12.07.2020

DONALD TRUMP ESTE PREȘEDINTELE STATELOR UNITE ALE AMERICII, pentru UMĂTORII 4 ANI

 


Amănunte mai multe aflați aici: https://twitter.com/realdonaldtrump

DONALD TRUMP și-a anunțat VICTORIA ÎN URMA ALEGERILOR DIN 3 NOIEMBRIE 2020

 


DREPTATEA A ÎNVINS ! DONALD TRUMP ESTE PREȘEDINTELE S.U.A.

Mai multe amănunte puteți afla pe Twitter : Donald J.Trump https://twitter.com/realdonaldtrump

Ludovic Orban și-a depus mandatul !

 



Premierul Ludovic Orban a anunțat că și-a depus mandatul în urma alegerilor din 6 decembrie.

Orban a precizat că nu se cramponează de funția de premier și că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern format din partidele de centru dreapta care susține orientrea euro-atlantică a României și care să fructifice oportunitățile României.

El a adăugat că își încheie mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. ”Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite”, și-a făcut Orban bilanțul pe scurt.

Pe 6 decembrie, românii au decis componența viitorului Parlament, a adăugat Orban, care a spus că obiectivul său este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

După demisia premierului, Guvernul va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României, a precizat Orban, care și-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va avea capacitatea de a da premierul și de a forma coloana verticală a viitorului guvern.


Iohannis, făcut praf de Europa pentru abuzuri !

 



România, făcută de rușine de președintele Iohannis, a cărui atitudine din campania alegerilor este considerată ”o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor țărilor OSCE”

O veste zguduie liniștea Palatului Cotroceni – și dă o lovitură teribilă președintelui ”pro-european” Iohannis: misiunea OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare din România a criticat dur implicarea preşedintelui în campanie, de partea PNL, sancționând abuzurile acestuia !

Informația este transmisă de Europa FM care redă fragmentul în care Marianne Mikko, reprezentant OSCE,  declarat că ”este o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamantelor pe care ţările membre OSCE şi le-au luat, pentru a nu amesteca funcţiile şi instituţiile statului în lupta politică”.

De asemenea, experţii OSCE au remarcat şi avantajul clar pe care președintele la oferit PNL, folosind conferinţele de presă ale președinției - conferinţe transmise în direct de posturile de televiziune.

”Președintele și-a exprimat clar, în mod frecvent, preferințele sale politice în intervențiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor”, a spus Mikko. Subliniind că ”Aceste intervenții au dus la o estompare din ce în ce mai mare a liniei de demarcație dintre prerogativele sale oficiale și campania electorală”.

Reprezentantul OSCE, Marianne Mikko, spune clar că aceasta ”reprezintă o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor făcute de toate țările OSCE, pentru a păstra o separare clară între stat și partidele politice”.

Deci, abuzuri ale președintelui clar subliniate de reprezentantul OSCE – și sublinierea unor avantaje create partidului pe care îl controlează! Ce înseamnă asta?

Că Iohannis, prin atitudinea sa, a făcut de râs România, arătând că, de fapt, democrația de la noi este încălcată de la cel mai înalt nivel! Fapt subliniat de presă în repetate rânduri dar și oameni politici! Ei, acum vede și Europa, în direct!

”Prea multe schimbări ale legilor, unele făcute în ultimul moment, au creat nesiguranţă, având un impact negativ asupra alegerilor”, spune Mikko, reproșând că Parlamentul ”a adoptat recent mai multe modificări, fără consultare publică, ceea ce încalcă bunele practici”.

Multe dintre modificări au vizat ”reglementări care tocmai fuseseră adoptate pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut”, a spus Marianne Mikko.

Europa FM precizează că Misiunea OSCE a prezentat azi un raport preliminar, ”urmând ca, în aproximativ două luni, să elaboreze un raport complet, inclusiv recomandări pentru instituţiile şi autorităţile care pot îmbunătăţi situaţia”.


Ludovic Orban demisionează AZI !

 


Premierul Orban își pune mandatul pe masa președintelui – ”va anunța asta la ora 19 – Guvernul va fi condus de un interimar”.

Este șoc total: Ludovic Orban își va depune mandatul de prim ministru !

Informația a fost transmisă de Antena 3, care informează că Guvernul va fi condus de un interimar – probabil vicepremierul Raluca Turcan.

Sursa citată afirmă că este posibil ca Ludovic Orban va anunța demisia azi, la ora 19.00, când era prevăzută o conferință de presă a premierului.

Motivul principal ar fi rezultatele slabe ale PNL în campanie, în primul rând la București, unde Orban a fost cap de listă.

Urmează mâine o ședință extrem de importantă la Partidul National Liberal – ”cu cuțitele pe masă”.



„Gașca pierzătorilor vrea să confiște rezultatul votului”

 


„Gașca piezătorilor” vrea să confiște rezultatul votului de duminică, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care reamintește că Ludovic Orban a declarat cu o săptămână înainte că „partidul care câștigă alegerile dă premierul”.

„Fiecare vot acordat ieri demonstrează că PSD este partidul care are cele mai bune soluții, dar și profesioniștii care să le aplice pentru a depăși criza sanitară și economică în care se află România”, spune Sorin Grindeanu.

El apreciază că românii au dat duminică „un vot de blam la adresa președintelui Iohannis și a guvernului său de incompetenți”.

„Un vot de blam față de modul în care au sfidat o țară întreagă, față de modul dezastruos în care au gestionat pandemia și economia. Astăzi vedem cum gașca pierzătorilor vrea să confiște rezultatul votului de ieri. La doar o zi, Orban a uitat deja ce a spus: că partidul care va câștiga va da premierul. Dacă Iohannis continuă să se încăpățâneze în a-i ține la putere pe cei care au distrus România, rezultatul va fi doar un alt CDR! O nouă Convenție a dezastrului și recesiunii! Iar costurile vor fi imense și vor fi plătite de români”, conchide social-democratul.

PSD are pretenția de la un președinte de stat european să se păstreze în limitele Constituției, declară prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Iohannis va trebui să spună când a mințit: când acuza UDMR că în cârdășie cu PSD cumpără Ardealul sau acum, când se estimează o alianță cu Uniunea.

„ Jo napot kivanok PSD. În 29 aprilie 2020 aveam acea conferință de presă care a făcut furori nu doar în România, ci și în întreaga Europă, în care UDMR era acuzată atunci că în cârdășie cu PSD cumpără Ardealul și noi îl vindem. Ce s-a întâmplat între timp? Cred că președintele Iohannis va trebui să răspundă la aceste întrebări: când a mințit, atunci sau acuma când se gândește să facă o majoritate”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă PSD se gândește inclusiv la o posibilă suspendare a lui Iohannis, dacă președintele va refuza propunerea de premier a PSD, Grindeanu a declarat că astfel nu vrea să speculeze astfel de „acțiuni viitoare”.

„Avem pretenția de la un președinte de stat european să se păstreze în limitele Constituției și să respecte votul românilor dat ieri, iar votul românilor dat ieri este acela în care este PSD a câștigat alegerile și are dreptul la prima nominalizare, după care vin cele 10 zile în care vom vedea dacă vom putea sau nu să facem această majoritate. E un joc cât se poate de corect și care respectă regulile constituționale”, a afirmat Sorin Grindeanu.

PSD va merge cu o propunere de premier, fiind câștigătorul alegerilor, a adăugat liderul social-democrat: „Am înțeles că și alte forțe politice merg cu propuneri de premier, nu doar noi”.

Fostul premier Sorin Grindeanu a mai declarat că șansele ca PSD să se alieze cu AUR sunt foarte mici, „spre zero”, din cauza exceselor care nu se înscriu pe o linie europeană. El a punctat că este o părere personală, nu este decizia PSD.

„Eu nu am auzit să se discute așa ceva (despre alianță PSD – AUR – n.r.). A fost o surpriză nu doar pentru PSD, ci pentru toată lumea faptul că această nouă formațiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu am avut foarte multe date niciunii dintre noi despre formațiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există foarte puține șanse, spre zero, să ne aliem cu acest partid, pentru că excesele pe care le-am văzut și care nu se înscriu pe o linie europeană nu sunt în concordanță cu linia PSD”, a spus Sorin Grindeanu.

Fostul premier a ținut să precizeze că ceea ce a afirmat este o părere personală, nu reprezintă decizia partidului.

„Nu este o decizie, este o părere personală și nu este o decizie care să fie luată de PSD. Vom avea acel Consiliu Politic Național în care vom lua acele decizii politice și de nominalizare și cine va fi persoana cu care vom merge ca propunere la Cotroceni și toate lucrurile care decurg de aici”, a mai spus Grindeanu.

Întrebat dacă îl cunoaște pe George Simion, copreședintele AUR, Sorin Grindeanu a spus că nu își amintește să îl fi întâlnit.
„Nu, nu (îl cunosc pe Simion – n.r.). Cred că nu. M-am întâlnit cu mulți în perioada cât am fost premier, nu țin minte să mă fi întâlnit cu domnul Simion”, a răspuns Sorin Grindeanu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/grindeanu-gasca-pierzatorilor-vrea-sa-confiste-rezultatul-votului/

AUR, la mare căutare: „Am fost deja invitați la discuții”

 


Alianța pentru Unirea Românilor a fost deja contactată pentru negocieri atât de PSD, cât și de PNL, declară copreședintele AUR Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu a spus la RFI că formațiunea sa, care a reușit să intre în Parlament cu un scor surprinzător pentru mulți, nu este fascistă, așa cum a fost acuzată de unii analiști.

Viitorul senator de București afirmă că AUR nu este un partid anti-mască, în ciuda faptului că a organizat un protest de stradă împotriva măștii obligatorii.

„AUR a reușit să capteze atenția și votul unor mase de români foarte nemulțumite și care de-a lungul timpului au fost umilite, înșelate și batjocorite atât de presă, cât și de politicieni. Mă refer aici la o bună parte dintre cei care au votat la referendumul pentru familie, în favoarea acestui referendum, în 2018 și la cei care au militat pentru tot ce înseamnă suveranism, identitatea națională, prezența României demnă în lume, români care au fost ignorați, când nu înjurați, când nu făcuți extremiști”, a afirmat Claudiu Târziu.

Întrebat despre faptul că AUR este considerat de unii analiști un partid extremist, radical, ultranaționalist, antieuropean, chiar cu viziuni fasciste, Claudiu Târziu a răspuns: „Știm că presa noastră și așa-zișii analiști politici au o plăcere deosebită din a lipi etichete false, pentru a îndepărta ceva ce nu le convine. Curentul majoritar în societatea românească și în Europa este unul favorabil neo-marxismului, unui curent care este prin definiție globalist, antisuveranist, antinațional, anticreștin, antifamilie. Noi ne plasăm în răspăr cu acest curent, prin valorile pe care le-am asumat.

Întrebat, de asemenea, dacă AUR a profitat de nemulțumirea unei anumite părți a populației față de modul în care este gestionată pandemia și a speculat fricile acelui segment de alegători, copreședintele AUR a declarat că interpretarea este ideologică și manipulatorie.

C.T. Spuneți că revolta acestor oameni este nejustificată.

Rep.: Păi și nu este așa? Ei nu vor să poarte mască.

C.T.: E vorba de o serie de încălcări ale Constituției și a multor altor legi, pe care le-au taxat ca atare inclusiv oameni care nu ne aparțin din punct de vedere doctrinar.

Rep.: Dvs. personal purtați mască de protecție?

C.T.: În anumite momente și în funcție de context, sigur că da, port, deși știu că masca nu te salvează, masca poate să te protejeze cât de cât, la o adică, dacă este funcțională (…). Suntem împotriva încălcării drepturilor și a libertăților de mișcare, de asociere, de manifestare publică, suntem pentru repornirea economică a României.

Rep.: Spuneți că purtați mască în anumite situații, asta după ce acum câteva luni ați organizat în centrul Capitalei un miting antimască.

C.T.: Vedeți, iarăși este o manipulare de presă. Noi nu am organizat niciodată un miting antimască. Un miting antimască a fost organizat în Piața Universității de către o seamă de organizații ale societății civile, la care noi nu ne-am asociat. Noi am avut un miting separat, în Piața Victoriei și nu împotriva măștii.

Rep.: Dar împotriva cui?

C.T.: Am avut zece revendicări, pe care toată presa le-a ignorat și ne-a redus la ce era legat de restricțiile pe timp de pandemie.

Rep.: Păi, scuzați-mă, dar acei participanți la miting nu purtau mască, era foarte evident.

C.T.: Unii nu purtau, alții purtau. În aer liber nu te ajută cu nimic dacă porți sau nu porți.

Rep.: Asta spuneți dvs., medicii sunt de altă părere.

C.T.: Care medici? (…) Partidul nostru nu a fost făcut antimască.

Rep.: Nu, dar profitați de asta.

C.T.: Suntem un partid conservator, care are valori și principii perene și care are ca idealuri lucruri care depășesc cu mult această criză sanitară.

Rep.: Cum ar fi să întrețineți temerile populației.

C.T.: Nu, asta este o răutate de presă (…). Idealul nostru este al reîntregirii naționale, de pildă.

Rep.: Ce Guvern va susține AUR?

C.T.: AUR nu face nici o alianță la guvernare. Nu vom vota decât un Guvern care ar putea să reprezinte interesul național. Din ce văd eu că ar intra acum în Parlament, nu reiese că va fi un Guvern de interes național, fie că-l face PSD, fie că-l face PNL.

Rep.: Dar negocieri vor fi, vă așteptați să fiți invitați la discuții.

C.T.: Am fost deja invitați la discuții. Putem să discutăm orice.

Rep.: Cine v-a invitat?

C.T.: Și PSD și PNL.

sursa:https://www.cotidianul.ro/aur-la-mare-cautare-am-fost-deja-invitati-la-discutii/

Noua hartă politică a României: ”anti” Iohannis și anti Zuckerman

 


În ciuda campaniei ilegale și anti-Constituționale duse de președintele Iohannis și ambasadorul Zuckerman contra PSD și a ”baronilor roșii”, noua hartă (politică) a României este roșie!

Iată noua hartă politică a României, realizată după rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare 2020.

Victoria PSD, pe județe, este mult mai semnificativă decât diferența de procentaj.

PSD a câștigat în toate judeţele din Moldova, cu excepția Vrancei, în Oltenia și în Muntenia, cu excepția Giurgiu.  PNL a câştigat în Ardeal, Crișana şi Maramureş, iar Banatul e împărțit de PNL cu USR.

USR-PLUS a câştigat în Bucureşti, dar şi în Braşov, altădată un fief liberal și în Timiş.

Victoria PSD vine în ciuda campaniei ilegale și anti-Constituționale dusă mult timp de președintele Iohannis, dar și ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman contra PSD, respectiv a ”baronilor roșii”.

Este posibil ca imixtiunea ilegală a lui Zuckerman să fi înfuriat mulți români  - ceea ce a dus la o coagulare a unor forțe naționaliste. De asemenea, agenda „progresistă” non-creștină a Bruxelles și a Ambasadei SUA e o altă explicație a coagulării unei anumite forme de naționalism, reprezentată de AUR.





Vot anti-Iohannis

 


Fac pariu că președintele o să apară în fața camerelor cu o falcă mai căzută și cu cocoașa mai ridicată. El pusese de o vizită la PNL, cu declarații pentru televiziuni, ba sunt gata să cred că aveau pregătită și o șampanie. Și pe drum spre PNL s-a întors din drum. A aflat rezultatele dezastruoase ale campaniei sale. I-a scos din groapă și pe PSD – fără să-și dea seama, înjurăturile sale stau la baza votului de redresare a PSD. Și tot el s-a făcut de rîs, cerînd voturi de la electoratul care l-a ales și care să-l urmeze în proiectele sale. Cu-cu! Prin votul de duminică, românii i-au zis un ”du-te singur”. De fapt prin votul lor sancționator pentru PNL și pentru Iohannis, românii l-au oprit pe președinte dintr-o încercare nebună de a deveni comandantul suprem al țării. El să conducăt tot, el să pună și el să fie și parlament, și guvern, și servicii secrete. Romînii, așa ”ne-evoluați” într-ale democrației, i-au dat cu flit la toate proiectele. Și la modificarea Constituției, și la mobilizarea la vot, și pentru promisiunile cu pandemia și la toate celelalte care se mai bîlbăie prin simpluța imaginație a președintelui. Dar hotărîtă tare!

Pentru felul în care au votat, românii merită din partea președintelui un călduros ”Danke shoene, popor român!” L-au ajutat să nu se facă de rahat și să nu doarmă prea mult la Cotroceni! Cele mai fierbinți mulțumiri trebuie adresate în primul rînd electoratului. Și celor care au votat, și celor care s-au temut sau pur și simplu au refuzat să voteze, răspunzînd cu sictir la apelurile insistente, neavenite, nefirești pentru România, enervante și neconvingătoare ale președintelui Klaus Iohannis.

PNL și ”guvernul meu” au ieșit pe locul doi (în ciuda anunțului de învingător făcut de Ludovic Orban) cît pentru gestionarea modestă (ca să nu zic catastrofală!) a pandemiei, cît pentru condiția de preș politic în fața unui președinte autoritar, dar incompetent, vanitos, dar lipsit de idei, arogant și lipsit de preocuparea și vocația unificării.

Klaus Iohannis a crezut orbește în sine, dovedind că este lipsit de comunicare cu țara. Le ține cu încăpățînare pe ale sale și pe cele transmise de la Bruxelles și de la Berlin în vreme ce populația are alte priorități și vorbește o altă limbă. Eșecul promisiunilor sale din această campanie electorală nu este rezultatul renașterii PSD, ci consecința enervării și trezirii electoratului. La insistența de necrezut și de netolerat a președintelui. Electoratul a stat acasă drept răspuns le chemările neconstituționale și o parte s-a dus și a scos pe primul loc partidul pe care președintele îl vedea eliminat din România.

Încă nu ne-a trecut definitiv pe la ureche un glonț cu o putere totalitară în România. Saș încăpțînat, Klaus Iohannis nu se lasă. Dar nici majoritate confortabilă nu are pentru regatul Iohannis.
Pentru că l-a scăpat (și ne-a scăpat!) de un proiect ridicol, președintele ar trebui să spună un călduros și sincer
– Danke Shoen, popor român!

sursa: https://www.cotidianul.ro/vot-anti-iohannis/

IA DE AICI PARAZITULE !

 

Rezultate parțiale: „Partidul meu” e-n cap

 


PSD a câștigat alegerile parlamentare la o distanță mai mare de PNL față decât o arăta exit-poll-ul CURS-Avangarde, conform rezultatelor parțiale. Totodată, partidul AUR are un scor mai mare față de exit-poll.

UPDATE Camera Deputaţilor după numărarea a 94% dintre voturile din ţară

PSD – 29,8%
PNL- 25,11%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%.

Senat după numărarea a 94% dintre voturi

PSD – 30, 2%
PNL- 25,5%
USR PLUS – 15%
UDMR – 6,2%
AUR – 8,8%
PMP – 4,8%
Pro România -4,2%
PER -1,3%

UPDATE După numărarea a 87% din voturi, adică a peste 4,1 milioane de voturi:

Camera Deputaților:

  • PSD – 30%
  • PNL- 24,9%
  • USR PLUS – 14%
  • UDMR – 6,4%
  • AUR – 8,6%
  • PMP – 4,6%
  • Pro România -4,2%
  • PER -1,1%

Senat:

  • PSD – 30,4%
  • PNL-  25,3%
  • USR PLUS – 14,5%
  • UDMR – 6,6%
  • AUR – 8,7%
  • PMP – 4,7%
  • Pro România – 4,2%
  • PER – 1,3%.

UPDATE Rezultatele după numărarea a 75% din voturi, adică a peste 4,1 milioane de voturi, arată astfel:

  • PSD – 30%
  • PNL- 24,8%
  • USR PLUS – 13,7%
  • UDMR – 6,9%
  • AUR – 8,7%
  • PMP – 4,5%
  • Pro România -4,2%
  • PER -1,1%

Senat:

  • PSD – 30,4%
  • PNL-  25,2%
  • USR PLUS – 14,1%
  • UDMR – 7%
  • AUR – 8,8%
  • PMP – 4,7%
  • Pro România – 4,2%
  • PER – 1,3%


sursa:https://www.cotidianul.ro/breaking-news-primele-rezultate-partiale-partidul-meu-e-n-cap/