10.11.2017

ATENȚIE LA OREZUL DIN PLASTIC !





OREZ FALS, FABRICAT DIN PLASTIC

S-a descoperit că în unele țări precum China, Vietnam, Indonezia, India, Singapore se vinde în magazine orez fals, fabricat din plastic.

China produce milioane de tone de orez sintetic, care poate provoca grave probleme de sănătate. Este foarte profitabilă vânzarea acestui tip de orez, care se găsește pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

Un jurnalist sub acoperire, de la Blue Ocean Network, un canal englezesc popular din China, a dezvăluit că orezul vândut sub marca celebră ”Wuchang” este în mare parte contrafăcut, scrie simpleorganiclife.org.

În fiecare pachet, o cantitate mică de orez real este amestecat cu orezul fals, peste care se pulverizează o aromă care imită mirosul de orez. Produsul este apoi ambalat și transportat pretutindeni în China. Jurnalistul a descoperit că, din cele 10 milioane de tone de orez Wuchang produs în fiecare an, aproximativ 9 milioane nu este orez real.


Ceea ce este și mai revoltător, s-a descoperit că dacă se consumă trei boluri cu acest orez echivalează cu consumul unei pungi întregi de plastic, ceea ce este extrem de periculos pentru sănătate și dăunător pentru sistemul digestiv. Ar putea provoca chiar moartea.

E un lucru îngrijorător mai ales dacă ne gândim că cetățeanul chinez obișnuit consumă o jumătate de livră de orez pe zi. Vânzarea orezului fals este foarte profitabilă, relatează Korean Times, iar produsul se află pe rafturile magazinelor din întreaga lume.

A fost depusă la Parlamentul European o propunere de rezoluție pentru blocarea comerțului cu orez din plastic provenind din China cu scopul de a fi protejată sănătatea consumatorilor europeni, potrivit monitorulvn.ro.

Orezul sintetic din China a cauzat deja probleme grave de sănătate în China, Indonezia, Singapore, Filipine, India și Vietnam. Orezul din plastic importat din China a fost depistat și în Europa.

China este cel mai mare producator de orez din lume: peste 200 milioane de tone anual. O mare parte din aceasta cantitate este vanduta magazinelor din toata lumea. Pe langa faptul ca orezul este crescut cu chimicale si pesticide, un reportaj realizat de “The Korea Times” afirmă ca orezul produs in china este artificial si fabricat din plastic.

Producatorii fabrică orezul amestecand amidon de cartofi cu plastic care este mai apoi transformat in nuclee de orez băgate intr-un abur cu aromă de orez. Dupa ce au investigat acest caz, doctorii ne avertizează că 3 portii de orez fals contin mai mult plastic decat o punga mică de plastic.

Iata cum poti identifica orezul care contine plastic :

1. Toarnă o lingura de orez proaspat in apa rece. Daca orezul ramane la suprafata este facut din plastic.

2. Dă foc la cateva boabe de orez. Dacă ard si miros a plastic arunca-l imediat.

3. Aceasta este probabil cea mai buna metoda de a detecta orezul din plastic. Toarnă o mână de orez intr-un recipient si lasa-l intr-un loc cald timp de 2 zile. Daca orezul este mucegait dupa aceea, înseamna ca este organic.


EU ZIC SĂ CONSUMAȚI  OREZ  BRUN NATURAL, CHIAR ȘI CU COAJĂ... ESTE MAI SCUMP DAR NU CAUZEAZĂ ORGANISMULUI


sursa: https://lyla.ro; http://m.doctorulzilei.ro