4.04.2021

A ajuns fără COVID-19 în spital și a murit de coronavirus. Familia acuză: L-au legat cu sfoară, i-au confiscat telefonul

 


CITIȚI ca să vă LĂMURIȚI de ce TERTIPURI se folosesc ”CRIMINALII” din UNELE SPITALE  ROMÂNEȘTI. CAZUL ACESTA NU ESTE UNIC, ceea ce mă ÎNDREPTĂȚEȘTE să cred că ESTE O PRACTICĂ BINE PUSĂ LA PUNCT 

Fiica unui fost pacient de COVID din Galați acuză medicii de rele tratamente. Tatăl ei a murit în spital, infectat cu SARS-CoV-2, deși la internare rezultatele testelor erau negative pentru coronavirus. Din spital, acesta povestea soției că este legat de pat cu o sfoară.

"M-a legat în niște condiții...Mi-a strangulat. O să vezi, că nu știu dacă se mai vindecă. Mi-a legat...numai mâna stângă. Dar a legat-o așa de bine că mi-a rămas acum...Nu mai circulă sângele. Cu o sfoară din asta ordinară, dar a strâns bine tare.", ii spunea Vasile Platon soției sale, la telefon, în ultima lor convorbire.

Bărbatul era internat de aproape o săptămâna la Spitalul Județean Galați.

"Tatăl meu s-a internat pe 29 ianuarie. A venit și l-a luat salvarea pentru că a făcut un accident vascular. Salvarea a constatat că e accident vascular, i-au făcut test COVID, a ieșit negativ și l-au internat. L-au dus la neurologie, la doamna doctor Matei, luni. I-au făcut din nou tomograf.

Doamna doctor ne-a relatat că este foarte bine, nu a rămas cu sechele. Marți l-au testat și era negativ. Miercuri l-au transferat la etajul unu la COVID. Până miercuri el nu a avut voie să ia contact cu noi." povestește fiica bolnavului.

Joi seară, spune fiica bărbatului, a fost ultima dată când a vorbit cu el.

"Am vorbit cu el și s-a plâns că l-au legat. L-au legat la neurologie atât de strâns că i-au lăsat urme. Cu o sfoară"

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a încercat să caute răspunsuri la medicul neurolog care i-a îngrijit tatăl și a înregistrat convorbirea.

"Vreți să dați vină pe cineva. De ce m-ați sunat? Vi s-a spus de mai multe ori că a avut un accident vascular și că ulterior s-a contaminat și cu virusul SARS-CoV-2. A primit tratament, a avut pneumonie gravă. În urmă tratamentului a decedat. Noi aici chiar muncim. E o armată de oameni care muncește." a fost reacția medicului.

Fiica lui Vasile Platon spune că timp de două săptămâni nu a știut nimic de tatăl ei, deși sună în fiecare zi la spital. Această susține că medicii dau vină pe familiile celor internați care vin cu mâncare la bolnavi, pentru că, spun aceștia, așa ar pătrunde virusul SARS-CoV-2 în saloanele spitalului.

sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/ajuns-fara-covid-la-spital-mort-de-coronavirus-legat-cu-sfoara-597743.html

Apel către MApN pentru predarea dosarelor fostei Securităţi

 


Trei cercetători ai Consiliului pentru Studierea Arhivelor Securităţii cer Ministerului Apărării Naţionale să predea arhiva cu documente care au apărut fostei Securităţi.

Mădălin Hodor, Mihai Demetriade şi Andrei Ursu au trimis ministrului Nicolae Ciucă o scrisoare deschisă în care arată că ţinerea la secret a acestor dosare obstrucţionează justiţia.

„Scrisoare deschisă adresată ministrului Apărării Naţionale

Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ

Statul român a decis, prin legea de funcţionare a C.N.S.A.S., că toate documentele fostei Securităţi trebuie să fie predate Consiliului.

Deţinerea împotriva legii si în secret a acestor dosare prejudiciază nu numai procesul de decomunizare şi deconspirarea Securităţii. Ea obstrucţionează justiţia în mod inechivoc, încălcând drepturile fundamentale ale victimelor şi ale urmaşilor acestora. Dreptatea restitutivă garantată prin legea de funcţionare a C.N.S.A.S., care stabileşte drepturi esenţiale pentru victime sau rudele celor care nu mai sunt, este imposibilă acum – într-o semnificativă proporţie – din cauza indeciziei ministerului pe care-l conduceţi. Pentru arhivele Securităţii pe care le deţineţi, drepturile de acces la propriul dosar, cel al stabilirii calităţii de lucrător şi colaborator pentru cei care au încălcat drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi, pur şi simplu, exercitate.

Sperăm, domnule ministru, că realizaţi gravitatea acestei situaţii. Nu doar un mandat de voinţă al statului român este ignorat dar – mai presus de orice – drepturile acordate cetăţenilor de a-şi cunoaşte, studia şi clarifica identitatea unei întregi infrastructuri a răului, au fost încălcate. Ascunzând memoria represiunii, domnule ministru, deveniţi complice cu răul. Prin gestul continuu şi ilegal al ministerului pe care-l conduceţi, pagini dureroase şi infame din istoria principalului actor represiv al regimului totalitar sunt excluse circuitului civil, dezbaterii democratice şi înfăptuirii juridice a dreptăţii. Aţi antrenat, prin lipsa dumneavoastră de voinţă, un lung şir de consecinţe nefaste. Un trecut odios a fost ascuns privirii victimelor, potenţialele acţiuni în instanţă reglementate de lege au fost anulate înainte de a fi putut să existe, voinţa însăşi a statului privind decomunizarea prin deschiderea arhivelor represive a fost scandalos încălcată.

Faptul că M.Ap.N. a trimis, selectiv şi parcimonios, anumite fonduri arhivistice către C.N.S.A.S. de-a lungul timpului, domnule ministru, nu modifică natura lipsei de voinţă în restituirea in integrum a arhivelor capturate în contextul Revoluţiei române. Îndeplinirea unei părţi dintr-o obligaţie legală nu poate fi interpretată ca o acoperire şi asumare a obligaţiei ca atare. Cultura omisiunii, a selectivităţii lipsite de criterii transparente, a tăcerii arogante a marcat şi marchează dinamica culturii instituţionale în România, afectând, în opinia noastră, fundamentul încrederii publice, esenţial pentru o societate democratică.

Suntem cu totul în asentimentul dumneavoastră atunci când, „în numele celor peste 1.000 de oameni căzuţi din sete de libertate, dintre care peste un sfert au fost militari şi salariaţi civili din Ministerul Apărării Naţionale”, v-aţi asumaţi recent „datoria morală de a aduce lumina în toate ungherele umbrite sau întunecate care mai există în legătură cu evenimentele de atunci”.

Datoria de care aminteaţi în declaraţia din 17 decembrie 2020 ne aşteptăm să fie probată printr-un gest lipsit de ambiguitate şi clarificator: predarea neîntârziată a tuturor documentelor pe care Armata le-a preluat de la Securitatea comunistă.

Alte instituţii ale statului roman au făcut, inclusiv recent, paşi importanţi în finalizarea restituirii arhivelor represive. Este timpul ca şi propria dumneavoastră instituţie să se conformeze cadrului legal. Predarea dosarelor Securităţii aflate în posesia M.Ap.N. dar şi a documentelor din fondurile Comitetului Central al P.C.R. (Secţia pentru Probleme Militare şi Justiţie) către A.N.R., facilitând, astfel, cercetarea istorică, îndeplinirea legii şi documentarea cauzelor penale în dosarele istorice, înainte de a fi o datorie de onoare, este – în primul rând – o obligaţie legală. Ne întrebăm, nefiind nici emitentul acestor documente şi nefiind nici cel care să le fi acordat vreun grad de clasificare, în ce bază legală le deţine Ministerul dumneavoastră, şi prin ce modalitate le-a „clasificat”?

Documentele despre care vorbim implică fonduri preluate din arhivele tuturor direcţiilor centrale ale D.S.S. dar şi de la fostele Inspectorate judeţene ale M.I. începând din decembrie 1989 până cel puţin în prima parte a anului 1990. Depozite întregi de arhivă au fost preluate atunci preferenţial de M.Ap.N., din care doar o mică parte au fost predate la C.N.S.A.S. În aceeaşi situaţie sunt, spre exemplu, şi fişetele de lucru ale ofiţerilor din conducerea Securităţii conţinând documente esenţiale din zilele Revoluţiei, aflate acum tot în arhivele ministerului pe care-l conduceţi. Existenta acestor fonduri a mai fost contestată în trecut de succesivele conduceri ale M.Ap.N., pentru ca ulterior adevărul să iasă la iveală. Documente doveditoare aflate în arhivele C.N.S.A.S. şi multiplele relaţii instituţionale dovedesc, fără putinţă de tăgadă, că arhivele care fac obiectul scrisorii de faţă se află acum „în conservare” la Ministerului Apărării. În ciuda mai multor adrese schimbate între C.N.S.A.S. şi M.Ap.N. sau a unor întâlniri inter-instituţionale care au avut loc, ministerul pe care-l conduceţi refuză transparentizarea demersului, accesul nemijlocit la inventarele fondurilor deţinute şi rapida demarare a procesului predării. Ne întrebăm şi vă întrebăm: timpul indiferenţei, al uitării, al digresiunilor sau al ignorării deliberate a legii, de partea cui curge? Implicaţi cu toţii în ecuaţia consolidării democraţiei, cum credeţi că vor interpreta cetăţenii în slujba cărora sunteţi şi partenerii euro-atlantici, tehnicile derobatorii şi lipsa voinţei în acoperirea unui mandat legal?

Domnule ministru, în faţa legii, precum semnatarii acestei scrisori deschise, suntem cu toţii egali. A pretinde, subreptice, că ar exista motive întemeiate care să justifice un fapt scandalos, şi anume că ministerul pe care-l conduceţi continuă să blocheze predarea arhivelor Securităţii, predare instituită ca o obligaţie legală a statului român, este pur şi simplu inacceptabil. Ascunderea unei istorii scandaloase şi nedemne este o sfidare. Prin natura esenţialmente represivă a instituţiei care le-a creat, fondurile de arhivă care fac obiectul scrisorii de faţă au un statut excepţional. Ignorarea, cenzurarea, predarea selectivă, întârzierea unui dialog transparent cu instituţia responsabilă să le primească, lipsa dialogului onest cu societatea generează continuu frustrare, consolidând sentimentul impunităţii. Pentru că dacă o instituţie fundamentală a statului român (M.Ap.N.) refuză să restituie C.N.S.A.S., în baza unei obligaţii legale indeniabile, toate documentele preluate de la Securitate, o întreagă infrastructură a drepturilor şi libertăţilor fundamentale este încălcată. A face imposibilă condamnarea unui lucrător al Securităţii pentru încălcarea drepturilor omului este la rându-i, o formă de încălcare a acestora. Captivitatea ruşinoasă a acestor fonduri arhivistice în 2021, dincolo de posibilitatea de a le cerceta şi investiga, afectează ceea ce sperăm că este şi pentru dumneavoastră fundamentul parteneriatului euro-atlantic: valorile lumii libere şi cultura statului de drept. Refuzăm să credem că, la două decenii de la stabilirea obligaţiei legale de predare către C.N.S.A.S. a tuturor documentelor fostei Securităţi, Armata română ascunde cu bună ştiinţă un trecut criminal.

Tăcerea ministerului pe care-l conduceţi, în mod fatal şi previzibil, a fost public receptată ca o formă a complicităţii. Dincolo de nerespectarea continuă a legii, stă lipsa de loialitate faţă de dezideratele societăţii şi faţă de ordinea de drept.

Vă transmitem în final, domnule ministru, că aşteptăm din partea dumneavoastră o decizie urgentă de restituire a tuturor documentelor aparţinând fostei Securităţi.

3 aprilie 2021

Mihai Demetriade

Mădălin Hodor

Andrei Ursu“

sursa:https://www.cotidianul.ro/apel-catre-mapn-pentru-predarea-dosarelor-fostei-securitati/

Coadă la mici în Piața Obor din Capitală. Polițiștii stau de pază

 


Cozi de zeci de persoane pentru o porție de mici. 

Oamenii profită de ziua liberă, fac cumpărături, dar se opresc și la terase pentru o porție de mici. Cât despre pandemie, aceasta parcă nici nu ar exista. 

A fost aglomerație în această dimineață în Piața Obor din Capitală, dar și la un târg organizat în centrul localității Bolintin, relatează România TV. Oamenii au făcut coadă la mici, au stat la terase și nu au mai ținut cont de mulțime.

Polițiștii au fost și ei prezenți în aceste zone, dar s-au asigurat ca oamenii să poarte măștile de protecție și să respecte distanțarea fizică. 

sursa:https://www.dcnews.ro/coada-la-mici-in-piata-obor-din-capitala-politistii-stau-de-paza_812235.html

Ceremonie impresionantă de Paște la Miercurea Ciuc pentru sfințirea bucatelor

 


Impresionantul ceremonial de sfinţire a bucatelor cu ocazia Paştelui Catolic s-a desfăşurat duminică dimineaţă în condiţii speciale, la Miercurea Ciuc, la eveniment participând un număr mare de persoane, care au respectat toate restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.

Dacă în alţi ani ceremonialul se desfăşura doar pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autorităţile au decis, în acest an, să extindă zona, pentru păstrarea distanţei fizice.

Circulație blocată 

A fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.

Măsuri de siguranță 

Organizatorii au împărţit măşti de protecţie celor care nu aveau şi s-au asigurat că se păstrează distanţa fizică. De asemenea, pentru a reduce numărul de participanţi, îndemnul a fost să participe la ritual doar un singur membru al familiei.

Organizatorii au anunţat, iniţial, că se aşteaptă participarea a două mii de persoane, dar numărul a fost de aproximativ 3.500.

Oamenii şi-au exprimat bucuria şi recunoştinţa că au putut lua parte, chiar şi în aceste condiţii, la un eveniment foarte important pentru oraş, în contextul în care anul trecut acest ritual a fost anulat, iar slujba de sfinţire a fost transmisă online, din cauza pandemiei de COVID-19.

Moment impresionant

"Este ceva extraordinar. Am aşteptat acest moment şi văd că se realizează. Îmi pare bine să văd oameni de ordine care întotdeauna ne-au ajutat la acest eveniment, iar acum îşi fac treaba cum trebuie. Aşa că suntem foarte fericiţi, aproape nu am cuvinte. Ne întâlnim foarte rar, nu prea ieşim din casă, iar acum ne-am întâlnit cu oameni pe care nu i-am văzut de un an de zile. Nu îmi doresc decât să se termine, sper ca în câteva luni să se termine", a spus un bărbat care participa la eveniment.

Un alt locuitor al oraşului a mărturisit că este o zi a bucuriei şi "este un semn că mergem într-o direcţie bună", în vreme ce o femeie a spus, cu lacrimi în ochi, că "Învierea înseamnă speranţă, iar faptul că ne-am întâlnit astăzi, ne dă speranţa că vom trece cu bine peste tot".

Slujba de sfințire

Slujba de sfinţire a bucatelor a fost oficială de episcopul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia, Tamas Jozsef, care s-a adresat credincioşilor, împreună cu mai mulţi preoţi catolici, de la un altar improvizat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

După slujbă, preoţii au mers printre oameni şi au sfinţit bucatele, pe acordurile imnurilor pascale.

Eveniment transmis online

Litughia a fost transmisă şi online, iar în zonele în care sunetul difuzoarelor amplasate în centrul oraşului nu se mai auzea, oamenii au ascultat la telefonul mobil mesajele transmise de preoţi.

Preotul Darvas-Kozma József a mulţumit instituţiilor statului pentru implicare şi pentru că au reacţionat la dorinţa oamenilor şi a precizat că este un moment plin de bucurie şi linişte sufletească.

Rugăciune către Dumnezeu

"Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Isus a spus: 'Unde doi sau trei oameni se aduna în numele meu, acolo sunt şi Eu". Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească.Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor", a spus preotul Darvas-Kozma József.

La finalul liturghiei, preoţii le-au adresat credincioşilor tradiţionalele urări de Paşti, iar la final a fost intonat imnul Ungariei şi cel secuiesc.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Bors Bela, şi-a exprimat, la rândul său, recunoştinţa pentru că acest eveniment deosebit în viaţa comunităţii a putut fi organizat şi a punctat faptul că este o perioadă în care cel mai important este să ne găsim liniştea sufletească.

Cea mai mare sărbătoare creștină

"Paştele este cea mai mare sărbătoare creştină. Este o perioadă în care liniştea învinge zgomotele din viaţă. În această perioadă consider cel mai important lucru de a căuta şi de a găsi liniştea sufletească. Învierea Domnului pentru mine înseamnă Viaţă, viaţă veşnică, ca un dar primit de la Mântuitorul nostru. Ceremonia de sfinţire a bucatelor în dimineaţa Învierii este o tradiţie încă din secolul a X- a, pe care consider ca pe "coroana sărbătorii de Paşte". Sunt foarte recunoscător că în aceste condiţii de pandemie, cu respectarea restricţiilor, am reuşit să organizăm acest eveniment deosebit de important pentru toţi creştinii oraşului şi nu numai. Oamenii a dat dovadă de disciplină şi respect reciproc. Doresc pentru toată lumea ca Învierea Domnului să ne aducă binecuvântare! Mulţumim organizatorilor şi instituţiilor care ne-au sprijinit!", a declarat viceprimarul Bors Bela.

La Miercurea Ciuc, tradiţia sfinţirii bucatelor sub cerul liber este una extrem de iubită, care adună comunitatea împreună.

Obicei din 2001

Obiceiul de binecuvântare a bucatelor în centrul oraşului a fost instituit în anul 2001 de episcopul Tamas Jozsef, întrucât bisericile din jur deveniseră neîncăpătoare.

În prezent, acest ceremonial a devenit un simbol al Sărbătorilor Pascale catolice de la Miercurea Ciuc.

Ritualul era ţinut şi înainte de 1989, dar atunci oamenii se adunau în apropierea lăcaşurilor de cult.

sursa:https://www.dcnews.ro/impresionant-ceremonial-la-miercurea-ciuc-pentru-sfintirea-bucatelor-de-paste---galerie-foto_812243_galerie.html?imagine=1

Violențe în Piața Unirii din București, persoane reținute, jandarmi răniți

 


Un număr de 14 persoane au fost plasate în arest preventiv, iar doi minori în arest la domiciliu, fiind acuzate de tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ultraj, în cazul violenţelor care au avut loc la începutul săptămânii, în centrul Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Cătălina Sântion a precizat pentru Agerpres că sâmbătă au fost ridicate iniţial şi duse la audieri 22 de persoane, iar după ora 17,00 numărul acestora s-a ridicat la 28.

"Azi noapte, din cele 28, au fost reţinute 19. Pentru trei Parchetul a dispus controlul judiciar, s-a făcut propunere către instanţă de arestare pentru 16 dintre ei. Instanţa a admis toate propunerile formulate, dar cu această distincţie: 14 în arest, iar ceilalţi arest la domiciliu pe considerentul stărilor de minorat. În principiu acuzaţiile sunt de tulburarea liniştii şi ordinii publice şi ultraj", a precizat Cătălina Sântion.

Zeci de persoane audiate

Printre cei 28 ridicaţi şi audiaţi se aflau şi autori ai unor infracţiuni de furt, a mai precizat Sântion.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 24 de mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Prahova şi Ilfov şi mai multe mandate de aducere, într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29 spre 30 martie în zona Piaţa Unirii", a anunţat sâmbătă Poliţia Capitalei.

În urma protestelor de luni seara din Bucureşti, un număr de 188 de persoane au fost conduse la secţii de Poliţie, a informat, marţi, şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet. Potrivit acestuia, Poliţia Capitalei, sub supravegherea unităţilor de Parchet competente, a declanşat cercetarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de obiecte periculoase (cuţit). Bogdan Berechet a menţionat au fost distruse vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport.

12 jandarmi răniți

Directorul general al Jandarmeriei Capitalei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, a precizat că 12 jandarmi au fost răniţi, trei dintre aceştia mergând la spital, însă nu au necesitat îngrijiri deosebite sau internarea. Şeful Jandarmeriei a arătat că protestele din Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii împotriva noilor măsuri dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 şi-au pierdut caracterul paşnic spre miezul nopţii, când o parte a grupului de manifestanţi au atacat forţele de ordine, aruncând cu obiecte contondente, pietre, provocând rănirea jandarmilor şi pagube materiale. 

sursa:https://www.dcnews.ro/violente-in-piata-unirii-14-persoane-plasate-in-arest-preventiv-si-doi-minori-in-arest-la-domiciliu_812248.html

MULTĂ SĂNĂTATE, PENTRU CEI CE SĂRBĂTORESC PAȘTELE CATOLIC !

 


PAȘTE FERICIT ! BUCURAȚI-VĂ DE VIAȚĂ, OAMENI BUNI !


Jandarmeria amendează organizatorii protestelor din Capitală pentru depășirea numărului de participanți

 


Reprezentantul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, a anunţat că organizatorii manifestaţiei de protest faţă de restricţiile împotriva răspândirii SARS-CoV-2 care se desfăşoară sâmbătă seara în centrul capitalei vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de 100 participanţi permis pentru adunări publice.

"Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine la adunările publice care se desfăşoară astăzi în Bucureşti. Vrem să precizăm că jandarmii sunt aici pentru siguranţa tuturor participanţilor la aceste proteste, dar şi pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. Reamintim că în acest moment în capitală avem restricţii, atât restricţii de deplasare după ora 2,00, dar şi restricţii de organizare a adunărilor publice cu maximum 100 de persoane. Până la acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea. Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. (...) Da, avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea pentru că avem cu cine să relaţionăm, cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora. (...) O să aplicăm legea, la fel ca şi până acum", a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, într-o declaraţie de presă susţinută în apropierea manifestaţiei în desfăşurare în Piaţa Victoriei.

Manifestare fără incidente

De asemenea, şi reprezentantul Poliţiei Capitalei, inspectorul principal Dragoş-Ciprian Romanescu, a mulţumit protestatarilor pentru că au manifestat paşnic, fără incidente.

"Poliţia Capitalei şi astăzi este la datorie, poliţiştii Brigăzii Poliţiei Rutiere au fost în trafic şi au asigurat fluenţa traficului, nu au fost aplicate restricţii de circulaţie astfel că cetăţenii au putut ajunge la destinaţie în siguranţă. Suntem în sprijinul Jandarmeriei pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Noi momentan recurgem la dialog, evităm declanşarea vreunui eveniment nefericit. Sperăm că nu vor apărea incidente până la finalul acestui protest", a spus Dragoş-Ciprian Romanescu.

Circa 1.000 de persoane se aflau sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, la acţiunea de protest din Piaţa Victoriei. 

sursa:https://www.dcnews.ro/jandarmeria-amendeaza-organizatorii-protestelor-din-capitala-pentru-depasirea-numarului-de-participanti_812184.html

DECLARAȚII CRETINE de la Ministerul ”Contrasănătății”

 


UNII OAMENI MAI și GÂNDESC ATUNCI CÂND VORBESC, CUCOANĂ !

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan spune că este timpul ca românii să nu mai meargă zi de zi la cumpărături. 

Andreea Moldovan precizează că autoritățile au mari dificultăți în stoparea pandemiei din cauza mobilității oamenilor. Moldovan consideră că dacă unele țări închid magazinele la ora 19:00 în condiții normale, fără pandemie, același lucru îl poate face și România. 

„Cred că este un moment, pentru noi toţi, să ne reconsiderăm modul de a face cumpărături, pentru că dacă ne gândim la alte ţări, magazinele se închid în mod obişnuit, fără pandemie, la ora 19:00. (...) Cred că este un moment în care să ne şi schimbăm acest mod de a merge zilnic de mai multe ori la magazin să cumpărăm câte puţin, pentru că nu cred că este favorabil pentru niciunul dintre noi, din niciun punct de vedere. Ce ne sperie este aglomeraţia şi mobilitatea excesivă a oamenilor”, a declarat Andreea Moldovan la Digi 24.

Nu este prima declarație controversată a Andreei Moldovan. Nu cu mult timp în urmă, ea a spus că în mod categoric, cel mai bine ar fi ca fotbaliștii să joace cu măști de protecție la gură. 

sursa:https://www.dcnews.ro/andreea-moldovan-sa-nu-mai-mergem-zilnic-la-cumparaturi-ne-sperie-mobilitatea-oamenilor_812190.html

Proteste anti-restricții. Bulai, despre "punctul nevralgic" în Guvern: Chestiunea pe care politicienii o ascund

 


Politologul Alfred Bulai a oferit un interviu exploziv pentru DC NEWS. Ce spune despre protestele anti-restricții și efectele politice pe care le au. 

"E o chestiune pe care politicienii o ascund în acest moment. Anul cadourilor s-a terminat! Băncile au început să-i cheme pe oameni să le spună: "copii, voi cam trebuie să plătiți ratele", între timp mulți dinte oamenii care au renunțat la acele rate nu au o situație mai bună, deci nu e nimic schimbat, dimpotrivă, unii au o situație mai proastă.

Nu toți, evident, dar cu alte cuvinte, societatea cu greu mai rezistă. Discuțiile sunt inutile, pentru că oamenii au acumulat foarte multe nemulțumiri și mai ales incongruențele comunicării publice și sigur că ele răbufnesc. Când apare o criză economică și o să vină și perioade mai proaste, ele vor fi și mai mari .

Punctul nevralgic va fi în momentul în care, în interiorul arcului guvernamental, o să înceapă fault-urile. Acum sunt timide, apropouri, chestii pe Facebook, dar la un moment dat când vor da de criza mare socială, toți politicienii de la noi sunt viteji, o să dea vina unii pe alții", a declarat Alfred Bulai, în exclusivitate pentru DC NEWS.

sursa:https://www.dcnews.ro/proteste-anti-restrictii-bulai-despre-punctul-nevralgic-in-guvern-chestiunea-pe-care-politicienii-o-ascund_812157.html

Datele a peste 533 de milioane de utilizatori Facebook, făcute publice hackerilor

 


E vorba aici de nume complete, numere de telefon, locație, adresă de e-mail și date biografice. Specialiștii avertizează că datele pot fi folosite în comiterea diverselor infracțiuni, precum cea de fraudă, citează b1.ro

Datele au fost publicate pe respectivul forum ascuns de către unul dintre useri. 

Informațiile provin din 106 țări, printre care 32 de milioane de useri din Statele Unite, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India. 

Un oficial Facebook a declarat pentru Business Insider că datele au fost obținute din cauza vulnerabilității pe care rețeaua a avut-o în 2019. Compania a transmis că a rezolvat problema în luna august a aceluiași an.

Deși sunt vechi de câțiva ani, informațiile pot fi folosite de "infractorii cibernetici", susține Alon Gal, de la firma de securitate cibernetică Hudson Rock, cel care a făcut descoperirea.

"O bază de date de o asemenea dimensiune, conținând date private precum numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, ar ajunge cu siguranță la entități rău intenționate", a avertizat el.

sursa:https://www.dcnews.ro/datele-a-peste-533-de-milioane-de-utilizatori-facebook-facute-publice-pe-un-forum-de-discutie-al-hackerilor_812192.html