10.04.2020

Horoscop rune 5-11 octombrie 2020

 


Horoscop rune 5-11 octombrie 2020. Numerologul Mihai Voropchievici a prezentat sâmbătă, la emisiunea ”Adevăruri Ascunse”, de la Antena 3, horoscopul runelor pentru săptămâna 5-11 octombrie 2020. Vești bune pentru mai toate zodiile. Ne așteaptă o săptămână plină.

BERBEC

Sunt sfătuiți să-și facă bagajele pentru că astele îi anunță că vor face o călătorie. O săptămână cu plimbări

TAUR

Protecție divină. O săptămână sunt protejați de toate forțele văzute și nevăzute și te toate răutățile oamenilor.

GEMENI

Sunt puși pe scandal. Vor să provoace o mică bătălie, dar nu tot ei o vor câștiga. Deci lăsați bătăliile că începeți degeaba 

RAC

Are două sfaturi: să se relaxeze și nu vă mai faceți probleme pentru starea de sănătate a unei persoane dragi, are o sănătate de fier și doar vă incită 

LEU

Vești bune! O săptămână cu cadouri, surprize sau o sumă de bani importantă. Leul dă lovitura!

FECIOARA

Se înconjoară într-o aură de mister, nu știe nimeni cum vrea, ce vrea, are multe gânduri și le rezolvă numai în ceasul de taină cu ziditorul 

BALANȚA

Balanța e supărată. Vrea să schimbe locul de muncă sau locuința, are gânduri mari și va acționa în conformitate cu ce i se va arăta la momentul respectiv.

SCORPION

Trebuie să abordeze altfel toate problemele care îl frământă. Schimbați tactica de abordare 

SĂGETĂTOR

O săptămână cu multe mesaje, multă comunicare, multă informare. Fiți pregătiți pentru un mesaj de taină pe care îl veți primi

CAPRICORN

Trebuie să își mobilizeze toate forțele să arate cine este el. A muncit, dar nu și-a consolidat poziția, nici în familie, nici la serviciu, e timpul să arătați cine sunteți!

VĂRSĂTOR

Sunt sfătuiți să aibă puțină răbdare că lucrurile bune vin numai asupra celor care știu să aștepte. Răbdare!

PEȘTI 

Găsesc rezolvarea tuturor problemelor care îi frământă și nu îi lasă să doarmă numai angajând o discuție în familie sau cu prietenii apropiați, acolo unde nu este o familie întemeiată.

sursaa:https://www.antena3.ro/horoscop/horoscop-rune-5-11-octombrie-2020-cu-mihai-voropchievici-leii-dau-lovitura-taurii-au-protectie-583339.html?utm_source=slidebox&utm_medium=website&utm_campaign=antena3.ro

”Mi-e așa dor de dumneavoastră, vreau să vă văd zâmbetul fără mască”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

 


Sofia Vicoveanca a oferit mesaj de suflet pentru telespectatorii Antena3, la cateva zile după ce a împlinit 61 de ani ...de cântec. "În buletin, nu mă uit, că nu vreau să îmi stric ziua", ne-a mărturisit artista, care nu și-a pierdut umorul în pandemie. 

Sofia Vicoveanca numără cu bucurie cele 20 de piese la care lucrează acum. 

„Am avut spectacol în aer liber cu masca, n-am văzut zâmbet, am crezut că mor, mi-e foarte greu să cânt să nu văd zâmbetul, să știu că am transmis acel fior pe care fiecare artist îl are. De fapt asta e menirea noastră, să bucurăm pe cineva și îmi este foarte greu. 

Trebuie avut grijă, eu mă tem că toată chestia asta a apărut pentru că ne-a văzut Dumnezeu, și Dumnezeu ne-a arătat cine e el. Nu îți trebuie vorbe să te rogi, trebuie doar să fii cu gândul acolo la el. Mi-e așa dor de dumneavoastră, vreau să vă văd zâmbetul fără mască”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/sofia-vicoveanca-mesaj-emotionant-pentru-romani-mi-e-foarte-greu-sa-cant-sa-nu-vad-zambetul-583438.html

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie. Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. ”

 


Daniel Tudorache, candidatul PSD la Primăria Sectorului 1, a declarat duminică, la Antena 3, că aşteaptă ca Biroul Electoral Central să ia în discuţie contestaţia sa privind imaginile apărute în spaţiul public cu persoane care au intrat în sala unde s-ar fi aflat sacii de voturi din BES 1.

„Am depus la BEC o contestaţie. Nu s-a discutat acea contestaţie, Nu-mi dau seama cum poate să anunţe un câştigător fără să ia în calcul acele imagini şi să le discute. Aşteptăm. Eu aştept decizia BEC. Dacă aşa consideră, că e normal să vadă întreaga ţară acele imagini şi să nu le pună în discuţie, atunci înseamnă că ne merităm soarta. (...) Am înţeles că mâine (va lua BEC în discuţie contestaţia - n.r.). Am vorbit cu reprezentantul PSD şi am întrebat, de câteva zile tot întreb, când ia în discuţie acele imagini. Până acum nu s-a luat în discuţie. Am înţeles că mâine, aşteptăm şedinţa de mâine de la BEC să ia în discuţie acele imagini”, a spus Dan Tudorache la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a adăugat că tot ce poate spune este că imaginile prezentate în presă nu au fost luate în discuţie.

„Atunci când s-a intrat în acea cameră nu s-a făcut niciun înscris. Asta este ilegalitatea. E treaba justiţiei. Nu mai comentez. Văd că te baţi cu morile de vânt. Toată lumea vede ce s-a întâmplat şi chiar nu mai contează. Atunci de ce să mai votăm dacă chiar nu contează când descoperi o fraudă? E adevărat, am descoperit-o mai târziu, pentru că atunci s-a întâmplat”, a mai spus Tudorache.

Clotilde Armand a anunţat că este oficial primarul Sectorului 1, după ce Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins contestaţiile PSD.


Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins, duminică, renumărarea voturilor în Sectorul 1. Potrivit hotărârii în acest sens, BEM respinge ca neîntemeiată contestaţia PSD la decizia anterioară a Biroului Electoral Sector 1 privind respingerea cererii de renumărare a voturilor în acest sector, scrie Agerpres.

Aspectele vizând o eventuală fraudă electorală au fost analizate şi respinse ca nefondate de către Biroul Electoral Central, mai precizează documentul.

Referitor la apariţia unor informaţii şi imagini în spaţiul public privind păstrarea şi manipularea sacilor cu buletinele de vot, acestea nu intră în competenţa Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti, urmând a fi analizate de autorităţile competente în acest sens, se mai arată în hotărâre.

PSD a cerut renumărarea voturilor şi, ulterior, reluarea votului în Sectorul 1, invocând o fraudă electorală, după ce au apărut în spaţiu public imagini cu persoane care intră într-o cameră unde, posibil, sunt depozitate buletinele de vot.

Poliţia Bucureşti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat şi fac cercetări în două dosare penale.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24329422-tudorache-antena-3-astept-bec-discutie-maine-contestatia-mea-privind-imaginile-aparute-presa.htm

Cod galben de vânt puternic, duminică seara. Zonele afectate

 


Meteorologii au emis, duminică, avertizări Cod galben de vânt puternic.

Acestea sunt valabile duminică seara în județele Sibiu, Tulcea și Constanța. Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează localitățile Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Turnu Roșu, Boița, dar și zona de munte din județul Sibiu.

Aceasta este în vigoare până la ora 21.00. În aceste zone se vor înregistra intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 50-60 km/h și izolat 70-75 km/h. Județele Tulcea și Constanța sunt sub avertizare Cod galben de vânt de pînă la 55-60 km/h până la ora 20.00.

sursa:https://www.dcnews.ro/cod-galben-de-vant-puternic-duminica-seara-zonele-afectate_775509.html

Furtuna ”Alex”. DEZASTRU în Franța și Italia

 


Cel puțin două persoane au murit și până la 20 sunt încă dispărute după ce o furtună puternică a lovit sud-estul Franței și nord-vestul Italiei.

Mai multe regiuni aflate la nord de Nisa, în Franța, au suferit daune grave din cauza inundațiilor și alunecărilor de tere. Furtuna a dislocat poduri, a distrus drumuri și case. În nord-vestul Italiei, inundațiile au fost descrise ca fiind „istorice”. Podul de peste râul Sesia s-a prăbușit.

 

Armata a fost scoasă pe străzi
 

Premierul francez, Jean Castex, a scos pe străzi armata și a eliberat fonduri de urgență pentru a face față celor mai grave inundații din ultimele decenii din sud-estul Franței. Până la 20 de persoane sunt declarate dispărute. Totuși, Bernard Gonzalez, prefectul regiunii Alpi-Maritimes, a calmat puțin situația: "Doar pentru că cei dragi nu au putut contacta rudele, nu înseamnă că au fost uciși de furtună".

Agenția meteorologică Météo-France a declarat că în unele zone au căzut 450 mm. în decurs de 24 de ore, echivalentul a aproape patru luni în această perioadă a anului, relatează agenția de știri Reuters.

 

Care e situația în Italia?
 

În Italia, în Piemont, mai multe sate au fost izolate după ce ploile au făcut drumurile impracticabile. Situația de acolo a fost descrisă drept „extrem de critică” de către oficiali. Președintele Piemontului, Alberto Cirio, a declarat pentru La Stampa că au căzut 630 mm de ploaie în 24 de ore, o cantitate „nemaiauzită din 1954”, potrivit BBC.


sursa:https://www.dcnews.ro/furtuna-alex-dezastru-in-franta-si-italia_775485.html

În goana după realizarea unui interes personal Vela ”Paraipan” lasă la o parte interesul general

 


Recunosc faptul că zilele acestea am simţit lipsa unui personaj al politicii româneşti, căci da, Marcel Vela, cu geaca lui de piele în stilul lui Paraipan, a devenit un personaj.

Ce a mai făcut Marcel Vela în această perioadă plină de evenimente pentru România?

Ei bine, Marcel Vela și-a delegat, luna trecută, atribuțiile cu privire la alegeri şi a deschis lista candidaţilor PNL la Consiliul Local al orașului Caransebeș.

Candidata PNL pentru funcţia de primar al Caransebeşului a fost Andra Pleşea, nimeni alta decât fiica lui Marcel Vela.

Iată cum, după modelul Traian Băsescu, Marcel Vela încearcă să transforme politica într-o afacere de familie, angrenând resursele partidului în iniţiativa sa de a păstra Primăria Caransebeş în sânul familiei. Candidata PNL a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Felix Borcean, la rândul său, fost membru PNL care a părăsit partidul în urma disensiunilor cu Marcel Vela.

Putem intui frustrarea unor membri PNL, persoane capabile, de altfel, cărora nu li s-a oferit şansa de a candida la Primăria Caransebeş tocmai pentru a satisface nişte ambiţii ale lui Vela.

Îngrijorător este că Vela a ales, în această perioadă importantă pentru România, să-şi delege atribuţiile tocmai pentru a duce la bun sfârşit ceea ce am numit mai devreme “afacerea de familie”, sperând ca după trei mandate ale sale la Primăria Caransebeş, pe viitor, aceasta să rămână pe mâinile fiicei sale. Încă o dată, se dovedeşte că în goana după realizarea unui interes personal Vela lasă la o parte interesul general, un comportament specific oamenilor care profită de funcţia deţinută şi pe care o consideră doar un mijloc pentru realizarea unui scop.

Vela a revenit din campania electorală, în capitală, ca să restabilească ordinea şi a început războiul cu “huliganii” de la metrou, nişte tineri fără minte, prinşi de entuziasmul unui meci de fotbal, eveniment pe care Vela a ţinut să-l marcheze elogiind interveţia jandarmilor şi felul în care i-au trântit pe aceşti tineri cu dinţii de bordură.

Nu ne spune, însă Vela nimic despre lupta împotriva clanurilor de interlopi care fac legea în mai multe judeţe din ţară, despre taxele de protecţie şi despre numărul mare de poliţişti care au legături cu aceste clanuri, despre acuzaţiile de fraudare a alegerilor, despre faptul că în anul 2020 vedem imagini cu persoane care ies cu sacul cu voturi în spate.

Dacă în starea de urgenţă găsea Vela de cuviinţă să apară în ”creierii nopţii” cu declaraţii de presă, reuşind să creeze doar panică şi isterie, într-o perioadă în care România era o ţară în care evoluţia cazurilor de coronavirus se afla sub control şi trimitea poliţiştii pe la casele oamenilor cu Lumina Sfântă, în această perioadă, în care asistăm la o explozie a numărului de cazuri, pe fondul nerespectării regulilor şi a unor măsuri de relaxare prost înţelese, ministrul de interne îşi deleagă atribuţiile pentru îndeplinirea unor obiective personale. A considerat Vela că fără aportul expertizei sale în domeniul administraţiei, Caransebeşul nu îşi poate duce existenţa sau a înţeles că zilele la Ministerul de Interne îi sunt numărate, dat fiind că România a pierdut lupta cu pandemia de coronavirus tocmai din cauza “veleităţilor” sale?

Avem parte de o clasă politică condusă doar de interese proprii şi de grup, iar iluzia existenţei unei democraţii în România ne-a făcut să ne lăsăm destinul în mâna unor persoane a căror moralitate şi pregătire nu depăşeste genunchiul broaştei căci, aşa cum spunea George Clemenceau “democraţia este un leu devorat de păduchi”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/singurele-veleitati-ale-lui-vela-afacerile-de-familie/

Anticoruptia nu mai functioneaza. Nici pe bune, nici la comandă !

 


Ieșirea la rampă a lui Klaus Iohannis pe subiectul anticorupției este o operațiune pregătită indelung. A spus-o chiar președintele ! El s-a lăudat că a avut mai multe intîlniri pe aceasta temă. Bineinteles, n-a menționat SRI. Colectarea de semnături sub genericul „vrem anticorupție” este iarăși un semn. S-au strins doar 25.000 (cam putine!), dar suficinte pentru a spune că poporul cere cu hotarire o relansare a anticorupției de tip Basescu-Iohannis-Coldea-Kovesi.

Şi întrebarea cucoanei cu voce de harţag de la ultima conferință de presă pare pregatită. Adică redactată şi învățată pe de rost. Ion Cristoiu a surprins operatiunea și a analizat-o corect. Din păcate, partidele politice și ziariștii liberi (cîţi mai sînt) n-au zis nimic !

Ce mai ! Să înceapă anticoruptia !

Si‎gur ajuta la parlamentare. Numai că anticorupție de tip Kovesi nu poate începe cu SIIJ în funcţie !
Procurorii se tem ca de dracu. Dacă vine SIIJ şi-i întreabă de ce au plusat ? De ce sunt și ei nişte Portocală ? Să desființeze SIIJ alfel ei nu mai risca.

SIIJ funcționează ca o frînă, ca o amenințare la adresa abuzurilor pe care le-au făcut sau le-ar putea face procurorii. Cu SIIJ în coaste, procurorii nu mai ascultă orbeste. Se mulțumesc cu lefurile și cu dosarele mărunte. ‎Cît despre investigațiile serioase, mai usor. Cum și cu ce? SRI-ul nu livrează, experientă de investigatie-ioc, știință de carte nici atît.

Cu alte cuvinte, anticoruptia nu functioneaza. Nici pe bune, nici la comandă !

Asa se explica de ce SIIJ a devenit o problemă națională și europeană și transatlantică. Blocheză. Eficienţa procurorilor care execută ordine. De la Binom și de mai sus, venite pe diferite‎ filiere.

Cum a devenit SIIJ o problemă europeană şi cum a apărut Secția ca subiect in raportul despre statul de drept ? Simplu ! Cu cerere și cu redactare de la Bucuresti, cu ajutorul lui Klaus Iohannis și al Monicăi Macovei‎, al Laurei Codruța Kovesi și cu strădaniile stersului și ascultătorului ministru Cătălin Predoiu.

- Nu putem face nimic pentru că SIIJ ne încurcă !

Klaus Iohannis învîrte Justiția pe degete. O are la dispoziţie. Şi parchetele și serviciile. Numai SIIJ îl încurcă ! ‎Nu poate îndeplini nici rugămințile partenerilor externi, nu poate dispune înlăturarea sau sifonarea adversarilor PNL ! Vine SIIJ și cercetează si-i încurca ploile.

Aşa se explică valul național și internațional împotriva acestei Secţii, hulită pe toate drumurile și împiedicată pe toate cărările.

Cit privește anticorupția de comandă pomenită de preşedinte, ea este programată să înceapă cit mai curînd. Foloseşte și la alegerile parlamentare !

sursa:https://www.cotidianul.ro/pazea-se-relanseaza-anticorruption-ul/

Biletul s-ar putea cumpăra din tren

 


CFR Călători ar putea vinde bilete în tren, după ce compania a anunţat că se va renunţa la pix şi chitanţier. 

CFR Călători va investi aproape 10 milioane de lei pentru achiziţionarea unor terminale mobile pentru taxare, dotate cu imprimante, cu ajutorul cărora vor putea fi vândute bilete în tren, iar posesorii de card TrenPlus vor putea acumula kilometri parcurşi şi vor putea beneficia de bonusuri şi facilităţi, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Dan Costescu.

Potrivit acestuia, este vorba despre achiziţionarea a peste 2000 de terminale, iar investiţia se va realiza din cei 130 de milioane de lei primiţi de companie la rectificarea bugetară.

"În acest an terminalele vor costa 2,8 milioane de lei şi se va continua în anul următor cu încă aproximativ 7 milioane de lei. Asta înseamnă o echipare a tuturor şefilor de tren - pentru că acest terminal va însemna gestiune personală şi va fi asociat cu numele deţinătorului, se vor ţine evidenţele contabile pe gestiunea individuală, cum este şi acum, doar că este pe hârtie - deci ne vom duce undeva la 2000 şi ceva de terminale în total. Se va renunţa la clasicul chitanţier şi pix şi se vor emite pe acest terminal bilete, se vede foarte precis locul liber, biletul se va tipări pe un suport tot de hârtie, dar cu o imprimantă mică, mobilă, care va fi în dotarea controlorului sau a însoţitorului de tren", a spus Costescu, conform Agerpres. 

Cât vor costa biletele

Şeful CFR Călători a precizat că preţul biletelor cumpărate în tren va fi acelaşi doar pentru călătorii care s-au urcat din staţii care nu au case de bilete.

"Preţul se măreşte doar pentru acei călători care s-au urcat din staţii cu case de bilete de unde puteau să îşi cumpere bilete. Avem şi staţii unde nu avem case de bilete, unde nu vinde nimeni bilete şi pentru aceste staţii este normal să oferim acelaşi preţ ca şi cum am fi avut case acolo", a menţionat el.

Modificări la cardul TrenPlus

În ceea ce priveşte Cardul TrenPlus, şi acesta va suferi transformări, în sensul că nu va mai fi tipărit pe suport de hârtie, ci va fi gen portofel electronic.

"Deocamdată, Cardul TrenPlus va rămâne în vigoare aşa cum este, pentru că a fost o măsură bună, apreciată de foarte mulţi. Modul lui de implementare se va schimba şi lui i se vor putea adăuga o mulţime de alte bonusuri şi facilităţi pentru călători în momentul în care vom implementa terminalele mobile pentru taxare la toţi conductorii noştri. Atunci totul se va putea face mult mai frumos, se va face prin scanare, se vor putea contoriza călătoriile, se vor putea aduna kilometrii parcurşi cu CFR Călători, iar călătorii noştri fideli şi vor fi răsplătiţi pe măsură cu aceste bonusuri şi facilităţi care se vor adăuga pe Cardul TrenPlus. El însuşi va deveni, dintr-un card pe hârtie, un card gen portofel electronic, cu un cont care va încuraja şi mai mulţi călători să vină spre noi şi să circule cu noi acolo unde doresc", a susţinut directorul general al operatorului naţional de transport feroviar de călători.

Cardul va putea fi emis atât la case, cât şi în tren, prin intermediul terminalelor de taxare.

"Cardul va continua să se emită la case, dar vor putea şi controlorii să emită din server, pentru că acele terminale vor avea acces la serverul central. Astfel, la o călătorie, de exemplu un conductor dintr-un tren Bucureşti-Iaşi, care teoretic nu ştie cine a cumpărat deja bilet, va vedea în timp real pe terminalul lui care sunt locurile ocupate şi ce poate să vândă. Va fi o eficienţă foarte bună pentru călători şi va fi modul pe care l-am găsit noi pentru a evita suprapuneri de locuri care apar la toţi operatorii feroviari, dar care pot fi eliminate prin această modernizare. Este un obiectiv pe lista de investiţii pentru această rectificare de 130 de milioane pe care am primit-o anul acesta şi se va cumpăra o primă tranşă mare din aceste terminale mobile, se va proceda la instruirea controlorilor şi însoţitorilor de tren", a adăugat Dan Costescu.


sursa:https://www.dcnews.ro/vesti-bune-pentru-cei-care-merg-cu-trenul-biletul-s-ar-putea-cumpara-din-tren_775463.html

Salariile angajaţilor, DETURNATE

 


Piraţi informatici încă neidentificaţi au reuşit în ultimele zile să deturneze viramentele salariale 

ale angajaţilor mai multor universităţi elveţiene, informează duminică ziarul SonntagsZeitung, relatează AFP.

"Potrivit informaţiilor noastre, mai multe şcoli superioare din Elveţia sunt afectate", 

a confirmat pentru  AFP Martina Weiss, secretar general al Conferinţei rectorilor universităţilor elveţiene.


Piraţii informatici au utilizat date de acces pe care le-au obţinut prin phishing, o tehnică 

frauduloasă menită să-i înşele pe internauţi pentru a-i determina să comunice date personale.


Cel puţin trei universităţi elveţiene au fost afectate, printre care şi universitatea din Basel.

Potrivit autorităţilor din Basel citate de SonntagsZeitung, piraţii au intrat direct în sistemul universităţilor 

datorită datelor personale furate şi au modificat conturile beneficiarilor pentru plata salariilor.

Infractorii, a căror identitate nu a fost încă descoperită, au deturnat o sumă din şase cifre. O parte din 

sumele deturnate se află acum în conturi din străinătate, potrivit parchetului regional din Basel.

Conferinţa rectorilor universităţilor elveţiene a trimis un e-mail de avertizare pentru ca unităţile de 

învăţământ superior să fie în gardă. Universitatea din Zurich, vizată şi ea, a reuşit să dejoace atacul 

întrucât angajaţii săi au reuşit tentativele de phishing, indică SonntagsZeitung, scrie Agerpres. 

sursa:https://www.dcnews.ro/atac-cibernetic-la-universitate-salariile-angajatilor-deturnate_775462.html

Decizie de ULTIMĂ ORĂ după ce a crescut numărul cazurilor

 


Purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați. Restricția este valabilă începând de luni.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

sursa:https://www.dcnews.ro/decizie-de-ultima-ora-dupa-ce-a-crescut-numarul-cazurilor-are-legatura-cu-scoala_775458.html

Pelerinii s-au reîntors la Mecca. Restricțiile au fost ridicate

 


Pelerinii s-au reîntors astăzi la Mecca, în vreme ce Arabia Saudită a ridicat restricțiile COVID-19.

Un număr limitat de oameni au încercuit duminică cel mai sfânt loc al Islamului din Mecca, după ce Arabia Saudită a ridicat restricțiile de COVID-19. Regatul a făcut pasul de a suspenda Umrah, pelerinajul care atrage milioane de oameni din întreaga lume, la începutul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Dar pe măsură ce mai multe state au început să ridice restricțiile, guvernul saudit a început duminică să permită participarea a maxim 6000 de pelerini pe zi în Marea Moschee din Mecca. Numai cetățenii și rezidenții saudiți vor avea voie să intre în moschee în timpul acestei prime faze a redeschiderii și fiecare pelerin are până la trei ore pentru a finaliza pelerinajul.

 Marea Moschee, care este sterilizată și curățată de mai multe ori pe zi, găzduiește Kaaba, punctul central al lumii musulmane, spre care reprezentanții lumii islamice se roagă de cinci ori pe zi. 

Televiziunea de stat a arătat duminică ceea ce părea a fi mai puțin de 50 de persoane înconjurând Kaaba în același timp și mergând la câțiva metri distanță. De obicei, moscheea ar fi plină de pelerini din întreaga lume ce stau foarte apropiați. Pelerinii musulmani din afara Arabiei Saudite ar putea avea voie să vină la moschee de la 1 noiembrie, a declarat Ministerul de Interne, potrivit AlJazeera.

sursa:https://www.dcnews.ro/mecca-cv19_775456.html


„Fără precedent în România !”

 


Pachetul de susținere a economiei va depăși 7% din PIB până la finalul anului, anunță ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

„Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”, este mesajul postat pe Facebook de Florin Cîțu.

Conform ministrului Finanțelor, sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL sunt:

– 14,4 miliarde prin masuri fiscale
– 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit
– 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
– 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
– 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19.

„La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat.
Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) și garanteaza o creștere economica puternică în 2021”, continuă mesajul.

sursa:https://www.cotidianul.ro/citu-fara-precedent-in-romania/

”Președintele a indicat procurorilor DNA să repornească în forţă dosare”

 


Ion Cristoiu a criticat declarațiile președintelui Iohannis, prin care acesta anunță reluarea luptei anticorupție, demonstrând că prin astfel de afirmații șeful statului ignoră independenţa justiţiei consacrată de Constituţie şi dă directive procurorilor DNA.

„La conferinţa de presă de miercuri, 30 septembrie 2020, Klaus Iohannis a fost pus în faţa următoarei întrebări:

Nu mă voi referi la întrebare. Pe vremea cînd lucra la Scînteia Silviu Brucan se întreba în editorialele de pe prima pagină a oficiosului PCR de ce stagnează lupta împotriva duşmanului de clasă. Procurorii erau acuzaţi de ceea ce comuniştii numeau lipsă de combativitate revoluţionară. Se vede treaba că în presa noastră zisă şi democratică lucrează multe nepoţele de-ale lui Silviu Brucan.

Cristoiu: Activitatea unui Parchet nu poate fi văzută ca o luptă

Pe noi însă nu ne interesează întrebarea. E al unei jurnaliste. Şi o jurnalistă n-are nici o responsabilitate. Ne interesează răspunsul. Pentru că răspunsul e al preşedintelui României. Şi preşedintele României are responsabilităţi uriaşe. Iată ce a răspund Klaus Iohannis:

Întrebarea i-a dat preşedintelui României ocazia să se pronunţe în legătură cu activitatea unui Parchet, cel numit DNA. Faţă de poziţia domniei sale îmi permit următoarele observaţii:

1. Activitatea unui Parchet nu poate fi văzută ca o luptă. Nici împotriva criminalităţii, nici împotriva furturilor din buzunare, nici împotriva corupţiei. Identificarea activităţii procurorilor DNA cu o luptă a avut loc pe vremea Binomului SRI-DNA. Codruţa Kovesi transformase o activitate care presupune, pe lîngă profesionalism, discreţie, deoarece investigaţia unui procuror nu e identică cu trecerea pe stradă a maşinii care colectează gunoiul, într-o permanentă larmă mediatică. Pentru Codruţa Kovesi DNA n-a fost o instituţie de descoperire şi trimitere în judecată a unor cazuri de corupţie, ci una pusă exclusiv în slujba Codruţei Kovesi. A puterii, a gloriei şi a frustrărilor Şefei DNA. Lupta împotriva corupţiei e o formulă de demagogie politică. Politrucul se pretinde luptător pentru ceva şi împotriva a ceva. Procurorul nu luptă împotriva a nimic. El investighează suspiciuni de corupţie. Potrivit Codului de procedură penală investigaţia nu duce automat la punerea sub acuzare a suspectului, cu atît mai puţin la trimiterea automată în judecată. Procurorul DNA poate ajunge la concluzia că suspiciunea nu se confirmă. Asta fireşte în urma unei investigaţii profesioniste. Dacă procurorul luptă împotriva corupţiei, cum s-a întîmplat pe vremea Nemuritoarei Codruţa Kovesi, atunci toţi cei suspectaţi sînt automat puşi sub acuzare şi trimişi în judecată. Dosarul, făcut în grabă, sub semnul luptei împotriva corupţiei şi nu al muncii profesioniste, temeinice, se reducea la un rechizitoriu propagandistic. Aşa se explică numărul uriaş de eşecuri ale DNA în instanţele de judecată. Judecătorul, care nu şi-a asumat sarcina revoluţionară de a lupta împotriva corupţiei, analizînd dosarul a achitat pe mulţi dintre cei trimişi în instanţă de procurorii care n-au investigat, ci au luptat împotriva corupţiei. Era normal ca preşedintele să facă aceste precizări. Nu de alta, dar preşedintele răspunde şi de respectarea drepturilor omului în România.

2. Nu cred că asistăm la o oprire a motoarelor activităţii profesionale a DNA. Cred că la nivelul DNA s-a conştientizat faptul că vremea abuzurilor comise de Binomul SRI-DNA s-a dus. Că s-a dus vremea publicităţii zgomotoase prin Divizia presă a Binomului. Că activitatea DNA în materie de investigare a suspiciunilor de corupţie nu mai e hei-rup de Bumbeşti Livezeni. A reveni la reducerea muncii de procuror la lupta împotriva corupţiei, cu zăngănitul de cătuşe, cu folosirea Parchetului ca instrument de bătălie politică înseamnă a reveni la abuzurile incredibile de pe vremea Codruţei Kovesi.

3. Preşedintele României ne-a anunţat public şi nu fără mîndrie că .

Cristoiu: Cum adică au fost mai multe întîlniri de lucru pentru a reporni în forţă lupta împotriva corupţiei?

Am impresia că uneori Klaus Iohnanis nu-şi dă seama ce spune..

Să luăm zicerea de mai sus.

Cum adică au fost mai multe întîlniri de lucru pentru a reporni în forţă lupta împotriva corupţiei?

Cine cu cine s-a întîlnit pentru aşa ceva? Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu cu procurorii DNA? Doar Cătălin Predoiu cu procurorii? Şi ce înseamnă în cazul procurorilor DNA repornirea în forţă a luptei împotriva corupţiei? Să caute cu orice preţ suspecţi de corupţie în rîndul politicienilor vedetă? Să depăşească norma la întocmit dosare? Să reia arestările din prime time?

A reporni lupta împotriva corupţiei înseamnă în cazul DNA două posibilităţi.

Sau procurorii n-au în lucru dosare de corupţie şi trebuie să înceapă cu orice preţ cît mai multe, chiar cu preţul de a inventa cazuri de suspiciune.

Sau au în lucru dosare de corupţie, dar nu s-au ocupat de ele, încasînd leafa pe degeaba.

Din cîte ştim Justiţia e independentă de politic.

Cel puţin potrivit Constituţiei.

Şi atunci în ce temei constituţional a dat preşedintele indicaţii procurorilor DNA să repornească în forţă facerea de dosare ca pe vremea Codruţei Kovesi?”, a postat Ion Cristoiu pe blogul său cristoiublog.ro. 

surse:https://www.antena3.ro/actualitate/ion-cristoiu-presedintele-a-indicat-procurorilor-dna-sa-reporneasca-in-forta-dosare-ca-pe-vremea-583407.html Mediafax

Armata rusă îşi echipează elicopterele de atac cu drone-kamikaze

 


Elicopterele de atac Mi-28NM „Night Hunter” sunt primele din forţele aeriene ruse care vor fi înarmate cu mini-drone şi drone-kamikaze care ar putea fi trase prin tuburi de lansare a rachetelor, a declarat o sursă iniţiată pentru agenţia oficială de presă TASS, citează Agerpres.


„Instrumente integrate transmit informaţii sistemului de control al armamentului elicopterului către încărcătura utilă, fie că este vorba de rachete cu detonare controlată, rachete ghidate, mini-drone sau drone-kamikaze”, a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

De exemplu, „el poate încărca bateria dronei, transmite comanda de activare şi propulsa drona pentru a o trimite într-o misiune pre-programată”, a adăugat el.

Iniţial, tipul de rachete de aviaţie neghidate - dezvoltat de centrul de cercetare Zaslon - a fost conceput special pentru Mi-28NM, dar el va fi utilizabil de acum înainte pe toate elicopterele de luptă ruseşti dotate cu un sistem de control al armelor, inclusiv Mi-28 şi Ka-52.

„În linii mari, un stick este capabil să reprogrameze sistemele de control al armelor pentru a utiliza nu doar rachete de aviaţie neghidate obişnuite, ci şi arme inteligente”, a explicat sursa TASS.

Rusia caută să dezvolte echipamente de drone în ultimii ani. Societatea de stat Rostec a confirmat anul trecut că dezvolta drone ucigaşe, capabile să urmărească, să intercepteze şi să neutralizeze drone inamice.

Directorul pentru cooperare internaţională al Rostec, Viktor Kladov, a declarat agenţiei TASS: „Aceasta funcţionează simplu: îndrepţi pistolul spre ţintă şi apeşi pe trăgaci”.

Un raport publicat săptămâna aceasta de Institutul Internaţional de Studii Strategice (IISS) sugerează că Rusia este pregătită de acum mai bine pentru război decât în oricare alt moment după destrămarea URSS.



sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-defense-24328138-armata-rusa-isi-echipeaza-elicopterele-atac-drone-kamikaze.htm



”Când se oprește Organu’ din dat cu bulanu’ ?” ”Oare când se termină furia organului se liniștesc “viermii”?

 


După 10 august 2018 Organul își pierde ușor răbdarea. Bun, nici înainte Organul nu stătea și se uita ca filosoful, dar acum senzația este că Organul bate tot ce prinde în cale. Bate săraci și rromi pe vreme de coronavirus. Acum câteva ore, Garda s-a răcorit, bătând în stația de metrou, suporteri de fotbal. Nu că i-a bătut, i-a făcut chisăliță. Pare că trăim tot mai des în scenariul: oamenii mișcă-n front, sunt cu gura mare, teribiliști, Organul rupe zgarda și “dă-i frate în carne vie, dă-i”!

Singura realitate este Bătaie. Băi, ăștia cer bătaie! Hai pe ei, pe mama lor. Singurul adevăr este că între Organe și “grupurile ostile” nu există nici dialog, nici prevenție. Ori așa ceva, trebuie recunoscut. E de speriat. Nu, nu cred în escaladarea violențelor, nu cred nici în faptul că sunt fragil în statul bătăuș. Nu. Nu scriu despre asta. Scriu despre faptul că în 2020 Organu' se poartă ca organu’. N-are inteligență, ci doar instinct războinic. Organu’ e ca golanu’ și nimic mai mult.

Să privim către justificările lui Enache, jandarmul purtător de vorbe de după bataie. Aici avem un rezumat. „Din informaţiile deţinute rezultă faptul că o parte a suporterilor echipelor Steaua şi Dinamo intenţionau să se agreseze reciproc. (...) Având în vedere intenţiile pe care le cunoşteam din partea acestora, colegii mei au luat măsuri de prevenire şi escaladare a unor conflicte, li s-a interzis suporterilor stelişti deplasarea în zona stadionului, acolo unde existau acei 60 de suporteri ai echipei Dinamo.”

Recitiți textul. E ca o rachetă cu 3 plecări. Enache spune că pe bază de informații. Corect. Enache spune că pe bază de comportament anterior, “știind intențiile”. Corect. Enache spune că nu se respecta ordinea. În toate aceste trepte de reacție n-a existat nici măcar o negociere. Nici un dialog.

Celebrul dialog între șeful poliției și neamul lui Pian, de exemplu, face parte din același arsenal, din aceeași reacție. Am un eveniment azi, azi vorbesc cu băieții. Merge și așa, CLICK aici, dar nu merge și așa.

Jandarmeria acționează, nu negociază. A negocia înseamnă a merge în teritoriu zilnic, nu doar pe eveniment. Un dialog trebuie să fie constant. Și când e meci de fotbal, și, mai ales, când nu e meci de fotbal. Altfel, avem formula: “cere bătaie, dă-i bătaie”.

Confruntarea dintre Orban și golan o fi el ritual, cum spune Dinu Guțu într-o carte memorabilă, dar totuși, un asemenea mecanism “cer bătaie, să le dăm bătaie”. Între sălbatici, e acțiune de sălbăticire. Pare unul etern. Se bat de 2000 de ani, lasă-i să se descarce încă 2000 de ani de acum încolo. Sunt și ei oameni.

Dar, suntem în 2020.
Astfel de violențe nu fac decât să vorbească

despre sport ca o zonă periculoasă,
despre sport ca o zonă plină de desbedei și discriminare,
despre un Organ care este doar vigilent cu bulanu'n mână.
Care se ocupă cu pusul ștampilelor.
Care încurajează prejudecățile.

Păi, Organu' întărește, certifică ruptura între comunități. Ah, sunt săraci? Păi, să moară săraci. Ah, sunt golani, să moară golani. Organu' adâncește neîncetat neîncrederea în autoritatea Statului.

Pot să cred Organului că i s-a schimbat generația. E o generație cu mușchii pe ea. Călită în exerciții cum nici nu visa universul acum 20 de ani. Pot să cred că așa cum e România, așa e și Organu’ ei. Mușchiuloasă. Nerăbdătoare. Pot să cred că dacă s-ar fi purtat derbedeii așa la Londra, la Nee York și-ar fi luat-o mai rău. Dar toate astea sunt prejudecăți. Și vrem să ieșim din zona asta toxică.

Pot la fel de bine să cred că șefii Organului, ca și subordonații lui, din ce în ce mai puțin inițiați în arta negocierii.

Jandarmeria este o castă de oameni bătăioși, curajoși, cărora le cam lipsesc filosofii, oamenii care să înțeleagă binele și răul.

Până unde teribilismul golanului poate fi înțeles?
Până unde mușchii de pe jandarm pot fi stăpâniți?

E vorba, asta e, de un pic "de carte", de negociere, adică discuții permanente cu inamicul, nu doar rapid, urgent, înainte de fiecare event.

E vreun jandarm care coboară cu adevărat în stradă, se duce în cartierele sărace, care viermuiesc de rromi, de "intenții negre"? Hai să spunem că nu, sau mai degrabă, deloc constant. Pentru că atunci când dai cu bulanu’ e simplu să dai cu bulanu’.

Dar întrebarea este când se oprește Organu’ din dat cu bulanu’?

Asta chiar nu știu cine o stabilește? Nici șefii Organului, nici jandarmii habar n-au.

Și altă întrebare: Oare când se termină furia organului se liniștesc “viermii”?

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-24328499-jandarmeria-cand-opreste-organu-din-dat-bulanu.htm

O nouă SECESIUNE

 


Un nou teritoriu dorește să se desprindă de statul de care aparține. Acesta organizează referendum pentru a doua oară.

Alegătorii din sudul Pacificului, din teritoriul francez Noua Caledonie, ar trebui să voteze mâine la un referendum pentru a se desprinde de Franța și a deveni un stat independent. Este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru. Acum doi ani, aproape 57% dintre alegători au votat împotriva independenței. Dacă statalitatea este respinsă din nou, un al treilea referendum ar putea fi posibil în 2022.

 

Care ar fi urmările?
 

Independența ar duce la transferarea deplină a puterilor către cei 273.000 de locuitori și ar cauza stoparea subvențiilor generoase din partea Franței, care oferă anual un sprijin financiar de 1,5 miliarde de dolari. Peste 180.000 de persoane sunt înregistrate pentru a vota la referendum, în care li se va pune întrebarea: „Vrei ca Noua Caledonie să-și câștige suveranitatea deplină și să devină independentă?”

 Ambele părți ale eșicherului politic, și cele pro și cele contra, au creat coaliții mai largi pentru a-și consolida influența în acest an. „Les Loyalistes” sau loialiștii sunt compuși din partidele anti-independență, în timp ce cele două partide separatiste, inclusiv Partidul Muncitoresc, au format Mouvement Nationaliste pour la Souverainete de Kanaky sau Mișcarea Naționalistă pentru Suveranitatea din Kanaky.

 Noua Caledonie a fost colonizată de Franța la mijlocul secolului al XIX-lea și a câștigat o autonomie mai mare și dreptul de a organiza până la trei referendumuri privind statutul său politic în temeiul Acordului de la Noumea, semnat între liderii francezi și cei locali în 1998, potrivit AlJazeera. 

sursa:https://www.dcnews.ro/o-noua-secesiune-maine-are-loc-un-al-doilea-referendum-privind-independenta_775412.html


4 octombrie 2020

 



Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 5.51, în Muntenia, județul Giurgiu.

Acesta a avut magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Ruse (42 km), București (44 km), Ploiești (100 km), Pitești (148 km), Constanța (179 km) și Brăila (182 km).


sursa:https://www.dcnews.ro/cutremur-in-romania-4-octombrie-2020_775416.html