9.28.2020

”Românii au și vor avea ce-au votat: un președinte neamț, un premier ungur, un șef la servicii nu mai știu ce, acum primar neamț la Timișoara, o franțuzoaică obraznică la București... Și la putere numai partide globaliste și antinaționale”

 


Românii au votat din nou împotriva României !


Președintele PNȚCD, celebrul avocat Aurelian Pavelescu comentează dur ceea ce s-a întâmplat la alegerile locale. ”Concluzia - la alegerile locate au câștigat, din nou, globaliștii!”


”A câta oară, au câștigat globaliștii. Românii au votat, din nou, împotriva României”, spune ferm Pavelescu. ”PNL, USR-PLUS, PSD, ALDE, PMP, Pro-România, doar niște acronime, care nu înseamnă aproape nimic, actori într-un joc absurd, de ocupare a României de către forțe străine, într-un război ideologic profund”.

Situația arată clar: ”Nicio forță națională!”. Nu există nicio forță națională în poziții importante în România de azi!  Întrebarea cheie pe care o pune Aurelia Pavelescu: ”Cum e posibil așa ceva?”.

Tot avocatul spune adevărul dureros: ”după ce ni s-a luat totul, am rămas fără industrie, agricultură, resurse, milioane au luat drumul pribegiei și milioane de familii descompuse, sclavagism într-o UE fatidică, românii votează, iar și iar, globaliștii”.


Sau, altfel spus, ”se autocondamnă la moarte în sărăcie și nedemnitate”.


”Românii au și vor avea ce-au votat: un președinte neamț, un premier ungur, un șef la servicii nu mai știu ce, acum primar neamț la Timișoara, o franțuzoaică obraznică la București... Și la putere numai partide globaliste și antinaționale”, arată Pavelescu.

Cu alte cuvinte – ”se va mai vinde și ce a mai rămas de vândut și, mai ales, SUFLETUL POPORULUI: cei care doresc educația sexuală în școli, vor căsătorii între gay, vor distrugerea familiei tradiționale și distrugerea bisericilor creștine, AU CÂȘTIGAT ALEGERILE, ROMÂNII I-AU VOTAT!”


”Va urma scrâșnirea dinților, un dezastru generalizat”, conchide Pavelescu, promițând că ”rămânem alături cei care nu vrem să ne vindem nici țara, nici sufletele!”


Dar cine sunt cei care rămân pe poziții? ”PNȚCD a reușit să treacă și prin aceste alegeri, mărindu-și, e adevărat cu prea puțin, rezultatele de acum patru ani” – dar asta în condițiile în care aceste alegeri ”au polarizat extrem și au distrus toate partidele mici”.


Pavelescu vede dincolo de procentele locale: ”Au dispărut, deja, și ALDE, PMP, Pro-România - partide parlamentare, iar altele au fost pulverizate complet”.


Un adevăr care iese în evidență la o analiză atentă. Șansa acestor partide este să participe pe listele altora, pentru că alianțe… nu prea mai fac marile partide.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200928/31835376/Pavelescu-Romanii-au-votat-din-nou-impotriva-Romaniei.html

Înțelegerea PNL și USR-PLUS începe să se clatine

 


Apar primele fisuri în relaţia dintre PNL şi USR-PLUS. Dacian Cioloş răspunde tăios după ce premierul Orban acuză că unii lideri USR-PLUS i-au tratat pe liberali ca pe nişte adversari.

”Îmi pare rău că unii dintre liderii USR-PLUS, și înainte, și în campania aceasta, au tratat Partidul Național Liberal ca pe un adversar, consumând de multe ori mai multă energie în a ataca primarii PNL decât în a ataca primarii PSD.

Îmi pare rău de lucrul ăsta, sper să înțeleagă că pentru a pune bazele unei înțelegeri este nevoie de dialog, este nevoie de respect reciproc.

Știți cum e, încrederea se câștigă greu și se pierde ușor”, a declarat Ludovic Orban

Pe de altă parte, Dacian Cioloș spune că nu va sta să ”răspundă la culpabilizări venite din partea unor partide”. 

”Vom gândi și parteneriatele posibile, dacă va fi cazul, după alegerile parlamentare. Ca lucrurile să fie foarte clare. Nu vom sta la târguieli, nici nu vom răspunde la culpabilizări din partea unor partide, pot veni din partea PNL-ului, că uite, ăștia mici și tineri nu prea ascultă și sunt răi și se tot iau de noi. Vom spune ce avem de spus, dar o să ne adresăm cetățenilor”, a răspuns Dacian Cioloș.

sursa:https://www.antena3.ro/politica/deja-se-intampla-intelegerea-pnl-si-usr-plus-incepe-sa-se-clatine-nu-stam-la-targuieli-582975.html

Marcel Ciolacu: „PSD este pe drumul cel bun”

 


Marcel Ciolacu apreciază că rezultatul alegerilor locale arată că „PSD este pe drumul cel bun”.

„Persoanele anchilozate de prea mult timp în anumite funcții publice, indiferent dacă au fost din partea PSD sau din partea PNL au fost sancționate de români”, adaugă liderul PSD.

Marcel Ciolacu precizează ca nu se referă la Gabriela Firea, ci „în primul rând la Nicolae Robu”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu a vorbit cu Gabriela Firea, după ce aceasta a pierdut alegerile din Capitală, dar că urmează să aibă loc o discuție. El mai spune că Firea ar trebui să candideze pentru un mandat de parlamentar.

„Nu am vorbit cu Gabriela Firea. O să o fac după această conferință”, spune Marcel Ciolacu.

El consideră că Gabriela Firea ”a avut puterea să lupte singură împotriva dreptei unite” și spune că aceasta nu ar trebui să opteze pentru calitatea de consilier general.

„Mi-aș dori să candideze pentru un post în Parlament. Consider că trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rezultatele din București se datorează în mare măsură și dnei Gabriela Firea”, apreciază liderul social-democraților.

Președintele PSD afirmă că el i-a recomandat Gabrielei Firea să rămână duminică seara cu stafful de campanie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/marcel-ciolacu-psd-este-pe-drumul-cel-bun/

Cardul de sănătate redevine obligatoriu

 


Din 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor la distanță, transmite, luni, într-un comunicat, Casa Națională de Asigurări de Sănătătate. Se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță.

HG 162/2020 aprobată de Guvern prevede prelungirea aplicabilității măsurilor în domeniul sănătății până la data de 31 decembrie 2020.

Astfel, se mențin până la finalul anului consultațiile la distanță acordate de medicii de familie și de medicii specialiști din ambulatoriul clinic, pentru care nu este necesară validarea cu cardul de sănătate. În urma consultațiilor acordate la distanță medicul de familie/medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv prescripțiile medicale. Documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

În cazul consultațiilor acordate la cabinet, este obligatorie validarea cu cardul de sănătate a primirii serviciilor.

„Reintroducem utilizarea cardului de sănătate în toate situațiile în care pacientul se deplasează fizic la unitatea medicală pentru a primi servicii medicale, pentru a avea o evidență cât mai exactă și a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem. Consultațiile la distanță rămân o alternativă benefică, atât pentru pacienți cât și pentru medici, prin care se asigură accesul la tratamentele necesare fără a se expune riscurilor de infectare. Recomandăm în continuare pacienților programarea consultațiilor, medicul fiind cel care decide modul în care va fi acordată consultația, la distanță sau în cadrul unei vizite la cabinetul medical”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

De asemenea, s-a prelungit până la data de 31 decembrie 2020 termenul de valabilitate pentru următoarele documente a căror valabilitate expiră până la această dată:

– biletele de trimitere pentru specialități clinice, inclusiv pentru specialitatea medicină fizică și de reabilitare;
– biletele de trimitere pentru specialități paraclinice;
– recomandările medicale pentru dispozitive medicale, tehnologii și dispozitive asistive – ce se depun/se transmit la casa de asigurări de sănătate;
– deciziile de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical, tehnologiilor și dispozitivelor asistive.

Printre măsurile al căror termen de valabilitate s-a prelungit se numără și posibilitatea ca medicii de familie să poată prescrie în continuare pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele restricționate din Lista de medicamente compensate și gratuite care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, cu mențiunea că pentru medicamentele care se eliberează în baza unor protocoale terapeutice și a unor formulare specifice este necesară evaluarea periodică a medicului de specialitate pentru a confirma sau modifica schema de tratament, la termenele prevăzute în protocoalele terapeutice sau în scrisorile medicale.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cardul-de-sanatate-redevine-obligatoriu/

Olguța Vasilescu va trebui să lucreze cu un consiliu local dominat de Opoziție

 


Numărătoarea voturilor pentru Primăria Craiova s-a încheiat. Noul primar al Băniei va fi LIA OLGUȚA VASILESCU, cea care a mai cîștigat de două ori acest fotoliu, în 2012 și 2016, ultima oară renunțînd la funcție în favoarea unui loc în Parlament, cînd a deținut și funcția de ministru al Muncii, perioadă în care au fost elaborate cele două legi importante: a salarizării și a pensiei.

De data aceasta, Olguța Vasilescu a promis că va rămîne primar al Craiovei în următorii patru ani.

Rezultatele finale la alegerile de duminică arată următoarea ordine:

– Olguța Vasilescu (PSD) – 34,30%
– Nicolae Giugea (PNL) – 24,53%
– Antonie Solomon (PER) – 20,8%
– Lucian Săuleanu (USR) – 12,79%.
Ceilalți candidați au obținut sub 5%.

În schimb, Alianța PNL-USR are majoritatea la limită în Consiliul municipal Craiova, rezultatul votului fiind următorul:

– PSD – 31,26% – 10 mandate de consilieri
– PNL – 28,8% – 9 mandate de consilieri
– USR – 14,89% – 5 mandate de consilieri
– PER – 10,76% – 3 mandate de consilieri.

Ca urmare, alianța PNL-USR va avea în urma redistribuirii 14 mandate de consilieri, cu unul mai mult decît alianța PSD-PER, care are doar 13 mandate. ALDE, ProRomânia și PMP nu au reușit să treacă pragul de 5% și, ca atare, nu va avea reprezentanți în Consiliu.

În aceste condiții, Olguței Vasilescu îi va fi foarte greu să-și treacă proiectele ambițioase cu care a cîștigat alegerile și va trebui să colaboreze cu alianța PNL-USR, care, totuși, la Craiova nu este atît de radical anti-PSD cum este în alte locuri din țară.

În schimb, la Consiliul județean Dolj, unde a fost ales ca președinte Dorin-Cosmin Vasile (PSD), majoritatea va fi asigurată de alianța de stînga, formată din PSD și ProRomânia.

sursa:https://www.cotidianul.ro/olguta-vasilescu-va-trebui-sa-lucreze-cu-un-consiliu-local-dominat-de-opozitie/

„Cuțitul infipt în spate”

 


Gabriela Firea spune că va fi „vocea oamenilor”, chiar dacă nu mai este „primarul oamenilor”. Ea i-a criticat pe politicienii de centru stânga că nu i-au oferit sprijin, așa cum au făcut cei de dreapta pentru Nicușor Dan.

„Am predat toate documentele care erau la cabinet. Vreau să las toate lucruri în ordine”, spune Gabriela Firea.

Ea precizează că intervenția de luni a fost „ultima în calitatea oficială”.

„Eu îmi doresc foarte mult ca lucrurile din București să continue. Ceea ce nu se poate demola sunt faptele, proiectele”, adaugă Firea.

Gabriela Firea afirmă că „e mai bine” că nu a câștigat alegerile, deoarece majoritatea CGMB este de dreapta și nu ar fi avut susținere pentru proiectele sale.

Referitor la cauzele pentru care a pierdut alegerile de duminică, ea menționează „un cumul de factori”.

„Am avut un sentiment. Dreapta s-a unit. În zona centru stânga nu s-a reușit. Oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ceea ce a ținut de ei să mă lovească cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor anumite critici, atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune – cuțitul în spate, e dureros. (…) Chiar dacă de astăzi nu mai sunt primarul oamenilor, voi fi cu siguranță vocea oamenilor, pentru că întreaga mea activitatea, nu știu exact ce decizie voi lua și încotro mă voi îndrepta, dar un lucru este cert- voi fi întotdeauna o voce pentru oameni”, conchide Gabriela Firea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/firea-a-gasit-explicatia-pentru-esec-cutitul-infipt-in-spate/


Academia de Studii Economice începe noul an universitar online

 


Azi începe anul universitar, cu festivităţi marcate de pandemie. Academia de Studii Economice sparge gheaţa cu o ceremonie de începere a anului organizată exclusiv online, transmisă pe pagina facebook a instituţiei. Cea mai mare parte a cursurilor vor fi ţinute tot online, cu excepţia laboratoarelor.

Astăzi se deschide oficial anul universitar. Sparge gheața Academia de Studii Economice cu o festivitate care va avea loc, ați ghicit, în online.

În Aula Magna nu se vor mai aduna viitorii studenți pentru a se cunoaște, pentru a socializa, ci doar reprezentanții conducerii și ai vieții academice care vor transmite mesaje virtuale.

În prima fază, cei care urmăresc festivitatea online vor auzi discursul rectorului, al Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, iar apoi, rând pe rând, vor vorbi și decanii facultăților economice.

Sunt și vești bune în aceste condiții atipice.

Fiecare facultate în parte va avea și o festivitate separată, chiar dacă online, profesorii anunță că se vor face sesiuni pe Zoom prin care bobocii să-și cunoască profesorii, dar și elevii.

În semn de grija și respect față de sănătatea studenților si cadrelor didactice, Senatul Academiei de Studii Economice din București transmite că a decis, ca în primul semestru din acest an universitar activitățile didactice de predare si seminarizare, aferente programelor de studii universitare de licență, masterat, doctorat, programelor postuniversitare și de dezvoltare profesională continuă, majoritatea, să se desfășoare online, cu câteva excepții.

Asta se va întâmpla la majoritatea facultăților din țară, care deja au anunțat că cel puțin primul semestru din acest an se va desfășura în online, excepție făcând, bineînțeles, laboratoarele practice.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/academia-de-studii-economice-incepe-noul-an-universitar-online-582946.html

Ploi și vijelii în aproape toată țara: ''Vorbim de un ciclon foarte activ !''

 


Ploile şi furtunile lovesc în forţă în mai mult de jumătate din ţară. Meteorologii au emis chiar acum o nouă atenţionare. Mihai Timu, meteorolog de serviciu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre codul galben de ploi care va intra în vigoare de astăzi, de la ora 18 şi care este valabil până mâine la ora 14.

''Să ne aducem aminte că luna septembrie ne-a adus temperaturi de vară în mare parte din ţară. Şi în cursul zilei de astăzi vor  mai fi temperaturi de vară, adică peste 25 de grade, mai ales în partea de sud şi sud-est a României. De la noapte încolo, lucrurile se schimbă.

Vorbim de un ciclon foarte activ prezent la vest şi sud-vest de ţara noastră şi care ne va influenţa începând din această seară şi în zilele următoare

Acesta este motivul pentru care a trebuit să emitem această atenţionare de cod galben care intră în vigoare de la ora 18 şi este valabilă până mâine la ora 14. Ea vizează instabilitatea atmosferică temporară accentuată şi ploi însemnate cantitativ.

În acest interval, ne aşteptăm ca în Oltenia, Moldova, local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş să avem perioade cu averse, chiar descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului'', a anunţat meteorologul Mihai Timu.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/ploi-si-vijelii-in-aproape-toata-tara-vorbim-de-un-ciclon-foarte-activ-582951.htm

Ce-i de înţeles când se votează în municipiu USR-Plus iar în sat un primar PSD mort. Lecţii pentru 6 decembrie 2020

 


Dincolo de anecdotică, alegerile astea locale aveau de răspuns la două mari întrebări, decisive şi pentru cele parlamentare din 6 decembrie. Prima: mai persistă în electoratul român “efectul Dragnea”, adică respingerea instinctivă a PSD ca partid toxic pentru statul de drept, în acele locuri unde votul nu poate fi controlat cu reţele teritoriale clientelare? Efectul s-a creat în cei aproape trei ani de demonstraţii de stradă împotriva tendinţelor autoritare şi anti-europene ce începeau să semene cu sultanismul lui Ceauşescu şi a fost decisiv în anul electoral 2019, atât la europarlamentare cât şi la prezidenţiale.

Evident, echipa de lideri PSD din epoca post-Dragnea spera ca acest efect să se fi resorbit în anul care a trecut de când omul a dispărut din scenă iar criza Covid-19 să fi mutat atenţia votanţilor în altă parte. De aia s-a mers tot timpul cu batista pe ţambal, amânându-se clarificările interne. E drept, unii dintre ei au simţit că ceva nu-i în regulă şi s-au ferit de asocierea cu partidul în campanie (Gabriela Firea, Robert Negoiţă) ori au sărit în alte bărci de salvare (Mihai Chirica). Dar nimeni nu putea evalua cât de mult mai contează efectul Dragnea în realitate.

Votul de ieri a dat răspunsul: da, efectul Dragnea încă persistă – şi încă mai puternic decât au anticipat sondajele, analizele lui Vasile Dâncu sau chiar cei mai fanatici adversari ai PSD. Aceasta e o concluzie puternică pentru luna decembrie, în funcţie de care toate partidele îşi vor calibra strategia şi mesajul. Desigur, liderii PSD sunt obligaţi să rămână optimişti şi vor declara acum, paradoxal, victoria, ca aseară la Bucureşti. Vor număra totalurile de voturi, vor aduce la matcă fii rătăcitori ca Negoiţă, vor încerca blaturi în Consilii peste tot unde găsesc deschidere şi vor număra primarii de comună victorioşi.

Dar asta nu păcăleşte pe nimeni, desigur, nici chiar propriul activ de partid, care se confruntă acum cu perspectiva înjumătăţirii locurilor în politică şi administraţie. Afacerile lor vor fi preluate ostil de PNL în multe locuri (de exemplu Iaşi, Constanţa, etc), dacă nu reuşesc să negocieze cu câştigătorii blaturile de care pomeneam mai sus. Fiefurile lor stabile au rămas Oltenia şi Muntenia săracă, dar asta nu-i va ajuta mult în decembrie, când voturile de aici vor fi diluate de diaspora. Nu poate exista ilustrare mai bună pentru votul PSD în anul 2020 decât victoria glorioasă de la Deveselu, cu 63%, pe mâna unui primar mort. Această alegere-parastas (real, lumea din sat s-a dus în cimitir după vot să onoreze alesul) vine aproape ca un motto politic pentru partid, în faza actuală.

A doua întrebare decisivă, relevantă în toată Europa, este dacă nu cumva în 2020 se încheie “decada polarizării şi indignării” începută la marea criză economică din 2008-09, cu manifestul “Indignez-vous”, mişcarea Occupy, slogane populiste anti-elită şi apoi polarizarea în oglindă pe dreapta: tribalism, politici nativiste, de tabără cultural-ideologică, efectul Trump, Brexit. Deja sunt semne pe continent că mişcările anti-europene sunt azi în reflux; alegerile prezidenţiale de peste o lună vor face lucrurile mai clare şi în SUA.

Dacă se confirmă, asta ar însemna o întoarcere a electoratelor la un vot pentru decenţă şi competenţă, în defavoarea celui identitar, gălăgios şi populist care a fost pe val în ultimii zece ani. Poate criza Covid-19 a avut rolul ei: a speriat lumea suficient cât să se vadă că tribalismele, politica tip show şi gargara anti-elite, asociate cu incompetenţa administrativă, omoară oameni. La această întrebare importantă pentru politica globală România a dat ieri un răspuns: pentru competenţă, pe un mesaj politic centrist şi clar pro-occidental, chiar atunci când cetăţenii nu prea ştiau mare lucru despre candidatul propus. Din nou, lecţiile pentru decembrie sunt clare.

Primii beneficiari ai acestui trend sunt desigur cei de la USR-Plus: au câştigat spectaculos câteva mari municipii, contra prognozelor şi la diferenţe mai mari decât se aşteptau. Gafele şi stângăciile de pe alocuri n-au mai contat, acoperite de votul politic pentru schimbare. Unde au ieşit pe locurile 2 sau 3 vor trimite destui oameni în Consilii ca să aibă acolo o masă critică de membri şcolarizaţi în politică. Mai important, au reuşit asta în alegerile cele mai grele pentru ei: localele, în care nu votează diaspora sau grosul studenţilor din centre universitare, fără viză de reşedinţă. Până la urmă au fost cei mai avantajaţi de amânarea scrutinului local din iunie în septembrie: noii lor aleşi locali n-au timp să facă mari gafe până în 6 decembrie iar vântul schimbării bate în pânzele lor. Cu diaspora şi studenţi, PNL va avea viaţă grea la parlamentare în Sibiu, Iaşi, Constanţa sau alte locuri unde acum a ieşit relativ bine.

Peste aşteptări a ieşit Băsescu, care într-o lună şi-a dus partidul din marja de eroare la 7% şi l-a băgat în CGMB. Ceea ce n-a reuşit prin negociere cu ceilalţi a făcut pe cont propriu; e posibil ca Nicuşor Dan să aibă nevoie de PMP pentru o majoritate stabilă în Consiliul General. A fost un joc riscant pentru dreapta, căreia i-a trecut pe la ureche glonţul slobozit din ruleta rusească a lui Băsescu: el a luat realmente voturi de la Nicuşor Dan şi, mai ales, de la PNL. Norocul tuturor a fost că în Bucureşti majoritatea tăcută, nedetectată de sondaje, era a lui Nicuşor, nu a Gabrielei Firea. Evident, n-aveţi impresia că Băsescu va sta degeaba pe 6 decembrie, nu?

PNL iese din aceste alegeri locale ca cel mai eterogen şi federalizat partid pe care l-a avut vreodată România. In primul rând, e meritul lui Ludovic Orban că a acceptat să facă ce trebuie la Bucureşti, spre deosebire de predecesorii săi la fiasco-ul din 2016, deoarece, ca şi atunci Capitala dă tonul pentru parlamentarele care urmează. Fără decizia premierului nu s-ar fi făcut coaliţia în spatele lui Nicuşor, la fel cum fără pasul elegant în spate al lui Vlad Voiculescu ar fi fost mari probleme ulterior. Din fericire raţiunea a triumfat în toate părţile şi “modelul Budapesta” de alianţă electorală pro-occidentală pentru primăria capitalei ţării s-a putut aplica şi la noi (aşa cum recomanda EFOR aici la începutul anului, în scepticismul general, şi cum a presat ulterior în toate ocaziile).

Pe de altă parte, nu poate exista diferenţă mai mare în interiorul unui partid decât vedem azi între organizaţia PNL Bucureşti, de exemplu, şi altele de prin ţară, care aduc foarte tare a PSD nereformat. Pentru prima, personajul ilustrativ e Ciprian Ciucu, noul primar de la Sectorul 6, “ONG-ist sorosist” cum ar spune Antenele, pe care mulţi l-au votat poate crezând că e membru USR: el e dintre cei care au câştigat la o diferenţă peste aşteptări. Pentru ceilalţi, avem exponatele Robu (Timişoara) sau Scripcaru (Braşov), expiraţi penalizaţi de trendul cel nou; cazul notoriu de traseism-blatism de la Iaşi; ori alţi baroni de modă veche răspândiţi prin judeţe.

Da, PNL a câştigat multe Consilii Judeţene, dar şi pentru că pe alocuri a avut coaliţii ca la Bucureşti cu USR-Plus, care au preferat în schimb primăria municipiului reşedinţă (ca la Bacău). Pe 6 decembrie se va juca altfel, cu cuţitele pe masă. Ludovic Orban va avea o misiune grea la întocmirea listelor pentru Parlament, pentru că traseiştii, beizadelele şi prinţesele moştenitoare din partid, de genul celor pe care îi vânează azi Valeriu Nicolae pentru CV-uri fake, vor fi temă predilectă în campania care începe.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-24313486-inteles-cand-voteaza-municipiu-usr-plus-iar-sat-primar-psd-mort-lectii-pentru-6-decembrie.htm

Dan Tudorache: Am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand

 


Dan Tudorache, candidatul PSD la primăria Sectorului 1, susține că a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa de la USR, Clotilde Armand. Tudorache a scris pe contul său de Facebook că ar avea 200 de voturi în plus.

"❗️Breaking news❗️
După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand!
Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!", a scris Dan Tudorache.

Dacă s-ar adeveri ce spune Tudorache, practic s-ar repeta situația de acum 4 ani, când Clotilde Armand a fost dată învingătoare în seara alegerilor, însă a doua zi dimineață, după numărarea voturilor, s-a constatat că, de fapt, a pierdut la o diferență mică de voturi.

Datele exit-poll de aseară o arătau câștigătoare pe Clotilde Armand cu 48%, față de 36,5% Dan Tudorache.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24313545-dan-tudorache-breaking-news-plus-200-voturi-fata-clotilde-armand.htm

Primarul a murit după ce a aflat rezultatul alegerilor

 


Primarul comunei Sadova, din județul Dolj, Eugen Safta (PMP), care a câştigat un nou mandat, a decedat în noaptea de duminică spre luni, la puţin timp după ce a aflat rezultatul alegerilor.

Potrivit unor surse medicale, edilul a suferit un infarct şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Eugen Safta câştigase un nou mandat de primar cu 44,98%, la o diferenţă de 127 de voturi faţă de principalul său contracandidat de la PNL.

sursa:https://www.cotidianul.ro/inca-o-drama-primarul-a-murit-dupa-ce-a-aflat-rezultatul-alegerilor/

„Dreptatea a învins! Noi am învins!”

 


Cristian Popescu Piedone e noul primar al Sectorului 5.

Piedone, fost primar al sectorului 4, a câştigat în faţa candidatului PNL – USR, Cristian Băcanu, care a recunoscut victoria adversarului său.

„Cetăţenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulţumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”, a scris Băcanu, pe pagina de Facebook.

Piedone a obţinut 27,25% din voturi, iar Cristian Băcanu (PNL-USR-PLUS) a fost votat de 24,84% dintre alegători.

Actualul primar, Daniel Florea, candidat PSD, a obţinut 24,84% din sufragii.

La rândul său, Cristian Popescu Piedone a transmis un mesaj pe Facebook luni dimineață prin care își reclamă victoria la alegerile de duminică. 

”Judecata poporului a decis! Dragi prieteni, adevărul a învins! Dreptatea a învins! Noi am învins! Împreună! În timp ce restul candidaților au avut în spate partide care au investit sume uriașe în campaniile electorale, eu v-am avut pe voi, locuitorii Sectorului 5! Cel mai important aliat! Singurul aliat care contează! Pentru voi m-am înscris în această cursă, pentru copiii voștri și pentru sectorul acesta care merită să iasă la lumină! Copiii din Sectorul 5 merită să crească frumos și în siguranță! Seniorii din Sectorul 5 merită să trăiască decent după o viață de muncă! Voi toți meritați să fiți tratați cu respect! V-am cerut să aveți încredere în mine și nu m-ați dezamăgit! Va promit că nici eu nu vă voi dezamăgi! Mă apuc de treabă! Meritați să trăiți într-un sector în care părerea voastră contează, în care sunteți ascultați! Lucrurile se vor schimba, dragi prieteni! Voi fi 24/24 printre voi, împreună vom găsi rezolvare la problemele care vă macină de atâta amar de vreme. Vin către primărie! Vin cu poporul, cu locuitorii din sectorul 5! Primăria este de fapt a oamenilor! Iar voi, necuraților, plecați acasă! Ați făcut suficient rău! Dumnezeu a fost de partea noastră! Cu credință și încredere începem munca!”, a scris Piedone luni dimineață.

Piedone este condamnat în primă instanță în dosarul Colectiv, la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare

sursa:https://www.cotidianul.ro/piedone-scoate-capul-dreptatea-a-invins-noi-am-invins/

Cetățenii mai deștepți decât politicienii

 



1. Spre marea surprindere a politicienilor, cetățenii nu s-au speriat de pandemie. S-au organizat cu calm, au respectat regulile, nu s-au agitat din cauza așteptării și au votat după criterii practice. Exceptînd locurile (puține) în care spiritul de mahala a izbucnit (nu violent) alegerile au curs normal. Chiar mai bine decît ne indicau toate premisele.

2. Cetățenii au taxat vorbăria, fudulia și tupeul. Cazurile Gabrielei Firea (PSD) și a lui Nicolae Robu (PNL) sunt elocvente. Gabriela Firea a ocupat televiziunile cu cu declarații, cu mesaje și cu tot soiul de realizări. A pus la cale un bombardament media care în loc să-i aducă voturi și simpatie i-au adus ostilitate și neîncredere. Rămîne de cercetat enorma cheltuială făcută de Firea cu companiile sale si cu cheltuielile nebune pentru publicitate.

3. Victoria de la București atît de trîmbițată de PNL și USR PLUS este mai degrabă semnul trezirii și creșterii unui electorat din noile generații, în vreme ce electoratul clasic al PSD-ului s-a împuținat și s-a speriat de boală. Nu proiectul lui Nicușor Dan (cam inexistent!) i-a adus victoria, ci slăbiciunile concurenței și speranțele bucureștenilor într-un altfel de București.

4. Victoria lui Nicușor Dan și scorul mare obținut de USR la Consiliu general înseamnă o enormă gură de oxigen politic pentru tot frontul politic din spatele lui Klaus Iohannis. Pe de o parte, crește un val politic, pe de alta, incompetența PNL și eșecurile de la guvernare trec netaxate și nebăgate în seamă.

5. Succesul PSD clamat de Marcel Ciolacu este unul amuzant. Cel mai mare succes al său este că a scăpat de principalul său concurent, care ar fi putut să declanșeze eliminarea sa de la conducerea PSD la puțin după cîștigarea alegerilor. Mă refer la Gabriela Firea!

6. Nu înțeleg care sunt argumentele care au adus victoria obținută de Clotilde Armand la Sectorul 1. Nici corupția și nici proiectul nu au fost argumentele sale. Ba este printre puținii candidați care au fost lovizi de dezvăluiri care ar fi putut duce la retragerea din cursă chiar înainte de vot.

7. Si totuși, bucureștenii nu sunt ingrați. Iubesc spectacolul, dar nu ignoră și nu-i taxează pe cei care nu sunt vedete, dar muncesc pe brînci. Dimpotrivă, la alegerile de primari, Daniel Băluță (sectorul 4) cel mai antivedetă dintre toți candidații, a cîștigat cu procentul cel mai mare. În fapt, într-un mandat, omul a schimbat fața Sectorului 4. Și oamenii au văzut asta și l-au răsplătit cu voturi!

8. Alegerile locale marchează o creștere neașteptată a partidului de intelligence USR PLUS. Pe lîngă el, și PNL-ul se umflă în pene și încearcă să se lipească la valul puternic, care nu este provocat pentru relansarea liberalilor. Creșterea USR-PLUS vine din moda internațională, din servicii și din uzura partidelor clasice.

9. Inexplicabil comportamentul ingrat al ieșenilor. În Capitala Moldovei cu toți intelectualii săi au votat un pesedist incult și hrăpăreț.

10. Alegerile din România vor face înconjurul lumii. Primarul decedat de la Deveselu (fără bombe, cartușe și rachete) a fost declarat cîștigător net al unei competiții politice la care n-a luat parte nici ca stafie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cetatenii-mai-destepti-ca-politicienii/

FELICITĂRI BUCUREȘTENILOR CARE AU IEȘIT LA VOT, PENTRU LOCALELE din 2020 ! FELICITĂRI CELOR DIN ȚARĂ CARE AU VOTAT PENTRU ROMÂNIA !

 


NIMIC NU AM PIERDUT, NIMIC NU AM CÂȘTIGAT ! Așa pare la prima vedere. De data aceasta, însă, am aflat că UNIREA și VOINȚA FACE PUTEREA. 

DRAGII MEI, TOATE PIEDICILE din FAȚA ROMÂNILOR, - S.R.I.-ul, MULTINAȚIONALELE, INTERLOPII, SLUGILE GLOBALISTE - POT FI ÎNVINSE numai dacă NE MOBILIZĂM în UNIRE și în VOINȚĂ !

SĂ AVEM SĂNĂTATE ! 💓 TRĂIASCĂ ROMÂNIA ! 💓