrânii care nu se pot deplasa, mesele calde vor fi livrate la domiciliul acestora, prin serviciile publice de asistență socială. De altfel, se regăseşte şi precizarea că valoarea nominală a tichetului este de 180 lei/lună. Aceasta se va actualiza prin hotărâre de guvern cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor.

Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate. Contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil, conform Codului fiscal.

De asemenea, banii pentru aceste tichete sociale vin prin Programul operaţional POAD 2014-2020 şi se decontează, în limita bugetului disponibil pentru această măsură, în conformitate cu regulile de eligibilitate POAD.

Peisaj apocaliptic în dealurile Horezu

 

Peisaj apocaliptic între dealurile superbe din Horezu, unde mafia din zonă a aruncat tone de gunoaie care constituie adevărate focare de infecție. Situația a fost sesizată de politicianul Cornel Zainea într-o postare pe facebook. Deputatul a publicat niște imagini de-a dreptul șocante care arată munții de gunoaie care se revarsă în natură și pun stăpânire pe un peisaj natural ce dispare ușor din cauza nepăsării umane.

„Natura (umana) invinge ! In decembrie 2017 am descoperit acest munte de gunoaie depozitate ilegal. Un mafiot din Valcea a pus mii de tone chiar aici, intre dealurile superbe de langa Horezu.Peisajul rezultat parea desprins din filmele apocaliptice. Cum a fost posibil asa ceva? Garda de Mediu n-a facut nimic. Romsilva n-a facut nimic. Politia, Primaria, Consiliul Judetean Valcea, Presa, DIICOT-ul, Jandarmeria, localnicii, n-au facut nimic. Nimeni n-a facut nimic. Raportul anchetei parlamentare a fost respins in Senat, că PSD nu dorea sa se afle.”

Cornel Zainea afirmat că deși zona se degradează pe zi ce trece din cauza gunoaielor, oamenii locului încearcă să-și desfășoare activitățile ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, își duc oile la păscut în regiunea afectată și își cresc legumele și fructele în ciuda poluării din sol, notează ziare.com.

„Ieri fiind prin zonă, am trecut sa văd ce s-a mai întâmplat în acel loc. Cred ca ar putea fi amenajat un amplu muzeu în aer liber, un muzeu al poluarii. Sa ne educam urmasii că nu ne putem juca cu asa ceva ! Asta după ce pedepsim vinovații și oprim infiltrarea acelor otravuri în panza freatica, ca nu e deloc de joacă cu așa ceva, deși în continuare oile pasc liniștite în jur, iar țăranii vând produse „bio””, a scris Cornel Zainea pe facebook.