12.15.2021

Topul anual negativ al politicienilor : cine a fost cel mai slab politician român în 2021

 


Ca în fiecare an, jurnaliștii Sputnik prezintă cele mai importante personalități din lumea politicii românești care s-au remarcat prin activitatea și curajul lor pe parcursul acestui an

Locul I - Florin Cîțu

Pe locul I la topul negativ al personalităților se numără Florin Cîțu, cel care, după ce a câștigat forțat alegerile din PNL, a pierdut funcția de premier, iar pentru a menține PNL la guvernare a fost obligat să cedeze cele mai importante ministere PSD-ului, în timp ce funcția de prim-ministru i-a revenit unei persoane care nu are legături profunde cu partidul, și anume Nicolae Ciucă.

Succesul ”echipei câștigătoare” a lui Florin Cîțu a fost fulminant : nu doar că a pierdut Palatul Victoria și a fost obligat să coabiteze cu pesediștii pe care se lăuda că nici prizonieri nu vrea să îi ia, dar a și pierdut o bună bucată din PNL care a ales să plece din partid și să îl urmeze pe Ludovic Orban în opoziție, cu planul de a face un alt partid care să rupă din voturile PNL.

Locul II – Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a pierdut totul în efortul său disperat de a deveni președintele României în 2024. Ca să devină șeful USR, el a trebuit să renunțe la șefia grupului Renew din Parlamentul European, unde, pentru că făcea jocurile președintelui Emmanuel Macron, avea o oarecare relevanță pe plan european.

Apoi, încropeala de Guvern făcută de Cioloș ca premier desemnat a suferit o înfrângere totală în Parlament, având doar 88 de voturi pentru, cel mai mic scor posibil, și doar 184 împotrivă, pentru că cei mai mulți parlamentari nu s-au obosit nici măcar să se prezinte ca să voteze contra.

Apoi, Cioloș nu a fost în stare să intre înapoi la guvernare în Guvernul Ciucă, PSD luând locul USR în coaliția cu PNL, iar ulterior Cioloș a devenit irelevant în opoziție, ceea ce îi taie orice șansă la prezidențialele din 2024.

Locul III – Klaus Iohannis

Președintele României a ajuns într-o fundătură totală după căderea Guvernului Cîțu, după ce l-a susținut pe Florin Cîțu cu orice preț să ajungă și președintele PNL doar ca să piardă guvernarea într-un timp record.

Din acel moment, Iohannis nu mai avea decât o șansă dacă voia să evite suspendarea: să invite ”Ciuma Roșie” la guvernare, ceea ce i-a adus oprobiul public al susținătorilor săi cei mai înfocați, dintre care unii i-au dat înapoi și decorațiile, alții și-au rupt cărțile pe care i le dedicaseră președintelui. Iohannis a ajuns la un minim istoric în încrederea populației și este obligat acum să coabiteze alături de un PSD pe care îl voia șters din cartea de istorie a României, ceea ce este cea mai mare înfrângere a sa de când este președinte.

De altfel, unii analiști spun că Iohannis a fost obligat să cedeze în fața PSD-ului și din cauză că la guvernare în Germania a venit un cancelar social-democrat, dar faptul că a fost obligat dintr-o parte sau din toate direcțiile să pupe unde a scuipat îl plasează pe Iohannis în topul negativ al politicienilor.

Valoarea punctului de pensie se majorează. De ce e nevoie să crească pensiile în România

 


Guvernul a aprobat, miercuri, două ordonanţe care implementează o mare parte din pachetul social promis în Programul de Guvernare, măsuri ce vizează majorarea pensiilor.

„Am spus că am trasat un jalon de 1.200 de lei și toți în comunicarea publică spuneam că partea de jos a pensiilor trebuie sprijinită. A fost majorată pensia minimă. Cei care au pensia minimă 1.000 de lei o să aibă 1.200 de lei. Se face gradual calculul și se implementează această măsură. Acest Guvern și-a dorit și a găsit o metodă ce nu se putea realiza constituțional, prin diferențe la pensie.

Am spus de la început. Am justificat de ce acest pachet social pentru PSD a reprezentat o linie roșie, prin punerea lui pe repede înainte, să facem un scut în jurul celor mai vulnerabile persoane în România”, a spus Marius Budăi.

„Astăzi (miercuri, n.r.), în şedinţa de Guvern, au fost aprobate şi cele două ordonanţe care, practic, implementează o mare parte din pachetul social promis în programul de Guvernare – şi urmează o a treia ordonanţă care este acum pe traseul de avizare inter-ministerial. Prima ordonanţă se referă la alocaţia de stat pentru copii şi instituirea celei de-a 13 indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi. Este o ordonanţă comună, Ministerul Muncii – Ministerul Familiei, astfel încât, începând cu data de 1 ianuarie 2022, alocaţiile de stat pentru copii se majorează pentru cei cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani, dar şi 2 ani -18 ani, copii cu dizabilităţi, alocaţia se majorează la 600 lei, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, alocaţia se majorează la valoarea de 243 lei şi, bineînţeles, ultima măsură din acestă ordonanţă, instituirea celei de-a 13 indemnizaţii pentru pentru persoanele cu dizabilităţi”, a menţionat ministrul Muncii, conform Agerpres.

De asemenea, Ministrul Muncii a afirmat că o altă ordonanţă „extrem de importantă” este cea privind sistemul public de pensii, prin care pensia minimă se majorează cu 25%, de la 800 de lei ajunge la valoarea de 1.000 lei, iar valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.442 lei la 1.586 lei, „şi anume acel procent de 10% negociat la formarea coaliţiei politice care susţine acest Guvern”.

Florin Roman şi-a dat demisia

 


Florin Roman, ministrul Digitalizării, a anunțat că și-a dat demisia, pe fondul acuzațiilor de plagiat.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!

Premierul Nicolae Ciucă a cerut public ministrului Florin Roman clarificarea situației sale, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Informațiile că nu este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, „se înscriu în aceeași categorie”, adaugă el.

„Este cunoscută deja poziția premierului în această situație. Domnia sa a cerut public dlui ministru Roman clarificarea situației domniei sale. Evident, elementele de azi se înscriu în aceeași categorie. Ca atare, este așteptat dl. ministru să ofere aceste clarificări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, conform Ştiripesurse.

Florin Roman și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la ”Universitatea Babeș-Bolyai”, din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susține că s-a căutat în arhive și nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul.

„Domnul Florin Roman a urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul Colegiului universitar din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia. În anul 1996 a susținut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe economice și, în urma susținerii examenului, i s-a eliberat o diplomă de absolvire și nu o diplomă de licență.  Examenul de absolvire se susține la finalizarea învățământului universitar de scurtă durată organizat în colegiile universitare, iar examenul de licență se susține la finalizarea învățământului universitar de lungă durată”, este răspunsul oferit de UBB, la solicitarea jurnaliștilor de la Libertatea.

Ursula von der Leyen : ”Omicron va fi dominantă în Europa, până în ianuarie. Să creştem numărul vaccinaţilor cât mai repede posibil”

 


Noua variantă Omicron a noului coronavrus ar putea deveni dominantă în infecţiile Covid-19 în Europa - până în ianuarie, a avertizat miercuri preşedinta Comisiei Europene.

Având în vedere creşterea rapidă a cazurilor, ”ştiinţa ne spune să ne aşteptăm ca Omicron să fie noua variantă dominantă în Europa până la jumătatea lui ianuarie”, a anunţat, în Parlamentul European (PE), la Strasbourg, Ursula von der Leyen.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că varianta Omicron se răspândeşte ”într-un ritm pe care nu l-am mai văzut la vreo altă variantă” şi a îndemnat la folosirea tuturor instrumentelor anticovid în vederea evitării ca sistemele de sănătate europene să fie copleşite rapid, odată cu apropierea sărbătorilor de la sfârşitul anului.

”Însă în cursul anului care a trecut, noi am muncit din greu şi am împlinit multe lucruri. Iar de aceea Europa se află acum într-o poziţie mai bună pentru a lupta împotriva virusului” SARS-CoV-2, a subliniat preşedinta CE cu o zi înaintea unui summit al liderilor europeni, la Bruxelles.

”În primul rând, avem destule doze de vaccin (anticovid) pentru fecare european, acum”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Ea reiterează că 66,6% din populaţia UE a fost vaccinată complet împotriva covid-19 şi că, pentru moment, vaccinarea cu un ”booster” ”este cea mai bună protecţie împotriva noii variante”. ”Lucrul cel mai bun acum este să creştem numărul persoanelor vaccinate în Europa cât mai rapid posibil”, pentru că ”preţul pe care-l vom plăti pentru că oamenii nu sunt vaccinaţi va continua să crească”, iar sărbătorile de Crăciun vor fi umbrite din nou de epidemie, prin închiderea şcolilor şi activităţilor, insistă preşedinta Comisiei.

În acelaşi timp, miercuri, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, Adrian Marinescu, a anunţat că au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului, fiind vorba despre două femei, care au forme uşoare de boală, fiind vaccinate complet. Ca urmare, numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România ajunge la zece.

D-na Von ”Fofyrlika”, SE TEME CĂ VA RĂMÂNE CU ”DOZELE„ NEVÂNDUTE ?😀

Care ”știință” i-a spus ? Nu cumva ”Big Pharma”, de unde le-a cumpărat ?😀