1.19.2021

De Boboteaza pe stil vechi, Vladimir Putin a intrat în apă la -16 grade

 


Cu ocazia Epifaniei pe stil vechi, Vladimir Putin a intrat în apă la -16 grade. Acesta s-a scufundat de trei ori în apa înghețată.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut față temperaturilor reci de -16 grade și a intrat în apă de Epifanie, într-o piscină din afara Moscovei, potrivit unui videoclip și unor fotografii postate marți de presa de la Moscova. În filmare, liderul de 68 de ani este văzut ieșind dintr-o cabană, îmbrăcat cu o haină din piele de oaie, și, ulterior, intrând în apa dintr-o piscină unde gheața a fost spartă în formă de cruce. Acesta se scufundă de trei ori, iar apoi iese din apă.



Sărbătorită pe 19 ianuarie, Epifania comemorează botezul lui Isus în râul Iordan. De Bobotează, apa este considerată sfântă și mulți oameni din Rusia și Europa de Est fac baie în apele înghețate, ca semn al credinței lor creștin-ortodoxe, informează CNN.




sursa:https://www.dcnews.ro/de-boboteaza-pe-stil-vechi-vladimir-putin-a-intrat-in-apa-la-16-grade-foto-video_796621.html

Boc, și-n căruță, și-n teleguță

 


Prima reacție a lui Emil Boc în războiul din interiorul PNL. Boc a declarat că până la un punct exprimarea unor puncte de vedere în cadrul PNL e firească, dar continuarea acestei practici este păguboasă. Declarația a fost făcută în contextul în care lideri ai formațiunii au cerut demisia lui Ludovic Orban.

„PNL e un partid viu, dinamic și până la un punct acest lucru e firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate acum în exterior și eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească, păguboasă”, a declarat marți Boc.

Acesta crede că dezbaterile trebuie să rămână acum în interiorul partidului până la congresul PNL din acest an.

„Dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid, vom avea un congres care va fi organizat potrivit statului, sper să fie o competiție între programe politice și nu între persoane, pentru că PNL de programe politice are nevoie, care să fie susținute de persoane credibile. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, și de Ludovic Orban, și de Robert Sighiartău, de toți avem nevoie pentru că toți formăm o echipă, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia, după programul și proiectul politic pe care îl susține”, a mai spus Boc, care a precizat că nu are nicio funcție și nu dorește nicio funcție în PNL.

Reacția a venit după atacurile lui Rareș Bogdan și Robert Sighiartău la adresa lui Ludovic Orban.

sursa:https://www.cotidianul.ro/boc-si-n-caruta-si-n-teleguta/

„Vom arăta românilor că există bani suficienţi”

 


Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni că social-democraţii au finalizat varianta proprie  a proiectului de buget pe anul acesta şi o vor prezenta în următoarea perioadă.

„Am finalizat proiectul nostru de buget pe anul 2021, o să îl prezentăm în următoarea perioadă, este şi sustenabil. Va merge şi pe consum şi pe investiţii în mare parte. Vom arăta românilor că există bani suficienţi să mărim şi pensiile şi alocaţiile, cu o stopare masivă a furtului de bani publici, ceea ce se întâmplă de un an. Şi vom demonstra că nu este nevoie în plină criză economică să vindem societăţile româneşti, activele lor se ridică la aproximativ – să ştie toţi românii despre ce vorbim, de jaful care va urma – vorbim de aproximativ 10 miliarde de euro. Aici sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Bucureşti, CEC. Vor să vândă acţiunile. Franţa, Germania, foarte multe state, mi se pare şi Polonia, Ungaria nu mai spun, au blocat vânzarea de acţiuni prin lege. Mai mult, Germania a dat posibilitatea guvernului de a cumpăra dacă este un brand naţional şi intră în faliment de a-l cumpăra statul”, a spus Ciolacu la TVR 1.

El a adăugat că premierul Florin Cîţu vrea să vândă aceste companii „pentru că am ajuns la o datorie publică de 47%”, iar PSD se va împotrivi.

„Aceste companii au profit de un miliard de euro iar premierul le vinde pentru că nu are bani”, a susţinut Ciolacu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/bugetul-paralel-al-psd-finalizat-vom-arata-romanilor-ca-exista-bani-suficienti/

CCR discută sesizările AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

 


Curtea Constituţională a României discută, marţi, sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Florin Cîţu. 

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, declara pe 23 decembrie anul trecut, în plenul reunit al Parlamentului, că grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Florin Cîţu.

'Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Însă văd că în sală au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental. I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme, potrivit Agerpres.

Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru - Guvernului: Cădere uşoară', a spus senatorul AUR. 


sursa:https://www.dcnews.ro/ccr-discuta-sesizarile-aur-privind-investirea-guvernului-citu_796463.html