9.09.2021

Liviu Pleșoianu îl desființează pe Radu Tudor

 


Liviu Pleșoianu reacționează după o aberație a lui Radu Tudor, îl face praf pe propagandistul NATO care dovedește nu doar totală lipsă de cultură, ci și probleme pentru care ar fi necesar ”ajutor de specialitate”.

Nerespectând nici un principiu al transparenței, publicațiile pro-NATO apar tot timpul – și sunt susținute de propagandiști consacrați.

Este cazul lui Radu Tudor, care promovează articolele instigatoare ale unui site numit pompos ”Security News”, publicate fără semnătură și fără surse clare ale informațiilor, accesibile prin linkuri active, așa cum ar fi corect și profesionist.

Mai mult, Radu Tudor adaugă și comentariile sale, mai stupide și veninoase atunci când e vorba de Rusia și China.

De exemplu, a promovat un articol despre o declarație (fără acoperire, ca de obicei) a șefului NATO, Stoltenberg, despre dezvoltarea militară a Chinei.

Radu Tudor adaugă însă o inepție uriașă: ”China, o țară care n-a cunoscut niciodată libertatea și democrația în existența sa milenară. Beznă totală în istoria lor”.

Deci, cum scriam mai sus, o inepție și o insultă adusă celei mai vechi țări din lume, dar și unei națiuni ale cărei popoare au dat lumii enorm de multă cunoaștere!

Ori, pentru aceste aberații pline de răutate și îndoctrinare decerebrată, Liviu Pleșoianu îl desființează pe Radu Tudor.

Pleșoianu scrie ironic un text ”Cu multă compasiune, pentru domnul analist și geostrateg...”, în care îi expune, pe scurt, câteva dintre realizările marii națiuni a Răsăritului:

”Când te vei scula matale, mâine dimineață (devreme, ca de obicei, că forțele binelui aliate au mare nevoie de tine de la prima oră), să te speli pe dinți cu microfonul, că prima periuță de dinți au inventat-o chinezii, în timpul dinastiei Tang (618-907 d.H.), cu niște secole înainte ca britanicii să le preia și să le popularizeze în Europa!”, scrie Pleșoianu.

Chiar și în privința armelor, China are întâietate: ”Când vei saliva în fața armamentului "made in USA" așa cum salivează un copil în fața unei savarine, să încerci să nu lași să-ți strice momentul gândul că praful de pușcă a fost inventat tot de chinezi (dinastiile Tang și Song)!”.

”Când vei mai pune pe Facebook, încărcat de emoție, amintiri din tinerețea-ți jurnalistică, analitică și geostrategică, din timpurile în care încă făceai ceea ce tu numești "presă" pe hârtie, să nu te superi dacă îți amintește vreun răuvoitor că hârtia a fost inventată - OF! - tot de chinezi (Dinastia Han)!”, punctează Liviu Pleșoianu.

De asemenea, fostul parlamentar îi transmite lui Radu Tudor: ”Când te vei delecta (fără doar și poate zilnic) cu istoria militară, cu istoria navigației și cu analizarea hărților de război, să nu lași compasul inventat tot de chinezi (dinastia Han) să stea în calea entuziasmului tău!”

”Când te vei bucura bizar (fără doar și poate din oră în oră) că omenirea (inclusiv România) cheltuie TRILIOANE de dolari anual pe armament, să nu permiți nimănui să-ți amintească faptul absolut îngrozitor că banii de hârtie au fost inventați tot - OOOOOFFF! - de chinezi (dinastiile Tang și Song)!”, scrie Pleșoianu.

Viziunea care a influențat concepția de stat și guvernare aparține tot gândirii chineze: ”Când îți vei mai bucura telespectatorii cu analizele matale politice atotcuprinzătoare, să te ferească scutul de la Deveselu de vreun comentariu hain prin care vreun "trol rus" să te învețe că arta guvernării, onestitatea politică, relațiile sociale și tematica justiției apar cu precădere în scrierile chinezului (OF-OF-OF!) Confucius (551 - 479 î.Hr.)”.

Și în domeniul strategiei militare complexe, tot China are întâietate: ”Când vei trepida de entuziasm în timp ce vei explica savant (cui o fi dispus să te asculte) ce operațiuni militare mai trebuie începute și pe unde, să nu crezi nicio secundă că Sun Tzu (544 - 496 î.Hr.), cel care a elaborat celebrul manual intitulat "Arta războiului", a fost chinez. ...N-a fost”, scrie Pleșoianu, punctând ironic – ”Era un euroatlantic deghizat!”.

”În ce-l privește pe marele Lao Tze, autorul uneia dintre cele mai profunde cărți ale umanității - Tao Te Ching -, nu te mai deranjez. N-ar avea niciun rost...”, scrie Pleșoianu.

Aceeași reticentă în a-i vorbi lui Radu Tudor despre Împăratul Galben (Huang Di) – ”mi-e și teamă să deschid subiectul!”, mărturisește ironic Pleșoianu – ”Vei înțelege că e vorba despre Iohannis și iar ne vei înmiresma ziua spunându-ne că "aerul e mai respirabil" de când e el Președinte..”.

”În final, cu multă compasiune, mai adaug doar atât: să crezi că anulezi tu pe Facebook, în câteva cuvinte, istoria multimilenară absolut fabuloasă a Chinei... - ăsta e deja semnul că apelul la ajutor de specialitate e absolut necesar în regim de urgență”, conchide Liviu Pleșoianu.

Ca ultim mesaj în acest caz… patologic, Liviu Pleșoianu cere să-i explice cineva ”analistului geostrateg” și că folosește aiurea termenii, neștiind despre ce e vorba: ”"milenar" înseamnă "care datează de o mie de ani". Cuvântul corect era "multimilenar", dar nu ne-om mai lua acum de la atât...”.

”"Beznă totală", zice geostrategul. Da, îl aprob. E chiar BEZNĂ TOTALĂ! ...În caracter, în cultura generală, în cunoștințele despre vocabularul și gramatica limbii române, precum și în intelect”, încheie Liviu Pleșoianu această veritabilă desființare a propagandistului NATO Radu Tudor, un personaj care decade pe zi ce trece. Ca jurnalist și ca om. Din păcate.

Marcel Ciolacu, ”ipocritul suprem” acuzat că “încearcă să-i blocheze accesul lui Dragnea în media”

 


Criticat pentru atitudinea ambiguă în cazul moțiunii anti-Cîțu, președintele PSD primește o nouă acuzație – că ar bloca accesul în presă al fostului său șef, Liviu Dragnea, în condițiile în care se pune problema unui nou partid

BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În politica românească au loc cutremure în lanț, iar PSD, cel mai mare partid din România, se află în epicentru.

Asta și pentru că președintele PSD, Marcel Ciolacu, face o politică extrem de ciudată, pe care unii o consideră inteligentă, alții trădătoare, iar mulți… nu pricep nimic !

În același timp, odată cu eliberarea lui Liviu Dragnea, atitudinea ”noului PSD” față de fostul președinte, care a adus cele mai multe procente partidului, este de respingere – și dă un imbold ideii de a se crea un nou partid.

Ideea a fost lansată de mai mulți foști lideri politici, iar Codrin Ștefănescu o propune acum deschis.

Totodată, Codrin îl plasează pe Liviu Dragnea în centrul acestei mișcări, iar în context atrage atenția că fostului prim om politic al României i se blochează căile de acces în mass media. Ori, Codrin consideră că Marcel Ciolacu ar fi în spatele acestui blocaj.

”Marcel Ciolacu vorbește de ipocrizie, incredibil!”, scrie Codrin, amintind: ”Ciolacu care ciugulea din palma lui Liviu Dragnea, cumințel și sfios, ca să nu-și piardă funcția din parlament și cea din județ. Ciolacu care se gudura, mieuna, cânta și se jura pe toate cele sfinte!”.

Mai grav, Codrin spune că Marcel Ciolacu ”s-a detonat la ordin și a încercat un puci împotriva lui Dragnea - iar Dragnea l-a iertat când l-a văzut in lacrimi”.

”Ciolacu care și-a trădat fără scrupule toți șefii care l-au făcut om”, acuză Codrin, subliniind ce e vorba de o listă lungă: ”Începând cu cei din Buzău și terminând cu liderul de partid”.

Și tot despre același Ciolacu, Codrin spune că ”tot la ordin, și-a schimbat de 10 ori declarațiile în ultimele 5 zile: Ba depune moțiune, ba nu o depune. Ba înainte de congresul PNL, ba după”.

Tot despre Marcel Ciolacu, Codrin spune că ”ba semnează cu useriștii, ba îl apără pe Cîțu. Ba e împotriva guvernului toxic, ba părăsește ședința biroului din Parlament. Ba e liderul opoziției, ba e sluga lui Iohannis”.

Și, atenție la acuzația bombă: Ciolacu încearcă să-i blocheze lui Liviu Dragnea accesul în mass media.

”Ciolacu, ipocritul suprem, care încearcă zilele astea să-i blocheze accesul lui Liviu Dragnea în media”, scrie Codrin. Cum poate face asta? ”Pe banii partidului condus până mai ieri tot de Dragnea!”.

Într-adevăr, partidele fac contracte cu mass media, iar Marcel Ciolacu pare a avea o grijă specială pentru propria imagine, pentru că este mereu prezent, de parcă ar avea o exclusivitate pentru reprezentarea PSD. Asta în ciuda unor sesizabile probleme de exprimare.

”Ciolacu, pe care-l înjură aproape tot partidul, inclusiv pe pagina lui de fb, vorbește el de ipocrizie ! Ciolacu, civilul din fruntea PSD !”, încheie Codrin Ștefănescu.

Mărturisiri despre starea artistului la două luni după ce a fost pe patul de moarte

 


Soția lui Benone Sinulescu a făcut primele declarații despre starea artistului, la două luni după ce a fost internat în stare gravă la Spitalul de Urgență.

Artistul a fost găsit în urmă cu două luni, în locuința sa și transportat de urgență la spital. Medicii erau rezervați în privința șanselor de supraviețuire, însă acum lucrurile merg spre bine, potrivit noilor delarații ale soției cântărețului.

Benone Sinulesu s-a zbătut între viață și moarte o perioadă îndelungată pe patul de spital, însă la momentul de față, această perioadă întunecată pare să fie doar o amintire urâtă.

În ciuda medicilor care au ezitat să ofere un prognostic clar în privința recuperării lui Benone Sinulescu, o minune s-a întâmplat, iar artistul se simte din ce în ce mai în puteri.

O veste care demonstrează că artistul a realizat un progres notabil în ceea ce privește starea de sănătate este aceea că a fost externat.

Soția lui Benny a făcut declarații noi în care confirmă că artistul se simte bine, face plimbări în grădină și continuă ședințele de kinetoterapie.

“Vă asigur pe toţi, simpli fani ai soţului meu sau amici foarte apropiaţi, că starea de sănătate a lui Benone evoluează spre bine. Are poftă de mâncare, face kinoterapie acasă, iese în grădină la plimbare. Consider că îşi recapătă puterile cu fiecare săptămână ce ne îndepărtează de perioada aceea în care a trebuit să meargă la spital.”, a declarat Elena Sinulescu, potrivit SpyNews.

Cântărețul refuză să fie operat !

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. ”Dumnezeu ne iubește! Rugati-va si va dau și vesti bune. Nea Beni iese pe afara, se plimba, el a ales, propria lui optiune, sa treaca si sa ramana pe medicamente, medicii i-au dat si varianta operatiei. Nea Beni, consultandu-se cu familia a ales medicatia si da rezultate.

Nea Beni va iubeste. Tatal Ceresc ne iubeste si ni-l mai lasa aici sa ne mai bucure sufletele.”

Pe 1 august, impresarul artistului a povestit cum se simte Benone Sinulescu, după ce a fost externat din spital, dar şi ce recomandări i-au făcut medicii. Interpretul de muzică populară a fost externat, deși se spusese că ar fi trebuit să suporte o intervenție chirurgicală.

Totuşi, deşi la prima vedere ar părea că externarea înseamnă că starea de sănătate a artistului este bună, lucrurile nu stau chiar aşa, iar Nea Beni va avea nevoie de observaţie medicală o perioadă.

Ionuț Pavel, impresarul cântărețului, a dat câteva declarații pentru Wowbiz despre starea în care se află Benone Sinulescu în acest moment.

Cântărețul a fost externat din spital în urmă cu o săpămână, iar de atunci Benone Sinulescu a început să se simtă mai bine încetul cu încetul. În acest sens, impresarul artistului a declarat că Benone Sinulescu nu putea să se țină pe picioare la momentul externării și a fost nevoie de o targă pentru a-l transporta pe cântăreț.

Benone Sinulescu trebuie să se odihnească și să ia un tratament medicamentos. Acesta a avut arterele înfundate și trebuie să ia mai multe medicamente dacă vrea să evite riscurile.

Florin Cîţu : ”Dacă decizia CCR ne dă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului”

 


Dacă decizia Curţii Constituţionale dă dreptate Guvernului, premierul Florin Cîţu a declarat că va cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„Ieri am sesizat CCR. Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului”, a declarat, joi, în briefingul de după şedinţa de Guvern, Florin Cîţu.

Florin Cîţu a susţinut că, în cazul în care va avea câştig de cauză la CCR, Orban şi Dragu trebuie să plece din funcţii. „Cred că am văzut alianţa în care era şi USR când a fost decizia pentru Avocatul Poporului, toată lumea a spus atunci aşteptăm decizia CCR, atunci era şi USR şi era de acord. (…) Să aflăm decizia şi procedura merge mai departe. Nu văd aici nicio problemă. Dacă CCR ne dă nouă dreptate preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să plece”, a explicat premierul.

Întrebat dacă va participa la citirea moţiunii în plen, Cîţu a afirmat: „Nu girez astfel de acte în Parlamentul României, abuzuri ale celor doi preşedinţi”.

Birourile Permanente Reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului.

În cadrul Ședinței a Birourilor Permanente Reunite s-a votat amânarea dezbaterii și votului la moțiunea de cenzură USR-PLUS-AUR până în momentul în care se va pronunța Curtea Constituțională pe conflictul constituțional invocat de Guvern, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor.

„Astăzi o majoritate din BPR a decis amânarea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, utilizând ca temei conflictul juridic de natură constituţională declanşat de Guvernul României, prin premierul Florin Cîţu.

Poziţia mea a fost foarte clară şi foarte lipede. Am fost prezent şi nu am votat această propunere. Nu pentru că vreau să se voteze mai repede, ci pentru că această decizie e profund neconstituţională. Dacă cineva ar fi avut răbdare, colegii mei să-şi aducă aminte de anul 2020. Ar fi ştiut că invocarea conflictului juridic de natura constituţională între Guvern şi Parlament nu poate opri moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Raed Arafat, apel către toţi românii. „Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru. Porţi masca tot timpul şi te testezi”

 


Dr. Raed Arafat a avertizat că foarte mulţi pacienţi ajung târziu în spital deoarece "nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele". Din acest motiv, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă le recomandă românilor să nu meargă la serviciu dacă au simptome de COVID-19.

Raed Arafat a precizat în unităţile de primiri urgenţe „în perioada 1-8 septembrie, s-au prezentat 3.154 de pacienţi care au avut probleme de suspiciune de a fi COVID pozitiv. 735 dintre ei au fost confirmaţi a fi COVID pozitiv”.

„Mai mulţi pacienţi ajung târziu. Nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. În unele UPU după ce s-a făcut anamneză cu pacienţi pozitivi, s-a aflat că pacienţii care ştiau că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici.  Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei.

Apelul nostru către populaţie este dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru. Poţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare. Dacă e nevoie, ajungi să fii consultat.

Aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol”, a declarat Raed Arafat.

„Nu e de glumit cu acest virus. Cine poate fi pozitiv şi are simptome, să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie.

E rugămintea noastră către toţi ca să nu ne confruntăm cu situaţii similare cu cele cu care s-au confruntat colegii niştri în UPU.

Au fost situaţii de pacienţi care atunci când au fost anuntaţi că sunt pozitivi au refuzat tratamentul şi au dispărut din UPU înainte să-i vadă cineva. Nu asta e atitudinea!”, a mai precizat Arafat.

„Există 848 de paturi ATI COVID la nivel naţional care sunt disponibile. Atenţie, dintre care 523 deja sunt ocupate!

102 din aceste paturi sunt în Bucureşti. În ultima perioadă, inclusiv astăzi au avut loc discuţii cu colegii de la MS şi se lucrează cu mai multe spitale la creşterea capacităţii de paturi ATI.

Ministerul Apărării ne-a confirmat că de mâine Spitalul Ana Aslan ROL 2 va relua activitatea de Terapie Intensivă şi de mâine după masă vom avea acces la încă 12 paturi ATI, urmând să crească la 23 într-o scurtă perioadă.

Mai avem mai multe locaţii unde urmează să crească numărul de paturi ATI în următoarele zile prin detaşare de personal şi de echipamente medicale. Vorbim de Institutul Matei Balş, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Institutul Marius Nasta unde urmează să fie reinstalată unitatea mobilă de terapie intensivă care va fi utilizată ca ultim resort prin detaşare de personal”, a mai precizat şeful DSU.

Patriarhul Daniel : "Pandemia actuală a afectat în mod direct educaţia copiilor şi a tinerilor"

 


Cu ocazia noului an şcolar, patriarhul Daniel a adresat un mesaj de binecuvântare adresat elevilor, dascălilor şi părinţilor, subliniind rolul familiei, şcolii şi a Bisericii în educarea copiilor. "Arta educaţiei copiilor şi a tinerilor nu este o lucrare oarecare, ci ea este cea mai însemnată dintre arte", a afirmat capul Bisericii Ortodoxe Române în mesajul adresat atât românilor din ţară cât şi celor din diaspora.  

"Cu dragoste părintească, binecuvântăm pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români de pretutindeni, la începutul anului şcolar 2021-2022", transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În contextul restricţiilor pandemiei, marcate de distanţare şi stres, patriarhul Daniel a ţinut să amintească faptul că o "educaţie temeinică pentru viaţă include experienţe nemijlocite, trăite în cadrul unei comunităţi concrete şi mai puţin on-line". 

"Ne rugăm lui Dumnezeu să îi ocrotească pe elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români din România şi de pretutindeni, să le dăruiască sănătate şi mult ajutor, pace şi bucurie, pentru ca lucrarea lor să fie binecuvântare şi bucurie pentru Biserică, Familie şi Societate". 

Mesajul patriarhului Daniel la începerea anului şcolar 2021-2022 

"Cu dragoste părintească, binecuvântăm pe toţi elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români de pretutindeni, la începutul anului şcolar 2021-2022.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 An omagial al pastoraţiei românilor din afara României. Prin slujitorii ei, Biserica Ortodoxă Română îi sprijină şi încurajează pe credincioşii ortodocşi români din afara graniţelor ţării, înţelege bucuriile lor, dar şi greutăţile cu care aceştia se confruntă.

Prin evenimentele culturale şi acţiunile social-filantropice, organizate la nivelul Patriarhiei Române, se creează şi se consolidează legături spirituale între comunităţi româneşti din ţară şi cele din diaspora română. Astfel, în perioada 21 decembrie 2020 - 22 august 2021, în Patriarhia Română s-a desfăşurat Concursul Naţional Catehetic Biserica: familia românilor de pretutindeni, care s-a adresat copiilor din grupele catehetice parohiale din ţară şi din diaspora, înscrise în Programul Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor. Grupurile de cateheză participante au realizat şi au implementat miniproiecte având caracter cultural şi filantropic, adresate cu preponderenţă familiei.

Copiii şi tinerii au fost totdeauna binecuvântaţi de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Învăţătorul desăvârşit, Care i-a preţuit (cf. Matei 14, 21), i-a ajutat (cf. Luca 7, 11-15; 8, 41-56), i-a primit cu dragoste (cf. Matei 19, 13-15; Marcu 10, 13-16; Luca 18, 15-17) şi i-a ascultat cu atenţie (cf. Matei 19, 16-22). Urmând atitudinea lui Iisus, Biserica a înţeles că arta educaţiei copiilor şi a tinerilor nu este o lucrare oarecare, ci ea este cea mai însemnată dintre arte. În acest sens, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: "Nu există nici o altă artă mai mare decât aceasta... căci ce este egal cu faptul de a armoniza sufletul şi de a forma gândirea tânărului?" (Despre slava deşartă şi cum trebuie părinţii să-şi crească copiii).

Pandemia actuală a afectat în mod direct educaţia copiilor şi a tinerilor.

Studiile recente evidenţiază utilitatea, dar şi limitele educaţiei on-line: stres, oboseală mentală, manifestări depresive, pierderea motivaţiei, dificultăţi în gândire, în concentrare şi în luarea deciziilor. O educaţie temeinică pentru viaţă include experienţe nemijlocite, trăite în cadrul unei comunităţi concrete, începând din familie şi continuând în Şcoală, în viaţa Bisericii şi a societăţii.

În contextul tradiţiei româneşti şi europene, este cunoscut rolul determinant al Familiei şi al Bisericii în educarea copiilor şi a tinerilor de-a lungul timpului. Astăzi, când, sub influenţa unor ideologii secularizante, este diminuată contribuţia acestora în domeniul educaţiei, devine şi mai necesară cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a oferi copiilor şi tinerilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar.

Cu prilejul începutului anului şcolar 2021-2022, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ocrotească pe elevii, părinţii, învăţătorii şi profesorii români din România şi de pretutindeni, să le dăruiască sănătate şi mult ajutor, pace şi bucurie, pentru ca lucrarea lor să fie binecuvântare şi bucurie pentru Biserică, Familie şi Societate!"

Ambasadoarea Maria Zaharova desființează un fals care a fost promovat și în România de către Radu Tudor, prncipalul propagandist NATO

 

Ambasadoarea Maria Zaharova desființează un fals promovat de publicații americane și pro-atlantiste, o aberație care a apărut și în presa română pro-NATO

BUCUREȘTI, 8 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. În presa internațională arondată NATO și grupărilor războinice din SUA a apărut o ”dezvăluire” despre legături între liderul separatist catalan Carles Puigdemont și Moscova, inclusiv cu ”serviciile secrete rusești”.
Și în România a fost publicat de ”Security News”, un site în care apar articole nesemnate, fără indicarea clară a surselor, fără linkuri. Este și cazul articolului care abordează tema relațiilor lui Puigdemont cu Moscova.
De fapt, situația este tipică pentru un Fake News – și însăși publicația oficială a SRI, „Intelligence” încadrează clar cazul de față:
”De obicei fake news-urile nu sunt confirmate de alte surse cu excepția celor care fac parte din aceleași trusturi media. Lipsa numelui autorului unui articol și asumarea sa de către „redacție” este un indiciu de suspiciune rezonabilă”, scrie revista SRI într-o excelentă analiză, ”Știrile false – tipuri și stereotipuri”.


Să precizăm că articolul Fake este promovat de principalul propagandist NATO, Radu Tudor, ceea ce spune multe despre cine și de ce bagă bățul prin gard: NATO, pentru a-și justifica existența, și grupurile de interese din zona imperialismului militarist, pentru a justifica spolierea de bani a țărilor pe care „le apără”.
Dar, articolul a apărut la nivel internațional într-o publicație de mare tiraj, ”The New York Times”, ziar care s-a aflat la originea multor falsuri – inclusiv a unora folosite în invazia din Irak, bazată pe informații false distribuite prin mass media din SUA.
Articolul este analizat de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, o bună cunoscătoare a atacurilor de aceste fel la adresa Rusiei: ”O crimă împotriva jurnalismului onest ar fi ar putea fi numit acest ”articol”, mai mult decât o ”investigație jurnalistică”.
”Cu o surpriză nedisimulată, transformată în încântare, m-am familiarizat cu textul din New York Times despre presupusele contacte al angajaților fostului președinte al Cataloniei, Carles Puigdemont la Moscova și concluzii de anvergură ce rezultă din asta, sensul fiind tradițional: Rusia intervine”.


Zaharova a reacționat profesionist: în primul rând, împreună cu colegii săi, a făcut o ”verificare solidă a faptelor, paragraf cu paragraf” trecând prin această verificare fiecare detaliu înainte de a face un comentariu politic.
”Permiteți-mi să vă reamintesc că vorbim despre materialele unui anumit „raport de informații europene”, cu care reporterii „New York Times” au reușit să se familiarizeze”, scrie Zaharova, completând – ”Dar nu a fost necesară o muncă minuțioasă… s-a dovedit că toate acestea sunt cele mai stupide falsuri”.
Menționăm că și articolul din România are la bază același ”raport european de informații”, dar care nu este indicat, nominalizat clar, oferit vreun link activ.
”Conform raportului de informații, în Rusia, Alai (consilierul principal al fostului președinte catalan Carles Puigdemont, Josep Lewis Alay) și Dmitrenko (omul de afaceri rus Alexander Dmitrenko) s-au întâlnit cu mai mulți oficiali de informații străini actuali, precum și cu Oleg Vladimirovich Syromolotov, (…) care este acum responsabil pentru combaterea terorismului și ocupă funcția de ministru adjunct al afacerilor externe”.
De fapt, atrage atenția Zaharova, așa cum a fost conceput articolul, aceasta este ”piatra de temelie în întreaga construcție destinată a expunerii rușilor insidioși”.
”Îl întreb pe Oleg Vladimirovici Syromolotov: „Când a fost întâlnirea? În ce format?” - s-a dovedit că nu a existat nicio întâlnire nici la Moscova, nici în altă parte”, arată Zaharova, precizînd – ”Oleg Vladimirovici Syromolotov nu s-a întâlnit niciodată cu Josep Lewis Alai nici la Moscova, nici în străinătate, nu a menținut și nu menține contacte cu el”.
Profesionistă, Zaharova a verificat și dacă MAE a primit mesaje sau solicitări din partea ziarului care să vizeze confirmarea sau respingerea acestor informații.
Rezultatul verificării: ”Nu au existat cereri”.
Altfel spus – e vorba de ”o altă dovadă a unei provocări planificate”, pentru că, dacă i-ar fi interesat pe cei de la NYT să verifice, nu ar mai fi fost necesară dezmințirea de față.


Acum întrebarea este: cine a înscris New York Times? ”Numele autorilor acestui nepieritor articol Michael Schwirtz și Jose Bautista au fost înscrise cu litere de aur în istoria falsurilor mondiale”, scrie ironică Zaharova.
”New York Times, precum și toate celelalte medii care au retipărit această dezinformare, nu ar trebui să scrie doar o dezmințire - în plus, New York Times îmi datorează personal un dicționar de expresii idiomatice, deoarece nu tot ce am auzit de la Oleg Vladimirovici Syromolotov despre ziar îmi este familiar”, încheie Zaharova cu ironie, descriind enervarea diplomatului rus implicat pe nedrept de falsul presei americane.

Florin Cîţu i-a DEMIS pe cei 26 de secretari de stat USR-PLUS

 


Florin Cîţu i-a demis, miercuri seară, pe cei 26 de secretari de stat USR-PLUS. Premierul a dezvăluit ce l-a determinat să ia această decizie.

Premierul a explicat că a decis să-i demită pe cei 26 de secretari de stat USR-PLUS deoarece se teme că cei de la USR le-ar fi putut promite celor de la AUR că viteza campaniei de vaccinare va scădea.

„Eu nu vreau să ajungem la momentul în care USR, alături de AUR și de PSD, vine la vot la o moțiune împotriva PNL. După aceea discutăm altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fără secretarii de stat. Eu vă spun care e frica mea. În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD.

AUR este un partid antivaccinist. Eu nu stiu ce a primit la schimb AUR. Daca AUR a negociat ca aceasta campanie de vaccinare sa fie incetinită. Nu stim ce a cedat USR celor de la AUR. Nu pot să-mi asum riscul ca AUR, prin USR , sa ingreuneze campania de vaccinare. Niciodata nu voi risca sanatatea romanilor pentru că USR a negociat cu AUR si nu stiu ce le-a cerut”, a explicat premierul la Digi24.