4.12.2021

ȘTIRI NOI la NTD-România

 

BOMBA ZILEI : Ludovic Orban NU EXCLUDE ca PNL să voteze moțiunea PSD la adresa lui Vlad Voiculescu

 


Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat astăzi că liberalii vor discuta în partid pentru a vedea dacă vor vota sau nu moțiunea simplă pe care PSD vrea să o depună la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

"Astăzi mi s-a comunicat că PSD s-a sucit și nu mai depune moțiune împotriva ministrului Muncii, ci depune o nouă moțiune la adresa  ministrului Sănătății", a declarat Orban. Întrebat dacă PNL va vota moțiunea, Orban nu a spus nu, ci a declarat că "Vom lua o decizie legat de acest subiect".

Ameninţarea pentru UE şi cetăţenii săi nu a fost niciodată atât de mare

 


Criminalitatea organizată se extinde în toate zonele Uniunii Europene, iar ameninţarea pentru UE şi cetăţenii săi nu a fost niciodată atât de mare, indică un raport al organizaţiei europene de poliţie Europol, dat luni publicităţii la Lisabona, transmite dpa potrivit Agerpres.

Raportul relevă că există un mare pericol ca infractorii să exploateze, de asemenea, pandemia de COVID-19 şi efectele sale economice şi sociale pe termen lung. Acestea ar putea fi ''condiţii ideale'' pentru infractori pentru a viza cetăţeni, companii şi entităţi publice.

Pe baza a mii de cazuri şi informaţii de la anchetatori şi servicii de securitate de pe teritoriul Uniunii Europene, experţii Europol au realizat o analiză cuprinzătoare.

Una dintre concluziile raportului este aceea că 70% din bandele şi reţelele infracţionale sunt active în cel puţin trei state membre UE. Cel puţin 40% dintre bandele infracţionale sunt implicate în traficul de droguri, de departe cea mai răspândită activitate infracţională în UE.

Studiul arată în mod clar un grad ridicat de organizare a bandelor infracţionale şi modul strâns în care lumea interlopă se împleteşte cu aspectele legale ale vieţii.

Bandele infracţionale sunt organizate aidoma companiilor, cu diferite niveluri de management. Peste 80% din reţelele infracţionale au folosit structuri de afaceri legale şi cel puţin 60% dintre bande au utilizat mita ca mijloc de a-şi continua afacerile.

Spălarea banilor a fost organizată în mod profesionist şi a fost creat un sistem financiar interlop, menţionează raportul, care adaugă că bandele infracţionale vor profita de toate posibilităţile pentru a submina economiile europene.


sursa:https://www.stiripesurse.ro/raport-europol---amenintarea-pentru-ue-si-cetatenii-sai-nu-a-fost-niciodata-atat-de-mare_1736070.htm

Numărul de infectări, redus brusc din teste

 


OARE CU CÂT SUNT PLĂTIȚI ĂȘTIA CARE FAC ASTFEL DE STATISTICI, CARE NU FOLOSESC LA NIMIC ? SE PARE CĂ ÎN ROMÂNIA EXISTĂ DOAR O BOALĂ COVIDUL, ÎN REST TOATE BOLILE AU FOST VINDECATE, RASE, TUNSE ȘI FREZATE 

În România au fost diagnosticate 2.323 de persoane cu COVID_19 de duminică până luni, iar 113 români au murit. Un număr de 1.529 de persoane sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Până luni, în România au fost confirmate 1.008.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar dintre ele, 910.298 au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.323 cazuri noi de COVID – 19.

Până luni, 25.248 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De duminică, de la ora 10.00 până luni, la ora 10.00 au fost raportate 113 decese, dintre care 63 la bărbați și 50 la femei. Toți erau pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, cinci decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 36 decese la categoria de peste 80 de ani.

107 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, cinci pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În spitalele COVID din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.845. Dintre acestea, 1.529 sunt internate la ATI.

Până luni, 12 aprilie, la nivel național, au fost prelucrate 6.985.435 de teste RT-PCR și 715.066 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.152 de teste RT-PCR (5.154 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.998 la cerere) și 5.441 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 61.619 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 16.275 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.247 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 122 de persoane.

sursa:https://www.cotidianul.ro/numarul-de-infectari-redus-brusc-din-teste/

Până în pânzele albe cu Voiculescu - Care-i mincinosul, Cîțu sau Barna sau amândoi ?

 


Vlad Voiculescu va continua să fie ministrul Sănătății, a anunțat liderul USR, Dan Barna, după şedinţa coaliţiei.

„Coaliția merge mai departe. Coaliția e asumată pe reformele din programul de guvernare”, spune Dan Barna.

El precizează că există o susținere la nivelul actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Vlad continuă la Ministerul Sănătății. Nu a fost niciun moment în discuție, în coaliție, să fie demis sau să se retragă”, conchide Barna.

sursa:https://www.cotidianul.ro/pana-in-panzele-albe-cu-voicules

Ce se întâmplă dacă ții alimentele în folie de aluminiu. Nu mai face asta niciodată

 


Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, a dezvăluit că "toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism. Trebuie să ne ocupăm de ceea ce avem pe dinăuntru. Toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism. Aceste organe interne adesea suferă ca urmare a poluării :  poluarea electromagnetică, chimică, insecticidă, fungicidă".

Alimentele nu trebuie păstrate în folie de aluminiu. Motivul e incredibil ! 

Medicul spune că alimentele nu ar trebui păstrate în folie de aluminiu deoarece acestea vor prelua astfel de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim într-o zi, în mod normal.

"În ultimii 100 de ani am industrializat forțat planeta și am intoxicat-o cu metale grele. De la peștele din oceane până la alimentele BIO din supermarket, toate conțin metale grele: mercur, plumb, cadmiu, aluminiu. Dacă păstrăm alimentele în frigider în folie de aluminiu, în 24 de ore alimentele vor prelua din folie de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim în mod normal într-o zi", a explicat prof. Ioan Nedelcu, pentru CSID.

Aluminiul, efecte toxice în organism

"Efectele se fac simțite: oboseală cronică, scăderea capacității de concentrare, nervozitate, depresie, boli inflamatorii cronice cu mecanism autoimun, alergii.

Metalele acționează fie toxic, fie prin stimularea autoimunității, cu generarea de suferințe cronice. Orice boală internă are inflamație cronică", a completat el.

sursa:https://www.dcnews.ro/ce-se-intampla-daca-tii-alimentele-in-folie-de-aluminiu-nu-mai-face-asta-niciodata_813761.html

Mineri în greva foamei în fața Guvernului. Lider sindical : Pur și simplu ne aruncă în stradă

 


Mai mulți mineri au intrat din această dimineață în greva foamei în fața Guvernului. Ei spun că de două săptămâni se tergiversează un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare. 

Șapte mineri din cadrul Compleului Energetic Oltenia protestează de astăzi în București, relatează Antena 3. Minerii intră în greva foamei până când cineva îi va asculta iar revendicările sunt îndeplinite. 

Oamenii sunt nemulțumiți de lipsa de reacție din partea guvernanților față de reducerea vârstei de pensionare de la 65 la 55 de ani. 

”Am venit într-un număr mai mic pentru a atrage atenția Guvernului că avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea vârstei de pensionare. Compania noastră, Complexul Energetic Oltenia, se află într-un proces de restructurare. Sunt niște directive europene prin care se pot obține fonduri pentru reducerea vârstei de pensionare. Noi dorim trecerea în grupă specială de la vârsta standard, dar numai a angajaților care lucrează în producție. La noi situația este foarte grea, nu există investiții, etc. (...) Am venit pentru că acest proiect al nostru se tergiversează pentru că doi parlamentari de Gorj nu doresc reducerea vârstei de pensionare. Vor ca noi să rămânem forță de muncă ieftină pentru firmele lor. Sunt oameni care au boli de inimă, au stenturi pe la inimă, la vârsta de 55 de ani. Parlamentarii spun că impactul financiar este foarte mare, dar este o directivă europeană care spune că unitățile miniere care se află într-un program de restructurare pot beneficia imediat de un ajutor de stat pentru reducerea vârstei de pensionare și alte facilități. În Polonia, minerii când sunt restructurați li se dă 26.000 de euro, li se acordă alte facilități să găsească alt loc de muncă. La noi pur și simplu ne aruncă în stradă. Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri”, a declarat Nicu Bunoaică, lider sindical. 

sursa:https://www.dcnews.ro/mineri-in-greva-foamei-in-fata-guvernului--lider-sindical--pur-si-simplu-ne-arunca-in-strada_813748.html

Cercetare Avangarde : Principalele partide din Coaliţe scad. O singură formaţiune din Parlament trece de 30%

 


Partidele din Coaliţie se erodează la guvernare iar Opoziţia acumulează procente fără să facă aproape nimic, reiese dintr-o cercetare sociologică realizată de Avangarde şi prezentată, duminică, la Punctul de întâlnire.

Cercetarea acoperă perioada care a trecut din septembrie 2020 până în martie anul curent.

Cercetare Avangarde: Creşte numărul românilor îngrijoraţi de direcţia în care merge ţara

În acest interval, a crescut numărul românilor care cred că ţara merge într-o direcție greșită.

Din noiembrie şi până în martie, creștere este de 6 procente, conform datelor de mai jos.

Astfel, românii considerau că țara se îndreaptă în direcția greșită în proporție de:

73% în noiembrie 2020

69% în decembrie 2020

73% în ianuarie 2021

79% în martie 2021

Scorurile principalelor partide din Coaliţie, PNL şi USRPLUS şi scorul principalului partid din opoziţie, PSD, au cunoscut următoarea evoluţie:

Lună/Partid Septembrie 2020 Ianuarie 2021 Martie 2021

PNL  25,18% 24%   24%

USR 15,37% 16%   15%

PSD         28,90% 34%   34%

Marius Pieleanu: Guvern de uniune naţională, doar dacă vor Iohannis şi PSD

"Cât timp președintele va dori un "guvernul său" al său, mă îndoiesc că va fi posibil un guvern de uniune națională, măcar pe un proiect foarte clar, de depășire a crizei sanitare şi, după aceea eventual, alegeri anticipate. Depinde foarte mult de poziția PSD.

După cum știți, e suficient ca PSD să stea în opoziție și crește de la o lună la alta fără să i se impună să facă ceva. N-are multe instrumente la îndemână, cu excepția moțiunilor de cenzură.

Cred că ar fi destul de riscant, ar pierde punctele acumulate ușor dacă ar intra într-un guvern de uniune națională", a comentat sociologul Marius Pieleanu la Punctul de întâlnire.

La rândul său, Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a comentat că președintele Iohannis a reuşit să aibă atât "guvernul său" cât şi opoziția sa și că poziția PSD nu e alta decât "culcat!", cu excepţia cazului în care "generalul Pahonţu trimite un mesaj de la președinte" acestei formațiuni.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/punctul-de-intalnire/avangarde-partide-coalitie-pnl-usr-psd-598358.html

Diana Şoşoacă a mers la Cluj să protesteze alături de Gheorge Funar împotriva restricţiilor

 


Diana Şoşoacă, senator, a participat duminică, la Cluj, la un protest împotriva restricțiilor din pandemie.

La Cluj, Şoşoacă a lansat atacuri la adresa președintelui Iohannis, a secretarului de stat Raed Arafat și a ministrului Vlad Voiculescu.

Protestatarii au strigat "Libertate", "Jos Arafat" și "Jos Masca". Protestul, care a fost autorizat, a avut loc în fața Monumentului Memorandiștilor, notează clujpolitic.ro

"Ce vreau să vă spun: indiferent ce se întâmplă, nu vă pierdeți simțul umorului, nu vă pierdeți dorința de viață. Am trecut şi peste holere, şi peste hahalere...Ce se întâmplă acum este pasul către privatizarea sistemului de sănătate.

Vor da pe trei lei și pe șpăgi imense cele mai performante și mai bine dotate spitale de stat, asta face acum Voiculescu", a acuzat Şoşoacă.

Ea a fost aplaudată de cele câteva zeci de participanți prezenți la protest care, în majoritatea lor, nu purtau mască. Alături de senatoare a stat fostul primar Gheorghe Funar.

La final, Șoșoacă a spus rugăciunea „Tatăl Nostru” la microfon alături de cei prezenți şi, ulterior, s-a îmbrățișat cu participanții şi a dat autografe.


sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/locale/diana-sosoaca-gheorghe-funar-cluj-proteste-restrictii-598359.html

Statele Unite avertizează Rusia şi China, dn cauza crizelor din Ucraina şi Taiwan

 


Administraţia Joseph Biden a avertizat, duminică, Rusia şi China că vor apărea riscuri majore dacă vor exista intervenţii militare în Ucraina, respectiv în Taiwan, informează site-ul Politico.com preluat de Mediafax.

"Exact în momentul în care vorbim acum, vă pot spune că am preocupări reale referitoare la acţiunile Rusiei în apropierea frontierelor Ucrainei. Există mai multe forţe militare ruse mobilizate în apropierea frontierelor Ucrainei decât s-a mai întâmplat până acum începând din 2014, când a invadat Rusia prima dată. De aceea, suntem în contact strâns, în strânsă coordonare cu aliaţii şi partenerii noştri din Europa", a afirmat duminică Antony Blinken, secretarul de Stat american, într-un interviu acordat postului NBC News.

"Preşedintele Joseph Biden a fost foarte clar din acest punct de vedere: dacă Rusia acţionează iraţional sau agresiv, vor fi costuri, vor fi consecinţe", a atras atenţia Antony Blinken.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra riscurilor izbucnirii unui război de amploare în Ucraina, iar, în contextul amplificării tensiunilor, Statele Unite intenţionează să trimită două nave militare în Marea Neagră.

Secretarul de Stat american a lansat un avertisment dur şi la adresa Chinei, în contextul tensiunilor din Taiwan. "Noi avem un angajament faţă de Taiwan, în cadrul Acordului privind Relaţiile cu Taiwanul, un angajament bilateral care există de mulţi ani, pentru a ne asigura că Taiwanul are abilitatea de a se apăra şi pentru a menţine pacea şi securitatea în vestul Pacificului. Noi menţinem aceste angajamente. Şi vă pot spune că ar fi o greşeală gravă să încerce cineva modificarea actualei situaţii", a subliniat Antony Blinken.

Statele Unite au trimis, miercuri, un distrugător în Strâmtoarea Taiwan, iar China a anunţat că a monitorizat atent manevrele navei americane. Armata chineză efectuează manevre navale şi aeriene la vest şi la est de coastele Taiwanului, în contextul amplificării tensiunilor în jurul teritoriului separatist susţinut de Statele Unite.

Administraţia Joseph Biden este îngrijorată că Beijingul ar putea recurge la preluarea controlului asupra Taiwanului, în contextul în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, pare din ce în ce mai dispus să asume riscuri pentru a lăsa o moştenire politică importantă. "China pare să se îndrepte de la o perioadă în care s-a mulţumit cu statutul Taiwanului spre o perioadă în care liderii chinezi sunt din ce în ce mai nerăbdători şi mai pregătiţi să testeze limitele şi să cocheteze cu ideea unificării", a afirmat recent un oficial de rang înalt de la Washington, citat de cotidianul Financial Times.

Oficialul american a subliniat că Administraţia Joseph Biden a ajuns la această concluzie după analizarea comportamentului Chinei din ultimele două luni. "În contextul în care ne pregătim pentru o perioadă în care Xi Jinping probabil va intra în al treilea mandat, există preocupări că percepe progresele semnificative în privinţa Taiwanului ca fiind importante pentru legitimitatea şi moştenirea sa politică. Pare a fi pregătit să asume mai multe riscuri", a subliniat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

sursa:https://www.dcnews.ro/statele-unite-avertizeaza-rusia-si-china-dn-cauza-crizelor-crizelor-din-ucraina-si-taiwan_813734.html

REMANIEREA lui Voiculescu ”se anunță, nu se discută”

 


ȘI CÂND AI DE GÂND S-O ANUNȚI, la ”PAȘTELE CAILOR” ?

Premierul Florin Cîțu a anunțat strategia în cazul lui Vlad Voiculescu, a cărui demisie a fost cerută și de liberali, nu numai de opoziție, presă și societatea civilă

Una dintre cele mai importante solicitări ale premierului Cîțu a fost ignorată de ministrul Vlad Voiculescu – și anume aceea de a susține, săptămânal, conferințe de presă în care să prezinte situaţia actualizată privind pandemia, inclusiv măsuri cu posibil impact la populație- cum a fost cazul de spitalul „Foișor”.

Premierul a răbufnit după secvențele de la Foișor și după reacția lui Vlad Voiculescu, care a încercat să arunce responsabilitatea sau vina pe  spital, pe Primăria Capitalei, pe ASSMB, pe adversari politici şi pe mass media !

Florin Cîțu a reacționat dur: ”Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii”.

”Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîțu.

În acest context, întrebat azi în conferința de presă despre remanierea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus ferm:

”Remanierea sau orice decizie despre vreun ministru din cabinetul acesta e luată doar de premier - iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța!”.

Mi mult, la întrebarea cine ar trebui să facă un pas în spate în urma scandalului de la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a aruncat o veritabilă provocare, atât pentru Voiculescu, cât și pentru Arafat:

”Este vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”, a spus Cîțu, continuând cu altă săgeată: ”Este normal să intervină prim-ministrul să vorbească și cu primarul Bucureștiului, și cu manageri de spitale?!”.

În concluzie, este foarte posibil ca în seara asta sau mâine să avem prima demisie/demitere din guvernul Cîțu.

Cât despre ruperea Coaliției, fractura PNL – USR este vizibilă cu ochiul liber, nu mai e nevoie de radiografie... la spitalul Foișor.

sursa:https://m.ro.sputnik.md/politics/20210411/34343131/citu-remanierea-lui-Voiculescu-se-anun-nu-se-discut.html