9.03.2021

Atacurile de cord și stopurile cardiace explodează în rândul tinerilor vaccinați

 

ISRAELUL, ȚARA CAMPIOANĂ la VACCINARE, a ajuns să fie CEA MAI INFECTATĂ ȚARĂ cu COVID. Persoanele vaccinate din Israel NU mai sunt primite în alte țări.

Profesorul Retsef Levi, de la Sloan School of Management din cadrul renumitului MIT din Massachusetts (SUA), a dezvăluit informații îngrijorătoare, rezultate în urma unui studiu israelian recent. Ca urmare a vaccinării împotriva Covid în Israel (60% din populația acestui stat este deja complet vaccinată, iar peste 80% este vaccinată cu o singură doză), există o incidență tot mai mare a sechelelor și vătămărilor grave provocate de vaccin, care prezintă relevanță clinică sau necesită chiar terapie intensivă, informează Report24.News.

Astfel, s-a înregistrat o creștere cu 25% a cazurilor de stop cardiac și de infarct în rândul tinerilor de 16-29 de ani care au fost vaccinați. În rândul femeilor vaccinate din grupa de vârstă 20-29 de ani, atacurile de cord au crescut chiar și cu 83,6%. Potrivit studiului citat de Levi, această creștere este „în mod clar legată” de campania de vaccinare. Daunele colaterale și „efectele secundare” generate de politica Corona sunt în centrul activității lui Levi, un statistician medical de la MIT, considerat o autoritate internațională în domeniu.

Daune colaterale ale politicii de vaccinare și ale politicii Covid

Printre altele, anul trecut, el a studiat creșterea numărului de boli cardiovasculare ca urmare a neacordării sau evitării tratamentului de urgență (din cauza reticenței de a se prezenta la spital a oamenilor) în timpul primului lockdown și a publicat rezultatele șocante în studiul său „Evidence of Worse Outcomes Related to Cardiac Arrest during the COVID-19 Pandemic due to Patient Reluctance to Seek Care (2020)”.

Israelul, care „de la campionul mondial la vaccinare a ajuns campionul mondial la infectare”, după cum comentează chiar postul public german de televiziune ZDF, a vaccinat în principal cu serul de la Pfizer/Biontech.

Între timp, ei au început deja cu cea de-a treia doză. Se pare că presupusa soluție este, de fapt, problema aici și că, încă o dată, cauza este confundată cu efectul. Nimeni nu pare să fie îngrijorat cu adevărat - așa cum se întâmplă în cazul celorlalte guverne occidentale captive ale intereselor industriei farmaceutice.

ADEVĂRUL NU MAI POATE FI ASCUNS ! Efectele devastatoare ale măștii în Școli : Cum sunt nenorociți copii

 


După ce un utilizator a distribuit pe Twitter un articol din Forbes despre efectele devastatoare ale măștii în școli asupra copiilor, iar postarea a devenit virală, revista a șters articolul de pe site-ul său.

„Prieteni, citiți acest articol de Zak Ringelstein, sunt uimit că în sfârșit cineva înțelege că măștile la copii nu sunt benefice”, a scris utilizatorul respectiv pe Twitter.

Postarea a fost distribuită de peste 500 de ori într-o singură oră, înainte ca Forbes să șteargă articolul.

Ineficiența măștilor a fost dovedită încă din noiembrie 2020 de un studiu important, realizat de o echipă de cercetători din Danemarca și publicat în Annals of Internal Medicine.

De asemenea, s-a dovedit științific faptul că efectele COVID-19 la copii sunt minime, mortalitatea fiind foarte aproape de 0%.

Cu toate acestea, autoritățile din majoritatea țărilor occidentale se încăpățânează și continuă să impună mascarea copiilor în școli, inclusiv la orele de educație fizică.

Reproducem mai jos integral articolul din Forbes, după o variantă salvată pe internet.

Autorul articolului este profesorul Zak Ringelstein, doctorand la Universitatea Columbia.

Mi-am petrecut întreaga carieră din domeniul educației luptând împotriva testelor standardizate și a ravagiilor pe care acestea le provoacă asupra sănătății mentale și bunăstării elevilor americani, în special a copiilor proveniți din familiile cu venituri reduse.

Înainte de pandemia COVID-19, anii noștri de activism aduseseră în sfârșit roade și legislația din întreaga țară tocmai începuse să anuleze examenele draconice importante, realizând răul pe care îl produc asupra psihicului, sănătății și performanțelor școlare ale elevilor americani.

În locul băncilor așezate în șir, s-au recomandat mesele rotunde. 

În locul temelor cu opțiuni multiple, s-au recomandat proiectele colaborative.

În locul disciplinei punitive, s-a recomandat învățarea bazată pe atenție și empatie.

Viitorul părea promițător pentru educație constructivistă, având în centru elevul, pentru toți copiii. Se părea în sfârșit că nu doar familiile bogate își vor putea permite să se retragă din cadrul școlar restrictiv, bazat pe teste.

Așa părea până când COVID-19 a ajuns în Statele Unite și a transformat brusc sistemul educativ public american în ceva de nerecunoscut: un sistem de restricții și obligativități mult mai represive decât au fost vreodată testele standardizate.

Elevii din majoritatea sălilor de clasă americane trebuie acum să poarte o mască și să stea la distanță de colegii lor pe toată durata zilei.

În numeroase școli, elevii sunt obligați să se joace singuri în recreație.

Chiar și pentru elevii cei mai mici, băncile sunt așezate una în spatele celeilalte. Copiii nu pot vedea zâmbetele celorlalți sau nu pot dobândi competențe sociale și verbale de o importanță majoră.

Propoziția pe care o aud repetată iar și iar pentru a justifica măștile este: „copiii sunt rezistenți”.

Însă, ca profesor de școală primară și doctorand la Universitatea Columbia, specializat în traume educaționale, mă tem că această afirmație este prea simplistă și înșelătoare.

Ceea ce ar trebui să spunem este: „Măștile și distanțarea socială provoacă traume, iar traumele la vârste fragede reprezintă un pericol pentru dezvoltare, în special pentru copiii care suferă traume și în alte aspecte ale vieții”.

Psihologii au privit adesea trauma în mod deformat ca fiind rezultatul unic al unor evenimente izolate, cum ar fi pierderea unui părinte sau un accident de mașină.

Însă studiile asupra sărăciei au contribuit la lărgirea definiției traumei la stresul sau frica continue și persistente, când un copil elimină constant hormonul stresului, cortizolul.

Potrivit Asociației Americane de Psihiatrie, „traumele sunt definite ca evenimente care produc sau reprezintă o amenințare pentru integritatea fizică a unei persoane și care provoacă o reacție de frică intensă, de oroare sau de neputință”.

Este genul de amenințare pe care copiii o percep atunci când li se spune să se distanțeze de alți copii și să-și acopere partea corpului cu care comunică, își exprimă emoțiile și se hrănesc.

A-i forța pe copii să poarte măști sau să se îndepărteze de semenii lor indică nu doar faptul că sunt o amenințare pentru ei, ci le și răpește mijlocul cel mai elementar prin care copiii își liniștesc sistemul nervos.

După cum a scris Psychology Today, „expresiile faciale ale altora ne ajută să ne liniștim sistemul nervos, însă dacă nu primim aceste semnale putem intra în modul de supraviețuire”.

Ar trebui realizate mai multe studii despre modul în care traumele cauzate de restricțiile COVID-19 în școli sunt asociate cu starea de sănătate pe termen lung și cu bunăstarea copiilor americani, însă cercetări privind Sindromul Stresului Post-Traumatic au arătat că „stresul și frica, ca reacții la o amenințare reală sau potențială, sporesc posibilitatea formării de amintiri legate de traumatism”.

Fiecare an din copilărie pune bazele vieții adulte, iar temeliile nesigure se prăbușesc.

În conformitate cu Piramida Nevoilor a lui Maslow, copiii cărora nu li se asigură securitatea personală (de exemplu, anxietatea socială provocată de măști și distanțarea socială) sunt adesea incapabili să stabilească legături sociale sănătoase și pot avea dificultăți să stabilească relații intime în viața lor.

Studii neurologice demonstrează că copiii care trăiesc acest tip de frici și traume la vârste fragede suferă o reorganizare structurală și funcțională a cortexului prefrontal al creierului lor, care conduce la probleme emoționale și de procesare cognitivă.

Asemenea traume îi afectează în special pe copiii care cresc în sărăcie și care au adesea efectul cumulativ al altor traume acasă sau în comunitate.

Înainte de COVID-19, aproape jumătate dintre toți copiii americani au cunoscut traume în viețile lor.

Mai mult, copiii cu măști care sunt distanțați social au o probabilitate mai mare de a ajunge la un stil de viață sedentar la școală și acasă, și astfel au o probabilitate mai mare de a deveni atât obezi cât și depresivi.

Obezitatea afectează în mod disproporționat copiii din medii cu venituri mici și poate duce la probleme de sănătate pe viață având adesea ca rezultat o moarte prematură.

În mod tragic, prevalența depresiei clinice și a anxietății s-a dublat deja la copii pe plan mondial de la începutul pandemiei de COVID-19 și este probabil că se va înrăutăți dacă restricțiile vor continua.

Copiii cu măști sunt de asemenea susceptibili să sufere o lipsă de dezvoltare dramatică a limbajului, un alt domeniu fundamental de dezvoltare în primii ani de viață, când copiii proveniți din medii cu venituri mici sunt deja dezavantajați în mod disproporționat.

Numărul de cazuri de COVID-19 la copii a crescut din cauza tulpinii Delta, însă, potrivit Academiei Americane de Pediatrie, „0,00% până la 0,03% din toate cazurile de COVID-19 la copii au dus la deces” săptămâna trecută.

În ciuda senzaționalismului programelor de știri, riscul de deces al unui copil din cauza COVID-19 în America este mai mic decât riscul de a muri lovit de fulger sau într-un accident de mașină.

Ar trebui să continuăm să monitorizăm aceste cifre pentru a verifica dacă morbiditatea și mortalitatea la copii se agravează față de situația actuală.

Însă trebuie să ne punem întrebarea : beneficiile măștii și distanțării sociale depășesc cu adevărat răul psihic, fizic, social și educațional pe termen lung pe care îl provocăm unei întregi generații de elevi americani?

Dacă ne pasă cu adevărat de echitate și de cei mai vulnerabili membri ai societății noastre, măcar nu ar trebui să ne fie teamă să punem această întrebare.

Femeie de 51 de ani din București, vaccinată cu schema completă, a decedat de... Covid. Suferea și de hipertensiune arterială, caz în care nu este recomandată vaccinarea

 


O femeie de 51 de ani din București, complet vaccinată anticovid, a decedat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău, după ce a fost transferată de la Matei Balș, unde primise primele îngrijiri, dar, din cauza lipsei de locuri la ATI, femeia a fost trimisă la Buzău, însă prea târziu, relatează ȘansaNews.

Femeia, în vârstă de 51 de ani, era vaccinată cu ambele doze, precizează sursa citată. Femeia suferea de obezitate și hipertensiune arterială, ceea ce, afirmă medicii, i-a și grăbit moartea.

Dr. Monica Pop declara că una dintre contraindicațiile vaccinului este tocmai hipertensiunea arterială: „Printre altele mi s-a părut chiar de-a dreptul de necrezut. De exemplu una dintre contraindicații este hipertensiunea arterială", a afirmat medicul Monica Pop la Antena 3.

Totodată, ActiveNews a atras atenția că inflamația cardiacă după vaccinurile anticovid este mai puternică decât se credea inițial.

Pașaportul de vaccinare, INTERZIS pe cale judecătorească în regiunea Andaluzia din Spania și în Insulele Canare

 


Tribunalul Superior de Justiție din Andaluzia, reconfirmat de Curtea Supremă a Spaniei, a interzis pașapoartele de vaccinare în regiunea Andaluzia, pe motiv că acestea discriminează cetățenii și le încalcă viața privată. O altă instanță spaniolă a luat aceeași decizie pentru comunitatea Insulelor Canare. 

În Spania, provinciile autonome pot decide să ceară pașapoarte „sanitare” pentru accesul la restaurante, baruri sau cluburi de noapte. Guvernul regional andaluz dorea să introducă această condiție, dar Tribunalul Superior de Justiție din Andaluzia a interzis-o. Decizia tribunalului regional a fost confirmată miercuri de Curtea Supremă a Regatului Spaniei, potrivit LeVif.be, care citează agenția spaniolă de presă EFE. 

Pașaportul „sanitar” contravine protejării vieții private și este discriminatoriu, a recunoscut tribunalul andaluz. Curtea Supremă spaniolă a confirmat interzicerea pașaportului de vaccinare în regiunea Andaluzia, motivând că măsura introducerii lui este disproporționată în raport cu situația epidemiologică. După ce a contestat decizia la tribunalul regional, guvernul andaluz a făcut recurs pe 6 august la Curtea Supremă a Spaniei, pierzând și de această dată.

Decizia judecătorească definitivă de interzicere a pașaportului de vaccinare în regiunea Andaluzia survine la o zi după ce și Tribunalul Superior de Justiție din Insulele Canare (comunitate independentă aparținătoare de Spania) a interzis pașaportul „sanitar”, argumentând că cererea unei dovezi de vaccinare pentru accesul în locuri deschise publicului presupune „segregarea” persoanelor care au ales, totuși, în mod legal să nu se vaccineze, întrucât vaccinarea Covid este voluntară. Cea mai înaltă instanță din Canare a explicat că decizia guvernului (de a introduce pașapoartele „sanitare”) ar risca să „împiedice un număr indefinit de cetățeni să se bucure de libertățile pe care Constituția li le garantează” și că pașapoartele „sanitare” ar obliga persoanele nevaccinate să facă teste, care constituie „o povară economică”.

Cîţu pregăteşte demiterea miniştrilor USR PLUS

 


Şedinţă de guvern doar cu miniştri PNL şi UDMR la Palatul Victoria. 

Conducerea USR PLUS a anunţat că miniştri formaţiunii nu vor participa la şedinţa Executivului. "Florin Cîțu nu mai are legitimitatea de a ocupa funcția de prim-ministru, nici de a conduce ședințele de guvern", susţin liderii USR PLUS. În replică, premierul Cîţu le-a cerut demisia de onoare miniştrilor USR PLUS care vor să susţină moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern.

Guvernul Cîţu s-a reunit la Palatul Victoria într-o şedinţă care are pe ordinea de zi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru aprobarea Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”.

La şedinţa de la Palatul Victoria au venit premierul Florin Cîţu şi miniştrii PNL şi UDMR. Vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS lipsesc. De altfel, Dan Barna a mers vineri la prânz la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile din biroul de la Guvern.

Florin Cîţu le cere demisia de onoare miniştrilor USR, pentru că au ajuns să negocieze căderea propriului guvern cu PSD, partid împotriva căruia PNL și USR-PLUS au luptat în perioada de opoziție.

Florin Cîţu a declarat că Biroul Politic Naţional al PNL a votat vineri, în unanimitate, susţinerea sa pentru funcţia de premier. De asemenea, acesta a precizat că niciun liberal nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Cine nu vine in sedinta de guvern inseamna ca nu sustine programul de guvernare.

La ora 16: 00 avem o sedinta de guvern in care se va aproba planul Anghel Saligny, care este in programul de guvernare. Dezvoltarea Romaniei este o prioritate pentru aceasta coalitie.

Cred ca in Romania mai avem onoare. Atunci cand depui motiune de cenzură impotriva propriului guvern, trebuie să-ti dai demisia de onoare.

Niciodata PNL sau eu nu vom face compromisuri alaturi de PSD. Cine este langa PSD este cu Dragnea si Ciolacu”, a declarat Florin Cîţu după şedinţa BPN.

RECALCULARE PENSII. Sute de mii de români au dat statul în judecată

 


Începând din anul 2010, sute de mii de români au dat statul în judecată pentru recalcularea pensiilor deficitară. Ministrul Muncii a anunţat că pregăteşte o nouă recalculare ce ar putea intra în vigoare în 2023.

Peste 200.000 de români nemulţumiţi de pensia primită după recalculare au dat statul în judecată în ultimii 11 ani. Numărul acestora ar putea creşte şi mai mult în următorii ani, după ce ministrul Muncii a anunţat că se pregăteşte o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor.

Violeta Alexandru a explicat că oamenii au ajuns să ceară în instanţă rezolvarea problemelor deoarece au fost făcute erori grave la recalcularea pensiilor. Fostul ministru a recunoscut că cei care lucrează cu datele pensionarilor trebuie să fie adevărați profesioniști.

”Cine lucrează la casele de pensii, cine se ocupă de cererile de pensionare, cine manipulează date din documentele de muncă ale oamenilor chiar trebuie să se priceapă. Nu este o activitate ușoară, nu se poate da pe mâna unor oameni care nu au cunoștințe în domeniu. Sunt foarte multe acte normative pe care instanțele și casele de pensii trebuie să le ia în considerare atunci când analizează un caz; modificările dese ale legislației îngreunează decizia privind acordarea sau nu a unor drepturi”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Capital.ro. 

Actualul ministru al Muncii a anunţat că se schimbă din nou formula de calcul a pensiilor, prin care pensiile mai mici să crească mai mult.

”Se schimbă formula de calcul a pensiilor. O să anunțăm la începutul anului 2023. Vom ajunge la o formulă de calcul a pensiilor prin care pensiile mai mici să crească mai mult decât pensiile care ies în momentul de față mai mari pentru cei care se pensionează. Este o schimbare fundamentală de calcul a pensiilor în România.

Pe reforma pensiilor avem un calendar de lucru în care vom pune la punct întregul cadru normativ care nu ține doar de formula de calcul a pensiilor, ci și de instrumente de creștere a contributivității la sistemul de pensii, astfel încât acesta să fie sustenabil. Intenționăm ca politică activă să încurajăm oamenii să muncească și să fie stimulați pentru a munci”, a mai completat ministrul.

Premiera mondială : ”Dacia Jogger” s-a lansat. Cât costă maşina românescă cu 5 sau 7 locuri

 


Premiera mondială a modelului Dacia Jogger va avea loc pe 6 septembrie la standul Dacia de la IAA Mobility Munchen, alături de facelift-ul SUV-ului Duster și de micul model electric Spring.

Dacia Jogger este un break pentru că, derivat din Sandero, are partea frontală a acestuia și o lungime impresionantă de 4,547 m. Este un monovolum pentru că în în habitaclul dintr-o singură celulă încap până la șapte persoane cu bagajele aferente. Și este un SUV pentru că are o gardă la sol de nu mai puțin de 200 mm. Mai mult chiar, ediția specială ”Extreme” văzută de noi la Paris, poartă pe caroserie elemente asemănătoare celor prezente deja pe modele Stepway ale producătorului autohton deținut de grupul Renault, scrie economica.net

Revenind la dimensiuni, trebuie spus, pentru că imaginile pot înșela ochii, că modelul Dacia Jogger este mai lung cu 74 mm decât prima generație Logan MCV și cu 49 mm decât Lodgy. De asemenea, ampatamentul noului vehicul – 2.897 mm –  îl depășește cu 87 mm pe cel al monovolumului Lodgy și este mai mic cu doar 8 mm față de cel al break-ului Logan MCV (prima generație).

În timpul prezentării de la Paris, Andreea Guinea, manager de produs pentru Dacia Jogger, a dezvăluit și faptul că modelul de bază al gamei are în prezent un preț estimat de circa 15.000 de euro. Desigur, până la momentul lansării comenzilor, în noiembrie 2021, această valoare poate suferi modificări, însă reperul dat este foarte important pentru cei care își fac planuri de achiziție a unui astfel de vehicul. Iar, comparând mere cu mere, Jogger are șansa de a deveni, la fel ca și celelalte modele Dacia în segmentele lor, cel mai accesibil model existent pe piață.

Alt detaliu important oferit de oficialii Dacia este decizia conducerii Renault de a aloca Jogger pentru producție uzinei de la Mioveni. Astfel, fabrica din România își va completa portofoliul compus acum din Duster, Sandero Stepway și Logan cu un al patrulea model. Totodată, această informație dezvăluie faptul că oficialii Renault nu se așteaptă la vânzări majore ale acestui model, capacitatea de producție a uzinei fiind insuficientă în prezent pentru creșteri majore ale ritmului de asamblare. De altfel, făcând parte dintr-un segment dedicat familiilor numeroase sau afacerilor care presupun transportul a mai mult de cinci persoane, Dacia Jogger intră într-o zonă a pieței destul de restrictivă. Acesta este motivul pentru care, în prezent, puține mărci de volum mai au în portofoliu monovolume sau vehicule de tip crossover cu șapte locuri.

Dacia Jogger se poziționează ca un vehicul de familie perfect adaptat ieșirilor în aer liber. Jogger reflectă spiritul pragmatic și autentic al mărcii Dacia și mediul „outdoor” al noii identități de marcă. DACIA Jogger e gandita ca un inlocuitor pentru vechiul Logan MCV si pentru Lodgy, insa puteti vedea ca seamana destul de bine cu Logan 3 si versiunea facelift a Duster, preluand cate ceva de la fiecare in parte. Inclusiv imaginile spion cu DACIA Jogger au aratat ca e aproape la fel de mare ca un Duster, ceea ce vine ca o surpriza interesanta, dar masina are 7 locuri pentru pasageri, deci trebuia sa aiba si dimensiuni pe masura asteptarilor clientilor.

Dacia Jogger UN MODEL DE FAMILIE VERSATIL CU PÂNĂ LA 7 LOCURI

Disponibil în două configurații, cu 5 sau 7 locuri, Dacia Jogger este partenerul ideal al familiilor, atât în traseele urbane din viața cotidiană cât și în periplurile mai lungi, prilejuite de ieșirile în natură la sfârșit de săptămână sau în concedii. Cu spiritul pragmatic care o caracterizează, Dacia propune un vehicul care le permite clienților să profite de plăcerile simple ale vieții alături de cei apropiați.

Jogger este un nume simplu, modern, ușor de pronunțat și înțeles în întreaga lume. Este un nume ce evocă dinamism și energie pozitivă. Sufixul „er”, pe care îl regăsim deja la modelul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii Dacia, aduce un aer de familiaritate, reflectând totodată robustețea unui partener de drum ideal în viața de zi cu zi.

Dacia Jogger va fi prezentată publicului larg în data de 6 septembrie, la Salonul Internațional Auto de la Munchen.